Találatok a következő kifejezésre: Az első milyen (1615 db)

A kérdésem meleg, vagy biszex fiúkhoz szól. A napokban készülünk az első együttlétre a barátommal, tudnátok tanácsokat adni, mire figyeljünk? Illetve megosztanátok a ti tapasztalataitokat arról, hogy az első milyen volt?

Privátban is jöhet, aki nem szeretné ide leírni, minden segítség elkel, köszi!

Legjobb válasz: Ami kéznél kell,hogy legyen elsõsorban óvszer. Teljesen nyugodt környezet, hogy feloldódjatok kicsit némi alkohol. Jah...és mivel én dohányzom utána egy cigi. A többi menet közben úgy is alakul.

Ami kéznél kell, hogy legyen elsõsorban óvszer. Teljesen nyugodt környezet, hogy feloldódjatok kicsit némi alkohol. Jah...és mivel én dohányzom utána egy cigi. A többi menet közben úgy is alakul.
mondjuk síkositó sem árthat, pia
és milyen volt??

VAn itt olyan fiú, aki olyan lánnyal csókolozott, akinek az volt az első? Milyen volt?

Leginkább olnaokra vagyok kiváncsi, ahol a fiú már tapasztaltabb volt, de jöhetnek olyanok is, ahol nem.

Legjobb válasz: A múlt hónapban jöttem össze egy 17 éves lánnyal ö még nem smárolt senkivel – csodálkoztam is mert nagyon jól néz ki, de tényleg nem smárolt senkivel – amikor elkezdtük nagyon félénk volt, óvatosan érzékien csókoltam, hogy ne feledje el az elsõt, utána bedugtam a nyelvemet a szájába kicsit köröztem a nyelve körül, … .Nekem jó volt, de neki is :) , azóta együtt vagyunk, sokat fejlõdött. Amúgy ilyenen nem kell stresszezni, mond meg a srácnak és kész. Ha elmondod, biztos jobb lesz, nem fog rögtön hevesen csókolni, de a vége felé lehet, hogy hevesebbre vált – alkalom, meg partnerfüggõ. 20F

A múlt hónapban jöttem össze egy 17 éves lánnyal ö még nem smárolt senkivel – csodálkoztam is mert nagyon jól néz ki, de tényleg nem smárolt senkivel – amikor elkezdtük nagyon félénk volt, óvatosan érzékien csókoltam, hogy ne feledje el az elsõt, utána bedugtam a nyelvemet a szájába kicsit köröztem a nyelve körül, … .Nekem jó volt, de neki is :) , azóta együtt vagyunk, sokat fejlõdött. Amúgy ilyenen nem kell stresszezni, mond meg a srácnak és kész. Ha elmondod, biztos jobb lesz, nem fog rögtön hevesen csókolni, de a vége felé lehet, hogy hevesebbre vált – alkalom, meg partnerfüggõ. 20F
Én mikor összejöttem az elsõ barátnõmmel, neki is én voltam az elsõ mindenben :) Én mondogattam, hogy csókolózzunk, de rettegett attól, hogy béna lesz, és 2-3 hónap után szerette volna csinálni. Kis vallásos, falusi, 20 éves, okos, szorgalmas, édes lány volt, amikor egy késõ kedd délutáni óra miatt a fõsulin maradtunk, mondtam neki hogy próbáljuk meg, nekem is ez az elsõ, neki is, nincs viszonyítási alapunk, meg nem ezen múlik a szerelem, hogy ki hogy tud csókolni, max nevetünk egy jót, meg hogy gyakorlás kérdése. Aztán mondtam neki valamit, amitõl megjött a kedve: Figyelj, mit szeretnél jobban? 2-3 múlva már nagyon jól smárolni, vagy 2-3 hónap múlva bénázni? :D Elõször átdugtuk egymáséba a nyelvünk csak úgy, gondolván, minden jön magától, de õ instant teát ivott ezért sok volt a nyála :) Ami mondjuk nem zavart, ja, meg attól parázott hogy a fogunk össze fog koccanni, de az az elmúlt 4-6 száz smárolásból vagy 2x sikerült :D Úgy vettem észre, hogy jobb volt, hogy nem 2-3 hónap múltán, hanem az összejövésünk után kevesebb mint 2 hét alatt kipróbáltuk, és sokat számított, hogy gyõzködtem, hogy nem lesz béna, és én örülni fogok akkor is ha kicsit kezdõ még, mert közben aranyosan nézett a szemeivel a szemembe :D A csókolózást is túl lehet misztifikálni, mint a szüzesség-dolgot, de felesleges, mert csak a másiknak ártasz vele a bizonytalanságoddal. 20/F :)

