Találatok a következő kifejezésre: Az első fogamzásgátlómat, mindig (47 db)

Elrontottam a fogamzásgátló tabletta beszedését! Egy nappal előbb kezdtem el beszedni az első szemet, mint ahogy kellett volna (tegnap beszedtem, ma kellett volna. ) Lehet ebből valami baj? Hogyan tovább?

Legjobb válasz: Nem lesz baj, folytasd mintha mi se történt volna, csak készülj fel, hogy innentõl kezdve mindig egy nappal korábban fog megjönni. Tehát ha eddig szerdán jött meg, mostantõl kedden fog.

Nem lesz baj, folytasd mintha mi se történt volna, csak készülj fel, hogy innentõl kezdve mindig egy nappal korábban fog megjönni. Tehát ha eddig szerdán jött meg, mostantõl kedden fog.
Ahogy elõzõ írta, a hamarabbi bevétel nem akkora probléma, mint a késõbbi. Elõbbinél csak hamarabbra hoztad a megvonásos vérzésed kezdõ dátumát plusz azért a hormonjaidnak is picit fáj, de egyébként gyerek nem lesz belõle. Nem úgy mintha egy nappal késõbb kezded, na ott már probléma és elõfordulhatna. De máskor figyelj jobban a dátumokra.

8 napja vettem be az első fogamzásgátló tablettát (novynette). és még mindig megvan. ált max 7 napig szokott tartani holnap lesz a kilencedik. Ez normális?

Legjobb válasz: Teljesen normális...Én 5 napja szedem (lindynette 20) és van pecsételés, pedig 3 nap alatt mindig elmúlik. 1-3 hónapig normális. Ha nem múlik, másik bogyó kell.

Teljesen normális...Én 5 napja szedem (lindynette 20) és van pecsételés, pedig 3 nap alatt mindig elmúlik. 1-3 hónapig normális. Ha nem múlik, másik bogyó kell.
Én 3 hétig pöttyöztem. Ha a 3. hónap után nem áll be akkor doki.
szia 18/L én is most keztem el én a 10 tabinál vagyok és 9 napig volt meg de úgy hogy 5 napig utána csak nem akart elálni mintha a végét járná .Utána most a 10-dik napon elmúlt de szexeltünk a barátommal és véreztem egy kicsit de csak akkor utána semmi ezt én sem értem én visszamegyek a dokihoz .Ha neked is ilyenek a tapasztalataid akkor te is mennyél vissza .Majd megírom a újjat írt fel nekem vagy hogy ez normális -e most szia

A fogamzásgátló abbahagyása után mennyire volt pontos a menzeszetek? A ciklus ugyanazon napján megjött, már az elsõ hónapban, mint elõtte?

Én 7 évig Milligestet, most fél évig Iamna-t szedtem. Most két napja késik a menzesz, ez az elsõ hónap, ami a gyógyszer abbahagyása után jön.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem jött meg. Orvosi segítséggel lett újra ciklusom. A tablettaszedés elfedte a valódi problémáimat, amikkel ezek után kellett szembenéznem.

