Találatok a következő kifejezésre: Az első nem tudtam (107 db)

A magzatvíz szivárgott? Az orvos nem tudta megmondani, most a véleményetekre lennék kiváncsi, mert én nem tudtam, mert első babám született.

Azt vettem észre hogy néha-néha valami kifolyt bel?lem ami szintelen volta lábamon is folyt ,és olyan volt mintha pisiltem volna csak ez magátol jött.De nem láttak hajszál repedést hogy szivárgott volna így nem mondták biztosra.Akkor már 2x indították a szülést,de semmi nem volt.Tudom hogy 11 hónapja volt,csak nem hagy nyugodni a kérdés.

Legjobb válasz: Csak 2x kaptam prostint,ami beindítja szülést(mivel akkor már 42 hetes voltam)de mivel nem tudták hogy magzat víz-e(annyit mondtak:lehetséges,hogy az,mert lehet a tabletta hatása)így kaptam valami zselét amitõl egybõl fájásaim lettek.De 6 óra vajúdás után fél újjnyira tágultam,így vittek sajnos császárra.

A kérdező hozzászólása: Csak 2x kaptam prostint, ami beindítja szülést(mivel akkor már 42 hetes voltam)de mivel nem tudták hogy magzat víz-e(annyit mondtak:lehetséges, hogy az, mert lehet a tabletta hatása)így kaptam valami zselét amitõl egybõl fájásaim lettek.De 6 óra vajúdás után fél újjnyira tágultam, így vittek sajnos császárra.
hát ha a doki nem tudta megmondani akkor sajna mi sem fogjuk Neked ezt megmondani. Egy csomó válasz jön majd "valószínû az volt". Ha ez megnyugtat...
Szia! Nekem ma egy hetes a babám. Kétszer volt löketszerû, vizesebb folyásom, beparáztam, hogy magzatvíz. Dokim feldugott (az agyamig)lakmuszpapírt, nem színezõdött el. Neked nem is nézték így meg?! Végül is el sem ment a vizem, azt mondta a szülésznõm, ne is avatkozzunk bele, a kitolás közben repedt magától a burok.
Szia! Szerintem lehetett a magzatvíz. Nálam is magzatvíz szivárgással indult a szülés. Amikor a szülésznõt felhívtam telefonon, azt mondta, hogy szerinte csak folyás vagy egyszerûen bepisiltem, de ha megismétlõdne, 2 órán belül, menjek be a kórházba. Megismétlõdött, bementünk. Megvizsgált, azt mondta nem szivárog semmi, feltett ctg-re (az már fájásokat mutatott), persze ez idõ alatt sem szivárgott semmi, utána újból megvizsgált, akkor sem. Addigra már kezdtem magam meggyõzni, hogy én vagyok a hülye, de csak erõsködtem, hogy folyt valami, ezért a szülésznõ szólt egy orvosnak, aki szintén megvizsgált és csodák csodája ismét kifolyt egy nagyobb mennyiség. :) Ezután 7 órával megszületett a kisfiam.
A kérdező hozzászólása: Nem.Nem nézték meg ilyen papírral.De a szülésznõ is látta, hogy valami folyik.Alám tettek egy betétett és annyit mondtak, ha ismét csorog valami szóljak.Fájásaim nem voltam, csak kemény volt az egész hasam.

Van olyan, hogy valaki az első babáját tudta szoptatni, a másodikat viszont nem?

Ez adottság kérdése és ha egyszer jól beindult a tejtermelés, akkor pár év múlva a második babánál is így lesz?

Legjobb válasz: Nekem pont fordítva volt, de szerintem ez is csak azért volt, mert az elsõnél paráztam, hogy mindent jól csináljak és ez a feszültség kihatott a tejtermelésre. Ha nincs egészségügyi próbléma, ami akadályozná a tejtermelést, szerintem nem fordul elõ, amit írtál.

