Találatok a következő kifejezésre: Az első gond nélkül (10 db)

Az első gyerek gond nélkül összejött, a második viszont nem sikerült egyből. Már közel járok a negyvenhez. Talán ez a gond?

Legjobb válasz: Nem, a kor nem számít, sokan szülnek negyven fölött is. De az orvos óvatosságból, a magzat érdekében úgyis elküld majd egy csomó vizsgálatra, ha már teherbe estél, hogy kizárjatok minden kockázati tényezõt. Ha aggaszt, hogy még mindig nem sikerült, akkor beszélj az orvosoddal, mert egy alapos vizsgálat feltárhatja, van-e szervi vagy bármi akadálya annak, hogy nem sikerült eddig.

Nem, a kor nem számít, sokan szülnek negyven fölött is. De az orvos óvatosságból, a magzat érdekében úgyis elküld majd egy csomó vizsgálatra, ha már teherbe estél, hogy kizárjatok minden kockázati tényezõt. Ha aggaszt, hogy még mindig nem sikerült, akkor beszélj az orvosoddal, mert egy alapos vizsgálat feltárhatja, van-e szervi vagy bármi akadálya annak, hogy nem sikerült eddig.
Számít a kor, 35 felett az évek elõrehaladtával csökken a nõk termékenysége. Ez persze nem jelenti azt, hogy 40 évesen vagy a felett nem lehet teherbe esni, mert lehet. Csak esetleg tovább kell próbálkozni. Nem tudom, számodra mit jelent az "egybõl", de a több hónapos próbálkozás még normálisnak számít és nem ad aggodalomra okot.

Rezia fogamzásgátlót szedek és most vettem be a 4. tablettát és az lenne a kérdés, hogy a betegtájékoztató azt írta, hogy már az elsõ napon véd és én ma szeretnék együtt lenni a barátommal teljes védelem nélkül, akkor az mennyire gond?

Legjobb válasz: szerinted ha ezt írta, mi majd mást mondunk? ha a butaság fájna..ha ennyire fosol, ne szexelj, vagy várj még egy évet, míg szeded -_- a saját sorsod irányítója vagy, nyilván a betegtájékoztató tudja legjobban....

szerinted ha ezt írta, mi majd mást mondunk? ha a butaság fájna..ha ennyire fosol, ne szexelj, vagy várj még egy évet, míg szeded -_- a saját sorsod irányítója vagy, nyilván a betegtájékoztató tudja legjobban....
Mi úgy csináltuk, hogy mikor elmúlt a vérzésem (ugye menstruáció elsõ napján kell elkezdeni szedni), már szexeltünk is, és nem védekeztünk, ugyanis hiszek a betegtájékoztatónak, ráadásul a nõgyógyászom is mondta, hogy rögtön véd. 5 vagy 6 nap telt el, akkor csináltuk elõször, már két éve szedem, semmi bajom nem lett.

Járt már valaki igy? Az elsõ gyermekemet gond nélkül szoptauam (kizárólag), annyi tejem volt, hogy több gyerek is jól lakott volna, egész 1éves koráig.

Most második gyermekemnél már a kórházban nem indult be a tej és azóta is amennyi van azért minden nap meg kell küzdeni. Most 2hetes. Miért lehet ez? Mire számíthatok még?

Legjobb válasz: Nõvérem az ikreit majdnem 2 éves korukig szoptatta, úgy hogy még egy gyereknek adott tejet, aztán a 7 évvel késõbb szülte a 3. gyerekét, õt csak 3 hónapos koráig tudta szoptatni. Õ sem tudja, mitõl lehetett.

Nõvérem az ikreit majdnem 2 éves korukig szoptatta, úgy hogy még egy gyereknek adott tejet, aztán a 7 évvel késõbb szülte a 3. gyerekét, õt csak 3 hónapos koráig tudta szoptatni. Õ sem tudja, mitõl lehetett.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már most sem igazán tudom. Reggel le tud szívni egy 100ml azt annyi. Utánna már csak 30-40ml max. tehát tápszer. Egész nap cicin van, mondvá, hogy termeli magának a tejet, de sajna nem igazán veszem észre.
Próbáltál valami tejserkentõ szert? Nálam a Lactoherb tea is mûködik (bár max egy bögrével iszom/nap, mert ha többet ittam kicsit fájdogált a lányom hasa), illetve a fiamnál az urtica urens homeo bogyó is sokat dobott a tej mennyiségen. Ezeket egyiket sem szedtem/szedem állandóan, csak ha úgy érzem, hogy kevesebb a tej, vagy ha épp a baba igénye növekszik. Egy próbát megérnek!
Fogalmam sincs, mitõl van ez, de nálam éppen fordítva alakult: elsõmet 6, másodikamat 9, 5 hónapig szoptattam, és most, a harmadik gyerkõcöt még mindig: õ 20, 5 hónapos. Csak a hormonokra tudok gondolni.