Most tervezzük az elsőt milyen pózba?

Most hétvégén tervezzük az els? együttlétet a pasimmal. szerintetek milyen pózba csináljuk?

Legjobb válasz: misszionárius póz,elsõ alkalommal szerintem ez bõven elég. (de a legjobb ha semmit nem tervezel,jöjjön minden magától)

misszionárius póz, elsõ alkalommal szerintem ez bõven elég. (de a legjobb ha semmit nem tervezel, jöjjön minden magától)
Kutya
Szûz vagy? Akkor legyél te felül (cowgirl). Barátnõmmel mi is úgy csináltuk elõször. Úgy bírsz majd úgy helyezkedni, hogy ne legyen kellemetlen számodra. Az elsõ pár alkalom fájhat.
bármelyik póz jöhet de ha a csaj szûz akkor a hátulról(kutyapózt) nem ajánlom mivel az még valakinek többszöri együttlét után is fájni szokott.pár pózba idõvel kell belerázódni.
szerintem elsõsorban szályal kényesztessétek egymást, majd jöhet a játék :) Egyébként szerintem is úgy lenne a jó hogy te vagy felül
Ha szûz vagy akkor te legyél felül hogy érezd mikor fáj!!!

Ez lesz az első. Milyen fazonom legyen?

még szűz vagyok...de ha a pasimon múlik akkor már nem sokáig...ez lesz nekem az első...milyen fazonom legyen alul? mert én megmaradnák a természetesnél..de félek hogy neki nem tetszik majd. ja amúgy a pasim 28-éves. (20L)

Legjobb válasz: Ez komoly? Ahm...szerintem írd ki facebookra, anyád majd biztosan segít eldönteni.

Ez komoly? Ahm...szerintem írd ki facebookra, anyád majd biztosan segít eldönteni.
Érdekes hogy fogalmad sincs a szexrõl de az a legnagyobb problémád milyen fazonod legyen.
Na, mi lett?
hát ha még petting se volt, akkor sztem nem egybõl a szexel kellene kezdeni. de te tudod, te döntésed
1. Mondd el neki, hogy szûz vagy. 2. Pettingeljetek egy pár alkalommal, hogy azért Te is megismerd milyen egy férfi szemtõl szemben és elmondja mit szeret és hogyan 3. Kérdezd meg, hogy milyen fazon tetszene neki
hagyd meg, most minek szeded le, ezért növesztetted? ?:D:D
Szerintem csupasz. A gyantát felejtsd el, ha nem vagy mazochista. Szõrtelenítõ krémezd le.
Szerintem legyél teljesen csupasz. És a helyedbe a gyantát választanám, igaz hogy fáj, de jobb lesz az eredmény, mint borotva esetén.
A kérdező hozzászólása: eddig csak 2 barátnõje volt...szóval nemtudom h olyan sokmindent látott-e már...és azt se tudom mi az a petting. >.<
Erõsen ajánlom, hogy mielõtt szexeltek, legyen csak petting is, bár ha tudja, hogy szûz vagy és nem egy õsbunkó akkor azért figyel rád és nem siet/kapkod/erõltet semmit. Amúgy szerintem egy csupasszal vagy nullás géppel lenyírt verzióval nagyon nem nyúlhatsz mellé, legfeljebb visszanöveszted ha úgy tetszik neki. De egy 28 éves férfi jó eséllyel már sok mindent látott.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :D ...elsõ válaszoló kérlek menj vissza [email protected] :D
Ez a pasitól is nagyban függ. Van aki kizárólag a teljesen csupaszt szereti, van aki elvbõl elítéli az igazítást is és van aki szereti rövidebbre nyírva. A bikinivonalad lehetõleg legyen szõrtelen és ne legyen baromi hosszú, göndör szõr odalent szóval csak legyen rövidebb. De szerintem 28 évesen nem fog kirugdosni az ágyából.
Nagy esellyel a csupasz jon be neki v a rovidre vagott, de sztem ot kerdezd meg errol (am nem pettingeltek? Nem artott volna elotte. Akk tudnad most h mi tetszik neki)
A kérdező hozzászólása: igen ez a legnagyobb problémám...mert a többit a páromra bízom. õ majd vezet, hogy mit hogyan kell csinálni :D

