Találatok a következő kifejezésre: Az első jellemző (27 db)

Az alacsony vérnyomás (megszokottnál alacsonyabb) csak az első trimeszterre jellemző, vagy végig a terhesség alatt?

Nekem az átlagos (normális) érték fels? határánál volt mindig is a vérnyomásom,és ezzel így el is voltam. Mióta babát várok,sokkal alacsonyabb (persze egyébként tökéletesnek mondható várandós-vérnyomás),s?t másoknak amúgy is ennyi. Engem viszont nagyon megvisel. Elaludni napközben nem igazán tudok (legtöbbször nincs rá lehet?ségem a kislányom mellett,amikor lenne lehet?ségem nem iskerül elaludni), csak kóválygok és "lusta" vagyok. Már a 11. hetemet taposom,és abban bízok,hogy a második trimszterben jobb lesz majd. Reménykedhetek?

Legjobb válasz: Engem sajnos végig kísért,viszont az álomkór csak az elsõ trimeszterben volt jellemzõ.

Engem sajnos végig kísért, viszont az álomkór csak az elsõ trimeszterben volt jellemzõ.
Hát, nekem sosem volt magas a vérnyomàsom, terhesen viszont mélyrepülésbe kezdett. Az elsô trimeszterben még 103-107/60-70 körül mozgott, a másodikban volt 80/55 is, most legutóbb a 34. hétben 107/44. Szóval igazán nem javult, de nem is olyan vészes. Bajom nincs vele, annyira nem is alacsony, csak a per utáni érték.

Az első trimeszterre jellemző csak a fáradtság vagy az egész terhesség idejére? Lehet ez vérszegénység jele is?

Sokszor nem bírok állni sem, le kell ülnöm. Ez lehet pld. vérszegénység jele is?

Legjobb válasz: Énnálam ez az elsö két trimeszterre volt jellemzö akár állva el tudtam volna aludni a véreredményeimmel pedig minden rendben volt.

Énnálam ez az elsö két trimeszterre volt jellemzö akár állva el tudtam volna aludni a véreredményeimmel pedig minden rendben volt.
Teljesen normális. A hormonváltozás okozza. Sokszor fognak vért venni és ott látszik majd, hogy kell-e vasat szedned. Alukáljál sokat! Gratulálok a babához!
Pihenj sokat. A vérvizsgálat valóban ki fogja mutatni, ha baj van és az orvosod közli is veled. Én az 5. és 6. hónapban voltam nagyon fáradt. Persze most a 9. hónapban már mozogni is alig bírok, folyton aludni tudnék. Természetes mivel "belõled" még egy lényecske táplálkozik.

Mennyire jellemzö hogy hasonlóan alakul a testvérek fogainak kibujása? Mármint hogy ha hamar kibujnak az elsö gyerköcnek akkor a tesónak is? ! Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Nálunk az elsõ gyereknek viszonylag késõn jöttek és utolsó 4 fog is már jóval a 3. szülinap után bújt ki (majdnem 3,5 évesen). Ehhez képest a második gyerek 2,5 éves se volt, amikor mind a 20 megvolt.

Nálunk az elsõ gyereknek viszonylag késõn jöttek és utolsó 4 fog is már jóval a 3. szülinap után bújt ki (majdnem 3, 5 évesen). Ehhez képest a második gyerek 2, 5 éves se volt, amikor mind a 20 megvolt.
Elsõ gyereknek 7, 5 hónaposan jött az elsõ 1 évesen 6 foga volt, most ikreink vannak és 4, 5 hónaposan jött az elsõ nekik, most 8 hóanposak és 8 foguk van.
Nekem 10 hónaposan jött ki az elsõ, öcsémnek 4 hónaposan.
Egyáltalán nem volt hasonlóság, elsõ gyerek 5 hósan kezdett fogzani nagykönyv szerint alsó kettõ kijött neki majd felsõ 2 majd a következõ 2 metszõfog, 1 évesen 6 foga volt, ezután jött sorba a többi 22 hónaposan megvolt neki az összes . Második gyerek 7 hónaposan kijött neki 1 szál...hónapokig az az egy volt...11 hónaposan kijött neki még 3 egyszerre, 1 évesen 4 foga volt és az utolsók csak 2.5 éves kora körül jöttek ki. A harmadikomnak pedig 11 hónaposan kijött 2, aztán 2 hét múlva még 3 , 1 évesen így 5 foga volt aztán góbegyorsított és 20 hónapos korára le is tudta a fogzás témát.
Nálunk pont nem ugy van...Fiamnak pont 6 hosan jott ki az elso ketto, lányomnak nyomodik egy ideje, de már 7 hos és még nincs kint...
Egyáltalán semmi hasonlóság nincsen a lányaim fogzása között.A nagynak 5 hósan 2 foga jött egyszerre, 1 évesen volt 12 foga, a kicsinek 14 hónaposan jött ki az elsõ, most 15 hós és 4 foga van.....a nagyot nem viselte meg annyira, a kicsi már 4 hónapja szenved a fogzással.:-(
nekem mindkét fiamnak 1 éves kor után jöttek a fogaik, nyálzottak, duzzadt az ínyük, de 1 éves korig semmi. most, a 3-nál 6, 5 hós, még szintén semmi, nyálazni még annyira nem nyálzik, kicsit be van duzzadva az ínye, de szerintem õ is 1 éves kora körül kezd majd fogzani
Nálunk nagyon bejött. Kisfiamnak 4 hónaposan jött ki az elsõ foga, észre sem vettük, csak mikor kint volt, és az ujjamra harapott. Sosem volt gond a fogzással, nem is láttam, mikor jön az újabb, nem sírt, nem volt nyûgös, nem is kenegettem neki. Ikerlányaim 7 hónaposak, és szintén így jártunk velük. 4 hónaposan jött ki az elsõ fog, náluk sem vettem észre a fogzást, mert ráharaptak a kezemre és megszúrt, õk sem sírtak, semmi nem volt velük, a mibõl arra gondoltam volna, hogy fogzanak.
mindkét gyerekemnek nagyon hamar jöttek a fogai. a lányomnak sztem már egy éve nincs tejfoga, most 11éves.


