Találatok a következő kifejezésre: Az első császárral (139 db)

Van olyan anyuka aki az elsőt császárral szülte és a második sima szülésnél szétvált a hege?

Els? babámat 2 éve szültem sürgösségi császárral,és most rendes szülésre készülünk,nagyon félek a hegszétválástól,de a dokim azt mondta próbáljuk meg!

Legjobb válasz: Ha azt mondta, akkor bízz benne! Ilyen esetekben folyamatosan nézik a heget, ellenõrzik az állapotát. Vannak dokik, akik óvatosságból nem pártolják a hüvelyi szülést császár után, mert valamivel nagyobb a komplikáció esélye. De a kezelõorvosod TUDJA, hogy milyen állapotban van a heg, nem fog feleslegesen kockáztatni. Persze lehet, hogy még a szülés elõtt elvékonyodást tapasztal, és akkor megcsászároz, vagy szülés közben is közbe tud lépni. Szerintem készülj fel azért lélekben a császárra is, mert benne van a pakliban, hogy mégis az lesz. Nekem a dokim 50% esélyt mondott, hogy császár után újabb császár lesz. De 50% a hüvelyi szülés esélye. :)

Ha azt mondta, akkor bízz benne! Ilyen esetekben folyamatosan nézik a heget, ellenõrzik az állapotát. Vannak dokik, akik óvatosságból nem pártolják a hüvelyi szülést császár után, mert valamivel nagyobb a komplikáció esélye. De a kezelõorvosod TUDJA, hogy milyen állapotban van a heg, nem fog feleslegesen kockáztatni. Persze lehet, hogy még a szülés elõtt elvékonyodást tapasztal, és akkor megcsászároz, vagy szülés közben is közbe tud lépni. Szerintem készülj fel azért lélekben a császárra is, mert benne van a pakliban, hogy mégis az lesz. Nekem a dokim 50% esélyt mondott, hogy császár után újabb császár lesz. De 50% a hüvelyi szülés esélye. :)
te SZERETNÉD a rendes szülést vagy csak azért lesz, mert az orvos azt mondja, lehet?
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretném, de az orvos azt mondta csak ugy nem lehet császár megint, meg kell próbálni, és csak akkor mût ha indokolt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!Remélem nem lesz semmi probléma!Csak hát annyi rosszat lehet hallani!:(
Szia! 3 napja szültem normál módon, 20 hónapja meg császárral. Nem volt semmi gond, semmimet nem vágták. :) Szóval meg lehet csinálni. Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon köszönöm, remélem sikerül nekem is!:) Gratulálok, és jó babázást!
Nekem az elsõ babám bazi nagy volt, ezért kellett a császár. A doki elsorolt egy csomó feltételt, aminek teljesülni kellett (volna) a második sima szüléshez. De én végül inkább császárt választottam. A második babám is jó nagy lett és a doki mondta, hogy a mûtét közben olyan vékony volt a heg, hogy átlátszott rajta a gyerek! Szóval nagy valószínûséggel szétvált volna a heg, ha nem császároznak... Megjegyzem már elõre látta a doki, az ultrahangon is látta, hogy nem az igazi a dolog és mondta, hogy ha megindulna magától a szülés, akkor rohanjak a kh-ba. Szóval ha esetleg nálad is baj lenne, akkor a doki úgyis rábeszél a mûtétre.

Aki az elsőt császárral szülte a másodikat is? Mi volt az oka? Tudta előre hogy a 2. is császár lesz?

Legjobb válasz: Elsõ sürgõsségi császár volt. Második már programozott a 38. héten.

Elsõ sürgõsségi császár volt. Második már programozott a 38. héten.
Nekem elsõ császár volt, most 2 év lesz a gyerekek között. Most vagyok 12 hetes, de nem szeretnék megint császárt. Mondtam is a dokinak aki mondta, hogy a végén eldõl mi lesz, de nem feltétlen lesz az. 25% esélyt mondott a sikeres hüvelyi szülsére. Most keresek másik dokit, mert szerintem nincs ilyen téren tapasztalata és nem is volt túl lelkes, de még nem találtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Várok még, írjatok! :-)
A kérdező hozzászólása: Fura, hogy nem írtok! Azt gondoltam érdekes téma lesz.

