Találatok a következő kifejezésre: Az első mennyi az (1455 db)

Az X-men filmek ( trilógia, farkas és az elsők) mennyire alkotnak egy univerzumot?

Az alap 3 filmben én nem találtam egymásnak ellentmondó dolgokat, de a többiben igen. Pl.: Xavier az els?k végén sérül le és lesz tolókocsis ( még fiatal) de a 3. részben a visszaemlékezésben (amikor el?ször ment Magnetóval Janeért) nem tolókocsis de már id?sebb vagy Moira aki az els?kben egy titkos ügynök míg a 3. részben orvos (a két n? egyáltalán ugyanaz, mert ha igen akkor 60 év alatt szinte semmit sem öregedett lehet hogy ? is mutáns :))

Legjobb válasz: Hát az elsõk az egy külön univerzumban van(reboot). Az elsõ 3 az összefüggõ film.

Hát az elsõk az egy külön univerzumban van(reboot). Az elsõ 3 az összefüggõ film.
elég meghatározó volt, mert megerõszakoltak...
Egyáltalán nem érzem meghatározónak. Esetleg az elsõ párkapcsolatot. Tanultam belõle. Óvatosabb lettem. 22f
nem volt rossz, de már mindegyik rég volt így ritkán jut eszembe, tehát nem mondanám hogy meghatározó. pedig az elsõ kapcsolatom több mint 4 évig tartott, 4 éve lett vége de nekem már évtizedeknek tûnik az azóta eltelt idõ...
Egyik se volt meghatározó, mert egyik se következett be.....
elsõ csók: semennyire se volt meghatározó elsõ szex: az se volt meghatározó, szerelembõl történt, de nincs semmi hatása rám konkrétan, igazán nem is volt jó... szóval én cseppet se tartom nagy dolognak... meghatározónak azokat tartom, amiknél igazán rájöttem, hogy miylen jó is valójában elsõ kapcsolat: több évig tartott, szóval az azért meghatározó volt... viszont tanultam belõle, ha valakivel érzem, hogy nem illünk össze, akkor hiába van bármekkora szerelem, nincs értelme folytatni... Hát kb ennyi, de nem bánom egyiket se. 21L
Egyik sem.
Az elsõ csók és elsõ szex nem mindig sülhet el tökéletesen elsõre, sokan izgulnak vagy van aki idegesebb vagy még felszültebbek. Ergo ez lehet h 2. alkalomkor már jobb. De talán az elsõ párkapcsolatot mondanám meghatározónak. Minden kapcsolat más, minden ember más, minden emberrel, (minden párunkkal) más, az ember holtáig tanul, ergo nem biztos h amit az elsõ kapcsolatból tanul, azt majd a következõben is alkalmazni fogja. Vannak akik pölö sosem tanulnak semmibõl. De van aki mindig egyre és egyre odafigyelõbb lesz, átgondoltabb, úgymond jobban utánanéz a dolgoknak és nem zuhan egybõl a kapcsolat közepébe, nem fogadja egybõl bizalmába a másikat. Vannak akik azt mondják az elsõ kapcsolat után h arra már lehet építeni, valóban alap szinten lehet de túlzottan nem. De a legtöbben felnövünk elvileg érettebbek leszünk :) , odafigyelõbbek és tapasztalatokkal gazdagodunk. de vannak akik minden alkalommal teljesen belezúgnak a párjukba totál szerelmesek lesznek és így a tapasztalat [email protected] sem ér.
Azok közül amit felsoroltál az egyedüli ami meghatározó számomra az az elsõ párkapcsolat mivel 6 évig tartott :)
elsõ csók és szex nem volt meghatározó egyáltalán, pedig egyik sem volt épp idilli. az elsõ kapcsolat már kicsit többet jut eszembe, de az se izgat túlzottan. 23L
nagyon meghatározó volt.. Még mindig felfordul a gyomrom az emlékeitõl.. Bár csak ne lett volna az..
Egyik sem volt meghatározó, mert egyik sem szerelembõl történt és ez így volt jó. Elsõ csók 13 évesen történt a suli alagsorában, üvegeztünk. Elsõ szex 18 évesen egy jóbaráttal (azóta is nagyon jóban vagyunk), elsõ kapcsolat 15 évesen. Örülök, hogy nem játszottam a naiv kislányt és feküdtem le mindenkivel, aki szerelmet vallott. Így nincs is mit megbánnom, nincs az az érzés, hogy "bakker, átvágott, pedig én szerettem és neki adtam a szüzességem" és hasonlók.
Elég meghatározó, ha tehetném elfelejteném. 28N
Az elsõ csók: semmi extra Az elsõ szex: semmi meghatározó Az elsõ párkapcsolat: Mostmár tudom, hogy milyen pasi nem kell nekem soha többé és ha tehetném talán még vissza is csinálnám egy részét. Szóval így utólag belegondolva, ahogy tiniként gondolkoztam: a csókot túlmisztifikáltam, akárcsak a szexet. Az elsõ párkapcsolatot illetõen pedig, elég ostoba voltam, hogy sokáig csak azért voltunk együtt mert elhittem, hogy az elsõ szerelem az igazán nagy szerelem. 26/N
Semennyire ...
Nekem a legmeghatározóbb dolgok egy kapcsolatban. 9 év volt az elsõ csók, pár hónappal késõbb szex, a kapcsolat azóta is tart, és minden a legnagyobb rendben. 26/L
Semmi extra, megtörtént, jó volt ennyi. Nem lettem tõle se lelki nyomorék, de nem is erre gondolok a nehéz pillanatokban.
22 évvel ezelõtt volt az elsõ csók, és nagyon meghatározó volt. Ha tehetném, visszacsinálnám.
Az elso csok a mara mar legjobb baratomma valt emberrel tortent. 2 hetig voltam a baratnoje :) Az elso szexet talan kesobbre tettem volna, bar igy is majdnem 18 voltam mikor elveszitettem.az elso igazi, komoly parkapcsolatom meghatarozo volt, mert utana evekig nem talaltam nem csak a helyemet a vilagban, de onmagamat se es a masik felemet se.

