Találatok a következő kifejezésre: Az első szerint (133 db)

Kismamik! Ha a menzesz kimaradás szerint 36hét 5napos vagyok, az UH szerint, és a baba méretei szerint pedig 38hetes. Ez azt jelentené, hogy előbb fog születni? (első babámat várom)

Legjobb válasz: Az elsõ fiam UH szerint két héttel nagyobb volt és a kiírás utáni napon született. Valószínû nagyobb babád lesz.. az enyém 3850 gr és 58 cm lett.

Az elsõ fiam UH szerint két héttel nagyobb volt és a kiírás utáni napon született. Valószínû nagyobb babád lesz.. az enyém 3850 gr és 58 cm lett.
Én 36+ 2 napos kismama vagyok, és nekem a méretei alapján szintén 2 héttel elõbbre jósolják a babát, de a doki azt mondta hogy azért nem írja át a szülés idõponját, mert a 12 hetes uh szerint teljesen jó a dátum , utána meg mindenkinek genetika és egyéb okok miatt másképpen fejlõdik a baba, ez innentõl inkább azt jelenti hogy elég nagy lesz:(((
Vagy pedig azt, hogy nagyobb baba lesz.
én úgy tudom ilyenkor már az uh szerint nézik. szóval valószínû.
nem jelenti azt, nekem 35 hetesen 37 hetesnek mondta az UH, vissza is sorolták 8 nappal a szülés várható idõpontját, ami már 6 napja elmúlt... inkább azt jelenti hogy nagy baba lesz, nálam is 4 kiló felett várható.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kissé megijesztettek a válaszok, hogy esetleg nagy baba lesz.Az uh szerint most 3380g plusz minusz 10%.A szülésznõ szerint ez még belefér, ugyanis alacsony és vékony testalkatú vagyok. Szerintetek okozhatja a nagy súlyt, hogy sok édességet eszem?

Novynette fogamzásgátló tablettát fogok szedni az menstruáció 1. napjától. Mikortól véd a tabletta? A nőgyógyászom szerint már az első naptól, ahogy beveszem, de itt olvastam, hogy más nőgyógyászok szerint 1 hét, esetleg 1 hónap után. Mi igaz most?

Igen, elolvastam a tájékoztatót, és a nőgyógyászom szerint ahogy vége a menstruációnak (vagy, ha nem vagyok szívbajos, akkor az első tabletta bevételekor is hat). Megérthetitek, hogy egyenlőre még nem szeretnék teherbe esni, és szeretném, ha elmondanátok a tapasztalataitokat.

Legjobb válasz: Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.

Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.
Szia! Én 11 éve ezt szedem, 2-szer hagytam abba amikor babát akartunk és mind a kétszer utána az elsõ hónapban máshogy is védekeztünk. Biztos-ami biztos. :) Látom már régebbi a kérdés, de azért hátha segítség lesz másnak.
majd megcsókolod másodikra
Én 10. randira csókoltam meg. Ez kb 3 hét volt. És 3. találkozó után fogtuk egymást kezét... elég égõ volt számomra, mert õ kezdeményezte a kézfogást is... a csókra meg kerestem én is helyzetet, mert már én is kínosnak éreztem.
Lool ez a mai fiatalság.. Ne FB-n csajozz hivd fel mond neki h tetszik és h elmennél vele megint.. nem az számit h megcsokolod e ne a testi vágyat szeresse hanem azt h veled lehet :) és ha elmegy veled és ha azt mondja h neki is tetszel tuti nincs senkije :) 16/F
A kérdező hozzászólása: köszi.akkor úgy látom nincs elúszva a dolog.Igaz mindent a helyzet ad, nem lehet semmit elõre eltervezni.
A kérdező hozzászólása: értelek, köszi:) ..akkor te szerinted a facebook, nem mindig árulja el azt, amit a lány valójában érez.csak érez valamit ha megbökött, ami azt jelenti szeretsz.szerintem az lesz a legjobb, ha személyesen még 1x kihivom és beszélgetek vele.
A kérdező hozzászólása: értem.köszi.nem tudom, de van egy olyan érzésem, mintha tetszene neki valaki más.Facebookon ugy veszem észre, olyan mintha nem érdekleném annyira.Tettem fel ezt az üzenõfalra hogy:Ha kedvelsz lájkolj.. Ha szeretsz bokj meg ;) ! Tedd ki te is ha kiváncsi vagy ki mit érez .. :P..és õ meg megbökött, azaz szeret...de én valahogy nem igy látom a dolgokat..
Szerintem ez nem biztos, hogy hiba volt - csak most keresd, hívd el újra, hogy ne higgye azt, hogy azért nem közeledtél, mert mégsem tetszik.
Mondjuk megbánt... Az gyakran elõfordul.
Nem az számít, hogy elsõre megcsókolod-e. Az viszont igen, hogy férfiként viselkedsz-e. Mégis miért félsz egy lánytól? Megesz? Megver? Megbánt? Ugyanmár, te vagy a férfi, neked kell határozottnak lenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.akkor ezek szerint még nem reménytelen a dolog.
én 1. alkalommal megcsokoltam és megfogtam a kezét, mégse lett belõle semmi, ennyit errõl.

