Találatok a következő kifejezésre: Az első császáros volt, a második (7 db)

Akinek első baba császáros volt a második is az lehet?

Megkérdezi az orvos hogy hogyan akarod megszülni? Lehet császárt választani vagy természetes szülést?

Legjobb válasz: Alapból császár után rögtön a császárt ajánlják, a CSUSZ/WBAC, azaz a hüvelyi szülés császár után bár nem ritka, de mégis függ az orvosválasztsától, mert nem minden doki "engedi"

Alapból császár után rögtön a császárt ajánlják, a CSUSZ/WBAC, azaz a hüvelyi szülés császár után bár nem ritka, de mégis függ az orvosválasztsától, mert nem minden doki "engedi"
Függ attól is, hogy mennyi a köz a gyerekek közt, ha kevesebb, mint 2 akkor biztos császáros lesz a második is.
A kérdező hozzászólása: 3 év lesz a két szülés között.
Orvosfüggõ... Sok orvos még most sem engedi császár után a sima szülést! Barátnõm mûlt héten szülte meg a babáját 38-as fejecskével, és 3700 grammal természetes úton, de neki is az elsõ császár volt!2év 3 hó van a lányok között! Egyetlen kórház van mo-n ahol két császár után is próbálhat az anyuka simán... De egy után már sokkaltöbb helyen lehet! Vidéki 37 hetes km
Nem minden orvos vállalja, de lehet szülni hüvelyi úton császár után.
Szia! Én 3 éve császárral szültem akkor nekem azt mondta az orvosom, hogy ha 5 éven belül szülök akkor az biztosan császáros lesz! állítólag ennyi idõ kell, hogy a szövetek és az izomzat kellõképp megerõsödjenek, hogy kibírjanak akkora nyomást ami egy sima szülésnél rá nehezedik az alhasra! Remélem tudtam segíteni!
Nem mindenhol kérdezik meg hogy császár után császárt szeretnél-e. És nem mindenhol ajánlják. Nekem speciál az elsõ kislányom császárral született, a második kislányomnál nem kérdezték hogy mit szeretnék. Azt mondták ha nem lesz semmi gond, akkor simán szülök. Pedig 2 év és 2, 5hónap van köztük. A hegemet se nézték meg 1x sem, még szülés alatt sem. Szóval lehet hogy megkérdezik, lehet hogy nem, de az biztos hogy császár után lehet simán szülni, és én örülök neki hogy sikerült megszülnöm természetes úton.
Felénk az a szokás, hogy ha az elsõ császár volt akkor a másodikkal be kell feküdni kiírt elõtt azt hiszem 2 héttel és ha a heg elég vastag akkor meg lehet próbálni simán. Régen is lehetett császár után simán szülni.Példa az anyukám:bátyámat császárral 85 szeptemberében, engem természetesen 88 januárjában.3 év sincs köztünk és sikerült neki :) Nekem is császár volt az elsõ.A dokim azt mondta, hogy ha 1 éven belül esek teherbe akkor császár egyébként majd meglátjuk.

Az első babám császáros volt, a második is az lesz programozott császár, ha minden rendben van azt hanyadik héten csinlják, megvárják a 40. hetet?

Legjobb válasz: Szia. Én úgy tudom, hogy nem várják meg a 40. hetet, úgy a 39 héten császároznak, mert nem jó, ha beindol a szülés. Boldog babavárást!

