Találatok a következő kifejezésre: Az első kibújásakor (17 db)

Hogyan vészelte át babátok a fogzást? Mennyi idő telt el az első tünetek megjelenése és a fog kibújása között?

Legjobb válasz: Kislányom 5 hós, épp most bújik az alsó kettõ. Három nap telt el az elsõ tünetek és a fog kibújása közt. Ezt úgy értem,hogy elõször nagyon hisztis volt (egyébként nagyon jó baba),de nem láttam semmit. Másnap is furcsa volt, nyûgös és hisztis, és már eset láttam az ínye alatt a két kis fehér csíkot.Következõ nap már kint volt a hegye. Most is itt tartunk, nem jön kijjebb, ugyanúgy a hyeg érehzetõ. Azt még nem tudom hogy a véglelges állapotát mikor éri el.De majd megírom Üdv

Kislányom 5 hós, épp most bújik az alsó kettõ. Három nap telt el az elsõ tünetek és a fog kibújása közt. Ezt úgy értem, hogy elõször nagyon hisztis volt (egyébként nagyon jó baba), de nem láttam semmit. Másnap is furcsa volt, nyûgös és hisztis, és már eset láttam az ínye alatt a két kis fehér csíkot.Következõ nap már kint volt a hegye. Most is itt tartunk, nem jön kijjebb, ugyanúgy a hyeg érehzetõ. Azt még nem tudom hogy a véglelges állapotát mikor éri el.De majd megírom Üdv
Minden különösebb tünet nélkül jöttek ki a fogai a kislányomnak. Egyik nap koccant a poháron a fogacska. Az én gyerekeim nagyon szerencsések fogzás témában, egyiknél se volt semmi gond, szinte észrevétlenül jöttek a fogaik.
Az én kisfiam 3, 5 hónapos kora óta szenved hol jobban, hol kevésbé. Most 6 hónapos és még mindig semmi. Be van duzzadva az ínye fáááj nagyon.:(
Nálunk az elsõ tünetektõl a fog kibújásig 4-5 hét telt el, de nem volt vészes, éppen hogy csak voltak tünetei.
Kislányomnak is kb 3 hónapos kora óta vannak tünetei, kb 2 hete már nagyon szenved, sok helyen meg van dagadva a kis ínye, fájdogál neki, még nincs fogacska, 5 hónapos. :(

Mennyire viselte meg a babátokat az első fogacskák kibújása, és mennyi ideig tartott?

Legjobb válasz: Az elsõk semmennyire! Szinte észrevétlenül bújt ki az eddigi 8 foga. Az utolsó 2-t szó szerint nem vettük észre, csak mikor már bõven kint volt. DE! Egy hete küzdünk a hátsók közül valamelyikkel, kedden még láza is volt, az orra elég sokat folyik, és tiszta nyûgi egész nap. Nem tudom meddig fog tartani, de elég nehezen viseljük mindannyian. Fõleg az eddigi jólét után (mármint a fogakat illeti)

Az elsõk semmennyire! Szinte észrevétlenül bújt ki az eddigi 8 foga. Az utolsó 2-t szó szerint nem vettük észre, csak mikor már bõven kint volt. DE! Egy hete küzdünk a hátsók közül valamelyikkel, kedden még láza is volt, az orra elég sokat folyik, és tiszta nyûgi egész nap. Nem tudom meddig fog tartani, de elég nehezen viseljük mindannyian. Fõleg az eddigi jólét után (mármint a fogakat illeti)
Nagyon megviseli a fogzás a fiamat(és minket) :( Két hónap kellett az elsõ 2fog kibújásához, most jön a 8., de már várjuk, h mind kint legyen, mert nagyon rosszak az éjszakák.Kívánom, h a Te babádnak könnyebb legyen!
Kislányom 6 hónapos lesz, 3 hónapos kora óta szenved a fogzással, vannak éjszakák, amikor 4-5 alkalommal is ébred, és fog még sehol. Remélem szerencsésebbek lesztek!!!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos mi sem vagyunk szerencsésebbek:( 2.5 hósan kezdõdõtt, most 8 hónapos és még mindig csak kínozza fog még sehol:(

Mennyire jellemzö hogy hasonlóan alakul a testvérek fogainak kibujása? Mármint hogy ha hamar kibujnak az elsö gyerköcnek akkor a tesónak is? ! Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Nálunk az elsõ gyereknek viszonylag késõn jöttek és utolsó 4 fog is már jóval a 3. szülinap után bújt ki (majdnem 3,5 évesen). Ehhez képest a második gyerek 2,5 éves se volt, amikor mind a 20 megvolt.

