Találatok a következő kifejezésre: Az első hétben hány (24 db)

Ti hány hetes terhesek vagytok, hol laktok, mikor jelentkezett az első tüneteitek, hány hetesen tudtátok meg hogy terhesek vagytok? És milyen tüneteitek voltak az első pár hétben?

Én 4 hetes vagyok..de már múlthéttől éreztem a tüneteket! mellfeszülés, hányinger, émelygés, és volt rózsaszínes folyásom is.Ma teszteltem +!!! Reggel óta meg fáj a petefészkemnél bal oldalt.meg szurkálódik!!

Legjobb válasz: 5 hetesen vettem észre, mert nem jött meg. Semmi tünet nem volt ezen kívül. Sem folyás, sem émelygés, sem hányinger, semmi sem volt.

5 hetesen vettem észre, mert nem jött meg. Semmi tünet nem volt ezen kívül. Sem folyás, sem émelygés, sem hányinger, semmi sem volt.
A kérdező hozzászólása: És most hány hetes vagy? tüneteid? vagy már megvan a pocaklakód :) ?
Szia! Elsõ voltam. Sajnos abortuszra került sor, ugyanis gyógyszer mellett fogant, és a dokim egészségügyi okok miatt nem javasolta a megtartását. Mert ugye senki nem kíván magának (meg persze másnak sem) beteg gyermeket. Nagyon nehéz volt, de kezdek belenyugodni, hogy kénytelen voltam így dönteni, illetve elfogadni az orvos javaslatát. Tehát nekem egészen a 7-8-ig hétig semmi jel sem jelentkezett. Nálunk a családban, érdekes, de így volt, ahol kisfiú született, ott nem voltak panaszok, akinek kislánya lett, õ rosszul volt, szinte a 9. hónapig. De persze ez nem törvényszerû, van rá ellenpélda is, csak érdekességként írtam. Ti mennyi idõsek Vagytok? És hogy Vagytok? :-)
A kérdező hozzászólása: Nekem most derült ki hogy az vagyok, hét elejére nem vártam..és kedden már kezembe volt a pozitív teszt.nálam múlthéten volt rózsaszínes folyáás.most meg mindjárt megjön érzésem van , és az alhasam fájdogál, ezeken kívül jól vagyok!Köszönöm! Jövõhéten megyek dokihoz. Sajnálom ami veled történt :( Remélem jól vagy!
A kérdező hozzászólása: 5hetes leszek hétfõn!
A kérdező hozzászólása: bocsi, nem kedden hanem szerdán * csak elírtam! majd írj, hogy, hogy vagy !!
szia, mi 4+5 hetesen tudtuk meg, akkor teszteltem (elõtte 1 héttel még nem mutatta a teszt), terveztük szval vártuk az eredményt. nekem 3+3 hetesen kezdõdött azzal, hogy egy héti iszonyúan puffadtam mindig du-tól estig és nagyon büdösként távozott :) de ilyen tünettel csak a rakott karfiolra tippeltem..aztán kiderült és fokozatosan nagyon fáradékony lettem és 2 óránként éhes, mellfeszülés valamint iszonyú motiválatlanság (egyetemi tanulmányaim iránt)..ez még ma is eléggé tart:) aztán nekem ez az émelygõs idõszak úgy 9-10 hét körül jött, nem volt vészes, de nem volt kellemes sem.. most 18hetes vagyok és Bp. III.ker.ben lakom
A kérdező hozzászólása: Boldog Babavárást neked :)

Mennyi idő után volt az első szex? Hány randi vagy hány hét?

