Találatok a következő kifejezésre: Az első császáros (31 db)

Van olyan anyuka akinek két éven belül született második gyermeke természetes úton, úgy hogy az első császáros szülés volt?

Azt is leírnád hogy miért volt az els? császár?

Legjobb válasz: az egyik szobatársamnak . 19 hós volt a kisfia amikor szülte a másodikat. lábtartás + farfekvés miatt lett császáros elsõ terhességnél. annyit tudok jól végzõdött a második szülés bár nagyon elfáradt mert új volt neki a vajúdás élménye viszont a betapintás stb. elég sokat pluszban kivett belõle nagyon körülnéztek nála .

az egyik szobatársamnak . 19 hós volt a kisfia amikor szülte a másodikat. lábtartás + farfekvés miatt lett császáros elsõ terhességnél. annyit tudok jól végzõdött a második szülés bár nagyon elfáradt mert új volt neki a vajúdás élménye viszont a betapintás stb. elég sokat pluszban kivett belõle nagyon körülnéztek nála .

A cukros kismamikat meddig engedhetik tulhordani? Es lehet oket inditani ugy ha az elso csaszaros volt?

Legjobb válasz: A Margit Kórházban 40+6-on indítanak cukrosokat, nem cukrosokat egyaránt. Nekem lett magasvérnyomásom és epepangásom is a cukron kívül, csak utóbbiak miatt indítottak 39+1-en. Szerintem Kórháza válogatja.

A Margit Kórházban 40+6-on indítanak cukrosokat, nem cukrosokat egyaránt. Nekem lett magasvérnyomásom és epepangásom is a cukron kívül, csak utóbbiak miatt indítottak 39+1-en. Szerintem Kórháza válogatja.

Győrben lehet kérni vajúdásnál Edát? Akkor is ha az első császáros volt?

Legjobb válasz: ha császár után próbálod a simát, akkor sem fájdalomcsillapító,sem oxitocin. muszáj h így legyen mert folymatosan figyelniük kell nehogy repedjen a heg. ha úgy érzed megy így is,akkor vágj csak bele a simába. esetleg kérdezd meg h pl homeopátiát lehet-e használni.

ha császár után próbálod a simát, akkor sem fájdalomcsillapító, sem oxitocin. muszáj h így legyen mert folymatosan figyelniük kell nehogy repedjen a heg. ha úgy érzed megy így is, akkor vágj csak bele a simába. esetleg kérdezd meg h pl homeopátiát lehet-e használni.
Hát nem tudom, nekem két ismerõsöm van akik az elsõt császárral szülték a másodiknak simán indultak és kaptak Edát.Végül sajnos mind kettõ császáros lett mert szétnyílt a heg de nem az Eda miatt.(pécsi szülészet) Ezt mindenképp orvossal kell konzultaálnod.
A kérdező hozzászólása: én nem szeretnék sima szülést császár után de az orvosom ragaszkodik hozzá, hogy meg lehet próbálni, nagyon félek mert az elsõvel 17 óra kemény szenvedés után lett császár mert semmit nem tágultam:(
Én is gyõri vagyok , ezért kérdezném, hogy ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Dr Busznyák Csaba
az én dokim bezzeg nem engedi, pedig én nagyon szeretném..:(
11:21-es vagyok.Csak azért kérdeztem, hogy ki a dokid, mert most próbálom felderíteni itt Gyõrben azokat a szülészeket akik inkább másodszorra is császárt preferálnának.Nekem is az elsõ babám császárral született kemény 2napos vajúdás után, és hát ezt nagyon szertném elkerülni.Csak akkor merem bevállalni a tesót ha találok olyan dokit aki ezt be is vállalná.
Megint én vagyok...az elõzõ babámnál fogadott dokim volt, tõle egyébként én rákérdeztem az EDÁra, de azt mondta, hogy kérhetem majd, de az hogy meg is kapom kb 10%.Úgyhogy én akkor már le is tettem róla.Sajnos ez van.

Ha császáros az első babám akkor a következőnél nem kaphatok EDA-t ha simán próbálok szülni?

ÉS oxitocint?

