Találatok a következő kifejezésre: Az első melyik (520 db)

Hány foga van babátoknak? Mikor jött ki az első, melyik volt az?

Kíváncsi vagyok mennyire igaz, ami a könyvekben van. Lányom jöv? héten 7 hónapos, még nincs kint 1 foga sem.

Legjobb válasz: 12,5 hónapos a kisfiam, 4 foga van. Az elsõ, alul a bal oldalon 11 hónapos korában törte át az ínyét, és egy héten belül megjelent a mellette lévõ és a két felsõ középen.

12, 5 hónapos a kisfiam, 4 foga van. Az elsõ, alul a bal oldalon 11 hónapos korában törte át az ínyét, és egy héten belül megjelent a mellette lévõ és a két felsõ középen.
7 hónaposan jött ki az elsõ fogacskája. Most van felül 4 alul három metszõ, alul-felül 2-2 rágó. Tehát most 15 hósan 11 foga van.
5 hónaposan bujt ki az alsó két foga, most 14 hónapos, és 12 foga van.
Szia.Kisfiam 15hónapos, 7.5hónaposan jött ki neki az alsó kettõ, aztán 11hósan a felsõ kettõ, rá egy hónapra a felsõ kettõ mellé még kettõ jött(egyszerre), jobb és bal oldalra, ez összesen 6db azóta is várjuk a többit, de nem akar bújni:) Üdv
1 éves a kisfiam. 4, 5 hónaposan jött ki az elsõ foga, bal elsõ, alul. Most 9 foga van.
Szia! Kisfiam 1 éves, 4 foga van az alsó kettõ 9, 5 hónaposan a felsõ jobb-bal kettes 11, 5 hónaposan jött ki
15hós és 17 foga van. 2, 5 hósan jött ki az elsõ kettõ alul.
Szia. Az én kicsi fiamnak 4 hónaposan jött ki egyszerre 2 alul, aztán sokáig semmi. 8 hónaposan jöttek felül a fogai sorban mindig egyszerre 2, épp ma 9 hónapos és alul jött ki neki a 3-k fog így most már 7 foga van.
Kisfiam 10 hónapos. 6, 5 hónaposan jött ki bal alsó egyese, utána a két felsõ jött egyszerre, utána a jobb alsó, legutoljára pedig a jobb alsó és a bal felsõ kettese egyszerre. Szóval nekünk teljesen össze vissza jönnek. Most van alul három, felül három.
Szia! Az én fiam 10 hónapos 5 foga van 3 felül, 2 alul 7 és fél hónapos volt mikor kibújt az elsõ aztán 1 hát múlva a 2. 9 hónaposan egyszerre jött ki a felsõ kettõ és utána a baloldali
1 éves fiamnak 12 foga van. Az elsõ, bal alsó metszõ fogacska 7 hónaposan bújt ki, majd rögtön utána a mellette lévõ. 2 hónapig szünet, de augusztus vége óta folyamatosan jönnek a fogak, szegénykém nagyon szenved. Most 2 hete bújt ki szinte egyszerre 4 kis õrlõfog.
Kisfiamnak 3 foga van: 11 hónaposan, 12 hónaposan és 14 hónaposan bújtak ki.
Szia! 7 hónaposan jött ki az elsõ neki, alul a jobb oldali, most 8 hónapos és 3 van neki, mert eddig sorban jöttek.
Szia! Lányomnak 11 hetesen bújt ki az elsõ foga(alul), majd hónapokig semmi:) Most 11és fél hónapos, épp bújik a 7.(felül4, alul jön a 3.)
Kisfiam 5 hónapos lesz a jövõ héten, már kint van az alsó jobb oldali fogacskája, 2 hete törte át az ínyét. Ez volt az elsõ. Már látom a mellette levõt is, szerintem néhány nap és az is kint lesz.
7 hos elmult es meg egy sincs!
Ebben a sorrendben jelentek meg, ahogy leírtad :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)


Az alábbi paraméterekkel keresek 49 cm³-as robogót, ez lenne az első, melyiket javasoljátok?

- nagy kerek?