Mi a különbség a háztartási boltban kapható (étkezési célra nem alkalmas) és a süteményekhez használható szódabikarbóna között? Az elsőnek milyen káros hatása lehet a szervezetre?

Legjobb válasz: a feldolgozásában, tisztításában? lehet eltérés. Ez olyan, mint a só, amivel télen az utakat megszórják. Azt sem nagyon kellene enni, mert tele van minden kosszal, amitõl nem tisztítják meg, mivel nem étkezési célra használják majd. Gondolom a sima szódabikarbóna (ami nem tudom, hogy mire lehet) sincs megtisztítva ilyen szennyezõdésektõl. Én erre tudok gondolni.

a feldolgozásában, tisztításában? lehet eltérés. Ez olyan, mint a só, amivel télen az utakat megszórják. Azt sem nagyon kellene enni, mert tele van minden kosszal, amitõl nem tisztítják meg, mivel nem étkezési célra használják majd. Gondolom a sima szódabikarbóna (ami nem tudom, hogy mire lehet) sincs megtisztítva ilyen szennyezõdésektõl. Én erre tudok gondolni.

4 éves kislányomnak szeretnék társasjátékot venni ez lenne az első milyet vegyek?

Legjobb válasz: Biztosan sok minden jó, én csak azt írom, amit mi vettünk neki most. 4,5 éves a lányom. Dalmatásat vettünk, ebben 4 játék van, kettõ sima lépegetõs, pár mezõnél vannak instrukciók (pl. csak 6-os dobással mehetsz tovább), de ez könnyû nekik, tudják játszani. A másik kettõ nekik még kicsit bonyolult, az egyik malomjáték a másik ki nevet a végén játék (ezzel mondjuk meg lehet próbálkozni). A lányom nagyon szereti azt a kettõt, amivel gond nélkül tud játszani.

Biztosan sok minden jó, én csak azt írom, amit mi vettünk neki most. 4, 5 éves a lányom. Dalmatásat vettünk, ebben 4 játék van, kettõ sima lépegetõs, pár mezõnél vannak instrukciók (pl. csak 6-os dobással mehetsz tovább), de ez könnyû nekik, tudják játszani. A másik kettõ nekik még kicsit bonyolult, az egyik malomjáték a másik ki nevet a végén játék (ezzel mondjuk meg lehet próbálkozni). A lányom nagyon szereti azt a kettõt, amivel gond nélkül tud játszani.
Szia! Én a Kisvakond és barátait ajánlom, a pöttyök helyett a dobókockán figurák vannak(napocska, gomba, szívecske, fenyõfa) 4 éves kisfiam imádja.
Nekünk olyan kisvakond van amiben 4 féle figura van a korongokon, azokat kell a vakondtúrás alá tenni és ha egyforma van a vakondtúráson is akkor az övé a korong, minél több korongot kell gyûjteni.Az enyém a memóriákat is szerette ebben a korban, illetve az egyszerû dobókockás lépegetõset is.
Candy land!

Meséljétek el, hogy hogy történt az elsö, milyen volt?

