Találatok a következő kifejezésre: Az első nem tudtam szoptatni a (11 db)

Van olyan, hogy valaki az első babáját tudta szoptatni, a másodikat viszont nem?

Ez adottság kérdése és ha egyszer jól beindult a tejtermelés, akkor pár év múlva a második babánál is így lesz?

Legjobb válasz: Nekem pont fordítva volt, de szerintem ez is csak azért volt, mert az elsõnél paráztam, hogy mindent jól csináljak és ez a feszültség kihatott a tejtermelésre. Ha nincs egészségügyi próbléma, ami akadályozná a tejtermelést, szerintem nem fordul elõ, amit írtál.

Nekem pont fordítva volt, de szerintem ez is csak azért volt, mert az elsõnél paráztam, hogy mindent jól csináljak és ez a feszültség kihatott a tejtermelésre. Ha nincs egészségügyi próbléma, ami akadályozná a tejtermelést, szerintem nem fordul elõ, amit írtál.
Ha egyszer sikerült, az már jó jel, de nyilván nem lehet garancia. A fizikális adottságok általában megmaradnak, bár ha mondjuk a hormonrendszer hirtelen felborul (és ez bármikor, bármi miatt megtörténhet), az megkavarhatja a szopit, hiába járatódott be elõtte a rendszer. De az igaz, hogy akinek egyszer már jól ment, az elég sok pozitív tapasztalatot, gyakorlatot szerezhetett, amire jól fog tudni építeni a következõ babánál.
Én tudtam az elsõt is és most a másodikat is tudom.

Aki az elso babajat "technikai" okok miatt nem tudta szoptatni, a masodikat tudta?

4 honapja szultem. A tejjel nem volt gond, hamar beindult, mar a masodik napon 70-80 ml-t fejtem, de a baj az volt hogy iszonyat lapos a melbimbom. Probaltam mindenhogy, mellszivoval megdolgozni elotte, bimbovedo ( a fiam rogton kikopte ha azzal probalkoztam) sehogy se tudta normalisan bekapni. Egy ido utan nem is volt hajlando megszenvedni vele, ezert fejtem, cumisuvegbol adtam de hamar elapadt, egy honapig kapott anyatejet. Kistesonal is igy lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem mondjuk csak egy babám van, de azért leírom az esetemet. A bal mellbimbóm befelé forduló volt, de ki lehetett emelni. De kiemelve is nagyon lapos volt, szinte belesimult a bimbóudvarba. A jobb mellbimbóm teljesen normális, azzal semmi gond nincs. Amikor elkezdtem szoptatni a bal cicimmel nagyon megszenvedtünk. Nem tudott rendesen ráharapni a babám, én is bézántam, õ is "bénázott" és az lett a vége, hogy iszonyatosan kisebesedett. A bal mellbimbómat teljesen szétharapta majd a jobb oldali is kisebesedett. A másik szerintem azért sebesedett ki, mert ott is "másképp" szopizott, pedig az a mellbimbóm teljesen normális volt. 4 hét gyötrelem volt, sokszor már majdnem bõgtem a fájdalomtól és minden szopi elõtt megfordult a fejemben, hogy feladom, nem fogok szenvedni a szoptatással. Ahányszor mellre tettem a babámat, azt vártam mikor fejezi már be a szopit, annyira fájt. Ráadásul 1,5-2 óránként szopizott. Persze közben kenegettem, szellõztettem - de nagyon nehezen gyógyult. A bimbóvédõt csak egyszer próbáltam ki, de a szopi után dõlt a vér a cicimbõl a bimbõvédõ alatt. Aztán szinte egyik napról a másikra kb 1 hónap után már nem éreztem olyan erõsnek a fájdalmat és szép lassan el is múlt. A bal mellbimbóm kiemelkedett, alap állapotban is kiáll, laposabb mint a másik, de nem olyan lapos mint korábban! A kisfiam most 11 hetes és jövõre tervezzük a kistesót. Tehát nálam szerencsésen alakultak a dolgok és úgy néz ki, végre normális mellbimbóm lett.

