Találatok a következő kifejezésre: Az első hasi vagy (62 db)

Nemrég kicsit erősebben fújtam az orrom, és egyből mintha valami élesen belenyilalt volna a hasamba. Azóta picit tompán fáj még mindig. Árthattam a babának? Még az első trimeszterben vagyok és nagyon félek, nehogy valami baj legyen.

Legjobb válasz: Szia! Semmi baj, az igaz,hogy kerülni kell a hirtelen mozdulatokat, ne emelj, stb...Én a tüsszentéssel voltam ugy mint te,de semmi gond nem történt. Pihenj kicsit. Szép napot!

Szia! Semmi baj, az igaz, hogy kerülni kell a hirtelen mozdulatokat, ne emelj, stb...Én a tüsszentéssel voltam ugy mint te, de semmi gond nem történt. Pihenj kicsit. Szép napot!
Ugy az elsõ hogy legelsõ ? vagy ezzel a pasival az elsõ ?
szvsz van. Amúgy milyen volt? Gyengéd volt? Lehet hogy megsértett valamit, meg ügye lehet a szûzhártyád vastag volt
sok koze nincs a hasfajasnak , max a gyomorideg , de nyugi ;)
A kérdező hozzászólása: Igen, legelsõ volt... Amugy tapasztalt a srác szoval nagyon gyengéd volt, és nagyon figyelt mindenre...
az alhasad, a köldök alatt?
A kérdező hozzászólása: Igen ott.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ma már nem... De tegnap egész nap fájt...

Ha valaki terhes lesz akkor lehet az elsö pár héten hason aludni vagy nem éppen ajánlatos? Csak mert 7hetes vagyok és nem birok ugy aludni hogy ne feküdnék a hasamra! Vagy ez hülyeség?

Legjobb válasz: Ez hülyeség most még... :) Majd akkor nem szabad hason aludni, amikor érzed, hogy nyomod a babócát. :) De érezni fogod, addig nincs baj a hasonfekvéssel. Én a 17. hétig bírtam, de most is néha felhúzott lábbal fekszem hason. Üdv, 21 hetes kismama. :)

Ez hülyeség most még... :) Majd akkor nem szabad hason aludni, amikor érzed, hogy nyomod a babócát. :) De érezni fogod, addig nincs baj a hasonfekvéssel. Én a 17. hétig bírtam, de most is néha felhúzott lábbal fekszem hason. Üdv, 21 hetes kismama. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ ez aranyos is meg hasznos is!nekem!:-)

Lehet hogy terhes vagyok faj a hasam vagy is csak gorcsolget, emelygek, hogy lehet az elso csalodast fel dolgozni?

faradt vagyok de ,altalaban en szeretek sokat aludni:),es olyan furi erzes is van a hasamban mint ha mozogna valami,tudom ez ugy meg nem erezheto demeg is mi lehet ez? csak hetvegen nem varom,hogy lehet az elso csalodast fel dolgozni:(

Legjobb válasz: Szia! Hát elképzelhetõ, hogy terhes tüneteid vannak, bár az esetek többségében nem éreznek ilyeneket ebben a korai idõszakban, görcsölést igen, de mozgást biztosan nem, az tényleg képtelenség. Mivel hétvégére nem várod, így bõven lehetsz terhes, miért ne? :) Az elsõ csalódást pedig nem értem, volt már vetélésed? Vagy múlt hónapban nem jött össze? Vagy attól félsz, hogy most elsõre nem sikerül? Az, hogy egy baba nem jön össze elsõre, majdhogynem természetes dolog. Ahhoz, hogy minden jókor legyen jó helyen, hatalmas szerencse kell, ezért is van az, hogy csak 1 év sikertelen próbálkozás után kell nõgyógyászhoz fordulni :) Nyugodj meg, semmi baj :)

