Találatok a következő kifejezésre: Az első gond (167 db)

11 napja szedem a fogamzásgátlóm, amit az első napon kezdtem, de még mindig tart a vérzésem. Mi lehet a gond? általában 6-7 napig szokott tartani.

fontos lenne, eléggé aggódom..

Legjobb válasz: a fogamzásgátló miatt elõfordulhat az elsõ hónapban ilyen. nem kell megijedni. nincs gond, csak a szervezeted nem szokta még meg a nagyobb hormonadagot.

a fogamzásgátló miatt elõfordulhat az elsõ hónapban ilyen. nem kell megijedni. nincs gond, csak a szervezeted nem szokta még meg a nagyobb hormonadagot.
A kérdező hozzászólása: 18. napnál tartok és semmi változás. ez így még mindig nem jelent semmit? :/ holnap kérek idõpontot a nõgyógyászomnál valószínûleg. nagyon félek, hogy valami gond lehet.
vannak olyanok akik az elsõ hónapot végig vérezgetik. nekem pl elsõ hónap végén egy héttel hamarabb el kezdtem vérezni, de utána a következõ hónapban már beállt.

Ha az első terhességnél a 36. héten végzett streptococcus vizsgálat eredménye negatív lett, akkor most a 2. -nál sem lesz gond?

Legjobb válasz: Biztosan nem lesz gond, de nem azért mert évekkel ezelõtt az elsõnél sem volt. Ez a fertõzés olyan mint a nátha (sarkos példa), bármikor elkaphatod, lehetsz beteg, hordozó stb. Ez a vírus okozza pl a mandulagyulladást, torokgyulladást, agyhártyagyulladást, tüdõgyulladást stb.

Biztosan nem lesz gond, de nem azért mert évekkel ezelõtt az elsõnél sem volt. Ez a fertõzés olyan mint a nátha (sarkos példa), bármikor elkaphatod, lehetsz beteg, hordozó stb. Ez a vírus okozza pl a mandulagyulladást, torokgyulladást, agyhártyagyulladást, tüdõgyulladást stb.
Ezt nem lehet tudni. Az elsõnél nekem is negatív volt, de a másodiknál pozitív. Persze nincs akkor sem gond, csak azt jó ha tudja a dokid mert akkor szülés közben kapsz antibiotikumot hogy a babád ne fertõzõdjön meg.

Szerintetek nem gond, ha a második gyerekemet nem röviddel az elsõ után szülöm meg, sõt még vissza is mennék dolgozni miután az elsõt beadtam az oviba?

Az a helyzet,hogy egyáltalán nem érzem azt,hogy nekünk most második gyerekre kellene készülni 28 éves vagyok,van egy 1 éves gyerekem, persze szeretnénk még egy babát,de nem érzem,hogy itt lenne az ideje. Lehet,hogy azért is gondolom így, kevés a segítségünk,egy számunkra idegen városban élünk, távol a segítség, illetve jó lenne majd visszatérni a munka világába, nagyon monotonnak érezném..sajnos õszinte leszek,így is az. Viszont szeretnénk mindenképpen egyszer második babát is, tudom,hogy sokan lebeszélnének a nagyobb korkülönbségrõl,de nem akarom,hogy a gyerekek azt érezzék,hogy anya nem érzi jól magát..nem is beszélve arról,hogy frusztrál az is,hogy nincs valami jó munkahelyem..és nem is mernék egy másodikat vállalni.

Legjobb válasz: Úgy szülsz, amikor Ti ezt a férjeddel jónak látjátok. Hogy ez az elsõ gyerek után 1 évvel vagy 10-zel van, ez a magánügyetek. Ha itt a többség azt írja, hogy baj, max. 2 év legyen a gyerekek között, akkor úgy fogsz szülni? Ne érdekeljen mások véleménye, mert mindenkinek úgysem tudsz megfelelni.

