Találatok a következő kifejezésre: Az első császáros volt, (17 db)

A cukros kismamikat meddig engedhetik tulhordani? Es lehet oket inditani ugy ha az elso csaszaros volt?

Legjobb válasz: A Margit Kórházban 40+6-on indítanak cukrosokat, nem cukrosokat egyaránt. Nekem lett magasvérnyomásom és epepangásom is a cukron kívül, csak utóbbiak miatt indítottak 39+1-en. Szerintem Kórháza válogatja.

A Margit Kórházban 40+6-on indítanak cukrosokat, nem cukrosokat egyaránt. Nekem lett magasvérnyomásom és epepangásom is a cukron kívül, csak utóbbiak miatt indítottak 39+1-en. Szerintem Kórháza válogatja.

Győrben lehet kérni vajúdásnál Edát? Akkor is ha az első császáros volt?

Legjobb válasz: ha császár után próbálod a simát, akkor sem fájdalomcsillapító,sem oxitocin. muszáj h így legyen mert folymatosan figyelniük kell nehogy repedjen a heg. ha úgy érzed megy így is,akkor vágj csak bele a simába. esetleg kérdezd meg h pl homeopátiát lehet-e használni.

ha császár után próbálod a simát, akkor sem fájdalomcsillapító, sem oxitocin. muszáj h így legyen mert folymatosan figyelniük kell nehogy repedjen a heg. ha úgy érzed megy így is, akkor vágj csak bele a simába. esetleg kérdezd meg h pl homeopátiát lehet-e használni.
Hát nem tudom, nekem két ismerõsöm van akik az elsõt császárral szülték a másodiknak simán indultak és kaptak Edát.Végül sajnos mind kettõ császáros lett mert szétnyílt a heg de nem az Eda miatt.(pécsi szülészet) Ezt mindenképp orvossal kell konzultaálnod.
A kérdező hozzászólása: én nem szeretnék sima szülést császár után de az orvosom ragaszkodik hozzá, hogy meg lehet próbálni, nagyon félek mert az elsõvel 17 óra kemény szenvedés után lett császár mert semmit nem tágultam:(
Én is gyõri vagyok , ezért kérdezném, hogy ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Dr Busznyák Csaba
az én dokim bezzeg nem engedi, pedig én nagyon szeretném..:(
11:21-es vagyok.Csak azért kérdeztem, hogy ki a dokid, mert most próbálom felderíteni itt Gyõrben azokat a szülészeket akik inkább másodszorra is császárt preferálnának.Nekem is az elsõ babám császárral született kemény 2napos vajúdás után, és hát ezt nagyon szertném elkerülni.Csak akkor merem bevállalni a tesót ha találok olyan dokit aki ezt be is vállalná.
Megint én vagyok...az elõzõ babámnál fogadott dokim volt, tõle egyébként én rákérdeztem az EDÁra, de azt mondta, hogy kérhetem majd, de az hogy meg is kapom kb 10%.Úgyhogy én akkor már le is tettem róla.Sajnos ez van.

Van olyan anyuka akinek két éven belül született második gyermeke természetes úton, úgy hogy az első császáros szülés volt?

Azt is leírnád hogy miért volt az els? császár?

Legjobb válasz: az egyik szobatársamnak . 19 hós volt a kisfia amikor szülte a másodikat. lábtartás + farfekvés miatt lett császáros elsõ terhességnél. annyit tudok jól végzõdött a második szülés bár nagyon elfáradt mert új volt neki a vajúdás élménye viszont a betapintás stb. elég sokat pluszban kivett belõle nagyon körülnéztek nála .

az egyik szobatársamnak . 19 hós volt a kisfia amikor szülte a másodikat. lábtartás + farfekvés miatt lett császáros elsõ terhességnél. annyit tudok jól végzõdött a második szülés bár nagyon elfáradt mert új volt neki a vajúdás élménye viszont a betapintás stb. elég sokat pluszban kivett belõle nagyon körülnéztek nála .


