Találatok a következő kifejezésre: Az első császárral szültem, (37 db)

Létezhet, hogy ha az elsőt császárral szültem, akkor a másodiknál jobban húzódik a hasam?

Legjobb válasz: Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Van olyan anyuka aki az elsőt császárral szülte és a második sima szülésnél szétvált a hege?

Els? babámat 2 éve szültem sürgösségi császárral,és most rendes szülésre készülünk,nagyon félek a hegszétválástól,de a dokim azt mondta próbáljuk meg!

Legjobb válasz: Ha azt mondta, akkor bízz benne! Ilyen esetekben folyamatosan nézik a heget, ellenõrzik az állapotát. Vannak dokik, akik óvatosságból nem pártolják a hüvelyi szülést császár után, mert valamivel nagyobb a komplikáció esélye. De a kezelõorvosod TUDJA, hogy milyen állapotban van a heg, nem fog feleslegesen kockáztatni. Persze lehet, hogy még a szülés elõtt elvékonyodást tapasztal, és akkor megcsászároz, vagy szülés közben is közbe tud lépni. Szerintem készülj fel azért lélekben a császárra is, mert benne van a pakliban, hogy mégis az lesz. Nekem a dokim 50% esélyt mondott, hogy császár után újabb császár lesz. De 50% a hüvelyi szülés esélye. :)

Ha azt mondta, akkor bízz benne! Ilyen esetekben folyamatosan nézik a heget, ellenõrzik az állapotát. Vannak dokik, akik óvatosságból nem pártolják a hüvelyi szülést császár után, mert valamivel nagyobb a komplikáció esélye. De a kezelõorvosod TUDJA, hogy milyen állapotban van a heg, nem fog feleslegesen kockáztatni. Persze lehet, hogy még a szülés elõtt elvékonyodást tapasztal, és akkor megcsászároz, vagy szülés közben is közbe tud lépni. Szerintem készülj fel azért lélekben a császárra is, mert benne van a pakliban, hogy mégis az lesz. Nekem a dokim 50% esélyt mondott, hogy császár után újabb császár lesz. De 50% a hüvelyi szülés esélye. :)
te SZERETNÉD a rendes szülést vagy csak azért lesz, mert az orvos azt mondja, lehet?
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretném, de az orvos azt mondta csak ugy nem lehet császár megint, meg kell próbálni, és csak akkor mût ha indokolt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!Remélem nem lesz semmi probléma!Csak hát annyi rosszat lehet hallani!:(
Szia! 3 napja szültem normál módon, 20 hónapja meg császárral. Nem volt semmi gond, semmimet nem vágták. :) Szóval meg lehet csinálni. Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon köszönöm, remélem sikerül nekem is!:) Gratulálok, és jó babázást!
Nekem az elsõ babám bazi nagy volt, ezért kellett a császár. A doki elsorolt egy csomó feltételt, aminek teljesülni kellett (volna) a második sima szüléshez. De én végül inkább császárt választottam. A második babám is jó nagy lett és a doki mondta, hogy a mûtét közben olyan vékony volt a heg, hogy átlátszott rajta a gyerek! Szóval nagy valószínûséggel szétvált volna a heg, ha nem császároznak... Megjegyzem már elõre látta a doki, az ultrahangon is látta, hogy nem az igazi a dolog és mondta, hogy ha megindulna magától a szülés, akkor rohanjak a kh-ba. Szóval ha esetleg nálad is baj lenne, akkor a doki úgyis rábeszél a mûtétre.

Aki az elsőt császárral szülte a másodikat is? Mi volt az oka? Tudta előre hogy a 2. is császár lesz?

Legjobb válasz: Elsõ sürgõsségi császár volt. Második már programozott a 38. héten.

