Találatok a következő kifejezésre: Az első kibújásakor mennyi (6 db)

Hogyan vészelte át babátok a fogzást? Mennyi idő telt el az első tünetek megjelenése és a fog kibújása között?

Legjobb válasz: Kislányom 5 hós, épp most bújik az alsó kettõ. Három nap telt el az elsõ tünetek és a fog kibújása közt. Ezt úgy értem,hogy elõször nagyon hisztis volt (egyébként nagyon jó baba),de nem láttam semmit. Másnap is furcsa volt, nyûgös és hisztis, és már eset láttam az ínye alatt a két kis fehér csíkot.Következõ nap már kint volt a hegye. Most is itt tartunk, nem jön kijjebb, ugyanúgy a hyeg érehzetõ. Azt még nem tudom hogy a véglelges állapotát mikor éri el.De majd megírom Üdv

Kislányom 5 hós, épp most bújik az alsó kettõ. Három nap telt el az elsõ tünetek és a fog kibújása közt. Ezt úgy értem, hogy elõször nagyon hisztis volt (egyébként nagyon jó baba), de nem láttam semmit. Másnap is furcsa volt, nyûgös és hisztis, és már eset láttam az ínye alatt a két kis fehér csíkot.Következõ nap már kint volt a hegye. Most is itt tartunk, nem jön kijjebb, ugyanúgy a hyeg érehzetõ. Azt még nem tudom hogy a véglelges állapotát mikor éri el.De majd megírom Üdv
Minden különösebb tünet nélkül jöttek ki a fogai a kislányomnak. Egyik nap koccant a poháron a fogacska. Az én gyerekeim nagyon szerencsések fogzás témában, egyiknél se volt semmi gond, szinte észrevétlenül jöttek a fogaik.
Az én kisfiam 3, 5 hónapos kora óta szenved hol jobban, hol kevésbé. Most 6 hónapos és még mindig semmi. Be van duzzadva az ínye fáááj nagyon.:(
Nálunk az elsõ tünetektõl a fog kibújásig 4-5 hét telt el, de nem volt vészes, éppen hogy csak voltak tünetei.
Kislányomnak is kb 3 hónapos kora óta vannak tünetei, kb 2 hete már nagyon szenved, sok helyen meg van dagadva a kis ínye, fájdogál neki, még nincs fogacska, 5 hónapos. :(

Mennyire viselte meg a babátokat az első fogacskák kibújása, és mennyi ideig tartott?

Legjobb válasz: Az elsõk semmennyire! Szinte észrevétlenül bújt ki az eddigi 8 foga. Az utolsó 2-t szó szerint nem vettük észre, csak mikor már bõven kint volt. DE! Egy hete küzdünk a hátsók közül valamelyikkel, kedden még láza is volt, az orra elég sokat folyik, és tiszta nyûgi egész nap. Nem tudom meddig fog tartani, de elég nehezen viseljük mindannyian. Fõleg az eddigi jólét után (mármint a fogakat illeti)

Az elsõk semmennyire! Szinte észrevétlenül bújt ki az eddigi 8 foga. Az utolsó 2-t szó szerint nem vettük észre, csak mikor már bõven kint volt. DE! Egy hete küzdünk a hátsók közül valamelyikkel, kedden még láza is volt, az orra elég sokat folyik, és tiszta nyûgi egész nap. Nem tudom meddig fog tartani, de elég nehezen viseljük mindannyian. Fõleg az eddigi jólét után (mármint a fogakat illeti)
Nagyon megviseli a fogzás a fiamat(és minket) :( Két hónap kellett az elsõ 2fog kibújásához, most jön a 8., de már várjuk, h mind kint legyen, mert nagyon rosszak az éjszakák.Kívánom, h a Te babádnak könnyebb legyen!
Kislányom 6 hónapos lesz, 3 hónapos kora óta szenved a fogzással, vannak éjszakák, amikor 4-5 alkalommal is ébred, és fog még sehol. Remélem szerencsésebbek lesztek!!!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos mi sem vagyunk szerencsésebbek:( 2.5 hósan kezdõdõtt, most 8 hónapos és még mindig csak kínozza fog még sehol:(

Mennyire jellemzö hogy hasonlóan alakul a testvérek fogainak kibujása? Mármint hogy ha hamar kibujnak az elsö gyerköcnek akkor a tesónak is? ! Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Nálunk az elsõ gyereknek viszonylag késõn jöttek és utolsó 4 fog is már jóval a 3. szülinap után bújt ki (majdnem 3,5 évesen). Ehhez képest a második gyerek 2,5 éves se volt, amikor mind a 20 megvolt.

