Találatok a következő kifejezésre: Az első után (1761 db)

Most vagyok 26 hetes a második babámmal. Az első 17 hónapos. Szülés után megkapom a GYED-et és utána a GYES-t az első után, plusz még a második után a TGYÁS-t?

Ha nem, akkor hogyan fognak alakulni ezek a juttatások? Milyen összeg?ek lesznek?

Legjobb válasz: Csak a legkisebb gyermek után jár pénzbeli ellátás: tgyás, utána gyed és 2. életév után gyes. Családi pótlék az egyetlen amit mindkét gyermek után megkapsz. Borzasztó, de ez van!

Csak a legkisebb gyermek után jár pénzbeli ellátás: tgyás, utána gyed és 2. életév után gyes. Családi pótlék az egyetlen amit mindkét gyermek után megkapsz. Borzasztó, de ez van!
Szeretném ha így lenne. De hangsúlyozom, hogy a második gyedem kevesebb mint az elsõ. Ha a szerzõdés szerinti bér alapján számolták volna ki, akkor a max. összeget kellene most is kapnom. Hol a hiba?
Mikori a jelenleg hatályos, általad idézett jogszabályhelyeknek a hatálybalépési idõpontja?
Mennyi bruttó esetén jár a max gyed? Mert szerintem nekem azt kellene kapnom. Ha a folyósító a mhely, mint kifizetõhely, akkor õk számolják - esetleg rosszul?
Meg kell mondjam, hogy számomra megdöbbentõ ez a jogszabályi rendelkezés, még senki nem hívta rá fel a figyelmemet, sõt, azt erõsítették amit én mondok, hogy a gyed alapja - ha nincs 180 nap bérezett jövedelem, pl gyed miatt - a minimálbér 2szeresének 70%a.
Azért nem jártam utána a kevesebb gyednek, mert egy pénzügyis barát kiszámolta a minibálbéres módszerrel és pont annyit is utalt a mtató. Eddig bíztam bennük... :(
Ha a biztosítottnak azért nem volt a (2)-(3) bekezdés szerint figyelembe vehetõ jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képezõ összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezõbb. Tehát meg kell nézni, hogy a korábbi gyed alapjául szolgáló összeg vagy a szerzõdés szerinti összeg a kedvezõbb számítási alap. Arra kell rákérdezni, hogy a mtató mit vett alapnak. Szerintem a minimálbér... sajna, nehéz lesz tisztázni, de remélem mostmár tisztán látok. szerinted? És köszi. Le a kalappal!!!
Eltûntél.... :(
Itt vagyok, csak hosszú volt a nap:) Figyelj, ha gondolod, szívesen átszámolom neked, mennyit kellett volna kapjál, csak küldd el, hogy mikor szültél, (mindkét babát) és az elsõ baba elõtti jövedelmed mennyi volt, és mennyi a szerzõdés szerinti bruttód. :D
Köszi elõre is. Elõszedem a papírokat és küldöm priviben. A holnap nálunk lesz sûrû, egyedül leszek a gyerekekkel.. vmikor utánanézek az adatoknak. Nekem emelkedik a fizetésem, fizetési fokozat váltás miatt, gondolom az jogosultságkori vagyis a gyed kezdõ napja kori bérem kell?
Igen, tgyásban egyetértettünk korábban is. A hangvétel ellenére
Igen, a harmadik eredetileg is ezt irta: "a tgyás kevesebb lesz, mert annyi lesz a maximuma, mint a gyednek"