Úgy szülsz, amikor Ti ezt a férjeddel jónak látjátok. Hogy ez az elsõ gyerek után 1 évvel vagy 10-zel van, ez a magánügyetek. Ha itt a többség azt írja, hogy baj, max. 2 év legyen a gyerekek között, akkor úgy fogsz szülni? Ne érdekeljen mások véleménye, mert mindenkinek úgysem tudsz megfelelni.
Miert lenne gond? A gyerekvallalas nem loverseny, mindenki ugy csinalja ahogy szamara megfelelo. A fiunk most lesz 8 eves, szeretnenk masik babat, de legkorabban is csak jovore szeretnek teherbe esni, igy minimum 10 ev korkulonbseg lesz a ket gyerek kozott.Aztan ha ugy erezzuk, esetleg vallalunk harmadikat is, de akkor amikor mi jonak latjuk, nem ahogy masok elvarjak.
Tapasztalatot tudok írni: 3 testvérem van, 8, 10 és 13 évvel idõsebbek. Mindig kilógtam a sorból, gyerekkoromban nagyon utáltam, hogy ennyivel idõsebbek. Kb 17-18 éves lehettem, amikor már kezdett kialakulni az igazi jó testvéri viszony. A férjem és testvére között 18 hónap van, õk mindig jól kijöttek egymással, együtt játszottak, közös élményeik vannak. Mi megbeszéltünk, hogy mi is kis korkülönbséggel szeretnénk gyerekeket. A második fiúnkat várom, 20 hónap lesz köztünk :) Ez az én tapasztalatom, de mindenki maga dönt :)
Miért lenne gond? A gond az lenne, ha a külvilág véleménye miatt most vállalnál gyereket, nem pedig akkor amikor te érzed!!

Anyukák, akiknek az első terhesség alatt gond volt a cukrotokkal, a következő terhesség (ek) alatt is volt probléma?

Legjobb válasz: Nekem a másodiknál nem volt ond, az elsõnél igen, ott diétáznom kellett. A másodiknál is figyelek, olyan jó volt, hogy csak 8 kilót híztam az elsõnél.

Nekem a másodiknál nem volt ond, az elsõnél igen, ott diétáznom kellett. A másodiknál is figyelek, olyan jó volt, hogy csak 8 kilót híztam az elsõnél.

Tavaly szültem az első babámat és a 36. hét után kiderült, hogy toxémiás vagyok. Azonnal császároztak. Februárban fogom szülni a második babát és érdekelne, hogy vajon ismét elkezd e a májam enzimket termelni, lesz e gond?

Ilyen jelleg? problémáitok voltak e?

Legjobb válasz: Én is toxémiás voltam az elsõ babával,nekem is sürgõsségi császárom volt,most 36 hetes vagyok a másodikkal,eddig semmi hál'Istennek.De valószínûleg nem is lesz, eléggé utánaolvastam a témának,állítólag az elsõ toxémia alkalmával olyan enzimek termelõdnek, amik a 2.terhesség alkalmával már védik a méhlepényt, úh.elég kis százalékos az újbóli megismétlõdés.Ne izgulj, nem lesz semmi!

Én is toxémiás voltam az elsõ babával, nekem is sürgõsségi császárom volt, most 36 hetes vagyok a másodikkal, eddig semmi hál'Istennek.De valószínûleg nem is lesz, eléggé utánaolvastam a témának, állítólag az elsõ toxémia alkalmával olyan enzimek termelõdnek, amik a 2.terhesség alkalmával már védik a méhlepényt, úh.elég kis százalékos az újbóli megismétlõdés.Ne izgulj, nem lesz semmi!
Szia! Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre. Viszont szeretném megkérdezni tõled, hogy hogyan derült ki, hogy toxémiás vagy? Mik voltak a jelei?
A kérdező hozzászólása: Szia! Az volt a baj, hogy semmi tünetem nem volt. Bementem egy egyszerû havi vizsgálatra, a doki azt mondta h minden rendben. Csináltak labort és du. hívott az orvos, h azonnal be kell feküdnöm másnap. Következett még egy labor, és miután az még rosszabb eredményt mutatott még aznap este megcsászároztak. Szóval a máj elkezdett mérget termelni... Lehet, hogy másnapra már lett volna vmi tünet, most viszont sûrûbben nézik a laborokat. Kiváncsi volnék, hogy akinek volt ilyen annak másodszor is lett e...
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez most kicsit megnyugtatott.... :-))

Nemreg teszteltem pozitivat. Nagy gond az, hogy semmilyen tunetem sincs eddig? Nalatok mikor kezdodtek az elso tunetek es mik voltak azok? Koszi szepen. Elso babat varom.4hkm

Legjobb válasz: Nekem a 7. héten volt az elsõ tünetem... egy kissé kellemetlen reggeli rosszullét... aztán ez a 13. hétig tartott minden reggel... :-( De megérte, mert 1 gyönyörû kislányom született :-)))))