Elsõ sürgõsségi császár volt. Második már programozott a 38. héten.
Nekem elsõ császár volt, most 2 év lesz a gyerekek között. Most vagyok 12 hetes, de nem szeretnék megint császárt. Mondtam is a dokinak aki mondta, hogy a végén eldõl mi lesz, de nem feltétlen lesz az. 25% esélyt mondott a sikeres hüvelyi szülsére. Most keresek másik dokit, mert szerintem nincs ilyen téren tapasztalata és nem is volt túl lelkes, de még nem találtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Várok még, írjatok! :-)
A kérdező hozzászólása: Fura, hogy nem írtok! Azt gondoltam érdekes téma lesz.


Igaz az, ha valaki az elsőt császárral szülte, akkor ha a második sima lesz akkor nem kérhet semmilyen fájdalomcsillaptót?

Legjobb válasz: Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.

Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.
Nem.
persze, hogy nem
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez hülyeség, semmi köze a kettõnek egymáshoz. Csásdzármetszés elõtt is csillapítanak fájdalmat, lásd érzéstelenítés, vagy altatás.
A kérdező hozzászólása: ok, de pont itt olvastam, hogy nem adnak, de akkor megnyugodtam, edát is remélem...
A kérdező hozzászólása: a méh és a hasfalheg miatt irták
Kééényelmeeee??? szültél már te császárral?
Kérheted, de remélem, nemet mond a doki. Sokkal gázabb egy hasi mûtét, mint egy hüvelyi szülés - szövõdményes, felépülés is lassabb, nagyobb kockázat. Csak a mama kényelme, stb. miatt nem szoktak császározni, és így van jól.
A kérdező hozzászólása: Mármint császárral, nem a hosszú szenvedéssel....
10:08! Köszi a válaszod az összes, császárral szült édesanya nevében! Sokan csak azt hiszik h nekünk nem fáj, mert a babát kiveszik, nem kell megszülni....nagyon tévednek, és emiatt sokszor fel tudom húzni magam....
Kérheted a császárt! Könyörgöm, ez nem kényelem! Nekem a dokim mondta, hogy azoknál a nõknél, akiknek már volt méhen végzett mûtét-az kérheti a császárt-törvényileg joga van rá. Ilyenkor egy kismama már nem a kényelemre gondol, hanem a kockázatokra. A heg bizony szétnyílhat, ez a babának-mamának egyaránt veszélyes(a kerületünkben egy kismama császár után hüvelyi szülést választott, közben szétnyílt a hege, baba a hasüregbe kötött ki és oxigénhiányos lett, ennek következtében pedig fogyatékos lett). Nekem 2, 5 volt császárom 9 órás vajúdás után, és nem rajtam múlt, hogy nem hüvelyi szülés lett a vége(összegabalyodott, ezáltal lerövidült a köldökzsinór). Most augusztusban szülöm a 2. fiunkat, és bizony sokat molyoltam magamban, férjemmel, másokkal, hogy hogyan lenne a legjobb-végül a császár mellett döntöttem-de az tuti, hogy nem kényelembõl, mert pokol volt a mozgás a varratszedésig(10 nap).