Szia! Hát elképzelhetõ, hogy terhes tüneteid vannak, bár az esetek többségében nem éreznek ilyeneket ebben a korai idõszakban, görcsölést igen, de mozgást biztosan nem, az tényleg képtelenség. Mivel hétvégére nem várod, így bõven lehetsz terhes, miért ne? :) Az elsõ csalódást pedig nem értem, volt már vetélésed? Vagy múlt hónapban nem jött össze? Vagy attól félsz, hogy most elsõre nem sikerül? Az, hogy egy baba nem jön össze elsõre, majdhogynem természetes dolog. Ahhoz, hogy minden jókor legyen jó helyen, hatalmas szerencse kell, ezért is van az, hogy csak 1 év sikertelen próbálkozás után kell nõgyógyászhoz fordulni :) Nyugodj meg, semmi baj :)
Ne haragudj, de elég zagyván fogalmazol. Azt hiszed, hogy terhes vagy, de hétvégére nem várod?? Akkor örülnöd kellene. Akkor miért lenne csalódás??? Csak én nem értem?!
ezek nagyon szubjektív tünetek, szóval lehet is- meg nem is. A lényeg, hogy tereld el a figyelmed, de ha erre gondolsz, legyél pozitív, gondold, hogy baba van a dologban. A csalódás így is, úgy is nagy, ha mégsem, próbáld úgy felfogni, hogy ez az izgalommal telt várakozás is már a babavárás része, én amikor még csak gyártottuk a fiam, már terhesnek képzeltem magam, igaz minden nem sikerült hónapban kiborultam, mikor megjött, annál nagyobb volt az öröm, amikor összejött 6 hónap után. én már ezt az idõt is babavárásnak tekintem, a második gyerek elsõre összejött, így ez egy kicsit lerövidült, de lényeg, hogy mindig várakoztam és sosem paráztam, hogy nem sikerül, elmentük dokihoz, aki pont fél év próbálkozási idõt javasolt, szóval még ezen belül összejött a gyerek és közben az csengett a fülemben, amit az elején mondott, hogy minden rendben van...
Szia!Én is jövõ hétvégére nem várom.Én is elég fáradékony vagyok alapból, úgyhogy erre nem alapozok.Tudom, mirõl beszélsz.Nálunk ez a 2.hónap, hogy tényleg beleadunk mindent, vezetem a hõmet és iszom a teát.Én is kiakadok, ha megjön és azt hiszem, hogy biztos azért nem jön, mert valami nem stimmel.Nos, lehet, hogy többet foglalkozom a témával, mint kéne...És azt is tudom, hogy még sok próbálkozás hátra van, vagy lehet, hogy hátra van, lehet, hogy nem.Én szerintem ne éld bele magad a terhességbe, igy nagyon kellemes meglepetés lesz, ha mégis pozitiv lesz a teszt.Mikor fogsz tesztelni?Esetleg nincs görbéd?Irj, hogy mi lett!Reméljük, hogy mindkettõnknek +.
A kérdező hozzászólása: a cslodast ertem hogyha nem sikerult a babo. feltetlen jelentkezem hogy mi lett, azert en is kivanok neked pozitivat, es koszonom a valaszokat

Az első ultrahang hasi vagy hüvelyi?

Az els? terhességemnél az els? alkalmat leszámítva még manuális vizsgálatot sem lehetett végezni... Hüvelyi ultrahang meg még nem is volt. :) Hát így már nem is t?nik olyan buta kérdésnek, ugye? :)

Legjobb válasz: Lehet hasi és lehet hüvelyi is de általában a legelsõ Ultrahang hüvelyi.a 12.héten utánna már a többi hasi.Gratulálok és sok sikert