Milyen esetben tanácsolhatnak el valakit az óvodából? Illetve minden gyerek gond nélkül beilleszkedett az első nap?

Tegnap kezdtük az óvodát. Els? nap lévén csak 10-ig maradt. Reggel nem volt semmi gond, szaladt be játszani, még köszönni is alig akart. Viszont 10-kor már sírt, és azzal fogadtak az óvón?k, hogy egész id? alatt sírt. Nem akart enni, rajzolni, nem engedte megtörölni az orrát stb. Az óvón? kedves volt, de azt mondta, a fiam egyemberes gyerek, 25 másik mellett ilyenekre nincs kapacitás. Õk szigorú órarend szerint dolgoznak, nem lehet mindig csak játszani (ugyanis addig nem volt gond, amíg békén hagyták a kisautókkal).

Legjobb válasz: akkor utasíthatják el,ha látják rajta,hogy éretlen az ovihoz,mint pl a te fiad sem az,ahogy leírtad

akkor utasíthatják el, ha látják rajta, hogy éretlen az ovihoz, mint pl a te fiad sem az, ahogy leírtad
Elsõ nap bármilyen viselkedés teljesen természetes. Persze, hogy sír, még sírni fog egy ideig, sõt késõbb is visszaeshet. Ha így beszél az óvónõ, akkor sajnos jól beleválasztottatok. Nem tanácsolhatja el az óvodától azért, mert sír a gyerek és az sem lehet indok, hogy te még otthon vagy. Az óvodakötelezettség csak jövõre lép érvénybe. Ha más megoldás nincs keresd fel te a vezetõt, csak annak meg az a hátulütõje, hogy utána hogy fognak bánni a gyermekeddel. Nehéz helyzet, de ne hagyd magad!
Hát szerintem még nagyon korai, még sok minden változhat a kisfiaddal kapcsolatban. Igazából még most került be egy idegen környezetbe, nélküled. Hozzá kell szoknia, ehhez pedig idõ kell.Valakinek több, valakinek kevesebb. 1 -2 hét múlva sok minden eldõl, addigra tisztábban látod ezt a dolgot. Nekem ma azt mondta az óvónõ, hogy az újaknak nov. 1-ig kell beilleszkedni. Hogy mik a kritériumok, azt nem tudom, de addig még rengeteg ideje van a fiadnak.
Csak emiatt, amit írtál nem utasíthatják el a gyermekedet.Nehogy már egy nap alatt eldöntsék, hogy mi a helyzet.Az én lányom is most szokik be, az elsõ nap még visszaszólt az óvónéninek, hogy hagyja õt békén a kézmosással, mert még játszani szeretne, de azóta semmi gond.A csoportfoglalkozásokon sem ül le a szõnyegre a többiek mellé, hanem a széken ül mögöttük és szemléli az eseményeket.Az óvónéni szerint ez sem gond, nem rosszalkodik közben, ezért hagyják, mert ha erõltetnék, akkor rosszabb lenne.Sajnos tegnap alvásnál be is pisilt és itthon is éjszaka is, de ezért sem szóltak, azt mondták, hogy anyuka ez sajnos az ovi kezdésnél elõfordul.Hát lehet, hogy mi járunk tök jó oviba, de az is lehet, hogy az én gyerekemet is eltanácsolják?
sírás miatt nem tanácsolhatják el, ez marhaság. elmesélem a mi történetünket: tavaly lett 3 éves a kisfiam, el is kezdte az ovit. sírt, nem szerette, felsírt éjjel, nyugtalan volt, alig tudtam otthagyni, ki kellett tépni a kezembõl stb. ez ment szept. hónapban, mivel 2 hetet rögtön beteg is volt, ezért 2 hétig. aztán októberben nem sírt, csak reggel, mikor otthagytam, de alkudozott állandóan, ebéd elõtt már haza kellett hoznom. aztán nov. elején megint beteg lett, kimaradt 2 hét, utána vittem, és a dadusnéni azt mondta neki, h ott kell ennie és aludnia is, amitõl annyira megijedt, h 3 órát ordított, míg érte nem metnük. ott azzal fogadott az óvónõ, h a gyerek nem oviérett, mert ennyi idõ alatt meg kellett volna, h törjön a lelke... elhoztuk a gyereket, beszéltünk az ovivezetõvel és megköszöntük a lehetõséget. a gyermekünk a csoport 5 legokosabb gyereke között volt, csak nehezen illeszkedett be, amiben az óvónõk kicsit sem segítettek. otthon tartottuk, átirattuk másik oviba, amit most kezdett a héten. reggel 2 perc pityergés, elváláskor, utána egész nap jókedvû, eszik, játszik. szóval rengeteg, de rengeteg múlik az ovin, a felnõtteken, akik ott körülveszik, és én azt vettem észre, h a gyerekeken is. a régi oviban a gyerekek totál antiszociálisak voltak, nem érdeklõdtek, az újban mindenki barátságos, mosolygós és ez nagyon pozitív hatással van ott mindenkire.