Nálunk az elsõ gyereknek viszonylag késõn jöttek és utolsó 4 fog is már jóval a 3. szülinap után bújt ki (majdnem 3, 5 évesen). Ehhez képest a második gyerek 2, 5 éves se volt, amikor mind a 20 megvolt.
Elsõ gyereknek 7, 5 hónaposan jött az elsõ 1 évesen 6 foga volt, most ikreink vannak és 4, 5 hónaposan jött az elsõ nekik, most 8 hóanposak és 8 foguk van.
Nekem 10 hónaposan jött ki az elsõ, öcsémnek 4 hónaposan.
Egyáltalán nem volt hasonlóság, elsõ gyerek 5 hósan kezdett fogzani nagykönyv szerint alsó kettõ kijött neki majd felsõ 2 majd a következõ 2 metszõfog, 1 évesen 6 foga volt, ezután jött sorba a többi 22 hónaposan megvolt neki az összes . Második gyerek 7 hónaposan kijött neki 1 szál...hónapokig az az egy volt...11 hónaposan kijött neki még 3 egyszerre, 1 évesen 4 foga volt és az utolsók csak 2.5 éves kora körül jöttek ki. A harmadikomnak pedig 11 hónaposan kijött 2, aztán 2 hét múlva még 3 , 1 évesen így 5 foga volt aztán góbegyorsított és 20 hónapos korára le is tudta a fogzás témát.
Nálunk pont nem ugy van...Fiamnak pont 6 hosan jott ki az elso ketto, lányomnak nyomodik egy ideje, de már 7 hos és még nincs kint...
Egyáltalán semmi hasonlóság nincsen a lányaim fogzása között.A nagynak 5 hósan 2 foga jött egyszerre, 1 évesen volt 12 foga, a kicsinek 14 hónaposan jött ki az elsõ, most 15 hós és 4 foga van.....a nagyot nem viselte meg annyira, a kicsi már 4 hónapja szenved a fogzással.:-(
nekem mindkét fiamnak 1 éves kor után jöttek a fogaik, nyálzottak, duzzadt az ínyük, de 1 éves korig semmi. most, a 3-nál 6, 5 hós, még szintén semmi, nyálazni még annyira nem nyálzik, kicsit be van duzzadva az ínye, de szerintem õ is 1 éves kora körül kezd majd fogzani
Nálunk nagyon bejött. Kisfiamnak 4 hónaposan jött ki az elsõ foga, észre sem vettük, csak mikor kint volt, és az ujjamra harapott. Sosem volt gond a fogzással, nem is láttam, mikor jön az újabb, nem sírt, nem volt nyûgös, nem is kenegettem neki. Ikerlányaim 7 hónaposak, és szintén így jártunk velük. 4 hónaposan jött ki az elsõ fog, náluk sem vettem észre a fogzást, mert ráharaptak a kezemre és megszúrt, õk sem sírtak, semmi nem volt velük, a mibõl arra gondoltam volna, hogy fogzanak.
mindkét gyerekemnek nagyon hamar jöttek a fogai. a lányomnak sztem már egy éve nincs tejfoga, most 11éves.


1.: 19, 5 óra 2. 2 óra 20 perc
1.mikor már egy órája 5 percesek voltak, onnantól 6:42perc 2.indított.9:35kor bekötötték az oxitocint és 13:20kor felsírt a kicsi
1. 4óra 2. remélhetõleg ilyen gyorsan jön majd (november 2)
1. 3 óra, 2. 1, 5 óra Az elsõ indított volt, a második spontán.
1) éjjel 1 - 6:35 2) 11:45 - 14:00 3) 8:35 - 10:25
Az elsõ 0:15-15:40-ig második reggel 8-15:45-ig most várom a harmadikat :)
A kérdező hozzászólása: Kössz lányok a választ!Én szept. 14-re vagyok kiírva és felmérem a terepet mire számíthatok! Nekem a kislányommal éjfélkor kezdett a derekam fájni és reggel 7-re lettek öt perceseka fájások.Ekkor csinált a doki burokrepesztést.És 14:05-re bújt ki! Most kisfiú lesz és azt sem tudom honnan kellene számolni a vajúdási idõt!
1.Kislányom 15:45 - 18:25 Kórházba érés 17:45 2.Kislányom 13:30- 14:45 Itt már bent voltam mert utolsó héten CTG-re mentem de közben már nem mentem haza:) :) Rövid és könnyû szülésem volt. A nagyobbik most múlt 2 éves a kicsi most múlt 6 hónapos. Boldog babázást:)
A kérdező hozzászólása: Jaj de gyorsan megszült mindenki!