Nálatok meddig tartott az első trimeszterre jellemző álmosság és fáradtság? Hányadik hét után kezdtetek újra energikusabbak lenni?

Legjobb válasz: Én nem vettem észre hogy fáradékonyabb lettem volna az elsõ idõszakban,és most sem! Nekem inkább a rosszulétek voltak kibírhatatlanok és azt vártam hogy elmúljon. 13-14 hét körül szinte teljesen megszûntek :) most 19 hetes vagyok és nem bírok az energiámmal...jó kedv ,mérhetetlen boldogság érzetem van..a múltkor elsírtam magam a férjemnek hogy én annyira boldog vagyok és szerencsés :D Jót mulat ilyenkor rajtam :D

Én nem vettem észre hogy fáradékonyabb lettem volna az elsõ idõszakban, és most sem! Nekem inkább a rosszulétek voltak kibírhatatlanok és azt vártam hogy elmúljon. 13-14 hét körül szinte teljesen megszûntek :) most 19 hetes vagyok és nem bírok az energiámmal...jó kedv , mérhetetlen boldogság érzetem van..a múltkor elsírtam magam a férjemnek hogy én annyira boldog vagyok és szerencsés :D Jót mulat ilyenkor rajtam :D
Kb. az 5. héttõl a 16. hétig voltam állandóan álmos, és hihetetlen sokat és jókat aludtam. Utána energikusabb lettem valamennyivel, de a harmadik trimeszterben meg azért voltam fáradékony, mert nem ment az alvás. Pont fordítva mint az elején. A végeredmény volt csak ugyanaz: egész nap fáradt voltam. :)
Én 26. hétben vagyok, és még mindig rettenetesen fáradékony. Bár 14 órás mûszakban dolgozom pultosként, ami nem megerõltetõ, de keveset alszom, és ezt érzem is.
Én a 35. hétben vagyok és még most is álmos és fáradékony vagyok. De lehet már csak attól, mert nem tudok rendesen pihenni a nagy pocak miatt. :)
A kérdező hozzászólása: 2. azért egy 14 órás mûszak mindenképp megerõltetõ egy kicsit. én 12 hetes vagyok, napi 12-13 órát simán alszom szinte minden éjjel (ha muszáj felkelnem, akkor nem, de akkor másnap este 8kor már szundítok) és még ebéd után is lefeküdnék, ha tehetném. pedig szedek terhes vitamint is. olyan is van néha, h teljesen átalszom egy napot (mondjuk 5-6 órát vagyok fent összesen, azt is részletekben.) szeretném, ha lassan már elmúlna ez a fázis, olyan energiavesztettnek érzem magam
32 hetes vagyok és állandóan álmos...a kezdetektõl... Már nem emlékszem, lehet volt egy-két hét amikor kicsit jobb volt, de általánosságban elmondhatom, hogy nekem az egész terhességem egy álomkórban telt... 25 hetesen mondjuk kiderült, hogy súlyos vérszegénységem van, amitõl szintén lehettem fáradt, de miután kaptam vasat vénásan és javult a vérképen valamelyest, azóta sem lett jobb... Kávé sem segít semmit, pedig kettõt is ittam.
A 38. hét után, amikor megszületett a pici. :)
Szia. Nekem is kb. a 16. hétig tartott, de az nagyon durván. Itthon dolgoztam, és sokszor délben keltem és délután is aludtam. Úgy voltam vele, hogy kihasználom, utána úgysem lesz ilyen sokáig :) ... most tapasztalom is, 4 hetes a kisfiam. És igen, a végén meg már a pocak, a gyakori pisilés, a jóslók miatt nem tudtam aludni. A második trimeszter jó volt...
Én 11 hetes vagyok, és borzasztó fáradt mindig! Amikor csak alkalmam van pihenni a gyerekek mellett, meg is ragadom! Bárhol, bármikor el tudnék aludni, de remélem, az ilyen szintû fáradtságnak rövidesen vége lesz! :-)