Nekem a 7. héten volt az elsõ tünetem... egy kissé kellemetlen reggeli rosszullét... aztán ez a 13. hétig tartott minden reggel... :-( De megérte, mert 1 gyönyörû kislányom született :-)))))
Nekem a pozitív teszt utáni héten, azaz 7. héten kezdõdtek a tüneteim, nem volt olyan rossz, csak kicsit émelyegtem, amit viszont utálok, hogy puffadok, mint az õrület, és emiatt nem férek bele a gatyáimba.
Nekem sem voltak tüneteim, talán egy kis mellfeszülést leszámítva, de az is elõforult, hogy napokig semmi. Rendszeresen mosolygott rajtam az orvos, mert a kérdésre, hogy van-e panaszom mindig azt válaszoltam, hogy az a panaszom, hogy nincsen panaszom:) Ez szerencsére a mai napig így van és nem bánnám, ha még kihúznám így decemberig. 24h km
Ennyi idõsen nekem sem volt semmi tünetem.Aztán 6 hetesen elkezdõdött az émelygés, 10 hetesen a hányás, ami a 18. hétig elkísért.A 13.hétig húst nem bírtam enni, csak a sok kefírt, meg a kockasajtot.Azóta meg a rengeteg gyümölcs megy.Örülj neki, ha nem vagy rosszul, reméljük így is marad.
szia! Mindenkinek változó. Vki az egész terhességét végig szenvedi a rosszulétekkel, vki pedig a kezdektõl fogva tünetmentesen várja a babáját. Nyugodj meg ha nem lesz tünet akkor sincsen baj. Vagyis egy tüneted lesz az, hogy nõ a pocid:) ami csodálatos és gyönyörû dolog. Boldog babavárást:)
szia nekem a mai napig semmilyen tünetem nincs :) kivéve hogy szépen kerekedik a pocim. remélem igy is marad :) kivánom neked is!!! 29 hetes
Ne izgulj. :) En is emiatt aggodtam meg 6 hetesen is, hogy semmilyen tunetem nincs. Egy picit mindjart megjon erzesem volt mivel nyultak a mehszallagok de semmi mast nem ereztem. Aztan lattal volna a 7 es 8 het kozott amikor lekezdodtek a rosszulletek. Folyamatosan emelyegtem meg mai napig sem birok bizonyos szagokat. Akkor nem volt hanyingerem ha aludtam. Ugyhogy nem jelent semmit ha meg nem erzel tuneteket a 4-dik heten. Persze kivanom neked, hogy tunetmentes legyen a terhesseged de meg nagyon az elejen vagy, barmi johet. :) Gratulalok es boldog babavarast. 14 hetes kismama
6. héten kezdõdtek, és kb. 2 hétig tartott, de csak néha émelyegtem és öklendeztem, semmi egyéb. Azóta semmi. Egyenlõre... 14 hetes km
Szia! A 7. héttõl kezdõdtek az émelygések és gyakran a mindennapos, sokszor naponta többszöri hányás. Ebben az idõszakban visszaesett a súlyom jó 3 kg-ot is. Emellett volt még mellfeszülés, szédülés, savasodás, görcsölés-mindjártmegjön érzés. A hányinger a 14. hétig tartott, a végén már csak ritkábban és csak reggel jelentkezett. 16+6 hetes kismami
Nyugi! 12 hetesen az égvilágon semmi tünetem sincs! Néha kívánok ezt-azt, de ennyi. Hízni nem híztam, csak 0, 5 kg-t, nem hánytam, nem szédültem, nem rohangáltam pisilni félóránként. A környezetem csak annyit vett észre, hogy jobban áll a hajam, sûrûbb és fényesebb. Ennyi. Remélem végig így marad, hogy nem leszek rosszul, és csak a pocakom nõ majd egy kicsit. Boldog babavárást!

A barátommal most tervezzük az elsõ együttlétet. De van egy kis gond. ( többi lenn) Szerintetek hogyan lépjek túl ezen?

18/L vagyok, az elõzõ barátommal vesztettem el a szüzességem de nem vagyok túl tapasztalt. A mostani barátom se szûz már, de szerintem õ sokkal magabiztosabb ebben a témában. Félek hogy nagyon rágörcsölök majd hogy minden jól menjen, nem akarok csalódást okozni, de az elõzõ barátommal is amikor együtt voltunk ( összesen 4-szer ) vele se voltam túl aktív, kicsit féltem, annak ellenére is hogy nagyon kívántam õt.. félek hogy most is nagyon zavarba leszek láthatóan és kínos lesz

Legjobb válasz: Csak hagyd hogy magával ragadjon a vágy, a hév és akkor nem lesz gond. Ne gondolkozz semmin, csak hagyd hogy az ösztöneid irányitsanak és ne azt nézd hogy mit szabad vagy nem, mi illik vagy nem, hanem engedd el magad és hagyd hogy minden ami jólesik az jöjjön :)

Csak hagyd hogy magával ragadjon a vágy, a hév és akkor nem lesz gond. Ne gondolkozz semmin, csak hagyd hogy az ösztöneid irányitsanak és ne azt nézd hogy mit szabad vagy nem, mi illik vagy nem, hanem engedd el magad és hagyd hogy minden ami jólesik az jöjjön :)
A megoldás: akkor feküdj majd le vele, ha már érzed, hogy fel tudsz szabadulni. Beszélgessetek errõl, nem hajt a tatár, a szex nem valami kötelezõ szolgáltatás, amit a párodnak nyújtasz, hanem a legintimebb szeretetkifejezés.
Ez tipikusan az a gond amit te okozol magadnak. Kell ez neked? 18 évesen 4 bas-ás után miért kellene neked olyan gyakorlottnak lenni mint egy sokat probált 50 éves qrvanéninek?