Körübelül mennyi ideig tart az első együttlét az ágyban, ha a lány szűz? Nektek mennyi volt?

Legjobb válasz: Sok mindentõl függ, 2-3 perctõl akár egész napig tarthat :) Nekem nem tudom, mennyi volt, nem azt figyeltem :D De úgy egy órára, másfélre saccolnám, mert az elején sokat vacakoltam (akarom, nem akarom, hogy akarom...)

Sok mindentõl függ, 2-3 perctõl akár egész napig tarthat :) Nekem nem tudom, mennyi volt, nem azt figyeltem :D De úgy egy órára, másfélre saccolnám, mert az elején sokat vacakoltam (akarom, nem akarom, hogy akarom...)
hát ja elõtte a rászánás sok idõ utána meg szinte csak a pasin múlik mert kétlem hogy a lánynak elsõre orgazmusa lenne...
Az elõjáték nagyon hosszú volt, kb. másfél óra, de szerintem ez kellett ahhoz hogy tökéletesen ellazuljak. Maga az aktus kb. 15 perc volt. És utána se rohantunk el az ágyból, simogatott még egy ideig. 3 órát érdemes rászánni a dologra :) Nekem nagyon szép emlék a mai napig, pedig már 7 éve történt. 23.L
nekem szerintem olyan 45-60perc lehetett (:

Mikor igényeljem a gyest? Hova kell benyújtani? Mennyi idő múlva utalják az elsőt? Mennyi ennek most az összege? Ha a jutatás közben lesz munkahelyem, de közben megszünik újra igényelhetem a gyest?

Legjobb válasz: Mikor - feltételezve, hogy nem vagy jogosult TGYÁS-ra, GYED-re, a gyermek születésének napjától igényelheted. A születési anyakönyvi kivonat kell hozzá. Hova kell benyújtani- területileg illetékes Magyar Államkincstár (egyúttal a családipótlékot is igényelheted) Mennyi-28.500.- bruttó, ami 25e körüli nettó összeg lesz. GYES mellett lehet dolgozni napi 6 órában a gyermek 1 éves kora után

Mikor - feltételezve, hogy nem vagy jogosult TGYÁS-ra, GYED-re, a gyermek születésének napjától igényelheted. A születési anyakönyvi kivonat kell hozzá. Hova kell benyújtani- területileg illetékes Magyar Államkincstár (egyúttal a családipótlékot is igényelheted) Mennyi-28.500.- bruttó, ami 25e körüli nettó összeg lesz. GYES mellett lehet dolgozni napi 6 órában a gyermek 1 éves kora után
Kell még hozzá a gyermek TAJ kártyája! Így igényelheted! Gyes: br. 28.500ft, csp: 12.200ft, anyasági támogatás: 64.185ft (1x jár). Az igényléstõl számított 30 munkanapom belül megkapod az anyaságit. A gyes, családi hó elején.

Az elsõ kocsiba az árú 3/8-át, 2. -ba a maradék 2/5-ét, a 3. -ba pedig a fennmaradt 13, 5 tonna árút rakták be. Mennyi árút szállított egy-egy kamion? Sehogy sem akar kijönni.