Az első fogacskák (bal-jobb 1-es) jellemzően inkább egyszerre vagy inkább külön-külön bújnak ki?

Azért kérdezem, mert a lányomnak az alsó (els?) kett? egyszerre jött és a fels? (els?) kett? is egyszerre.

Legjobb válasz: Elsõ kettõ (alsó): a bal oldali jött hamarabb, ahogy áttörte jött a jobb oldali is. Második kettõ (felsõ): pont fordítva volt, de a bal oldali az 3-4 nappal késõbb törte át. Most jön a 15. fogunk, de már nem párban jönnek ki, hanem "ahol esik, ott puffan" a dolog. Egyre jobban megviseli a fogzás, nem akar darabosat enni.. sõt! leginkább néha enni sem. 6 hónaposan jött ki az alsó kettõ. 9,5 hónaposan a felsõ kettõ és 10,5 hónapos kora óta folyamatosan jön neki. Volt olyan 3 napunk, amikor 4 foga jött ki egyszerre. Jelenleg a rágókkal szenved bal oldalt.. 1 éves.

Elsõ kettõ (alsó): a bal oldali jött hamarabb, ahogy áttörte jött a jobb oldali is. Második kettõ (felsõ): pont fordítva volt, de a bal oldali az 3-4 nappal késõbb törte át. Most jön a 15. fogunk, de már nem párban jönnek ki, hanem "ahol esik, ott puffan" a dolog. Egyre jobban megviseli a fogzás, nem akar darabosat enni.. sõt! leginkább néha enni sem. 6 hónaposan jött ki az alsó kettõ. 9, 5 hónaposan a felsõ kettõ és 10, 5 hónapos kora óta folyamatosan jön neki. Volt olyan 3 napunk, amikor 4 foga jött ki egyszerre. Jelenleg a rágókkal szenved bal oldalt.. 1 éves.
Huh kedves elsõ. a rágokkal szenved már, mi 13 hónaposak vagyunk és most bújt elõ az alsó bal és a felsõ bal. A többi még sehol, nemhogy a rágók :) Szóval igy már a kérdésre is válaszoltam, nekünk nem egyszerre jönnek.

Jellemző, hogy aki túlhordta az elsőt, az a többit is túl fogja és aki hamarabb szült, annak a következők is hamarabb születnek?

A kislányom 37+4 hétre született, természetesen, semmi gond nem volt. Várhatom vajon, hogy a következ? is hamarabb születik? Többször szült anyukák, nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Szerintem nem, engem anyukám 1 héttel túlhordott, hugomat 2,5 héttel elõbb szülte a kiirtnál. Barátnõm az elsõt idõ elõtt szülte 4 nappal a másodikat már úgy kellett megindítaniuk 41plusz 2ik napon. De ismerek olyat is akinek 4 baba és mind a négy jóval idõ elött 36-37 hetesen jött 3,5-4 kilokkal. Szóval nem tudom min mulik, de én is kiváncsi vagyok én a kisfiam 38 plusz 3napra szültem 4 kg-val, bízom benne, hogy most sem marad 41 hétig, mert nem szeretnék 5-6 kilós babát szülni.

