Találatok a következő kifejezésre: Az első milyen hatással (13 db)

Mi a különbség a háztartási boltban kapható (étkezési célra nem alkalmas) és a süteményekhez használható szódabikarbóna között? Az elsőnek milyen káros hatása lehet a szervezetre?

Legjobb válasz: a feldolgozásában, tisztításában? lehet eltérés. Ez olyan, mint a só, amivel télen az utakat megszórják. Azt sem nagyon kellene enni, mert tele van minden kosszal, amitõl nem tisztítják meg, mivel nem étkezési célra használják majd. Gondolom a sima szódabikarbóna (ami nem tudom, hogy mire lehet) sincs megtisztítva ilyen szennyezõdésektõl. Én erre tudok gondolni.

a feldolgozásában, tisztításában? lehet eltérés. Ez olyan, mint a só, amivel télen az utakat megszórják. Azt sem nagyon kellene enni, mert tele van minden kosszal, amitõl nem tisztítják meg, mivel nem étkezési célra használják majd. Gondolom a sima szódabikarbóna (ami nem tudom, hogy mire lehet) sincs megtisztítva ilyen szennyezõdésektõl. Én erre tudok gondolni.

Nektek mi volt az első horrorfilm amit láttatok, hány évesek voltatok és milyen hatással volt rátok? és most milyen hatással van rátok?

Nekem els? horrorfilmem: Kaptár 2 apokalipszis. kb 7-8 évesen láttam és semmilyen hatással nem volt rám és most sincs, de egyik kedvenc filmem lett :)

Legjobb válasz: Az elsõ horror (bár az vígjáték is volt egyben) a Rémecskék volt (nem, nem a szörnyecskék) olyan 7 éves lehettem, akkor ijesztõ volt, ma jókat röhögök rajta ha látom.

Az elsõ horror (bár az vígjáték is volt egyben) a Rémecskék volt (nem, nem a szörnyecskék) olyan 7 éves lehettem, akkor ijesztõ volt, ma jókat röhögök rajta ha látom.
olyan 5 éves lehettem, és talán a rémálom az elm utcában : D nagybátyám mesélte hogy vele néztem (plusz öcsémmal, aki 3-4 lehetett) és mondta hogy nagyon tetszett. hát igen, azóta is óriás horror rajongó vagyok:D és tök immunis ilyen ijesztgetõ izékre xD
Azt hiszem az Átok volt. Amelyikben az a kastély szerû ház van és a Horrorra akadva 2 azt parodizálta ki (kedvencemmel Praclival az élen :D)
Akkor én nagyon öreg vagyok hozzátok képest: Elsõ még egy régi, agyonmásolt VHS-en (80-as évek eleje): A vámpírok éjjele http://www.youtube.com/watch?v=QxZAm_wXvpg Aztán nem sokkal késõbb A Fright Night, na nem a mostani remake, hanem a Tom Holland féle 1985-ös film, alá - mondásos narrátorral. Az elsõ film mai szemmel nézve röhej, de a Fright Night kultikus film lett, mai szemmel nézve is megállja a helyét, azóta is a kedvenc filmem. Láttam már vagy ezerszer, és nem lehet megunni.
Hullajó, kb 6-7 évesen. Eész éjjel nem aludtam miatta.... Azóta is az egyik kedvencem
azt hiszem te A végsõ megoldás a Halál-ra gondolsz utolsó
Azt hiszem a Bolygó neve: Halál. Nem emlékszem rá hány éves voltam, (olyan 4-5-re tippelek) csak az a pár undorító képsor maradt meg a filmbõl, amikor az ember hátából kimászik egy dög, meg a kutyából is olyan undorító izé lesz.
5 évesen a Gyerekjáték (Child's Play). Bár csak egy részletet láttam belõle, de teljesen összefostam magam, és egész éjjel nem aludtam. Ma már, így 20 év után, persze csak nevetek rajta. HA-HA *óvatosan a háta mögé néz*
kb 5 évesen az Alien volt, érdekes módon nem féltem tõle hanem egybõl a kedvencem lett
Nekem az elsõ a fûrész volt 5 évesen és nem nagyon volt hatással rám. Sõt kifejezetten tetszett de most ha megnézem unalmasnak találom. 13/L

Az első együttlét milyen hatással van a mensire? miért késik utána? milyen kapcsolat van a kettő között?

