Találatok a következő kifejezésre: Az első hasi (157 db)

Az első hasi ultrahangon mit néznek? Akkor már meg tudják majd mondani a baba nemét?

Legjobb válasz: A terhesség 12-dik hetéig hüvelyi ultrahangvizsgálatot csinálnak, majd a 16-dik héttõl már hasi ultrahangvizsgálatot. A baba nemét a legszemfülesebb vizsgáló egy modern géppel legkorábban a 16 héten de inkább a 18 héten tudja elõszõr megállapítani. Vannak viszont babák akik egyszerûen nem mutatják meg mert úgy fekszenek hogy nem látható.

A terhesség 12-dik hetéig hüvelyi ultrahangvizsgálatot csinálnak, majd a 16-dik héttõl már hasi ultrahangvizsgálatot. A baba nemét a legszemfülesebb vizsgáló egy modern géppel legkorábban a 16 héten de inkább a 18 héten tudja elõszõr megállapítani. Vannak viszont babák akik egyszerûen nem mutatják meg mert úgy fekszenek hogy nem látható.
Nálam soha nem csináltak hüvelyi uh-t, pedig 8 hetesen voltam elõször. Nekem annyi van az elsõ papíromon, hogy élõ embrio, és crl:15 mm. 18 hetesen tudták megmondani, hogy fiu, viszont az öcséméknél sosem látták, ugyhogy csak a szülés után derült ki, hogy fiu.
Szia! Az elsõ hasi uh általában a 12 hetes. Akkor vizsgálják az orrcsont, arccsontot, koponyát stb, valamint a nyaki redõ vastagságát, illetve, hogy hogyan fekszik és hol tapad. ekkor terminálják a korát is, magyarul, itt változhat a mensi által szmítotthoz képest.A nemét általában a 18-20 hetes uh-nál tudják megállapítani, amennyiben a babóca is akarja:) )
Szia.Hüvelyi uh-át csak elöszõr csinálnak...Utána csak hasi uhá lesz :) Nekem elöszõr csinált hasit, már akkor lehetett látni a magzatot, utána csinált hüvelyit is...Akkor voltam 6-7 hetes... A baba nemét akkor még nem tudják megmondani.Nekem még a 18hetes uhán sem mondta meg a doki. 24hetesen voltam 4d-én akkor már láttuk, hogy kislány :) 30hetes kismami

Ma voltam 4D ultrahangon, ez volt az első hasi (16. hét), normális, hogy annyira rányomta a uh vizsgálót a hasára?

Néha még kis fájdalom érzetem is volt!

Legjobb válasz: Volt már, hogy nekem is kellemetlen volt néha! De nyugi, tutibiztos, védett helyen van a babód! 29 hetes mami

Volt már, hogy nekem is kellemetlen volt néha! De nyugi, tutibiztos, védett helyen van a babód! 29 hetes mami
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Minden jót Nektek!
szia! nekem is annyira nyomták a fejet, hogy szinte fájt. Viszont a 18 hetes ultrahangot követõ nap kezdtem érezni a babám mozgását. Nem tudom van e valami köze egymáshoz a két dolognak, de mindenképp érdekes az egybeesés. :)

Második-harmadik babáddal nagyobb hasad volt, mint az elsővel?

Én a második terhességem 25.hetében elértem az els? terhességem szülés el?tti méreteit kilóban és haskörfogatban is.