Szia. Én úgy tudom, hogy nem várják meg a 40. hetet, úgy a 39 héten császároznak, mert nem jó, ha beindol a szülés. Boldog babavárást!
Nem várják meg, általábn a kiírt idõpont elõtt egy-két héttel elvégzik a mûtétet éppen azért, hogy ne indulhasson be a szülés.
Szia.Hát ez jó kérdés, mert én is ebben a cipõben járok, de nekem még mindig nem mondott a dokim semmi konkrét idõpontot, hogy mikor is lesz pontosan a császár, pedig állandóan ezzel nyaggatom, sõt visszamennem is csak majd a betöltött 37.héten kell hozzá. 35hetes kismama
Szia! Nekem is programozott császárom lesz pont a kiírt idõ elött egy héttel csinálja a dokim.
Húúúúúú én ebbe bele nem egyeznék soha. Én az elsõt simán szültem, a másodikkal sajnos császározni kellett, igaz, hogy indítottak a 42-ik hét végén, de legalább 6 órát vajúdhattam vele.Utána sajnos ki kellett venni, mert olyan rosszul volt a drágám.de a vajúdás nagyon fontos, fõleg a baba, de a mama számára is.Elvileg most 4 hét múlva szülök, úgy beszéltem meg a dokimmal, hogy megvárom míg megindul magától, és a sima normál szülésre törekszünk.Csakis akkor vág, ha nagyon muszáj. De ezt a prog csaszit én nem tudom megérteni.Persze a dokinak tök mindegy, és a lehetõ legkényelmesebb, és leggyorsabb.Csak szerencsétlen gyerekek látják kárát.Nem beszélve arról, hogy sokkal magasabb a szövõdmények lehetõsége. Ennél undorítóbb dolog már nem sok van:(((((
Szia! Bocsi de okosat nem udok mondani viszont szeretném megkérdezni, h miért lesz programozott császár? vmi baj van? vagy az elõzõ császár miatt? Az elsõ nekem is az volt ezért kérdezem. Nekem azt mondták nem lehet elõre megállapítani!Válaszod elõre is köszi:)
A kérdező hozzászólása: Az elsõ azért lett császár mert nem tágultam semmit, és azt mondta a dokim, ne probálkozzunk.Õ az orvos, biztos tudja miért igy gondolja.Lehet neked másképp gondolja.Boldog kistesó várást!

Akinek az első szülése császáros a második sima volt az, hogyan alakult? Tényleg spontán simán és gyorsan ment minden?

Nekem az els? császár volt most bármi lehet a doki szerint. Nagyon félek a sima szülést?l mert az els?vel rettenetesen szenvedtem végül császároztak. Nem akarom ezt újra átélni! A doki szerint nem is kell mert ha beindul simán akkor szépen pikk-pakk megszülünk...de ha bármi adódna akkor nem hagynak ennyit "szenvedni" hanem megcsászároznak újra. Szívem szerint ha dönthetnék akkor kapásból a császárt választanám mert annyira félek a simától:-( bár kíváncsi is vagyok az érzésre milyen egy szép sima szülés de rettegek t?le.

Legjobb válasz: Az elsö sürgösségi császár volt, igen hosszú vajúdás után, mert nem tágultam eléggé. A második sima szülés volt: éjfélkor mentem be, és 5-kor megvolt a baba. Mi is császárra készültünk volna inkább, a doki javasolta, hogy próbáljuk meg elöször természetes úton. Most azt mondom, hogy igaza volt, sajnálnám, ha ez kimaradt volna az életemböl. Nem fájdalmasabb, mint a császár (de ez forditva is igaz), de érzelmileg sokkal jobb érzés. Ha megoldható csázsár nélkül, akkor válaszd azt, a babának is sokkal jobb, meg neked is. Ne idegeskedj, és minden jót kivánok.

