Találatok a következő kifejezésre: Az első hétben nem (308 db)

EGY szem kimaradt az első héten, nem tudtam csak 24óra mulva pótolni! A tájékoztató szerint 1hét kiegészítő védekezés kell! ez megvolt, 2hétre rá voltam a párommal óvszerrel. Félek nem e szakadt ki! Ugye a gyógyszer már véd?

a gumiban volt aminek kellett,viszont azt hallottam,h pici lyuk is lehet rajta ami alig látszik:S

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy kiszakadt. És ha a betegtájékoztató 1 hét kiegészítõ védekezést írt, ez meg több héttel utána volt, nem értem mi a problémád.

Nem hiszem, hogy kiszakadt. És ha a betegtájékoztató 1 hét kiegészítõ védekezést írt, ez meg több héttel utána volt, nem értem mi a problémád.
Szerintem nem lesz gond a gyógyszernek már védenie kellett

Ha még az első hetekben nem alszik oviban a kisfiam, akkor is be kell adni az ágyneműt?

Legjobb válasz: Kérdezz rá az oviban. Nálunk jövõ héten kell bent aludniuk, pénteken viszem be az ágynemût, nem szóltak érte.

Kérdezz rá az oviban. Nálunk jövõ héten kell bent aludniuk, pénteken viszem be az ágynemût, nem szóltak érte.
A kérdező hozzászólása: Akkor elsõ nap ne is vigyem? Jövõ héten megyünk elõször!
Elsõ nap ne vigyél semmit csak a gyereket. Mindenhol más a szokás, általában a második nap kell zsákot illetve váltóruhát vinni, utána pedig megmondják, hogy az ágynemût mikor.
Kérdezz rá az oviban. Nálunk jövõ héten kell bent aludniuk, pénteken viszem be az ágynemût, nem szóltak érte.

Az elsõ héten nem tud tejet adni a piciknek a Yorkim? !

Holnap lesz egy hete, hogy meg lett a két kicsi, igazából 5 született, sajnos csak 2 maradt életben! Az anyukámnak az egyik cicije be gyulladt, fájt tõle a picik pocakja, a doktor adott szurit, jobb lett tõle, viszont abból a cicibõl nem esznek! Ma reggel sírt az egyik megnéztem mi lehet a baj, szopni akart, illetve szopott is, de nem jött belõle semmi. Le ellenõriztem a többit, de nem jön egyikbol sem, egy csepp sem, csak a beteg cicibol, abból meg nem esznek! Mit tehetek? Sajnos vidéki vagyok, rendelni szoktam a kutyusnak dolgokat ha épp nincs dolgom Pesten, de mire megjönne a tej pótló tapszer addigra a kicsik számtalanszor éhesek lesznek!

Legjobb válasz: Gratulálok, remélem most boldog vagy hogy a sok eszeddel szaporítottál, kinyírtál 3 ártatlan életet és a meglévõket is veszélyezteted... Az agyamat dobom el komolyan... Hát Csillagom, most jön az hogy eltipegsz szépen az állatpatikába és veszel tápszert vagy kecsketejet és 3 óránként cumiztatni kell a kicsiket a nap 24 órájában, szóval vegyél még egy jó adag erõs kávét is a holmik mellé, mert aludni nem nagyon lesz idõd. Vagy fogod az egész állományod és elviszed õket egy felelõsségteljes állatvédõ szervezethez, hogy neveljék fel a kicsiket és keressenek mindenkinek felelõs gazdát. Az anyakutya mit kap? Adod neki a vitaminokat meg a táplálékkiegészítõt ami a vemhes/szoptatós szukáknak jár? Mert ha nem akkor nincs azon mit csodálni hogy nincs teje...