Akinek az első császár volt, másodikra mit szeretne?

TUDOM, hogy nem kívánság m?sor, de gondolom sokan gondolkodnak, esetleg mi lenne a jó. Nálunk nem autómatikusan császár a második. Nekem a császár nem volt jó élmény, 10 óra kín szenvedés után volt, a gyereket nem láttam még vagy 2 óráig, a szobámba nem jöhettek be rokonok, tehát tök egyedül voltam a kínommal. A hasam olyan lógós lett... De annak már mindegy, tehát ebb?l a szempontból esetleg császár. De utána olyan lassan épül fel az ember. Viszont ha hüvelyi: akkor utána betapintanak (na köszi), még ott alul is varratos leszek, nem csak a hasamon, lehet, hogy a szex sem lesz utána a régi, félek, hogy beszorul a gyerek. Viszont pár óra múlva már a saját lábamon állok, nem vagyok másoknak kiszolgáltatva. Rám teszik a picit mikor megszületik, ott a miénk az a pillanat apával, és ugye apa is ott lehet. Titeket melyik vonz inkább egy császár után?

Legjobb válasz: Az elsõ fiamat haránt fekvés miatt császárral szültem,24 óra szigorú fekvés után láthattam csak õt,iszonyatos volt,azt az éjszakát végig sírtam.Aztán 7 évre rá,megérkezett a második fiam.õt külföldön szültem,a szülés elõtt egy hónappal megkérdezték tõlem,hogy hogyan szeretnék szülni,egy kis gondolkodás után szintén császárt kértem..A férjem is jelen volt,itt beengedik a császárnál is.Nem bántam meg,1/2 óra alatt túl voltunk az egészen és utána sem vették el tõlem,csak egy kevés idõre,hogy tudjak pihenni,de négy óra elteltével már hozták is szopizni vissza.Addigra,már megzuhanyozhattam és kényelmesen elhelyezkedhettem.Az ötödik napon,haza is mehettünk. Ez az én történetem. Bármelyiket választod,biztosan jó döntést hozol! :) Egy 7 éves és egy 8 hetes fiú boldog anyukája...