Lehet hasi és lehet hüvelyi is de általában a legelsõ Ultrahang hüvelyi.a 12.héten utánna már a többi hasi.Gratulálok és sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Korháza és orvosa válogatja .Nekem a 11. héten hüvelyit csináltak. Utána eddig már csak hasit. 25 hetes kismama
A hivatalos mód: 12.heti uh-ig hüvelyi (még az is az), utána hasi (ha nincs olyan komplikáció ami miatt hüvelyi kéne, pl. nekem vérzés miatt 16.héten azt csináltak). Ennek ellenére lehet hogy van olyan kórház ahol picit eltérnek a rendtõl, de ehez tudsz nagyjából igazodni. Minden jót, és hajrá!! Gyönyörû ez a 40 hét... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok! Ma megyek az orvoshoz. Már úgy izgulok....:)

Második babával vagyok terhes! Mikor kezd el nőni a hasam? Tudom hogy mindenkinél más de ugy kb? Második trimeszterbe? Vagy még az elsőbe?

Legjobb válasz: Állítólag többedik terhességnél hamarabb látszik a pocak, nekem mondjuk inkább az volt hogy ugrásszerûen nõtt tehát második baba úgy 14 hétig alig látszott (max. minimális puffadás) aztn 16 hetes koromra akkorát nõtt hogy akkora lett, mint az elsõ gyereknél 20 hetesen...és késõbb is tartotta ezt hogy egy egy hét alatt nõtt ugrásszerûen sokat. És pár héttel nagyobbnak is tûnt, a végére ez a különbség mondjuk eltünt mert nem fordult be fejvégûbe hanem faros maradt így összességében ugyanúgy 112 cm mel mentem a kórházba mint az elsõ babával.

Állítólag többedik terhességnél hamarabb látszik a pocak, nekem mondjuk inkább az volt hogy ugrásszerûen nõtt tehát második baba úgy 14 hétig alig látszott (max. minimális puffadás) aztn 16 hetes koromra akkorát nõtt hogy akkora lett, mint az elsõ gyereknél 20 hetesen...és késõbb is tartotta ezt hogy egy egy hét alatt nõtt ugrásszerûen sokat. És pár héttel nagyobbnak is tûnt, a végére ez a különbség mondjuk eltünt mert nem fordult be fejvégûbe hanem faros maradt így összességében ugyanúgy 112 cm mel mentem a kórházba mint az elsõ babával.
Nekem a 14.héttõl volt már pocakom.
11 hetesen kezdett látszani.
13 hetesen kezdett el nõni puffadás szerû aztán 18 hétõl rohamosan kezdett el nõni . 28+3 hkm :)
Nekem másodiknál a házidoki csak nézett 12 hetesen, hogy ekkora pocakkal még csak annyi...
Szia!Nekem is a második terhességemnél már a 9.hét magasságában többen gratuláltak, mert hogy nyár volt, és rendesen látszott a pocak..nem csak puffadás volt.:-)

Volt-e valakinek negatív teszte, de terhes volt mégis? 14-én kellett volna megjönnie, de eddig semmi. Fáj a hasam, mintha meg akarna jönni, émelygek, pont mint az első terhességemnél. Ma csináltam tesztet, de negatív. Kicsit el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Szia! Nekem 16.án kellett volna megjönnie. Hétfõn volt egy kis barnázásom, most meg ilyen halvány rózsaszines "folyás" van csak de az se valami sok. Nekem néha szurkál a hasam, és mindig olyan mintha megakarna jönni. A múltkor nekem is késõbb jött meg. Már én is azt hittem hogy terhes vagyok, negatív lett a teszt és rá 2 napra megjött. De azért szorítok neked!! Nem tudod véletlenül hogy mikor volt peteérésed? Mert ha akkor voltál a pároddal akkor lehet esélye hogy terhes vagy.