Gratulálok, remélem most boldog vagy hogy a sok eszeddel szaporítottál, kinyírtál 3 ártatlan életet és a meglévõket is veszélyezteted... Az agyamat dobom el komolyan... Hát Csillagom, most jön az hogy eltipegsz szépen az állatpatikába és veszel tápszert vagy kecsketejet és 3 óránként cumiztatni kell a kicsiket a nap 24 órájában, szóval vegyél még egy jó adag erõs kávét is a holmik mellé, mert aludni nem nagyon lesz idõd. Vagy fogod az egész állományod és elviszed õket egy felelõsségteljes állatvédõ szervezethez, hogy neveljék fel a kicsiket és keressenek mindenkinek felelõs gazdát. Az anyakutya mit kap? Adod neki a vitaminokat meg a táplálékkiegészítõt ami a vemhes/szoptatós szukáknak jár? Mert ha nem akkor nincs azon mit csodálni hogy nincs teje...
Azt üzenem a válasz adónak , hogy olvassa el a fejlécen mi van!!!!! Kérdezd meg amit máshol nem mertél eddig ! Na szerinted Te vagy a legjobb reklámja az oldalnak? Szegény feltett egy kérdést Te meg szeretnél gyilkost csinálni belõle ! Van fogalmad milyen lelki teher lehet az , hogy ilyen történt! Ismered a kerdezot mit okozhatsz a válasz minõségével? Lenne egy ötletem szavazni kéne kit tiltsunk ki innét a kerdezot v a segítõ stílusa a gázabbbb! A Kérdezõnek: ne menj le a szintjére mert olyaná vász mint Õ! FONTOS!!!
Egy segély kiállításra korrekt volt a hozzászólás! Ha lehet rúgjanak meg bele abban aki szeretne bízni az emberek segitsegeben! Nem a véleményeddel van a baj hanem a tálalás kritikán aluli! A kérdés vagy a választ minõsíteni kell egy tízes skálán hogy ertekelnéd? Segítek a kérdés 10 mert ezért van az oldal!!! A válasz -1 stílus szóval sutttyó kategória! Olvasd el a következõ hozzászólót van hasonlóság a véleményben némi intelligenciával fûszerezve !!! Értékeli is a kérdezõ!
Látom a fröcskölõdés az megy, közben remélem a maradék kiskutyák nem halnak bele abba, hogy te inkább a neten hepciáskodsz. Ha vidékre ment a nagy tenyésztõ ott gondolom már térerõ sincs, így felhívni sem tudtad. Mindegy mentem a kérdést, ha legközelebb valaki szaporítani akar 0 tudással majd lehet linkelni neki, talán más tanul belõle... Ja, még valami az én kezeim között a büdös életben nem fog meghalni kiskutya, mert én inkább DOLGOZOM, hogy megéljek, és nem a kutyáimat zsákmányolom ki.
Gratulálok ehhez a szinthez, bocs én nem süllyedek le hozzád. Gusztustalanul beszélni azt tudsz, de semmi érdemlegeset nem tettél le az asztalra még.
A kérdező hozzászólása: Ha akkora hozzáértésed lenne mint ahogy elõadod, tudnád, hogy az állatokat 2D-s ultrahanggal vizsgálják, 2 kis kutya látszott rajta, egymás takarásában voltak! Nem Fogod elhinni, többször beszéltem telefonon orvossal ellés kozben, ha komplikáció adódott volna ki jott volna! Egy ilyen kis állat szervezete nem tud ki hordani 5 kutyat! Senki MEG AZ IRVOS SEM, tudta, hogy ez lesz! Nem a kutyát hanem téged volt kár szaporítani! Az én lelkemen nem szárad a kis kutyák halála, de téged remelem a jó Isten móresre tanít, hogy ilyen dolgokat írsz! Hogy mersz meggyanúsítani, rágalmazni es felül bírálni bárkit? El kellett utaznia ezen a hétvégén a tenyésztõnek! Szíven viseli a kutyák sorsát, ugyanis az õ kutyája is köztük van! Arra használtam az oldalt amire van! Ameddig nem ért ki az orvos kétségbe esésembe ide írtam! Az ilyen embereknek mint amilyen te vagy kellene elhullania! Megkeseredett idióta lehetsz!
"Honnan tudhattam volna, hogy 5 kutya fogam meg?" "Többször voltam ultrahangon es állatorvosnal az ellés elott a kutyaval!" Súgd már meg nekem drága, hogy ez most hogy van akkor? Eljátszhatod itt a sértett királykisasszonyt, annak a 3 kölyöknek az élete akkor is a TE lelkeden szárad! Ki mondta hogy kötelezõ szaporítani? Látszik, hogy nulla hozzáértéssel vágtál bele ebbe az egészbe, különben nem itt, vad idegenektõl kérnél segítséget, hanem a "Nagy" 12 éve bizniszelõ szaporítótól! Ne akard már azt bemesélni nekem, hogy felcsinálta a kanja a szukád, utána meg elküldött isten hírével, hogy kezdj magaddal meg az almoddal amit akarsz! Nem tudom mekkora lehet a kutyád, de ha egy ilyen kicsi kutya ilyen sok kiskutyát vár akkor ALAP hogy kihívom az állatorvost ha megindul az ellés! Mert gondolom az nem történt meg. De legalább megtanultad a leckét, remélem egy életre. Az ilyen jellegû problémákra nem itt kell megoldást keresni, mert ide bárki regisztrálhat (igen, a szomszéd Mari néni is), aztán sok "okos" ontja itt a magáét. Nem is értem hogy ha olyan nagy ember a kan gazdája, miért is nem õt kérdezed...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak annyit szeretnék mondani, hogy be kaphatja! Hogy lehet ilyet mondani? Mennyire undorító, amit írtál! Milyen gusztustalan felfogás ez te szerencsétlen! Honnan tudhattam volna, hogy 5 kutya fogam meg? Szerinted ahogy világra jottek mwgöltem õket?! Szánalmas vagy! Micsoda mentalitás ez? Hogy lehet valakit megkövezni ilyesmi miatt? Az egyik kiskutya a ket kezem kozt halt meg, ujraelesztettem, szív masszázst adtam neki... Nem kívánom, hogy valaha ilyesmi elõfordul jon veled! Nem fogod el hinni, 12 éve yorkikat tenyészt akihez el vittem a kis kutyámat az õ kutyával pároztatta össze, tenyésztõ felügyelete mellett ellett a kutya! Azert "szaporitottam" mert szerettem volna kutyát és tõle szerettem volna! Royal Canint kap a kutya mindig is azt evett, kap vitaminokat es táplálék kiegészítõket, kellõképpen felkészültem! Többször voltam ultrahangon es állatorvosnal az ellés elott a kutyaval! Mindent lehet rám Mondani csak azt nem, hogy nem Tettem meg mindent! EgYebkent meg irtam, hogy volt egy be gyulladt emlõje az anyukának, az orvos olyan injekciót adott neki ami elapasztotta a tejet! Valószínû ebbe is benne volt a kezem, nem? Felháborító, hogy ez az oldal azert van, hogy egymásnak segítséget nyújtsunk es te ilyesmire használod! Ritka szar ember lehetsz! Inkabb ne írnál! Megoldódott a probléma, 2 óránként etettem az állatorvos bal vásárolt tapszerrel, az anyának pedig kezd ujra teje lenni, ahogy ürül a szervezetébõl a gyogyszer! Köszönöm ezt minõsíthetetlen üzenetet! Az utolsó válaszolónak köszönöm a segítséget!
Nem szabad neki bébitápszert adni, mert hasmenést kaphatnak tõle és egy újszülött kiskutya szervezetét nagyon le is terhelné. Ez olyan lenne neki, mintha egy emberi újszülöttnek akarnál adni egy jó zsíros húslevest. A kecsketej valóban jó alternatíva, de jobb lenne direkt erre a célra szánt tejpótló tápszert venni. Ha felhívod az állatorvost, õ biztosan megmondja, hogy melyik lenne a legmegfelelõbb, sõt az állatorvosok általában tartanak ilyet, szóval nála is meg lehet vásárolni, de a közelben biztosan van állatpatika, vagy állatkórház, ott viszont 100%, hogy találsz. Legközelebb pedig a "kiskutyázást" hagyd a hozzáértõ tenyésztõkre, mert a nem megfelelõ felkészültség és tapasztalatlanság illetve hozzá nem értés ilyen gondokat eredményez, ez pedig sem a kutyáknak, sem pedig neked nem jó.
Emberi tápszert meg ne adj nekik ha nem akarod a maradékot is kinyírni, mert totál más az emberi és az állati anyatej összetétele.
Lehet itt károgni, hogy ki milyen stílusban válaszol, de nem az én lelkemen szárad pár ártatlan kiskutya halála, és itt nem csak azokra gondolok akiket a kérdezõ ölt meg, hanem azokra is akiket miatta altatnak le egy isten háta mögötti menhelyen, mert inkább ilyen agyatlan szaporítóktól vesznek kutyát az emberek, minthogy ellátogassanak egy menhelyre. Tudod mit, baromira nem érdekel, hogy esetlegesen megbántom az érzékeny kis lelkivilágát egy ilyen önzõ baromnak.