Megoldás 13,5t, 9t, 13,5t. Nem értem :S

Legjobb válasz: Az elsõben van 3x/8. A maradék 5x/8-nak a 2/5-e az (5*2x)/(8*5) Vagyis 5x/8+(5*2x)/(8*5)+13,5t=x Ha ezt rendezgeted, kijön, hogy x=36t. Így most érthetõ?

Az elsõben van 3x/8. A maradék 5x/8-nak a 2/5-e az (5*2x)/(8*5) Vagyis 5x/8+(5*2x)/(8*5)+13, 5t=x Ha ezt rendezgeted, kijön, hogy x=36t. Így most érthetõ?
A kérdező hozzászólása: Igen, így már érthetõ. Nagyon szépen köszönöm a leírást.
Az elsõ jól írta. Az eredeti tömeg 36 tonna => Az elsõ kocsi: 13.5 A második: (36 - 13.5) * 2/5 = 9t A harmadik: 13.5
Utolsó vagyok, még annyit tennék hozzá, az igazán "fájó" fájások kb este 10-kor kezdõdtek amik már kezdtek kemények lenni és éjjel majdnem kettõ volt mire meglett a babám. Nehéz szülés volt, fájt, de nem tartott sokáig szerencsére.
29 óra de vácummal szedték ki
6 óra
40 ora de igy is vakummal szuletett.
kb.19óra
16 óra
Nálam így alakult: Tágulás enye fájásokkal, órákig, végre aztán burokrepesztés, rendes fájások, és rá percre pontosan 3 órára meglett a kisfiam. :)
21 óra, de ebbõl 17 óra elviselhetõ volt, a kórházba is csak ezután mentem be.
13 óra
Kb. 4 óra. Fél 8 körül észleltem az elsõ fájásokat, 10 körül mentünk be, és azonnal a szülõszobára küldtek, még beöntést sem kaptam. Valamivel dél elõtt született meg a fiam.
14 óra. Csak az utolsó 3 óra volt durva.
Az elsõ fájásaim olyan délután 4-5 körül kezdõdtek, de azok még igen gyengék voltak. A mentõt este 10-kor hívtuk, akkor már 3-perceseim voltak. A kórházba 11 körül érkeztünk meg, még vajúdtam kicsit, és másfél óra volt kb. a kitolás. A babám éjjel 1:49-kor született.
6óra alatt lett meg, oxitocinnal indítottak, másfél órás kitolási szakasz is benne van ebben.
A legelsõ fájástól számítva 20 óra, de az akkor még nem volt szinte semmi , reggel 7 kor folyt el a vízem délután 3 ra lett meg a lányom:-))
23 óra
2, 5 óra. Kereken. Nem, nem kamu. 3 órával elõtte már mutatott fájásokat a gép, de nem éreztem. Aztán burokrepesztés után megindult a buli. A semmibõl 5 percesek. Nem volt idõm felfogni sem, hogy mi történik.
Este 7-kor éreztem az elsõ fájást, de azok még nem olyan igazi fájások voltak. Fél 10-kor elfoyt a magzatvíz, na akkor jöttek a kemény fájások. Rögtön be is mentünk a kórházba, 23:05-kor megvolt a lányom. Szóval ha az elsõ fájástól számolom akkor 4 óra alatt, ha a magzatvíz elfolyástól akkor másfél óra :)
50óra!
26 óra
Hetfotol joslokkal vajudtam pentek reggel fel nyolckor született meg a pici lányom. Ez 12-en törtent.
18óra, ebbõl 12óra a nagy büdös semmi, magzatvíz szivárgás, jóslóknál gyengébb fájások- majdnem császár a kh protokollja miatt. aztán a doki lecsapta a hepciáskodó szülésznõt, burkot repesztett, végre jöttek a fájások, és na onnan 6óra. Szóval ha a khba felvevõ doki és szülésznõk akartak volna dolgozni, akkor lehet harmada lett volna az elsõ szülésem.
14 óra.
Kb 5 óra volt. De én is úgy jártam, hogy kértem EDA-t, attól leálltak a fájások teljesen, úgyhogy oxitocinnal folytattuk és nem kaphattam több fájdalomcsillapítót, úgyhogy remek volt... De igazán durva 1, 5 óra volt belõle!
Negyed 7-kor folyt el a magzatvíz, 8-kor jöttek a fájások és 14:31-kor született meg a kislányom.
3 óra 15 perc. Oxitocinnal inditottak.
19 óra
4 óra, talán 4 és fél. Hamarabb is meg lett volna, de egyszer megálltak a fájások. Nekem jó volt, de a babának nem, oxitocin lett a vége.
A legelso fajastol szamitva 9 ora. Korhazba menetel utan 6 ora.
26 óra. 5 perces fájásokkal indult, a méhszájam nem akart nyílni, a burok nem akart megrepedni, az ügyeletes doki nem akart dolgozni (elment aludni).Így megvártuk 3 perces fájásokkal a mûszakváltást, aztán a következõ ügyeletes megrepesztette a burkot és hamar megszületett a kisfiam.
15 óra
az elsõ fájástól 6 óra, de az lótúró volt még :)
Miutan elfolyt a magzatviz meg 14 ora.A fajasok kb 3 oraval korabban kezdodtek, igy osszesen 17 ora.
7.5 óra :)
9, 5 óra alatt.
4 óra! Szerencsére! Pedig nagyon paráztam! Elfolyt a víz fél órán belül 5 perces fájások! Nem volt semmi fájdalomcsillapítás!
Magzatvíz folyt el, éjjel egykor, és délelõtt 11:30-kor született császárral.Fájásaim egyébként kb. 4-tõl voltak.
Kitágultam fájás nélkül. Oxyval indították délben, majd burokrepesztés 1 körül, fél 5-kor már a mellkasomon feküdt a babám! :)
19 óra. 5-7 perces fájásaim voltak végig, nehezen tàgultam. A végefelé burokrepesztés és oxi.
13 óra. (magzatvizem folyt el + jöttek a fájások)
6 óra alatt
13 óra.

