Találatok a következő kifejezésre: Az első császárral született (25 db)

Ki mennyi idot vart a masodik babaval, ha az elso csaszarral szuletett? Es a masodik is csaszar lett?

Legjobb válasz: Szia! Én 14hónapja szültem császárral,de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap,de úgy vagyok vele,több mint valószínû,hogy a második is császár lenne,így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra,de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól,mert engem nagyon megviselt,bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember,de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(

Szia! Én 14hónapja szültem császárral, de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap, de úgy vagyok vele, több mint valószínû, hogy a második is császár lenne, így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra, de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól, mert engem nagyon megviselt, bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember, de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(
Fél éves a lányom, úgy gondolom hogy mikor 1-1.5 éves lesz akkor fogunk bele a másodikba, hogy 2 év legyen köztük. Én örülnék ha a második is császár lenne. Nagyon sokat vajúdtam, s nem volt toló fájásom hiába tágultam ki teljesen, alig vártam hogy vágjanak fel s már ne fájjon :) Nekem megkönnyebülés volt a császár a kínlódás után hogy nyomták ki belõlem a gyereket és nem jött. Bemennék szülni a másikkal, felvágnak kiszedik összevarnak és kész :D Semmi bajom nem volt utánna, másnap délben már feláltam, itthon már tettem vettem miután haza jöttünk.
Most lesz 13 hónapos a fiam és már próbálkozunk, nem akarunk nagy korkülönbséget, 2 év ideális szerintünk. Remélem a második is császár lesz. Én már császár utáni nap törökülésben fogtam a fiam. Ettõl könnyebb szülés nincs szerintem. Nem volt fájásom, nem tágultam, de elfolyt a magzatvíz. Rámkötötték az oxitocint amitõl elindultam a fájások, de k.rvára fájt pedig azt mondták ez még semmi a tolófájáshoz. De közbe lelassult a baba mozgása és vittek is császározni, megváltás volt. Pedig 100%-ig császár ellenes voltam, természetesen akartam szülni, de szerintem nem bírtam volna ki. Így remélem a 2. is császár lesz!!
1. császár volt és kb másfél lesz a fickó, mire elkezdünk próbálkozni. Sokat vajúdtam, nagyon fájt, de a császár rosszabb volt, így reménykedem, hogy a 2. természetes lesz. Nem hagytam el magam, a kattétert is én vetettem, ki, hogy tudjak sétálni, egyedül pisilni menni, mégis iszonyú nehezen épültem fel, nehezen tudtam az elsõ héten ellátni a babát és ezt inkább kihagynám :( Persze tisztában vagyok vele, hogy nem sok esélyem van rá, úgyhogy lelkiekben császárra készülök és reménykedem, hogy jobb lesz.
Elsõ beíró vagyok.Nekem olyan nehéz volt mint az elõttem szólónak.Elképedve hallgatom, hogy vannak kismamák aki szinte már táncolnak másnap a mûtét után..törökülésbe..tök jó.Én felülni nem bírtam, meg felállni meg mozogni.Az elsõ egy hétben ugyan ez volt.szinte fel kellett húzni az ágyból.Lefeküdni is percekbe telt.Borzalmas fájdalmaim voltak utána.sajnos én tudtam, hogy az lesz, mert nem fordult be a baba és a dokim nem vállalta farosan-én sem akartam úgy.. Én nem örülök, hogy császáros voltam.A természetesen szültek hozzánk képest rohangáltak.Sajnos valószínû a második is az lesz, megpróbálom magamat agyilag beprogramozni, hogy jobb lesz.De én szülés után kb 8hónappal mondtam azt, hogy már jobban vagyok.sokszor még most is bekeményedik a hasam ahol mûtöttek-és nem értem miért...Nem beszélve a maradandó dolgokról...lógó -csíkos has.:(

Második gyereknél hogy zajlik a szülés ha az első császárral született? Mitől függ hogy sima szülés vagy az is császár lesz? Az anyuka kérheti bármelyiket?

Legjobb válasz: Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.

Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.
Függ attól hogy mennyi idõ telt el a két terhességed között illetve az elsõ baba miért született császárral. Ha a második terhességet problémamentes és a baba is úgy fekszik ahogy kell akkor van olyan doki aki ad neked lehetõséget a hüvelyi szülésre de császármetszést is minden további nélkül kérhetsz, kérdés nélkül megcsinálják neked ismét:)

Ha a méh leszáll mennyi idő van még a szülésig szerintetek (2. baba)? Az első császárral született, mert nem jöttek a fájások.33 hetet töltöttem be meg nem szállt le viszont görcsölget mensi szerűen a hasam.