Szia! Nekem mondjuk csak egy babám van, de azért leírom az esetemet. A bal mellbimbóm befelé forduló volt, de ki lehetett emelni. De kiemelve is nagyon lapos volt, szinte belesimult a bimbóudvarba. A jobb mellbimbóm teljesen normális, azzal semmi gond nincs. Amikor elkezdtem szoptatni a bal cicimmel nagyon megszenvedtünk. Nem tudott rendesen ráharapni a babám, én is bézántam, õ is "bénázott" és az lett a vége, hogy iszonyatosan kisebesedett. A bal mellbimbómat teljesen szétharapta majd a jobb oldali is kisebesedett. A másik szerintem azért sebesedett ki, mert ott is "másképp" szopizott, pedig az a mellbimbóm teljesen normális volt. 4 hét gyötrelem volt, sokszor már majdnem bõgtem a fájdalomtól és minden szopi elõtt megfordult a fejemben, hogy feladom, nem fogok szenvedni a szoptatással. Ahányszor mellre tettem a babámat, azt vártam mikor fejezi már be a szopit, annyira fájt. Ráadásul 1, 5-2 óránként szopizott. Persze közben kenegettem, szellõztettem - de nagyon nehezen gyógyult. A bimbóvédõt csak egyszer próbáltam ki, de a szopi után dõlt a vér a cicimbõl a bimbõvédõ alatt. Aztán szinte egyik napról a másikra kb 1 hónap után már nem éreztem olyan erõsnek a fájdalmat és szép lassan el is múlt. A bal mellbimbóm kiemelkedett, alap állapotban is kiáll, laposabb mint a másik, de nem olyan lapos mint korábban! A kisfiam most 11 hetes és jövõre tervezzük a kistesót. Tehát nálam szerencsésen alakultak a dolgok és úgy néz ki, végre normális mellbimbóm lett.
Van remény! Az egyik ismerõsöm a 2.babáját már tudta szoptatni. Neki a Szoptass ügyesen c. könyv segített. http://www.szoptassugyesen.hu
Szia! Mintha én írtam volna. Csakhogy én 2 éve szültem és most 33 hetes vagyok. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy nem biztos, hogy a tesóval is így fogok járni, de azért készüljek fel. Minden gyerek, minden terhesség és minden szülés más. Ezért nem valószínû, hogy ugyanígy fogok járni.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszod. Sok sikert es konnyu szulest neked!
Én a kisfiamat nagyon nehezen tudtam szoptatni a befelé forduló bimbóm miatt. Védõvel sem volt az igazi. Utána pedig az istenért nem tudtam kifejni. Nem is tudtam csak kb. 3 hónapig szoptatni. Most a kislányom 7 hetes, és teljesen más minden. Az elején kellett használnom védõt, de õ most már anélkül eszik. Tejem is neki bõven, és még fejni, fagyaszatni is tudok. Tehát, ahogy a nõgyógyászom szokta mondani, minden egyes terhesség más-más, ezért a szoptatás is másként alakul.:-)
Ha ugyanolyan a melled, mint eddig (és ez elég valószínû), akkor igen.
probáld meg mellbmbovéddövel.az egy szilikon cumi, ami kiméli a melledet, és a baba is be tudja kapni.nekem is ezt ajánlották.
A bimbóvédõ jó ötlet nekem is bevált. Ugyan ez volt a gondunk nekünk is. Igaz nekem a latex védõ vált be.

Mennyire gyakori, ha valaki az első babáját nem tudta szoptatni, a másodikat sem foga tudni?

A n?véremnek hamarosan megszületik a 2. babája. Nagyon szeretné ha majd most lenne teje, és nagyon tart attól, hogy lehet, hogy megint nem sikerül. Az els?nél tényleg mindent megtett de sajnos már a kórházban betápszerezték éjszakára a babát, így nem tudott beindulni a tejterlmelés. Ett?l stresszes lett és elindult egy ördögi kör.

Legjobb válasz: Az utolsó mondatod a lényeg.A nõknél a szoptatás is úgy mûködik,mint a szex:minden a fejben dõl el.Ha lelkileg már most felkészül a szoptatásra,figyel a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitele és a gyakori mellretételre szerintem nem lesz gond.A kórházban ha lehet legyen vele este is a pici.Nem érdemes folyton azon rágódnia,hogy jól csinálja-e,egyszerüen hallgasson az ösztöneire.Én a drága jóakaróim jóvoltából szigorúan 3 óránként szoptattam,közben csak vizet adtam és folyamatosan idegeskedtem és meg akartam feleni mint anya,takarítónõ,partner..... és persze elapadt a tejem,mert folyton kimerült voltam.Már tudom hülyeség volt,mert most,ha nyugodtan csak a babámra figyelek pár csepp tej elindul a mellembõl.Utólag magamnak is tudnék tanácsot adni,de már késõ:)