Lehet gond abból, ha csak a 9. héten tudok elmenni az elsõ vizsgálatra?

Sziasztok! A múlt heti pozitív tesztem után betelefonáltam idõpontért az sztk-ba, de csak csak 3 hét múlva, dec. 5-re kaptam. Számításaim szertint most a 6. hétben vagyok. Várjam ki a 3 hetet vagy keressek fel inkább egy magándokit?

Legjobb válasz: Semmi gond nem származik belõle. Addigra legalább a szivecskéje is beindul :)

Semmi gond nem származik belõle. Addigra legalább a szivecskéje is beindul :)
Semmi.
Szia. En 10 hetesen voltam eloszor. Nekem tobb mint 3 hetet kellett varnom... semmi gond nem lett belole. Szepen latszott mar a pici.
Bocs ha igen, de mondtad hogy terhes vagy? Egyébként ha jól vagy, akkor ráérsz. Az a lényeg, hogy a 12 hetes genetikai ultrahang majd idõben meglegyen. Sok boldogságot :)
Semmi gond nem lesz, én is 9. héten voltam, már volt szívhang és nem kellett sokat várnom a 12. heti uh-ra. Ha nincs panaszod felesleges elõbb menni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen mindenkinek a választ. Akkor megnyugodtam :-) Lekopogom, teljesen jól vagyok. A teszten kívül és a mellfeszülésen kívül egyenlõre még nem sok tünetem van. Igen, mondtam az idõpontkérésnél, hogy mi a szitu, de amíg nincs kiskönyvem vagy nem állapította meg a doki a terhességet, addig nem számítok kismamának és nem kapok soron kívül idõpontot...
A kérdező hozzászólása: De amúgy nagyon rendes volt a nõ, mondta, hogy ha valami gáz van, akkor menjek be azonnal és a recepción mondjak el mindent és akkor azonnal foglalkoznak velem. Vészhelyzet esetén. Remélem nem lesz semmi gond :) Várakozok türelmesen dec. 5-ig :)
Semmi baj nem lesz. Én 12 hetes és 3 naposan mentem el legelsönek. Utánna küldtek genetikai uh-ra 3 nap múlva.

2 nap késéssel már lehet tesztelni? Ha igen nem gond hogy nem tudok az első vizeletből?

Legjobb válasz: tesztelhetsz simán. nem gond ha nem a reggeli vizeletbõl tesztelsz

tesztelhetsz simán. nem gond ha nem a reggeli vizeletbõl tesztelsz

Nem fog gondot okozni, hogy csak az első hónapban használok tömegnövelőt?

Ma kezdtem újra kondizni, mert sérülés miatt abba kellet hagynom előtte..De én elég nehezen hízok.. sőt.. Ezért elmentem és vettem 4400g-os JUMBO tömegnövelő terméket 14.390 ft-ért.. hogy felszedjek egy kis súlyt. De mivel 15.000 ft nem kevés pénz, szinte BIZTOS, hogy nem bírok beszerezni ilyet következő hónapban.. meg a többiben.. De az nem fog gondot okozni, hogy ha felszedek ezzel jó pár kg-t, de ha elfogy nem fogok újat venni? A kondit folyamatosan csinálom, rendes edzés tervel, és étkezni is szabályosan étkezem!

Legjobb válasz: Nem fog gondot okozni. De ha valamennyi pénzed még lesz, akkor fehérjét és szõlõcukrot. Nem kerül 15 ezerbe egy hónapra, de ugyan azt a fejlõdést éred el vele, vagy még jobbat is, bár akkor már pénzügyileg megint eléred a 15 ezret.

Nem fog gondot okozni. De ha valamennyi pénzed még lesz, akkor fehérjét és szõlõcukrot. Nem kerül 15 ezerbe egy hónapra, de ugyan azt a fejlõdést éred el vele, vagy még jobbat is, bár akkor már pénzügyileg megint eléred a 15 ezret.
Mit jelent a szabályos étkezés? Mert ha ez a "odafigyelek, de étrendem nincs" fajta, akkor semmit nem ér. Ha viszont van rendes tömegnövelõ étrend, akkor semmi komolyabb változást nem fogsz tapasztalni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!