Szia! Nekem 16.án kellett volna megjönnie. Hétfõn volt egy kis barnázásom, most meg ilyen halvány rózsaszines "folyás" van csak de az se valami sok. Nekem néha szurkál a hasam, és mindig olyan mintha megakarna jönni. A múltkor nekem is késõbb jött meg. Már én is azt hittem hogy terhes vagyok, negatív lett a teszt és rá 2 napra megjött. De azért szorítok neked!! Nem tudod véletlenül hogy mikor volt peteérésed? Mert ha akkor voltál a pároddal akkor lehet esélye hogy terhes vagy.
Elsõ válaszoló vagyok! Én még nem teszteltem, gondoltam megvárom ezt a hetet és majd utána! Ha negatív lenne én is nagyot csalódnék, egyenlõre még nem is élem bele magam hogy terhes vagyok de hátha!!!
Nekem 12-én kellett volna megjönnie. A 3. és az 5. napi késésnél is negatív volt a teszt. Ma késik 6. napja. Talán ez egy ilyen tréfás hónap? :(
Nekem is 6. napja késik. Tesztet én sem csináltam még, mert hónap közepén volt 3-4 nap barnázásom és gondoltam emiatt késik, de holnap már tesztelek. Tesztel valaki a héten?
Sziasztok!!! Én most 10hetes terhes vagyok és az elsõ tesztet amikor megcsináltam, az negatívot mutatott....., rá 1 hétre csináltam a második tesztet az kimutatta a terhességet és másnap orvoshoz is mentem, kiderült 5 hetes terhes vagyok, ennyit a tesztekrõl ami a 3 napos terhességet kimutatja!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Kedves 10 hetes! Erre a válaszra vártam! :-) Kb. én is a 4. héten tesztelhettem, de azóta is semmi. Szinte biztos vagyok benne hogy terhes vagyok, de a teszt lelombozott. Szerintem csinálok egyet a jövõ héten is! Köszi hogy megnyugtattál!
12.44-esnek ez bizony pozitiv!gratulálok hozzá!egy 3 gyermekes anyuci
A negatív teszttõl még simán lehetsz terhes, a pozitív az, aminek az eredménye ugye kétségbevonhatatlan!! :) Nekem még barnázásom is volt akkor, amikor meg kellett volna jönnie a nem vártnak... Aztán elmentem a dokihoz rögtön és a vérvételen derült ki, hogy baba van a dologban! :) 5 hetes kismami
Kérdezõ én már holnap megcsinálnám! Qupidoval, az még senkit sem csapott be. Nagyon jó teszt! Reggeli elsõ vizeletbõl csináld :)
sya Nekem mindig 28 napos a ciklusom, most 3. napos késésnél vagyok.Soha nem késet még. Mi is szeretnénk már babát, de a tesztem az elsõ nap -lett.:( Nem értem az egészet. Ja és semmi tünetem nincs, bár néha a hasam gyengéden szúrkál. Lehet hogy tényleg a tavasz???
Én ma vagyok a 43.napon.Már 11 napja késik, eddig csak nega tesztjeim voltak:-(Tüneteim viszont vannak:-)Jövõhéten megyek dokihoz, hátha mégis..:-)Kitartás Lányok!:-)
gratula a pozitív teszthez:) )nekem is kuldhetnél egyet:) ))ez amugy érdekes, hogy 5nap késés után ilyen halovány...mert mindenki azt mondja annak már erosnek kell lennie...hát énis ilyesmiben bízom:) ))mégegyszer gratulálok és vigyázz magatokra!:)
A kérdező hozzászólása: Nekem semmi folyás vagy ilyesmi nincsen, nem is volt az elsõnél sem. Csak ez a hasfájás, meg örökös émelygés, pont mint az elsõ kisbabánknál.Hát azért mindenkinek köszönöm a hozzászólást! Nyugodtabb ugyan nem lettem, de lehet hogy a tavasz miatt van. :-) És tényleg lehetnek még csodák!
Gratulálok! Ott a második csík!!!
Nekem 13.-án (nem) kellett volna megjönnie és ilyet teszteltem tegnap 20-as érzékenységû teszttel: http://kephost.hu/image-0423_4BA09F01.jpg
2. vagyok Én 20-as és 25-ös érzékenységûekkel teszteltem. Van itthon még egy 25-ös teszt, de nem akarok újabb csalódást :( Ráadásul hétfõ óta barnázgatok is :( Lehet, hogy csak a tavasz miatt késik, nem tudom :( De nagyon rossz ez a bizonytalanság! Holnap lesz 7. napja, hogy késik.
Hát ez tényleg ilyen vicces hónap. Csatlakozok hozzátok.Bár nekem kicsit más a történet. 22 napja késik. 5 negatív tesztem van. Egy csomó "furcsa" tünetem. De voltam dokinál még peteéréskor, és sajnos nem látott semmit. Írt fel clostyt. Mindig 33 napra jön meg bezzeg most semmi. Telefonon beszéltem a dokimmal. Annyit tanácsolt várjak türelemmel, és hetente 1 tesztet csináljak, mert vannak csodák....
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mi kisbabát akartunk nagyon újra, tehát több kalkulátorral is kiszámoltam mikor van peteérésem és hogy teljes legyen a siker az így kijött kb. egy hetet végig akcióztuk. Még azokon a napokon is amikor lehetéges csak a teherbe esés. Ezért szinte biztos voltam a sikerben. Meghát ezek a tünetek... Ez 25-ös teszt volt, lehet hogy egy érzékenyebb kimutatta volna.
Elsõ nap lett nega a teszted, még simán lehet pozitív. Nem késhet mindenkinek a tavasz miatt :) :)