Legjobb válasz: Nem kaphatsz EDA-t ha nem telt el legalább két év a két gyerek között, én ebben a cipõben voltam mivel az elsõ gyerek császáros volt és 21 hónap van köztük. Kértem de nem lehetett, pontosan a heg miatt. A második viszont spontán született, de csak oxitocint kaphattam.

Nem kaphatsz EDA-t ha nem telt el legalább két év a két gyerek között, én ebben a cipõben voltam mivel az elsõ gyerek császáros volt és 21 hónap van köztük. Kértem de nem lehetett, pontosan a heg miatt. A második viszont spontán született, de csak oxitocint kaphattam.
Szerintem EDA- t mindenképpen kaphatsz, ez nem attól függ, hogy császárral szültél-e vagy sem. Az oxitocint véleményem szerint a doki és az akkori helyzet dönti el, hisz ha jól tudom, azt fájásgyengeségnél adják. Remélem segítettem. Harmadik babáját váró 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak mert valaki azt mondta, h. nem adnak EDA-t mert akkor nem érzem ha gond van a hegemmel.

Ha az első babámat császárral szültem, a 2. baba mennyire valószínű hogy szintén császáros lesz. Függ ez valamitől, hogy a 2. mivel születik, ha minden ok a babával. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.

Én úgy tudom, ha az 1. császáros volt, mind azzal lesz, elkerülendõ a hegek szakadását. De lehet, hogy rosszul tudom.
1.! Rosszul tudod. Ha olyanok a körülmények (bírja a heg, olyan a doki akinél szülsz, stb stb), akkor simán lehet hüvelyi úton szülni császár után!
Kedves elsõ rosszul tudod! Nekem az orvosom azt mondta a másodiknál 50-50% az esély, tehát simán lehet hüvelyi. Ami nagyon fontos a rendszeres kontroll és a hegvastagság figyelése.
Nekem az 1. császáros volt. A 2. babám 3 évvel késõbb született. Kértem a dokimat, hogy császározzon meg vele is, de azt mondta, hogy ha nem indokolt a császár meg kell szülnöm. De végül õ is császárral született, mert nem bírta a heg.
Dokifüggõ. Én ismerek olyat, aki automatikusan császároz, mert nem vállalja a kockázatot. Az én dokim azt mondta, 50-50%.
Szia!Nekem 2006.decemberében született a lányom császárral, relatív téraránytalanság miatt operáltak meg + nem tágultam, 4330 grammos lett a drága:-)Tavaly, amikor eldöntöttük, hogy az 5 évesünknek most már kellene egy kistesó, a dokim mondta, nagy valószínûséggel õ is császáros lesz, de meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.Már a 32.heti UH után mondta, tuti császár lesz, végül programozott császárral született a 39.héten, idén márciusban, 4050 grammal.Ha nem nõtt volna ekkorára, valószínû, meg lehetett volna a spontán szülést próbálni, de a hegszétválás miatt óvatosabbak az orvosok is ilyen esetben.
Épp az imént válaszoltam egy hasonló kérdésre. 50-50%-ot tudok én is. Az elsõ babám császárral született 12 óra kínlódás után. A második (most 3 hónapos) 22 hó különbséggel spontán szüléssel. 5 óra alatt meg volt. A végén volt betapintás. Mivel nem fájt a hegem sem a terhesség alatt, sem a szülés közben, nem volt ami indokolja a császárt. és téraránytalanság sem volt. (mint ahogy az elsõnél igen).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az elsõ baba 3150g-al született, ennyi biztos lesz a második is mert ez nem egy nagy súly és ezek után szerintem nem kérdés, hogy a 2. bébi is császáros lesz...
Csak azért írok, mert ez engem is érdekel és hogy megtaláljam a kérdést, bocsi. Ki a dokid?
A kérdező hozzászólása: Szia! dr. Fehér András. Nála szültem a kislányomat, még Gyöngyösön .Neki köszönhetem, hogy most mind a ketten jól vagyunk. Komoly problémám volt a terhesség alatt és maximálisan figyelt ránk. Igaz, most a távolság miatt nehezebb, de nála biztos kezekben érzem magam::--))
Róla én keveset tudok, pont azért, mert ugye nem olyan régóta van itt. :-) A kórházról: van alapítványi szoba, ha gondolod, állítólag elég extra, de ha szerencséd van, és pont nem szülnek sokan, akkor úgy is lehetsz egyedül a babáddal, hogy normál kórteremben vagytok. Barátnõm így szült januárban. Ketten voltak frissen szült anyukák összesen. :-) Minden jót neked és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm és viszont kívánom::--))

Az igaz ha az első sülés császáros volt, akkor a következő terhességnél nem kaphat az anyuka oxitocint? És mi van akkor mikor POSE-ra kell menni, ott ugyan is oxitocint adnak.