16 hó van a fiaim között. sima szülést szerettem volna, meg a mi kórházunkba nem is császároznak csak úgy, de a dokim megsúgta, ha már nagyon nem bírom, akkor mondjam a fõorvosnak, h nyilall a hegem és akkor császároznak mert ez hegszétválásra utal. Viszont tényleg nagyon nyilallt a hegem és a fájások között is ( ez már a vajúdásom 10. órájában). és a császár után mondta is a doki, h nagyon vékony volt a hegem, jó hogy császár lett ez is.
10:08-as vagyok Hát a mûtét után én is hamar összekaptam magam, erõltettem a sétálást stb. De azért azt senki ne mondja nekem, hogy nem fáj mint állat. Én nem vagyok egy nebáncsvirág, és sajnos már ilyen-olyan mûtéteken átestem, de az összes nem fájt ennyire, mint amikor itt kiment az érzéstelenítõ hatása, és még a következõ napokban is bazira fájt. Itt csak annyi a különbség, ki milyen hamar szedi össze magát.
A kérdező hozzászólása: Sokan mondják, hogy a császár rosszabb, de én nem hiszem. Az elsõnél vajúdtam 9 órát, kézzel tágítottak, mert nem tágultam, végül császároztak. Másnap sokkal jobban fájt, hogy tágítottak, mint a vágás. 2 nap után ugyanúgy mozogtam, mintha mi sem történt volna. Ennyit a hasi mûtétrõl...
Kérheted, de a legtöbb orvos nagyon helyesen nem az anyuka óhaja alapján fog dönteni egy nagy hasi mûtétrõl.
Úgy tudom, hogy ez az orvos döntésétõl függ. A döntés fõként attól függ, hogy a császáros heged milyen állapotban van, az elõzõ baba miért lett császár (fájásgyengeség, téraránytalanság, rövid köldökzsinór, stb.), valamint hogy a jelenlegi babád hogy fekszik, mekkora. Bár elméletileg nem így kellene lennie, az orvos hozzáállásától is sok függ, vannak orvosok és kórházak, ahol szívesen végeznek császárt, máshol pedig tényleg csak akkor, ha indokolt. A te kérésedet-véleményedet az orvos biztosan meg fogja hallgatni, de a döntést nem az alapján szokták meghozni.
Kérni kérheted, de fõként a véleményét kérd inkább.Ha vízszintesen vagy vágva, akkor van értelme megbeszélni róla inkább, mert a függõleges metszésnél (ha jól tudom), már eleve császároznak a többi babával is.Az enyém az utóbbi, és én így tudom, de nekem is csak 1 van még, úgyhogy ha vkinek ellentétes infója van, engem is érdekelne. :)
Elsõ vagyok. Annyira díjazom azokat az anyukákat, akik bármilyen negatív véleményt megfogalmaznak egy császáros anyatársukkal szemben.Nem kívánom én senkinek azt a kínt, és félelmet, amit személy szerint én éltem át.7 óra vajúdás után még azt mondta a dokim, h takarékoskodjak az erõmmel, mert messze még a vége.Negyed! óra múlva már érzéstelenítettek a mûtéthez, hipp-hopp kellett dönteni.Még most is beleborzongok... Én is félek a természetes szüléstõl, de hogy azért császároznék, mert az kényelmes?!?!?! Én tudom milyen a tolófájás...ti (akik elítéltek) tudjátok, milyen az, varratokkal feküdni plussz egy napig, amikor kézzel lábbal futnál a gyerekedhez???Csak kérdezem...