Nekem pont fordítva volt, de szerintem ez is csak azért volt, mert az elsõnél paráztam, hogy mindent jól csináljak és ez a feszültség kihatott a tejtermelésre. Ha nincs egészségügyi próbléma, ami akadályozná a tejtermelést, szerintem nem fordul elõ, amit írtál.
Ha egyszer sikerült, az már jó jel, de nyilván nem lehet garancia. A fizikális adottságok általában megmaradnak, bár ha mondjuk a hormonrendszer hirtelen felborul (és ez bármikor, bármi miatt megtörténhet), az megkavarhatja a szopit, hiába járatódott be elõtte a rendszer. De az igaz, hogy akinek egyszer már jól ment, az elég sok pozitív tapasztalatot, gyakorlatot szerezhetett, amire jól fog tudni építeni a következõ babánál.
Én tudtam az elsõt is és most a másodikat is tudom.

Van egy kis tacsim, 6 hetes, az anyja nem tudta már szoptatni, így elhoztuk. Hétfőn kapta az első oltást, mennyire tudom most vinni magammal erre arra? és meddig fog még sírni? Vagy vannak tippek mit lehet ellene tenni? Köszönöm előre is a válaszokat

Legjobb válasz: Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.

Azután lehet õt vinni mindenhova, miután a 3. oltás is elkezdte kifejteni a hatását. Ez normálisan úgy 12 hetes korától lesz meg. A sírás megszüntetésére a legjobb mód, ha lefárasztod a kutyát játékkal, egy kis tanítással és ha mégis el kezd sírni, akkor nem foglalkozol vele addig, míg abba nem hagyta a nyafogást.
Remélhetõleg, hogyha most elkezdesz részletesen olvasgatni a kutyázásról, akkor nem is lesz vele sok gond. A kölyök az anyatej mellé jobb helyeken két hetes kortól kap áztatott kölyöktápot, hogy az anyát ne terheljék le annyira a kölykök. 8 hetes koráig mindenképpen az anyjával kellett volna maradnia, de ezzel már nem sokra megyünk. Elõször sétálni körülbelül 4 hónapos korban tudod kivinni mikor megkapta a veszettség oltást is. Ettõl függetlenül otthon még elkezdheted szép lassan nyakörvhöz és pórázhoz szoktatni. Éjszakára a helyére lehetne neki tenni egy törülközõbe csavart meleg vizes palackot, hátha megnyugtatja és kevesebbet fog sírni. Olvasgass sokat!!
Horgászni? Egy 6 hetes oltatlan kutyát? 35 fokban? Te éppelméjû vagy? Egyébként attól hogy az anyja nem eteti attól még nem kellett volna elhozni .. 8 hetes koráig az anyja mellett a helye. A szocializációja miatt fontos.
A nem viheted el-ben neked a horgászat miért nincs benne?
Semennyire és nem sokáig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: normálisan is lehet irni. és nem tudtam h hány hetesen lehet elhozni, hirtelen jött, nem néztem utána amiért haragszom is magamra. de minde oké vele
A kérdező hozzászólása: hát mert ott nincs más kutya-macska, nem ez a lényeg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. de akkor horgászni sem vihetem el? :(
