Találatok a következő kifejezésre: Az első után mik (400 db)

A második baba után ugyanannyi GYED-et fogok kapni, mint az első után? Mikor megszületik a kistesó, 18 hós lesz a "nagy"lányom, akivel most max GYED-et kapok (a munkaviszonyom még fennáll).

Csak nem tudom, hogy ebb?l számolják-e a második GYED-et, vagy a korábbi fizuból? Mire számíthatok, és mit tudok tenni, hogy a legjobban járjak anyagilag?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam most 18 hónapos, én 11 hetes terhes vagyok. :) Én is GYED-en vagyok, méghozzá aktív GYED-en (tehát megvan még a munkaviszonyom). Nekem azt mondták így járok a legjobban: -visszamondom a GYED-et -apuka GYES-re megy a picivel (dolgozhat mellette) -kiveszem a 2 év alatt összegyûlt szabikat -aztán elmegyek táppénzre Így újból a fizetés után fogják számolni a GYED-et, nem pedig a mostani GYED-bõl. Az elsõ babával pedig valóban csak a családi fog járni (valamivel több lesz, mint most, mivel akkor 2 gyerkõc után számolják). Boldog babavárást!

Szia! Az én fiam most 18 hónapos, én 11 hetes terhes vagyok. :) Én is GYED-en vagyok, méghozzá aktív GYED-en (tehát megvan még a munkaviszonyom). Nekem azt mondták így járok a legjobban: -visszamondom a GYED-et -apuka GYES-re megy a picivel (dolgozhat mellette) -kiveszem a 2 év alatt összegyûlt szabikat -aztán elmegyek táppénzre Így újból a fizetés után fogják számolni a GYED-et, nem pedig a mostani GYED-bõl. Az elsõ babával pedig valóban csak a családi fog járni (valamivel több lesz, mint most, mivel akkor 2 gyerkõc után számolják). Boldog babavárást!
Harmadik válaszolónak: Így is úgy is a fizetésedbõl (illetve a minimálbérbõl) számolják a gyedet, ugyanis egyik ellátás alapja nem lehet egy másik ellátás. Amíg meg nem szülsz, addig tényleg így jársz jobban, hiszen nem csak a gyes, hanem a szabis fizetésed (illetve utána a táppénz) lesz, viszont ha megszülsz, akkor ugyanúgy kapsz majd mindent, mintha nem mentél volna vissza. Azért, mert a két gyerek között nem lesz meg a kellõ aktív napod (itt sem számít bele a táppénzes idõszak), ezért mindenképpen a minimálbér kétszeresének a 30ad része lesz a tgyás és a gyed alapja. Illetve ha a fizetésedbõl számított kevesebb, akkor az.
Én felhívtam az Államkincstárt Szociális Minisztériumot is, azt mondták, hogy ha fenn áll a munkaviszony akkor abból számolják az újabb gyedet, és szerintem ( bár ezt nem kérdeztem meg, de logikusnak tûnik)igen, az elsõ után csak családit kapsz.
Szia! Ugyanannyi lesz a gyed-ed, mint az elsõ babával. Változás a tgyás összegében lesz, mivel az igénylést megelõzõ évben gyed-en voltál, abból nem lehet számolni, így a mindenkori minimálbér 2szeresének a 30ad része lesz az egy naptári napra esõ jövedelmed és ennek a 70%-a mínusz szja fog járni. 2009-ben az így kiszámított tgyás összege bruttó 100.100 Ft, azaz nettó 82082 Ft. Ezzel viszont nem éred el az adójóváírás plafonját, így az is járni fog.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! Pont az anyagi nehézségek miatt nem akartunk még kistesót, de fogi gátló mellett becsúszott a kis cseles és így most legalább tudjuk, hogy mivel számolhatunk a jövõre nézve. 18 hónap lesz köztük, kicsit meg is vagyok szeppenve :) - de majdcsak lesz valahogy. Kösz még 1x
Harmadik vagyok, negyediknek köszi! :)
Negyedik vagyok Harmadiknak: szívesen, azért írtam, hogy ne lepõdj meg, ha a tgyás-od kevesebb lesz, mint amit a fizetésed alapján számítottál, gondolom ezt a részét a nem hangsúlyozták annyira ki :( Kérdezõnek: :D Ezek a kis hamisak már csak ilyenek. Nekem a spirálomat cselezte ki, 18 hónap lesz a két gyerkõc között.