Ki vár úgy második gyermeket, hogy az elsőt császárral szülte?

Kíváncsi vagyok, hogy más orvos mit javasol a kismamájának. Nekem azt mondta,hogy szülhetek természetes úton. A császár után 21 hónap telt el. Félek a hegszétválástól, bár az orvos szerint 100 esetb?l 1-szer fordul el?. Ezért is lennék kíváncsi más orvos véleményére. 36 hetes vagyok, picit esténként érzem, hogy feszül a hegem.Más is érez így, vagy ez nem jó jel? Szeretnék szülni, csak félek t?le.

Legjobb válasz: Szia! Ez nagyban függ attól, hogy miért császároztak. Engem 22 óra vajúdás után fájásgyengeség miatt császároztak, ezért a következõ automatikusan császár lesz, pedig minden vágyam a természetes szülés volt :(

Szia! Ez nagyban függ attól, hogy miért császároztak. Engem 22 óra vajúdás után fájásgyengeség miatt császároztak, ezért a következõ automatikusan császár lesz, pedig minden vágyam a természetes szülés volt :(
Nálunk majdnem 24 hónap lesz köztük. Nekem császárt jósolt. Bár az elsõ baba téraránytalanság miatt lett császár.
Szia, nálunk 26 hónap lesz a különbség és még csak 15 hetes vagyok. Nekem azt mondta a doki még bármi lehet mivel a baba miatt lett végül császár (rátekeredett a köldökzsinór 2x a nyakára és belekakilt a magzavízbe). Ha most rendben mennek a dolgok azt mondta akár szülhetek természetesen is. De már én is feltettem itt egy hasonló kérdést mert engem is érdekelt kinek mi a tapasztalata, nekem nem sok jót jósoltak mivel én 38 leszek mikor szülni fogok és állítólag ez is növeli a császár esélyét:-( Egyébként én is félek a hegszétválástól mert sokat fáj a hasam de nekem is azt mondta a doki, hogy viszonylag ritka.
Nekem is fájásgyengeség miatt lett császár, de most még fel sem merült. Fogalmam nincs, mit szeretnék... Félek egy újabb császártól is, meg s imától is... a hegem nekem rengeteget fáj, pedig már 4 éves a nagy. De tüsszentésnél, fordulásnál nagyon fáj.
Szia nálam a méhlepény fedte a méhszájat azért volt császár.most 5hetes vagyok de még 2 hét mulva megyek dokihoz.Majdd megmondom mit mondott.nálam két gyerek között 3év 1 hónap lessz kb a különbség.
Nekem 31 hónap lesz a gyerekek között. A fiam 2 hét túlhordásban voltam, oxitocinra sem indult meg a szülés, így császároztak. Aztán tavaly volt egy rosszul sikerült missed ab mûtétem, ami miatt most tuti a császár. Még 8 hetem van addig.

Rettegek a szüléstől! Sziasztok! Van már két lányom, az elsőt császárral szültem nagy kinlódások után, a másodikat hüvelyi uton 2 óra alatt. Mindkettőnél oxitocint kaptam. Többi lent. Mire számithatok 3. szülésnél?

Milyen lesz a 3. szülésem szerintetek? Szeretném magam elköttetni is egyben, ezért örülnék a császármetszésnek!

Legjobb válasz: 3. szülésed gyors könnyû lesz,és természetes uton jön a baba.