vidd el a fiad nevelési tanácsadóba, vagy pszichológushoz, gondolom, valami nívósabb oviba írattad, ahol azért szabályok is vannak, ahova olyan gyerek nem járhat, aki nem képes beilleszkedni, beszélni is alig tud
"De mi van a 3 évtõl kezdõdõ óvodakötelezettséggel? Ránk nem vonatkozik?" 2014-tõl van csak. Most még ilyen szabály nincs. A témához: remélem megoldódik, és sikerül beilleszkednie!
lányok, azért szögezzünk le vmit. én mikor bementem beszélni az ovivezetõvel ez volt az 1. mondata: anyuka, az ovi van a gyerekért és nem fordítva. ez kb mindent elmond. sírásért, meg azért, mert 1. héten renitens nem küldhetik el. jól is néznénk ki. amúgy mikor a fiammal tavaly megtörténtek ezek a negatív dolgok beszéltem az én volt óvónõmmel, aki azt mondta, h a beszoktatás okt. végéig tart, nehezebb esetben a nov. hónapot is rászánják. nem 3 nap a világ.
Ennyi miatt biztos nem tanácsolják el az oviból. A lányom csoportjába jár egy fiú, aki szintén késõn tanult meg beszélni, kiscsoportban még alig lehetett érteni, most már nagycsoportos. Õ mondjuk nem sírt, csak mindig szökni akart. És mindenkitõl kérdezte, hogy mikor jön az anyukája. Róla is mondták, hogy egy teljes embert igényel. Õ aztán tényleg nem tartja be a szabályokat, egyáltalán nem lehet bevonni a közös foglalkozásokba. Amikor valami ünnepségre készülnek, akkor be szoktak hívni egy munkatársat az irodából (aki éppen ráér), hogy lefoglalja, mert egyszerûen nem lehet tõle verseket, dalokat tanulni. Vers helyett halandzsázik, éneklés helyett meg áriázik. És mégse tanácsolták le. Azért remélem iskolába már nem megy velük. Szóval a te gyereked ettõl messze áll. Olyat már én is hallottam, hogy egy gyerek alvás idõben mindig visítva sírt és emiatt azt tanácsolták, hogy ne aludjon ott. Ez érthetõ is.
Nem a kérdésedre válaszolok, de mi hétfõn kezdtük az ovit. Lányomért 10-re mentem, majd közölte, hogy õ még maradni szeretne. Óvónõ is hallotta, ahogy ezt mondja és mondta, hogy akkor maradjon ebédig és utána otthon alvás. Mikor ebéd után mentem érte, mondták, hogy sírt, hogy elmentem, de amúgy neki is meg kell szoknia a szabályokat. Kedden már ebéd után mentem érte, és még mindig voltak vele olyan dolgok, hogy nem tartotta be a szabályokat. Tegnap már ott aludt, kicsit sírt, de már elvileg nem volt vele semmi baj a síráson kívül.(óvónõ szerint) Nagyban függ minden ilyen beilleszkedés az óvónõtõl és a csoporttársaktól is (nálunk vegyes csoport van).
A kérdező hozzászólása: Elnézést nem írtam le minden körülményt pontosan. Szóval voltunk hallásvizsgálaton (a fülével semmi gond) és a Gyógypedagógiai központban írták elõ az óvodai fejlesztést (tehát ott óvoda érettnek látták).
Ne haragudjatok kedves elsõ válaszolók, de a gyerek teljesen természetes, hogy a gyerek sír az elsõ napján az óvodában. Meg kell szoknia, hogy sokkal nagyobb inger éri, mint otthon, nagy a zaj, sok a gyerek. Ennek idõ kell, ezért hívják ezt az idõszakot beszoktatásnak. Nekem nem volt ilyen problémám, mert bölcsibõl mentünk, de az elsõ nap az én kislányom is elfáradt, aztán 3 napig semmi baja nem volt és ma sírt mikor eljöttem és ez sajnos még hónapok múlva is elõfordulhat. Én nem nevelési tanácsadóba vinném, hanem korai fejlesztõben méretném fel, fõleg a beszédje miatt. Ebben a korban egyébként nagyon változó a gyerekek fejlettsége és egy óvónõ nem döntheti el, hogy a te gyereked mennyire van lemaradva, maximum javasolhatja, hogy nézesd meg.
A kérdező hozzászólása: A körzetis ovinkba írattam, semmi extra. Egyébként pedig a megkésett beszédfejlõdésrõl is tudtak az oviban a beíratáskor, elméletileg fog is fejlesztést kapni ezzel kapcsolatban az ovin belül.
Erre én is kiváncsi lennék milyen indokokkal utasíthatják el a gyermeket az Oviból! Lányom sem akar szót fogadni, játszana és játszana, na meg délután már nem alszik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Én is reménykedem, hogy minden megoldódik, de egy kicsit már elvesztettem a bizalmam az óvónénikkel szemben. Ha nov. 1. a beszoktatás határa, miért ijesztgetnek elsõ nap azzal, hogy ez így nem lesz jó?