Legjobb válasz: Nálam anno semmilyen hatással nem volt! Szerintem nincs összefüggés a kettõ között!

Nálam anno semmilyen hatással nem volt! Szerintem nincs összefüggés a kettõ között!
az h milyen hatással van azt nem tudom vagy h miköze van egymáshoz de nekem is késett legalább egy hetet...jól be is voltam tojva :D
Szerintem lehet valamilyen hatása mert nekem is kb.1 hetet késett.Komolyan megfordult a fejemben hogy hoppá itt gyerek lesz :D de hála istennek nem.

Akik szedtek már antidepresszánst, azok véleményére lennék kíváncsi, mennyi idő alatt fejtette ki a hatását, illetve milyen volt az első pár hét?

Kb 2 hete szedem, eddig szörny? volt, tegnaptól már érzem hogy jobban volnék, de a reggelek és a délel?ttök még szörny?ek.

Legjobb válasz: Rám nagyon rossz hatással van. Nem tudok tõle aludni meg agyonüt. Olyan bamba vagyok tõle. Szerintem hat az már a bevétel után nemsokára.

Rám nagyon rossz hatással van. Nem tudok tõle aludni meg agyonüt. Olyan bamba vagyok tõle. Szerintem hat az már a bevétel után nemsokára.
Ezek a gyógyszerek 4-6 hét után fejtik ki a maximális hatásukat. Tehát ennyi idõ múlva érik el a kívánt hatást maximálisan. Persze hamarabb is érezhetõ/észrevehetõ javulás..
Ja és az antidepresszánsok nem nyugtatók... Nem leszel bamba tõlük..
Citaprammal kezdtem, borzasztó volt, minden mellékhatása kijött rajtam, történetesen: -nagyon alacsony vérnyomás, emiatt szédülés, gyengeség, fáradékonyság -vizelet megrekedés -szájszáradás, stb. Aztán váltott az orvos Remeronra (más hatóanyag és másabb a hatásmechanizmusa is), az milliószor jobb, de kellett úgy 3-4 hét, mire beállt a hatása.
Nem kell többször kiírnod egy kérdést, ott a kiemelés. Jaa bocs, igazad van. Csak egyszer lehet kiemelni, mert ekkora gyökerek az oldal szerkesztõi. :D

Milyen hatással volt a babáitokra a védöoltás? (az elsö)

Délelött kell vinnem és délután babaúszás van, jó lenne tudni, hogy el tudunk-e menni.

Legjobb válasz: Szia! 3 hónapos a kisfiam itt ekkor adják az elsö védöoltást. Babaúszásra pedig két hós korától járunk.

A kérdező hozzászólása: Szia! 3 hónapos a kisfiam itt ekkor adják az elsö védöoltást. Babaúszásra pedig két hós korától járunk.
Én nem vinném úszásra!Nembiztos, hogy belázasodik de mi van ha mégis nyûgös lesz és akkor meg ott neked lesz kellemetlen, gyorsan átöltözteni, rohanni vele haza stb!A babaúszás meg vár benneteket!Kérdezd meg a dokidat, az is lehet, hogy a szuri helyének nem tesz jót a víz!
Az elsõ oltásra mentek , akkor gondolom most 2 hónapos. én úgy tudtam úszás csak 3 hónapos kortól lehet. Pont az oltások miatt. De mindegy, gondolom már jártok egy ideje. Egyébként nálunk csak egy kis nyûgösség volt délutánra, adtam neki kúpot. Szerintem kérdezd meg a dokit, hogy mehettek e úszni aznap.
nekem a két hós oltástól -mivel kettõt is kapott, jól belázasodott, de a három és négy hósoknál jól volt. a babauszit én is kihagynám aznapra, elég bágyadt lesz, még akkor is, ha nem lázasodik be.
mondjuk akkor az sem biztos ugyanazt az oltást kapja amit itt Magyarországon, így ebben nem tudunk segíteni. De ha kihagytok egy délutánt szerintem nem fogja megrázni.
Volt egy kis hõemelkedése és sokat aludt. Szerintem ne vidd usziba, de mindenképp kérdezd meg a doktort, h. viheted-e. Szerintem azt fogja mondani, hogy maradjatok otthon pihenni.
Aznap semmit nem vettem észre rajta, másnap is csak annyi volt, hogy szinte az egész napot átaludta. Nem volt láza sem, hõemelkedése sem, de azt mondta a doki, hogy adjak neki egy fél kúpot, mert a közérzetét javítja.
Függetlenül a korától, és attól hogy hányadik oltást kapja, szerintem hagyjátok ki az úszást! Nekem azt tanácsolta a védõnõ, mikor kaptuk az elsõ oltást, hogy azokon a napokon, mikor szurit kap, lehetõleg maradjunk otthon, ne csavarogjunk, ne kapjon új fajta ételt. Magyarán szólva, egy napra elég egy "izgalom". Még ha nem is lázasodna, akkor sem ajánlatos ilyenkor megterhelni a kicsiket. Tehát én kihagynám az aznapi úszást amikor oltást kap a gyerek. Egyébként az én fiamnak eddig egy oltástól sem lett semmi baja, nem lázasodott, nem volt nyugtalan, mégis ezeken a napokon én még a boltba se vittem el, a séta is csak annyi volt, hogy elsétáltunk az orvoshoz, és aztán haza.
A kérdező hozzászólása: Svédországban élünk.... itt egy "kicsit" másképp látják dolgokat, ezért kérdezek meg mindent ami érdekel.
én is úgy tudtam a babaúszást az oltás sorozat után lehet / javasolt elkezdeni. 5 hónapos korban. És ezt sem értem mi az, hogy az életkorhoz kötött kötelezõ védõoltást egy hónappal késõbb adják?
Semmiképpen nem vinném babaúszásra! Az én kisfiam az elsõ három védõoltás után mindegyik alkalommal belázasodott.
Az én kisfiam nem lázasodott be, de egész délután aludt.