Egyáltalán nem jött meg. Orvosi segítséggel lett újra ciklusom. A tablettaszedés elfedte a valódi problémáimat, amikkel ezek után kellett szembenéznem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnap csináltam két különbözõ márkájú tesztet, mindkettõ pozitív lett :) Nagyon örülök!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 11-es válaszoló, nálad mi a helyzet?
Szióka. Hàt szívbõl gratulàlok Nektek!!! Sok boldogsàgot kívànok. Vigyàzz magadra ill magatokra. :-) Nàlam eddig még semmi, majd hétvégén csinàlok tesztet. A hasam furàn viselkedig, nagyon puffadok. Cicim is faj, de csak az egyik.Kiszeretném bírni, hogy a pàrommal együtt nézzük meg mert õ éjszakas én meg reggeles. És a reggeli pisibõl a legjobb. Nem? Megvàrom a leghosszabb ciklust. Hátha csalódàs ér. Màr kibìrom azt a pàr napot. Türelmes vagyok. Csodas napot. Mégegyszer gratulàlok. Mindenképp jelentkezem még. 11-es voltam
A kérdező hozzászólása: koszonom. Igen, idegorlo a varakozas ilyenkor, de erdemes kivarni azt az idot, amikor ma tuti a teszt. Majd ird am meg :)
Szia kedves kérdezõ! 11-es vagyok. Ma reggel csodálatos dolog történt velem. Elsem hiszem :-)) ][link]
A kérdező hozzászólása: Gratulalok! Ennel pozitivabb mar nem is lehetne :) Sok boldogsagot es jo egeszseget!!! :)
Köszönöm szèpen. :-) ugye milyen piros? Fèlbpercen belûl piros lett!!! De majd pènteken okosabbak leszünk. Àprilis 12.-èn volt az utsó mensim elsõ napja. Azèrt vàrtam eddig mert azt mondtàk keghosszabb ciklust meg kell vârni, nekem meg kèsett ekõtte, gyógyszer abbahagyàsa miatt. Csodàs napokat
A kérdező hozzászólása: En szerdan megyek dokihoz, mar nagyon varom, hogy tudjam, hogy mennyi idos lehet, es hogy minden rendben van-e... :) Neked nincs hasfajasod? Nekem neha van, de ugy olvastam, termeszetes.
Na akkor majd írd meg. De igen van hasfàjàsom, derekam is fàjt, hanr puffadok is, de nem puffadt akkor is furin fàj. Akkor jó ha ez termèszetes. Èn is kivi vagyok hàny hetes lehetek, màs szerint 5hetes. Hàt meglàtjuk. Felsem fogtam, és Te, hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Szia! Na én tegnap voltam orvosnál, 6 hetes vagyok. 7 mm a petezsák, szívhang még egyelõre nem volt :) De olyan jó és megnyugtató tudni, hogy minden rendben van. A hasfájással kapcsolatban is megnyugtatott a doki, hogy természetes, sajnos a B6 vitaminon kívül nem lehet tenni ellene. És nálad mi újság? Melyik megyébõl írsz? :)
Szióka. Huuu, de jó, 6hetes vagy!!!!! :-))) De szupiii!!!:-) Mikor kell visszamenned? Legközelebb ha mèsz tuti lesz szívhang!!! Én is alig vàrom, hogy reggel mehessek, kivàncsi vagyok. Fejèr megyèbõl! Ès Te? Hàny èves vagy, nem tudom beszèltük e. Èn 28 éves vagyok. Szióka
A kérdező hozzászólása: Hát, nem fogod elhinni, én is Fejér megyébõl vagyok :) , de szülni Bács megyében fogok. De most Fejér megyében lakom. 26 éves múltam. Remélem Nálatok is minden rendben lesz, majd írd meg, hogy mekkorák vagytok :)
Huuu, de jó, akkor lehet közelebb vagy mint gondolnànk. Hihi Szèkesfehèrvàrtól kb 25km-re lakom. Gànton egy kis svàb falucska. Szèp hely. Mindenképpen írni fogok. Vigyàzz magadra. Szió
Szia. Utolsó vagyok. 4hetes vagyok, petezsák làtható mèg, 3hèt múlva kell visszamennem. Gyõzzem kivàrni. Azt mondta doki ügyesek voltunk. Csodàs ez az egèsz.