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Hogy védekeztek szülés után közvetlen? Fogamzásgátlót nem szedhetek vérnyomásom miatt, a spirál meg ugye az első rendes menszesz kor teszik fel? Szülés után mikor jön meg az első mensi? Mikor aggodjak?

a Megszakításos módszer mennyire biztonságos? 8 hete szültem, és megszakítással voltunk együtt a férjemmel, mert már nem bírtunk egymással, a terhesség i teszt kimutatná ha valami baleset becsúszott volna? NEm szoptatok, tejem nincs már.

Legjobb válasz: mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM

mi mindíg is megszakitásossal. csak akkor lettem terhes amikor terveztük a lányunkat :) elsõre sikerült. 14 hónapos azóta is így védekezünk. sikerrel eddig... LEKOPOGOM
Az óvszer volt a legkézenfekvõbb megoldás. Nekem az elsõ menstruációm 2, 5 hónappal szülés után jött meg. De nem szoptattam, csak 1 hónapig. Ja, és a dokim külön hangsúlyozta a 6 hetes kontrollon, hogy a megszakítás nem védekezés. Elég csupán egyetlen kis fickó, és már ott is a baba. Szóval szerintem használjatok óvszert, amíg nem menstruálsz!
A kérdező hozzászólása: mennyi idõre menstruáltál elsõre kedves válaszolo szülés után? mert már 7-8 hete szültem kb 2 hete mult el a tisztulásos, és nem szopizik már csak tápszeres.
Gumival. A mensim az elsõnél 6 hónappal szülés után jött meg, a másodiknál 8 hónapra rá, de én szoptattam.
A megszakításos módszer szerencse alapján mûködik, nem biztonságos. Az elõváladékban is lehet életképes spermium, így attól is teherbe eshetsz. De szülés után ennyit már illene tudnod. Ha nem akarsz gyereket, felejtsd el a megszakításos védekezést. Használjatok gumit. Hogy mikor jön meg a menszesz az változó. Ha most voltatok együtt akkor kb 3-4 hét múlva csinálj tesztet, ha az negatív megnyugodhatsz.
Mi kézzel-lábbal védekezünk. :) Én szülés után 9 hétig véreztem, gyógyszerrel állították el, utána 3-4 hétre jött meg.
kedves kérdezõ! a spirált már nem csak akkor rakják fel amikor menstruálsz. Én 4 éve szültem, nekem felrakták a 6 hetes kontrollon (vagyis majdnem 7 hetes voltam, és már nem volt vérzésem egyáltalán). A fiam 5 hónapig szoptattam. Kérdezd meg az orvosod.
Nekem is a 6 hetes kontrollon tették fel a Mirena hormonos spirált.
nekem meg Silverlily-t ha jól emlékszem

Kezdek nagyon elkeseredni! 11 hónapi próbálkozás után másodszor szedtem a clostit. Az első után volt tüsző, de megjött. Ma voltam uh-on a doki nem lát tüszőt. Most duplázni kell az adagot. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van ,hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van , hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Szülés után mikor várható az elsö menstruacio? Mik a tünetek?

Sziasztok. 7hete szültem..sajnos 2hete már nem szoptatok,és érdeklödnék hogy mik a tapasztalatok,kinek mikor jött meg? A tünetel ugyan azok mint terhesség előtt?

Legjobb válasz: Ezt nem tudni, hogy mikor jön meg. Én másfél hónapig szoptattam szülés után és rá kb. 1 hónapra jelentkezett a menzeszem. És teherbe azonnal lehet esni! Szoptatás alatt is! És akkor is, ha még nem menstruálsz! Ugyanis az, hogy addig nem menstruáltál, az nem jelenti azt, hogy a következõ hónapban sem menstruáltál volna, vagyis az adott hónapban nem indult volna be a természetes folyamat, peteérés, stb. ami által, ha nem lennél terhes, megjött volna a vérzésed. De mivel beindul a természetes folyamat, lesz peteérésed és te nem védekezel, akkor terhes leszel, de akkor már nem azért nem jön meg, mert még nem indult be a folyamat, hanem mert terhes leszel! Tehát szülés után, ha letelik a 6 hét, amíg ugye tilos a nem élet, függetlenül attól, hogy szoptat-e az illetõ vagy sem, védekezni kell!