Milyen (káros) hatásai lehetnek az első füvesciginek?

Még soha nem füveztem. Állítólag van,aki rosszul lett,elájult vagy hányt. Ez igaz?

Legjobb válasz: Nagyon ritka, hogy vki rosszul lesz. Az elsõnél legtöbbször vagy semmit nem érez, vagy csak simán jókedve lesz. Az igazi 'flash' olyan 3., 4. alkalommal lesz. Huhh, affene, de megjött a kedvem egy füvescigihez:D

Nagyon ritka, hogy vki rosszul lesz. Az elsõnél legtöbbször vagy semmit nem érez, vagy csak simán jókedve lesz. Az igazi 'flash' olyan 3., 4. alkalommal lesz. Huhh, affene, de megjött a kedvem egy füvescigihez:D
Ha nincs kender allergiád, és a cucc nincs vegyszerezve akkor az égvilágon semmi bajod nem lesz elsõ alkalommal. Ha kíváncsi vagy rá nyugodtan próbáld ki és ne foglalkozz olyanokkal akik csak képrõl ismerik a marihuanát...
igaz.hiszen mérgezést kap a szervezeted.tehát úgyis reagálja le.ne is füvezz.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. :)
Fizikailag csak a tudore van karos hatassal (amit ki lehet kerulni alternativ megoldasokkal, peldaul sutemenybe sutve es nem cigarettaban fogyasztva), inkabb a mentalis karosodast emelnem ki es az antiszocialitast. A rosszullet foleg a paranoiaban merul ki, de elofordulhat hanyas es ajulas is, de ahhoz nagyobb mennyisegben kell fogyasztani.
mindenki máshogy reagál rá. Vki egy idõ utána ( sztem nem az elsõnél) azt hiszi pl hogy valaki követi az utcán és mindig néz hátrafelé, vagy azt látja hogy 10 méterrel szembe jön egy ember, és utána rájön h nem is.. xD de sztem ez nem elsõ alkalomnál van.
Alkohollal együtt nem ajánlom... akkor hányás és KO.
alkohollal együtt tényleg ne. kegyetlen hatása van. emellett én valami szar retket téptem el elsõnek, kicsit többet mint 0.8, egyedül, és hánytam is a bokorba. ha jó minõséget szívsz, akkor sztem nem hánysz és nem is ájulsz. meg nem is flesselsz. ha elõször greenpeace-be szívod, akkor ki fog szakadni a tüdõd. szal azt sem ajánlom. tépj a haveroddal valami fincsit, és szimplán jókedved lesz. nyugalom. :)
Milyen gyógyszert szedsz?
A kérdező hozzászólása: Jangee, 3 mg/0, 02mg
Ne mondd már, hogy nincsen benne. "Az elfelejtett tabletta bevételét azonnal pótolni kell, akkor is, ha ez egyszerre két tabletta bevételét jelenti. Ezután a szokott idõben kell folytatni a tablettaszedést. A következõ 7 nap folyamán kiegészítõ fogamzásgátlás szükséges (pl.óvszer). Ha a tabletta kihagyását megelõzõ 7 nap során szexuális együttlétre került sor, a terhesség lehetõségét ki kell zárni. Minél több tabletta maradt ki és minél közelebb esett a kihagyás a tablettaszedési szünethez, annál nagyobb a terhesség valószínûsége." Ezt a betegtájékoztatóból másoltam ki.
Újra lehet kapni ezt a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Az én betegtájékoztatómban ez áll: "Egy filmtablettát hagyott ki az elsõ héten: Vegye be a kihagyott tablettát amint az eszébe jut, még akkor is ha ez két tabletta bevételét is is jelenti. A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be. Alkalmazzon kiegészítõ módszert a következõ hét nap során, pl. óvszert. Ha a mulasztás elõtti héten szexuális együttlétre került sor vagy elfelejtette bevenni a tablettamentes idõszakot követõen elkezdeni az újabb csomag szedését akkor tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll." Tehát: ha az elsõt hagyom ki, akkor is csak egy hétig kell óvszert használni, és csak akkor nagyobb a valószínûsége a terhességnek, ha elõtte héten együtt voltam a barátommal? ( Elnézést, hogy ilyen értetlen vagyok. :/ )
Pontosan ugyanezt másoltam be. És igen, azt jelenti, hogy egy hétig kiegészítõ védekezés kell. És igen, azt jelenti, hogy ha a szünetben szexeltél, akkor teherbeeshettél.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat. :)