Legjobb válasz: egy nap se, egy randi se. Felmentem tanulni hozzá, megvolt. Így vesztettem el. Ez van.

egy nap se, egy randi se. Felmentem tanulni hozzá, megvolt. Így vesztettem el. Ez van.
Te hetekbe méred? Huh. Nálunk 5 hónap után volt.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 18:44 te elõször szültélXD
A párom 18 évesen egy buliban szedett fel valakit és úgy történt meg, nekem 16-17 évesen és hónapok teltek el.
Ha a szüzesség elvesztésére gondolsz, akkor kb. 4 hónap után és szinte minden nap taliztunk, volt h. csak pár percet, de volt h. órákat, bár elég hamar rátértünk az újjazásos, orális szexhez, de behatolásos csak 4 hónap után történt és 16 éves voltam. De fiatalabb koromban volt olyan kapcsolatom ami 3 hónapig tartott, minden nap taliztunk, de csak csókolóztunk, semmi tapi. A mostani párommal a 2.3.randi után már lefeküdtem, de akkor már egyikünk sem volt szûz.:-)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! elsõ válaszolók, gondolom ti fiatalabbak vagytok, vagy voltatok akkor, de én már bõven 20 felett vagyok, a fiú is, szóval hónapokat biztosan nem fogok várni a szex-szel. szûz sem vagyok már.
hát a 4 hónap minden, csak nem komoly kapcsolat szerintem
legeslegelsõ aktus: a 2. randin, tartós kapcsolat lett belõle. következõ "kapcsolat" rövid: 3.randin, sajnos rájöttem, hogy az illetõ testileg nem vonz, sõt undorít!(még szerencse, h idõben sor került a dologra és így tudtam is szakítani utána). 3.komoly kapcsolatnál pedig az elsõ randi utáni másnap reggel, 4hónapos kapcsolat volt. Nos ezután megint pár hónapos kapcsolataim voltak, de itt már minimum 6-7 randi volt aktus elõtt(bõ 1hónap). Amikor pedig éreztem az igazit, a 7.napon feküdtünk le...ennek már 2éve:) azóta is együtt vagyunk.
13 hónap :) )) 10, 5 éve. 7 éves házasok vagyunk már
fogalmam sincs hány randi)sok) de 7 hónapig vártunk a szexre..
amikor 2hónaposak voltunk:)
9hónap!! és nem számoltam de nagyon sok randi:D
4. hétvégén. mindketten szüzek voltunk.
hirtelen azt értettem ez alatt, hogy az akkori párod szedett össze valakit...

Egy újszülöttnek az első napokban, első héten hány pelenkára van szüksége?

Nemsokára megszületik a babám és nem tudom, hány csomaggal/darabbal készüljek...

Legjobb válasz: New Baby vagy New Born pelenkából egy csomag elég,mert hamar kinövi. Nekünk a fele meg is maradt. Ajánlom a DM-ben kapható Babylove pelust, jó minõség, és nem is ereszt ellentétben néhány drágábbal.

New Baby vagy New Born pelenkából egy csomag elég, mert hamar kinövi. Nekünk a fele meg is maradt. Ajánlom a DM-ben kapható Babylove pelust, jó minõség, és nem is ereszt ellentétben néhány drágábbal.
Egy csomag legkissebb méretû pelenkát vegyél.Ha nagy babád születik akkor elég lesz egy csomag ebbõl. Kb. 5-6db kell egy napra.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Az újszülött méretbõl elég egyetlen csomag. Hihewtetlen, milyen gyorsan kinövik. Utána már jó a mini méret, ebbõl vegyél inkább többet. Amúgy naponta elég változó, babától is függ, de nagyjából 7-8 db/nap a legelején. Kb. 4 óránként számolj egy új pelussal.

Hány fok meleg legyen az újszülött körül az első hetekben vagy hónapokban?

Legjobb válasz: A kisgyermek és a csecsemõ szobájának kívánatos hõmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthetõ megfelelõ hõmérsékletnek. A magyar szokások ettõl gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hõérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahõmérõt használni. A szoba levegõjének frissességérõl gyakori szellõztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegõjét. Legalább ilyen fontos volna a kellõ (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegõ. A száraz levegõ, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegõjû lakás áll.