Szia. Igen àllítólag rózsaszínnek kell lenni. Itt olvasom csak azért tudom. Szerintem 2-3 nap múlva csinàlj még, egyenlõre ne õrülj nagyon, mert nehogy csalódàs èrjen. Csinálj mindenkèpp. Èn tuti csinàlnèk szerdàn. Vagy akár holnap fõleg ha sokat késik. Írj mindenkèpp. Szép napot, drukkkolok!!!!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát képzeld, teszteltem, és most nem tudom, mi van. Hajnalban 6kor felkeltem, mert a párom akkor indult itthonról, és mondom megcsinálom akkor a tesztet. Most X-Epilt csináltam. Elsõ nézésre negatív lett. Szerintem "nem pisiltem eleget", mert a negatívot jelzõ csík is világosabb, mint eddig, de azért egyértelmûen nem hibás a teszt, ez tuti. Félkómában vártam pár percet, nem jött elõ a második csík, vissza is feküdtem aludni. A tesztet nem dobtam ki, és most reggel 8-kor újra ránéztem, és egyértelmûen ott a második csík... :) Hogy most száradási-e, nem tudom, de egyértelmûen ott van, nem csak odaképzelem... És ráadásul rózsaszín... A száradási csík szürke szokott lenni, nem??? Most nem tudom, örülhetek-e...
sokaknak kell pár hónap amig helyre áll. Nekem 9 hónapig nem jött meg aztán kiderült hogy PCOS-es vagyok.
A kérdező hozzászólása: Oh, ezek nem jó hírek... Sajnálom :( Én most várok pár napot, egyelõre két napja nem jött meg. 28-án így is úgy is megyek nõgyógyászhoz, majd megvizsgál. Az is lehet, hogy babát várok, szóval kétesélyes a dolog. Az elsõ tesztem eddig negatív. Évekkel ezelõtt egyszer már abbahagytam a gyógyszert, akkor óramûpontossággal ugyanúgy jött menzeszem...
Egyszer megjött, majd 4 hónapra kimaradt, utána nagyjából ismét beállt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is a választ!
Nekem majdnem egy évig nem jött meg, kb 8 hónap után kiderült, hogy pcos-vagyok, paleolit diétát javasolt az orvos, valamint írt fel Merckformint napi 1x, a diétával és a gyógyszerrel 3 hónappal késõbb megjött, azóta (kb 2, 5 éve) Aviva tornával, és a fehér cukor+fehér liszt teljes mellõzésével problémamentesen megjön minden hónapban, a Merckformint egyáltalán nem szedem, amikor 3 hónap szedés után megjött, akkor rögtön abba is hagytam (saját felelõsségre persze).
Ja, és a diéta elkezdésétõl számított 5 hónap múlva voltam ismét ultrahangon, addigra eltûnt az összes cisztám, volt-nincs pcos:)
A kérdező hozzászólása: Huha, kezdek tartani a pcos-tol, annyiszor hallani :( Nekem most 3.napja kesik, elso gyogyszermentes menzesz lenne...
Szia. Nekem az elsõ hónapban 36. napra a màsodik hónapban 45. napra jött meg. Ès most jàrunk a harmadik hónapban 28. nap elõtt 3-4napig görcsöltem azt hittem megjön, de mèg semmi. Remèlem nem is fog :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm a választ. Szurkolok Neked, én is így vagyok vele:remélem nem a gyógyszer miatt késik :)
Szióka. Utólsó vagyok. Hàt bízzunk benne, hogy nem a gyógyszer miatt késik. Nekem mostanàban fàj a hasam alja, az egyik cicim fàj csak. Várok mèg a tesztelèssel. Kitartàs neked is.Izguljunk együtt. :-)
A kérdező hozzászólása: Oke, mindenkepp irj majd, hogy mi ujsag :)
11-esvagyok. Mindenkèpp jelentjezem. Nem tudom mitõl lehet, de ha fûszeresetvettem nagyon puffadtam fájt a hasam. Ma is ettem kínait, nem kellett volna. Derekam is fàj, a hasam is olyan furi. Szívem szerint tesztelnèk holnap hiszen, 1hete kèsik. Viszont eddig kèsett, csak most màs. Vannak tünetek csak félek, hogy bemesélem, vagy màsra fogom... Na majd jelentkezem. Szia.:-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem is holnap lesz egy hete, hogy kesik. Alig varom a reggelt, mert tesztelni fogok :) En is felek, hogy bemeselem magamnak... Nekem gyomoregesem van par napja, ami ram nagyon nem jellemzo. Meglatjuk! :)
Huuu izgulok èrted!!! :-) Remèlem sikerült, ès ott van a pocaklakó. Írj mindenképp. :-)
A kérdező hozzászólása: Gratulalok! :) Nagyon picik vagytok Ti is akkor! Hat igen, nehez kivarni! De legalabb minden rendben! Orulok Nektek :) En egyebkent Dunaujvarosbol irok. :)
Nem lesz gond. Vedd be!
A kérdező hozzászólása: De akkor el fog múlni a vérzés?
Valószínûleg el. De ez nem gond, hogy még vérzel, ez a gyógyszer leírásában is benne van. Az adott napon akkor is el kell kezdeni szedni a következõ levéllel, ha a vérzés még nem múlt el.