Én úgy tudom, hogy amíg azt az elsõ 6 vagy mennyi oltást meg nem kapja, addig nem szabad kivinni mindenfele, mert még nem védett a sok mindentõl, amire az oltásokat kapta. Mi sem vittük addig õket sétálni, nehogy felegyenek valamit stb. De nyilván, ha a vonaton akarod utazó kosárban vinni, akkor attól csak nem lesz baja. Sírni meg azért sír a drága, mert nem választották még el az anyjától ott, ahonnan hoztátok, és hiányzik neki. Meg fogja szokni rövid idõn belül.
Mi az utcán találtuk 6 éve a tacskónkat. Az orvos szerint 3 (!) hetesen. Nagyon pici volt, folyton sírt. Kapott oltásokat, mindent. Soha, semmi baja nem volt, most is itt ugrál a kertben. De ha van rá módod, hogy elhozd 8-9 hetesen, akkor várd ki, hiszen lehet, hogy te nem leszel olyan mázlis, mint mi, és a tiéd elkap valamit.
3
1. Ez olyan, mint a menstruáció. Kinek görcsös kinek fájdalmatlan.
Miért általánosítasz?? Nekem jó volt az elsõ is csak késõbb fájt az aktus után. Meg persze amikor behatolt.
Igen, a kérdezõnek szerintem igaza van. Inkább korosztálytól függ, a hormonok is leginkább 23 fölött kezdenek el igazán tobzódni :) , így a lányok és fiók is sokkal jobban élvezik akkor, s nem csak megfelelési kényszerbõl csinálják.
A lány 17 volt és szûz én pedig 25. Hatalmasakat élvezett és elmondása szerint nem is fájt neki, annyira elõkészítettem
3-as vagyok 17 éves és mégis élveztem szóval nincs teljesen igaza a kérdezõnek.
én sajnos már 15 évesen odaadtam magam, nekem kicsit sem fájt, már az elsõ élvezetes volt
"szia, egy kávé?"
A kérdező hozzászólása: De figyi! Hetente csütörtökön találkozunk, és csak este 7 után. Én nem szeretek éjszakázni, õ is megy haza egybõl mindig. Azért picit szarul esne ha csak kényszerbõl kéne jönnie.
"egy kv valamikor?" kényszerbõl nem fog menni. legfeljebb nemet mond.
A kávézás vagy ilyesmi jó! Nem kell, hogy rögtön akkor! Legalább megtudod, hogy mikor ér rá! Vagy hazakíséred és akkor többet is megtudsz róla! Most egy alkalmat legalább csak kibírsz nem? :)
A kérdező hozzászólása: értem-értem, de este én se szeretnék elmenni "csavarogni"! Másnap meg nem tudok rákérdezni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló figyelj! Már vagy 5x hazakísértem és nem tudok sokkal többet róla
A kérdező hozzászólása: de amúgy köszönöm az összes válaszolónak a választ!
rosszul tudtad. kell fizetni. részletek: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/adoilletekvam/i..
Ha 35 év alatt vagy, akkor a felét kell fizetni.
akkor nem kellene illetéket fizetned, ha építkeznétek. szerintem (bár nem tuti) ez a 35 év alatti dolog sem igaz.
...esetleg egyezzetek meg az eladóval, hogy kevesebb vételárat írjanak rá az adás-vételi szerzõdésre, így valamivel csökkentheted az illetéket. Mi is ezt csináltuk, most, hogy eladtuk a telkünket. Persze ez nem a mi érdekünk volt, hanem a vevõé.
még az utóbbihoz annyit, hogy mi ingatlanossal felmérettük, mennyi az a minimum ár, amiért elvileg eladhatnánk, és azt írtuk be a szerzõdésbe.