Az első hétben két tabit nem vettem be, otthon maradt és nem tudtam érte menni. A másodikat pótoltam, és azóta rendesen szedem. Második hét végén volt szex. Lehet ebből probléma? Egyébként 7 éve szedek fogamzásgátlót, 4 hónapja váltottam ujra.

Legjobb válasz: Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.

Kiegészítõ védekezést alkalmaztatok? Mert ha nem, akkor bizony lehet probléma, ha nem szeretnél babát. Az elsõ hétben és az utolsó hét végén a legveszélyesebb tabit kihagyni. Ha az elsõ hétben hagyod ki, akkor arra a ciklusra nem tud kialakulni rendesen a védettség, ha az utolsó hét végén marad le, akkor meg a következõ ciklusra nem lett védettség. Szóval ebben a ciklusban most már mindenképpen használj kiegészítõ védekezést, és reménykedj, hogy nem lesz gond. Elég régóta szeded, de fene tudja, hogyan reagál a szervezeted a tabi kimaradására, fõleg, hogy most egy másikat használsz. Szóval ha a kövi vérzésed nem jön, vagy gyenge, akkor azonnal tesztelj.
A kérdező hozzászólása: volt már ilyen máskor is, és akkor nem volt probléma. hát igen elég régóta szedem, én is ebben bízom. és a tájékoztató egyébként azt mondja, hogy az soakkl veszéjesebb ha a szex után nem veszem be. ezt mondju knem értem
A kérdező hozzászólása: azért írtam hogy 4 hónapja váltottam, mert általában egy idõ után én ugy tudom hosszászokik a szervezet, és lehet hogy használ annyira. váltanom kellett, mert az elõzõ nagyon erõs volt.

7 hetes a kislányom és én nem szoptatok, csak az első héten szoptattam. Becsomósodott a mellem és az egész olyan nagyon fájdalmas és kényelmetlen volt. Miért nem fogadják el az emberek ha valaki a tápszer mellett dönt?