Ezt nem tudni, hogy mikor jön meg. Én másfél hónapig szoptattam szülés után és rá kb. 1 hónapra jelentkezett a menzeszem. És teherbe azonnal lehet esni! Szoptatás alatt is! És akkor is, ha még nem menstruálsz! Ugyanis az, hogy addig nem menstruáltál, az nem jelenti azt, hogy a következõ hónapban sem menstruáltál volna, vagyis az adott hónapban nem indult volna be a természetes folyamat, peteérés, stb. ami által, ha nem lennél terhes, megjött volna a vérzésed. De mivel beindul a természetes folyamat, lesz peteérésed és te nem védekezel, akkor terhes leszel, de akkor már nem azért nem jön meg, mert még nem indult be a folyamat, hanem mert terhes leszel! Tehát szülés után, ha letelik a 6 hét, amíg ugye tilos a nem élet, függetlenül attól, hogy szoptat-e az illetõ vagy sem, védekezni kell!

Ha a szex után 4-5 órával másodjára óvszer nélkül hatolt belém (megtörölközött az első után), akkor lehetek terhes? Cirka fél perc sem telt el, nem is volt nedves, nem ment el. Mi van ilyenkor?

Legjobb válasz: Ilyenkor a húgycsõben marad ondó és az szépen átvándorol beléd! Gratulálok! Mikor tanuljátok már meg végre hogy ejakuláció után egy picit sem tesszük vissza gumi nélkül??????

Ilyenkor a húgycsõben marad ondó és az szépen átvándorol beléd! Gratulálok! Mikor tanuljátok már meg végre hogy ejakuláció után egy picit sem tesszük vissza gumi nélkül??????
A kérdező hozzászólása: Tudom :-( hülyék voltunk! De akkor is ez van, ha eltelt az elsõ után 5 óra?
Ilyenkor az van, hogy el kéne menni esemény utáni tablettáért, mondjuk így most azonnal.
A kérdező hozzászólása: Vizeletet is ürített utána, minden kijött belõle, ami csak benne volt.
Szerintem meg elég kicsi az esélye annak, hogy terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miután áttörte a babám ínyét a foga, mennyi idő, mire látszik is? Mire kinő? És ezután az első után már sorba jönnek a fogai? 7, 5 hónapos. Ez az első foga.

Legjobb válasz: Ha áttörte kb 3 hét mire szépen látszik. És nem biztos, hogy jön folyamatosan a többi. Gyerekfüggõ. Kislányomnak 8 hósan jött az alsó kettõ, most 10 hós és még csak készülõdik felül.

Ha áttörte kb 3 hét mire szépen látszik. És nem biztos, hogy jön folyamatosan a többi. Gyerekfüggõ. Kislányomnak 8 hósan jött az alsó kettõ, most 10 hós és még csak készülõdik felül.
Tényleg gyerekfüggõ. Az én fiamnak 3 hósan jött ki az alsó két foga. Aztán a többi folyamatosan úgy, hogy 1 éves korára 12 foga lett, és alig 14 hósan már 16 foga volt. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy mennyi idõ alatt nõtt ki teljesen. De az olyan hamar eltelt! Aztán meg jöttek sorban a következõk...
2-3 hét, mire teljesen kinõ az áttört fog. Nálunk 5, 5 hósan jött ki az alsó kettõ egy nap különbséggel, 7, 5-8 hósan meg a felsõ 4 foga. Pár nap különbséggel. Szerencsére jól viselte. Most 9 hós, nem tudom mikor akar jönni a következõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ennyit várni az elsõ fogra, hihetetlen :) Az elsõ kisfiamnak is 7, 5 hónaposan jött ki az elsõ. Tök boldog vagyok :) De nagyon érdekes, hogy egyáltalán, semmilyen jele nem volt. Nem ment a hasa, nem volt láz, hõemelkedés, semmi. Mondjuk az orra folyt 3 napig, de nem nátha szerûen, meglehet hogy ez volt a jel. :)

Tgyás, Gyed kérdés - Ha még itthon vagyok az első gyerekemmel, mi alapján számítják ki a második után járó ellátásomat?