Van itt olyan csaj aki úgy szexelt először hogy a pasija nem tudta hogy neki ez az első? Ha van, hogy végül észrevette a srác?

Legjobb válasz: Nekem sem tudta, és nem is jött rá. Én nem azért nem mondtam meg neki elõtte, mert szégyelltem, hogy szûz vagyok, hanem azért, mert tudtam, hogy törõdik velem annyira, hogy akkor nem ment volna bele a dologba, mivel ez az egész kapcsolat csak egy futó kalandnak indult, de aztán több lett belõle. :) 22/L

Nekem sem tudta, és nem is jött rá. Én nem azért nem mondtam meg neki elõtte, mert szégyelltem, hogy szûz vagyok, hanem azért, mert tudtam, hogy törõdik velem annyira, hogy akkor nem ment volna bele a dologba, mivel ez az egész kapcsolat csak egy futó kalandnak indult, de aztán több lett belõle. :) 22/L
Nekem sem tudta a barátom, hogy még szûz vagyok, így utólag nem is bánom, mert csak arra kellettem neki, amúgy csak egy kicsit fájt, mert elõtte vibrátort használtam szintén, nem bántam meg, hogy megtörtént anno, én szerelmes voltam..., szerintem a szüzesség nem egy kincs, amit õrizgetni kell. 22L
nálam megkérdõjelezték hogy tényleg szûz voltam e.. pedig az voltam :)
Nekem például tudta anno a barátom, hogy szûz vagyok és mégis mikor elõször lefeküdtünk többször is kérdezte közben, hogy biztosan az vagyok e.Nem mindig könnyû megállapítani az ilyesféle dolgokat:)
igen én :D nekem nem vette észre.sõt még csak nem is sejtette. de mi nem voltunk kapcsolatban, szal ha te 1ütt vagy ezzel a sráccal, akkor nyugodtan elmondhatod, még örülni is fog a neki h õ lehet neked az elsõ :D
Rólam sem tudta és nem vette észre egyszerüen ösztönösen jól mozogtam és mivel elötte használtam vibrátort is igy a szûzhártyával sem volt gond sem a fájdalommal.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak azért mert én sem szeretném elmondani, de eddig azt mondták hogy hülye vagyok ha nem mondom el...:S nem értettem miért....na de ti megnyugtattatok:D

Az első hétben két tabit nem vettem be, otthon maradt és nem tudtam érte menni. A másodikat pótoltam, és azóta rendesen szedem. Második hét végén volt szex. Lehet ebből probléma? Egyébként 7 éve szedek fogamzásgátlót, 4 hónapja váltottam ujra.

Legjobb válasz: Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.

Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.
A kérdező hozzászólása: volt már ilyen máskor is, és akkor nem volt probléma. hát igen elég régóta szedem, én is ebben bízom. és a tájékoztató egyébként azt mondja, hogy az soakkl veszéjesebb ha a szex után nem veszem be. ezt mondju knem értem
A kérdező hozzászólása: azért írtam hogy 4 hónapja váltottam, mert általában egy idõ után én ugy tudom hosszászokik a szervezet, és lehet hogy használ annyira. váltanom kellett, mert az elõzõ nagyon erõs volt.

Kétszer feküdtem le a barátnőmmel, az első volt nekem az első, s nem élveztem el. A második alkalomnál se, ő kifáradásig csinálta, de én valahogy nem tudtam elmenni. :S, mi lehet a baj? Volt valakivel hasonló?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam elsõnél, többször még sajnos nem is volt lehetõségem szexelni... A lényeg, hogy náalm is kb. 45 perc után sem történ semmi, de azon filóztam, hogy talán a gumi miatt lehetett, de azt sem tartom kizártnak, hogy túlságosan is jól akartam csinálni a lánynak.

Szia! Én is így voltam elsõnél, többször még sajnos nem is volt lehetõségem szexelni... A lényeg, hogy náalm is kb. 45 perc után sem történ semmi, de azon filóztam, hogy talán a gumi miatt lehetett, de azt sem tartom kizártnak, hogy túlságosan is jól akartam csinálni a lánynak.
Én ilyenrõl még nem hallottam. DE nagy valószínûséggel görcsöltél és ezért nem élveztél el. Ne izgulj, engedd el magad és csináld.
Olyan nincs, h nem élvezel el. Ha magadnak csinálod se tudsz? Legközelebb próbáljátok addig, míg a csúcsra nem jutsz te is, addig legyél benne. Nem hiszem, h ellenezné...Sok lánynak az a baja, h behatolás után 2-3 perccel már elélvez a partnere. :) Sok sikert!
gumiban én sem tudok...
megoldódott? hogyan? õ amúgy elélvezett?

Hogy lehet elfelejteni egy első, igazi nagy szerelmet, ha a másik nem is tudott róla? (Az ok, hogy miért nem tudta, a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen. )

Legjobb válasz: Sehogy. Az elsõ nagy szerelemre emlékezni fogsz mindig. Pont a minap botlottam bele én is az elsõ szerelmembe facebookon, és jóllehet már vagy tíz éve volt, és már rég együtt vagyok párommal, akit imádok, mégis már a fényképére ránézve megjelentek a régi érzések... De a mindennapi életben eszembe se jut. Ehhez kellett jópár év, de más semmi. Várj türelemmel, közhely, de az idõ fogja megoldani ezt a dolgot.