Legjobb válasz: Szerintem az volt a gond neked, hogy nem kaptal jo tanacsot, nem segitett neked senki az elejen, hogy megoldodjon a problemad a fajdalmas, kenyelmetlen szoptatas miatt. Nekem is becsomosodott a mellem az elso heten, mert tul sok tejem volt es a babam meg nem tudta kiuriteni, kiszivni az egeszet. 2 hetig nem fejtem, mert azt a tanacsot kaptam egy vedodotol, hogy az elso 2-3 hetben nem szabad fejni. Begyulladt a mellem, rohadtul fajt, csomos volt, es 40 fokos lazam volt, antibiotikumot kellett szednem. Vegul, jott egy nagyon kedves, es szakmailag hozzaerto vedono, aki segitett kifejni a tejet, kimasszirozni a csomot, megmutatta, hogy hogyan kell kulonbozo tartasokban szoptatni a babat es megtanitotta nekem, hogy mit kell csinalni egy kovetkezo mellgyulladas eseten. Utana is fajt meg a szoptatas par napig, de renduletlenul szoptattam, mert tudtam, hogy a babamnak ez a legjobb, amit megadhatok. Szoval nem gond az, hogy a tapszer mellett dontottel, en csak azt sajnalom, hogy nem kaptal segitseget, ami megkonnyitette volna a szoptatast az elejen.

Szerintem az volt a gond neked, hogy nem kaptal jo tanacsot, nem segitett neked senki az elejen, hogy megoldodjon a problemad a fajdalmas, kenyelmetlen szoptatas miatt. Nekem is becsomosodott a mellem az elso heten, mert tul sok tejem volt es a babam meg nem tudta kiuriteni, kiszivni az egeszet. 2 hetig nem fejtem, mert azt a tanacsot kaptam egy vedodotol, hogy az elso 2-3 hetben nem szabad fejni. Begyulladt a mellem, rohadtul fajt, csomos volt, es 40 fokos lazam volt, antibiotikumot kellett szednem. Vegul, jott egy nagyon kedves, es szakmailag hozzaerto vedono, aki segitett kifejni a tejet, kimasszirozni a csomot, megmutatta, hogy hogyan kell kulonbozo tartasokban szoptatni a babat es megtanitotta nekem, hogy mit kell csinalni egy kovetkezo mellgyulladas eseten. Utana is fajt meg a szoptatas par napig, de renduletlenul szoptattam, mert tudtam, hogy a babamnak ez a legjobb, amit megadhatok. Szoval nem gond az, hogy a tapszer mellett dontottel, en csak azt sajnalom, hogy nem kaptal segitseget, ami megkonnyitette volna a szoptatast az elejen.
Mert az anyatej a legjobb és ez nem "kányelmetlenség stb" kérdése, a fájdalom elmúlik. Ez az egyik legjobb doldog, amit megadhatsz a gyerekednek és még pénzbe sem kerül.
Teljesen igazad van! Ha te úgy döntesz, hogy nem szoptatsz bármi miatta akkor nem szoptatsz, senkinek a véleményével ne foglalkozz! Az én "minta anya vagyok mert szoptatok" idõ már lejárt, anyaság nem csak ebbõl áll! Én nem szoptattam de mindkét gyerekem egyetemre járattam és egyedül felneveltem úgy, hogy 3 munkahelyem volt, mert kellett a pénz. Mindkét gyerekem egészséges felnõtt lett, soha nem voltak betegek!
Mert a babának az anyatej sokkal jobb.
Szia! Az én lányom is hét hetes :) Én sem szoptatok, nem is tudtam, mert a kislány csak sírt, és nem volt hajlandó még bekapni sem a cicit. Már a kórházban sem tudtak segíteni (4-5 szoptatós nõvérke is próbálkozott, nagyon rendesek voltak). Bár én fejem azóta is és csak anyatejet kap. Én nem ítélem el azokat az anyákat, akik a tápszer mellett döntenek, ha oka van a dolognak, és nem csak a kényelem az!!!! Én is szinte csak tápszert kaptam, mert anyu nem hogy nem tudott szoptatni, de csak pár hetet tudott fejni, és elment a teje. Nem vagyok allergiás, beteges stb. Ne foglalkozz az emberekkel, csak magatokkal.....ettõl még ugyanúgy szeretheted a kicsikédet, mint más! Jó babázást :)
Sajnos neked nem segített senki, ezért jártál így. Én ugyanígy voltam, de volt segítségem, így 9 hónapig szoptattam. És azért nehéz ezt elfogadni, mert csak kis türelem kellett volna és a gyereked anyatejen nõhetett volna fel, ami egészségügyileg az egész további életére kihat. Megérte volna az áldozatot...
Megbántad?vagy miért érdekel más véleménye, hiszen valószínûleg eddig sem érdekelt ki mit mond ha így döntöttél!Nem nagyon kampányolnak az 1 hetes szoptatásért.
A tápszerkészítés pont hogy nem kényelmes szerintem, kavargatni, méricskélni, melegíteni kell!Az anyatej ilyen picike babánál azért lenne fontos mert erõsíti az immunrendszerét, és megvédi sok betegségtõl, segít neki hogy megerõsödjön, gyarapodjon.Ha ezeket is mérlegelted, természetesen TE döntesz csak lehet késöbb megbánod!
A kérdező hozzászólása: Nem bántam meg, a babám egészséges és kiegyensúlyozott. A tápszerkészítés nem kényelmetlen. Írta valaki, hogy macerás! Szoba hõmérsékletû babavíz, bele 4 kanál tápszer, összerázom és etetek! Ez olyan macerás?? A szoptatás után még fél órát fejtem és akkor is csak 15 ml jött ki. Nem bánom, hogy nem szoptatok, ez az én döntésem és a kérdést csak kíváncsiságból írtam ki.
A kérdező hozzászólása: Sokan próbáltak segíteni, de nem tudtunk többet lefejni és én a végén azt mondtam, hogy jó akkor itt vége. Nem szoptatok mindenáron! Ez a gyerek így is felnõ , ahogy én is felnõttem úgy , hogy anyám 1 percig nem tudott szoptatni! Nem remegek be miatta, ez van!
Az elsõ hetekben akár 2-kg is lemehet igy, tárolt ch+viz. És ha többet eszel akkor visszapótlódik.
figyi azt sem tudod miket irsz..ha tudnád nem itnád....A glikogén a glükóz poliszacharidja; funkciója a rövidtávú energiaraktározás , a májban raktározódik, amikor munkát végzel onnan ürül elöször, és utánna kezdi elégetni a felesleges(amennyiben van)anyagokat pl zsirszövet.amiko eszel akkor elöször a májban raktározza vissza az adott mennyiséget ujra és ujra...a másfél kiló súlyingadozás reggeli mérleg ill estimérleg simán megvan napi szinten, tehát kapufa ha másfél kg akarsz fogyni, mérd meg magad este, utána reggel hipp hopp megis vagy...
Micsoda probléma...szaladgálj egy hétig és lent is van.
Másfél kilót le lehet úgy adni, hogy elmész wc-re. Õszintén szólva nem értem a problémádat, nem mindegy, hogy 51 vagy 52? Szerintem ha vékony vagy, tök mindegy. Ha meg kövér vagy, akkor 1 kg pláne nem oszt, nem szoroz.
A kérdező hozzászólása: eddig 54, 5 kg voltam, most 57 vagyok 170 centihez, szóval 56-ra szeretnék lemenni. De lehet, hogy hagyom a fenébe, mert tényleg nem vagyok elhízva MÉG.