Szerintem nem, engem anyukám 1 héttel túlhordott, hugomat 2, 5 héttel elõbb szülte a kiirtnál. Barátnõm az elsõt idõ elõtt szülte 4 nappal a másodikat már úgy kellett megindítaniuk 41plusz 2ik napon. De ismerek olyat is akinek 4 baba és mind a négy jóval idõ elött 36-37 hetesen jött 3, 5-4 kilokkal. Szóval nem tudom min mulik, de én is kiváncsi vagyok én a kisfiam 38 plusz 3napra szültem 4 kg-val, bízom benne, hogy most sem marad 41 hétig, mert nem szeretnék 5-6 kilós babát szülni.
Az elsõ gyerkõc ráhúzott egy hetet, a második pedig "lecsalt" egy hetet :) Nálam döntetlen az állás.
Nálam is döntetlen.Az elsõ fiam 40+5 hétre, a 2. kisfiam 37+3 hétre született.Meglátjuk a 3. gyerkõc merre billenti a mérleg nyelvét...
1.baba:40+5 nap, 2.baba:40+1 nap, 3.baba:40+2 nap.
szerintem általában úgy van, hogy ahogy az elsõ születik a második is, illetve a többi is úgy fog. Mi hárman vagyunk testvérek, édesanyám engem 10 nappal hordott túl, öcsémet 2 nappal, húgomat 6-al. Barátnõm a kisfiát 38 hétre szülte, rá most 2, 5 évre a kislányát szintén 38 hétre szülte. Szerintem sokat számít az, hogy mi anyák hogyan születtünk anno mikor gyerekek voltunk, illetve a családban hogy születtek a gyerekek. Itt az anya, illetve az apa születésére, illetve testvéreik születésére gondolok.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Hát nálunk épp nem úgy volt az elsõ, mint a családban. Anyósom és Anyukám is túlhordta mind a 3 gyerekét, így én nagy nyugiban voltam, mikor is megindult a szülés 17 nappal hamarabb. de legalább nem volt idõm izgulni elõtte :) Várok még válaszokat!
Elsõ 41 Második 39+2
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

Miért van az, hogy szinte az összes olyan terhességi tünet visszajöt, ami az első 3 hónapban volt jellemző?

19 hetes vagyok, volt pár hét hogy rendben voltam, de most ugyan úgy étvágytalan vagyok, hányingerem van, és mikor nagyon megéhezem, akkor is csak tuszmákolom magamba az ételt, mert nem kívánom.F?leg nem a kenyeret.Szinte csak pirítva tudom megenni, és ezek mind az els? 3 hónapban voltak jellemz?ek.Aztán elmúlt pár hétig, most visszajött....miért lehet?

Legjobb válasz: Talán azért mert terhes vagy...nem tudok sokat a terhességekrõl de gondolom nem csak az elsõ 3 hónapban lehetnek meg ezek a tünetek.

Talán azért mert terhes vagy...nem tudok sokat a terhességekrõl de gondolom nem csak az elsõ 3 hónapban lehetnek meg ezek a tünetek.
Nálam is hasonló a helyzet. Nem túl jó az étvágyam, bár a hányingerek elmúltak. Sõt, sokkal fáradtabb is vagyok, mint az elsõ három hónapban.

Lányok! Ti is nagyon izgultok az elsõ randi elõtt? Vagy ez csak a fiúkra jellemzõ?

Titeket zavarna ha a másik elmondja neked hogy ideges vagy izgul, de ettõl jobban érezné magát?

Legjobb válasz: Ha nincs izzadtságszaga az izgalommal vegyes félelemtõl, akkor nem gáz, egy kicsi izgulás természetes, akár a 2. randi elõtt is.

Ha nincs izzadtságszaga az izgalommal vegyes félelemtõl, akkor nem gáz, egy kicsi izgulás természetes, akár a 2. randi elõtt is.
Igen, mi is. Nem egyszer késtem is miatta.

Fiúk! Női melleknél: Tegyétek sorrendbe!? Az első legyen, ami a leginkább gáz nőknél (mondhattok még jellemzőket ami eszetekbe jut)

1.Nagy de lógó mell 2.Feszes, de kicsi mell 3.Deformált mell (egyik kisebb vagy más alakú) 4.Nagy mell de kis bimbó 5.Három mellbimbó (nem annyira ritka sajnos) 6.Pár szőrszál a mellkason 7.Mellimplantátum látszó vágással a mellen

Legjobb válasz: 7. 1. 3. 5. 6. 4. 2.

7. 1. 3. 5. 6. 4. 2.
7>3>6>5>1>4>2
6 - igénytelenség ha nem kezeli 5 1, 2, 3 (mûtéttel segíteni lehet)4, 7 - ez tök mindegy
7-6-3-1-5-2-4
7.Mellimplantátum látszó vágással a mellen 6.Pár szõrszál a mellkason (de csak ha rendes szõr, ha csak pihék akkor nem gond) 3.Deformált mell (egyik kisebb vagy más alakú) 5.Három mellbimbó (nem annyira ritka sajnos) 1.Nagy de lógó mell 6.Pár szõrszál a mellkason 4.Nagy mell de kis bimbó 2.Feszes, de kicsi mell
5.Három mellbimbó (nem annyira ritka sajnos)-sosem láttam, de nem is akarok ilyet látni. 7.Mellimplantátum látszó vágással a mellen-szegény csaj 3.Deformált mell (egyik kisebb vagy más alakú)-csináltassa meg, ha nagyon látszik. 6.Pár szõrszál a mellkason-akár izagtó is lehet. 4.Nagy mell de kis bimbó-nem nézki jól 1.Nagy de lógó mell-ne már, sokba fog kerülni. 2.Feszes, de kicsi mell-ezt szeretem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!