Az elsö sürgösségi császár volt, igen hosszú vajúdás után, mert nem tágultam eléggé. A második sima szülés volt: éjfélkor mentem be, és 5-kor megvolt a baba. Mi is császárra készültünk volna inkább, a doki javasolta, hogy próbáljuk meg elöször természetes úton. Most azt mondom, hogy igaza volt, sajnálnám, ha ez kimaradt volna az életemböl. Nem fájdalmasabb, mint a császár (de ez forditva is igaz), de érzelmileg sokkal jobb érzés. Ha megoldható csázsár nélkül, akkor válaszd azt, a babának is sokkal jobb, meg neked is. Ne idegeskedj, és minden jót kivánok.
Még-még még sok ilyet írjatok!!! Kedves kérdezõ! Velem ugyanez a helyzet. Jobb lenne a sima, közben iszonyú para vagyok (beszorul, megsérül....) Te hol jársz? Én a 38. héten. Nagyon izgulok már. Sokat keményedek, meg a nunim fáj nagyon, de egyébként semmi elõjel még...
Ez engem is érdekel. Én holnapra vagyok kiírva, de még semmi. Majdnem három éve volt a császárom, tehát simán is szülhetek.Ha túl vagyok rajta, s simán szülök megírom majd. Könnyû szülést nektek.
A nagyobbik lányom sürgõsségi császárral született 29 hétre. 21 hónap múlva a picit természetes úton szültem meg. A heggel nem volt problémám. A nagynál 10 hetet feküdtem szülés elõtt így nagyon le voltam gyengülve meg a nagy vérveszteség miatt is eléggé megviselt a mûtét, a hegem elég sokáig fájt, bár elhagyni nem lehetett magam, mert 5 nap után mikor hazaengedtek a 6. naptól naponta 2x jártam be a PIC-re a lányomhoz 10 héten keresztül. A picinél egy héttel elõbb magától indult meg a szülés, 9 óra vajúdás után lett meg a baba. Számomra nehéz szülés volt, egymást érõ 1, 5-2 perces fájásokkal, nehezen tágultam, de azért megérte a szenvedés ez egy egész más érzés volt, mint a császár. Szívesen szülnék még egy babát, csakhát a lányok lombikbabák. Könnyû szülést kívánok neked!
Szia! Engem is ugyanezért császároztak meg a fiammal 10 nap túlhordás 12 óra oxitocin kétszer elment a szívhang 18. órában azt mondták hogy mivel majdnem 5 kiló a baba nem fog megszületni sajnos természetes úton, neki kétszer a lábán és egyszer a nyakán volt utolsó 2 hónapban jártam be a dokihoz hogy nem mozog a babám csak csuklani érzem azt mondták hogy nincs gáz... Vissza néztem a 32 hetes és a 38 hetes 4d videót... Már akkor bele volt tekeredve a zsinórba... 4310 és 58 centi volt, Most 15 hónapos... Novemberre tervezzük az újbóli babaprojektet. TERMÉSZETES MÓDON SZÜLÖM MEG A KÖVETKEZÕ BABÁMAT!!! Ha kell a tizedik lesz (ha anyagi helyzetünk majd megengedi) de szülni akarok nem mûttetni!
Én is csaszis vagyok, 2év és 11hónap lesz köztük de én megbeszéltem a dokimmal, hogy nem ragaszkodom a természetes szüléshez. :O 16 órát vajúdtam az elsõvel mire megcsászároztak, azt hittem belehalok, én ezt nem csinálom még egyszer. Azt mondta, hogy rendben akkor nem fogja erõltetni de mindenképpen kell vajúdni egy kicsit mert ez mindkettõnk érdeke. Ja, és ha kilóg a feje nem fogja visszatolni mert szerinte ez is megeshet ám de hozzátette, hogy az az igazság, hogy a császáros múlt miatt nem hogy könnyebbre várható a 2.szülés hanem sajnos az a tapasztalat, hogy inkább megnehezíti a dolgot. Különben azt mondta, hogy normál esetben ilyenkor úgy szokott nekimenni a dolognak, hogy 60-40% a császár javára. Én elsõre is nagyon féltem a természetes szüléstõl és most is nagyon nagyon (szerintem ez már pszichés probléma nálam) ne vessetek meg érte de úgy vagyok vele, ha már úgyis vágva vagyok hát már mindegy. De azt a pár óra vajúdást mindenképpen vállalom a baba egészségéért!
Nálunk 2 hét híján 2 év lesz közöttük, most 30 hetes vagyok. Nekem a tágulással nem volt bajom, 4 óra alatt kitágultam, csak hozzám képest volt nagy a fiam, így már teljes tágulás után vártunk még 2 órát, hátha lejebb "zökken" a feje. Végül császár lett. Most valószínûleg császár lesz, de megvárjuk, hogy beinduljon magától és legyenek fájások, táguljak. Állítólag jobb a babának. Egyik ismerõsöm simára készült második babánál, de elkezdett szúrni és nyilalni a hege, azonnal votték császározni. Kellett is, mert nagyon vékony volt ott állítólag a méhe.
A kérdező hozzászólása: Bevallom õszintén én nem mernék kamuzni...mert ha meg kiderül, hogy mégsem a doki esetleg begorombul, mérges lesz nem tudom... Nálam pontosan 2 év és 2 hónap (a kiírt idõpontot nézve) lesz a korkülönbség a két gyerkõc között. A barátnõm aki most 23-ra van kiírva ( az elsõ gyermekünket szültük együtt, illetve feküdtünk az õrzõben császár után) szóval õ is császárt szeretne neki azt mondta az orvosa, hogy ha 23-ig nem történik semmi be kell feküdnie és 24-én császározza. Egyébként neki sincs semmi "baja" még eddig teljesen zárt.
Nem tudom még csak egyszer szültem császárral de úgy tudom, hogy szülés alatt folyamatosan nézik a heget, hogy bírja az összehúzódásokat. Szerintem nem nagyon lehet "kamuzni ugyan úgy ahogyan a fájások terén sem mert érezni lehet. Nem tudom.. Bocsi ez off lesz. Kinek mennyi idõ telik el két szülés között? Még nem aktuális de én is szeretnék még egy babát és kíváncsi vagyok milyen lesz a szülésetek.
Igaz, hogy én is egy császáron vagyok túl, a másodikat simán szeretném! Nagyon drukkolok Nektek, h minden simán menjen! Én is 11, 5 órát vajúdtam (egybõl 4 percesekkel kezdõdött) majd nem tágultam szûk 2 ujjnyiról, EDA-t is kaptam, hátha... de nem. Végül dokim kézzel kitágított, majd akkor a Kislányom szívhangja leesett. 3x volt rátekeredve a köldökzsinór, záróba szerepel, h 27 cm-es volt. Ugye a megszületéshez minimum az 50 cm kell. Gyors könnyû szülést kívánok! Írjátok meg légyszi majd, h milyen volt! Kedves Kérdezõ! Úgy tudom, h aki már szült császárral, az kérheti h a következõ is az legyen. Olvastam, h a 38-39. héten a kismama azt kamuzta a dokinak, h nagyon fáj a hege, és doki megcsászározta. Nem tudom, h ebbõl mi igaz...
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó válaszoló, mikorra vagy kiírva? Teljesen egyetértek veled! Lehet ilyen formán én is megemlítem a dokimnak mert tetszett ahogy írtad "nem ragaszkodom a sima szüléshez" :-)Nekem a szülésznõ mondott olyat, hogy kb. 30 % a sima 70% a császár esélye egy elõzõleg császárral szült kismamánál. Szóval reménykedem...a "kicsi" vajúdás nekem sem probléma persze, hogy vállalom de mikor már az ember órák óta majdhogynem nincs magánál...azt nem szeretném még egyszer!