Legjobb válasz: Nekem csak annyi volt hogy hamarabb meglátszott a terhességem, a fiamnál még 22 hetesen is csak úgy néztem ki mint aki derékra hízott, vagy jól bezabált :)) a csajomnál már 15 hetesen látszott hogy ez bizony baba has és nem kövérség :) Nekem a hasam mindkettejüknél 112 lett a végére, de amit írsz az nekem is így volt, hogy én most rosszabbul viseltem a végét meg jobban vártam hogy kint legyen már mint az elsõnél szóval nyûgösebb voltam. A fiam 42.hét elejére született ezért aztán pláne aggódtam hogy a lányt is túlhordom, de szerencsére megkegyelmezett nekem és 39.héten meglett :)

Nekem csak annyi volt hogy hamarabb meglátszott a terhességem, a fiamnál még 22 hetesen is csak úgy néztem ki mint aki derékra hízott, vagy jól bezabált :) ) a csajomnál már 15 hetesen látszott hogy ez bizony baba has és nem kövérség :) Nekem a hasam mindkettejüknél 112 lett a végére, de amit írsz az nekem is így volt, hogy én most rosszabbul viseltem a végét meg jobban vártam hogy kint legyen már mint az elsõnél szóval nyûgösebb voltam. A fiam 42.hét elejére született ezért aztán pláne aggódtam hogy a lányt is túlhordom, de szerencsére megkegyelmezett nekem és 39.héten meglett :)
szia én a 24. hétn járok és nincs akkra hasam mint az elsõvel sokan mondják is hogy nemlátszik rajtam pedig a nehezebb vagyok most mint az elsõnél.én éppen azmiatt aggódom egy kicsit, de ezekszerint nem lehet összehasnlítani a terhességeket.szerintem ne aggódj ez miatt ha baba jól van.továbi jó babavárást.
Nekem is ugyanez van. Most vagyok 18 hetes a 2.babámmal, és már akkora a hasam, mint az 1. vel 26 hetesen. De szetm ez normális, és a mozgását a babának is jóval hamarabb éreztem.
Én a másodikkal vagyok 29 hetes, könnyebb vagyok mint az elsõ babámmal voltam, viszont már egy hónapja azt kérdezték tõlem, hogy ctg-re jöttem-e? Szóval a hasam viszont jóval babásabb lehet mint az elsõ babámnál. Ezt a terhességet én is sokkal nehezebben viselem. Kitartás!
Nekem az elsõvel is iszonyatosan nagy hasam volt, a másodikkal is és most a harmadikkal is.
A kérdező hozzászólása: Akkor kitartok, bár egyre többször vannak kételyeim, hogy hogy fogok még kibírni 2 hónapot... Már az esti zuhanyzás is megerõltetõ.. :-)
Ugy az elsõ hogy legelsõ ? vagy ezzel a pasival az elsõ ?
szvsz van. Amúgy milyen volt? Gyengéd volt? Lehet hogy megsértett valamit, meg ügye lehet a szûzhártyád vastag volt
sok koze nincs a hasfajasnak , max a gyomorideg , de nyugi ;)
A kérdező hozzászólása: Igen, legelsõ volt... Amugy tapasztalt a srác szoval nagyon gyengéd volt, és nagyon figyelt mindenre...
az alhasad, a köldök alatt?
A kérdező hozzászólása: Igen ott.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ma már nem... De tegnap egész nap fájt...

Az normális, hogy örülök a mensinek? Tegnap jött meg először, és az osztálytársaimmal ellenben én nem kívánom a pokolba. Semmi baj nincs vele, nem is fáj a hasam, semmi katasztrófa. Csak az első alkalommal van így, hogy nem is olyan kellemetlen? 11/L

Legjobb válasz: az elsõnek még én is örültem, hogy húú nagy lány lettem=) De hidd el, fog ez még fájni, legalábbis nekem egyre jobban görcsöl a hasam, meg tud kellemetlen helyzetbe hozni, nyáron meg elég kényelmetlen... Szóval majd ahogy nõsz, te se fogsz neki úgy örülni, majd csak azért, mert ha megvan tudni fogod, hogy nem vagy terhes:D