Mennyi lesz a korkülönbség? Melyik kórház?
A kérdező hozzászólása: 3 év a korkülönbség, gyõri kórházról van szó.
Kiderült, hogy miért tágultál vagy "csak" ez volt a gond?
Bocs a kérdezõsködésért, csak nálunk is ugyanez a helyzet, csak nálunk 2 év van a szülések között és van fogadott dokim. Nekem császárt javasolt, de azt mondta megpróbálhatjuk hüvelyi úton is, de ha látszik, hogy nagyon nem megy a dolog, akkor mûtõ. Szóval vagy "könnyen" kibújik vagy császár. Elõzõ szülésem a tiédhez hasonlóan zajlott!
bocs, hogy miért nem tágultál
A kérdező hozzászólása: Elfolyt a magzatvíz, vártak 24 órát, majd infúzióval elindították a fájásokat.Állítólag infúzióval 7 órán belül meg van a baba, engem 9 óra múlva vizsgált meg fogadott dokim, és nem tágultam semmit.Így lett császár, mert a magzatvíz miatt ki kellett venni már a babát.
Én is második babámat várom, szintén 37 hetes multam, szintén császár volt az elsõ, és nincs fogadott dokim:-) Nem inném hogy egy császáros seb után sokáig hagynának vajúdni feleslegesen.Hacsak nem produkálunk valami gyors és komlikációmentes szülést, császár lesz.Sokaig nem hagyhatnak kinlodni feleslegesen, mert azért ott van az a heg...

Az igaz ha az első sülés császáros volt, akkor a következő terhességnél nem kaphat az anyuka oxitocint? És mi van akkor mikor POSE-ra kell menni, ott ugyan is oxitocint adnak.

Legjobb válasz: Én császáros szülés után szültem 36. hetes, 3,5 kg-os halott babát. Természetesen inditott, oxitocinos szüléssel, 18 óra alatt, természetesen.

Én császáros szülés után szültem 36. hetes, 3, 5 kg-os halott babát. Természetesen inditott, oxitocinos szüléssel, 18 óra alatt, természetesen.
Csak azért írok, mert ez engem is érdekel és hogy megtaláljam a kérdést, bocsi. Ki a dokid?
A kérdező hozzászólása: Szia! dr. Fehér András. Nála szültem a kislányomat, még Gyöngyösön .Neki köszönhetem, hogy most mind a ketten jól vagyunk. Komoly problémám volt a terhesség alatt és maximálisan figyelt ránk. Igaz, most a távolság miatt nehezebb, de nála biztos kezekben érzem magam::--))
Róla én keveset tudok, pont azért, mert ugye nem olyan régóta van itt. :-) A kórházról: van alapítványi szoba, ha gondolod, állítólag elég extra, de ha szerencséd van, és pont nem szülnek sokan, akkor úgy is lehetsz egyedül a babáddal, hogy normál kórteremben vagytok. Barátnõm így szült januárban. Ketten voltak frissen szült anyukák összesen. :-) Minden jót neked és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és viszont kívánom::--))

Akinek az első szülése császáros a második sima volt az, hogyan alakult? Tényleg spontán simán és gyorsan ment minden?

Nekem az els? császár volt most bármi lehet a doki szerint. Nagyon félek a sima szülést?l mert az els?vel rettenetesen szenvedtem végül császároztak. Nem akarom ezt újra átélni! A doki szerint nem is kell mert ha beindul simán akkor szépen pikk-pakk megszülünk...de ha bármi adódna akkor nem hagynak ennyit "szenvedni" hanem megcsászároznak újra. Szívem szerint ha dönthetnék akkor kapásból a császárt választanám mert annyira félek a simától:-( bár kíváncsi is vagyok az érzésre milyen egy szép sima szülés de rettegek t?le.

Legjobb válasz: Az elsö sürgösségi császár volt, igen hosszú vajúdás után, mert nem tágultam eléggé. A második sima szülés volt: éjfélkor mentem be, és 5-kor megvolt a baba. Mi is császárra készültünk volna inkább, a doki javasolta, hogy próbáljuk meg elöször természetes úton. Most azt mondom, hogy igaza volt, sajnálnám, ha ez kimaradt volna az életemböl. Nem fájdalmasabb, mint a császár (de ez forditva is igaz), de érzelmileg sokkal jobb érzés. Ha megoldható csázsár nélkül, akkor válaszd azt, a babának is sokkal jobb, meg neked is. Ne idegeskedj, és minden jót kivánok.