Volt már úgy valaki, hogy az első babája császáros lett, és a második is, annak ellenére, hogy nem volt fogadott dokija?

2.babámat várom,az els?nél volt a 9 hónapig végig fogadott orvosom,de nagyot csalódtam szülésnél.Olyan volt,mintha nemis lett volna.Úgy kellett rászólni mindenért,ráadásul mindig valami más dolga akadt,sokszor úgy eltünt,hogy nem lehetett megtalálni.Emiatt nem fogadtam,viszont most meg beparáztam,hogy hagynak a végtelenségig vajúdni,és nem csinálnak semmit.Az els? császáros lett,mert nem tágultam az infúzió ellenére sem.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogyha az elsõ császárral születik, akkor a második szülés is automatikusan császárral történik.

Én úgy tudom, hogyha az elsõ császárral születik, akkor a második szülés is automatikusan császárral történik.
NEkem az elsö sürgösségi császár lett, mert nem tágultam. A másodikkal meg minden simán ment, pedig nem volt akkor sem fogadott orvosom. Ne idegeskedj, ha végképp nem sikerülne simán megszülnöd, akkor igy is császároznak.
Ohh bocsi... nem ez volt a kérdésed.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem lenne ellenemre a mûtét, de itt Gyõrbe nem ilyen autómatikus a 2.császár.
Nem automatikus a 2.császár csak régimódi idõs dokiknál. Különben én meg voltam elégedve a dokimmal de mégis 16 órát vajúdtam mire megcsászározott.

Anyukák! Akinek az első baba császáros volt, sikerült a másodikat természetes úton megszülni? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.4 és fél év lesz a két szülésem között.