Legjobb válasz: Fél év próbálkozás után végre sikerült bejutnia:D Marha nagyon fájt és rossz volt, de szerencsére nem tartott sokáig. Korai volt talán, 14 éves voltam, de aztán 6 évig jártunk szóval jó választás volt. Ja és nem véreztem.

Fél év próbálkozás után végre sikerült bejutnia:D Marha nagyon fájt és rossz volt, de szerencsére nem tartott sokáig. Korai volt talán, 14 éves voltam, de aztán 6 évig jártunk szóval jó választás volt. Ja és nem véreztem.
jóóóó volt:P nem véreztem^^ééés 17 voltam .hogy hogy történt?ágyban párnák közt:) 1.nek tökéletes volt^^
szar volt....megeroszakoltak es semire sem emlekszem! ezt sohase probaljatok ki az elso valaszolonak pedig annyit hogy nem helyesirasi oran vagyunk, ha erted a kerdest hibasan is irva akor valaszoj es ne kritzaj!! nem mindenki magyart tanul(t)!!!
"mesélyétek" az nem inkább meséljétek?:D azért a helyesírást még gyakorolhatod;)!! amúúgy a barátomnál történt, 18éves voltam, azóta is együtt vagyunk...éss nagyon jó volt. kicsit fájt, de túl éltem..viszont szerencsére nem véreztem:) )!19/l)
haha ha fiú akkor mégjobb, reggel urólógia, análspecialista. most nyáron, kis rumlis ágyamban, fájt mint a jóég, utána is sokáig de aztán jó lett :)
ribanc? :D nem mondta hogy csaj :D
10-en? te ribanc xD
HÁT VAGY TIZEN MENTEK ÁT RAJTAM
oltás megvolt :D itt 14/f volt, satu részegen. de emlékeztem bizonyos szinten, és nem mondhatom azt se h rossz volt :-)
Igazából tizennégy voltam, cserediák Németországban, egy házibuli elõtt faszagyereket játszottam egy csajnak, aztán életemben elõször berúgtam egy Korn nevezetû italtól (18 alatt nem ajánlom -utána annál inkább-), egy fiú füvet is adott (deminek?), majd egy srác közölte, hogy a lány, akire rámozdultam olyan szinten kinézett magának, hogy elég, ha bemutatkozok neki. Valójában ez sem igazán jött össze, de valahogy kiráncigált egy kocsibejáróra, ahol gyakorlatilag megerõszakolt... Akkor vicces volt. Aztán legközelebb tizenhét évesen szexeltem, ágyban párnák közt, csokival és pezsgõvel, majd három évig jártam ezzel a lánnyal, mindvégig szerelemmel szerettem... Döntsd el te, mire vágysz! F/21
16 évesen, náluk, igenigen ágyban párnák közt :) igaz hogy 4 napi járás után történt xD de fantasztikus volt^^, nekem nem fájt.. nagyon figyelmes volt és nem véreztem. és mai napig együtt vagyunk :) 18/L
izgultam kicsit fájt, de nagyon megkivántam:) annyira figyelmes volt velem elõtte kb fél órán át csak simogatuk és csokolghattuk egymást:) és megkérdezte legalább 5ször, hogy biztos akarom-e, mert nem akarja ha én sem:) nagyon figyelmes volt, és mikor látta rajtam h fáj abbahagyta:) Fájdalom ellenére ujra átélném mert kapcsolatunknak a legszebb pillanata volt az a kb 2 óra:) nagyon szeretem és már fél évesek vagyunk:)

Szexelni fogok a hétvégén. Ez lesz az első. Milyen védekezési módszert használjunk?

Nem szeretnék terhes lenni de nagyon félek t?le hogy mi van ha...