A juttatások összegének számítás módja nem változik, az adott juttatás elsõ kifizetését megelõzõ évben kapott jövedelem (neked gyed) átlaga az alap, összege: az alap 70%-a a tgyás és a gyed, azzal, hogy a gyed max összegû. Ezek az összegek most biztos kevesebbek lesznek mint az elsõ babánál, mert akkor a tényleges jövedelmed volt az alap és az gondolom több volt mint a gyed.
ÁÁÁÁ. Óriási tévedés, hogy a gyed lesz az alap, ellátás sosem alapja egy másik ellátásnak! Szülés után kapod a második baba után a tgyást (összege annyi, mint az elõzõvel, ha a minimálbér kétszeresét, vagy annál kevesebbet kerestél, illetve ha ennél többet kerestél, akkor sajnos a tgyás kevesebb lesz, mert annyi lesz a maximuma, mint a gyednek), a gyed pedig ugyanannyi lesz, mint az elsõ babával most, ugyanis a gyed összegét, mivel gyedben szülsz A SZERZÕDÉS SZERINTI BÉREDBÕL fogják kiszámolni. NEM az elõzõ évi gyededbõl!
Bocsánat ellátás alapja nem ellátás, ez igaz, és a gyed alapja nem a mostani gyed ez igaz. ÁÁÁÁÁÁ ha vki gyeden van és jön a következõ baba akkor sosem a bér szerinti jövedelem a számítás alapja!!!! Hanem egy meghatározott alap, a minimálbér 2szeresének 70%-a, de utánanézek a jszabálynak ha kell és folytatjuk a polémiát. Tapasztalatból tudom! Sajnos! Igaz szakvizsgán én is azt válaszoltam amit az elõttem író, ez tetszett a vizsgabiztosnak mert az lenne a normális. De sajnos nem gyerekpárti a szabályozás.
Akkor nézz utána, mert igaza van a harmadiknak. Gyere vissza a jogszabállyal... A lényeg, kedves kérdezõ, hogy a szülés után igényelheted a TGYÁS-t, GYED-et, majd GYES-t a második babára, az igényléstõl viszont le kell mondanod az elsõ gyerek után járó ellátást, csak egy ellátás jár neked ugyanis. De eldöntheted, melyik gyerek után járó ellátást kéred. De csak az egyiket kérheted.
Ja, és még valami: A minimálbér 2szeresének 70%-a a maximális összeg ellátás esetén. Ha nincs 180 bérezett nap, akkor nemcsak a gyed maximuma az általad leírt összeg, hanem a tgyásé is. Ugyanaz a jogszabály, amibõl fentebb idéztem, nagyon nem kell keresgélned, mert minden egy helyen van, de segítségként: a kötelezõ egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény és az ennek a végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Kormányrendelet
Igen, akkor abban egyetértünk, hogy ha vki a minimálbérnél többet keres, akkor a tgyás a minimálbér 2szeresének 70%a. Én ebbõl indultam ki. Mi alapján mondod hogy a gyed alapja a szerzõdés szerinti bér? Ha a bér kevesebb mint a minimálbér. De ha magasabb? Mi az a REP jogász?
Tehát akkor abban is egyetértünk, hogy a tgyás max összege - mivel a kérdezõnél nincs 180 bérezett nap - a minimálbér 2szeresének 70%a. Így a tgyás esetében egyet beszéltünk.
Bocsi de automatikuan abból indultam ki, hogy több a bére mint a minimálbér
Én gyedben szültem és a második gyedem kevesebb volt. Tehát nem az elsõ gyeddel egyezõ összeg, nem a szerzõdés szerinti bér alapulvételével kiszámítva.
Igen, az akkori, amikor igényelted a gyedet. Mindegy mikor küldöd, ahogy hozzájutok, megnézem, és írok.