Milyen otthon végezhető tornát ajánlotok? Normális étrend mellett, milyen hatása van ezeknek? Mennyi idő múlva látszik az első eredmény?

Legjobb válasz: Én Rubint Rékáztam és 1-2 hónapon belül, formásabb lett a combom és a hasam is.

Én Rubint Rékáztam és 1-2 hónapon belül, formásabb lett a combom és a hasam is.
A kérdező hozzászólása: Melyik programját használtad?
próbálj szétnézni a google-n
Hiteles választ csak innen: Országos Epidemiológiai Központ H-1097 Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. Központi szám: (+36-1) 476-11-00 Ingyenes járványügyi tájékoztató szolgálat Zöld szám: 06/80-204-217 Hívható: hétfõtõl péntekig 9h00-15h00
A kérdező hozzászólása: Mielõtt kiírok egy kérdést, mindig szétnézek az interenetn, természetesen most is megtettem, de nem adott ki normális találatot. Szóval google megvolt. Másodiknak: köszi, akkor ide fordulok.
Szia! Én 15 hetesen kaptam el, nekem a doki azt mondta semmi baja nem lesz. (de ugye az már nem az elsõ trimeszter) Hát remélem igaza van, azért ha megkérdezed és mondanak valami értelmeset megírod? Engem is érdekelne!

Milyen hatással volt rátok az első szál füves cigi?

Van egy szálam, amit már 1 hónapja ?rizgetek, de el?bb tudni szeretném, hogy az átlagra hogyan hat.

Legjobb válasz: Abszolut semmilyen, bár én nem dohányzok alapból. Kb. a tizedik alkalommal jött be, utána már én is jókat röhögtem :D.