Kedves Kutyások! 2 nagytestű szukám ellésnél az első 5-6 kölyköt gond nélkül szüli meg, majd a többi halva jön a világra, nagy időközökkel. A kutyáim egészségesek, az állatorvos is csak találgat. Próbáltam Oxytocinnal is. Van valakinek valami ötlete?

Legjobb válasz: Bocs én csak nem értem miért olyan létfontosságú, hogy állandóan szüljön szerencsétlen kutya... Szült egyszer, szült kétszer, x alkalommal, kiélvezhetted a kiskutyázást, arról nem is beszélve hogy néhány halva született. Mi kell még? De hát te biztos jobban tudod... -.-" Az nem a fej homokba dugása, hogy nem csinálsz még több halott kiskutyát...

Bocs én csak nem értem miért olyan létfontosságú, hogy állandóan szüljön szerencsétlen kutya... Szült egyszer, szült kétszer, x alkalommal, kiélvezhetted a kiskutyázást, arról nem is beszélve hogy néhány halva született. Mi kell még? De hát te biztos jobban tudod... -.-" Az nem a fej homokba dugása, hogy nem csinálsz még több halott kiskutyát...
Ide nem orvosok járnak csak egyszerû emberek, ha történt is velük ilyen, szakszerûsegítséget nem tudnak adni. Semmi mást nem tudsz tenni mint hogy elviszed õket több másik orvoshoz és elvégeztetsz velük mindenféle vizsgálatot. Ehhez nem szükséges, hogy közben tovább szüljenek.
Nem gondolod, hogy inkább nem kéne õket elletni, ahelyett hogy itt találgatsz?
Mennyi idõsek a szukák? Ha gyakran vannak elletve akkor könnyen lehet, hogy egyszerûen csak kimerültek a sok elléstõl és a szervezetük nem bírja már a terhelést. Pihentesd õket, legalább egy évig ne legyen kölykük, ne legyenek fedeztetve. Azt már csak félve merem megkérdezni, hogy ugye szûrtek, tenyészszemlések a szülõk és a kiskutyák mellé adtok törzskönyvet?
Ohh jó hogy nem a végén még minket vonsz kérdõre! Tudod itt senkinek sem kötelessége hogy válaszoljon neked viszont bárki leírhatja a véleményét azon kívül az oldal leírásában világosan benne van hogy ide nem szakértõk járnak úgyhogy ne arra legyél mérges... Magadnak köszönheted ha valami nem tetszik...
A kérdező hozzászólása: Túl vagyunk már másik orvoson is.Igen, már én is rájöttem, hogy hiba volt a fórumon segítséget kérni.Sok itt az önképzett zseni, akik csak unatkoznak, de érdemleg információt nem tudnak adni.
A kérdező hozzászólása: Nem kell "szegény kutyának állandóan szülnie", és a cél nem a halott kölykök gyártása.Viszont a csajoknak valami bajuk van, mivel most fordult elõ velük elõször, és egymás utáni ellésnél.Tehát megteszek mindent, hogy kiderítsem mi a gond, és ha az orvos azt javasolja a végén, hogy ne szüljenek, akkor nem fognak.Egyelõre azonban próbálok minden szálat megragadni, hogy merre vizsgáljuk még õket.Olyan embereket próbálnék keresni, akik esetleg már találkoztak hasonlóval, a felesleges "jó tanácsokkal" már tele padlásom.
Milyen fajták? Egyébként én biztos nem kísérleteznék Oxitocynnal, az nem akadályozza meg, hogy halva szülessenek a kölykök. Gyanús, hogy mindkettõnél ez a gond. Mennyi idõnként elleted õket?
A kérdező hozzászólása: Ja, és az utolsó hozzászólónak:nem gondolom. A bajukat kell kiderítenem, nem homokba dugni a fejem.
A kérdező hozzászólása: Moszkvai õrkutyák.Szó nincs róla, hogy vizsgálat nélkül kaptak Oxytocint.A kérdés feltevésnél sajnos csak 250 karakter áll rendelkezésre.Az Oxyt állatorvosi utasítás mellett adtam, nem az elején, mert akkor méhrepedést okoz.egyébként én is egészségügyis vagyok.A 2 kutya teljesen különbözõ helyekrõl való.A genetika kizárható, mert a fiúm idegenben sikeresen fedezett, és ott nem volt gond.Reméltem tudtok esetleg valami fertõzésrõl, hiánybetegségrõl, ami ezt okozhatja.
Az oxitocint csak úgy, minden vizsgálat nélkül otthon beadni piszok veszélyes! Ismerek szukát, akinél 3 kölyök után leállt az ellés. Bevitték egy dokihoz, aki hála istennek nem adott neki semmit, hanem kapásból felrakta a mûtõasztalra. Ott derült ki, hogy 2 helyen van kiszakadva a méhe.... Én ha 2 kölyök között hosszabb idõ eltelne úgy, hogy ne történik semmi, nem kísérleteznék semmivel, hanem felpakolnám és bevinném egy jó dokihoz. Szerintem a végén a babák simán megfulladtak.
Nem lehet, hogy valami genetikai gubanc? Egy helyrõl származik a két kutya?
Azt javasolnám, hogy az Állatorvosi Egyetem szülészetén keresd meg Dr.Kecskeméti Sárát, vizsgálja meg a kutyákat. Õk ott specialisták, komoly klinikai háttérrel, felszereléssel.