Legjobb válasz: Én császáros szülés után szültem 36. hetes, 3,5 kg-os halott babát. Természetesen inditott, oxitocinos szüléssel, 18 óra alatt, természetesen.

Én császáros szülés után szültem 36. hetes, 3, 5 kg-os halott babát. Természetesen inditott, oxitocinos szüléssel, 18 óra alatt, természetesen.

Anyukák! Akinek az első baba császáros volt, sikerült a másodikat természetes úton megszülni? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.4 és fél év lesz a két szülésem között.

10 hetes vagyok és a védőnő rögtön azt mondta, hogy nagy valószínűsségel a második is császár lesz, pedig még nem néztek semmi heg vastagságot meg semmit. Ezért szeretnék esetleg szülésznőt fogadni,hátha ő tud majd segíteni. Persze csk addig amíg egyikünk sincs veszélyben. Nem zárkózom el a második császártól, de szeretném megpróbálni természetesen meszülni a babámat.

Legjobb válasz: Én augusztusban szültem a második babámat. Én szülhettem volna simán is sajnos császár lett a vége, mert én vagyok belülrõl úgy összerakva, hogy nem fértek ki a gyerekeim. A lányom és a fiam között szûk 3 év van 3 hónap híján. Rendesen kitágultam és jöttek is a toló fájások. Azt mondta az orvosom, hogy ilyen fájások mellett más simán megszül spontán. Amúgy attól függ, hogy neked miért volt az elsõ császár. Miért volt?

Én augusztusban szültem a második babámat. Én szülhettem volna simán is sajnos császár lett a vége, mert én vagyok belülrõl úgy összerakva, hogy nem fértek ki a gyerekeim. A lányom és a fiam között szûk 3 év van 3 hónap híján. Rendesen kitágultam és jöttek is a toló fájások. Azt mondta az orvosom, hogy ilyen fájások mellett más simán megszül spontán. Amúgy attól függ, hogy neked miért volt az elsõ császár. Miért volt?
A kérdező hozzászólása: Nekem azèrt volt mert rossz volt a szìvhangja a lànyomnak.
Nekem 3 császárom volt.És mivel az elsõ faros baba miatt lett császár a másik kettõ az elsõbõl adódóan már egyértelmûen lett az!Én nem vagyok fõvárosi, sõt nem is nagyvárosban lakom, de az orvosom kiváló, elismert szülész-nõgyógyász.Õ azt mondta nekem egy császár után már szinte 100% hogy a többi s az lesz, kevés orvos vállalja be császár után a sima szülést.De ez legfõképp attól függ, hogy a méhedet hogy vágták.Ha hosszában-és ez a gyakori- akkor tuti hogy császár.Én úgy tudom akkor engednek sima szüléssel próbálkozni ha vízszintesen vágták a méhed! ( Nem kívül a bõrt! )
Ha vizszintesen vagtak a bort akkor h tudnak fuggolegesen vagni a tobbit? Tenyleg nem tudom elkepzelni ne vedd kotekedesnek. Am nekem is csaszrom volt epp amiatt mint teged a szivhang miatt. Igaz meg nincs masodik gyerekem csak engem is nagyon erdekel a dolog. En is mindenkepp szeretnem a kovetkezot termeszetesen megszulni ha lehetseges. Regi felnott ismeroseim is vannak akiknek anno az elso csaszar volt a masodik siman mehetett rendes szuleskent. Szoval remenykedem h meg lehet prpbalni. :-) majd ha meg tudsz vmit errol leirnad?
A kérdező hozzászólása: Amikor énszültem volt mellettem egy anyuka akinek 6 év volt a két szülése között neki engedték, hogy megpróbálja természetes úton, de elkezdett neki szétnyílni az elõzõ császár helye a méhén és megint meg kellett császározni. Aztán mondta is neki a doki, hogy van már két szép egészséges gyereke, ha nem muszáj már ne vállaljanak többett. Pedig mondom 6 év telt el a kettõ között neki. De ez Békéscsabán volt, azóta már Kaposváron lakunk, itt meg nem tudom mi a gyakorlat. Ha megtudok valami hasznosat majd megírom. Igazából fogadott orvosom nincs, de szülésznõt szeretnék fogadni, úgyis õ van ott velem végig.
nekem 2év 3 hónap telt el a két szülés között, a védõnõ végig mondta, hogy 100%, hogy császár lesz, amikor befeküdtem a kórházba, meg se fordult a dokik fejében, hogy azonnal császároznak, várták, hogy beinduljon a szülés, nem indult, nem tudták beindítani, és emiatt lett császár! Hegvastagságot nekem csak szülés napján néztek!
Rokonom az elsõ császáros baba után 22 hónappal a másodikat természetes úton szülte - bõvebbet nem tudok, csak hogy minden rendben ment. Nekem császár után trombózisom lett, ezért rá van írva a papíromra, hogy a másodikat (tavasszal) javasolt természetesen szülnöm - nekem sem néztek még hegvastagságot, de szerintem azt csak a végén nézik meg vagy közben.
Sziasztok! Nekem 2 hónap híján 4 év van a gyerekeim között, a fiam faros volt, ezért volt császáros. Most a lányomnál a dokik az elejétõl fogva mondták, hogy simán megpróbálhatom, ha be lesz fordulva, és nagy rá az esély, hogy sikerül, mert nem azért nem sikerült, mert nem tágultam, hanem mert nem fordult be a tökös. Két hónapja született a lányom simán, 9 óra vajúdás után. Végig nézték a hegvastagságot, utána meg belülrõl is megvizsgálták nem repedt-e(na ez a része nagyon fájt). Minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok a biztatást! Nem is érettem, hogy miért mondta a védõnõ, hogy majdnem biztos hogy császár lesz. Néha azt hiszik, hogy õk aztán mindent tudnak.