Az első 12. hétben nektek hüvelyi vagy hasi ultrahang volt? Melyikről mi a véleményetek, tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Nekem hasi ultrahang volt. Egyértelmûen kényelmesebb, mint a hüvelyi.

Nekem hasi ultrahang volt. Egyértelmûen kényelmesebb, mint a hüvelyi.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Még egy kérdésem lenne: A vastag hasfal a felesleget jelenti vagy az izom is beleszámít?
8as vagyok, kb 20 mp alatt látszott, ahogy látótérbe került a méhem. :)
5-ös vagyok. Igen, vastag a hasam alul, pont ott ahol nézik. Lehetett látni ezt azt, de elég rossz volt a minõség (pedig a gép és a doki is profi).
A kérdező hozzászólása: 8. (akinek a férje az orvosa :) ) Mennyi idõ alatt találtátok meg elõször az 5. hétben az ultrahangon a babát?
8 hétben hüvelyi, azután 12.hétben már hasi. De mondta a doktornõ ha esetleg nem jól látszódott volna akkor hüvelyi lett volna.
Nekem a férjem nem engedte a hüvelyit (õ az orvosom is), csak akkor csináltuk volna, ha nem látszik hasin, de az õ tapasztalatai szerint pl. szinte mindig látszik. Szóval nekem soha nem volt hüvelyi, és már mindjárt szülök... A pozitív teszt után is minden látszott, 5+5 hetesen meg szívhang, embrió, petezsák, szóval ami kell. Õ nem szereti a hüvelyit (mondjuk én sem :) ), és ott, ahol dolgozik pl. nem is csinálják. (A hasfala egyébként senkinek nem vastagszik meg hipphopp annyira, hogy ne legyen jól látható hasin, sõt, ahogy halad elõre, sokkal jobban kell látszania. Lehet, hogy bénább volt a szonográfus vagy az orvos, aki csinálta.)
Biztos vastagabb a hasfala.
A kérdező hozzászólása: 18 hetesen alig látszódott valami??? Ez hogy lehet? Van, akinek a terhesség megállapításhoz is hasit használnak.
Nekem 7 és 12 hetesen is hüvelyi volt. Egyáltalán nem volt kellemetlen, sõt! :) A 18. heti hasi rosszabb volt, mert agyonnyomkodta a hasam és még így is alig lehetett látni valamit.
Nekem volt mindkettõ. A hasi sokkal kényelmesebb, ellenben a hüvelyivel az elején jobban látnak (nem a legjobb dolog a világon, de semmi rossz élményem nem fûzõdik hozzá) Viszont nem akartam, hogy Apa a hüvelyinél bent legyen, ezért az orvos minden esetben csinált hasit is, amikor már Apa is bent volt, így Õ is láthatta a Maneszt. :)
12. hétig hüvelyi! Nekem nem volt vele bajom. Jó, nem a legjobb dolog a világon, de ennyit szerintem el lehet viselni egy babáért.
Nekem hüvelyi volt, csak a 12. héten volt hasi.
Nálam felesleget jelent, pont a köldökömtõl kezdõdik egy kis pocak. :(