Még gyeden vagyok e hó végéig, de mire megszületik a 2. babánk (aug. vége), már csak gyest fogok kapni. Az 1. baba el?tt folyamatos volt a munkaviszonyom.

Legjobb válasz: Ez esetben (mivel a gyes idõtartama nem haladja meg a 6 hónapot), a számítás alapja uaz lesz, mint az elsõ babánál, feltéve ha most is van munkaviszonyod. Ebben az esetben meg érdemesebb a szabadságokat kivenni, és a tgyást a szülés elõtt 28 nappal már lehet igényelni.

Ez esetben (mivel a gyes idõtartama nem haladja meg a 6 hónapot), a számítás alapja uaz lesz, mint az elsõ babánál, feltéve ha most is van munkaviszonyod. Ebben az esetben meg érdemesebb a szabadságokat kivenni, és a tgyást a szülés elõtt 28 nappal már lehet igényelni.
Pici helyesbítés ( a lényegen, vagyis az összegen nem változtat): A tgyás alapja a szerzõdéses béred, max. 130200. A gyed alapja nem 2011 lesz, mert az igénylés éve 2013, vagyis az idei évet nézik. Mivel azonban idén azért nem volt 180 bérezett napod, mert gyedben és tgyásban részesülsz nagyobbrészt, így az utoljára kapott ellátás alapja lesz a gyed alapja is. Tehát a tgyást megalapozó jövedelem alapján számolják a gyedet is.
Gyed-re és tgyásra akkor leszel jogosult, ha jelenleg is van munkaviszonyod (azaz fiz. nélküli szabin vagy). A számítás alapja úgy van, ahogy azt elõttem is írták.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek a válaszokat! (Bocsi a hosszú hallgatásért...) Van folyamatos munkaviszonyom. Jól értelmezem, hogy így akkor a 2. baba után ugyanannyi TGYÁS és GYED jár majd, mint az 1. baba után? Az nagyon jó lenne...
Nem, csak akkor jár ugyanannyi, ha a minimálbér kétszeresénél nem kerestél többet, mert 180 bérezett nap híján a tgyásnak is lesz maximuma, annyi, mint a gyednek. Teát legrosszabb esetben a tgyás kevesebb lesz, de a gyed ugyanannyi.
A szülés elõtti évet veszik figyelembe. Tehát ha idén szülsz, akkor a 2011-es évet nézik. Akkor pedig még gyeden voltál, így az ellátásod alapja a fizetésed lesz, ugyanaz, ami az elsõ babával.

Van e itt olyan anyuka, aki már GYES-en volt az elsõvel mikor a másodikkal teherbeesett, mennyiben változott a TGYÁS, GYED az elsõ baba után kapotthoz képest?

Olyanokra gondolok akik nem mentek vissza dolgozni a két gyerek között. ilyenkor automatikusan táppénzre kerülsz? a táppénzt mi alapján számolják? esetleg ha van valaki aki 260 ezer netto körül keresett, az meg tudná írni hogy mennyit kapott az elsõ és mennyit számoltak a második gyerek után?

Legjobb válasz: Ez attól függ mennyi ideje van gyes-en elõtte. Ha 180 napnál többet van gyes-en akkor nem a munkabére hanem a minimálbér lesz a gyed alapja. Táppénzt nem értem,hogy érted? Otthon van a kicsivel gyes-en akkor hogy kerülne automatikusan táppénzre.