Legjobb válasz: Én azt olvastam, hogy a 2. babánaál már van mikor csak akkor száll le a has, mikor már jön a baba. Az, hogy görcsölget, az csak jósló fájások, nekem is van már a 28. héttõl+ egy csomó keményedés, és most már túlhordom a babát.

Én azt olvastam, hogy a 2. babánaál már van mikor csak akkor száll le a has, mikor már jön a baba. Az, hogy görcsölget, az csak jósló fájások, nekem is van már a 28. héttõl+ egy csomó keményedés, és most már túlhordom a babát.


A második babámat várom, az első császárral született. Most szeretném természetes úton megszülni, fájd.csill nélkül. De mi van ha nem bírom a vajúdást? Kérhetek a szülőszobán is EDA-t?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy igen, kérhetsz. Én úgy vagyok vele, hogy majd amit a dokim javasol azt teszem, nem tervezek elõre. 36 hetes kismami Könnyû szülést!

Én úgy tudom, hogy igen, kérhetsz. Én úgy vagyok vele, hogy majd amit a dokim javasol azt teszem, nem tervezek elõre. 36 hetes kismami Könnyû szülést!
én úgy tudom, hogy egy bizonyos tágulásig adnak, de ha már azt meghaladta, akkor nem, mert felesleges. ezt ott mondták a szülõszobán nekem is. 2 hetes kisfiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
Bármikor kérheted, de 2 vagy 2, 5 ujjnyinál nyitottabb méhszájnál már nem adják.
Szia! Az elsõ gyermekemet császárral szültem, a másodikat természetes úton és kaptam EDA-t. Sajnos infúziót (gyorsítót) nem köthettek be, mert féltek, hogy a császár hegével baj lesz. Tehát szépen, lassan 12 órányi vajúdás után született meg a kislányom. Mivel az elsõ babád császáros volt, ezért, ha simán szülsz, akkor elõször szülõnek vesznek. A szülõszobán, amikor már eléggé fájt a tágulás, akkor kaptam az EDA-t, kb 1 óránként és összesen 3x, kellemes érzés volt, Az elsõ hatott, 20 percet aludtam közben; a második és a harmadik már egyre kevésbé. Egyetlenegy hátulütõje volt, hogy a szülõágyról nem kelhetem fel és eléggé elgémberedtem. Ha már valamennyire ki vagy tágulva, akkor többet már nem adnak, mert már semmit sem ér. Ám akkor már csak nagyon rövid ídõ kell ahhoz, hogy a babádat a kezedben tartsd! Fantasztikus érzés!!!!! Mi most a harmadik babánkat várjuk, de hogy hogy is fogok szülni ezek után? Nem tudom. Majd a dokim eldönti. Sajna nekem az eddigi szüléseim sem voltak komplikáció mentesek, de hátha most minden rendben fog menni. A legjobbakat kívánom neketek!!!
Én komplikáció nélkül, természetes úton EDA-val szültem. Valóban csak egy ideig kérheted, engem figyelmeztettek, hogy ha most nem akkor már nem adnak. Teljesen elviselhetõvé tette a dolgot. Tök jó, hogy átélhettem!
szia kb 2 év különbség, második is császár. nem kellett több vizsgálat. Csak a heget nézték mindig.
Ugye nem baj, ha anyukám példájával szeretnék segíteni? Végülis az is egy eset volt. :D Neki az elsõ baba császáros volt (ééén), 4 kilóval születtem, faros voltam. Aztán rá 10 hónapjára teherbeesett húgommal, aki 7 hónapra született meg, 1.200 grammal. Természetes úton született (!) és rettentõ gyorsan. Súlyából adódóan bizonyára. Mivel ez 87'-88'-ban volt, akkor még nem vitték túlzásba a vizsgálgatást. Remélem segítettem. :) 15 hetes baba anyukája

Az első babát császárral szült anyukák könnyen összejött a második baba? Hogyan született? Mennyi a korkülönbség közöttük? Hamarabb felépültetek, mint az első babával? Visszamentettek dolgozni a második baba előtt?

1 éves a kislányom, szeretnénk majd neki kis tesót, ez év ?szén próbálnánk meg összehozni. Tehát kb. 2,5 év lenne közöttük.