Legjobb válasz: Elég a gumi, biztonságos, 6 évig teszteltük a barátommal, semmi gond nem volt ;)

Elég a gumi, biztonságos, 6 évig teszteltük a barátommal, semmi gond nem volt ;)
Elég a gumi de ha nagyon nem bízol csak a gumiban akkor mellé egy kúp vagy tabletta. De nem lesz gond ha csak gumival.
Elég a gumi, és ne görcsöljj rajta annyit.
sztem se görcsölj rajta, mert akkor nem tod majd élvezni a szexet...mi is gumival csináltuk az elsõnél, bár utáéna nagyon féltem, h mi van ha... ha nagyon félsz, akkor vmi kúp v vmi még jöhet, de elég am a gumi télleg...
pharmatex krém vagy patentex kúp + gumi. Sztem ez a legbiztosabb.
A gumi bõven elég.azzal van sztem. a legritkábban probléma!
gumi... nemmegy át azon semmi!
gumi

Milyen az első hónap otthon az első babával?

Terhesség és szülés témakörben már nagyon otthon vagyok, de az utána lév? id?szak teljesen homályos :S Apa egy hétig lesz velünk itthon miután kijöttünk a kórházból, utána megy vissza dolgozni, semmi segítségem nem lesz. Mire számítsak? Mik azok a dolgok amiknek érdemes utánajárni, utánaolvasni még szülés el?tt?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem kiszámítható. Függ attól, hogy hogy sikerül a szülés, milyen élmény lesz Neked, könnyen feldolgozod-e lelkileg, esetleg valami máshogy történik, mint számítottad, és ez levesz egy idõre a lábadról. Aztán függ attól, hogy fizikailag milyen állapotba kerülsz, gyorsan felépülsz-e esetleg minden mozdulat fájdalmat okoz majd. Függ attól, hogy milyen babát kapsz, nyugodt eszik-alszik baba, esetleg az elsõ napokat/éjjeleket végig bõgi. És végül függ attól is, hogy hogyan sikerül egymásra hangolódni a szoptatásban. Ez is mehet gördülékenyen vagy nehezen. Továbbá a hormonok játéka is lehet erõsebb, vagy enyhébb. Ha tényleg nulla segítséged nem lesz, akkor annyi javaslatom van, hogy a fagyasztótokat a maximumig tömd meg, lehetõleg elõre lefõzött ételekkel, amik porciózva vannak Neked, mert szükség van a felépüléshez rendes kajára, fõzésre meg nem biztos hogy futja. Vagy ha megengedhetitek, akkor rendelhetsz is házhoz készen. Moss ki mindent elõre, amit lehet (ágynemûk, törölközõk stb.) Mást nem nagyon tehetsz. Jó babavárást!