A kisgyermek és a csecsemõ szobájának kívánatos hõmérséklete nappal 19-22°C. még tisztába tevés idején sincs szükség melegebbre. Éjjel pedig 16-19 °C tekinthetõ megfelelõ hõmérsékletnek. A magyar szokások ettõl gyökeresen különböznek, ez nagyon nagy hiba. A legtöbb ember hõérzése nem túlságosan megbízható, ezért helyes szobahõmérõt használni. A szoba levegõjének frissességérõl gyakori szellõztetéssel lehet gondoskodni; még télen is naponta többször cseréljük ki a szoba levegõjét. Legalább ilyen fontos volna a kellõ (60-70 %-os) páratartalom fenntartása. Meleg szobában ennél jóval szárazabb a levegõ. A száraz levegõ, kivált éjjel, rendkívül károsan hat a nyálkahártyákra, a légúti betegségre való hajlam hátterében igen gyakran a túl száraz levegõjû lakás áll.
21 lenne az idealis, en orulok, ha nyaron 25 fokot tudok csinalni. a hidegparologtato -1, -2 fokot csinal, de meg igy is dogmeleg volt, amig meleg volt. most, hogy kicsit lehult minden, jo.

Az első 7-8 hétben hány kilo a normális hízás?

Legjobb válasz: szia..én az elsö babommal 3 kilot hiztam a 12-ig hétig..és most vagyok 8 hetes de tartom a sulyom..73 kg voltam és vagyok..de én hányok elég sokat..van aki az elején szed fel sokat..a hormonok.:)ne aggodj.szülés után lemegy.

szia..én az elsö babommal 3 kilot hiztam a 12-ig hétig..és most vagyok 8 hetes de tartom a sulyom..73 kg voltam és vagyok..de én hányok elég sokat..van aki az elején szed fel sokat..a hormonok.:) ne aggodj.szülés után lemegy.
Én úgy tudom, hogy ez teljsen alkattól függõ dolog. Ha valaki vékonyabb többet is felszedhet, mint a "statisztikailag" elõírt kilók. Sõt az elõ trimeszterre a fogyást is normálisnak tartják, mert aki nem tud enni, gyakran éppen veszít a súlyából.
Szia! En 13 hetes vagyok, es meg nem igazan hiztam semmit. Az etrendemre odafigyelek, megprobalok sok gyumolcsot es zoldseget adni a babanak, inkabb sokszor keveset eszem. Szerintem is egyenfuggo.
Szia! Én a 12. hétig 5, 5 kg-t híztam. Ha jól emlékszem a 8-9.hétig 2-3 kg volt a plusz. Most 21 hetes vagyok és 9 kg-t szedtem már fel! Rám valószínûleg felugrik a 20-25 kg! :( De majd lefogyok szülés után!
Szia.Én 15 hetes vagyok és fogytam kb.2 kg-t, pedig egyszer sem hánytam.164cm vagyok és kb.69 kg voltam amikor kiderült, hogy babót várunk.Semmivel sem eszem többet ill.kevesebbet mint elõtte.Kívános sem vagyok igazán.Egy dolog amire megpróbálok odafigyelni(persze nem mindig sikerül)6-7 után gyümit v.zöldséget(van hogy sajtot is) eszem.Terhesvitamint nem szedek.Ez teljesen alkatfüggõ, hogy ki mennyit hízik, lehet hogy csak ezután csak úgy felugranak a kilók.:-)
En sem hiztam semmit 8 hetesig..utana kezdtem szedni az elevitet es azota 4 kilot hiztam, most 12 hetes vagyok.
Szia, és az elsõ 3 hónapban csak 1kg szedtem fel.Most 34 hetes vagyok és 6 kg szedtem fel.
Én nem hítam csak a 15.héttöl kezdeve.60kg-ról indultam és eddig 7kg hítam, most 26 hetes vagyok.Szerintem ez alkat kerdése, mindenkinél más és más...
Azt nem tudom, de 13 hét alatt 8 jött fel. 30 kilót híztam összesen:( 158/56-ról kezdtem, most 3 hónapos a kislányom és 67 vagyok.
Én most vagyok 18 hetes, és sztem 2 kiló jött fel talán... nem is tudom igazán. A 15. hétig meg is voltam rémülve néha, mert 1-1 kilóval kevesebb voltam néha, és nagyon sokat eszem!! Rosszul nem voltam sose, és kívánós sem vaygyok igazán!