Részletekben tudok letölteni egy filmet, az elsőt minden gond nélkül lejátsza a gépem a másodiknál mi lehet a baj?

Azt írja ki, hogy CRC failed in encrypted file. Ez mit jelent? Miért nem tudom lejátszani?

Legjobb válasz: Ha jól sejtem ezt a WinRar írja ki... nos azért mert valamelyik letöltött .rar (vagy .r01, .r02...) fájl hibás, olyankor kapsz hibaüzenetet, nézd meg melyik letöltött fájl mérete tér el a többitõl (bájtra pontosan egyezniük kell) és az a HIBÁS fájl, az utolsó lehet más méretû de a többinek egyeznie kell... azt a fájlt pedig amelyik rossz letöltöd újra...

Ha jól sejtem ezt a WinRar írja ki... nos azért mert valamelyik letöltött .rar (vagy .r01, .r02...) fájl hibás, olyankor kapsz hibaüzenetet, nézd meg melyik letöltött fájl mérete tér el a többitõl (bájtra pontosan egyezniük kell) és az a HIBÁS fájl, az utolsó lehet más méretû de a többinek egyeznie kell... azt a fájlt pedig amelyik rossz letöltöd újra...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. 7Zip-el csomagolom ki, mert a WinRar-ral abszolút nem ment, kiírta, hogy online megvásárlás. Lehet, hogy rossz kicsomagoló progit töltöttem le? Még nahyon kezdõ vagyok, nem látom át.
Csak lejárt a WinRAR próbaideje, mindegy mivel tömöríted ki, csak kitömörítse, 7Zip is jó..
A kérdező hozzászólása: Köszi. Állítólag, ha egyesítem õket, le fogja játszani, de persze fogalmam sincs hogy hogyan kell. Majdcsak rájövök, talán.

Ha az első gyerekemet gond nélkül tudtam szoptatni, akkor a másodikat is fogom tudni?