Sehogy. Az elsõ nagy szerelemre emlékezni fogsz mindig. Pont a minap botlottam bele én is az elsõ szerelmembe facebookon, és jóllehet már vagy tíz éve volt, és már rég együtt vagyok párommal, akit imádok, mégis már a fényképére ránézve megjelentek a régi érzések... De a mindennapi életben eszembe se jut. Ehhez kellett jópár év, de más semmi. Várj türelemmel, közhely, de az idõ fogja megoldani ezt a dolgot.
Az elsõ szerelmemet több mint 10 éve ismertem meg. Õ nem tudott róla.. elfelejteni soha nem fogom szerintem, hiába volt párkapcsolatom azóta, mégis sajnálom, hogy az a vonat már elment. Mert mindig bennem van a "Mi lett volna.." érzés, hiszen soha nem derült ki, milyenek lettünk volna együtt.
Egy új szerelem segít próbáld tudatositani hogy ez csak egy plátói szerelem és te nem egy adott személyt szeretsz csak az álomképét ami mindig tökéletes, ha nem tudot róla nem volt köztetek intim visszony így nem is alakithatsz ki reális képet.
A kérdező hozzászólása: Illetve ha elfelejteni nem, de elhomályosítani hogy lehet? Minden percben csak Rá gondolok, mindenkiben Õt látom, az Õ hangját hallom... hiányzik! :'(
Ha nem is tudott róla, akkor talán még könnyebb, mivel nem volt reális. Egy reális kapcsolat sokat segíthet. Alapjáraton pedig az idõ és a távolság.
Ezesetben egyáltalán nem beszélünk igaz, nagy szerelemrõl. Ez csak plátói szerelem
Sehogy. Valami magasabb szemelyisegérettsegi fokra jutsz majd el 5 vagy 35 ev mulva, amikor egsze mas vilagnezeted lesz mar, atertekelodik Benned a szeretet fogalma is, és akkor mar nem fog érdekelni ez a fajta szeretet, mert mar mas érzelemcsomagot fogsz szeretetnek tartani. Addig csak ra fogsz gondolni mindig, mindne korulmenyek kozott.:) Nem tudsz neki szolni? Legalabb reszben megélhetnéd, atadhatnad ezt a szeretetet mondjuk a verbalis kimondása által. Vag e-maileket irni, vagy kozossegi oldalon kommunikalni vele?
Én találkoztam vele nem rég és magamban kacagtam, hogy sokszor gondoltam rá, pedig meg se közelíti a mostani páromat.Aztán pár hét múlva megint eszembe jutott, és megint idealizálva.Nekem az a fiatalkori hevesség hiányzik.
Ha az érzést még mindig ugyanolyan intenzitással érzed, akkor ott azért van más is... de azt, hogy vkit szerettél, nem fogod elfelejteni soha. Mondjuk nálam tök érdekes volt, mert egyik osztálytársamba voltam belezúgva két évig, persze nem is tudta, hogy bele vagyok zúgva, teljesen külön világ voltunk (én visszahúzódó "stréber", õ szókimondó, vagány hangember)... aztán egyszercsak kiszerettem belõle. Ma már egyébként örülök, hogy nem jöttünk össze, mert én is rengeteget változtam (mármint még mindig visszahúzódó vagyok, szval nem abban, hanem kinyílt a szemem egy csomó dologban), belõle meg vki olyan lett, akinek a stílusát ma már nem értem és túl sok és sztem paraszt is. Mondjuk lehet, hogyha nem láttam volna még 6 évig, hanem megmaradt volna úgy magamban, mint amikor még bele voltam esve, akkor nem halványult volna el az emlék... de még mindig megvan, emlékszem, hogy amikor elõször tett fel nekem egy kérdést, akkor olyan hevesen dobogott a szívem, gogy csak na :P...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!