3. szülésed gyors könnyû lesz, és természetes uton jön a baba.
én a 3-at várom, és én is iszonyúan félek. az elsõ 2-t természetes úton szültem, az elsõbe majd belehaltam (legalábbis én ezt úgy éltem meg)... érzéstelenítéssel akartam a 2-at szülni, de késõn kezdték az infúziót adni, így eda-ra nem volt idõ...biztos nem volt nehéz, de én attól is iszonyúan félek... amikor rámtört az az érzés, hogy úúúristen, megint kezdõdik az a brozalmas irányíthatatlan fájdalom... és most nagyon szeretnék EDA-t. az elsõ 2 a szt Imrében született, de itt nem nagyon szeretnek fájdalmat csillapítani, így most még a nyakamon a teher, hogy a Péterfyt vagy a János kórházat válasszam, és izgulok hogy lesz-e idõ bmelyikbe beérni...nem akarok az eda-ról lecsúszni, és úgy érzem elfogyott az erõm:( az elején szabályos állandó vizsgadrukkal küzdöttem, azt sem hittem, hogy meg tudom tartani, olyan rosszul voltam, pedig akartuk ezt a picit. bárcsak június lenne már!
A második is nehéz volt ? Meddig tartottak a szüléseid ?
Elolvastam azt a cikket.. Csak szülésre ne kerüljön sor soha életemben! Még mindig le vagyok sokkolva, hogy szerintem ez még attól is rosszabb lehet, mint ahogy én hittem :S Nem csoda, ha nyugtalan vagy Kedves Kérdezõ, de azt hiszem, ha már kétszer ilyen ügyes és bátor voltál, akkor most sem lehet semmi probléma :) A többi anyukának is grat, erõs csajok vagytok! 32N
Kedves Utolsó ! HA még nem szültél emiatt nehogy ne vállalj gyermeket ! Nézzd ! Ennek ellenére mindannyian itt vagyunk és az x-ik gyermekünket készülüönk világra hozni ! Valamiért csak csak "mazochistáskodunk " nem -de ? :) ) Én is rettegek de nagyon várom már .
az elsõnél megzatvíz folyás után 15 órával kezdõdtek a fájások, 6 óra szinte összefüggö, a második 12 órával a magzatvíz után kezdõdõ fájások, kb 2, 5 óra. A fenti cikket pedig látszik, hogy egy pasi írta, aki még sosem szült. Pl nem a kitolás fáj a leginkább, az sem kellemes, de ami elõtte van... és próbálná meg õ egy olyan helyzetben PONT úgy kontrollálni magát... megnézném én azt a fickót... sok minden nem pont úgy van, mint ahogy õ leírta... kívülrõl biztos sokkal félelmetesebb látni egy szülést mint benne lenni, bár ha meg benne vagy, nincs menekvés, nincs pihi, csinálni kell... talán soha semmikor nem vagyunk az életben annyira jelen, mint akkor...
Igen ez igy van , hogy nem a kitolási szak ami borzalmas hanem az elötte levõ "kinokat " nem birom én sem .De szerencsére valahogy úgy van megalkotva az egész , hogy amikor közöljük a szülésznõvel (én legalábbis szoktam ) , hogy nem birom és meghalok akkor lesz vége és jön a baba .Utána pedig egy csoda történik ami az életben soha máskor ! A legfájdalmasabb és a legszebb dolog a világon ! Abban pedig biztosan van valami , hogy fejben is eldõlhetnek a dolgok és számit a hozzáállásunk is , persze baromi nehéz adott szituban ügyesnek lenni !
én most nagyon EDA-ra gyúrok...
Utolsó voltam a Gyáli anyuka . :)
Nem nem szabad félni , végülis életünk egyik legszebb része következik .Minden egyes szülés gyermekvállalás , életem legszebb fejezete volt . :) A harmadik szülésem egyébként nekem a leggyorsabb és egyben a legintenzivebb volt , végül is a jó dokinak is köszönhettem akkor , hogy nem szenvedtem többet mert nehezen tágulok x-óra és semmi , de õ ügyesen rásegitett és eltüntette a méhszájat , onnantól pedig villámgyorsan megszületett a kicsin lányom .Az egész 7-óra volt. Elözõ szülésem , tiz óra felettiek . Nekem a második szülésem volt a legleg .. ahhoz képest kifejezetten megkönnyebbültem a végére és fel sem fogtam szinte , hogy megvan a kis csaj. :) Mikor a falat kapartam amiatt voltam kétségbe esve , hogy igen na ez az a fájdalom amit nem birok és akkor most jön a sok sok óra .. Majd irok priviben is .