Az elsõ fiamat haránt fekvés miatt császárral szültem, 24 óra szigorú fekvés után láthattam csak õt, iszonyatos volt, azt az éjszakát végig sírtam.Aztán 7 évre rá, megérkezett a második fiam.õt külföldön szültem, a szülés elõtt egy hónappal megkérdezték tõlem, hogy hogyan szeretnék szülni, egy kis gondolkodás után szintén császárt kértem..A férjem is jelen volt, itt beengedik a császárnál is.Nem bántam meg, 1/2 óra alatt túl voltunk az egészen és utána sem vették el tõlem, csak egy kevés idõre, hogy tudjak pihenni, de négy óra elteltével már hozták is szopizni vissza.Addigra, már megzuhanyozhattam és kényelmesen elhelyezkedhettem.Az ötödik napon, haza is mehettünk. Ez az én történetem. Bármelyiket választod, biztosan jó döntést hozol! :) Egy 7 éves és egy 8 hetes fiú boldog anyukája...
Nekem is császár volt az elsõ, másodszorra sima szülést szeretnék. Az életünk volt a tét, de akkor is úgy érzem, hogy meg lettem fosztva a spontán szülés élményétõl és át akarom élni azt az érzés, élményt is. Tudom, nem kívánságmûsor, de szeretném, ha ez megadatna nekem is.
A kérdező hozzászólása: Mikor a dokinak említettem a hegszétválást, annyit reagált rá, hogy már õ is hallott róla... de sosem látott még...
Én a sima szüléstõl másodiknak azért félnék mert ott van ugye a hegszétválás esélye...hát ezt szeretném megelõzni, bár nagy "élmény" lehet a sima szülés...
Én a másik táborból vagyok, ugyanis hüvelyi úton szültem. Meg vagyok operálva, úgyhogy úgy érzem, hogy nagyjából tudom milyen lenne a felépülés a császár után. Én nem vállalnék be egy császárt, hacsak nem muszály. Más az, amikor megszülöd a babát és valóban amikor a kórházból hazamész már fiatalabbnak, erõsebbnek érzed magad mint valaha....és más az, amikor még lábadozol. De ez mindenkinek személyes döntése. Ettõl ugyanis nem leszünk se jobb sem rosszabb anyák.
A kérdező hozzászólása: Hát erre ne adj, én 2 héttel késõbb jöttem, de akkor még más világ volt. Elõttem már volt anyunak egy császár... És mikor mondta, hogy szülni fog, el sem hitték... Szóval kis híján nagy baj lett. Hát mi is úgy készülünk, hogy akár sima is lehet, ha magától beindul, nekünk júliusban jön. Hát nem tudom... Még azért kíváncsi vagyok véleményekre.
jol sikerult programozott csaszar utan kicsi az eselye annak hogy az anyuka termeszetes szulest valsszon masodjara...en is igy vagyok ezzel. nagyon jo elmeny volt a mutet es 3 nap utan haza is jottem es 2 het utan mar hasizomgyakorlatokat vegeztem...hamarosan szeretnek meg egy babat es meg sem fordul a fejembe hogy termeszetesen szuljek
ja és én 5 órával a mûté után már zuhanyoztam , engem nagyon nem viselt meg a dolog.
Programozott császárom volt és legközelebb is azt szeretnék...
Szia, Nem tudom milyen hüvelyi úton szülni, de én mégis a császárt választanám! 2 éve a fiam császárral született, mikor hosszas kinlódás után beadták a szurit a gerincembe az maga volt a "menyország" már azt hittem ottmaradunk mindketten a szülõágyon...nekem nagyon rossz volt örültem, hogy végre visznek a mûtõbe! Éjjel volt már reggel hozták szopizni így nem volt olyan sok a várakozás, és semmi "lelki sebem" nem lett a császár miatt! Hamar felépültem a sebem nem is látszik. Lehet ebbõl is ki lehet fogni sokkal rosszabbat, komplikációk egyebek...de nekem abszolút nem volt rossz! Én a császárt választanám, be vagyok ijedve a sima szüléstõl mert elvileg szülhetek úgy is az orvosom szerint ha most minden rendben lesz a babával és beindul spontán..., szeptemberben jön a tesó hugi lesz a lányok meg állítólag elöbb jönnek, hát nem tudom...!!
22 órányi vajúdás után fájásgyengeség miatt császárral szültem, de mivel már arra is kértek, hogy nyomjak (4 ujjnyira voltam nyitva és összevissza voltak fájásaim, talán még toló is) ezért nagyon csúnyán kijött a köldöksérvem, ami terhesség alatt alakult ki. Lényeg a lényeg nagyon csalódott és szomorú voltam, hogy császár lett, de már 2 óra eltelte után megpróbáltál fekve szoptatni és sikerült is, úgy jártam keltem, hogy senk nem hitte el, hogy császárom volt, szép volt a babám buksija. Aztán szép lassan megbarátkoztam a dologgal, a tejemet is sikerült rendesen beindítani, emlékszem még a fájásokra, inkább kihagynám, nem szeretném, hogy ott is varrjanak stb. Szóval mindent összegezve a következõ is császár lesz!
császárt. Többek között ezért is vállaltuk be a másodikat hamar. Nekem jó élmény volt a császár, csak a katéter felhelyezése fájt nagyon.


Igaz az, ha valaki az elsőt császárral szülte, akkor ha a második sima lesz akkor nem kérhet semmilyen fájdalomcsillaptót?

Legjobb válasz: Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.

Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.
Nem.
persze, hogy nem
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez hülyeség, semmi köze a kettõnek egymáshoz. Csásdzármetszés elõtt is csillapítanak fájdalmat, lásd érzéstelenítés, vagy altatás.
A kérdező hozzászólása: ok, de pont itt olvastam, hogy nem adnak, de akkor megnyugodtam, edát is remélem...
A kérdező hozzászólása: a méh és a hasfalheg miatt irták

27 hetes terhes vagyok második babám várom az elsö császár volt, van e valaki aki rendesen szülte a másodikat? Az baj ha a méhlepény pont a vágáson van?

Legjobb válasz: A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.

A barátnõmnek azt mondta a szülésznõ, hogy az elsõ császár után nem végeznek újra császárt. Annyi, hogy nem kaphatott fájáserõsítõket. Így is lett. Simán szülte meg a 3560 g-os kisbabát.
Az elsõ császár után is végezhetnek újra császárt ha az anyuka, vagy baba érdeke úgy kívánja, viszont ha minden ok, akkor azon lesznek hogy rendes úton szülj.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nagyon szeretnék rendesen szülni ha már az elsõ babával nem jött össze.