Legjobb válasz: nagy valószínûséggel igen... dehát azt sokminden befolyásolja, de általában igen a válasz!!

nagy valószínûséggel igen... dehát azt sokminden befolyásolja, de általában igen a válasz!!
Az elso babanal kiderult, hogy az esetedben nincs fizikai akadalya a szoptatasnak, vagyis masodjara elvileg meg simabban fog minden menni es csak rajtad es a kisteson mulik a siker. Rajtad, hogy helyesen etkezz es pihend ki magad, ovakodj a stressztol. A baban pedig, hogy hamar elsajatitsa a megfelelo szopasi tehnikat es ne zavarja cumi vagy cumisuveg hasznalata. Ha megis adodik valami varatlan gond, nyugodtan fordulj szoptatasi tanacsadohoz. Mar az interneten is meg lehet talalni oket.
Nem akarok vészmadárkodni de anyudnak igaza van. Nagy valószínûséggel sok tejed lesz de lehet hogy nem. Az elsõ gyerekemnél alig volt tejem állandó fejés mellett sem, elkönyveltem hogy nem vagyok tejcsárda, a második gyerekem születésekor már egybõl kértem a tápszeres receptet, de csodák csodája lassan 5 hónapos a lányom és csak szopik. Sok tejet kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönom a válaszokat! Már 5 éves a lányom és õt minden gond nélkül tudtam szoptatni. Most 24 hetes terhes vagyok, és én eddig teljesen biztos voltam abban, hogy ha elõször ment, akkor most is biztos sikerülni fog. Anyukám viszont "kedvesen" megjegyezte, hogy ez egyáltalán nem így van, a kettõ nem függ össze egymással, készüljek fel arra, hogy esetleg tápszert kell adnom a második gyerekemnek. De most megnyugtattatok, köszi!
Na ráfaragtál... Legközelebb nem löketed magad.
Ha a terhességet nevezed gondnak, akkor lehet. Amíg nem akartok babát, egy lökés is tilos védekezés nélkül, mert az elõváladékban is lehetnek életképes spermiumok.
Nem vagy terhes....ezekre ne halgass...ha nem èlvezz belèd 99% hogy nem vagy terhes.Ùgy fogd fel hogy ha teljesen belèd èlveznek akkor 10% hogy terhes leszel.
Elsõ vagyok. Nem írtam, hogy biztos, hogy terhes a Kérdezõ, de a 10% nem 0!
Elsö kèt lökés volt neki gumi nèlkül....nem èlveztek bele...szinte 0% az esèlye hogy terhes legyen :) )Olvasd el a kèrdèst mielött irsz!
Vagy terhes vagy, vagy nem. 50% az esélyed.
Venni egy új gépet.
A kérdező hozzászólása: Nem csináltam semmit benyomtam és bekapcsolt :D De ha megint csinálni fogja akk megcsinálom :D
A kérdező hozzászólása: Telepítettem már nem egyszer de most a képernyõ se kapcsol be ha meg bekapcsol akk a boot-ig se jut el..
igen :) telepitetél már windowst
A kérdező hozzászólása: szerintem ddr. És akkor most újra tudom rakni valahogy?
sd vagy ddr ramos?
üdv a nemindulás oka a helytelen windows telepités egy sima mezei win xp megtette volna valószinüleg a vga kártyád nembirja a plusz xp buhert a maga 64 mb jával
A kérdező hozzászólása: ööö Windows XP DarkLite edition 2011. 64 megás videókártya, 1 GB RAM a többit nemtom egyedül RAM lett benne fejlesztve. De mint egy átlagos 2002-es gép.
vagy is milyen windowst ? gép adatokat tudnál adni?
Üdv:) Mit telepítettek a gépre?
A kérdező hozzászólása: oké köszi..
ez szerintem jó lesz neteléshez vedd meg
A kérdező hozzászólása: http://www.pc-outlet.hu/images/FSC_Esprimo_E5905.jpg Ehez mit szólnál? Csak netezésre kell.
És mondja valaki hogy nincsenek csodák :DD

Megbanta valaki, hogy szult? Hogy tobb a gond, mint az orom, gondolja ugy valaki? elsot varom, es en biztos vagyok benne, ketseg nelkul alig varom mar, de neha olvasok ezt-azt

pl.terhesseg rovatba tegnap irtak paran.csak kivancsi vagyok

Legjobb válasz: sose.2 gyerekem van,és egy percig se bántam meg.kisebbik fiam jó nagy korkülömbséggel született,de minden percét élvezem hogy ujra szültem,2,5 éves,dacos és rosszalkodni is szokott,van hogy mérges és tehetetlen vagyok,de egy másodpercre se jutott még eszembe hogy miért is szültem.A felmerülõ gondokat meg kell oldani,és kicsit lazábban venni ezt az anyukás kérdést.nem görcsölni azon hogy ki hogy csinálja és az enyém miért nem.nem szgyelni segítséget kérni és sokat pihenni.a lakás érted van te viszont a kicsiért.ne elgyenek kétségeid,élvezd át az anyaság minden pillanatát,és ha gond van keress segítséget,old meg legjobb tudásod szerint,de attól még élvezheted hisz ez is az anyasággal jár.de igy kerek.