Tudnátok nekem mesélni a szegedi, pesti, debreceni orvosiról? Szerintetek melyik a legjobb és miért? Milyen tematika szerint tanuljátok a tananyagot az elsõ két évben?

Legjobb válasz:
A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

Kresz szerint szabályos-e, szabad-e egyedi rendszámtáblát tapadókoronggal elhelyezni az első szélvédőn?

Legjobb válasz: Ha ezekre a személyre szabottakra gondolsz, azokra nincs úgy szabály. A lényeg az hogy a hátsó szélvédõre oda tedd ki ahol nem akadályoz a látásban. Elsõ szélvédõn is csak valamelyik sarokban lehet. A lényeg az hogy a normál rendszámtáblát ne takarja ki, és a normál rendszámtábla az elsõ, ha esetleg le esne a lökhárítóról például elõl és nem tudod hova rögzíteni akkor nyilván az elsõ szélvédõ jobb vagy bal sarkába kell tenned.

Ha ezekre a személyre szabottakra gondolsz, azokra nincs úgy szabály. A lényeg az hogy a hátsó szélvédõre oda tedd ki ahol nem akadályoz a látásban. Elsõ szélvédõn is csak valamelyik sarokban lehet. A lényeg az hogy a normál rendszámtáblát ne takarja ki, és a normál rendszámtábla az elsõ, ha esetleg le esne a lökhárítóról például elõl és nem tudod hova rögzíteni akkor nyilván az elsõ szélvédõ jobb vagy bal sarkába kell tenned.
A kérdező hozzászólása: Vagyis az autón van rendes rendszámtábla, ez olyan, ami a kamionok ablakában szokott lenni. A kérdés arra irányulna, hogy ez személyautón is legális??Köszönöm!!
persze
Ha van elöl a lökhárítón rendszám, akkor belülre persze, hogy tehet másikat.. ..csak.. ...a rendszámfelismerõk, fõleg garázsokban, a lökhárítóra, és környékére fókuszálnak... ...áll a sor, nem nyílik a sorompó...hát persze..a rendszám az ablakban.. és még fel is volt háborodva..

Naptári számítás szerint, vagy a tényleges megtermékenyítés időpontja szerint menjek el az első orvosi vizsgálatomra?

A naptári id?höz képest általában levonnak 2 hetet

Legjobb válasz: A naptár szerint számolj, mindenhol így számolnak, ehhez viszonyítva vannak az értékek, a szülés idõpontja, stb.

A naptár szerint számolj, mindenhol így számolnak, ehhez viszonyítva vannak az értékek, a szülés idõpontja, stb.
Mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Te is onnan számítsd!!
Mindenképp a naptár szerint számold, mert végig így fogja mindenki.Én is percre pontosan tudtam, hogy mikor fogant, és bennem állandóan az az idõpont volt, de emiatt mindig belekeveredtem.Aztán már én is csak a naptár szerint számolom, és így ok. 10 hetes kismami
akkor igen. az enyémre is rá van írva, hogy már az elsõ szemtõl véd. ha a tiéden is ez van, akkor nyugodtan!
Szerintem is igen. Ha nagyon pontos akarsz lenni, akkor várhatsz 2 hetet is, de szerintem már védett vagy.
ugyan ezt szedtem és igen:)

Gyeddel kapcsolatos kérdésem, jelenleg gyeden vagyok, a második gyermekemet kb:2010. április vége, május elejére várom! Ebbe az esetbe jár-e gyed a másodikra, az elsőre pedig az apa igényelheti a gyest? Az új törvény szerint!

Legjobb válasz: Egy jogviszony alapján csak egyféle ellátás jár. Apuka csak akkor lehetne gyesen ha Te a neked járó ellátást átengeded neki. Te egyszerre nem vagy jogosult gyedre és gyesre is, így nincs is mit apukának átengedni. Ez a jelenlegi szabályozás szerint is így van és nem tudok arról, hogy ez jövõre változna.

Egy jogviszony alapján csak egyféle ellátás jár. Apuka csak akkor lehetne gyesen ha Te a neked járó ellátást átengeded neki. Te egyszerre nem vagy jogosult gyedre és gyesre is, így nincs is mit apukának átengedni. Ez a jelenlegi szabályozás szerint is így van és nem tudok arról, hogy ez jövõre változna.
Megerõsítem az elsõt! Egy ellátás jár, hiába lesz két gyereked! Nálunk szerencsére úgy jött ki, hogy uramnak átadtam a gyes igénylést, én pedig táppénzre mehettem, míg a második meg nem született.