Ki mennyi idot vart a masodik babaval, ha az elso csaszarral szuletett? Es a masodik is csaszar lett?

Legjobb válasz: Szia! Én 14hónapja szültem császárral,de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap,de úgy vagyok vele,több mint valószínû,hogy a második is császár lenne,így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra,de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól,mert engem nagyon megviselt,bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember,de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(

Szia! Én 14hónapja szültem császárral, de már próbálkozunk.Nagyon kemény volt a szülés utáni pár hónap, de úgy vagyok vele, több mint valószínû, hogy a második is császár lenne, így mire várjak.azt mondják kicsit könnyebb másodszorra, de lehet csak azért mert tudod mire számíts.Nem tudom...én félek az utána való fájdalomtól, mert engem nagyon megviselt, bár sosem voltam egy gyenge karakterû ember, de ez tényleg taccsra tett-lehet ezért nem sikerül a tesóka sem..:(
Fél éves a lányom, úgy gondolom hogy mikor 1-1.5 éves lesz akkor fogunk bele a másodikba, hogy 2 év legyen köztük. Én örülnék ha a második is császár lenne. Nagyon sokat vajúdtam, s nem volt toló fájásom hiába tágultam ki teljesen, alig vártam hogy vágjanak fel s már ne fájjon :) Nekem megkönnyebülés volt a császár a kínlódás után hogy nyomták ki belõlem a gyereket és nem jött. Bemennék szülni a másikkal, felvágnak kiszedik összevarnak és kész :D Semmi bajom nem volt utánna, másnap délben már feláltam, itthon már tettem vettem miután haza jöttünk.
Most lesz 13 hónapos a fiam és már próbálkozunk, nem akarunk nagy korkülönbséget, 2 év ideális szerintünk. Remélem a második is császár lesz. Én már császár utáni nap törökülésben fogtam a fiam. Ettõl könnyebb szülés nincs szerintem. Nem volt fájásom, nem tágultam, de elfolyt a magzatvíz. Rámkötötték az oxitocint amitõl elindultam a fájások, de k.rvára fájt pedig azt mondták ez még semmi a tolófájáshoz. De közbe lelassult a baba mozgása és vittek is császározni, megváltás volt. Pedig 100%-ig császár ellenes voltam, természetesen akartam szülni, de szerintem nem bírtam volna ki. Így remélem a 2. is császár lesz!!
1. császár volt és kb másfél lesz a fickó, mire elkezdünk próbálkozni. Sokat vajúdtam, nagyon fájt, de a császár rosszabb volt, így reménykedem, hogy a 2. természetes lesz. Nem hagytam el magam, a kattétert is én vetettem, ki, hogy tudjak sétálni, egyedül pisilni menni, mégis iszonyú nehezen épültem fel, nehezen tudtam az elsõ héten ellátni a babát és ezt inkább kihagynám :( Persze tisztában vagyok vele, hogy nem sok esélyem van rá, úgyhogy lelkiekben császárra készülök és reménykedem, hogy jobb lesz.
Elsõ beíró vagyok.Nekem olyan nehéz volt mint az elõttem szólónak.Elképedve hallgatom, hogy vannak kismamák aki szinte már táncolnak másnap a mûtét után..törökülésbe..tök jó.Én felülni nem bírtam, meg felállni meg mozogni.Az elsõ egy hétben ugyan ez volt.szinte fel kellett húzni az ágyból.Lefeküdni is percekbe telt.Borzalmas fájdalmaim voltak utána.sajnos én tudtam, hogy az lesz, mert nem fordult be a baba és a dokim nem vállalta farosan-én sem akartam úgy.. Én nem örülök, hogy császáros voltam.A természetesen szültek hozzánk képest rohangáltak.Sajnos valószínû a második is az lesz, megpróbálom magamat agyilag beprogramozni, hogy jobb lesz.De én szülés után kb 8hónappal mondtam azt, hogy már jobban vagyok.sokszor még most is bekeményedik a hasam ahol mûtöttek-és nem értem miért...Nem beszélve a maradandó dolgokról...lógó -csíkos has.:(

Akkor is gyorsabb vajon a 2. szülés ha az első császár volt?