az elsõnek még én is örültem, hogy húú nagy lány lettem=) De hidd el, fog ez még fájni, legalábbis nekem egyre jobban görcsöl a hasam, meg tud kellemetlen helyzetbe hozni, nyáron meg elég kényelmetlen... Szóval majd ahogy nõsz, te se fogsz neki úgy örülni, majd csak azért, mert ha megvan tudni fogod, hogy nem vagy terhes:D
Te vagy a normális, amiért örülsz annak, hogy nõ lett belõled, és egyszer majd lehet kisbabád. Gratulálok neked, hogy nagylány lettél. :-) Sajnos nem biztos, hogy mindig ilyen kellemes lesz. Nekem az elsõ két évben nem fájt egyáltalán, azóta viszont a falat tudnám kaparni, annyira fáj minden hónapban.
Én is örültem neki, szívem szerint kikiabáltam volna a világnak hogy nagylány vagyok.Lehetséges hogy mázlista vagy és fel sem tünik majd máskor sem hogy megvan.Én életemben 2x görcsöltem, viszont akkor ki sem tudtam kelni az ágyból.Azon kívül soha, pedig már 12éve menstruálok.
elõbb utóbb meg fogod unni, de együtt kell vele élni. Van elõnye is, de néha bizony kellemetlen. Elsõre nekem se fáj, meg még egy jó ideig nem, aztán mostanában néha kegyetlen :( De egyébként normális h örülsz, annó én is örültem :)
Persze, szerintem ez normális dolog. Van, h én is örülök, amikor megjön.:) (pedig már majdnem 8 éve menstruálok) Szerencsére a hasam is ritkán fáj olyankor. Egyébként szerintem a legtöbb nõnél változó, h mikor milyen tünetekkel jár a menses, nekem néha mielõtt megjön fáj a fejem-de szerencsére tényleg csak néha:D. Gratulálok!;)
Én is örültem az elsõnek, mert lehetett mondani az osztálytársaimnak, hogy nekem is megjött, bibibi. Nekem nem szokott fájni, sõt néha észre sem veszem hogy megjön, és ebbõl volt már ciki helyzet. Pl amikor Horvátországban sétáltam fehér gatyában és éreztem, hogy hoppá, persze nem volt nálam se tampon se betét, aztán berohantam egy kávézóba és wc papírral teletömködtem. Ezen ügybõl kifolyólag nem kellemes, sõt rossz hogy figyelni kell erre, meg tudni kéne az idõpontokat hogy mikor fog megjönni és akkor számítani rá :) Egyébként olyan is volt, hogy görcsölt a hasam, de nagyon. A munkahelyemen voltam, és el kellett szenvedni magam a gyógyszertárig, hogy vegyek valami görcsoldót mielõtt megdöglök, aztán vettem nospát és még ott bevettem, hogy egyáltalán vissza tudjak mászni a melóhelyemre. Szóval ez változó. Van akinek ritkán fáj, vagy nem fáj egyáltalán, de ismerek olyat is, aki meg otthon fetreng az ágyban hogy túlélje :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem gondoltam, hogy mindenki így fog reagálni:) Már azt hittem le leszek hurrogva... Amugy az elsõnél nektek se fájt a hasatok?
Te legalább megérted, hogy ez a szervezeted egészséges mûködése miatt van! Más lány példát vehetne Rólad, bár tudom, hogy sokaknak szenvedés, de a menstruáció hozzá tartozik a lányok, nõk szervezetének egészséges mûködéséhez.
Szia! nekem se fájt az elsõ( meg szerencsére a többi se, vagy ha néha igen, akor is csak enyhén)-amúgy az 5. választ is én írtam:)

Ha valaki terhes lesz akkor lehet az elsö pár héten hason aludni vagy nem éppen ajánlatos? Csak mert 7hetes vagyok és nem birok ugy aludni hogy ne feküdnék a hasamra! Vagy ez hülyeség?