Az elsö sürgösségi császár volt, igen hosszú vajúdás után, mert nem tágultam eléggé. A második sima szülés volt: éjfélkor mentem be, és 5-kor megvolt a baba. Mi is császárra készültünk volna inkább, a doki javasolta, hogy próbáljuk meg elöször természetes úton. Most azt mondom, hogy igaza volt, sajnálnám, ha ez kimaradt volna az életemböl. Nem fájdalmasabb, mint a császár (de ez forditva is igaz), de érzelmileg sokkal jobb érzés. Ha megoldható csázsár nélkül, akkor válaszd azt, a babának is sokkal jobb, meg neked is. Ne idegeskedj, és minden jót kivánok.
Még-még még sok ilyet írjatok!!! Kedves kérdezõ! Velem ugyanez a helyzet. Jobb lenne a sima, közben iszonyú para vagyok (beszorul, megsérül....) Te hol jársz? Én a 38. héten. Nagyon izgulok már. Sokat keményedek, meg a nunim fáj nagyon, de egyébként semmi elõjel még...
Ez engem is érdekel. Én holnapra vagyok kiírva, de még semmi. Majdnem három éve volt a császárom, tehát simán is szülhetek.Ha túl vagyok rajta, s simán szülök megírom majd. Könnyû szülést nektek.
A nagyobbik lányom sürgõsségi császárral született 29 hétre. 21 hónap múlva a picit természetes úton szültem meg. A heggel nem volt problémám. A nagynál 10 hetet feküdtem szülés elõtt így nagyon le voltam gyengülve meg a nagy vérveszteség miatt is eléggé megviselt a mûtét, a hegem elég sokáig fájt, bár elhagyni nem lehetett magam, mert 5 nap után mikor hazaengedtek a 6. naptól naponta 2x jártam be a PIC-re a lányomhoz 10 héten keresztül. A picinél egy héttel elõbb magától indult meg a szülés, 9 óra vajúdás után lett meg a baba. Számomra nehéz szülés volt, egymást érõ 1, 5-2 perces fájásokkal, nehezen tágultam, de azért megérte a szenvedés ez egy egész más érzés volt, mint a császár. Szívesen szülnék még egy babát, csakhát a lányok lombikbabák. Könnyû szülést kívánok neked!
Szia! Engem is ugyanezért császároztak meg a fiammal 10 nap túlhordás 12 óra oxitocin kétszer elment a szívhang 18. órában azt mondták hogy mivel majdnem 5 kiló a baba nem fog megszületni sajnos természetes úton, neki kétszer a lábán és egyszer a nyakán volt utolsó 2 hónapban jártam be a dokihoz hogy nem mozog a babám csak csuklani érzem azt mondták hogy nincs gáz... Vissza néztem a 32 hetes és a 38 hetes 4d videót... Már akkor bele volt tekeredve a zsinórba... 4310 és 58 centi volt, Most 15 hónapos... Novemberre tervezzük az újbóli babaprojektet. TERMÉSZETES MÓDON SZÜLÖM MEG A KÖVETKEZÕ BABÁMAT!!! Ha kell a tizedik lesz (ha anyagi helyzetünk majd megengedi) de szülni akarok nem mûttetni!
Én is csaszis vagyok, 2év és 11hónap lesz köztük de én megbeszéltem a dokimmal, hogy nem ragaszkodom a természetes szüléshez. :O 16 órát vajúdtam az elsõvel mire megcsászároztak, azt hittem belehalok, én ezt nem csinálom még egyszer. Azt mondta, hogy rendben akkor nem fogja erõltetni de mindenképpen kell vajúdni egy kicsit mert ez mindkettõnk érdeke. Ja, és ha kilóg a feje nem fogja visszatolni mert szerinte ez is megeshet ám de hozzátette, hogy az az igazság, hogy a császáros múlt miatt nem hogy könnyebbre várható a 2.szülés hanem sajnos az a tapasztalat, hogy inkább megnehezíti a dolgot. Különben azt mondta, hogy normál esetben ilyenkor úgy szokott nekimenni a dolognak, hogy 60-40% a császár javára. Én elsõre is nagyon féltem a természetes szüléstõl és most is nagyon nagyon (szerintem ez már pszichés probléma nálam) ne vessetek meg érte de úgy vagyok vele, ha már úgyis vágva vagyok hát már mindegy. De azt a pár óra vajúdást mindenképpen vállalom a baba egészségéért!