23 hetes kismama vagyok. Kb egy hónappal ezelőtt vettem észre az első ilyen tünetemet. Sétálás közben furcsa görcsöt érzek a hasamban. Ti is éreztek hasonlót?

Mintha egy ponton valami iszonyatosan nyomna. Pár nappal ezel?tt ugyanezt éreztem, de akkor már mindkét oldalt, és alul is a pocakomban. Nem érzem úgy h túlterheltem volna magam, egy 500 méternél többet nem sétáltam. Itthon, a konyhában sosem tapasztalok hasonlót. Kezdjek aggódni?

Legjobb válasz: Ne aggódj szerintem. Anno séta közben nekem is volt ilyen, és ahogy telt múlt az idõ, a pocakomból a lábamba is átsugárzott a fájdalom. Sokszor meg kellett állnom, mert nyilallt, szúrt a hasam, lábam... Ez lehet terhességi tünet, hiszen a kicsi odabent nyomhat idegeket, és növekszik a méhed, ami szintén okozhat hasonló tüneteket. Az nem baj, ha jelzed orvosnak ezt, de ne aggódj elõre. Ameddig csak kellemetlen és nem fáj, addig nincs gond. Ha viszont erõsen fájna, akkor irány az orvos azonnal.

Ne aggódj szerintem. Anno séta közben nekem is volt ilyen, és ahogy telt múlt az idõ, a pocakomból a lábamba is átsugárzott a fájdalom. Sokszor meg kellett állnom, mert nyilallt, szúrt a hasam, lábam... Ez lehet terhességi tünet, hiszen a kicsi odabent nyomhat idegeket, és növekszik a méhed, ami szintén okozhat hasonló tüneteket. Az nem baj, ha jelzed orvosnak ezt, de ne aggódj elõre. Ameddig csak kellemetlen és nem fáj, addig nincs gond. Ha viszont erõsen fájna, akkor irány az orvos azonnal.
Így van, ahogy az elsõ írja! Plusz azért a méhnek-valljuk be- elég kemény munkát kell végeznie, hogy az egyre növekvõ magzatnak helyet adjon, tehát maga a méh nyúlása, növekedése, az izmok "munkája" is fájdalmas. Velem is volt ilyen, pedig teljesen problémamente vagyok. Dokinak mindenképp említsd meg!!
Ha görcs, vagy görcs jellegû akkor a méh növekedése okozza. Ha inkább szúrás jellegû, akkor is lehet a méh tartó szalagok nyúlása, de nekem pl ilyen szúrással (mozgás közben és után jelentkezett)derült ki hogy vesebajom van. Én azt hittem lent fáj, közben meg nem lent fájt csak oda sugárzott ki. Amikor az orvos vizsgálatkor megütögette finoman a vesémet, majd össze rogytam a fájdalomtól, pedig nem is ott éreztem a féjdalamat hanem lent.
Bizony, ez normális. Súly van a pocakodban, normális, hogy érzed. A gravitáció is hozzájárul, ezért séta közben jön elõ. Én ugyanígy vagyok, az elsõ babámnál a 30. héten kezdõdött, most meg a 19.-en. Tegnap mondtam a dokimnak is, azt válaszolta, hogy teljesen normális. És ez csak rosszabb lesz. :) 20 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Igen , én is azt a választ kaptam h ez teljesen normális, és h csak roszabb lesz :D

Az első ultrahang hüvelyi vagy hasi?