Kecskeméten Altorjay doktor úr, mennyit kér az első vizsgálatkor? (Nem 12. heti, hanem 7. heti. ) Milyen vizsgálatokra küld tovább? Hüvelyi UH van az első vizsgálaton?

És 12.héten milyen vizsgálatok vannak? Az kb mennyibe fog kerülni?

Legjobb válasz: A doktor urat nem tudom. De a 12 hetes vizsgálatra Kecskeméten a kórházba szoktak küldeni, így ingyen van. Elõször ultrahang van (hüvelyi), megnézik az orrcsontot, tarkóredõt, ülõmagasságot, utána vérvételre kell menni.

A doktor urat nem tudom. De a 12 hetes vizsgálatra Kecskeméten a kórházba szoktak küldeni, így ingyen van. Elõször ultrahang van (hüvelyi), megnézik az orrcsontot, tarkóredõt, ülõmagasságot, utána vérvételre kell menni.
Pl. jol jött h a nagyik fõznek, nem tudtam volna ugyanugy csinálni mindent mint elötte.Fõleg h császáros voltam.
hát én jol megszivtam. a korházba mikor mentünk haza jött a férjemmel a 2 sogornõm. senki se hivta õket, nagy kocsink van de a hordozó mellett mégis szorongtam hátul.aztán otthon volt az aposom meg a sogorom, aki miatt meg kellett állni a tesconál mert õ felságe grill csirkért akart enni. mikor hazaértünk, megtömték a fejüket, babát letette a párom, én meg kezdhettem takaritani mert annyi eszük nem volt hogy 1 adag mosást elinditsanak vagy elmosogassanak. hát mondhatom nagyon jo volt. aztán meg a páromnak kellett pket haza vinni kocsival mert õk nem buszocskáznak. jó mi?ilyenek a rokonjaink.örültem volna ha senkinem jön.
Ha lehet, miért ne használná ki az ember a segítséget. Nekem sem fáj semmim, pedig császároztak, de azért jó volt hogy én babáztam, anyu pedig fõzött sütött takarított, mosott, vasalt. Éjjel mikor csak megnyikkant a gyerek anyu már ugrott, ha sírt 3 órán át ringatta hajnalban! :) Nem adta ide, nekem pihennem kell hogy legyen tejem! :) Vissza kellett menni varratszedésre volt kire hagyni a babám. Neki is nagy öröm volt hogy gondozhatott engem, s ott lehetett az unokájával az elõ naptól kezdve, mert már a kórházba jött aznap, s fogta! Meglehet persze oldani mindent egyedül is, mert párom késõn ér haza én vagyok a babával egész nap egyedü s még este is magam fürdetem, de azért jól jön a segítség .
Én meg azt mondom szerencsétek van, ha elsõ babánál ilyen flottul ment minden, de én bevallom, ha nem lett volna ott anyukám, igen nehezen boldogultam volna. Tehát azért írják, mert nem mindenkinek megy segítség nélkül.
Kinek így jó, kinek úgy.
Nálunk kb. 1 héig volt ott anyukám, utána hármasban voltunk. Mi is elboldogultunk így, bár császároztak, de szerencsére gyorsan felépültem. Mondjuk nekem szerencsém van a férjemmel, mert szó szerint mindent megcsinál a háztartásban, nekem csak a babával kellett foglalkozni. De szerintem ez ember-függõ, van aki jobban igényli ilyenkor a fokozott törõdést, esetleg megijed a feladattól, amit a baba ellátása jelent. Nem vagyunk egyformák.
utolsó vagyok. az kimaradt, h most h hasfájós a baba és egész nap cipelgetni kell, ilyenkor már senki nem kar segíteni
nekem sem hiányzott senki - szerintem az elsõ 1-2 hét nagyon jó volt hármasban :) a nagymamák, nagynénik bár nagyon türelmetlenül, de kivárták az összeszokás idejét, és csak utána jöttek látogatóba
én sem értem miért kell annyi segítség... apuka itthon volt, na persze rá aztán semmit nem lehetett bízni, mert mindenre volt kifogása... így minden rám maradt, ill az jó volt, h anyukám ha jött, hozott kaját, de simán tudtam volna fõzni, pedig császáros voltam... ráadásul szerdai nap hazajöttünk a kórházból, pénteken pedig kettesben is hagytak a lányommal egész hétvégére, és nem volt semmi probléma...
én 6 hétig nem engedtem ide senkit. az anyósom volt az egyetlen, aki képtelen volt felfogni, hogy most ne. õ bepofátlankodott egy héten egyszer, de fél óra után õt is zavartuk haza. olyan jó volt 3asban az elsõ héten :) aztán utána meg kettesben, azóta is ketten vagyunk napközben. :) az elsõ 2 hétben kaptam kaját az apósom párjától (nem egyenlõ az anyósommal), õk nagyon közel laknak, átsétált érte a férjem. az nagyon jól esett, több segítségre nem is volt szükségem.