Első szexuális együttlét után milyen gyakori a rendszertelen menstruáció? Általában később vagy hamarabb jön meg az első után?

Illetve az aktus utáni els? havi vérzés rendszertelen vagy még utána is gyakori hónapokig? Nyilván egyénfügg?, de azért érdekelnének a válaszok. 19/L

Legjobb válasz: Nekem az elsõ után állt be rendszeresre. Elõtte összevissza jött meg, aztán lefeküdtem a barátommal, kéesett egy hetet, azóta mindig max 1-2nap eltéréssel jön meg.

Nekem az elsõ után állt be rendszeresre. Elõtte összevissza jött meg, aztán lefeküdtem a barátommal, kéesett egy hetet, azóta mindig max 1-2nap eltéréssel jön meg.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy leírtad! Remélem nálam se lesz gond és nem borul fel a megszokott "ritmusa"

Ha 3 éven belül születik meg a 2. gyerkőc, akkor ugyan azt az összeget kapom utána (GYED-re gondolok), mint az első után?

3 hónap múlva tölti be kislányom a 2 évet. Hogy járok jobban? Ha táppénzt veszem igénybe a mostani terhességemnél? vagy akkor bukom az egészet (a 2. bab utáni GYED ugyanazon összegét, mint az elsőnél), mert az munkaviszonynak számít? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Kicsit máshogyan volt nálam, mert én visszamentem dolgozni a 2 gyerek között. A 2 gyerek között egyébként 1 hét híján 3 év van. Nálam a gyed ugyan annyi (volt amíg nem vették el az adójóváírást). Amikor meló után 7.5 hónaposan táppénzre mentem akkor viszont csak a minimál bér után kaptam a táppénzt, mert nem volt meg a 180 nap ledolgozott napom ( kb 3 nap hiányzott, de mindegy :)) azt nem tudom, hogy ha nem dolgoztam volna akkor mibõl számolják a táppénzt. Így viszont én elmentem gyorsan tgyásra ami szintén olyan jó volt, mint az elsõ gyerek után. Esetleg érdemes ezt a kérdést a szakbabrbáron vagy a jogi fórumon feltenni, vagy valami ilyesmin, mert ott több a ténylegesen hozzáértõ.

Kicsit máshogyan volt nálam, mert én visszamentem dolgozni a 2 gyerek között. A 2 gyerek között egyébként 1 hét híján 3 év van. Nálam a gyed ugyan annyi (volt amíg nem vették el az adójóváírást). Amikor meló után 7.5 hónaposan táppénzre mentem akkor viszont csak a minimál bér után kaptam a táppénzt, mert nem volt meg a 180 nap ledolgozott napom ( kb 3 nap hiányzott, de mindegy :) ) azt nem tudom, hogy ha nem dolgoztam volna akkor mibõl számolják a táppénzt. Így viszont én elmentem gyorsan tgyásra ami szintén olyan jó volt, mint az elsõ gyerek után. Esetleg érdemes ezt a kérdést a szakbabrbáron vagy a jogi fórumon feltenni, vagy valami ilyesmin, mert ott több a ténylegesen hozzáértõ.
A kérdező hozzászólása: Még valaki? :) Köszi az elõzõ válaszolónak. :)

Ha gyedbe születik a 2. baba, akkor az első után már nem kapom a gyedet, csak a 2. után? Így Gyest sem kapok az 1. után?

Vagy ha gyesbe születik, akkor is ugyanígy van,vagyis csak a 2. után járó gyedet kapom, aminek az alapja a tavalyi évi gyedem lesz? Kb. ugyanannyi lenne így a második után is a gyedem, mint az első után most? Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: igen, csak 1 gyerek után kaphatsz juttatást, ha jogosult vagy tgyásra, akkor igényeld azt, hiszen az több, mint a gyed. Ha az elsõvel gyesen vagy már, akkor érdemes megigényelni a gyedet, így a gyes elvész, de a gyed több.

igen, csak 1 gyerek után kaphatsz juttatást, ha jogosult vagy tgyásra, akkor igényeld azt, hiszen az több, mint a gyed. Ha az elsõvel gyesen vagy már, akkor érdemes megigényelni a gyedet, így a gyes elvész, de a gyed több.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom még, csak feltételezés egyelõre, hogy babát várok. Ha így van, talán épp gyedbe fog megszületni a pici. Köszönöm a választ.
Igen, ez úgy van, hogy csak az egyik juttatást kaphatod egyszerre. Mert ugye ez nem olyan, mint a családi pótlék, vagyis nem gyerekenként jár, hanem a kiesõ fizetést lenne hivatott pótolni. És hát ugye fizetést se gyerek után kapsz, hanem "magad" után. Na, azt akartam írni ezzel, hogy hiába van akárhány gyereked, akkor is egyszeres fizetést kapsz.
A kérdező hozzászólása: köszi!

A második baba után ugyanannyi GYED-et fogok kapni, mint az első után? Mikor megszületik a kistesó, 18 hós lesz a "nagy"lányom, akivel most max GYED-et kapok (a munkaviszonyom még fennáll).

Csak nem tudom, hogy ebb?l számolják-e a második GYED-et, vagy a korábbi fizuból? Mire számíthatok, és mit tudok tenni, hogy a legjobban járjak anyagilag?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam most 18 hónapos, én 11 hetes terhes vagyok. :) Én is GYED-en vagyok, méghozzá aktív GYED-en (tehát megvan még a munkaviszonyom). Nekem azt mondták így járok a legjobban: -visszamondom a GYED-et -apuka GYES-re megy a picivel (dolgozhat mellette) -kiveszem a 2 év alatt összegyûlt szabikat -aztán elmegyek táppénzre Így újból a fizetés után fogják számolni a GYED-et, nem pedig a mostani GYED-bõl. Az elsõ babával pedig valóban csak a családi fog járni (valamivel több lesz, mint most, mivel akkor 2 gyerkõc után számolják). Boldog babavárást!