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Ma szedtem be az utolsó fogamzásgátló tablettát (trinordiol) az elsö haviból, most még mindíg kell védekezni? (mert fél éve abbahyagtam és most újrakezdtem) de még csak egy hónap ment le!

Legjobb válasz: Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Hogy lehet, hogy a nőgyógyászom azt mondta, hogy miután bevettem az első szem fogamzásgátlómat a menstruációm 1. napján, több mint egy hónapig nincs védelem, az online válaszoló nőgyógyászok, illetve a betegtájékoztató mást írnak?

Az online válaszoló n?gyógyászok szerint már két hét után se kell védekezni, vagy az els? naptól hat, valamit a betegtájékoztatóban is az van, hogy 1. naptól való szedést?l védettséget ad. Mirabelláról van szó.

Legjobb válasz: Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..

Minden fogamzásgátló azonnali vagy 1 hetes védelmet ír, de minden nõgyógyász 1 hónapot javasol mert unja a "lehetek terhes?" illetve "belém élvezett a barátom, de szedek 1 hete fogamzásgátlót, mennyi az esélye?" kérdéseket..
Szerintem a doki, ugy volt vele, inkabb mond 1 honapot, addigra mar minden fele-fajta tabletta vedettseget ad. Igy kizarta a sajat hibalehetoseget.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor gyakorlatilag véd már? 21 napja szedem.
elsõ levél végezetével véd
A kérdező hozzászólása: Ma vettem be az utolsó szemet a levélbõl :)
de holnap meg ne lássuk a lehetek terhes? kérdést stimt?
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam ilyesmit kiírni. Egyedûl az bosszant, hogy mindenhonnan mást hallok, és már nem tudom, hogy mikortól lehetek nyugodt..
Van olyan orvos, aki inkább azt javasolja, hogy a második levél megkezdéséig használjunk kieg.védekezést, ez csak a biztonság kedvéért van, mivel vannak olyan nõk, akiknek többet kell várni, hogy hasson, és van olyan, akinek az elsõ szemtõl kezdve hat. Minden ember más. Barátnõm szed mirabellát, õ 2 hetet várt, és már hatott.

Jangee fogamzásgátló tablettát szedek és eddig mindig csütörtökön kezdtem el szedni az új "levelet" és szerdai napon hagytam abba. Most mens. Után pénteken tudtam bevenni az első tablettát. Ilyenkor mi a teendő? Teljesen felborult a ciklusosság?

Kb. másfél éve szedem.

Legjobb válasz: - Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

- Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

Két hónapja szedek fogamzásgátlót (azelőtt nem szedtem ) az első hónapba megjött minden rendben volt de ma már a 3. gyógyszermentes napom van és még nem jött meg. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Amit leírtál abból nem derül ki, hogy lehetsz e terhes... De a fogamzásgátló az megváltoztatja a nem i mûködést, úgyhogy ha most kezdted szedni, akkor valószínû, hogy a fogamzásgátló miatt nem jött meg rendesen. 19/L

Amit leírtál abból nem derül ki, hogy lehetsz e terhes... De a fogamzásgátló az megváltoztatja a nem i mûködést, úgyhogy ha most kezdted szedni, akkor valószínû, hogy a fogamzásgátló miatt nem jött meg rendesen. 19/L
A kérdező hozzászólása: volt egy szem amit elfelejtettem bevenni este de 12órán belül pótoltam szóval gyakorlatilag nem lehetek az de mivel az elõzõ hónapban a 3. gyógyszermentes napom jött meg ezért most is úgy kellene nem? vagy ez felborulhat?
felborulhat, legalábbis nekem az elsõ 2 hónapban, rendszertelenül jött meg, voltam nõdokinál is azt mondta ez normális
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm :) akkor várok türelmesen ha nem jön meg akkor is szedem a 7 gyógyszermentes nap után. Létezik hogy nem fog megjönni? vagy lehet csak felborult...
hát ha nem jön meg rövidesen, akkor érdemes a nõdokidat felkeresni és elmondani neki is a szituációt, õ azért jobban tudja :) de én úgy gondolom, hogy meg fog jönni, csak mivel most kezdted szedni, ezért felborult a ciklusod.

11 napja szedem a fogamzásgátlóm, amit az első napon kezdtem, de még mindig tart a vérzésem. Mi lehet a gond? általában 6-7 napig szokott tartani.

fontos lenne, eléggé aggódom..

Legjobb válasz: a fogamzásgátló miatt elõfordulhat az elsõ hónapban ilyen. nem kell megijedni. nincs gond, csak a szervezeted nem szokta még meg a nagyobb hormonadagot.

a fogamzásgátló miatt elõfordulhat az elsõ hónapban ilyen. nem kell megijedni. nincs gond, csak a szervezeted nem szokta még meg a nagyobb hormonadagot.
A kérdező hozzászólása: 18. napnál tartok és semmi változás. ez így még mindig nem jelent semmit? :/ holnap kérek idõpontot a nõgyógyászomnál valószínûleg. nagyon félek, hogy valami gond lehet.
vannak olyanok akik az elsõ hónapot végig vérezgetik. nekem pl elsõ hónap végén egy héttel hamarabb el kezdtem vérezni, de utána a következõ hónapban már beállt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!