Nálunk az elsõ gyereknek viszonylag késõn jöttek és utolsó 4 fog is már jóval a 3. szülinap után bújt ki (majdnem 3, 5 évesen). Ehhez képest a második gyerek 2, 5 éves se volt, amikor mind a 20 megvolt.
Elsõ gyereknek 7, 5 hónaposan jött az elsõ 1 évesen 6 foga volt, most ikreink vannak és 4, 5 hónaposan jött az elsõ nekik, most 8 hóanposak és 8 foguk van.
Nekem 10 hónaposan jött ki az elsõ, öcsémnek 4 hónaposan.
Egyáltalán nem volt hasonlóság, elsõ gyerek 5 hósan kezdett fogzani nagykönyv szerint alsó kettõ kijött neki majd felsõ 2 majd a következõ 2 metszõfog, 1 évesen 6 foga volt, ezután jött sorba a többi 22 hónaposan megvolt neki az összes . Második gyerek 7 hónaposan kijött neki 1 szál...hónapokig az az egy volt...11 hónaposan kijött neki még 3 egyszerre, 1 évesen 4 foga volt és az utolsók csak 2.5 éves kora körül jöttek ki. A harmadikomnak pedig 11 hónaposan kijött 2, aztán 2 hét múlva még 3 , 1 évesen így 5 foga volt aztán góbegyorsított és 20 hónapos korára le is tudta a fogzás témát.
Nálunk pont nem ugy van...Fiamnak pont 6 hosan jott ki az elso ketto, lányomnak nyomodik egy ideje, de már 7 hos és még nincs kint...
Egyáltalán semmi hasonlóság nincsen a lányaim fogzása között.A nagynak 5 hósan 2 foga jött egyszerre, 1 évesen volt 12 foga, a kicsinek 14 hónaposan jött ki az elsõ, most 15 hós és 4 foga van.....a nagyot nem viselte meg annyira, a kicsi már 4 hónapja szenved a fogzással.:-(
nekem mindkét fiamnak 1 éves kor után jöttek a fogaik, nyálzottak, duzzadt az ínyük, de 1 éves korig semmi. most, a 3-nál 6, 5 hós, még szintén semmi, nyálazni még annyira nem nyálzik, kicsit be van duzzadva az ínye, de szerintem õ is 1 éves kora körül kezd majd fogzani
Nálunk nagyon bejött. Kisfiamnak 4 hónaposan jött ki az elsõ foga, észre sem vettük, csak mikor kint volt, és az ujjamra harapott. Sosem volt gond a fogzással, nem is láttam, mikor jön az újabb, nem sírt, nem volt nyûgös, nem is kenegettem neki. Ikerlányaim 7 hónaposak, és szintén így jártunk velük. 4 hónaposan jött ki az elsõ fog, náluk sem vettem észre a fogzást, mert ráharaptak a kezemre és megszúrt, õk sem sírtak, semmi nem volt velük, a mibõl arra gondoltam volna, hogy fogzanak.
mindkét gyerekemnek nagyon hamar jöttek a fogai. a lányomnak sztem már egy éve nincs tejfoga, most 11éves.


Az első fogacska kibújásakor mennyi idő telik el a nyáladzás és harapdálás kezdetétől a fog megjelenéséig?

Legjobb válasz: a kisfiamnál a nyáladzás és harapdálás elkezdõdött 2 hónaposan és 5 hónapos korára kint volt az elsõ két foga, de ez mind babától függ

a kisfiamnál a nyáladzás és harapdálás elkezdõdött 2 hónaposan és 5 hónapos korára kint volt az elsõ két foga, de ez mind babától függ
A lányom 2 hósan kezdte és a 7 végén jött az alsó kettõ
Az én kislányom is 2 hósan kezdte és 3 és fél hónaposan bújt ki. A felsõ kettõnél a tünetek után 2 héttel bújt ki 5 hónaposan.

Mennyi idő telt el az első és a második fog kibújása között? Alul kijött az egyik foga már két hete, de a másik még sehol.

Legjobb válasz: Az en kislanyomnak egyszerre jott ki a ket also foga 4,5 honapos koraban.

Az en kislanyomnak egyszerre jott ki a ket also foga 4, 5 honapos koraban.
4 nap
8 nap volt a kettõ között.
3 hétig 1 foga volt a babámnak! Aztán felül is úgy jött, hogy elõbb 1 fogacska, a középsõ melletti, majd újabb 3 hét múlva jött a többi 3 fenti!
félreértettem. Egyszerre bújt ki az alsó kettõ:)
Szia! Nekünk 2hónapja bújt ki az alsó 2 fog, azóta semmi.
Nekünk 1 hónapra jött alul a 2. fogacska. Most a felsõnél csak 1 hét volt.
Szia! nekünk mindig 2 hét, utána 2 hónap szünet a következõ kettõig:)
9 hósan kijött a felsõ kettõ, 11 hósan az egyik alsó középsõ, 13 hósan bújtak a négyesek, mind a négy, 14 hósan a kettesek felül és az egyik hármas. A másik hármas még sehol, az alsó középsõnek meg 3 hónapja se híre, se hamva.
nálunk 1 hét
Ha jól emlékszem, nálunk egy hónap volt az elsõ két fog kibújása között
1 nap

Az első fogak (alsó kettő) kibújása után mennyi idő múlva jönnek a következők és általában melyikek?

Legjobb válasz: Rendszerint a felsõ kettõ jön de ez babára válogatja.Az idõt sem lehet megmondani.

Rendszerint a felsõ kettõ jön de ez babára válogatja.Az idõt sem lehet megmondani.
Azokkal szimmetrikusan a felso kozepso metszofogak jonnek elvileg az also kozepso metszok utan. Itt van errol egy tablazat, nezd at: http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=219 Gyakorlatban szerintem lehet elteres, mert a fiamnak negy honaposan, bo egy honapja jottek ki az also kozepsok es most nem a felso kozepso jon, hanem a felso szelso metszo. Legalabbis mindketto ugy nez ki, hogy napokon belul kibujik. Nemtom mi lesz vegul belole. De lehet, hogy irok ki en is ezzel kapcsolatban egy kerdest, hogy fix-e a sorrend, vagy lehet elteres.
szia!Nálunk 6 hósan jött az alsó2, 10 hósan a felsõ kettõ, majd egybõl utána 3 hét alatt még 6!!!!
Az alsó két középsõ metszõfog után a felsõ két metszõfog, majd változó: nálunk felül jött ki a 3. és 4, majd alul a 3. és 4. Az én lányom elég gyorsan növeszti õket: még nincs kilenc hónapos, de már áttörte az ínyét a 8. fog.
Nekünk az alsó 2 utána két hónappal jön most a felsõ 2.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!