Legjobb válasz: CSászárral szültem. 15 hónapos volt a fiam, amikor teherbe estem. 2 év lesz közöttük. Az orvos szerint császár lesz, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell szenvedni. :)

CSászárral szültem. 15 hónapos volt a fiam, amikor teherbe estem. 2 év lesz közöttük. Az orvos szerint császár lesz, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell szenvedni. :)

Ha az első babám téraránytalanság miatt született császárral, akkor szerintetek a második is császár lesz? Más is volt ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: szia,én 12 hete szültem téraránytalanság miatt császárral,nekem aztmondta a dokim hogy sajnos igy a következö babó is császis lessz.neked mi miatt volt téraránytalansági császár?üdv egy 12 hetes pici fiu anyukája

szia, én 12 hete szültem téraránytalanság miatt császárral, nekem aztmondta a dokim hogy sajnos igy a következö babó is császis lessz.neked mi miatt volt téraránytalansági császár?üdv egy 12 hetes pici fiu anyukája
Nekem az elsö igy lett császáros, a második meglett simán (és nem is túl nehezen), a harmadik megint csázsár lett, de csak azért mert nem süllyedt le a baba.

Terhes vagyok a második babával. Az előző szülésem óta 2év fog eltelni, sajnos az első baba császárral született. Kéne megint orvost fogadnom, vagy hagyjam és járja az éppen akkor rendelő dokihoz?

Lenne még egy kérdésem.Mostanság szült valaki Gy?rben dr Dúcz Renénél? Mi a véleményetek róla?Én jókat hallottam róla.de azt is mondták,hogy nála több a császár.

Legjobb válasz: Szia! Én 5 éve szültem nála az elsõt most fogom a napokban a másodikat. Én imádom mert nem az a paráztatós fajta. A császárról meg pont úgy tudom nála csak ha muszáj. Persze nem mindegy miért volt neked az elsõ császár. Nekem csomó ismerõsöm szült nála nagyon keveset császározott. Nekem szülés közben volt magas a vérnyomásom, de végig nem mondott semmi olyat amivel ijesztgetett volna csak bíztatót. Egyetlen "hibája" a szememben, hogy nagyon elfoglalt, pl nst-k után mindig csomót várok rá mire le tud jönni értékelni. De ez is azt jelzi hogy jó doki. Mondjuk ha te szájbarágós beszélgetõs dokira vágysz õ nem az a fajta, csak a lényeget mondja, de azt kedvesen.