Hány hétbe, hónapba tellett mig kiváltottátok az elsö, második, harmadik étkezést?

tudom,hogy babafüggö, de érdekelnek a tapasztalatok.

Legjobb válasz: elsõ: kb. egy hónap második: egy hét harmadik: egy hét

elsõ: kb. egy hónap második: egy hét harmadik: egy hét
A kérdező hozzászólása: és a többi étkezéskor meg anyatejet vagy tápit kapott? hány hónapos volt amikor 3 étkezést kiváltottál?
Most tíz hónapos. Nyolc hónapos koráig volt anyatejes. Amikor tápszeres lett, a doktornõ javasolta, hogy egyszer fõzelék, egyszer gyümölcs, egyszer sinlac, és kétszer tápszer legyen az adagja. A sinlacot utálta, talán kétszer-háromszor próbáltam meg megetetni vele, de semmi. Az helyett kap tejpépet, tejbedarapépet, vagy gabonapépet. Szóval Amikor nyolc hónapos elmúlt és tápszeres lett, akkor álltunk át a háromszori étkezésre, és kétszeri tápszerezésre.

Igényeltétek a segítséget az első pár hétben a szülés után? Ha igen, miben? Melyik időszak/hány hét a leghúzósabb?

nemsokára megszületik az els? babám, sokan felajánlották a segítségüket, ami jól esik, de fogalmam sincs, mit mondjak nekik, azt sem tudom, hogy mire készüljek. Lehet, hogy valóban szükségem lesz rá, lehet, hogy csak egyedül szeretnénk majd maradni.

Legjobb válasz: Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8,5 hós ikrek anyukája