Az utolsó mondatod a lényeg.A nõknél a szoptatás is úgy mûködik, mint a szex:minden a fejben dõl el.Ha lelkileg már most felkészül a szoptatásra, figyel a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitele és a gyakori mellretételre szerintem nem lesz gond.A kórházban ha lehet legyen vele este is a pici.Nem érdemes folyton azon rágódnia, hogy jól csinálja-e, egyszerüen hallgasson az ösztöneire.Én a drága jóakaróim jóvoltából szigorúan 3 óránként szoptattam, közben csak vizet adtam és folyamatosan idegeskedtem és meg akartam feleni mint anya, takarítónõ, partner..... és persze elapadt a tejem, mert folyton kimerült voltam.Már tudom hülyeség volt, mert most, ha nyugodtan csak a babámra figyelek pár csepp tej elindul a mellembõl.Utólag magamnak is tudnék tanácsot adni, de már késõ:)
Én az elsõ fiamat 20 napig tudtam anyatejjel táplálni. Aztán a második terhességem alatt elhatároztam ha a fene fenét eszik én sokáig akarok szoptatni. Mindent elolvastam, mindenkit kikérdeztem, szoptatási tanácsadóhoz fordultam, a kórházban a szülés utáni második naptól éjjel-nappalra kikértem a babámat, minden ébredésre mellre tettem. A kórházban nagyon keveset szopizott, épphogy meglett az a mennyiség ami mellé nem adtak tápszeres pótlást. Elmaradt a kõkemény tejbelövelés is, de én rendületlenül szoptattam, két mellbõl is és hazakerülésünk után is óránként, éjjel-nappal. A fiam most négy és fél hónapos vidám kiválóan gyarapodó kislegény és csak anyatejet kap, és én nagyon boldogan szoptatok. Nem szabad feladni, sok sikert, és egy nagy adag önbizalmat kívánok és sikerülni fog!

Az első gyermekemet nem tudtam szoptatni a kerek mellem miatt! Mellbimbóm nem volt látható, egybesimult a mellbimbóudvarral, és ezáltal a gyerek nem bírta bekapni! Sajnos így nem szoptattam, csak fejtem. A második babánál is ez várható?

Legjobb válasz: A védõnõk tudnak olyan szoptatási technikát mutatni amivel elképzelhetõ a befordult mellbimbóval való szoptatás!!!Kérj személyesen tanácsot!!

A védõnõk tudnak olyan szoptatási technikát mutatni amivel elképzelhetõ a befordult mellbimbóval való szoptatás!!!Kérj személyesen tanácsot!!
Egyáltalán nem kell lemondanod róla. Léteznek bimbókemelõk, amelyeket a szoptatás elõtt negyed órával felhelyezve annyira megszívja a mellbimbókat, hogy a baba könnyedén be tudja kapni.Sõt a terhesség alatt hordható az ún. niplit, ami szintén kiemeli a bimbókat. A kereszttartásban szoptatás is az ilyen problémákra ajánlják (a baba feje felöli kezeddel tartod a mellet, és a másikkal fogod a babát). Kicsit furán hangozhat, de nekem bejött, rásegítettem egy párnával is. A bimbóvédõt is szokták ajánlani, de szerintem azzal csak kinlódik az ember. Sok lehetõség van, persze egyik se biztos, és akkor marad a fejés.

Ha az első babámat nem tudtam szoptatni, mert nem volt tejem (homeós bogyó + szaporító tea ellenére) akkor a 2. babámat sem fogom tudni szoptatni?

Legjobb válasz: Minden agyban dõl el. Ha tényleg szeretnél szoptatni, nem aggódsz, nincsenek fenntartásaid a szoptatással kapcsolatban, nem és lelki vagy testi megrázkódtatás, tudsz szoptatni. Anyukám engem nagyon nehezen szült, elrepedt a medence és farokcsontja. Plusz aput akkor hívták be katonának, anyu tök egyedül volt otthon. Nagyon kevés ideig volt csak teje. Öcsémet villámgyorsan megszülte, apu addigra leszerelt, és anyu elég sokáig tudtam az öcsémet szoptatni.