Legjobb válasz: 50 ccm-es turmixgéppel nem kétszemélyezhetsz! Vagypedig lerendszámozol egy simsont XD

50 ccm-es turmixgéppel nem kétszemélyezhetsz! Vagypedig lerendszámozol egy simsont XD
A kérdező hozzászólása: Akkor tehát, hiába lehetne elvileg két személyt is szállítani egy robogón, hivatalosan nem szabad, ha nincs rajta rendszám. Köszönöm, ez nagyon hasznos információ! Azon felül, hogy rendszám kell hozzá, van egyéb kötelezettség?
Ha le rendszámoztatod akkor vihetsz utast. amúgy nem. mindegy hogy hány ülés van rajta.
kisebb kerekû se fogyaszt ám többet mint a nagy nem lehet utast szállítani vele !1 személyes! robogón nincs is hátsó lábtartó benelli 491 v aprilla
A kérdező hozzászólása: A másodiknak köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ, akkor miért írják sok 49-es robogónál, hogy két személyes, és minek van rajtuk hátsó lábtartó is???
ha a 2. pontot nem nézzük, akkor én még ajánlom az Aprilia Scarabeo-t és a piaggio Liberty-t és igen van olyan 50-es robi ami 2személyes, de azokra már kell rendszám is
Aprilia Sr 50 r Gilerra Runner 50
Igen, kötelezõ biztosítás amit mindig kell fizetned. Ez változó h mikor, ahogy te szeretnéd (évente, fél évente, negyed évente) és persze a tankolás.
Nem éri meg rendszámoztatni, nagyon nem. Rengeteg veszõdés lenne vele, vegyél 125-öset ha vinni akarsz valakit. Azért 2 személyes gyárilag, mert nem Mo-n gyártják, és külföldön(legalábbis sok országban) meg engedélyezett a személyszállítás.
És ha rendszám van rajta akkor mûszaki vizsgára is kell hordani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos információkat!

Mind a ketten szüzek vagyunk még, és most lesz az első. Melyik póz volna a legszerencsésebb?

Legjobb válasz: nekunk a lovaglo jott be.Ez az, amikor a lany van felul, ekkor o iranyitja a dolgokat, a sebesseget es a melyseget is. Fokozatosan egyre beljebb tudod engedni.

nekunk a lovaglo jott be.Ez az, amikor a lany van felul, ekkor o iranyitja a dolgokat, a sebesseget es a melyseget is. Fokozatosan egyre beljebb tudod engedni.
Misszionárius, a lány fene alá párna. És lassan és óvatosan, ne mélyre.
*feneke, javítokXD
a lovaglót ajánlom, mert akkor te tudod irányítani a mélységet és a sebességet is
Nekem is misszionárius...nagyon jó hogy közbe látom az arcát és tudunk csókolózni, és nekem után amég sokáig nem ment se lovaglóba se hátulról...még betenni sem tudta onnét..azt is gyakorolni kellett, de elõször misszionáriusban simán ment minden:D
nálunk hátulról, a lány dereka alatt párnával, az megemeli a lábait szét tudja kicsit terpeszteni misszionáriusnál elsõre valahogy túl lent volt, nem csúszott úgy mint hátulról
nekem misszionárius volt az elsõ. szeretem azt a pózt, mert a párom szemébe tudok nézni, miközben szorosan öleljük egymást, és egész testével hozzám ér. :)
hát nekünk az oldalt fekve póz jött be:)
A kérdező hozzászólása: Valahol azt hallottam, hogy azt kell elkerülni, hogy az elsõnél a lovagló legyen... mert az marhán fáj... igaz ebbõl vmi? :S
Hát sztem elsõnek nem a legszerencsésebb póz a lovagló. Az az egyik legmélyebb és hát valahogy én nem lettem volna olyan bátor hogy érzem hogy marhára fáj és ennek ellenére én üljek rá a pasimra hát akkor még most is tuti szüz lennék :D Nekünk a misszionárius jött be mert ott legalább nem menekültem h hu ez fáj inkább hagyjuk... :D

Tudnátok nekem mesélni a szegedi, pesti, debreceni orvosiról? Szerintetek melyik a legjobb és miért? Milyen tematika szerint tanuljátok a tananyagot az elsõ két évben?

Legjobb válasz:
A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

Az első feladat így szól: Számítsd ki: 2 a nulladik hatványon + 2 az első hatványon + 2 a második hatványon + . + 2 a 2010-edik hatványon. Másik feladat: 1+2+5+6+9+10+. +601+602 Melyik a 100. és a 91. tag?

7. osztályos vagyok, és a tanárn? plusz pontra feladott két házifeladatot, amelyeket még nem tanultunk.

Legjobb válasz: Bocsánat. Elírtam a feladatot. Így szól: Az elsõ feladat így szól: Számítsd ki: 2 a nulladik hatványon + 2 az elsõ hatványon + 2 a második hatványon + ... + 2 a 2010-edik hatványon. Másik feladat: 1+2+5+6+9+10+ ... +601+602 Melyik a 100. és a 91. tag?