Legjobb válasz: Ez hülyeség most még... :) Majd akkor nem szabad hason aludni, amikor érzed, hogy nyomod a babócát. :) De érezni fogod, addig nincs baj a hasonfekvéssel. Én a 17. hétig bírtam, de most is néha felhúzott lábbal fekszem hason. Üdv, 21 hetes kismama. :)

Ez hülyeség most még... :) Majd akkor nem szabad hason aludni, amikor érzed, hogy nyomod a babócát. :) De érezni fogod, addig nincs baj a hasonfekvéssel. Én a 17. hétig bírtam, de most is néha felhúzott lábbal fekszem hason. Üdv, 21 hetes kismama. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ ez aranyos is meg hasznos is!nekem!:-)

Ha az első babámnál nem repedt ki a hasam az nem jelenti azt, hogy a másodiknál sem fog ugye?

Az els?nél is hatalmas pocakot növesztettem (2 éve) az utolsó 2 hónapban már reggel-este kentem nem is repedt ki. De most még óriásibb a hasam kenem most is ugyan úgy de mintha alig észrevet? repedések lennének rajta:-( Még van 2-3 hetem a szülésig...tehetek valamit nehogy jobban kiperedezzen?

Legjobb válasz: Sajnos semmit!!!!Elsõ 3 terhességnél semmi nem volt,gyönyörû volt a hasam,a 4.nél (ekkor volt legkisebb poci!!!)szanaszét szakadt a bõröm!!!!!!Végig kentem 4x9 hónapig a legdrágább krémekkel.

Sajnos semmit!!!!Elsõ 3 terhességnél semmi nem volt, gyönyörû volt a hasam, a 4.nél (ekkor volt legkisebb poci!!!)szanaszét szakadt a bõröm!!!!!!Végig kentem 4x9 hónapig a legdrágább krémekkel.

Az normalis ha 10 hetesen ugy faj a hasam mint az elso napon mikor megjon?

Nagyon kenyelmetlen akkor is ha ulok, vagy kohogok, es szur is ket oldalt. Masnak is elofordult ilyen?

Legjobb válasz: "ugy faj a hasam mint az elso napon mikor megjon" attól függ ez mit jelent, mennyire erõs.Mert ha nekem úgy fájt volna 10.héten, mint mikor megjön, akkor nagyon durván görcsöltem volna, és szerintem elmentem volna dokihoz. De ha azért annyira nem durvák a görcseid, akkor nincs semmi gond, nekem is voltak görcseim, csak nem olyan erõsek..ja és hasszurkám is volt, de ez a növekedõ méh miatt van. Azért remélem nem olyan erõsek a görcsök...