A héten megyek el?ször orvoshoz, most vagyok 6 hetes. Mi lesz az els? vizsgálaton?Miket vizsgál, és milyen az ultr.?

Legjobb válasz: Általában ilyen kis korban még nem végzik el az ultrahangot. Kézi vizsgálattal tudja megállapítani, elküld laborba. Onnan állapítja meg a terhesség meglétét. Illetve ad beutalót az ultrahangra. Ha mégis végez, akkor hüvelyi ultrahang lesz. Mert olyan pici még, hogy hasival nem igazán látható. Szívhang sincs még ilyenkor. Hüvelyi uh-nál épp hogy a hüvelyhez helyezi a készüléket.

Általában ilyen kis korban még nem végzik el az ultrahangot. Kézi vizsgálattal tudja megállapítani, elküld laborba. Onnan állapítja meg a terhesség meglétét. Illetve ad beutalót az ultrahangra. Ha mégis végez, akkor hüvelyi ultrahang lesz. Mert olyan pici még, hogy hasival nem igazán látható. Szívhang sincs még ilyenkor. Hüvelyi uh-nál épp hogy a hüvelyhez helyezi a készüléket.
Kedves elsõ, ahogy leírtad, valszinû a te hüvelyi uh-d a vérzés miatt volt "1-2 cm-es felhelyezés". Nekem semmi ilyen vérzéses problémám nem volt, gondolom a többi válaszadónak sem, akinek sima hüvelyi uh-ja volt. Ennyi. És nem tudom, mitõl voltál szerencsés, hidd el mi sem voltunk emiatt szerencsétlenek, és az én orvosom is emlékezett rám a kontrollon, ill. most a második babát is nála szeretném szülni.
Akkor én kivétel vagyok (elsõ válaszoló). Ugyanis nekem tényleg csak "oda" rakták. Na jó az eleje 1-2 cm-re talán bement, de nem tovább. Elég korai volt a terhesség akkor még, de mivel elkezdtem vérezni a teszt napján ami 2 napig tartott, azonnal küldött a nõdokim (itt vidéken nem volt akkor uh, így pestre kellett mennem). Ezért is kellett hüvelyi. És mindent látott, addigra már csak a méhen volt egy vérömleny. De nagyon jó minõségû UH-juk volt, mind a sima, mind a hüvelyi. A UH-s orvos viszont maximálisan képzett, ez irányú szakorvos volt és SZUPER RENDES. Ami ritka mostanában, a legtöbb orvos úgy kezeli az embereket mint egy futószalagos portékát. De õ a kontrollok alkalmával is emlékezett rám. Szóval bocsi akkor, de tényleg nem kellene ezért leszólni, tényleg szerencsés lehettem. És csupán a saját tapasztalatomat osztottam meg. Pro és kontra.
A hüvelyi ultrahang sokkal pontosabb képet ad, mint a hasi, ezért szerintem leggyakrabban azt használják korai terhességnél. És ha csak oda helyeznék, max a hüvely belsejét látná az orvos a képernyõn. Azt bizony méhszájig bedugják, de sztem elég vékony ahhoz, hogy ne fájjon, és problémát se okozzon.
Kedves elsõ, márpedig az orvosok nemigen finomkodnak az elsõ UH-n, és nem "épphogy odahelyezik" a készüléket. Az elsõ terhességemnél hüvelyi uh volt elõször, utána már hasi. A másodiknál elsõ uh hüvelyi, itt a menstruáció idõpontjához képest 2 héttel kisebb volt a baba, ezért 2 hét múlva vissza kellett mennem kontrollra, ahol szintén hüvelyi uh volt, és igen, ezt a vibrátorszerû cuccot bevezetik a hüvelybe, a méhszájig. Az uh-kat egyébként két különbözõ orvos végezte.
