Találatok a következő kifejezésre: Az első beszedtem (35 db)

Véd már a fog.gátló? Beszedtem az első levéllel igaz 1 kimaradt de végigszedtem, megjött és a második levélből már beszedtem egyet.

Ma voltam együtt a barátommal és félek h ment belém kicsi.Lehet bel?le gond?

Legjobb válasz: Igen, már véd!

Igen, már véd!
Attol fugg, mikor maradt ki az az egy szem, es milyen tipusu fogamzasgatlo. En szedtem tobb fajtat is, es a legtobbnel ugy volt, hogyha kihagytal egy szemet, utana 7 napig nem vedett, aztan "helyreallt".
Egy hónap után már hatnia kell, sõt már hamarabb is, de így tuti.Én már kétszer kezdtem el szedni(tartottam szünetet, nem árt 1-2év után)és egy hónap után mással nem védekeztünk és nem lett baj.Elvégre arra való a fogamzásgátló.Persze semmi sem 100%-os.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!=)az az egy régen maradt ki még az elsõ levélnél.

Beszedtem az első levél tablettát (Lindynette20) és már 3 napja nem jön meg. Elmnjek nődokihoz? Vagy mi ilyenkor a teendő?

amúgy a rendszertelen mensimre írta fel

Legjobb válasz: mért mikor kéne megjönnie????? azt nemolvastad h a 7 napos szünetben BÁRMIKOR megjöhet??? honnan tudnád h mikor kell megjönnie, hamégcsak az elsõ levelet szedted be????

mért mikor kéne megjönnie????? azt nemolvastad h a 7 napos szünetben BÁRMIKOR megjöhet??? honnan tudnád h mikor kell megjönnie, hamégcsak az elsõ levelet szedted be????
a 7 napos szüneteben kell megjönnie valamikor ez így van. ez lehet a 4-5-6 napon is. nekem a 4. napon szokott, de van akinek már a 2 vagy a 3. napon megjön. kinek milyen a szervezete.
nem kell. csinálj tesztet. akkor kell dokihoz menni ha a következõ is kimaradna.
nem kell se teszt, se semmi. nem ugy megy az, h juj, bevettem, most mindjart meg kell jönnie. meg különben is azt irod, h az elsõ levél volt. a szünet utolsó napjan is megjöhet.

Beszedtem az első 21szem tablettát s most tarok a7napos szünetben. (yasminelle) A második levelet is a mensi első napjától kell kezdeni?

Legjobb válasz: A következõ tablettát a 8-ik napon veszed be, ha letelt a hétnapos szünet. Nem számít, hogy megvan még vagy esetleg nem jött meg, akkor kell bevenni a következõt. Hányadik napban vagy a szünetbõl?

A következõ tablettát a 8-ik napon veszed be, ha letelt a hétnapos szünet. Nem számít, hogy megvan még vagy esetleg nem jött meg, akkor kell bevenni a következõt. Hányadik napban vagy a szünetbõl?
Nem. 7 nap szünet után kell elkezdened szedni. A 7 napban, általában 3-5. napon jelentkezik a megvonásos vérzés (ez nem menstruáció) ami 3-4 napig tart. Attól föggetlenül, hogy vége van-e már a 8. napon elkezded a következõ levelet.
nem, szted mért híják a 7 napos szünetet, 7 NAPOS SZÜNETNEK? mert 7 napig tart....jéééééé....ez azt jelenti h a 8. napon kell bevenned az új levél elsõ szem tablettáját, függetlenül attól h vérzel e még, vagy már nem.
Uramisten...Tudsz olvasni? Miért szedsz gyógyszert, ha annyi eszed nem volt, hogy ilyen alapvetõ dolognak utánaolvass a BETEGTÁJÉKOZTATÓBAN??? A yasminellnek az egyik létezõ legjobb betegtájékoztatója van, amiben minden fontos információ benne van. Tényleg olyan nehéz elolvasni azt a pár sort???
A kérdező hozzászólása: a 3.napban vagyok.. minek kell bunkóskodni??? ne írjatok ha nem érdekel a kérdésem, én csak kérdeztem!!!

Ha beszedtem az első levél fog.gátlót, és menszeszelek per pillanat, már belém élvezhet a barátom? úgy hogy most ugye nem kell szednem a fog gátlót?

Legjobb válasz: Nem leszel! De mivel most szedsz elõször, akkor várd meg a köv. levél elsõ szemét.. ha biztosra akarsz menni. De ilyenkor mr semmi gond nem lehet.

Nem leszel! De mivel most szedsz elõször, akkor várd meg a köv. levél elsõ szemét.. ha biztosra akarsz menni. De ilyenkor mr semmi gond nem lehet.
Igen, egy hónap után már védett vagy. Bár vérzés közben belülrõl olyan vagy, mint egy nyílt seb, úgyhogy csak óvatosan, nehogy felsértsen. És fertõzést is könnyebben kapsz el.
A kérdező hozzászólása: tehát tuti h nem lezsek terhes?
A kérdező hozzászólása: most h menszeszelek egy hete nem szedem a fog gátlót
érdemes kivárni a második levelet. :) csak a biztonság kedvéért. :)

A doki felírta az első clostimat és ha azt beszedtem de nem sikerül akkor vissza kell menni vagy utána még az hat 2 hónapig is?