Magzatvíz elfolyt az els? szülésnél, de kb 3 fájásom volt a császárig (farfekvés miatt volt császár).

Legjobb válasz: szia!Ez egy jó kérdés,szerintem nem igazán befolyásolja az elõzõ szülés,mert kettõ sem egyforma.Nálam pl.az elsõ császár volt,relatív téraránytalanság miatt,a másodiknál meg sem várták,hogy elkezdõdjenek a fájások,a kiírt elõtt 3 nappal megoperált a dokim.Szintén nagyobb volt a bébi,be sem tudott illeszkedni.

szia!Ez egy jó kérdés, szerintem nem igazán befolyásolja az elõzõ szülés, mert kettõ sem egyforma.Nálam pl.az elsõ császár volt, relatív téraránytalanság miatt, a másodiknál meg sem várták, hogy elkezdõdjenek a fájások, a kiírt elõtt 3 nappal megoperált a dokim.Szintén nagyobb volt a bébi, be sem tudott illeszkedni.
Barátnõmnek az elsõ császár volt, mert a fia feje nem fért ki. Õ vajúdott mondjuk rendesen (hosszú órákat) és a vége lett császár (elég szívás) A 2. babát természetesen szülte kb 1.5 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: De :) Mára.
De jó, akkor veled izgulok! Meddig engedik túlhordani? Nagyon drukkolok!!! (Mekkora a nagyobbik?)
A kérdező hozzászólása: Okt 11-ig kaptam haladékot. :) A "nagyobbik" 20 hónapos.
Off: Hûha, ez engem is érdekelne :) amúgy nem Te vagy kiírva a napokban?

Kismamik, akinek az első császár után sikerült természetes úton szülni, mekkora babát szültetek?

Volt valami kritérium, hogy hány kg-ig engedi a doki? És könnyen ment a természetes szülés? El?re is köszönöm azoknak akik válaszolnak.

Legjobb válasz: Szia. Nekem a sógornõm szülte az elsõ gyereket császárral (nem tágult ki), majd rá 4 évvel jött a második és 2 vagy 3 óra alatt kitágult és megtudta szülni. Könnyû szülés volt. 49cm volt és 3 kg. Bár 10 nappal hamarabb érkezett a pici. Tõle nem hallottam olyat, hogy figyelték volna mennyi lehet a súlya a kicsinek ahhoz, hogy természetesen szüljön. Remélem tudtam segíteni.

Szia. Nekem a sógornõm szülte az elsõ gyereket császárral (nem tágult ki), majd rá 4 évvel jött a második és 2 vagy 3 óra alatt kitágult és megtudta szülni. Könnyû szülés volt. 49cm volt és 3 kg. Bár 10 nappal hamarabb érkezett a pici. Tõle nem hallottam olyat, hogy figyelték volna mennyi lehet a súlya a kicsinek ahhoz, hogy természetesen szüljön. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszod

Létezhet, hogy ha az elsőt császárral szültem, akkor a másodiknál jobban húzódik a hasam?

Legjobb válasz: Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Szia! Én is császárral szültem az elsõt és most a második terhességem elején nagyon húzódott a hasam. Voltak napok amikor csak görnyedve tudtam menni. Az orvosom szerint lehettek összenövések odabent és azért. Aztán a további hónapokban már nem volt semmi panaszom. 38h kismama

Második gyereknél hogy zajlik a szülés ha az első császárral született? Mitől függ hogy sima szülés vagy az is császár lesz? Az anyuka kérheti bármelyiket?

Legjobb válasz: Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.

Orvos és kórház függõ. A dokidtól érdeklõdj. Ha esetleg a doki belemegy hogy megpróbáljátok hüvelyin akkor folyamatosan nézi a heg vastagságát ha megfelelõ marad akkor nincs baj.
Függ attól hogy mennyi idõ telt el a két terhességed között illetve az elsõ baba miért született császárral. Ha a második terhességet problémamentes és a baba is úgy fekszik ahogy kell akkor van olyan doki aki ad neked lehetõséget a hüvelyi szülésre de császármetszést is minden további nélkül kérhetsz, kérdés nélkül megcsinálják neked ismét:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!