A kérdező hozzászólása: Bárcsak igazgad lenne :)
Hahó sorstárs! Negyedikemet várom , és eddig nem volt jellemzõ de most féééleeek ! Egyszerüen félek tõle úgy , ahogy van! Bár már nagyon várom , de akkor is ! :) Te mitõl félsz egészen pontosan?.. a második igen gyorsan meglett ..
Az oxitocin ami betett ? Az legalább szerencsére engem eddig elkerült. 36 hkm
A kérdező hozzászólása: szia! Nagyon örülök hogy irtál nekem a kérdésemre. Hát az az igazság, hogy nem tudom milyen oxitocin nélkül szülni. A nagylányomat reggel 5-tõl szakadatlan fájásokkal vajudtam végig, közben a doki kézzel tágitott, én ott akkor azt hittem elpusztulok, a végén a férjem mondta neki ha nem csinál valamit akkro ö visz el megmüteni :) , a császár után kiderült nem is tudtam volna szülni mivel a vállára volt csavarodva a köldökzsinór. Na akkor megfogadtam hogy soha többet fogadott doki nélkül. A második lányommal mikor terhes lettem, 6 év van köztük, fogadott orvoshoz jártam, kérleltem hadd szüljek császárral, azt mondta nem meg tudom szülni hüvelyi uton, de megigérte nem kintat ha látja hogy nem haladunk. Tulajdonképp cakli pakli 2 óra volt mindenestül :) . De nála is ott volt az oxitocin. Irtózatos fájások voltak de hamar ment. És most várom a véletlen harmadikunkat :) , hát még az elején vagyok, gondotlam megbeszélem az orvosommal hogy mivel szeretném mmagam elköttetni hátha megcsászározna és akkor egy kalap alatt meg lehetne oldani a dolgot. Félek rettentöen. Merre élsz kedves válaszoló?
Gyálon Pest mellet lakom közvetlen . Te merre laksz ? Képzelheted a 11 -kerben laktam, és eddig mindhárom gyermekem jó dokinál a Szent Imre kórházban született . Most itt a Dél Pestiben és õszintén megvallva nem tellett dokira igy negyedjére , hát ez van . Állitólag nem is kell mert ha csak nem lesz gond (istenke segitsen , hogy ne legyen ) akkor doki nem is nagyon lát.Itt a szülésznõk az átlagnál jobban kivannak képezve és õk vannak csak velünk .A doki ilyen esetben max varrni jön . Bevallom hõsiesen , hogy FÉLEK! :) Napi szinten gyûröm le magamba , hogy nem nem szabad félni minden rendben lesz velem is babával is , hogy hármat már megszültem és akkor is kibirtam (pedig nem volt könnyû), hogy most könnyebb lesz , hogy majd aranyosak és jók lesznek az éppen ott lévõ szülésznõk stb ... :) Hol jobb mert elhiszem amit magamba beszélek és már várom is nagyon a fiatalúrt , hol pedig teljesen pánikba esek , hogy én ezt nem fogom birni . A legkisebb is már 9 -éves nem most volt mikor világra jött, a két naggyal meg extra fiatal volt , most 35 -vagyok igy a kis "utolsómmal " és most rezeltem be . :) ) Te merre laksz ?
Kedves 6-os válaszoló, ez nagyon jó kis link. Ki is nyomtattam. :D
Én is itt találtam tegnap egy másik kedves válaszoló linkelte be és nagyon elnyerte az én tetszésemet is. :) De örülök h másnak is tetszik nem hiába linkeltem be :)
Tõlem az valahogy távol áll bár tudom , hogy sok a pozitiv is ami mellette szól.. :)