"ugy faj a hasam mint az elso napon mikor megjon" attól függ ez mit jelent, mennyire erõs.Mert ha nekem úgy fájt volna 10.héten, mint mikor megjön, akkor nagyon durván görcsöltem volna, és szerintem elmentem volna dokihoz. De ha azért annyira nem durvák a görcseid, akkor nincs semmi gond, nekem is voltak görcseim, csak nem olyan erõsek..ja és hasszurkám is volt, de ez a növekedõ méh miatt van. Azért remélem nem olyan erõsek a görcsök...
A kérdező hozzászólása: Nem gorcsolok, de ezt nehez leirnom, olyasmi erzes mintha valami feszitene belulrol, es sokszor meg jarni is nehezemre esik, meg ulni, igy szinte egesz nap fekszek. Kedd ota ez van, de azelott semmi ilyen nem volt.
elsõ vagyok, õszinte leszek, nem tudom miért nehéz menni, meg ülni...feszülés, meg ilyen mndjárt megjön érzés nekem is volt, én mondjuk háton nem tudtam feküdni sokáig....lehet ez is egyénfüggõ, azért remélem hamar túlleszel rajta:) boldog babavárást:)
Vegyél be MagneB6-ot, akár 3x2-t is egy nap! Erre való!
Szia! Én is 10 hetes vagyok. Remélem, hogy normális, mert én is ugyanezt érzem. Igazad van, ez nem görcs, valami más. Feszít, szúrkál, nehéznek érzem a hasam. Kétoldalt néha bele szokott nyilalni, ami tényleg csak 1 másodperc. Csak óvatosan köhögök én is mert, nem mondanám, hogy fáj, inkább kellemetlen. Nekem a 4-5.és a 8-9.hét között volt menstruáció szerû érzésem, az orvosom mindent rendben talált, azt mondta valószínû csak amiatt, hogy akkor kellett volna menstruálnom és a "szervezetem még nem szokott hozzá a gondolathoz, hogy baba lesz":) . Az elején én is nagyon aggodtam mindenen mivel elsõ baba és nem tudom "milyennek kell lenni" egy normál terhességnek, de pozitívan állok hozzá, én mindent megteszek a babámért, a többi rajta múlik!:)
A kérdező hozzászólása: Elso, koszonom. Azert megnyugtato lett volna, hogy ha irjatok egy paran, hogy nektek is volt es, hogy ez normalis. Egyebkent en pont, hogy csak haton tudok fekudni, vagy esetleg oldalt.
A kérdező hozzászólása: Utolso, neked miota tart? Mert az a furcsa, hogy nekem eddig semmi ilyen nem volt, egyaltalan semmi tunet se. Es mult het ota meg minden bajom van. Mikor en kohogok az nekem kifejezetten faj, es mikor hirtelen felallok akkor pedig nyilal ket oldalt. Sajnos en kulfoldon elek es itt az elso orvosi viszgalat csak a 12. heten lesz, emiatt is aggodok nehogy valami baj legyen a babaval. Nekem is az elso baba, igy fogalmam sincs mi normalis es mi nem.
Az elejétõl fogva megvannak ezek az érzések, van olyan nap, hogy erõsebb (fõleg akkor vettem észre amikor fel vagyok puffadva), és van olyan, hogy 5 napig semmi. Szóval elég változó, de soha nem volt annyira erõs, hogy fájdalomként éltem volna meg. Csak kellemetlen.

Létezhet, hogy ha az elsőt császárral szültem, akkor a másodiknál jobban húzódik a hasam?

Legjobb válasz: Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Akinek hason alszik a babája mersz neki borostyánnyakláncot adni? 3 honapos a kicsim lassan a nyakába tenném mert az elsö gyermekemnél nagyon jo hatásfokkal birt de nem is volt hason alvos.

Legjobb válasz: Volt/van borostyán lánca. Csak hason alszik, soha, semmi probléma nem volt vele. Nem szakadt el, nem akadt bele semmibe. Nem piszkálta soha. (szemenként van csomózva, ha ne adj' isten elszakadna, nem gurulnának szét a kövek)

Volt/van borostyán lánca. Csak hason alszik, soha, semmi probléma nem volt vele. Nem szakadt el, nem akadt bele semmibe. Nem piszkálta soha. (szemenként van csomózva, ha ne adj' isten elszakadna, nem gurulnának szét a kövek)
Kisfiamnak 1 hónapos kora óta van borostyánlánc a nyakában. Eleinte fürdetésnél átraktam a bokájára, de kb. 3 hónapos kora óta éjjel-nappal a nyakában van. Már 11 hónapos, soha nem piszkálja, alszik hason, háton, forgolódik... Semmi gond nincs a lánccal és ahogy az elõttem szóló írta, szemenként van csomózva és ha el is szakadna (de nem szakad ám olyan könnyen, mert én megrángattam mikor megvettem és nem szakadt el!) nem gurulnak szét a szemek. Ha nem szívesen hagynád a nyakában éjszakára, tedd rá a bokájára fürdetésnél és a reggeli elsõ pelenkázásnál mehet a nyakába! :)
Nem.Én még akkor sem adnék rá ha háton aludna és még nappalra sem. Mi van ha elszakad és megesz/lenyel egy ilyen borostyán követ. Én sosem adnék ilyet a babámra.
Nem raknék a nyakába semmit. Se hason, se háton.
Semmilyen körülmények közt nem mert balesetveszélyes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!