Császáros anyukák meddig vártatok az elsõ szeretkezéssel? Ha csak kézzel (nem benyúlva) juttat el engem az is baj?

Legjobb válasz: Szia. Hát ha jól emlékszem mi nem vártuk ki a 6 hetet, igaz az elsõ, az nem is volt a szó szoros értelmében vett együttlét, csak úgy ahogy fenn említetted. Nagyon féltem tõle, mármint az orgazmustól, de nem éreztem semmit, mármint semmi rosszat. Ugyanolyan volt az érzés mint császár elõtt, akarom mondani, terhesség elõtt. :)

Szia. Hát ha jól emlékszem mi nem vártuk ki a 6 hetet, igaz az elsõ, az nem is volt a szó szoros értelmében vett együttlét, csak úgy ahogy fenn említetted. Nagyon féltem tõle, mármint az orgazmustól, de nem éreztem semmit, mármint semmi rosszat. Ugyanolyan volt az érzés mint császár elõtt, akarom mondani, terhesség elõtt. :)
A kérdező hozzászólása: Az érzést ismerem, második baba, semmi változás ez biztos. Csak az lett volna a kérdésem, hogy nagyjából 4 hetet vártunk és így csináljuk abból lesz e valami baj.Elsõnél kivártuk annak idején.
Ha nem feszül nagyon a hasad akkor nem baj. Általában ki szokták várni a 6 hetes kontrollt, de mi volt együtt már elõtte is óvszerrel, mikor már nem volt gyermekágyim :)
Mi két és fél hét után voltunk együtt, nem fájt, olyan volt, mint elõtte! :)
A rendes szexel kivártuk a 6 hetet. Nem akartam semmi gondot magamnak. De más módon kényeztettük egymást amibõl nem lett probléma. Csak maga a behatolást hagytuk ki. Szóval amit te is említesz az nem gond. De a többivel inkább jobb megvárni a 6 hetet. Jobb félni mint megijedni. :)
Császárosként arra figyelj, hogy ne terheld meg nagyon a hasizmod, de mi pl a férjemmel kb 3 hetet vártunk, szörnyû kínok között :D Vigyázz magadra, párod is rád, és meglátjátok, hogy alakul a dolog...