Utolsó, remélem ez nem nekem szólt 13:46, mert maradjunk annyiban, hogy arról hogy az én napjaim a kórházból hazajõve hogyan teltek, azt csak az tudja aki akkor mellettem volt.
szerintem felelotlenseg volt ilyen kerdest kiirni...csak szitja az indulatokat. kedves kerdezo, ha onigazolasra van szukseged arrol, hogy te milyen szuperstrapabiro vagy akkor legyszives maskor ne itt tedd, mert ide azert jarunk, higy segitsubk egymasnak kerdeseken keresztul es nem azert hogy azon filozofaljunk, hogy vajon egyeseknek miert kell segitseg ha neked nem kellett.nagyot csalodtam....
09:54es vagyok, én lettem a legjobban lepontozva, mert nem igénylem senki segítségét, és nem is fogom soha, ahhoz túlságosan makacs vagyok. nem szeretek senki terhére lenni, ennyi. ha valakinek ez csípi a szemét, akkor sajnálom. akinek jó, hogy ott van az anyja az elsõ héten, semmi rosszat nem írtam rá, és a kérdésre adtam egy hasznos választ. gyökerek.
Utolsó, itt nem gyökerek vannak, hanem emberek, különbözõ véleménnyel, és hál' Istennek, az életed nem az itt kapott pontszámaidtól fog függni, úgyhogy felesleges sértegetni másokat.
hát szerintem meg elég nagy gyökér az, aki valakit azért néz le, mert nem szorul segítségre. :)
ja, ha apuci nekem is "kinyalná otthonülve a se..em", akkor nekem sem kéne segítség...
A kérdező hozzászólása: Az én férjem reegel 5 töl idáig nem jött haza mert dolgozik, és ez már a gyerek születése ota gy van.Szoval apuci nem nyal, tehát egyedül csinálok mindent egyedül a bevásárlás ami apa dolga.De nem vagyok szuper anya és igen ha élne anyukám biztos elfogadnám néha a segitségét de anyosé nem kéne soha!!!!!!Igy viszont megoldom egyedül és nem panaszkodom énválasztotam és nekem jo igy még ha nehéz is!Mindenki más eztén is tudom, én ilyen vagyok!4!
18:37, a boldogító igen nem kötelezõ mulatság. viszont amit mûvelsz, az irigység ;)
nem vagyok irígy egyetlen bamba gyerekre sem, aki órákig néz egy csörgõt egyedül...... :) )) na, viszlát, megyek errõl a selejt nõi oldalról :D nõk.....
Azért, pl. , mert császárosan, az én ordítós babámmal valószínû, hogy idegösszeroppanást kaptál volna..... ( segítség nélkül csináltam végig friss mûtéttel, és úgy, hogy nem hagytam sírni a nyûgös babámat......)
Igazából nem értem, hogy mért kell ilyen hülye kérdést feltenni, ha meg már felteszi valaki, és megtisztelik Õt a válaszokkal, akkor mért nem lehet elfogadni, hogy nem mindenki egyforma, és nem mindenkinek ugyanúgy jó. Nem vagy különb senkinél, hidd el nem ettõl leszel jó anya.
Szerintem ez attól is függ, hogy ki mennyire önálló személyiség. Ismerek olyat, aki 2 gyerekes anyukaként( óvodások) még mindig a nagymamától viszi haza az ebédet. Ha valaki mindig az anyukájára támaszkodott, annak szüksége lehet ilyenkor is a tanácsaira. Ha pedig valaki régóta a saját lábán áll, abban fel sem merül, hogy egyedül nem tudja megoldani. Az én férjem 5 hónap munkanélküliség után a terhességem nyolcadik hónapjában kapott állást és a 3 hónap próbaidõt az ország másik felében kellett letöltenie. Így miután kijöttünk a kórházból 3 napig voltunk hármasban, utána 1 hónapig egyedül voltam a babával. Anyukám az elsõ két héten munka után szinte minden nap hozott nekem vacsorát, itt maradt amíg lezuhanyoztam. Én nem kértem, de jól esett, és persze jó volt egy kicsit beszélgetni is valakivel. azt viszont, hogy valaki egész nap ott tegyen-vegyen körülöttünk nem tudtam volna elviselni. Amikor hazajött a férjem direkt furcsa volt, hogy nem csak mi ketten vagyunk a babucival, fõleg éjszakánként.
nekem jolesett a segitseg, nem az, hogy valaki teblaboljon meg a lakasban, hanem hogy fozzon, rendet tegyen, nem kell ugy leszolni ezert, mert minden baba mas es van, akivel/akinek nem olyan egyszeru. szerintem orulj, ha neked jol ment a legelejen is, de aki azt ajanlja, hogy szukseg lehet segitsegre, az is csak joszantabol, segito szandekbol ajanlja szerintem.