HA még nincs megduzzadva a babám ínye de nagyon produkálja a fogzási tüneteket akkor nagyon sok van még hátra az első fogacska kibújásáig?

Legjobb válasz: Nekünk is ez volt... 3 hónapos kora óta nyálzott, ette a kezét... 11 hónaposan jött ki az elsõ foga.... nagy nehezen!

Nekünk is ez volt... 3 hónapos kora óta nyálzott, ette a kezét... 11 hónaposan jött ki az elsõ foga.... nagy nehezen!
nálunk is hasonló volt a helyzet, mint az elsõ válaszolónál. 3 hónapos korától nyáladzott és tömködte a kezét, 8.5 hónaposan jött ki az elsõ két fogacska.
Nalunk is ez van, de ilyen esetben mar kell kenegetni az inyet?
Szerintem még felesleges kenegetni!

Alul az első fog kibújása után kinek mikor jött ki a mellette levő fog, és felül a többi kettő?

Legjobb válasz: Az alsó kettõ volt az elsõ, a mellette levõ most bújt csak ki másfél évesen, 9. fogként, de még csak az egyik oldalon.

Az alsó kettõ volt az elsõ, a mellette levõ most bújt csak ki másfél évesen, 9. fogként, de még csak az egyik oldalon.
A lányomnak 5. hónaposan jött ki az alsó kettõ, majd rá két hónap mulva a felsõ kettõ, majd szintén rá két hónapra az alsó 3. és 4., majd a felsõ 3. 4. Itt már nem telt el 2 hónap, talán 2 hét. Most 11 hónapos, 8 foga van.
A babámnak ez a 3 foga pont egymás után jött ki. Miután a két alsó fogy kibújt, 3 nap múlva megláttam a 3.at is azok mellett. Nagy meglepetés volt mert erre nem számítottam.

Az első fogak kibújásának ideje függ-e attól, hogy a baba anyatejes vagy tápszeres?

Csak azért érdekelne,mert a baráti körünkben az anyatejes babáknak kés?bb bújuk ki a foguk.

Legjobb válasz: Az enyém 6 hóig csak szopizott és 6 hósan bújt ki az elsõ. Uncsitesó is anyatejes volt és 9 hósan bújt ki a foga.

Az enyém 6 hóig csak szopizott és 6 hósan bújt ki az elsõ. Uncsitesó is anyatejes volt és 9 hósan bújt ki a foga.
Mi 9 hóig szopiztunk és 4 hósan kibújt az elõ kettõ. Szerintem nem múlik azon hogy mit eszik a baba. 11 hós kislány anyukája.
Az en fiam anyatejes, 7 honapos. Meg nincs foga. 6 honapos kezdtuk a hozzataplalast.
Az én fiam anyatejes volt 6 hós koráig. 5 hósan kibújt a két alsó foga. Most 7 hós és a felõl is kijött már egy.

Ha az első 2 fogacska kibújásakor nagyon csúnyán kipirosodott a babám popsija akkor a többinél is így lesz vagy ez egyáltalán nem biztos?

Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem jelenti azt, hogy mind a 20 fogacskát így kell végigcsinálnotok. Nálunk az elsõ négy simán ment, a felsõ szélsõ két metszõfognál viszont mi is szenvedtünk a piros popsitól. Én Bepanthen plus-t használtam az néhány nap alatt helyretette, mert a Sudocream már nem volt elég. Jó babázást!

Szerintem ez nem jelenti azt, hogy mind a 20 fogacskát így kell végigcsinálnotok. Nálunk az elsõ négy simán ment, a felsõ szélsõ két metszõfognál viszont mi is szenvedtünk a piros popsitól. Én Bepanthen plus-t használtam az néhány nap alatt helyretette, mert a Sudocream már nem volt elég. Jó babázást!

Az első fogacska kibújásakor mennyi idő telik el a nyáladzás és harapdálás kezdetétől a fog megjelenéséig?