Mennyire hagyott mély nyomot benned az első szerelem, az első csók?

Legjobb válasz: Nagyon... 6évig voltunk együtt, és nagyon nehéz volt elfelejtenem, még a mai napig is ha meglátom, valami más érzés fog el, pedig tudom, hogy már vége, és sosem mûködne. Pedig a szakítás óta már 5 év telt el.

Nagyon... 6évig voltunk együtt, és nagyon nehéz volt elfelejtenem, még a mai napig is ha meglátom, valami más érzés fog el, pedig tudom, hogy már vége, és sosem mûködne. Pedig a szakítás óta már 5 év telt el.
Nem nagyon. Az elsõ csók egyáltalán, az elsõ kapcsolat talán, de az rossz szájízû nyomot hagyott. 23/F
Az elsõ kapcsolatomra mindig emlékezni fogok, nem volt tökéletes, de eddig még az elsõ szerelmemen kívül senki iránt nem éreztem úgy. Persze még most is simán felelevenítem az elsõ dolgokat vele, de már ha meglátom inkább a gyûlöletet érzem, mert így visszagondolva sosem szeretett igazán, de az utolsó pillanatig hitegetett.
Én 4 éve léptem ki az elsõ komoly kapcsolatomból. Így visszaemlékezve, és ha néha meglátom, akkor sem hat meg, sõt, azon csodálkozok, hogy egyáltalán mi tetszett benne?! 3 évig tartott, 15-16 évesek voltunk, amikor kezdõdött.
semennyire.életem elsõ szerelmével volt az elsõ csóükom, de sosem jártunk.
az elsõ csókom egy napos 2 napos ismertség után történ és azóta se láttam a fiút. elsõ kapcsolatom fél éve volt már az sem érdekel
Nálam.. halálos szerelem. Elsõ szerelem. Szerettem, õ is szeretett. 7 hónap után szakított velem egy másik lány miatt.. már 1 éve volt ez. És még mindig szeretem.. :/ ennyi..

Mennyivel rosszabb az első szülésnél az ha beinditják mesterségesen és nem természetes uton indul meg a szülés?

39 hetes terhes vagyok és ez lesz az els? babám de félek hogy be kell majd inditani a szülést mert mar probálkoztam mindennel hogy beinduljon magátol de semmi nem használt!Nem szeretném a mesterségesen inditanák be!

Legjobb válasz: Nyugalom!Én is 39 hetes elsõbabás vagyok. Jönnek mennek a jóslók néha keményedek,de még a méhszáj is zárva volt pénteken,kiv a külsõ.Aztán két napja vadul elkezdett leszállni a hasam,baba alig mocorog,jel továbbra sincs sok.Beindítani csak a 41. héten fognak.Addig még töb mint egy heted van.Sok minden változhat.Hétfõn jön egy hidegfront édesanyám szerint az majd meghozza a gyermekáldást.