Császáros voltam. Én annyi segitséget kértem csak, hogy fõzzenek ránk 2-3 héteig. A nagyim megfõzött a férjem pedig elhozta. De készenlétben volt mindenki 1 hétig. Csak telefonálnom kellett volna, ha segitség kell. De 2 hét után, ha nem is minden nap, de fõztem magunkra. A férjem 2 hétig volt itthon velünk. 8, 5 hós ikrek anyukája
Én is császáros voltam, a babám nappal alig aludt, eléggé kikészültem. Nemek anyukám és anyósom felváltva jöttek, fõztek és vasaltak. A férjem 3 hétig volt itthon, õ intézte a papírmunkát és a bevásárlást. Szerintem se legyen lelkiismeret-furdalásod, ha kéred, elfogadod a segítséget, jó lesz a felszabaduló idõt a babáddal, vagy csak simán pihenéssel töltened.
Nekem az elsõ héten anyósom volt itt meg a férjem is!Férjem nagyon sokat segített, bevásárolt, papírokat ügyintéztestb!Anyósom megfõzött úgy ahogy de utánna se elmosogatni se elpakolni, az meg hogy magától meglássa, hogy lejárt a mosógép és kikéne teregetni..ááá...tespedt a tv elõtt!na ez engem kifejezetten idegesített, jól felcsesztem magam rajta úgyhogy lehet jobb lett volna ha itt sincs, ráadásul még a fõztjébe se nagyon volt köszönet mert úgy befûszerezett mindent meg simán a levesbe egy fél fej kelkáposztát belefõzött, hiába mondtam neki, hogy ettõl fájhat a babám hasa!Persze mert õ soha nem szoptatott úgyhogy azt se tudta mirõl beszélek! A következõ héten itt volt anyum, na õ egy megváltás volt!Mindent megcsinált magától nem kellet külön kérni!Mosott, fõzött(elõtte interneten megnézte miket ehet egy szptatós kismama pedig annak idején õ se szoptatott minket bátyámmal tehát szintén gõze nem volt ezekrõl a dolgokról de legalább utánna nézett)takarított, megcsinálta a kertemet, bevásárolt és ami a legfontosabb:normális tanácsokat adott a babámmal kapcsolatba!ha sírt a babám õ szinte mindíg tudta, hogy miért és mindíg úgy megtudott nyugtatni engem is!Ja és amikor látta rjtam, hogy nagyon fáradt vagyok mindíg elzavart aludni, fõleg mikor a babám is aludt! Szóval összegezve nagyon jól jön a segítség csak nem mindegy, hogy kitõl! Gratulálok és könnyû szülést kívánok neked!
Én is császárral szültem, de meglepõen gyorsan gyógyultam. Édesanyám 4 napot töltött nálunk, az jó volt nagyon, de utána már gond nélkül elláttam egyedül a háztartást is. Én is azt mondom, hogy jobb, ha van segítséged az elsõ héten legalább, aztán még mindig elküldheted korábban, ha úgy érzed, jobb volna nélküle. Hirtelen odateremteni valakit, ha elutasítottad, és mégis kéne - az már nehezebb.
ja, nekem kb.3 hét vol, ami tényleg kemény volt. de ez függ attól is, hogy téged mennyire "vesz igénybe" a szülés. az biztos, hogy 6 hetet rá kell szánnod a pihenésre, hogy ne legyen gond.
pároddal várjátok a babát? nekem a férjem volt a legjobb segítségem, elsõ 2 hétben itthon volt. a nagymamák nálunk is ajánlkoztak, én azt kértem, hogy heti 1x fõzzenek nekünk (úgyis 2-3 napi adagot hoztak), megbeszéltük ki melyik napot vállalja. jó is velük elõre megbeszélni, hogy csak rakják le az ennivalót, vagy csak elmegy ért a párod. az elsõ 6 hét arról szól, hogy megismerjétek egymást a babával, nagyon nincs szükség látogatókra. (persze 1x meg kell nézniük a babát, de max.1órára hívjátok.) persze ez tapintat kérdése is. ha van olyan ajánlkozód, aki úgy tud segíteni, hogy közben nem fáraszt téged (pl.észrevétlenül elmosgat, kitereget és közben nem kell szóval tartanod), akkor az nagyon jól fog jönni. boldog babázást neked!
Nekem anyukám segített a legtöbbet. Az elsõ héten naponta jött, fõzött, mosott, vasalt. Takarítani nem kellett neki olyan sokat, legalábbis az elsõ gyereknél, konyhát söpörni, felmosni. A porszívózást, törölgetést, egyéb dolgokat a férjemmel megoldottuk.. Ezután még pár hónapig heti kétszer hozott fõtt kaját, alkalmanként néha kivasalt. Anyósom is hozott közben néha ételt (heti 1-2x), a többi napon vagy én fõztem, vagy volt még maradék. Ez már maga nagy segítség volt. Anyósom is segített néha vasalni, ha épp úgy jött ki a lépés. Ez fõleg akkor volt jó amikor már a 3. gyerekem is megszületett.