Kicsit érthetetlenül tettem fel ,bocsi ,csak ezt nem értem mert azt mondta a doki ha nem jön össze 3-4 hónapon belül akkor menjek vissza,akkor most ez hogy van?

Legjobb válasz: Szia! Én is most vagyok az elsõ clostis hónapnál. :) A doki megultrahangozott a 10 és 12-ik napon és azt mondta, ha megjön menjek hozzá rögtön, ha nem akkor 10nap múlva. Mióta próbálkoztok a babával? Ultrahanggal követte a peteérésed a doki?

Szia! Én is most vagyok az elsõ clostis hónapnál. :) A doki megultrahangozott a 10 és 12-ik napon és azt mondta, ha megjön menjek hozzá rögtön, ha nem akkor 10nap múlva. Mióta próbálkoztok a babával? Ultrahanggal követte a peteérésed a doki?
Szia! Elvileg akkor 3 dobozzal kellett volna felírnia, mivel ha beszeded akkor még egy hónapon keresztül van hatása, tehát a következõ ciklusban még hat, de utánna már nem. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Mi 3 hónapja próbáljuk de semmi:( Tegnap voltam hormon vérvételen annak is meg van az eredménye úgy hogy szerintem ha elmúlt felhívom és megmondom neki hogy kész a lelet és hogy nem -e nézne meg Nem tudom õ olyan nyugodtan van:) Mindig azt mondja hogy nyugodjak meg mert lemerné fogadni hogy 3 hónapon belül terhes leszek!! pedig sokan dícsérik hogy nagyon jó orvos Ja amúgy nekem peteérési zavarom van és a vérvételen az eredmények a referencia tartományon belül vannak kivéve az LH szintet:( azt nem tudjátok miért lehet picit alacsonyabb?
2vagyok: Mi már 9 hónapja próbálkozunk sajnos sikertelenül, most tartunk ott hogy végre van rendszeres mensim és a hõm+ovuteszt alapján van peteérésem. Ez viszont csak 3 hónapja van így, tehát ha azt vesszük akkor csak 3 hónapja lehet igazán esélyünk a babára, de eddig semmi.
Szia. A closti ha több hónapon keresztül! Én a SOTE II-re járok és ott mondta az orvosom. Én egy hónapig szedtem, a következõben nem és akkor sikerült. Volt már vetélésem, pcos-em van, de nem kellett utrogestant szednem mert a closti hatása még tart. 18 hetes vagyok és minden rendben. De ez dokifüggõ és attól függ milyenek a leleteid! Sok sikert a babához!
Szia!Én a második adagot keztem el szedni és már csak napi egyszemet mert az elsõ napi kettõ túl jól sikerült viszont két szem után 7.-ik ciklusnapon uh-n kiderült, hogy elõzõ hónapból maradt egy 30mm-es tüszõ ami nem repet meg így abba kellett hagynom a szedést!14.napi uh-n mégis lett kettö 24 és egy 23mm-es tüszõm!Így ha még kell köv.ciklusban már csak napi felet szedek 5-tõl 9.-ik napig!Azt azért nem értem miért nem nézi a dokid meg uh-val milyen a closti eredménye mert bajt is okozhat a túl stimulálás mivel mindenkinek máshogy reagál a szervezete!És az is fura, hogy erre nem hívta fel a figyelmed!Nagyon könnyelmûek az orvosok ezzel a gyógyszerrel holott a ciszta kialakulásának veszélye így sokkal nagyobb!!!Sok sikert a mielõbbi babaáldásért!!!
A kérdező hozzászólása: Na én is ettõl félek, de most hívjam én és kérjem hogy nézzen meg?Totál hülyének fog nézni:( A vizsgálatokból mindig azt mondta hogy tökéletesebb nem is lehetne. CSak hát most na félek hogy nekem is elvékonyítja vagy valami:(
Igen, hajlamos a closti elvékonyítani a nyálkahártyát ami meg nem jó mert hiába termékenyül meg a pete beágyazódni nem fog tudni!Szerintem nyugodtan hívd fel!Neki kötelessége lenne követni uh-n a gyógyszer hatását mert nem c-vitamin!!!Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: ok:) csak ez olyan kellemetlen mert igaz én fizetek de nekem kell kérni mindent:( De lehet jobb lenne akkor ha peteérési idõszakban kérném hogy nézzen meg , igaz?
igen
Persze. Mostantól minden nap védett vagy.
A kérdező hozzászólása: akkor is ha 8kor szedtem be a gyógyszert (2.levél 1 tabi) és kb 10kor volt szex és még nem szívodott fel a tabi?bocsi a sok hülyeségért
mi mar akkor csinaltuk mikor a baratnom a 15. szemet bevette es nem volt semmi gond ugyhogy nyugi, elmeletileg az 1. szemtol ved h rendesen kezdted!
Nyugi, mostantól MINDEN NAP MINDEN ÓRÁJÁBAN:D Én már az elsõ szemtõl számított 2. héten csináltam és nem lett semmi gáz:)

Ha beszedtem az első levél tablettát a Lyndinette 20-ból, úgy, hogy a menstruáció első napjától szedem, akkor elmehet bennem a párom szeretkezés közben?