Minden agyban dõl el. Ha tényleg szeretnél szoptatni, nem aggódsz, nincsenek fenntartásaid a szoptatással kapcsolatban, nem és lelki vagy testi megrázkódtatás, tudsz szoptatni. Anyukám engem nagyon nehezen szült, elrepedt a medence és farokcsontja. Plusz aput akkor hívták be katonának, anyu tök egyedül volt otthon. Nagyon kevés ideig volt csak teje. Öcsémet villámgyorsan megszülte, apu addigra leszerelt, és anyu elég sokáig tudtam az öcsémet szoptatni.
Elsõ vagoyk, az utolsónak igaza van, lehet lelki és lehet fizikális ok. A fizikális ok nem fog megszûnni... Épp ezlrt nem is válaszoltam érdemben, hiszen ennyi info alapján nem lehet. Ezért tettem fel kérdéseket, ezekbõl kiderülne, hogy fizikai oka volt-e a kérdezõnek, vagy fizikálisan alkalmas a szoptatásra. Sajnos nem válaszol, igy értelemszerûen nekünk is felesleges addig...
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Elso: volt tejem, de sosem volt Vezuvhoz hasonlo a tej mennyisege. Szerintem a sok stressz es idegeskedes okozhatta. Mar az elso hettol tapszerrel kellett potolnom. Remelem most maskent lesz es nem fizikalis oka van...
Egyáltalán be se lövelt, vagy bedurrant, de nem tudtál szoptatni? Mi volt?
Szia ez igy nem igaz! minden baba más az elsõnél én is hiába ittam teátak meg csináltam akármit csak 2, 5 honapig tudtam persze ott elég sokat idegeskedtem is! Most a2.kisfiamnál senkinek nem engedtem hogy , beleszoljon tõk nyugodtan pozitivan álltam hozzá és sikerült . Most már több mint 1 éve szoptatom. Szóval kedves kérdezõ nem légy elkeseredve mernni fog az csak pozitivan álljál hozzá!
"Minden agyban dõl el. Ha tényleg szeretnél szoptatni, nem aggódsz, nincsenek fenntartásaid a szoptatással kapcsolatban, nem és lelki vagy testi megrázkódtatás, tudsz szoptatni." Ha stressz, stb. az oka... De mikor fogjátok már fel végre, hogyha FIZIKÁLIS oka van, akkor hiába akar szoptatni. Nekem a terhességem alatt, sõt, amíg haza nem engedtek a kórházból, eszembe sem jutott, hogy ne tudjak szoptatni. Mégsem sikerült, pedig szenvedtem vele elég sokat. De nem. Azért mert a Marika néninek a szomszédból sikerült, pedig nehézségei voltak, nem azt jelenti, hogy másnak is fog, nem biztos, hogy ugyanazok az okok. Nem kell mással példálózni.

Aki az első babáját nem tudta szoptatni. (nem volt teje hiába szerette volna). A második babánál, hogy alakult?

Legjobb válasz: Az elsõ babánál abszolút nem volt tejem egy csepp se, még csak most várom a másodikat, de már hatalmasak a melleim, elõtejem is van pedig még csak 16 hetes vagyok, szóval remélem most oké lesz! :)

Az elsõ babánál abszolút nem volt tejem egy csepp se, még csak most várom a másodikat, de már hatalmasak a melleim, elõtejem is van pedig még csak 16 hetes vagyok, szóval remélem most oké lesz! :)
A sógornõm az elsõt soha nem szoptatta, mert a kicsi nem szopizott, a melle begyulladt, szenvedett... A másodikkal viszont tejleadó is volt.:)
Elsõ baba 3 hónapig szopizott, a második 18 hónapig! Úgyhogy az élet nem ismétli meg önmagát mindig! Az elsõ miatt már szereztél tapasztalatot, tudod mit kellene elkerülni, és hidd el jobban fog menni most! Amúgy sógornõm is sokat szenvedett, mert az elsõ babáját nem tudta szoptatni (több oka is volt - baba beteg lett, nehezen szopizott, sógornõm stresszes volt a betegség miatt, így a teje hamar elapadt), a második babájával is voltak nehézségek, de õt mégis fél évig tudta szoptatni, szerintem már az is nagyon jó!

Volt közületek, aki az első gyermekét nem tudta szoptatni rendesen (vagy csak alig-alig), de a másodikat igen?

Az elsőnél komoly gondjaink voltak. Most a másodikat várom és nagyon reménykedem benne, hogy ezúttal sikerül.