Aug.10-én volt az első nap, s mi 15-én, 16-án, 18-án, 21, és 23-án voltunk együtt, a kalkuláto szerint a tesztet3-án lehet elvégezni, de ha pl.15-éhez hozzáadok 12 napot, akkor lehetett beágyazódás? Ha a mai teszt-, akkor nem lettem terhes 15-én?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy vagyok. 10.-én kezdõdött a mensim.Tegnap néztem pont a kalkulátort,ami szerint valóban 3.-án lehet elõszõr tesztelni.Nem hinném h a 15.-i aktusból lehet vmi,de ne legyen így.Biztos Te is olvastad h ebben az esteben az ovu 24.-e,tehát valószínûleg a 21.-i és 23.-iból lehetne vmi,azt hiszem.Én is izgulok,és is teszteltem ma de határozott -.:( Ami fura h napokig 36,7 volt a reggeli hõm,s tegnap 36,4 ma 36,3.Nem is értem,most vagy megin peérésem van,vagy megfog jönni,de ha szombatra nem várom akkor még nem korai a hõleesés?Azt is olvastam,h beágyazódásnál eshet vmennyit...Hát nem tudom.Te mivel teszteltél?

Szia! Én ugyanígy vagyok. 10.-én kezdõdött a mensim.Tegnap néztem pont a kalkulátort, ami szerint valóban 3.-án lehet elõszõr tesztelni.Nem hinném h a 15.-i aktusból lehet vmi, de ne legyen így.Biztos Te is olvastad h ebben az esteben az ovu 24.-e, tehát valószínûleg a 21.-i és 23.-iból lehetne vmi, azt hiszem.Én is izgulok, és is teszteltem ma de határozott -.:( Ami fura h napokig 36, 7 volt a reggeli hõm, s tegnap 36, 4 ma 36, 3.Nem is értem, most vagy megin peérésem van, vagy megfog jönni, de ha szombatra nem várom akkor még nem korai a hõleesés?Azt is olvastam, h beágyazódásnál eshet vmennyit...Hát nem tudom.Te mivel teszteltél?
A kérdező hozzászólása: Szia! Én Walentin tesztet vettem, 10-es, határozott - lett, amire számítottam is, de nagyon el vagyok keseredve. A hõmet nem mértem, mert akkor még jobban kattogna az agyam. Tudom, hogy hülyeség, de csak ezen jár az eszem, s minden jelet beképzelek már magamnak.
Hát ezzel nem vagy egyedûl...Ismerem az érzést.Én clear Blueval teszteltem ma de mint említettem -.Tegnap Medi labbal teszteltem és ott van a 2. csík, igaz halvány de jól látható, viszont annyi rosszat hallottam róla ami a téves + val kapcsolatos h nem is hiszem el.Hát már tûkön ülök...
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál, drukkolok neked is és magamnak is. Nálad már legalább van egy halvány csík. Nálam semmi:-( Azért jó érzés, hogy nem csak én vagyok annyira oda + vissza. Nagyon félek a csalódástól, ismerem magam, tudom, hogy napokig magam alatt leszek, de legalább tuti biztos lesz a dolog.
Nagyon fontos, hogy nem mindegyik tszt megbízható! A másik dolog az, hogy a beágyzódástól számítottan kell a tesztet csinálni.Barátnõm éppen ma vett másik tesztet, 23-ára (nem)várta, ma van 1-e, és csak most mutatta ki neki a pozitívat. 6-án, és 8-án nem védekeztek. Remélem nagyon hamar összejön neked a babuci, mi s azon vagyunk hogy várjuk a p.é-emet.Most ovu tesztet használok. Késõbb csinálj másik tesztet is!Szurkolok neked, majd írd meg, hogy mi lett!!!
A kérdező hozzászólása: 3-án csinálok még egy tesztet, hátha. Köszi, hogy drukkolsz, én is nektek. Szerinted melyik teszt a legjobb? A mai 10-es Walentin volt.

Ha párom elmondása szerint szűkebb a hüvelyem mint a régi "csajainak" akkor az első babám után sem fog változni?

Szülés így nem lesz nehezebb? Szülés után szerintetek uien sz?k marad a hüvelyem vagy másabb lesz?

Legjobb válasz: Nekem is ugyanolyan a férjem szerint.

Nekem is ugyanolyan a férjem szerint.
A barátnõmnek volt ilyen de náluk kicsit zavaró volt szex közben ez a szûk dolog, és a szülése után kicsit tágabb maradt így jobb lett köztük az együttlét. Neki pl. császár lett a szülésének a vége, de ez alkat kérdése sztem mert csomó olyan nõ van még aki nem tágul megfelelõen és végül megcsászározzák, függetlenül attól, hogy szex közben szûknek találtatott e :) Az biztos hogy mindenképp tágul szülés során és egy szült nõ már nem olyan mint egy nem szült, szóval valószínûleg neked is tágabb lesz, de van akinél ez észre sem vehetõ illetve vannak nagyon jó intimtorna gyakorlatok amivel helyreáll minden :)
Nekem szûk maradt a férjem szerint. :)
Közvetlenül szülés után biztos, hogy tágul, de ezt vissza lehet tornázni intimtornával.
kicsit tagabb lett, de mar tornaztatom hogy vissza alljon!!!:) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!