en nem vagyok szuperanyu, es a babam is tobbemberes. orulj neki, ha ilyen "remekul" ment minden, lehet sosem lesz szukseged segitsegre, nekem volt es nem szegyenlek segitseget kerni, mert a babamnak is jo ha a mamaja nem hullafaradt es idegroncs. amugy annakidejen en sem az elso hetekben voltam faradt, hanem azutan, ha osszegyulik a kialvatlansag. szoval, nem kellene koran kovetkezteteseket levonnod a gyereknevelest illetoen
Én is császáros voltam, csúnya sebgyulladással, naponta kellett visszamennem a kórházba sebátmosásra és mégis elég volt a férjem segítsége. Meg is õröltem volna, ha anyám vagy anyósom körbeugrál és belekotnyeleskedik az én háztartásomba. Azt nem mondom, hogy könnyû volt, de így volt pont jó. Mégiscsak mi vagyunk egy család, nekünk kell a kezdeti neházségekkel is szembe nézni.
A kérdező hozzászólása: Most már 9, 5 hosababám és eddig még a férjemen kivül nem kellet másnak a segitségét kérnem azokkal értek egyet akik ugy gondolják 3 man vagyunk egy család és nekünk kell megoldani a dolgokat.Én sem birtam birnámelviselni ha anyos itt ugráltvolna/ugrálna körülöttünk, anyukám márnem él de õ sem az a fajta aki körülugrálna és az agyamra menne azal hogy õ segiteni akarna!
Ha császáros lennél, értenéd a másik tábort is... Iszonyúan szar, és nagyon bosszantó dolog, hogy másokra vagy utalva, de ha az illetõ az édesanyád, akkor nagyon jól esik, hogy ott van! Nálunk az elsõ héten minden nap jött. Nem volt itt egész nap, csak ebédet hozott, eltett-vett a konyhában, segített a férjemnek a takarításban, és kicsit babázott, amíg én összeszedtem magam. Aztán délután szép csendesen, mint egy jótündér elillant. Utána újra hármasban voltunk. Nekem nagyon jól esett, hogy itt volt, és se útban nem volt, se nem zavart, se nem éreztem úgy, hogy belemászott a családunkba, hisz õ is a családom része.
Elõzõ vagyok, gondolom, ha Te is szerencsés lennél, és még élne az édesanyád, akkor ment volna segíteni. Nem kell feltétlenül körülugrálni a másikat, a segítség nem ilyen... Csak apróságokkal is lehet segíteni.
szia! az én férjem sajnos alig tudott velünk itthon lenni. hazahozott a kórházból, felhozta a csomagokat és elment dolgozni. én meg egy heti kialvatlanság után csak zokogtam egész nap. jól jött volna, ha valaki ott van, hogy ne érezzem magam annyira egyedül. a babám sokat sírt, pisilni se tudtam kimenni. három hétbe telt míg kiderült, kevés a tejem (fogyni kezdett a manó). aztán hasfájós lett, egész nap cipeltem. túl vagyok rajta, most 9 hónapos, imádom, boldogulunk kettecskén, apa sokszor hiányzik, de ez van. a segítség sokszor nem fizikai, hanem lelki és nem csak a rokonoktól, hanem a barátoktól is várhatjuk. én azért nem lettem depressziós, mert a barátnõmmel nagyon sokat telefonáltunk :)
én szeretem az anyukámat jó volt hogy JÖTT segíteni!! vasárnap jöttünk haza a kórházból, hétfõn reggel jött, fõzött, mosott, felmosott, bevásárolt, stb.... én csak pihentem mert nem engedett semmit csinálni. aranyos volt. mondjuk nekem volt külsõ és belsõ varratom (40 percig varrtak!!9 és fájt is utána 3-4 hétig és jólesett csak pihenni. én hálás voltam az anyukámnak. tavaly szültem májusban és hál Istennek idén is fogok novemberben és jönni fog, már jelezte és örülök neki. minden jót.
Anya felajánlotta nekünk is, de nem éreztem szükségét, pedig az elsõ babám, A-Z-ig varrtak(méhszáj-hüvely-gát)és nem vagyok szuperanyu .Egyetlen dolgot kértem tõle, de még a kórházban, hogy hozzon be kaját.Szombati napon jöttünk haza és bármit kértem a páromtól, megcsinálta(mosogatás és fõzésen kívül).Ha fáradt voltam aludtam de. a gyerekkel, szép lassan mindent csináltam, ha elfáradtam, pihentem, nem erõltettem túl magam.Anya jött az elsõ hétvégén látogatóba, mindenkit beosztottunk és kértük, hogy szóljanak, mikor jönnek.Én örültem hogy jönnek a barátok is, de csak módjával.
nem a gyerekre vagy irigy, hanem azokra a nõkre, akiknek segít a férjük :D nem érted, mi? hogy mire írtam. menj is errõl az oldalról, sõt, el az egész világhálóról, vissza a kertbe, kapálni, fõzni a zuradnak. :)