A kérdező hozzászólása: Bocsánat. Elírtam a feladatot. Így szól: Az elsõ feladat így szól: Számítsd ki: 2 a nulladik hatványon + 2 az elsõ hatványon + 2 a második hatványon + ... + 2 a 2010-edik hatványon. Másik feladat: 1+2+5+6+9+10+ ... +601+602 Melyik a 100. és a 91. tag?
1. feladat Ez egy olyan sorozat, ahol a tagok mindig egymás kétszeresei. Tudjuk, hogy a 2^2010 (2 a 2010. hatványon a 2111. tag mivel volt 2^0), illetve a sorozatunk elsõ tagja 1 (2^0) Tehát a sorozatunk betûkkel leírva íg nézne ki. 1=x1(sorozat elsõ tagja) 2=y(ennyivel szorozgatjuk a számokat) 2011=n (ennyi eleme van a sorozatnak) ö=sorozat összege ezt keressük ö= x1 + x1×y + x1×x^2 ... + x1×y^(n-1)/beszorzunk y-nal/ ö×y = x1×y + x1×y^2 + x1×y^3 ... + x1×y^n /a két egyenletet kivonjuk egymásból/ ö×y-ö = x1×y^n - x1 /behelyettesítek végre :D/ 2ö - ö = 1×2^2011 - 1 ö = 2^2011-1 Ezt én ki nem számolom. De az összegük ennyi, remélem érthetõ volt.
2. feladat Azt kell meglátni, hogy a páratlan tagok által alkotott számok, egy olyan sorozatot adnak ahol az egymást követõ tagok különbsége 4. Ezért az elsõ tagtól (1) számolva ebben a sorozatban a fõ sorozat 91. tagja csak a 46. tag. Tehát ha az elsõ taghoz 45-ször hozzáadom a különbséget (4) akkor megkapom ezt a tagot. 1 + 45*4 = 181 (91. tag) A páros tagok is egy hasonló sorozatot alkotnak az elsõ taghoz (2) képest a fõ sorozat 100. tagja ennek a sorozatnak az 50. tagja. Tehát hasonló módszerrel kiszámolható: 2 + 50×4 = 202 Remélem ez is érthetõ volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Az elsõ feladatot nem értettem!
megpróbálom még egyszer leírni Ö = 2^0 + 2^1 + 2^2 ... 2^2010 (ez a feladat keressük ennek a sorozatnak az összegét, most beszorzok kettõvel) 2Ö = 2^1 + 2^2 + 2^3 ... 2^2011 (láthatod a kettõvel valószorzás miatt a baloldalon 2Ö lett, a jobb oldalon mindegyik hatvány kitevõ eggyel nõtt, mivel tudom az elsõ egyenletbõl az Ö értékét kivonom egy másból a két egyenletet nagyjából annyi, hogy lehúzogatom, azokat a tagokat, ami mindkét egyenletbe szerepel, ami pedig nem azt negatív elõjellel leírom, mivel kivontam õket egymásból) 2Ö - Ö = (2^1 - 2^1) + (2^2 - 2^2) + (2^3 - 2^3) ... (2^2010 - 2^2010) + 2^2011 - 2^0 (mint látod, szinte minden tagnak van párja így ezek a tagok 0-t adnak, azonban az elsõ egyenletben nem volt 2^2011 tag ezért az megmarad, illetve a második egyenletben a 2^0-nak nincs párja ezért került negatív elõjellel az egyenletbe) Marad tehát: Ö = 2^2011 - 2^0 Akár ki ik számolhatod de felesleges, csak a 2^0-t írd át: Ö = 2^2011 - 1
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Megértettem!!!! Mégegyszer köszönöm! Kellemes napot!

Mértani sorozatok: 1. első három tag összege 39, szorzata 729. Melyik ez a sorozat? 2. Egy mértani sorozat első tagja -3, n-edik tagja 546, az első n tag összege pedig 1092. Melyik ez a sorozat?

Kérlek, segítsetek, a holnapi ZH-m múlik rajta :D

Legjobb válasz: 1) b/q+b+bq=39 b/q*b*bq=729 --> b^3=729 --> b=9 9/q+9+9q=39 9+9q+9q^2=39q 9q^2-30q+9=0 ebbõl: q=3 vagy q=1/3 Így a három szám: 3; 9; 27, vagy 27; 9; 3

1) b/q+b+bq=39 b/q*b*bq=729 --> b^3=729 --> b=9 9/q+9+9q=39 9+9q+9q^2=39q 9q^2-30q+9=0 ebbõl: q=3 vagy q=1/3 Így a három szám: 3; 9; 27, vagy 27; 9; 3
2) an=a1*q^(n-1)=a1*q^n/q ebbõl: 546=-3*q^n/q --> q^n/q=-182 --> q^n=-182q Sn=a1*(q^n-1)/(q-1) ebbe behelyettesítve: 1092=-3*(-182q-1)/(q-1) 1092(q-1)=3*(182q+1) 1092q-1092=546q+3 546q=1095 q=1095/546 ez nem túl szép, de ez jött ki másrészt q-ra negatív számnak kellett volna kijönni biztos jók az adataid?