Ez attól függ mennyi ideje van gyes-en elõtte. Ha 180 napnál többet van gyes-en akkor nem a munkabére hanem a minimálbér lesz a gyed alapja. Táppénzt nem értem, hogy érted? Otthon van a kicsivel gyes-en akkor hogy kerülne automatikusan táppénzre.
Táppénzre akkor tudsz menni, ha jelzed a munkáltatónak, hogy visszamész dolgozni, majd kiveszed a felhalmozott szabikat, majd táppénzre mész. Persze jelezni kell a munkáltatónak, hogy terhes vagy, írásban. Ha viszont nem mész el táppénzre és csak gyesen leszel több mint 180 napot mire megszülsz, akkor a minimálbér lesz a gyed alapja, a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. Ha táppénzre mész, akkor a tgyás és gyed alapja is a szerzõdés szerinti bér lesz.
A kérdező hozzászólása: igen, de hogy megy táppénzre az ember ilyenkor. Ehhez az orvosnak bele kell egyeznie, hogy az elejétõl táppénzen legyen az ember nem? mert a szabik ugye, mondjuk kb 2 hónap, onnantól táppénz. ilyenkor veszélyeztetett terhesnek nyilvánítanak vagy hogy?
Ha jó fej az orvos akkor igen kiír ha nem akkor visszamész gyes-re vagy dolgozol pár hónapot.
Igen, az orvostól függ. Ha rendes, akkor kiír, bár ugye indok nélkül elvileg nem lehet. Engem úgy írtak ki magas vérnyomással (150/90), hogy a munkahelyemtõl kellett papírt kérjek, hogy nem tudnak könnyített munkát adni, ekkor már 24 hetes voltam, addig dolgoztam a szabik lejárta után. Ha nem vesznek táppénzre, akkor dolgozz, vagy maradj gyesen, de ne lépd túl a 180 nap gyest, ha lehet.
A kérdező hozzászólása: a GYES 180 napja alatt kell teherbe esni, vagy az alatt kell megszülni, hogy jobb pénzt kapjon az ember? (bocs, lehet hülye kérdés)

Suzuki swift - kanyarban és rossz úton fúra hangokat ad ki az első kerék. Mi lehet az oka? Egyszerű szerszámokkal meg lehet csinálni? Kb:?

Legjobb válasz: Tekerd el a kormány "koppig",feküdj elé/alá.A kerék belsõ oldalánál a tengelyen gumiharang van---SÉRTETLEN kell hogy legyen.Csináld a másik irányba is...valamint az elõ kerék(ek)háluljánál is nézz be -Keress egy nagyobb parkolót. -Tedd hátramenetbe,és menj 1-2 kört teljesen alászedett kormánnyal/jobbra is,balra is/ -Ha sûrûn kattogó/daráló hangot hallasz,nagy eséllyel féltengelycsukló.Az ára 10ezer körül van,én kicseréltem az enyémen,akár akna nélkül is megy.Elõre ne vedd meg,mert nagyon sokféle van,csak ha szét van szedve.Még az évjárat-és motorkód sem tuti. Bár jobb volna egy szerelõ,2 órás meló az egész. Swift betegség még,a féknyereg zörög,menj rázós útra,és picit/épphogy lépj rá a fékre...ha ekkor abbahagyja..az a baj.

Tekerd el a kormány "koppig", feküdj elé/alá.A kerék belsõ oldalánál a tengelyen gumiharang van---SÉRTETLEN kell hogy legyen.Csináld a másik irányba is...valamint az elõ kerék(ek)háluljánál is nézz be -Keress egy nagyobb parkolót. -Tedd hátramenetbe, és menj 1-2 kört teljesen alászedett kormánnyal/jobbra is, balra is/ -Ha sûrûn kattogó/daráló hangot hallasz, nagy eséllyel féltengelycsukló.Az ára 10ezer körül van, én kicseréltem az enyémen, akár akna nélkül is megy.Elõre ne vedd meg, mert nagyon sokféle van, csak ha szét van szedve.Még az évjárat-és motorkód sem tuti. Bár jobb volna egy szerelõ, 2 órás meló az egész. Swift betegség még, a féknyereg zörög, menj rázós útra, és picit/épphogy lépj rá a fékre...ha ekkor abbahagyja..az a baj.
Közbe eszembe jutott: az elsõ, hogy a kerékcsavarok meg vannak-e húzva...valamint a középsõ anya nem lazult-e le! -Ha megemeled az autót, és megfogod, a kereket oldalt két kézzel, és megrángatod ide-oda.majd ugyanezt alul-fölül...az sok mindent elárul az esetleges "lógás(ok)"-ról
Több oka lehet, de ha azt sem tudod, hogy mi a baja , akkor te egyszerû szerszámokkal biztos, hogy megjavítani sem tudod.
Lehetséges Probléma oka lehet pl:Féltengelyek, szilentek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!