Legjobb válasz: Szia. Az elsõnél totál béna voltam feszült ideges nyugtalan,szerintem még csak jól sem raktam cickóra.2 hónapig szopizott,de az utolsó 3 hétben közben sétálva ringattam és én is bõgtem meg õ is.Megváltás volt a tápszer. A másodiknál meg egyszerûen mellre vettem és úgy is maradtunk 7 hónapig.Akkor már kevéske volt a tej és tetszett neki a kanalazás,elutasította a mellemet.Most 14 hónapos,de még mindíg van tejcsi a jobb mellemben.Igaz be nem kapná,de akkor is imádom még az emlékét is a közös összebújós cumizós szopinak.:)

Szia. Az elsõnél totál béna voltam feszült ideges nyugtalan, szerintem még csak jól sem raktam cickóra.2 hónapig szopizott, de az utolsó 3 hétben közben sétálva ringattam és én is bõgtem meg õ is.Megváltás volt a tápszer. A másodiknál meg egyszerûen mellre vettem és úgy is maradtunk 7 hónapig.Akkor már kevéske volt a tej és tetszett neki a kanalazás, elutasította a mellemet.Most 14 hónapos, de még mindíg van tejcsi a jobb mellemben.Igaz be nem kapná, de akkor is imádom még az emlékét is a közös összebújós cumizós szopinak.:)
Barátnõm! Elsõ kislánya a kezdetektõl kapott tápszeres kiegészítést, talán 3 max 4 hónapos koráig kínlódtak a szoptatással, mire végleg feladták. Most, a kisfia lassan 9 hónapos, és tápszert csak akkor lát, mikor a nõvére issza. Most nagyon jól megy nekik a szoptatás! Barátnõm annyit mondott, hogy most "nem tesz semmit a szoptatásért". Vagyis: az elsõvel már szülés elõtt rágörcsölt nagyon a dologra, mindenféle homeo bogyókat szedett már elõre, szóval túlzottan ráállt erre a dologra, és aztán ez visszájára fordult. Most nem szedett semmi, úgy volt vele, hogy lesz ahogy lesz, és olyan lazán megy most neki a szoptatás, hogy ezt még remélni se merte!
mint az elötte szolok! az elsõnél az állandó rástresszelés miatt nem ment tuti...az elejétõl kapott potlást, 5hós korban hagytuk el teljesen a szoptatást de a végén már csak napi1x egy kicsit szopizott... most ugy álltam hozzá h lesz ami lesz, nem idegelem magam a nagy is felnõtt tápison..a kicsi 7hetes s csak szopizik(eddig), remélem igy is marad!
Én!!! A nagyobbik 8 hetesen tápszert kapott, egy darabig még mûködött felesben, aztán feladtam. A csapból is az folyt, hogy szoptatni kell, meg a tápszer hátrányai, meg az egészséges anyatejes babák. Totál ki voltam bukva, hogy nekem nem megy. A másodiknál úgy jöttem haza a kórházból, hogy dokival azonnal felírattam a tápszert, úgy voltam vele biztos ami biztos legyen otthon, a másik is makk egészséges én még egyszer nem idegelem magam...és meglepõ módon 8 hónapja szopik a kicsim és minden oké:)
Megkérdezhetem, hogy mik voltak a gondjaitok? Csak ha publikus persze.
Ó, nagyon együttérzek veled! Fõleg, mert az enyém is középsúlyos hipoton volt, csak a mi szopinkat egy szerencsés véletlen (bimbóvédõ) korán megmentette. Ezen túl aztán voltak gondjaink nekünk is, mert rossz volt a szopis gyakorlatom, de kértem/kaptam segítséget, úgyhogy megoldódott végül a gond. Hm, szerintem próbáld meg nem emészteni magad emiatt. Sajnos minden körülmény ellenetek játszott, de biztos vagyok benne, hogy amit megtehettél akkoriban, azt megpróbáltad. Nem tudom, tudtad-e, hogy lett volna segítség... de mindegy, ne is gondolj már erre, mert ezek már elmúltak. Csak magadnak ártasz, ha téped magad, viszont se a gyerkõcödnek, se másnak nem lesz jobb. Viszont, ha lesz még babád, akkor már most rá tudsz készülni a következõ szoptatásra is. Bármilyen rosszak és fájóak is a tapasztalataid az elsõvel, jól fel tudod mérni, hogy legközelebb mit és hogyan csinálj majd másként (nem a hipotóniára gondolok, mert az remélhetõleg nem ismétlõdik meg, hanem pl. az informálódásra). A rossz dolgokban is van mindig jó: a tapasztalat. Nekünk ugyan jól alakult végül, de én is ugyanígy álltam/állok hozzá és rengeteget profitáltam belõle. Kitartást neked! :)
A lányom tök béna volt, akárhogy akármit csináltam egyszerûen nem állt rá a szája, nem kellett neki. Kinlódtunk majdnem 3 hónapig, addig gyakorlatilag be voltam zárva a lakásba (nyár közepén, vagyis egész nyáron), mert örökké valóság volt, hogy jól lakjon, ha nem pedig megunta a nyammogást ordított az éhségtõl, jött a fejés, kanalazás, poharazás, nekünk igazán megváltás volt áttérni cumisüvegre. Bár azzal sem volt valami ügyes, 1 óra helyett fél óra alatt lakott jól. A fiam az elsõ perctõl kezdve nagyon ügyesen szopizott, eleinte bimbóvédõvel, mert befele fordulnak a bimbóim, de 5 hét után azt is elhagytuk, 6 hónapig kizárólag anyatejes volt, 11 hónaposan õ döntött úgy, hogy abba hagyja!