sose.2 gyerekem van, és egy percig se bántam meg.kisebbik fiam jó nagy korkülömbséggel született, de minden percét élvezem hogy ujra szültem, 2, 5 éves, dacos és rosszalkodni is szokott, van hogy mérges és tehetetlen vagyok, de egy másodpercre se jutott még eszembe hogy miért is szültem.A felmerülõ gondokat meg kell oldani, és kicsit lazábban venni ezt az anyukás kérdést.nem görcsölni azon hogy ki hogy csinálja és az enyém miért nem.nem szgyelni segítséget kérni és sokat pihenni.a lakás érted van te viszont a kicsiért.ne elgyenek kétségeid, élvezd át az anyaság minden pillanatát, és ha gond van keress segítséget, old meg legjobb tudásod szerint, de attól még élvezheted hisz ez is az anyasággal jár.de igy kerek.
Szerintem ezt bevallani senki se fogja. Voltak pillanatok, amikor éreztem hasonlót, de azt inkább a kezdeti tehetetlenség okozta. Amikor megoldódtak a problémák el is szállt ez az érzés.
én épp azt érzem, hogy egész más dimenzióban élek, mióta anyuka vagyok. sokkal értékesebb az életem. tény, hogy nehézségeket is hozott az új élet, de nem hiába vannak áldozatok. (pl.számomra az a legnehezebb, hogy mostantól az hogy én mit szeretnék, mire vágyom, az teljesen háttérbe szorult. teljesen a babámhoz kell igazodnom. és több ygerekkel ez még hatványozódni fog.)
Igen volt, amikor kamasz korba értünk.De csak rövid ideig futott át az agyamon.
Kicsit hosszú lesz. Nem bántam meg, ez a legcsodálatosabb dolog, ami történhet, hogy egy életet világra hozol, felneveled. Én azt hallgattam naponként anyutól, hogy minek is születtem meg, tudom milyen ez egy gyermeknek és nem értem, hogy lehet egy anya ilyen szívtelen, hogy a saját -semmirõl nem tehetõ- gyermekét hibáztatja (pedig milyen sok ilyen anya van, sajnos és nem derül ki!!! Jó sok gondja volt neki is velem és elõttem 4 nagy vetéléssel, amiket már meg kellett szülni). Nekünk sem könnyû, de egy percig nem hibáztatnám érte a kisfiamat. Születése után nem indult be a tejem és a kórházban nem adtak neki semmit (a vizet is kiköpte), így a hazajövetelünk után kiszáradás miatt már mentünk is egy gyermekkórházba infúzióra-annyira sárga volt, hogy nem tudtuk felébreszteni. Ott is úgy beszéltek velünk, mint a kutyával. (Súlyos vérveszteséggel, gátmetszés után 2 éjszaka egy széken "aludtam" a babám mellett, mert épp nem volt szabad ágy, és csak ilyen feltételekkel maradhattam bent a picimmel-ezek után nyilván nem indult be a tejem késõbb sem, hiába próbáltam fejni és szoptatni. Aztán úgy nézett ki, hogy a babám az egyik fülére siket (a kórházban nem tudták neki azt a fülét megnézni, havonta kellett kontrollra hordani). Vagy tucatszor hordtuk orvoshoz, mire végre a Fül-orr-gégészeti klinikán megnézték alvásos vizsgálattal, hogy minden rendben-azóta már a suttogásra is figyel. A picim az elejétõl kezdve iszonyat rossz evõ, mindentõl ekcémás volt, fulladt, állandóan köhög, nagyon beteges, tejallergiás, nem hízik, alultápláltnak számít (mindenki azt hiszi én éheztetem!), állandóan kivizsgálásokon vagyunk, mert még nem derült ki mi az oka, de egy súlyos-halálos betegség is képbe került-de ha így is lesz, akkor is élvezem az anyaságot és imádom a kisfiamat! Pedig mióta elkezdõdött ez a herce-hurca azt hallgatom, hogy milyen rossz anya vagyok és én képzelem bele a gyermekembe a betegséget stb. Ja igen, feszes az izomzata, ami miatt neurológusnál is jártunk, de csak a harmadik orvos foglalkozott velünk, az elsõ is engem hibáztatott, hogy túl sokat foglalkozom a picimmel, ezért idegbeteg gyermeket nevelek belõle, és mivel fél fülére nem hall õ a látáson keresztül szerez információt a világról-sokat legyen a padló felé fordítva, (kezünkben is hasra fektetve) így nem éri annyi inger a külvilágból. (Hát õ akkor is ugyanúgy nézelõdött, nagyon érdeklõdõ kisfiú volt a kezdetektõl!) 