Abszolút megértelek, de vigyázz, nehogy úgy járj mint én. Büszkén és dölyfösen elutasítottam minden segítséget, mert hát én kemény csaj vagyok, és különben is, hadd legyünk békében itthon. Mindamellett én is császáros voltam, ikrek jöttek... jó nagy hülye voltam, hogy nem kértem a segítségbõl. Azt javaslom, hogy ha valaki néha szívesen kitakarít, kivasal, megfõz, bevásárol, azt fogadd el, köszönd meg. A babát viszont ne add ki a kezedbõl, hozzád és a férjedhez kell hogy szokjon, s az a normális, ha õt ti gondozzátok.
Nem igazán. Megõrültem volna, ha hetekig itt pörörg körülöttem valaki.
Nekem is a fõzés volt az elsõ hetekben "kritikus pont". Anyukám viszont fõzött ránk, úgyhogy ez nagyon jól esett. Párom pedig sokat segített a takarításban az elsõ hetekben. (Én is császáros voltam.)
Szia, én szerencsés voltam, mert a férjem 3 hétig velünk volt szülés után, óriási segítséget jelentett. Õ takarított, fõzött, bevásárolt, mert óriási fájdalmaim voltak az elsõ hetekben, ráadásul migrénes fejfájás is gyötört. A babám hasfájós volt, azzal is igen megszenvedtünk. Szerintem neki köszönhetem, hogy nem lettem depressziós, mert egyedül nem bírtam volna. Sokat sírt a babám pont a hasfájása miatt, bennem a baba sírása olyan szintû feszültséget indított be, amit még soha nem éreztem, a gyomrom is görcsben volt folyton. Fürdetésben is elkelt a segítség, amíg beletanultam mindenbe.
Én örültem, hogy a kispapa is kivett szabit, azért, hogy elintézze a TAJ kártyát és egyéb kártyákat a babának. Erre nem lett volna energiám. Párom anyukája pedig egy hétig volt velünk, az is nagyon jó volt, mert nem kellett takarítanom és fõznöm. Emiatt az elsõ négy hét nem is a legnehezebb volt, az azután jött. (mivel négy hétig csak aludt meg evett a lányom és utána kezdte hogy ha ébren volt, akkor vagy ordított, vagy rázogatni kellet a kis hátsóját és ez ment hónapokig. Aztán megtanult mászni, onnantól jobb volt, néha elfoglalta magát.) Tapasztalatból azt mondom, fogadj el segítséget. Szinte biztos voltam benne a szülés elõtt, hogy senkit nem akarok majd látni a babámon kívül egy darabig, de egyáltalán nem így volt, sokat segített, hogy volt kivel beszélgetni.
Nekem a kislányom egy tündér volt az elsö hetekben evett és aludt, így volt segítségem ami nagyon jó volt, mert fáradt voltam, megfözött, takarított, és enegem szorakoztatott (anyám + nénikém felváltva).Párom 5 hetet volt itthon. Èn egyedül lenni nem szeretek. De ha egyedül maradtam volna sem lett volna baj, mert lányom 1x kelt fel éjszaka. Akinek 2 óránként kel éjszaka + hasfájos szerintem az nem bírja egyedül az elsö heteket. Èn legalább is teljesen kimerültem volna, de mivel tudtam aludni éjjel így nem volt olyan húzos.
Ez egy olyan dolog, amit csak akkor fogsz tudni, amikor már benne leszel. Szerintem leginkább szüleid, testvéreid, rokonaid segítségét kérd. Megkérheted mondjuk a leendõ nagymamát, hogy fürdesse meg elõször babádat. Ismerõsök valószínû csak udvariasságból mondták, és olyasmire gondoltak, hogy esetleg fél órára bevállalják, mikor épp alszik és elmész fodrászhoz. Vagy átjönnek hozzád, és amíg te fõzöl, ügyelnek a kicsire, vagy csak átmennek és meghallgatnak. Gratulálok nektek sok boldogságot és könnyû szülést kívánok!
Én nem kértem segítséget, na jó, hétvégén anyósom fõzött, de amiben igazán kell segítség arra ritkán ajánlkoznak: kád súrolása, porszívózás stb.Megoldottam mindent egyedül, pedig 2 kicsivel voltam , a férjem is csak hétvégente volt itthon, 1 hét után már én takarítottam mindent.Mégis azt ajánlom, hogy a gyermekágyat próbáld kifeküdni, fõzést, takarítást bízd másra:)
Nálam apuka maradt itthon 2 hétig, összeszoktunk így szépen 3 -an.nem is volt semmi az elején, etetések között általában aludt, mindent megtudtam csinálni.én inkább most szorulnék segítségre, 5 hónapos, nappal alszik 3x20 percet, minden idõmet leköti.