Szia! Én 5 éve szültem nála az elsõt most fogom a napokban a másodikat. Én imádom mert nem az a paráztatós fajta. A császárról meg pont úgy tudom nála csak ha muszáj. Persze nem mindegy miért volt neked az elsõ császár. Nekem csomó ismerõsöm szült nála nagyon keveset császározott. Nekem szülés közben volt magas a vérnyomásom, de végig nem mondott semmi olyat amivel ijesztgetett volna csak bíztatót. Egyetlen "hibája" a szememben, hogy nagyon elfoglalt, pl nst-k után mindig csomót várok rá mire le tud jönni értékelni. De ez is azt jelzi hogy jó doki. Mondjuk ha te szájbarágós beszélgetõs dokira vágysz õ nem az a fajta, csak a lényeget mondja, de azt kedvesen.
Ja amúgy ha a Lietzerbe mész ott is rendesek a dokik lelkes fiatalok, csak óriási ott a tömeg, én csak táppénzes papírért jártam oda, be sem mentem de mindig órákat kellett várni. A Dúczról még annyit, hogy van magánrendelése csanakon meg gyõrben is, de UH nincs nála (sztem nem is fontos mindig). A szülési tarifa pedig annyi amennyitt gondolsz nála.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Azért lett az elõzõ császár, mert nem tágultam semmit, szombaton már kezdõdtek a fájások, persze nem annyira intenzíven, aztán vasárnap már nagyon fájtak, és végül hétfõn délben sos császár, mert mint írtam nem tágultam semmit, és már a baba szívhangja is romlott.Igazából ezért.A terhesség alatt mondjuk eléggé vizesedtem, néha a vérnyomásom is felment, a végén meg már volt a vizeletemben is egy kis fehérje, de ez nem izgatott senkit.1hét túlhordás után pedig megcsászároztak. Azért még várom mások észrevételét is...:)
Én szülésem is császárral végzõdött, nagyon lassan tágultam, nagyon vizes is voltam stb...hosszú vajúdás után vittek a mûtõbe! 2év 3hónap lesz a két szülés között, orvost nem fogadtam, megint császár lesz, kivéve ha befordul a csontos medencébe(így mondta a védõnõ) akkor meg szokták próbálni a sima szülést az orvosok!
Szia! Nekem 21-22 hónap lesz a kettõ között, az én dokim szerint, ha rendben lesz a szívhang, nem vékonyodik el nagyon a heg, nem lesz túl méretes baba, akkor próbálkozhatunk a rendes szüléssel. Dúcz Renérõl én is pont az ellenkezõjét hallottam, hogy addig "húzza" amíg lehet, sõt sajnos hallottam olyat is, hogy pont azért lett állítólag oxigénhiányos a baba, mert túl sokat várt a császárra. De az az igazság, szerintem, hogy ilyenkor, ha szegény szülõnek ilyen problémával ne adja isten tragédiával kell szembesülnie, hajlamos mindenkit okolni, : orvost, szülésznõt... sajnos mindenkit, és nem tudhatjuk, hohy mi állt a probléma hátterében. Tapasztalatom szerint (mikor az elsõt szültem, pont a Dúcz René volt az osztályos fõkonzulens), egy nagyon kedves, körültekintõ, orvos. Állítólag a terhesgondozóban tényleg nagyon rendes, lelkiismeretes, fiatal orvosok vannak, nagyon dícsérik a Stummer Jánost, a Busznyák Csabát és a Horváth Zoltánt. Ha épp hozzájuk tartozol körzetileg, akkor nem érdemes szerintem fogadott orvoshoz járni, bár gondolom kisgyerek mellett Neked sincs sok idõd a terhesgondozóban ücsörögni. Én csak vérvételre megyek oda, de sokszor elszörnyülködöm, hogy mennyien vannak. Jó babavárást!
Szia! Csak gondoltam leírom épp ma voltam nst-n a Dúcznál, hát nem lett valami jó az Nst, utána elküldött uh-ra kiderült hogy kevés a magzatvíz, az uh-s doki azonnal paráztatni kezdett, hogy benn kell maradnom stb, de a Dúcz megnyugtatott hogy elég ha naponta megnéz ezután, tök rendi volt elkísért mindenhova és mindenben megnyugtatott, még anyum is aki tök ijedõs lenyugodott a szavaitól. Igaz én már mindenórás vagyok, de amit õ mondd az nekem szentírás. Remélem sikerült döntened kellemes babavárást kívánok

Ha az első baba császárral született mennyi az esély az újabb császárra?

Fájásgyengeség és téraránytalanság miatt született császárral. Nekem nem gond ha császár lesz megint, csak fel kell rá készüljek. Most ráadásul lent van mélyen a méhlepény, ami a dokim szerint ha nem mozdul 100%, hogy császár lesz!

Legjobb válasz: A fájásgyengeség más lehet egy következõ terhességnél, a téraránytalanság úgy tudom nem "változik". Tehát ha a babád megint nagy lesz, akkor jó eséllyel császár. Nem tudom hány hetes vagy, a méhlepény "levándorolhat" még, ha viszonylag az elején vagy.