Két hete nem szedek fogamzásgátlót (Diane 35) , mert babát akarunk majd. Kétszer szeretkeztünk óvszer nélkül az első héten, de nem élvezett belém. Teherbe lehet esni már ilyenkor?

A menzi utolsó napját követ? els? gyógyszermentes héten történt, hogy két alkalommal rövid id?re óvszer nélkül volt bennem a párom. Ilyenkor még nincs kiürülve a gyószer? Csak azért aggódom, mert ki akarjuk várni a 3-6 hónapot. Illetve mindkét óvszermentes behatolás utáni reggelen pecsétel? vérzésem volt, nyúlós, barnás szín?. Ez mit?l lehetett?

Legjobb válasz: Ha a gyógyszer abbahagyása után "lezajlott" az elsõ menstruáció redben, akkor lehet próbálkozni. De ha rögtön utána összejön a baba, akkor sem kell aggódni, mert a mai gyógyszerek igen kevés hormont tartalmaznak.

Ha a gyógyszer abbahagyása után "lezajlott" az elsõ menstruáció redben, akkor lehet próbálkozni. De ha rögtön utána összejön a baba, akkor sem kell aggódni, mert a mai gyógyszerek igen kevés hormont tartalmaznak.
Én hallottam már olyat, hogy a doki írt fel a nõnek fogigátlót, hogy szegyje 3 hónapig, aztán az elsõ gyógyszermentes napon akciózzanak! A Siker nem maradt el. Állítólag a gyógyszer szedését követõen nagyobb az esély a babára!

Miért nem szabad levágni a baba körmét az első héten?

Legjobb válasz: Én ugy tudom, hogy az elsõ 3 hétben nem ajánlott, és azért mert könnyeb begyulladhatnak a körme tövei.

Én ugy tudom, hogy az elsõ 3 hétben nem ajánlott, és azért mert könnyeb begyulladhatnak a körme tövei.
Én mindkét fiamnak levágtam már a kórházban, mert össze vissza karmolászták a kis arcukat (a kiskesztyût simán levették valahogy :o)), és semmi nem történt. Igaz, hogy csak a hegyes végeket, tehát nem tövig, de levágtam. A nõvéremnek van egy heg az arcán, amit újszülöttként karmolt magára. Biztos ezért is vágtam le, mert én nem akartam ilyet......
Nekem senki nem mondta, hogy nem szabad, le is vágtam a fiam körmét amikor hazajöttünk a kórházból, mert nagyon hosszú volt neki. Nem lett semmi baja.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy ez régi felfogás és nyugodtam le lehet vágni, persze nem tövig csak éppen , hogy..én is le fogom neki vágni ha nagy lesz a khban ha nem annyira itthon
Én egy hét után levágtam, már késõ volt, mert lehajlott és majdnem benõtt. Sajnos belevágtam egy kicsit az ujjába, utána együtt sírtunk:(
Le szabad vágni a baba körmét. Én is levágtam a kórházban, met francia manikürrel született.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!