Nálunk 2 hét híján 2 év lesz közöttük, most 30 hetes vagyok. Nekem a tágulással nem volt bajom, 4 óra alatt kitágultam, csak hozzám képest volt nagy a fiam, így már teljes tágulás után vártunk még 2 órát, hátha lejebb "zökken" a feje. Végül császár lett. Most valószínûleg császár lesz, de megvárjuk, hogy beinduljon magától és legyenek fájások, táguljak. Állítólag jobb a babának. Egyik ismerõsöm simára készült második babánál, de elkezdett szúrni és nyilalni a hege, azonnal votték császározni. Kellett is, mert nagyon vékony volt ott állítólag a méhe.
A kérdező hozzászólása: Bevallom õszintén én nem mernék kamuzni...mert ha meg kiderül, hogy mégsem a doki esetleg begorombul, mérges lesz nem tudom... Nálam pontosan 2 év és 2 hónap (a kiírt idõpontot nézve) lesz a korkülönbség a két gyerkõc között. A barátnõm aki most 23-ra van kiírva ( az elsõ gyermekünket szültük együtt, illetve feküdtünk az õrzõben császár után) szóval õ is császárt szeretne neki azt mondta az orvosa, hogy ha 23-ig nem történik semmi be kell feküdnie és 24-én császározza. Egyébként neki sincs semmi "baja" még eddig teljesen zárt.
Nem tudom még csak egyszer szültem császárral de úgy tudom, hogy szülés alatt folyamatosan nézik a heget, hogy bírja az összehúzódásokat. Szerintem nem nagyon lehet "kamuzni ugyan úgy ahogyan a fájások terén sem mert érezni lehet. Nem tudom.. Bocsi ez off lesz. Kinek mennyi idõ telik el két szülés között? Még nem aktuális de én is szeretnék még egy babát és kíváncsi vagyok milyen lesz a szülésetek.
Igaz, hogy én is egy császáron vagyok túl, a másodikat simán szeretném! Nagyon drukkolok Nektek, h minden simán menjen! Én is 11, 5 órát vajúdtam (egybõl 4 percesekkel kezdõdött) majd nem tágultam szûk 2 ujjnyiról, EDA-t is kaptam, hátha... de nem. Végül dokim kézzel kitágított, majd akkor a Kislányom szívhangja leesett. 3x volt rátekeredve a köldökzsinór, záróba szerepel, h 27 cm-es volt. Ugye a megszületéshez minimum az 50 cm kell. Gyors könnyû szülést kívánok! Írjátok meg légyszi majd, h milyen volt! Kedves Kérdezõ! Úgy tudom, h aki már szült császárral, az kérheti h a következõ is az legyen. Olvastam, h a 38-39. héten a kismama azt kamuzta a dokinak, h nagyon fáj a hege, és doki megcsászározta. Nem tudom, h ebbõl mi igaz...
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó válaszoló, mikorra vagy kiírva? Teljesen egyetértek veled! Lehet ilyen formán én is megemlítem a dokimnak mert tetszett ahogy írtad "nem ragaszkodom a sima szüléshez" :-)Nekem a szülésznõ mondott olyat, hogy kb. 30 % a sima 70% a császár esélye egy elõzõleg császárral szült kismamánál. Szóval reménykedem...a "kicsi" vajúdás nekem sem probléma persze, hogy vállalom de mikor már az ember órák óta majdhogynem nincs magánál...azt nem szeretném még egyszer!