Szia! Az én fiam most 18 hónapos, én 11 hetes terhes vagyok. :) Én is GYED-en vagyok, méghozzá aktív GYED-en (tehát megvan még a munkaviszonyom). Nekem azt mondták így járok a legjobban: -visszamondom a GYED-et -apuka GYES-re megy a picivel (dolgozhat mellette) -kiveszem a 2 év alatt összegyûlt szabikat -aztán elmegyek táppénzre Így újból a fizetés után fogják számolni a GYED-et, nem pedig a mostani GYED-bõl. Az elsõ babával pedig valóban csak a családi fog járni (valamivel több lesz, mint most, mivel akkor 2 gyerkõc után számolják). Boldog babavárást!
Harmadik válaszolónak: Így is úgy is a fizetésedbõl (illetve a minimálbérbõl) számolják a gyedet, ugyanis egyik ellátás alapja nem lehet egy másik ellátás. Amíg meg nem szülsz, addig tényleg így jársz jobban, hiszen nem csak a gyes, hanem a szabis fizetésed (illetve utána a táppénz) lesz, viszont ha megszülsz, akkor ugyanúgy kapsz majd mindent, mintha nem mentél volna vissza. Azért, mert a két gyerek között nem lesz meg a kellõ aktív napod (itt sem számít bele a táppénzes idõszak), ezért mindenképpen a minimálbér kétszeresének a 30ad része lesz a tgyás és a gyed alapja. Illetve ha a fizetésedbõl számított kevesebb, akkor az.
Én felhívtam az Államkincstárt Szociális Minisztériumot is, azt mondták, hogy ha fenn áll a munkaviszony akkor abból számolják az újabb gyedet, és szerintem ( bár ezt nem kérdeztem meg, de logikusnak tûnik)igen, az elsõ után csak családit kapsz.
Szia! Ugyanannyi lesz a gyed-ed, mint az elsõ babával. Változás a tgyás összegében lesz, mivel az igénylést megelõzõ évben gyed-en voltál, abból nem lehet számolni, így a mindenkori minimálbér 2szeresének a 30ad része lesz az egy naptári napra esõ jövedelmed és ennek a 70%-a mínusz szja fog járni. 2009-ben az így kiszámított tgyás összege bruttó 100.100 Ft, azaz nettó 82082 Ft. Ezzel viszont nem éred el az adójóváírás plafonját, így az is járni fog.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! Pont az anyagi nehézségek miatt nem akartunk még kistesót, de fogi gátló mellett becsúszott a kis cseles és így most legalább tudjuk, hogy mivel számolhatunk a jövõre nézve. 18 hónap lesz köztük, kicsit meg is vagyok szeppenve :) - de majdcsak lesz valahogy. Kösz még 1x
Harmadik vagyok, negyediknek köszi! :)
Negyedik vagyok Harmadiknak: szívesen, azért írtam, hogy ne lepõdj meg, ha a tgyás-od kevesebb lesz, mint amit a fizetésed alapján számítottál, gondolom ezt a részét a nem hangsúlyozták annyira ki :( Kérdezõnek: :D Ezek a kis hamisak már csak ilyenek. Nekem a spirálomat cselezte ki, 18 hónap lesz a két gyerkõc között.

Szerintetek nem gond, ha a második gyerekemet nem röviddel az elsõ után szülöm meg, sõt még vissza is mennék dolgozni miután az elsõt beadtam az oviba?

Az a helyzet,hogy egyáltalán nem érzem azt,hogy nekünk most második gyerekre kellene készülni 28 éves vagyok,van egy 1 éves gyerekem, persze szeretnénk még egy babát,de nem érzem,hogy itt lenne az ideje. Lehet,hogy azért is gondolom így, kevés a segítségünk,egy számunkra idegen városban élünk, távol a segítség, illetve jó lenne majd visszatérni a munka világába, nagyon monotonnak érezném..sajnos õszinte leszek,így is az. Viszont szeretnénk mindenképpen egyszer második babát is, tudom,hogy sokan lebeszélnének a nagyobb korkülönbségrõl,de nem akarom,hogy a gyerekek azt érezzék,hogy anya nem érzi jól magát..nem is beszélve arról,hogy frusztrál az is,hogy nincs valami jó munkahelyem..és nem is mernék egy másodikat vállalni.