Abszolut semmilyen, bár én nem dohányzok alapból. Kb. a tizedik alkalommal jött be, utána már én is jókat röhögtem :D.
jó. mennyi van abba a szálba?
Nem szívtam még füves cigit, nem is fogok. Én kidobnám a kukába. 1.) Téged is károsít 2.) Törvénybe ütközik. 3.) Röhögni lehet fû nélkül is. (És ennyi erõvel az alkoholtól is ugyanúgy.)
Nekem elsõre semmilyen hatása nem volt, sõt csak 3. 4. kezdtem el jól érezni magam, de még akkor se volt az a igazi. Nyugi kicsi az esélye annak hogy hányni fogsz, csak ne igyál elõtte, közbe, utána. :) Persze piára gondoltam.
ha jó az anyag és nem rúgsz be elõtte akkor nem fogsz.
Én életemben kétszer próbáltam. Elõször nagyon rossz. Nem éreztem akkor semmit, viszont utána két napig hánytam. Még a vizet is. Én életemben olyan rosszul nem voltam. Állítólag (nem értek hozzá) rossz volt a fû! Amikor másodszorra kipróbáltam már jó volt. Rengeteget nevettem. Ezen kívül nekem más hatása nem volt. De elég is volt. Kipróbáltam, tudom milyen, és én itt meg is álltam!
Ha már egy hónapja õrizgeted, akkor sok hatása nem lesz, maximum hányni fogsz tõle. Ennek is le tud járni a szavatossága, csak nincs ráírva.
szívd el.:) nyugodtan. nem biztos hogy nevetni fogsz. csak akkor ha kicsit vagy beszívva. ha nagyon akkor mozdulni sem bírsz majd...de az is jó lesz.:) ha az öcséd szív akkor szívj vala..mert úgy sokkal jobb mint egyedül. De elsõre lehet hogy nem fogod észre venni hogy beszívtál.:) legyen nálad innivaló, csoki, chips.:) meg ilyen finomságok.:) jól fog esni.
Nekem semmi különös: ráneztem a lábamra és röhögtem :D
Ja, és még valószínû, hogy át is [email protected], mert enyén oregánó szaga volt :D szóval, mondom , hogy jó nagy lúzerkedés volt az egész :)
Áh egy cipõben jártunk :) Nekem is volt egy és nagyon paráztam , hogy mi lesz, meg vártam a megfelelõ pillanatot. Aztán egyszer úgy alkult , hogy egyedül maradtam jó sokáig. Kimentem az erkélyünkre, vittem kaját, piát , zenét, szemcseppet minden szart amire szükségem lehet, mobilt ami egybõl gyorstárcsázásra volt állítva. Elszívtam, és rájöttem , hogy nem tartottam lent elég idejig a füstöt , szóval szart sem ért :D Tök lúzernek éreztem magam, azóta nem próbálkoztam, de lehet, hogy majd egyszer neki futok megint :)
" Ha már egy hónapja õrizgeted, akkor sok hatása nem lesz, maximum hányni fogsz tõle." Ezt kedvesem jól benézted ! Ugyanis 1 hónap alatt még jobban összeszáradt és még ütõsebb lesz tõle. De persze hülyeséget lehet írni ..... Hát ha egyedül szívod el , és nem úgy mint egy szál cigit, hanem azt a bizonyos (3-4-5-?? ) slukkot lent tartod akkor lesz hatás.... Jah igen és persze nem mindegy milyen füvet szívsz ... szart vagy minõségit . Tupákold el aztán írd meg milyen volt :D
ne szenvedj már b*zdmeg , inkább add nekem ugyis kattogok :/
Én is úgy voltam, mint te, hogy muszáj kipróbálnom. A barátommal próbáltuk ki, magunkra zártuk a lakás ajtót, és elszívtuk. Õ sosem dohányzott, ezért nagy részét kiköhögte, de én akkor cigiztem, így le tudtam tüdõzni. Szóval rettenetes élmény volt. Nem tudom milyen cucc volt, de azóta is kiver a víz, ha rágondolok, pedig majd'10 éve volt. Mintha átvitt volna egy másik világba, ahol nagyon rossz, és az agyam próbált küzdeni ellene, de csak pillanatokra ment. Tehát egyik pillanatban itt voltam, a másikban odaát. Nagyon sokáig tartott, és iszonyú volt. Még egyszer megtörtént évekkel késõbb, mert nagyon berúgtam, és elszívtam egy felet, akkor meg a világon semmire nem emlékszem. pár órára megszûntem létezni. Szóval a kíváncsiságomat kellõen kielégítette. Nem élek vele soha többet...
A kérdező hozzászólása: Ez eddig rám is igaz volt. De miért kéne leélnem egy életet úgy, hogy ne élnék vele legaláb egyszer? Lehet, hogy valami olyanban lenne részem, amiben eddig nem volt! Mindenki rózsaszín ködben szeretne élni egy kicsit. És nem akarom, hogy szentté avassanak!
A kérdező hozzászólása: Az öcsémtõl kaptam. Õ csak röhög, vörösek a szemei, és takarékon vannak, mintha nehezére esne nyitva tartani.. Ha õ nem hányt tõle, az nem garancia hogy én sem fogok. Ugye?
A kérdező hozzászólása: Ez komoly?
Most veszem csak észre: második alkalomnál egy kis bazsalikom volt a cigiben , na azt akartam írni :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!