Csaszaros anyukak! Az elso mensi szules utan nektek is nagyon nagy mennyisegu volt?

Nekem ma jott meg ,negy honapos a baba ,reggel ota ehasznaltam hat Always-t

Legjobb válasz: Igen, sajnos nekem is ennyire volt erõs.4 nap alatt elhasználtam kb 2 csomag betétet+ még tisztaságit is. Azóta még 1x volt meg, de az is annyira erõs az elsõ 2 napban, hogy szinte még a házat sem tudom elhagyni hosszabb idõre, mert annyira megvan.Egyébként nekem is 4 hónapos volt a kisfiam, amikor elõször megjött. Bízom benn, hogy késõbb nem lesz ennyire durva.

Igen, sajnos nekem is ennyire volt erõs.4 nap alatt elhasználtam kb 2 csomag betétet+ még tisztaságit is. Azóta még 1x volt meg, de az is annyira erõs az elsõ 2 napban, hogy szinte még a házat sem tudom elhagyni hosszabb idõre, mert annyira megvan.Egyébként nekem is 4 hónapos volt a kisfiam, amikor elõször megjött. Bízom benn, hogy késõbb nem lesz ennyire durva.
Nekem normális volt.1 évre császár után.
Nekem 3 hónap után jött meg, iszonyatosan fájt mintha vajúdtam volna és elõ kellett vennem a maradék Tena betéteket is mert a sima Always nekem sem bírta, 5 óra alatt 2x átáztam. :/ A következõ mensi már teljesen olyan volt mint azelõtt.
Elõzõ vagyok. Azóta is olyan mint azelõtt már 6x megvolt azóta és ráadásul beállt. Minden hónap 6.-án jön meg. :p Pedig régen 2-3-4 havonta volt csak.
Szintén ez volt nálam is, elõ a Tena betétekkel, a lakásból sem tudtam kimozdulni.:(
8 hónapos volt a babám, mikor elõször megjött, és teljesen kiakadtam, mert szinte percenként rohangáltam a vécére, mert folyton úgy éreztem, hogy átáztam. Többnyire így is volt. És nemelég, hogy brutál volt mennyiségre, még a hasam is durván görcsölt végig, nemcsak az elsõ két napon.
Nekem császár után 11 hónappal jött meg elõször. 4 napig tartott, és szerintem az egész mennyiséget simán elbírta volna 1 extra tampon. Azóta is így vagyok vele.
Én is ezt kérdeztem pár napja...Nekem az elsõ pár nap sok volt, most hol kevesebb hol több van, engem inkább az aggaszt, hogy 9.napja tart.Hét hete szültem császárral.

Anyukák! Akinek az első baba császáros volt, sikerült a másodikat természetes úton megszülni? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.4 és fél év lesz a két szülésem között.

10 hetes vagyok és a védőnő rögtön azt mondta, hogy nagy valószínűsségel a második is császár lesz, pedig még nem néztek semmi heg vastagságot meg semmit. Ezért szeretnék esetleg szülésznőt fogadni,hátha ő tud majd segíteni. Persze csk addig amíg egyikünk sincs veszélyben. Nem zárkózom el a második császártól, de szeretném megpróbálni természetesen meszülni a babámat.

Legjobb válasz: Én augusztusban szültem a második babámat. Én szülhettem volna simán is sajnos császár lett a vége, mert én vagyok belülrõl úgy összerakva, hogy nem fértek ki a gyerekeim. A lányom és a fiam között szûk 3 év van 3 hónap híján. Rendesen kitágultam és jöttek is a toló fájások. Azt mondta az orvosom, hogy ilyen fájások mellett más simán megszül spontán. Amúgy attól függ, hogy neked miért volt az elsõ császár. Miért volt?