Aki elso babajat nem tudta szoptatni mert nem indult be a tej az a masodiknal is ugyan igy jart? Vagy most lehet hogy lessz tejem?

Legjobb válasz: Nem törvényszerû, hogy ne legyen most sem. Minden más a második babánál: a körülmények, a te hormonháztartásod, stb. Állj hozzá pozitívan és ne aggódj, ha elõször nem sikerült, attól most sikerülhet!

Nem törvényszerû, hogy ne legyen most sem. Minden más a második babánál: a körülmények, a te hormonháztartásod, stb. Állj hozzá pozitívan és ne aggódj, ha elõször nem sikerült, attól most sikerülhet!
Ez engem is érdekelne! 5 hetes múlt a babám, és szinte semmi tejem sincs. Kicsit hamarabb jött, ezért koraszülött osztályon volt, így 3 napig nem is nagyon láthattam. Utána próbáltam szopiztatni, de nem volt tejem. Utána sem indult be, pedig fejtem, ittam sokat, stb. Az elsõ pár napban többszöri fejéssel is csak kb. 60ml-t tudtam lefejni, itthon már annyit se. Mindenki azt mondta, hogy olyan nincs, hogy nem indul be, de ezek szerint van. Pedig cicire is tettem. Mondjuk érdekes, hogy nekem be sem durrant a mellem egyszer sem. Soha nem éreztem keménynek sem. Most a barátnõm tejét kapja, és tápszert. Már elõre ezen agyalok, hogy mi lesz a 2. babánál!
Egyaltalan nem volt tejed, semmennyi sem? Volt tjbeloveles? Nagyon ritka akinek nincs teje, naluk konkretan nincsenek tejmirigyek, csak zsirszovetek. Nekem egyetlenegy ilyen ismerosom van, o elment es megvizsgaltatta magat. Megmondtak, h nincs tejmirigye, es igy a 2.at sme tudta szoptatni.Akinek szules utan van tejbeloveles, annak van, lesz teje.
Azért az a ritkább hogy fáj. Nem kell rémítgetni senkit. Amúgy ha fáj, az azért lehet, mert nem jól kap rá a baba a bimbóra. Akkor más testhelyzettel kell próbálkozni.
Csak annyit, hogy a szoptatás nagyon fáj, legalábbis nekem nagyon fájt a babám 9 hetes koráig. Erre számitanod kell a második babánál...
Lehet, igen! Az elsõ babám koraszülött, gyenge, folyton alvó baba volt. Szopni alig tudott (már amikor egyáltalán az elsõ 2 hétben megpróbálhattam a kórházban...), otthon sem ment sokkal jobban. Azóta tudom, hogy nálam a tejtermelést csak szoptatással lehet fenntartani, ugyanis a második baba (szintén egy hét újszülött-intenzív kis súly miatt) nagyon ügyesen szopik (mást nem is fogad el), és már négy hónapja csak anyatejes. Az elsõnél hiába fejtem éjjel-nappal, csak pár hónapig volt, akkor is alig. Úgyhogy van pozitív példa, biztos neked is sikerülni fog. Utólag már tudom, hogy semmiképpen nem tudtam volna kizárólagosan szoptatni az elsõt, viszont csak az akkor szerzett tapasztalatokkal tudom most a másodikat.
Még annyi hogy sem elõször, sem másodszor nem volt tejbelövellésem, és fejni 1 alkalommal tudta, amúgy nem indult be atejleadó reflex, csak ha a lányom szopott.
Az elsõnél kb 3 hónapig szoptattam, de végig pótlással. kb 30-40 g-ot tudott szopni cicibõl. Mindent kipróbáltam, de semmi nem vált be. szerintem nagyon rágörcsöltem, és nehezen is rázódtam bele a babázásba, kicsit depis voltam. Hogy emiatt nem volt tejem, vagy a tejprobléma miatt alakult így azt nem tudom igazán. A másodiknál szóltam a dokinak hogy ez volt, így szülés után a kórházban kaptam cerukál tablettát, meg itthon szedtem a moremilk+ kapszulát. Emellett a második lányom imádott szopizni, nem is fogadott el mást. 6 hónapig kizárólag szopott, most 2 éves múlt és még szopizik 2-3x naponta, ha kedve tartja. Szóval van remény!!
A kérdező hozzászólása: Elso babamat csaszarmetszesel szultem eloszor csaszar utan kb 12 oraval latam akkor mar kapot enni igy nem akkart szopizni!!!Utana szopizot de nagyon keves volt a tejem azt is montak hogy nem eleg taplalo nem igazan tudtam a szjaba adni a mellbimbomat es nagyon fajt is igy 5 hetes koraig szopizott utana pedig tapszert kapot!!!Remelem ez a masodiknal nem igy lessz!!
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat

Van egy kis tacsim, 6 hetes, az anyja nem tudta már szoptatni, így elhoztuk. Hétfőn kapta az első oltást, mennyire tudom most vinni magammal erre arra? és meddig fog még sírni? Vagy vannak tippek mit lehet ellene tenni? Köszönöm előre is a válaszokat

Legjobb válasz: Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.

Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.
Remélhetõleg, hogyha most elkezdesz részletesen olvasgatni a kutyázásról, akkor nem is lesz vele sok gond. A kölyök az anyatej mellé jobb helyeken két hetes kortól kap áztatott kölyöktápot, hogy az anyát ne terheljék le annyira a kölykök. 8 hetes koráig mindenképpen az anyjával kellett volna maradnia, de ezzel már nem sokra megyünk. Elõször sétálni körülbelül 4 hónapos korban tudod kivinni mikor megkapta a veszettség oltást is. Ettõl függetlenül otthon még elkezdheted szép lassan nyakörvhöz és pórázhoz szoktatni. Éjszakára a helyére lehetne neki tenni egy törülközõbe csavart meleg vizes palackot, hátha megnyugtatja és kevesebbet fog sírni. Olvasgass sokat!!
Horgászni? Egy 6 hetes oltatlan kutyát? 35 fokban? Te éppelméjû vagy? Egyébként attól hogy az anyja nem eteti attól még nem kellett volna elhozni .. 8 hetes koráig az anyja mellett a helye. A szocializációja miatt fontos.
A nem viheted el-ben neked a horgászat miért nincs benne?
Semennyire és nem sokáig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: normálisan is lehet irni. és nem tudtam h hány hetesen lehet elhozni, hirtelen jött, nem néztem utána amiért haragszom is magamra. de minde oké vele
A kérdező hozzászólása: hát mert ott nincs más kutya-macska, nem ez a lényeg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. de akkor horgászni sem vihetem el? :(
Én úgy tudom, hogy amíg azt az elsõ 6 vagy mennyi oltást meg nem kapja, addig nem szabad kivinni mindenfele, mert még nem védett a sok mindentõl, amire az oltásokat kapta. Mi sem vittük addig õket sétálni, nehogy felegyenek valamit stb. De nyilván, ha a vonaton akarod utazó kosárban vinni, akkor attól csak nem lesz baja. Sírni meg azért sír a drága, mert nem választották még el az anyjától ott, ahonnan hoztátok, és hiányzik neki. Meg fogja szokni rövid idõn belül.
Mi az utcán találtuk 6 éve a tacskónkat. Az orvos szerint 3 (!) hetesen. Nagyon pici volt, folyton sírt. Kapott oltásokat, mindent. Soha, semmi baja nem volt, most is itt ugrál a kertben. De ha van rá módod, hogy elhozd 8-9 hetesen, akkor várd ki, hiszen lehet, hogy te nem leszel olyan mázlis, mint mi, és a tiéd elkap valamit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!