szia, 6+6h voltam elõször a nõgyógyásznál, vizsgált kézzel, ill. hüvelyi- és hasi uh-val. A hüvelyin látszott rendesen a petezsák, a szívhangot is úgy mérte meg. Hozzáértõ, nem bántott semmit odabent... :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok. Jó tapasztalatokat olvasni, mert egy kicsit félek. Attól is, hogy ne hogy méhen kívüli legyen. Vagy akkor már lenne valami negatív tünetem?
Hogyan helyeznék a méhbe az ultrahangot ha a méhszáj zárt? Se ki, se be 9 hónapig. A hüvelyi uh, mint ahogyan a neve is mutatja hüvelyi, tehát a hüvelybe helyezik. A legtöbb kórház ezt alkalmazza a 12. hétig. Az elsõ vizsgálaton kézzel kitapintják a méhed, megnézik a méhszájat, megállapítják, hogy zárva van, majd elõvesznek egy ultrahang készüléket és még nézik a dolgokat odabent. Az ultrahang nem fáj, a hüvelyi kellemetlen, de kibírható, a hasi az csikis (nekem legalább is).
Nekem is az elsõ hüvelyi volt hat hetesen. Lehetett hallani a szívhangot is és látni is. Utána a 12. heti is hüvelyi volt, majd a 16. héten volt az elsõ hasi.
méhbe helyezni??? Ez nem tökrözés. Azért UH.
Nekem az elsõ 2 ultrahang (a pozitív teszt után, és 6 hetesen) hasi volt, majd visszahívtak 8 hetesen, mert nem volt szívhang, de még ez is hasi volt. A 12. hetes genetikai ultrahang volt hüvelyi, azzal indokolták, hogy így látni rendesen mindent.
Sõt elvileg méhbe helyezik fel, hiszen oda van beágyazódva és csak úgy látják, nem?
elsõ vagyok. Személyes tapasztalat. Még a kézi vizsgálatnál is megvan a kockázata a vetélésnek (nagyon sokan tapasztalnak ilyenkor vérzést, olvashatunk ilyenrõl) nemhogy a teljes felhelyezésnél. Felhelyezik igen, egyéb esetben (nem terhességnél), de hogy problémamentes "hathetes kismamánál?" Nehezen tudom elképzelni, esetleg, ha nagyon rossz az uh gép, vagy ha "szadista" az orvos. Illetve, ha valami probléma van. Tehát azért nem kizárt, de alap esetben szerintem nem dugják fel. Te ezt tapasztaltad?
Igen, ezen én is kiakadtam: "Hüvelyi uh-nál épp hogy a hüvelyhez helyezi a készüléket." Odahelyezi? Inkább felviszi a hüvelybe, hogy lásson is valamit. Amúgy igen, tényleg egy elég "nagy" mûszer, amit felhelyeznek. Nekem az elsõ uh-ám hüvelyi volt, a 12 hetes már hasi.
Kedves elsõ! "Hüvelyi uh-nál épp hogy a hüvelyhez helyezi a készüléket." Ezt hol hallottad?? Egy hosszú vibrátorszerû izét igenis feldugnak "oda" !
Nekem mindkét terhességemnél (elsõnél 5 hetes volt, másodiknál 6 hetes volt) hasi ultrahangot csináltak elõször, késõbb volt hüvelyi.
Nekem ennyit írtak a papíromra 6 hetesen: Grav. S-6 , szívmûködés: van , petezsák: 22mm , Fft: 3, 5mm Ekkor kaptam beutalót laborba, belgyógyászhoz stb, ez után mehettem a védõnõhöz is... Az, hogy hüvelyi vagy hasi uh az orvosonként változó, nálam hüvelyit csináltak.. 26hkm
Én 5 hetes vagyok, de nekem már csináltak hüvelyit! Látszott is a petezsák!
Szerintem nem szerencsés voltál, csupán annyiról van szó, hogy lehet azt gyengéden csinálni, úgy hogy alig érzed! De úgy, hogy csak 1-2 cm-re helyezik be, úgy nem lehet értékelhetõ képet kapni. Hidd el, az jobban benned volt, csak nem érezted.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!