Én augusztusban szültem a második babámat. Én szülhettem volna simán is sajnos császár lett a vége, mert én vagyok belülrõl úgy összerakva, hogy nem fértek ki a gyerekeim. A lányom és a fiam között szûk 3 év van 3 hónap híján. Rendesen kitágultam és jöttek is a toló fájások. Azt mondta az orvosom, hogy ilyen fájások mellett más simán megszül spontán. Amúgy attól függ, hogy neked miért volt az elsõ császár. Miért volt?
A kérdező hozzászólása: Nekem azèrt volt mert rossz volt a szìvhangja a lànyomnak.
Nekem 3 császárom volt.És mivel az elsõ faros baba miatt lett császár a másik kettõ az elsõbõl adódóan már egyértelmûen lett az!Én nem vagyok fõvárosi, sõt nem is nagyvárosban lakom, de az orvosom kiváló, elismert szülész-nõgyógyász.Õ azt mondta nekem egy császár után már szinte 100% hogy a többi s az lesz, kevés orvos vállalja be császár után a sima szülést.De ez legfõképp attól függ, hogy a méhedet hogy vágták.Ha hosszában-és ez a gyakori- akkor tuti hogy császár.Én úgy tudom akkor engednek sima szüléssel próbálkozni ha vízszintesen vágták a méhed! ( Nem kívül a bõrt! )
Ha vizszintesen vagtak a bort akkor h tudnak fuggolegesen vagni a tobbit? Tenyleg nem tudom elkepzelni ne vedd kotekedesnek. Am nekem is csaszrom volt epp amiatt mint teged a szivhang miatt. Igaz meg nincs masodik gyerekem csak engem is nagyon erdekel a dolog. En is mindenkepp szeretnem a kovetkezot termeszetesen megszulni ha lehetseges. Regi felnott ismeroseim is vannak akiknek anno az elso csaszar volt a masodik siman mehetett rendes szuleskent. Szoval remenykedem h meg lehet prpbalni. :-) majd ha meg tudsz vmit errol leirnad?
A kérdező hozzászólása: Amikor énszültem volt mellettem egy anyuka akinek 6 év volt a két szülése között neki engedték, hogy megpróbálja természetes úton, de elkezdett neki szétnyílni az elõzõ császár helye a méhén és megint meg kellett császározni. Aztán mondta is neki a doki, hogy van már két szép egészséges gyereke, ha nem muszáj már ne vállaljanak többett. Pedig mondom 6 év telt el a kettõ között neki. De ez Békéscsabán volt, azóta már Kaposváron lakunk, itt meg nem tudom mi a gyakorlat. Ha megtudok valami hasznosat majd megírom. Igazából fogadott orvosom nincs, de szülésznõt szeretnék fogadni, úgyis õ van ott velem végig.
nekem 2év 3 hónap telt el a két szülés között, a védõnõ végig mondta, hogy 100%, hogy császár lesz, amikor befeküdtem a kórházba, meg se fordult a dokik fejében, hogy azonnal császároznak, várták, hogy beinduljon a szülés, nem indult, nem tudták beindítani, és emiatt lett császár! Hegvastagságot nekem csak szülés napján néztek!
Rokonom az elsõ császáros baba után 22 hónappal a másodikat természetes úton szülte - bõvebbet nem tudok, csak hogy minden rendben ment. Nekem császár után trombózisom lett, ezért rá van írva a papíromra, hogy a másodikat (tavasszal) javasolt természetesen szülnöm - nekem sem néztek még hegvastagságot, de szerintem azt csak a végén nézik meg vagy közben.
Sziasztok! Nekem 2 hónap híján 4 év van a gyerekeim között, a fiam faros volt, ezért volt császáros. Most a lányomnál a dokik az elejétõl fogva mondták, hogy simán megpróbálhatom, ha be lesz fordulva, és nagy rá az esély, hogy sikerül, mert nem azért nem sikerült, mert nem tágultam, hanem mert nem fordult be a tökös. Két hónapja született a lányom simán, 9 óra vajúdás után. Végig nézték a hegvastagságot, utána meg belülrõl is megvizsgálták nem repedt-e(na ez a része nagyon fájt). Minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok a biztatást! Nem is érettem, hogy miért mondta a védõnõ, hogy majdnem biztos hogy császár lesz. Néha azt hiszik, hogy õk aztán mindent tudnak.

Volt már úgy valaki, hogy az első babája császáros lett, és a második is, annak ellenére, hogy nem volt fogadott dokija?

2.babámat várom,az els?nél volt a 9 hónapig végig fogadott orvosom,de nagyot csalódtam szülésnél.Olyan volt,mintha nemis lett volna.Úgy kellett rászólni mindenért,ráadásul mindig valami más dolga akadt,sokszor úgy eltünt,hogy nem lehetett megtalálni.Emiatt nem fogadtam,viszont most meg beparáztam,hogy hagynak a végtelenségig vajúdni,és nem csinálnak semmit.Az els? császáros lett,mert nem tágultam az infúzió ellenére sem.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogyha az elsõ császárral születik, akkor a második szülés is automatikusan császárral történik.

Én úgy tudom, hogyha az elsõ császárral születik, akkor a második szülés is automatikusan császárral történik.
NEkem az elsö sürgösségi császár lett, mert nem tágultam. A másodikkal meg minden simán ment, pedig nem volt akkor sem fogadott orvosom. Ne idegeskedj, ha végképp nem sikerülne simán megszülnöd, akkor igy is császároznak.
Ohh bocsi... nem ez volt a kérdésed.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem lenne ellenemre a mûtét, de itt Gyõrbe nem ilyen autómatikus a 2.császár.
Nem automatikus a 2.császár csak régimódi idõs dokiknál. Különben én meg voltam elégedve a dokimmal de mégis 16 órát vajúdtam mire megcsászározott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!