2. babájukat váró kismamák, hogy vagytok? Hogy telnek a napok? Mennyi lesz a 2 gyermek között a korkülönbség? Aki az elsőt császárral szülte a 2. is azzal fogja?

Olyan anyukák is írhatnak akinek már megszületett a 2. kisbabája. 1 éves a lányom és szeretnénk neki kis tesót.

Legjobb válasz: Hogy hogy vagyok? Éberen :) Napközben aludnék, de éjjel nem tudok. A lányom 2-án lesz másfél éves, a pocaklakó 9 hetes. Pont két év lesz köztük :) Sima szülésem volt, remélem most is az lesz. Ti mikorra tervezitek a picit?

Hogy hogy vagyok? Éberen :) Napközben aludnék, de éjjel nem tudok. A lányom 2-án lesz másfél éves, a pocaklakó 9 hetes. Pont két év lesz köztük :) Sima szülésem volt, remélem most is az lesz. Ti mikorra tervezitek a picit?
A kérdező hozzászólása: Mi is kb. 2 év különbséget szeretnénk, de még élesben nem próbálkozunk, a lányuk egybõl összejött, remélem a tesója is. :) Mikorra vagy kiírva?
Én 10 hetes kismama vagyok, a tesó decemberben töltötte a 2 évet.Szerencsés vagyok , mert a rosszullétek elkerültek az elsõ babával és most is.:) Csak az állandó fáradtság van rajtam.A korkülönbség 2 év és 8 hónap lesz!Én simán szültem az elsõt, remélem most is sikerül.
Nálunk viszonylag nagy a korkülönbség: lányom 7 éves és 4 hónap múlva megérkeznek a kisöccsei is. Mi évekig vacilláltunk legyen-e tesó, aztán egybõl kettõ jött, de nagyon örülünk nekik. (Fõleg a nõvérkéjük.) A lányomat annak idején császárral szültem és most az ikrek is császárosak lesznek, de egészségügyi okok miatt (gerincsérvem van).
Szia! A lányom 15, 5 hónapos és 34 hetes vagyok. 17 hónap lesz a korkülönbség. Elég jól viselem, bár már nem tudok sokáig a szõnyegen ücsörögni a lányommal, vagy próbálom nem emelgetni. A lányom császáros volt, de most nem tudom mi lesz, a dokim engedi a sima szülést ha minden rendben, de én kicsit tartok tõle, mert általában 10 nõbõl 9 újra császár, vagy félek a hegszétválástól a vajúdás során. Na meg a pocaklakó aki ismét kislány lesz egyfolytában forog, hol faros, hol fejvégû, hol keresztbe van. :) Szerencsére egyik terhesség alatt sem volt komolyabb rosszullétem, 1 kezemen meg tudom számolni. Fáradtnak fáradt vagyok, de éjjel már nem nagyon tudok aludni. Napközben ha a lányom alszik, akkor van hogy én is ledõlök, de inkább akkor teszek-veszek. A kórházi cuccomat most kezdem összeszedni, és most mosom a babaruhákat. Szerencsére szinte semmit nem kell venni, 1-2 melegebb rugit, meg amiben hazahozzuk majd. Minden más van. Csak össze kéne rendszerezni a dolgokat, de nem sok energiám van rá. És ha a lányom ébren van, akkor nehéz mert imád pakolni. Bár az 56-os ruháig együtt szedtük szét, néztük át. Boldog babavárást! :)
Én teljesen jól viselem a 2. terhességem, 2szer hánytam, míg a kisfiammal a 17. hétig. Most 1 hetes vagyok, viszont a forgóim már fájnak. Ennyi, ami kellemetlen. Nálunk 22 hónap lesz a különbség. nagyon félek, mert segítségem nem igazán van, férjem sokat dolgozik. Az elsõ császár volt, most még nem beszéltünk az orvosommal arról h mi lesz, de jobban örülnék most én is egy prog. császárnak mert a kisfiamat így is nehéz lesz megoldani.
szóval 13 hetes :) ))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! Boldog babavárást és boldog babázást és jó egészséget a picikhez! Én szintén császárra számítok, mert a lányom sem volt kicsi és a 2. baba nagyobb szokott lenni. De elõbb foganjon meg! :)

27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.

Volt olyan Aki első sima szülése nagyon nehéz volt, lassú tágulás, hosszú vajúdás miatt, és a 2. babát császárral szülte, és azt mondta, a császár könnyebb volt?

Kinek volt az els? neház sima szülése után a 2. császáros könnyebb? Ill. teljesen más?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsömnek így volt.Az elsõt túlhordta,3x indították neki,3 nap,de nem indult be.4.nap magától beindult,sokáig vajúdott,nehezen lett meg a baba(150 centis a hölgy,majdnem 4 kiló lett a fia),úgyhogy a következõt császárral szülte és azt mondta,100x jobb volt.Hozzáteszem,ez külföldön volt.

Egyik ismerõsömnek így volt.Az elsõt túlhordta, 3x indították neki, 3 nap, de nem indult be.4.nap magától beindult, sokáig vajúdott, nehezen lett meg a baba(150 centis a hölgy, majdnem 4 kiló lett a fia), úgyhogy a következõt császárral szülte és azt mondta, 100x jobb volt.Hozzáteszem, ez külföldön volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!