Első császáros szülés után (toxémia miatt) a második szülés is az lesz, mitől függ?

Legjobb válasz: Az elsõ terhességemnél toxémiás voltam ,1 hónapig a kórházat nyomtam és császároztak. Eltelt 8 év a következõ babámnál is minden rendben kezdõdött,sõt megelõzésként az orvosom ha jól emlékszem fel írta az ASPIRIN PROTEKTOT ami elvileg csökkenti az esélyét a toxémia kialakulásának.5 hónapig minden rendben volt majd elkezdõdtek a tünetek s megint a kórházba kötöttem ki toxémiával és megint császár. A családunkba senkinek nem volt terhességi toxémiája. De hangsúlyozom ez nem törvényszerû, hogy nálad is így legyen. Lehet ezer oka ,hogy valakinél kialakul ill. a következõ terhességnél is toxémiás lesz.

Az elsõ terhességemnél toxémiás voltam , 1 hónapig a kórházat nyomtam és császároztak. Eltelt 8 év a következõ babámnál is minden rendben kezdõdött, sõt megelõzésként az orvosom ha jól emlékszem fel írta az ASPIRIN PROTEKTOT ami elvileg csökkenti az esélyét a toxémia kialakulásának.5 hónapig minden rendben volt majd elkezdõdtek a tünetek s megint a kórházba kötöttem ki toxémiával és megint császár. A családunkba senkinek nem volt terhességi toxémiája. De hangsúlyozom ez nem törvényszerû, hogy nálad is így legyen. Lehet ezer oka , hogy valakinél kialakul ill. a következõ terhességnél is toxémiás lesz.
Attól függ mennyi idõ telt el a két szülés között, zavartalan-e a terhesség, ha minden jó akkor engedik a másodikat term.úton elindulni de bármi van nem sokat gondolkoznak a császáron!
Hüvelyi úton szeretnél szülni?
Nekem két év telt el a két szülés között, és a második hüvelyi szülésnek indult de császár lett a vége!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából még nem várok babát, de a közel jövõben(fél éven belül)tervezzük a tesót. 2011-ben 4hetet feküdtem kórházban toxémia miatt, akkor fel sem merülhetett a spontán szülés. Tartok a következõ terhességtõl is, hogy újra toxémiás leszek, viszonyítani ugye nem tudok hogy melyik szülés lenne "jobb" tehát nem mondhatom hogy hogy szeretnék szülni. A császárt ismerem, a lábadozását is, ezért félnék a hüvelyi szüléstõl azt hiszem.
Második szülésemnél nem lettem toxémiás, szóval ez nem biztos, hogy a másodiknál is elõ fog jönni!
Nekem az elsõvel császároztak toxémia miatt. Akkor azt mondta a dokim, késõbb van rá esélyem a hüvelyi szülésre, de el kell telnie x évnek. Bocsi, de nem emlékszem pontosan mennyit mondott. 4 év elteltével teherbe estem, és a vérnyomásom most is magas lett, így most is császár lesz.
Az elsõ gyermekemet toxémia miatt a 37. héten elvették, a második 5 év múlva rendes úton született, gond nélkül, de a másodiknál rendben volt a vérnyomásom, nem volt toxémiám.
Az elsõ szülésem nekem is császárral végzõdött, pedig már a kitolási szakasznál jártam. Elsõdleges fájásgyengeség és téraránytalanság miatt. 18 napot töltöttem bent, mert begyulladtam és két helyen megnyílt a sebem. A doki azt mondta, hogy örüljek neki, hogy nem kell újra varrnia. Nem kívánom senkinek. Mindig is irigyeltem azokat, akik természetes úton világra hozták gyermekeiket. Szerencsémre a második szülésem természetes úton lezajlott, pedig a terhességem alatt vizesedtem és magas volt a vérnyomásom is. Össze sem lehet hasonlítani a kettõt. Egyébként meg visszatérve a kérdésre, minden szülés más és más. Nem lehet ráfogni azt, hogy ha az elõzõnél komplikáció volt, akkor a másodiknál is az lesz. Láss engem, ha ezen elmélet alapján megyek, akkor én sem vállalom be a másodikat, és ne félj a természetes szüléstõl, mert annál csodálatosabb nincs is!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!