Legjobb válasz: Úgy szülsz, amikor Ti ezt a férjeddel jónak látjátok. Hogy ez az elsõ gyerek után 1 évvel vagy 10-zel van, ez a magánügyetek. Ha itt a többség azt írja, hogy baj, max. 2 év legyen a gyerekek között, akkor úgy fogsz szülni? Ne érdekeljen mások véleménye, mert mindenkinek úgysem tudsz megfelelni.

Úgy szülsz, amikor Ti ezt a férjeddel jónak látjátok. Hogy ez az elsõ gyerek után 1 évvel vagy 10-zel van, ez a magánügyetek. Ha itt a többség azt írja, hogy baj, max. 2 év legyen a gyerekek között, akkor úgy fogsz szülni? Ne érdekeljen mások véleménye, mert mindenkinek úgysem tudsz megfelelni.
Miert lenne gond? A gyerekvallalas nem loverseny, mindenki ugy csinalja ahogy szamara megfelelo. A fiunk most lesz 8 eves, szeretnenk masik babat, de legkorabban is csak jovore szeretnek teherbe esni, igy minimum 10 ev korkulonbseg lesz a ket gyerek kozott.Aztan ha ugy erezzuk, esetleg vallalunk harmadikat is, de akkor amikor mi jonak latjuk, nem ahogy masok elvarjak.
Tapasztalatot tudok írni: 3 testvérem van, 8, 10 és 13 évvel idõsebbek. Mindig kilógtam a sorból, gyerekkoromban nagyon utáltam, hogy ennyivel idõsebbek. Kb 17-18 éves lehettem, amikor már kezdett kialakulni az igazi jó testvéri viszony. A férjem és testvére között 18 hónap van, õk mindig jól kijöttek egymással, együtt játszottak, közös élményeik vannak. Mi megbeszéltünk, hogy mi is kis korkülönbséggel szeretnénk gyerekeket. A második fiúnkat várom, 20 hónap lesz köztünk :) Ez az én tapasztalatom, de mindenki maga dönt :)
Miért lenne gond? A gond az lenne, ha a külvilág véleménye miatt most vállalnál gyereket, nem pedig akkor amikor te érzed!!

Nektek az első menstruáció meg jövetele előtt volt fehér folyás? (Nekem nem! ) Az első után mennyi időre jött a második? "Csak azért kérdezem mert tudom hogy az első után hónapok kimaradhatnak a következőig"

Meg kíváncsi vagyok hogy nem csak én voltam így vele hogy hirtelen ért titeket fehér folyás elő jel nélkül, mert én csak előtte elégé szőrösödtem ott lent, nem volt előtte fehér folyás hopsz egy nap meg jött és azóta még semmi se tudom mindenki szervezete más de történeteket olvasnék szívesen hogy volt stb.. Légyszíves minél többen írjatok... Az első után nekem már 3 hónapja semmi fehér folyás se hallatom olyat akinek fél évre jött a második ö ugyan úgy volt mint én hopsz és jött váratlanul!

Legjobb válasz: Nekem is van fehérfolyásom, már. Nekem még ne jött meg :/ Tudod mit, nézz fel a Libresse.hu oldalra, én is fent vagyok, ha gondolod megkereshetsz. :) Sok történet is van, tanácsok, én is osztogatok :D Vattacukor98

Nekem is van fehérfolyásom, már. Nekem még ne jött meg :/ Tudod mit, nézz fel a Libresse.hu oldalra, én is fent vagyok, ha gondolod megkereshetsz. :) Sok történet is van, tanácsok, én is osztogatok :D Vattacukor98
Látom nem sokan válaszoltak neked, remélem nem baj ha írok, én már nem vagyok tini (30). Szóval nekem volt elõtte fehér folyásom volt hogy konkrétan elönött. Nem volt jó. Aztán 14 múltam mikor megjött, és elsõ alkalomtól kezdve 28 napos ciklusaim voltak, semmit nem késett soha. Szedtem fogamzásgátlót is évekig, akkor is normális volt, mindig 5-7 napig tartott. Elsõ alkalommal terhes lettem ahogy terveztük, ahogy abbahagytam a bogyót. Aztán nem állt be, terveztük a kistesót, akkor megint abbahagytam a gyógyszert és elsõ alkalommal sikerült akkor is teherbe esnem. Most 17 hónaposak múltak az ikerfiaim, de szülés óta még mindig nem állt be. Most pl 39 napos volt az utolsó ciklusom. Igaz még a szoptatás alatt szedhetõ fog.gátlót szedem. Én meg arra vagyok kíváncsi, ezek után még visszaáll e nálam a rend, vagy hogy is lesz? Én is hallottam olyat, akinek az elsõ után hónapok maradtak ki, ne aggódj. De azért ha élsz szexuális életet, vigyázz, mert nem azt jelenti hogy nincs peteérésed, és nem eshetsz teherbe!!! És ne várd annyira, még nagyon fogod utálni! :-)
:ÁÁÁ Moncsicsi itt is :D ? *Vattacukor98, gondolom ismertek már ...
Ezt pontosan nõgyógyász tudná megmondani.
Mindenkinek másképp mûködik a szervezete, és ez a fehérfolyásra is igaz.
A kérdező hozzászólása: De nekem nem volt fehér.f csak váratlanúl meg jött kb-8-napra oktoberber 26 án
Igen, én is fent vagyok a Libresse oldalán :) Moncsicsi99