5 hónapja Dévény tornára hordjuk a feszes izmai miatt, amit a 3. neurológus állapított meg, mindenki azt mondja, hogy le van maradva. 9 hónapos- 2 hónapja kúszik. Mászással próbálkozik, egyszer-kétszer kapaszkodva állásba húzta magát, onnan ülésbe huppan, egyenes háttal megül percekig így. Szóval szerintem nincs lemaradva. Azért a neurológus agysérülés diagnózissal magasabb összegû családira megírta a szakvéleményt. Semmi baja az agyának-koponya ultrahang is volt, szépen okosodik, ügyesedik, mosolygós, eleven a kicsikém... Nagyon nehéz ezeken túllépni, de ismétlem ezekrõl a babám nem tehet, soha nem hibáztatnám õt! Szóval semmit sem lehet megbánni a gyermekvállalásból még akkor sem, ha nem teljesen leányálom (szépen hízó, evõ, fejlõdõ, alvó, egészséges baba, aki veletek van)! A mosolya, a nevetése, a játéka mindent elfeledtet. Annak is örülök, mikor hisztizik, vagy valamit kér, hogy adjam oda (ezt nemrég tanulta meg, olyan édes olyankor) mert õ önálló egyéniség, kifejezi az akaratát, érzéseit, ez jó és csodálatos! Ja, és ugyanezt, ha szükséges újra végigcsinálnám bármikor, és lehet, hogy a java csak ezután jön..! Tervezzük mindenesetre a következõ babát, mert ez a sok "baj" nem tántorított el minket a gyermekvállalásól, megszoktuk, hogy nekünk mindenért meg kell küzdeni, de ez csak erõsít minket!
Nem bántam meg, mert van egy csodás kislányunk, de emellett néha nagyon nehéz! Most azon az állásponton vagyok, hogy nem lesz kistesó. Még egyszer nem bírnám ezt. A szülést pikk-pakk elfelejtettem. Lehet, hogy ezzel az elsõ pár hónappal is ez lesz, de nem tartok még ott. Nem vagyok egy szuper anyu, és a babám sem egy szuperjó baba, de remélem minden héttel egyre könnyebb lesz. Amíg terhes voltam, nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz. :(
18 honapos a kisfiam es en sem bantam meg. Lehet furan hangzik de nekem meg sokszor most is hihetetlen, hogy van egy kisfiam. De egy biztos, arra a kihivasra ami szules utan var senki es semmi nem tud felkesziteni. Nem pelenkazni, etetni, jatszani es ejjel felebredni a nehez hanem az, hogy olyan gyokeresen megvaltozik egyik naprol a masikra az eleted a vilag amibe eltel, hogy ezt a valtozast nem mindenki tudja konnyen feldolgozni. Pl nekem egyszeruen nem volt idom enni. Mar az, hogy megfozzem a kedvenc fozelekem komoly kihivast jelentett egy par hetes baba mellett amikor egyedul vagy otthon. Tudom, soknak ez nem jelentett gondot de tenleg babaja vallogatja. Ugyhogy en inkabb sokszor nem ettem mert csak egy nyugnek ereztem es ido pocsekolasnak az evest. Helyette inkabb mindig valami mast csinaltam ha eppen a babam aludt amire ugy ereztem, hogy hasznos. Ennek kovetkezteben csontsovanyra fogytam. Most 18 honapos a kisfiam es meg mindig utallok enni. Pl. nallam egy ilyen fobia alakult ki. A masik amit en neheznek talatam azt, hogy mar nem tudtunk egy jot beszelgetni a ferjemmel akkor amikor akarunk. Mai napig ha valami hosszabbat akarok neki elmeselni akkor inkabb bele sem kezdek mert a kisfiamtol ugysem tudom vegig meselni. :) Igy varok estig amig elalszik es akkor kibeszelem magam amennyire lehet. :) Ennek ellenere ha visszamehetnek az idobe akkor sem csinalnek semmit maskent. Imadom a kisfiam, a ferjem, a csaladom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!