Nyugalom!Én is 39 hetes elsõbabás vagyok. Jönnek mennek a jóslók néha keményedek, de még a méhszáj is zárva volt pénteken, kiv a külsõ.Aztán két napja vadul elkezdett leszállni a hasam, baba alig mocorog, jel továbbra sincs sok.Beindítani csak a 41. héten fognak.Addig még töb mint egy heted van.Sok minden változhat.Hétfõn jön egy hidegfront édesanyám szerint az majd meghozza a gyermekáldást.
Igen, a front segíthet! Nekem a 37. héten született a babám, mert jött egy front. És rajtunk kívül még nyolcan voltak, akiknek egy-két héttel korábban jött a babájuk. Ez tényleg beindíthatja.
Többféle indítás létezik, ha már ynitva a méhszáj, sokszor elég egy burokrepesztés, nálam ezzel indítottak az elsõnél, mert gond volt a baba szívhangjával. Fél órára rá megjötteka fájások, onnantól ment minden a maga útján. Szoktak méhszájtágító zselét feltenni, ezzel nem volt dolgom, az oxitocin infúzió is fájásokat okoz, úgy hallottam, ez rossz, mert ilyenkor nem termelõdik ez a hormon belülrõl, viszont ha magától termelõdik, akkor hozzá jár természetes belsõ fájdalomcsillapítás is...

Elsőre mennyi az esélye a teherbeesésnek?

Sziasztok! Els?re mennyi az esélye a teherbeesésnek?

Legjobb válasz: Nem tudom. Én soha nem szedtem fogamzásgátlót, november óta próbálkozunk, még nem vagyok terhes. Szerintem 50% vagy igen, vagy nem. Én is azt hittem, elsõre terhes leszek, nem szedtem soha semmit, egészségesek vagyunk, aztán mégsem megy úgy, mint a karikacsapás... Szóval amikor az égiek küldik, akkor jön...:)

Nem tudom. Én soha nem szedtem fogamzásgátlót, november óta próbálkozunk, még nem vagyok terhes. Szerintem 50% vagy igen, vagy nem. Én is azt hittem, elsõre terhes leszek, nem szedtem soha semmit, egészségesek vagyunk, aztán mégsem megy úgy, mint a karikacsapás... Szóval amikor az égiek küldik, akkor jön...:)
Szia! A terheskönyvemben a következõket írják: a rendszeres szexuális életet élõ párok esetében a nõk 25%-a esik teherbe egy hónapon belül, 60 %-a hat hónapon belül, 80 %-a egy éven belül és 90%-a 18 hónapon belül. Vannak azonban mind a férfi, mind a nõ vonatkozásában olyan tényezõk tényezõk, amelyek elodázhatják a teherbeesést (dohányzás, alkoholfogyasztás, túlsúlyosság, magas hõmérséklet, vegyi anyagok - ezek csökkenthetik az ondó mennyiségét és minõségét, a pete minõsége az életkorral is romlik, az egyik kürt elzáródhat, sérülhet stb.). Én egy vagyok a szerencsés 25%-ból, nekünk elsõre összejött úgy, hogy a peteérés-gyanús idõszakban minden nap együtt voltunk. Rem tudtam segíteni, üdv.: egy 24 hetes kismami
Szia, a saját tapasztalatom: kiszámoltam a termékeny napokat a mensi alapján, +/- irányban rászámoltam 2-2 napot, és minden nap együtt voltunk a férjemmel. Ez volt az elsõ igazi próbálkozásunk, most pedig a 16. hét végén vagyok. Tehát elsõre is megvan az esélye. :) Legalábbis én a szerencsések közé tartozom. Remélem neked is sikerül! És mindenki másnak, aki szeretné.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat!

Mennyi idô telt el az elsô szerelemben az eslô: csókig, tapiig, pettingig, szexig? Mennyi idô után szerettetek bele a barátotokba/barátnôtökbe? Kort és nemet írjatok légyszi!

KORT ÉS NEMET ÍRJATOK LÉGYSZI!

Legjobb válasz: Csókig, tapiig eljutottunk, szexig már soha. Hamarabb beleszerettem, minthogy megtörténtek volna a fentiek. 20/F

Csókig, tapiig eljutottunk, szexig már soha. Hamarabb beleszerettem, minthogy megtörténtek volna a fentiek. 20/F
nekünk az elsõ-második hetünkben már megvolt a csók, tapi 2-3hét után. petting 3hónap után szex 8hónap után 19/L
csók: kb 2 hét tapi: majdnem 3 hónap petting: 5 hónap szex: még nem szeretném (8 és fél hónapja vagyunk együtt) második randinál már odavoltam érte (úgy ismerkedtünk, hogy rámírt, csak utána találkoztunk) 15/l
az elsõ csókig kb. 2 hét, a többi meg még nem történt meg. és már nem is fog vele :( 15/f

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!