Találatok a következő kifejezésre: Az első járó kismama (3 db)

39 hetes kismama vagyok. Aki magánorvoshoz jár. Mikor fizettek a dokinak? Szülés után a kórházban? Vagy az első magánrendelésen miután kijötettek a kórházból?

Legjobb válasz: Szia! Én elsõ babámnál a kórházba adtam oda amikor bejött megvizsgálni. Második babámnál aki most okt.2. született:) Ma adtam oda a varrat szedésnél mert a kórházba elkerülték egymást a férjemmel!

Szia! Én elsõ babámnál a kórházba adtam oda amikor bejött megvizsgálni. Második babámnál aki most okt.2. született:) Ma adtam oda a varrat szedésnél mert a kórházba elkerülték egymást a férjemmel!
Mi még a kórházban oda akartuk adni a pénzt, de hiába hajkurászta a párom a dokit, sose találta meg, nekem pedig az alkalom nem volt soha megfelelõ. Végül varratszedéskor adtam oda neki a magánrendelésén.
Én varratszedéskor adtam oda.
Ugyan ez a kérde´s legalább 10x volt az elmúlt idökben. Szerintem mikor kiírtad a kérde´sed a gép kidobott egy párat.El kellett volna olvasnod...Még most sem késö.I`rd be a keresöbe. A`ltalában a távozás elött, vagy a 6 hetes kontrollon szoktak fizetni.ez orvosfüggö is.Kérdezd meg töle.Gondolom az összegekröl tájékoztattak, ebben sincsen semmi ha megkérdezed.
Szia! Én nem bánom, hogy kiírtad a kérdést, mert így legalább vannak új hozzászólók! Én úgy tervezem, hogy mielõtt hazajövünk a kórházból, akkor fizetek, de ha bármi közbejönne, akkor a 6 hetes kontrollon.
Szia! Engem a dokim külön megkért, hogy a szülés után egybõl adjuk oda, mert kitudja mikor talizunk legközelebb....

Az első trimeszterben járó kismama mehet-e kozmetikai kezelésre? (masszázs, tisztítás, pakolás)

Legjobb válasz: Persze,hogy mehet csak elektromos kezelést nem kaphat!

Persze, hogy mehet csak elektromos kezelést nem kaphat!
szia.a kozmetikai kezeléssel nincs semmi baj de a masszázst a terhesség alatt nem igazán ajánlják.mondjuk ezt is inkább a 20. héttöl nem mert megindul a vérkeringés tölle és én azt hallottam hogy a késöbbiekben a szülés megindulását is elösegíti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :) ))
én minden hónapban járok , de a gépi masszázst kézire váltotta a kozmetikus. Nem lehet elektromos gépeket használni, meg fodrásznál sem.
Szia! Menj nyugodtan, csak szólj a kozmetikusnak, hogy babát vársz, ugyanis akkor kimondottan olyan kezelést fog alkalmazni, ami kismamákra nézve nem veszélyes + olyan anyagokkal is fog dolgozni.

Ma fogadták el, de mikortól lép érvénybe, hogy a gyed első 6 hónapjára jár csak szabadság a kismamáknak az eddigi 12 hónap helyett?

Nekem most jár le a gyes-em nemsokára. (Novemberben). Vajon kiket érint ez?

Legjobb válasz: http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110705-munkajogi-valt..

A kérdező hozzászólása: http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110705-munkajogi-valt..
A kérdező hozzászólása: Nem.. nem azért írtam. Hanem azért, mert eddig a GYED elsõ évére (12 hónap) járt szabadság, ezt vehettük ki (és kaptunk érte fizetést). Most pedig az új trv. értelmében már csak 6 hónapra fog járni szabi... Azaz durván félhavi fizutól elesik minden gyes-rõl visszatérõ...
Azért írja, mert csak a GYED elsõ évére jár szabi. A másodikra már nem.
oké, értem, de miért írtad, hgy az elsõ 12 hónapra jár csak a szabi?
A kérdező hozzászólása: A GYED a gyerek két éves koráig jár. Mindegy, h a tgyás-t szülés elõtt, vagy a szülés napjától vetted igénybe.
"de jó...." errõl nem is hallottam, még jó, hogy hétfõn lesz prog.császárom...
A gyed másfél évig jár, ha a tgyást a szüléstõl számított 6 hónapban vetted igénybe, nem? És egész végig jár a szabi, nem igaz? Most ezt azokra értem, akik még a jelenlegi rend szerint kapják a szabit.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ha jól értelmezem, akkor azokra fog vonatkozni, akik idén július 5-tõl mennek gyedre.... Igazodjon ki aki tud, annyira jó, hogy nem írják le sehol, hogy ez most kikre lesz érvényes.
.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv&.. itt a törvény következõ idõállapota 2011.12.31 (jobb felsõ sarokban tudsz váltani a jelenleg hatályos és a következõ idõállapot között...
A kérdező hozzászólása: Akit érdekel a téma a ma reggeli (07.08.) RTL Reggeli adásában reggel 7-kor volt ez a téma. neten is megnézhetõ az rtlmost.hu / reggeli (kiválasztod a dátumot).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!