Szülés után hány héttel volt az első menstruációtok? Rendesen volt?

Holnap lesz 2 hónapos a kicsi,és 1 hete,2 napon keresztül volt meg fog jönni érzésem. Tegnap reggel volt egy kis pecsétel?m,az sötétebb volt,és egész nap meg fog jönni érzés. Ma pedig egy kis világosabb,alig több mint a tegnapi pecsétel?. Nem szedek fogamzásgátlót. Ez normális?? Tudom hogy ilyenkor még nem állt helyre egészen a hormonrendszer- de az els? gyermekünk születése után az els? vérzés rendesen volt...

Legjobb válasz: Nekem is akkor jött meg mikor 2 és fél hónapos volt, véreztem 4-5napig rendesen és szépen elállt, majd rá 1 hét múlva megint véreztem,de már annyira nem 3-4 napot. Én akkor elkezdtem fogamzás gátlót szedni (mikor elöször véreztem szülés után),de azt szoptatás alatt ajánlották. De addigra elment a tejem, ugy hogy jövõhéten megint mehetek nõgyógyászhoz.

Nekem is akkor jött meg mikor 2 és fél hónapos volt, véreztem 4-5napig rendesen és szépen elállt, majd rá 1 hét múlva megint véreztem, de már annyira nem 3-4 napot. Én akkor elkezdtem fogamzás gátlót szedni (mikor elöször véreztem szülés után), de azt szoptatás alatt ajánlották. De addigra elment a tejem, ugy hogy jövõhéten megint mehetek nõgyógyászhoz.
Elsõ gyermekemnél 4 hónap, másodiknál 8 hónap és a harmadiknál 15 hónap után volt elsõ vérzésem. Szerintem minden rendben van Nálad! Nincs ok az aggodalomra!
Az elsõvel 4 hónap múlva, a másodikkal 2 hónap múlva.
Szülés után 6 héttel már megjött, és nem teljesen volt normális. 3 napig barnáztam, majd kb. 5-6 napig véreztem rendesen, és rá még vagy 3 napig barnáztam. Azt hittem már soha nem lesz vége. A második mensim is sokáig tartott, de a harmadik már egész normális volt, bár megmarad hosszúnak a mensim sajnos (8-9 nap, elõtte max. 5-6 volt). Szerintem normális, ami most veled történik. Az elsõ pár mensi néha kiszámíthatatlan. Majd rendezõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!- valamelyest sikerült megnyugtatnotok!!
nekem a szlés utána vérzés 6 hétig tartott, aztán 1 hét szünet, és megjött a menszeszem.tehát 8 héttel szülés után.6 napig tartott ahogy mindíg is szokott.és rendszeresen minden hónapban megjött.tehát nekem egybõl helyreállt a ciklusom.
3, 5 hónappal, de elõtte kb két hétig fájdogált a hasam

Aki az elsõ babáját túlhordta, annak a második szülése hogyan alakult, hány hétre született a kistesó?

Elsõ babánk 41 hét +2 napra született, akkor is indították, nem tágultam sajnos egyáltalán, és császár lett a vége. Második babánkkal most vagyok 38 hetes + 2 napos, de egyenlõre ismét zárt a méhszáj, a hasam fent van teljesen...leírnátok nálatok hogyan alakult? CSak "unalmamban" statisztikát gyûjtök :) Köszi elõre is!

Legjobb válasz: Ja, amúgy elsõ baba kisfiú, most a második pedig kislány :)

A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy elsõ baba kisfiú, most a második pedig kislány :)
A dokim szerint ez genetika fèle, mind a hármat túlhordtam, 41.hét után indítottak.
Lányok 1re 41+3 2dik 38+5
Kisfiamat túlhordtam, 42+0 hétre császároztak. 2. gyermekem 38+1 hétre született. 3. koraszülött lett, a 33. héten született.
elsõ lányt túlhordtam, 2 nap után indították, második lányt kiírt napon szültem.
a másodikat nem engedték túlhordani, így indították, császárral végzõdött

Az első hány hét (vagy hónap) az igazán nehéz?

Mesélnétek nekem? Saját történtet is. (elég nehéz id?szakom van, jólesne egy kis bíztatás)

Legjobb válasz: nálunk ez elsõ 1-másfél hónap volt nehéz (hasfájás) de amúgy egy tündér a fiunk, nah meg az éjjelek! még kb 3óránál többet nem aludtam egyhuzamban mióta megszületett, 8 hónapos múlt, a nappalok nagyon jók!