Melyik az első nap? Azt mondják, amikor megjön, a piros vértől számoljuk az első napot. (A barnát nem. ) Ha első nap piros volt, de csak nagyon kevés, és a második nap indult meg, akkor is az első az első nap?

Legjobb válasz: hát nekem is szokott olyan lenni, hogy már este érzem, de én mindig másnaptól számolok. amikor egész nap szenvedek tõle:P számomra az az elsõ nap:D jó mondjuk, ha délben jön meg, az már elsõ napnak számolható szerintem... na lehet h most le leszek pontozva?:D

hát nekem is szokott olyan lenni, hogy már este érzem, de én mindig másnaptól számolok. amikor egész nap szenvedek tõle:P számomra az az elsõ nap:D jó mondjuk, ha délben jön meg, az már elsõ napnak számolható szerintem... na lehet h most le leszek pontozva?:D
akkor kettõnket potoznak le, mert én is így gondolom.
Néha nekem is este vagy délután jön meg... ha este akkor másnaptól számolom, ha korábban akkor már az is egy nap. Nekem elõször pár órán keresztül rózsaszín majd piros. A rózsaszínt nem szoktam beleszámolni, de igazából szerintem mindegy. Én tudom, hogy ha az elsõ nap gyenge volt akkor valamivel tovább tart. De bonyolultan írtam le, ne haragudj :)
A kérdező hozzászólása: Köszömöm a segítséget.
Biológia órán azt mondta a tanárnõnk, hogy az elsõ csepp vértõl az utolsóig tart. Tehát a barnázást is bele kell számolni.

Három fiú kártyázik. Aki veszít, az összes pontját szétosztja egyenlõen a többiek között. Három játék után már mindenki vesztett egyszer, így az elsõ fiúnak 4, a másodiknak 10, a harmadiknak 0 pontja van. Melyik fiú veszített elõször?

Legjobb válasz:
Az tiszta, hogy a harmadik vesztett utoljára (vagyis most). Nézzük, mi volt az elõzõ (középsõ) játszma végén: Aki akkor vesztett, annak akkor 0 pontja maradt. A harmadik srác, aki pedig elsõre vesztett, az másodjára megkapta a második vesztes pontjainak a felét. Vagyis a második játszma végén az elsõ vesztesnek több pontja volt, mint a második vesztesnek (akinek 0). Mindketten ugyanannyit kaptak a harmadik játszma végén a harmadik vesztestõl, vagyis akinek a legtöbb pontja lett a végén, az veszített elsõre. Kész. Azt is vissza lehet számolni, hogy hány pont lehetett nekik induláskor. Nézzük visszafelé: 3. után:  4, 10,  0 2. után:  0,   6,  8 1. után: 12,  0,  2   idáig minden biztosan így alakult, mert a vesztes 0 lett. Most viszont már csak találgatni lehet: kezdet: 10,   4,  0 vagy 11, 2, 1 Ellenõrzés: Második veszít: 12,  0, 2 lesz, akár 10,4,0 akár 11,2,1 volt nekik kezdetben. Elsõ veszít:         0,  6, 8 Harmadik veszít: 4, 10, 0

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az tiszta, hogy a harmadik vesztett utoljára (vagyis most). Nézzük, mi volt az elõzõ (középsõ) játszma végén: Aki akkor vesztett, annak akkor 0 pontja maradt. A harmadik srác, aki pedig elsõre vesztett, az másodjára megkapta a második vesztes pontjainak a felét. Vagyis a második játszma végén az elsõ vesztesnek több pontja volt, mint a második vesztesnek (akinek 0). Mindketten ugyanannyit kaptak a harmadik játszma végén a harmadik vesztestõl, vagyis akinek a legtöbb pontja lett a végén, az veszített elsõre. Kész. Azt is vissza lehet számolni, hogy hány pont lehetett nekik induláskor. Nézzük visszafelé: 3. után:  4, 10,  0 2. után:  0,   6,  8 1. után: 12,  0,  2   idáig minden biztosan így alakult, mert a vesztes 0 lett. Most viszont már csak találgatni lehet: kezdet: 10,   4,  0 vagy 11, 2, 1 Ellenõrzés: Második veszít: 12,  0, 2 lesz, akár 10, 4, 0 akár 11, 2, 1 volt nekik kezdetben. Elsõ veszít:         0,  6, 8 Harmadik veszít: 4, 10, 0


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!