A fájásgyengeség más lehet egy következõ terhességnél, a téraránytalanság úgy tudom nem "változik". Tehát ha a babád megint nagy lesz, akkor jó eséllyel császár. Nem tudom hány hetes vagy, a méhlepény "levándorolhat" még, ha viszonylag az elején vagy.
A kérdező hozzászólása: Még az elején vagyok 14 hetes. Persze elvándorolhat, abban bízok! 3700 gramm volt a lányom, akkor most valószínû nagyobb lesz?!
A fájásgyengeség nem biztos hogy újra jelentkezik, de a téraránytalanság valószínûbb. Barátnõmnek mind a 3 babája császárral született téraránytalanság miatt!
A kérdező hozzászólása: Magyarán a baba nem fér át a szülõcsatornán. Akkor megint császár lesz, csak fel kell készüljek lelkileg, mert akkor hirtelen döntöttek, mire felfogtam már megszületett a lányom.
Ha nincsen baj a 2.babával akkor természetes uton is világra hozhatod. Császár az függ többediknél is, hogy az elõzõ császár heg állapotátol , tágulás meg fájás gyengeség méhlepénytõl.
Elsõ válaszoló vagyok. Akkor szerintem ha fogadott orvosod lesz akkor simán meg lehet ezt beszélni.
jaj nem akarsz egy vágást alulra? De buta vagy, ezerszer gyorsabban gyógyul mint a császár
Szerintem még most tervezzük a második babát, ha eltellik két szülés között két év akkor lehet majd választani. De szerintem ezt közösen fogjátok megbeszélni az orvosoddal, hogy õ mit javasol és te mit szeretnél? Császárral szeretnéd szülni a második babád? Mennyi idõ telik el két szülés között?
Okosat én sem tudok neked mondani. Áprilisra várjuk a 3.-at. A második császár volt. (Magzati szívhang... Mint neked...) Én szeretnék "simán" szülni, ha lehet, az elsõ is "sima" volt, és sokkal jobb volt, mint a császár. De persze nem 'kötöm az db!ebet a karóhoz', inkább legyen rendben a pici is meg én is amennyire lehet. Szóval, ha császár, akkor császár. Szerintem az én dokim alapesetben - ha nincs semmi komplikáció - a "sima" szülést fogja pártolni. Január elején szeretnék errõl beszélni majd vele.
dokim támogatja a császár utáni természetes szülést, ha a heg bírja, ha a két gyerek között meg van a 2 év, ha fejvégû a baba, ha magától beindul a szülés stbstsb. Én erre gyúrok. Nálunk 1-2 héten fog múlni a két év. De a legfontosabb a baba egészsége, ha nem sikerül, hát nem sikerül.
2 év 7 hónap van a két fiam között. Én szerettem volna a másodikat spontán szülni, ha már az elsõt nem sikerült. 39. hétig húztam az orvosom beleegyezésével a szülést, de mivel nagyon elvékonyodott a heg, így 39+1 napon császárral született meg a 2. fiam is. Kicsit bánom azért, hogy még a szülési fájdalmakat sem sikerült megismernem, mert az 1. baba 36. héten sürgõsségi császárral született, mert nem volt magzatvíz. Egyébként szerintem nagy átlagban az orvosok nem nagyon akarják vállalni a 2. szülést hüvelyinek a császár után, mert több a rizikója. Bár az én dokim nem ilyen, ezért próbálhattam meg volna a normál szülést.
Dokival kell megbeszélni, de a környezetemben azt tapasztaltam, hogy az anyuka biztonságát nézve császár a második is. A term. szülés a császár után kis kor külömbségnél teljesen felesleges kockázat.
Szia!Nekem jóval több idõ van a két lányom között(5 év 3 hónap), mégsem engedte a dokim a spontán szülést.A hegem amúgy nagyon jól bírta, viszont másodjára sem lett kicsi a baba, ezért a császár mellett döntött a doki.39+4 napra operált, programozott volt, ekkor még nem indult volna magától.
Szia! én most 17 hetes vagyok, kisfiam 21 hónapos. A héten a terhesgondozáson beszélgettem errõl az orvosommal. Elnézve az elõzményeket az orvos inkább a császár felé hajlik, de azt mondta gondoljam át, ha nagyon szeretném és minden adott lesz akkor megpróbálhatom, de kihangsúlyozta, hogy inkább császárt javasol az esetemben. Szerintem ha majd aktuális lesz a babatéma :) akkor simán megkérdezheted, mert kórházanként, orvosonként is eltérõ lehet.
A kérdező hozzászólása: Azóta teherbe estem, (illetve már a kérdés kiírásakor is az voltam, csak nem tudtam még:) ) 21 hónap lesz a gyerekek között. Az elsõ 38. hétre született, lehet, hogy a másodikat sem tudom tovább "bent tartani", mert annyira elvékonyodik a heg??
A kérdező hozzászólása: KÖszi! Magzati tachikardia miatt volt a császár. Nektek is sok sikert! :)
Mi miatt volt a császár? lehet hogy nincs is választásod. nekem is császár volt nem tágultam semmit és már akkor közölte velem a dokim hogy a másodikra sem lenne esélyem természetes úton szülni.Ám mi is rajta vagyunk a kis tesón :) 3 hónapa.Nekem 23 hónapos a lányom :) sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem vagyok még terhes, 2 hónapja próbálkozunk, most 13 hónapos a fiam. Igen, császárt szeretnék másodikra is, ha már az elsõ így alakult. Végülis a hasamon már van egy heg, nem szeretnék alulra is egyet...
Mi úgy tervezzük, hogy kb. 2, 5 év teljen el a szülések között. Az elsõnél végigcsináltam a vajúdást, de a tolófájásoknál mégis a császár mellett döntött az orvos. Szeretném, ha császárral születne a kistestvére.
Szerintem jobb is hogy nem ismerted meg a szülési fájdalmakat én 36 órát szenvedtem szülési fájdalmakkal mikor az utolsó pillanatban eldõlt hogy császár :((((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!