nálunk ez elsõ 1-másfél hónap volt nehéz (hasfájás) de amúgy egy tündér a fiunk, nah meg az éjjelek! még kb 3óránál többet nem aludtam egyhuzamban mióta megszületett, 8 hónapos múlt, a nappalok nagyon jók!
Ne depizz, elvezd, mig jo. Nekem az elso 3 honap felhotlen anyasag volt. Azota fogzunk, orankent kel, eszik tobbszor, mar nem alussza at az ejszakat honapok ota. Elvezd.
de ha ez igy van, ilyen jó baba a gyereked, akkor mi a baj? emiatt nem lehetsz magad alatt.
az összes év ugyanolyan nehéz, más jellegû, súlyosabbnál súlyosabb problémákkal, csak akkor jön a megkönnyebbülés, amikor a gyerek végre kirepül.
A kérdező hozzászólása: És ha a babával minden rendben, tehát evett, aludt, ki van cserélve a pelusa, és nem fáj semmije, akkor nem sír ugye? Az én fiam nagyon nyugodt, csak akkor sír, ha éhes, vagy amikor öltöztetem. Ez így normális?
A kérdező hozzászólása: azt hiszem szülés utáni depresszióba estem sajnos. 1 hete szültem... És ha ilyenkor nyugodt, akkor ez jellemzi majd a késõbbiekben is, vagy ebben a korban még minden baba nyugodt?
Nekem az elsõ kb. két-három hónap volt nehéz, mire belejöttem, és kialakult valami rend.De azóta nagyon jó!Kivéve a fogzás éjszakáit, az borzasztó!
Ikreim vannak. Az egyik hasfájós volt 3 hós koráig, a másik, meg maga a tündér. Most 8 hósak és felcserélõdött az egész. Az eddig nyugodt babám fogzik, igy nyügös és hisztis egész nap. A másiknál már kint van 4 fog, igy õ nyugodt. De legalább az éjszakát végigalusszák.
Nekem az elsõ egy hónap volt nehéz lelkileg.A babám egy tündér sosem volt gond vele, nem hasfájós.Éjjel 2x kel fel, napközben meg sokat játszunk.Most 3 hónapos. Amikor haza engedtek a kórházból nagyon fáradt és nyûgös voltam.Ülve elaludtam szopi közben.Másnap olyan síró roham jött rám, hogy nem tudtam abba hagyni és a párom nagyon megijedt, mert 11 év alatt soha nem látott ilyennek.Hozzá teszem, minket egybõl megrohamoztak a látogatók, ráadásul 2 gyerek is jött, akik nagyon rosszak voltak aznap, amúgy meg jó gyerekek.Kiborultam, nem bírtam.Én azt mondom, hogy amikor legközelebb szülök senki nem jöhet 1 hónapig hozzánk.Ennyi kell, hogy helyre gyere minimum.Az állandó aggodalmak, kételyek nagyon fárasztóak és ha még látogatók is jönnek, na az maga a pokol.Lehet, más nem így élte meg, de nekem ez volt és így éreztem.Kitartás, hamarosan össze fogtok szokni és te is helyre jössz. 3 hós kiscsaj anyukája
Csatlakozom az utolsóhoz. 3-4 hétig ne jöjjön senki! A párom legyen ott maximálisaan. Nekem 2, 5 hét volt olyan, mint egy ájulás. A baba jó volt, de nekem nem volt idõm pihenni, enni, megfésülni a hajam, stb. Lassan evett, aztán melszívó, és már ott is volt a köv. eteés, vagy pelenkázás, vagy valami. De 3 hét után már kezdtem magamhoz térni, kimozdulni és önmagam lenni. 10 hós a babám, nekem nem nehéz vele, igaz velünk lakik az anyósom, és ha kell, segít a házimunkáknál, felügyeli fél-egy órig az unokát.
Nekem az elsõ pár hét volt a legkönnyebb. Annak ellenére, hogy születésétõl egyedül és állandó segítség nélkül nevelem a kislányomat, még mindig ez volt a legnyugodtabb idõszak. Igaz, fáradt voltam, mert éjjel is kellett kelni, de összességében mindenre jutott idõm, fõzni, mosni, takarítani, és sokat neteztem és tévéztem. Aztán egyre több idõt töltött ébren a kislányom, és hasfájós is lett, sokat sírt, így a második-harmadik hónaptól már nem volt olyan könnyû.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!