Szerintem ez nem kiszámítható. Függ attól, hogy hogy sikerül a szülés, milyen élmény lesz Neked, könnyen feldolgozod-e lelkileg, esetleg valami máshogy történik, mint számítottad, és ez levesz egy idõre a lábadról. Aztán függ attól, hogy fizikailag milyen állapotba kerülsz, gyorsan felépülsz-e esetleg minden mozdulat fájdalmat okoz majd. Függ attól, hogy milyen babát kapsz, nyugodt eszik-alszik baba, esetleg az elsõ napokat/éjjeleket végig bõgi. És végül függ attól is, hogy hogyan sikerül egymásra hangolódni a szoptatásban. Ez is mehet gördülékenyen vagy nehezen. Továbbá a hormonok játéka is lehet erõsebb, vagy enyhébb. Ha tényleg nulla segítséged nem lesz, akkor annyi javaslatom van, hogy a fagyasztótokat a maximumig tömd meg, lehetõleg elõre lefõzött ételekkel, amik porciózva vannak Neked, mert szükség van a felépüléshez rendes kajára, fõzésre meg nem biztos hogy futja. Vagy ha megengedhetitek, akkor rendelhetsz is házhoz készen. Moss ki mindent elõre, amit lehet (ágynemûk, törölközõk stb.) Mást nem nagyon tehetsz. Jó babavárást!
pihend ki magad még most! amennyit csak lehet, mert utána az elsõ évig LEHET, hogy nem lesz rá alkalmad...
Jókat írnak itt, még én azt is hozzátenném, h amikor csak tudsz PIHENJ! Ne érdekeljen h csilivili legyen minden, pihengélj, ha nem is alszol, de hallgass zenét, olvass, míg alszik a baba ! Lehet nem jó alvó lesz a babád, az elején 1x is elég lesz hozzá felkelni (inkább többször) ritka az olyan baba, melyik átalussza rögtön az éjszakát.
Nekem nagyon nehéz volt az elsõ hónap, pedig nyugis babát kaptam, nekem sem volt segítségem, szülõk messze laknak, és lelkileg nehéz volt feldolgozni az új helyzetet. Ami sokat segített, hogy egyik hétvégén anyósom, másik hétvégén anyukám hozott egy rahedli kaját, így fõzni nem kellett. Illetve nagyon sokat beszéltem telefonon anyukámmal, és a barátnõmmel. Sajnos nem nagyon tudtam kimozdulni itthonról, mert tél volt és rossz idõ. Illetve ami még fontos, hogy a párod megértsen és sokat segítsen. Férjem maximálisan türelmes volt velem, pedig voltak kirohanásaim. Mindenben mellettem állt. Szép babavárás:) 7 hónapos kisfiú anyukája!
17:32-es vagyok, nekem is voltak szoptatási nehézségeim, állandóan sebes volt a mellem, pedig állítólag minden jól csináltam, így tápszeresek lettünk. Ez is nehezített a dolgokon.
Nekem rémálom volt bevallom, az elsõ 6 hét az katasztrófa volt, de kb a 3. hónapig nem volt kellemes. Már a szülés elõtti hetekben sem tudtam aludni, ráadásul 1, 5 nappal hamarabb befektettek a kórházba a fájások miatt, ott sem tudtam aludni, mert folyton magzatszívhangot néztek éjjel legalább 4szer, kisfiam 23:45kor született, mondjuk 4 óra volt a vajúdástól a szülés végéig így nem panaszkodhatom. kb 3 kor vittek át az újszülött osztályra, mozogni nem tudtam, annyira fájt a gát sebem, fél 6 kor már ott voltak, hogy szoptassam meg a gyereket, aki már az elején nem akart szopizni, még bimbóvédõvel sem, szóval kimerült voltam ha behunytam a szemem már aludtam is, a kórház szörnyû volt néhány csecsemõs, bunkó volt.Fantasztikus szülés utáni depresszió alakult ki nálam, sajnos elég súlyos volt, nem akartam meg fogni a gyerekem és ott hagytam volna anyukámnál csak hogy a párommal lehessek akinek az elsõ 3 hétben nem tudott velem lenni csak hétvégén.Aludtam, skypoltam a párommal, fejtem a tejet, sírtam, ettem, ittam, így telt az elsõ 2 hét, kisfiam nem akart szopizni, ezért fejnem kellett, de szerencsére éjjel egyszer és hajnalban is csak egyszer kelt fel azért, hogy egyen, majd emlõgyulladásom lett, jó magas lázzal, 4 napig lázas voltam, mire szerencsére elmúlt, antibiotikumot nem kaphattam, mert amit tudott volna adni a doki arra allergiás vagyok, iszonyatosan fájt. A párom hiánya még rosszabbá tette a helyzetet, anyukámnak rengeteget köszönhetek.Teljesen ki voltam, nála laktam a kisfiammal az elsõ 3 hétben semmi házimunkát nem kellet, és nem is tudtam megcsinálni, és még a babánál is besegített, tényleg a padlón voltam fizikailag és lelkileg is.Majd utána leköltöztünk az anyósomékhoz a 3. hónap végéig, ott már ln csináltam mindent a baba körül és a párom, néha elmosogattam, de mindent a párom tesói meg anyukája csinált, késõbb mikor elköltöztünk már nagyon ügyesen csináltuk a párommal, de nem tudom mi lett volna ha anyukám nem segít, szörnyû állapotban voltam tényleg.

Tudnátok nekem mesélni a szegedi, pesti, debreceni orvosiról? Szerintetek melyik a legjobb és miért? Milyen tematika szerint tanuljátok a tananyagot az elsõ két évben?

Legjobb válasz:
A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!