Legjobb válasz: Igen,elmehet,mert a legtöbb fogamzásgátló 14nap után már véd!És ezt orvosok mondták,nem magamtól találtam ki,szal megnyugodhatsz.

Igen, elmehet, mert a legtöbb fogamzásgátló 14nap után már véd!És ezt orvosok mondták, nem magamtól találtam ki, szal megnyugodhatsz.
Igen, de már az elsõ szemtõl véd :) De persze nembaj, hogy megvártad az elsõ levelet, így biztos a védelem, biztos megszokta a szervezeted a gyógyszert.
igen, de én megvárnám a biztos 1hónapot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

22 éves leszek, okt. vége óta nem szedek tabit. beszedtem a Norcolutokat és holnap veszem be az utolsó fél Clostilbegytet. szerintetek már az első kúra hatásos lehet, végülis nem a próbálkozások miatt kaptam?

illetve a Norcolut után már rendesen meg fog jönni? beállítja a mensimet? nektek mi a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Nekem már az elsõ kúra után lerövidült a ciklus, és azóta is így van (28-33), és van peteérésem is, csak túl késõn. A norcolut az mire való?

Nekem már az elsõ kúra után lerövidült a ciklus, és azóta is így van (28-33), és van peteérésem is, csak túl késõn. A norcolut az mire való?
A kérdező hozzászólása: a Norcolut az meghozza a mensit, mert kimaradt a tabi abbahagyása után 2 hónappal.
Szia!Bocsi nem válaszolni akarok, csak azt szeretném kérdezni hogy nem lenne- e kedved levelezni.Én is 22 leszek szintén babát szeretnénk már szept 25-én abbahagytam a fogi gátlót és megjött azóta kétszer de dec 21-óta semmi és a teszt (febr 2.-án csináltam)negatív.Szóval ha akarsz levelezni vagy msnezni akkor írj a privimre.Pusy:Mónika

Már beszedtem az első adag Mercilont, akkor a második havi adagnál már egyből véd?

Legjobb válasz: Igen, védenie kell,én úgy tudom már hét nap után kialakul a védelem csak a biztonság kedvéért szokták mondani, hogy utána elsõ hóig egészítsék ki a fogamzásgátlást.Nyugodt lehetsz, véd.

Igen, védenie kell, én úgy tudom már hét nap után kialakul a védelem csak a biztonság kedvéért szokták mondani, hogy utána elsõ hóig egészítsék ki a fogamzásgátlást.Nyugodt lehetsz, véd.
Igen, a 7. naptól már védett vagy!
abban az esetben vagy védett, ha az manzeszed elsõ napján elkezdted szedni. Viszont ha 2-5. napon vetted be, akkor egy hónapig kieglszítõ védekezész kell alkalmazni!
Én ezt nem igy tudom. Ha a menstruáciod elsö napján veszed be már az elsö bogyonál véd, ha a 2.-5.napon akkor 7napig kiegészitö fogamzásgátlo modszereket kell alkalmazni.

Beszedtem az első levél fogamzásgátlóm, meg is jött a 7 napos szünet 2. napján, így ha kedden az új levél elkezdése napján már szeretkezünk a párommal akkor védett vagyok? Esetleg akkor is ha még aznap nem vettem be a tabit?

Az els? levelet a mensi 5.napjától szedem szóval rögtön nem voltam védett, így pedig elvileg 7nap után az voltam de az els? mensi után elvileg biztosabb. Csak azért érdekel mert nem akarok gubancot.

Legjobb válasz: Ahány tabi annyi szokás,de a betegtájékoztatóban volt pontos leírás.(Legalábbis,amiket én használtam mindnek.)Az enyém egyik olyan volt,h az elsõ 7 tabi alatt azért javasolták a kiegészítõvédekezést,a hüvelygyûrûnél pedig nem.(Szintén a tapasztalat mondatja velem,h nem csak a félidõben lehet peteérés!) Csak azt tudom tanácsolni,h nézd meg a betegtályékoztatót alaposan!(Mert azt sem írtad,h melyiket szeded.)

Ahány tabi annyi szokás, de a betegtájékoztatóban volt pontos leírás.(Legalábbis, amiket én használtam mindnek.)Az enyém egyik olyan volt, h az elsõ 7 tabi alatt azért javasolták a kiegészítõvédekezést, a hüvelygyûrûnél pedig nem.(Szintén a tapasztalat mondatja velem, h nem csak a félidõben lehet peteérés!) Csak azt tudom tanácsolni, h nézd meg a betegtályékoztatót alaposan!(Mert azt sem írtad, h melyiket szeded.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!