10 hetes vagyok és a védőnő rögtön azt mondta, hogy nagy valószínűsségel a második is császár lesz, pedig még nem néztek semmi heg vastagságot meg semmit. Ezért szeretnék esetleg szülésznőt fogadni,hátha ő tud majd segíteni. Persze csk addig amíg egyikünk sincs veszélyben. Nem zárkózom el a második császártól, de szeretném megpróbálni természetesen meszülni a babámat.

Legjobb válasz: Én augusztusban szültem a második babámat. Én szülhettem volna simán is sajnos császár lett a vége, mert én vagyok belülrõl úgy összerakva, hogy nem fértek ki a gyerekeim. A lányom és a fiam között szûk 3 év van 3 hónap híján. Rendesen kitágultam és jöttek is a toló fájások. Azt mondta az orvosom, hogy ilyen fájások mellett más simán megszül spontán. Amúgy attól függ, hogy neked miért volt az elsõ császár. Miért volt?

Én augusztusban szültem a második babámat. Én szülhettem volna simán is sajnos császár lett a vége, mert én vagyok belülrõl úgy összerakva, hogy nem fértek ki a gyerekeim. A lányom és a fiam között szûk 3 év van 3 hónap híján. Rendesen kitágultam és jöttek is a toló fájások. Azt mondta az orvosom, hogy ilyen fájások mellett más simán megszül spontán. Amúgy attól függ, hogy neked miért volt az elsõ császár. Miért volt?
A kérdező hozzászólása: Nekem azèrt volt mert rossz volt a szìvhangja a lànyomnak.
Nekem 3 császárom volt.És mivel az elsõ faros baba miatt lett császár a másik kettõ az elsõbõl adódóan már egyértelmûen lett az!Én nem vagyok fõvárosi, sõt nem is nagyvárosban lakom, de az orvosom kiváló, elismert szülész-nõgyógyász.Õ azt mondta nekem egy császár után már szinte 100% hogy a többi s az lesz, kevés orvos vállalja be császár után a sima szülést.De ez legfõképp attól függ, hogy a méhedet hogy vágták.Ha hosszában-és ez a gyakori- akkor tuti hogy császár.Én úgy tudom akkor engednek sima szüléssel próbálkozni ha vízszintesen vágták a méhed! ( Nem kívül a bõrt! )
Ha vizszintesen vagtak a bort akkor h tudnak fuggolegesen vagni a tobbit? Tenyleg nem tudom elkepzelni ne vedd kotekedesnek. Am nekem is csaszrom volt epp amiatt mint teged a szivhang miatt. Igaz meg nincs masodik gyerekem csak engem is nagyon erdekel a dolog. En is mindenkepp szeretnem a kovetkezot termeszetesen megszulni ha lehetseges. Regi felnott ismeroseim is vannak akiknek anno az elso csaszar volt a masodik siman mehetett rendes szuleskent. Szoval remenykedem h meg lehet prpbalni. :-) majd ha meg tudsz vmit errol leirnad?
A kérdező hozzászólása: Amikor énszültem volt mellettem egy anyuka akinek 6 év volt a két szülése között neki engedték, hogy megpróbálja természetes úton, de elkezdett neki szétnyílni az elõzõ császár helye a méhén és megint meg kellett császározni. Aztán mondta is neki a doki, hogy van már két szép egészséges gyereke, ha nem muszáj már ne vállaljanak többett. Pedig mondom 6 év telt el a kettõ között neki. De ez Békéscsabán volt, azóta már Kaposváron lakunk, itt meg nem tudom mi a gyakorlat. Ha megtudok valami hasznosat majd megírom. Igazából fogadott orvosom nincs, de szülésznõt szeretnék fogadni, úgyis õ van ott velem végig.
nekem 2év 3 hónap telt el a két szülés között, a védõnõ végig mondta, hogy 100%, hogy császár lesz, amikor befeküdtem a kórházba, meg se fordult a dokik fejében, hogy azonnal császároznak, várták, hogy beinduljon a szülés, nem indult, nem tudták beindítani, és emiatt lett császár! Hegvastagságot nekem csak szülés napján néztek!
Rokonom az elsõ császáros baba után 22 hónappal a másodikat természetes úton szülte - bõvebbet nem tudok, csak hogy minden rendben ment. Nekem császár után trombózisom lett, ezért rá van írva a papíromra, hogy a másodikat (tavasszal) javasolt természetesen szülnöm - nekem sem néztek még hegvastagságot, de szerintem azt csak a végén nézik meg vagy közben.
Sziasztok! Nekem 2 hónap híján 4 év van a gyerekeim között, a fiam faros volt, ezért volt császáros. Most a lányomnál a dokik az elejétõl fogva mondták, hogy simán megpróbálhatom, ha be lesz fordulva, és nagy rá az esély, hogy sikerül, mert nem azért nem sikerült, mert nem tágultam, hanem mert nem fordult be a tökös. Két hónapja született a lányom simán, 9 óra vajúdás után. Végig nézték a hegvastagságot, utána meg belülrõl is megvizsgálták nem repedt-e(na ez a része nagyon fájt). Minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok a biztatást! Nem is érettem, hogy miért mondta a védõnõ, hogy majdnem biztos hogy császár lesz. Néha azt hiszik, hogy õk aztán mindent tudnak.