Lányok nektek volt, az elsö menses elött fehér folyás? Mert nekem nem volt, ha nem váratlanúl ért 2011. okt.26-án kb - 8 - napig tartòt azòta semmi. Nektek az elsö útán mennyi idö maradt ki?

Olvastam egy pàran ìrtàk is hogy az elsö ùtàn nekik fèl èv is kimaradt de volt akinek ez alatt az idö alatt volt folyàsa de volt akinek nem, de okyan is akinek nem is maradt ki! Mièrt van az hogy nekem nem fehèr folyàsal kezdödöt elötte ga nem hirtelen de most is 3 hònapja nincs semmi ma 3 hònapja pont. A cicim azota nöt egy kicsit!

Legjobb válasz: Hát nekem úgy volt, hogy az elsõ alkalom után rendesen 4 hét múlva megjött. Tudom, hogy szinte mindenkinek sokkal késõbb jön meg a második menzesze, de én nem voltam ilyen "szerencsés".

Hát nekem úgy volt, hogy az elsõ alkalom után rendesen 4 hét múlva megjött. Tudom, hogy szinte mindenkinek sokkal késõbb jön meg a második menzesze, de én nem voltam ilyen "szerencsés".
Minden szervezet más és minden szervezet máshogy reagál a dolgokra. Kamaszkorban eleve megindul egy hormonváltozás, ami a menstruáció idején felerõsödik kissé. Ez teljesen egyéni dolog. Nekem volt egy minimális fehérfolyásom és már volt egy kis mellem is, amikor megjött az elsõ menstruációm és utána minden hónapban megjött. Az elsõ néhány hónapban elõfordult, hogy késett pár napot, de mindig megjött. Azt tudom tanácsolni, hogy egyenlõre ne aggódj emiatt. Azt fontos tudni, hogy az idegességtõl, stressztõl is késhet a menstruáció. Ezért nem szabad fölöslegesen parázni! Pontos okot nem tudok, miért van ez így, de hátha tudja majd valaki az okát is.
A kérdező hozzászólása: ?
Nem mindenkinek egyformán mûködik a szervezete.
Nekem volt fehérfolyásom elõtte, egy évig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat, ìrjatok mèg egy pàran kèrlek!

Az első után, mennyire zavarodnak meg a hormonok, mennyire hat ki rá? Igazából eddig se állt be még rendesen a menzeszem, és márc.12. -kén volt az első és azóta nem jött, meg és nem vagyok terhes, mert tesztet is csináltam!

Legjobb válasz: végülis késhet az elsõ után, sõt én ezt hallottam már valahol, hogy késni szokott 1-2 hetet. csak ne stresszelj ezen, mert attól is késhet.

végülis késhet az elsõ után, sõt én ezt hallottam már valahol, hogy késni szokott 1-2 hetet. csak ne stresszelj ezen, mert attól is késhet.
Természetesen késhet. Hány éves vagy?
Nekem is késett az elsõ után. De ha eddig se volt rendszeres akkor pont nem most lesz az. Ha pedig a teszt is negatív lett akkor megnyugodhatsz. De ha nem vagy nyugodt akkor csinálj egy újabb tesztet. De ha rendesen védekeztetek akkor nem lehetsz terhes, ennyi.
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok

Kezdek nagyon elkeseredni! 11 hónapi próbálkozás után másodszor szedtem a clostit. Az első után volt tüsző, de megjött. Ma voltam uh-on a doki nem lát tüszőt. Most duplázni kell az adagot. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van ,hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van , hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!