Legjobb válasz: a kisfiamnál a nyáladzás és harapdálás elkezdõdött 2 hónaposan és 5 hónapos korára kint volt az elsõ két foga, de ez mind babától függ

a kisfiamnál a nyáladzás és harapdálás elkezdõdött 2 hónaposan és 5 hónapos korára kint volt az elsõ két foga, de ez mind babától függ
A lányom 2 hósan kezdte és a 7 végén jött az alsó kettõ
Az én kislányom is 2 hósan kezdte és 3 és fél hónaposan bújt ki. A felsõ kettõnél a tünetek után 2 héttel bújt ki 5 hónaposan.

Az első fogacska kibújása a legnehezebb?

nagyon szenved a kislányom-4hónapos múlt,egy hete nagyon nyűgös,nem alszik éjjel-most már ilyen lesz amig az összes kibújik?

Legjobb válasz: Sajnos nem az a legnehezebb. Nálunk 8 hónap alatt kijött 16 fog, addig nem sokat aludtunk... Voltak olyan fogak amelyiknél lázasodott, volt hogy "csak" napokig nyûgös volt, kicsípte a fenekét a kaka, ez is lehet a fogzástól. Talán tényleg a 8 metszõfog volt a legrosszabb, mert azoknál lázasodott is, de az õrlõk pl nagyon lassan bújnak ki, ez is megviseli a gyereket. Egyik ismerõs kisfia nagyon késõn fogzik, másfél évesen még alig volt foga, állítólag õk észre sem vették amikor kibújtak. A kisebbeket jobban megviseli.

Sajnos nem az a legnehezebb. Nálunk 8 hónap alatt kijött 16 fog, addig nem sokat aludtunk... Voltak olyan fogak amelyiknél lázasodott, volt hogy "csak" napokig nyûgös volt, kicsípte a fenekét a kaka, ez is lehet a fogzástól. Talán tényleg a 8 metszõfog volt a legrosszabb, mert azoknál lázasodott is, de az õrlõk pl nagyon lassan bújnak ki, ez is megviseli a gyereket. Egyik ismerõs kisfia nagyon késõn fogzik, másfél évesen még alig volt foga, állítólag õk észre sem vették amikor kibújtak. A kisebbeket jobban megviseli.
nekünk a 2 alsó 1-1 betegséggel együtt bújt ki. de már elõtte 2 hónapja mindent arra fogtunk, hogy biztos a foga...
Állítólag a szemfogak kibújása a legrosszabb. Nálunk bejött: metszõknél némi nyálzás, rágóknál egy kis nyûgösség, most jön az elsõ szemfog. Hisztis, hõemelkedése van, folyik az orra, viszonylag híg a széklete és a szokásosnál többször alkot a pelusba.
Szia! Kisfiam 14 hónapos, konkrétan 3 hónapos kora óta tart a fogzás. Most 12 foga van, a 8 metszõnél leginkább csak nem evett nyáladzott, nyûgös volt, a 4 rágónál ami most jött ki 2 hét alatt, lázas volt, ment a hasa, már nekem fájt ahogy kinézett a feneke, szétrágta az összes rágókát és még sok mindent (falat, bútorokat) és 1 éjszaka 10szer felébredt. Már "csak" 8 nak kell kijönnie, de már elõre rettegek a szemfogaktól. Most van egy kis szünet, de nekünk a rágók rosszabbak voltak mint a metszõk
Az én kislányom eddig mindet nagyon megszenvedte. 1 éves és 8 foga van, ebbõl 4 darab az elmúlt 1 hónapban bújt ki. Egyik jött a másik után, nem igazán voltak nyugis napjaink. Most is nagyon be van dagadva az ínye, és a dokink szerint is hamarosan várható 1-2 új fogacska. Egyébként állítólag a szemfogak és az õrlõk még durvábbak! Elõre félek...
A szemfogak a leggázabbak, mivel kúp alakú, és folyamatosan töri az ínyt. A lányom metszõ fogai észrevétlenül jöttek ki, a rágó fogak (egyszerre a 4) nyûggel és hasmenéssel jártak, a szemfogak is egyszerre jöttek. Akkor 2-3 éjszaka nyûgösebb volt, hõemelkedés, fogzós hasmenés volt a jele.
Az elsõt szinte észre sem veszi. A szemfogak és a hátsó õrlõk megviselhetik a gyerekeket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!