Akinek a az első szülés császáros volt, annak a második is az lesz vagy meg tudta simán szülni a babót?

Legjobb válasz: Nem feltétlen, a tesóm két gyereket szült simán az elsõ császár után.

Nem feltétlen, a tesóm két gyereket szült simán az elsõ császár után.
lehet simán szülni császárt után több odafigyelést igényel a dolog de kivitelezhetõ kérdés a doki mit mond és h bevállalja e a dolgot amúgy kb 25% az esélye az újabb császárra -- legalább is nekem ezt mondták anno
Nekem az elsõ császár volt sajnos. A másodiknál a dokival megbeszéltük, hogy megpróbáljuk a simát. 15 óra vajúdás után semmit nem tágultam, úgyhogy ismét császár lett a vége. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet simán szülni. Nekem sajnos nem sikerült.
22 honappal a csaszar utan volt sima szulesem. A masodik masfel napig tartott, de megerte kkvarni :-) Sokkal konnyebb volt a sima szules utan.
Sziasztok! Na, sikerült rendesen megszülnöm a 4 kilós fiamat. Gátmetszés sem volt, úgyhogy én ajánlom mindenkinek aki megszeretné próbálni császár után a normál szülést. Csak hát a fájások... azok brutálisak. :) De aznap már ültem, mentem, emeltem.
Én mostanában szülök így, majd megírom mi volt. :) 20 hónap különbség lesz.
Több ismerõsöm is szült császár után simán.Remélem nekem is sikerülni fog :)
12 évvel a császár után sima szülésnek indultam neki. Magzatvíz elment éjjel 1-kor, 2-re 5 perces fájások és 2 ujjnyi tágulás, 6-kor 3 ujjnyi és 3 perces fájások. Ekkor akartam edát kérni, de mondták nem kaphatok az elõzõ császár miatt, mert nem érzem, ha gond van a császár heggel.10 órára 5 ujjnyi méhszáj, már a tolófájást várta a doki, amikor jeleztem, h másképp fáj a hasam alja és szúr valami a fájásszünet alatt is.Na ekkor az orvos nem kockáztatott és azonnal vitt a mûtõbe, hegszétválás gyanuja miatt.Nekem nem sikerült, de volt szobatársamnak igen. A lényeg az, h nagyobb odafigyelést igényel, és hát az Eda jól jött volna...

Akinek császáros volt az első babája, a második terhesség alatt érzett feszítő, szóró érzést a vágás környékén?

Már több, mint 2 éve volt a m?tét.

Legjobb válasz: n néha érzem egy kicsit a vágás egyik részén, pedig még csak 19 hetes vagyok. Arra is gondoltam, lehet, hogy beképzelem. kicsit korainak tartom még magamnál.

n néha érzem egy kicsit a vágás egyik részén, pedig még csak 19 hetes vagyok. Arra is gondoltam, lehet, hogy beképzelem. kicsit korainak tartom még magamnál.
Én is szoktam érezni a vágás helyét. Nekem pont 1 éve volt a 2. mûtét, az elsõ pedig 2, 5 éve. Az orvosom azt mondta, hogy ez még a normális határokon belül van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!