Találatok a következő kifejezésre: Az első amikor a (1084 db)

Mi volt az első, amit a babának vettetek és hány hetesen?

Legjobb válasz: Én most járok a 13. héten és most már kezdek lassan vásárolgatni hogy ne kelljen egyszerre mindent.Most még csak olyanokat veszek ami fiúnak is lánynak is jó pl:lázmérõ,fürdõkád,hintõpor,cumisüvegek,sampon,fürdõhab,pop sitörlõ,fültisztitó,vattakorong,textilpelus,lepedõ,hajkefe,fe hér body,kiszokni.

Én most járok a 13. héten és most már kezdek lassan vásárolgatni hogy ne kelljen egyszerre mindent.Most még csak olyanokat veszek ami fiúnak is lánynak is jó pl:lázmérõ, fürdõkád, hintõpor, cumisüvegek, sampon, fürdõhab, popsitörlõ, fültisztitó, vattakorong, textilpelus, lepedõ, hajkefe, fehér body, kiszokni.
24 hetesen vettük meg az ágyat, akciós volt. Mindenünk, ami addig volt, kaptuk (ruhák, cumik). Sokmindent (lázmérõ, bimbóvédõ, etetõszék, autósülés) csak szülés után vettünk meg.
Még nem vettünk semmit! Majd holnap lesz az elsõ bevásárló körút! 29+3 hkm
10-12 hetes lehettem, mikor megvettem az elsõ zoknit neki.aztán sokáig semmit, majd 24 hetesen megtudtuk, hogy kisfiú, azután vásároltam neki.
18 hetesen vettem meg az elsõ kis kék rugdalózót és sapit, miután kijöttem a rendelõbõl, ahol megmondták kisfiú lesz. Estére odakészítettem az ágyra a férjemnek, volt öröm rendesen. :) A 24. hét óta folyamatosan vásárolunk, aminek nagyon örülök, mert egyre nehezebben mozgok, fõleg ebben a melegben. 35h km
21 hetesen mikor megtudtam hogy kisfiú elmentem és vettem egy kék bodyt és egy kék rugit, aztán 34 hetesen vásároltunk be neki
Én 18 hetes vagyok, egy hete vettem meg az elsõ kis bodyt, olyan édes, amúgy fehér. Még nem tudom a nemét, ezért nem akarok vásárolgatni, szerintem majd olyan 25 hetes koromtól. Meg amúgy is elég sokmindent kapunk, babakocsi, babaágy, ruhák, úgyhogy ezeket bevárom, ne vegyek semmit feleslegesen.
mikor megtudtam elrohantam babakocsit venni, olyan jó volt
ja 23 hetes vagyok:)
20 hetesen vettünk egy-két babaruhát, mert megtetszett. Most vettük meg a festéket a szobájába, jövõhéten rendeljük a bútort, mire megjön a szoba kifestve, tapétázva, függönyözve. Nem babonából, csak eddig nem volt idõnk foglalkozni vele. Meg barátnõm pl. elég korán megvette a babakocsit, amit most 25 ezer forinttal leáraztak és eszi az ideg. Mi úgy döntöttünk, hogy azt csak a 8. hónapban vesszük meg. Persze utána is leárazhatják, csak akkor már nem nagyon tudunk vele várni! Meg, még csak most jönnek a rokonoktól barátoktól is a felajánlások, mérgelõdnék, ha megvettünk volna valamit, amit kaphattunk is volna! Dolgozom még, elég sokat, majd akkor lesz több idõm, ha októberben táppénzre megyek! De szerintem 30-32 hetes koromig a babakocsin kívül mindent meg tudunk venni!
a + teszt után(tehát max. 5 hetes lehettem) mentem bevásárolni, ez õsszel volt, és nagyon le voltak értékelve a napozók, és vettem egy szett lányosat, egy szett fiúst. Nagyon jól esett megvenni. pont jó volt a fiamra most nyáron.
10 hetes voltam vele, amikor +vettük a babakocsit! Engem nem érdekelnek a babonák.
Szia! Én most 17 hetesen vettem meg a babakocsit és a hordozót, mert augusztus végéig akciós amit kinéztem. A többit a vége felé fogom, fõleg mikor már tudom a nemét.Uniszex babakocsit vettem. Két hét múlva hozom haza, annyira várom:) ))

Melyik az első nap? Azt mondják, amikor megjön, a piros vértől számoljuk az első napot. (A barnát nem. ) Ha első nap piros volt, de csak nagyon kevés, és a második nap indult meg, akkor is az első az első nap?

Legjobb válasz: hát nekem is szokott olyan lenni, hogy már este érzem, de én mindig másnaptól számolok. amikor egész nap szenvedek tõle:P számomra az az elsõ nap:D jó mondjuk, ha délben jön meg, az már elsõ napnak számolható szerintem... na lehet h most le leszek pontozva?:D

hát nekem is szokott olyan lenni, hogy már este érzem, de én mindig másnaptól számolok. amikor egész nap szenvedek tõle:P számomra az az elsõ nap:D jó mondjuk, ha délben jön meg, az már elsõ napnak számolható szerintem... na lehet h most le leszek pontozva?:D
akkor kettõnket potoznak le, mert én is így gondolom.
Néha nekem is este vagy délután jön meg... ha este akkor másnaptól számolom, ha korábban akkor már az is egy nap. Nekem elõször pár órán keresztül rózsaszín majd piros. A rózsaszínt nem szoktam beleszámolni, de igazából szerintem mindegy. Én tudom, hogy ha az elsõ nap gyenge volt akkor valamivel tovább tart. De bonyolultan írtam le, ne haragudj :)
A kérdező hozzászólása: Köszömöm a segítséget.
Biológia órán azt mondta a tanárnõnk, hogy az elsõ csepp vértõl az utolsóig tart. Tehát a barnázást is bele kell számolni.

Hogyan került fel az első program a számítógépekre? Mivel írták meg az első programot? Az első program megírásához nem kellett egy program, amivel megírták?

Sosem értettem, hogy miképp került fel az els? program egy számítógépre, illetve hogy mivel írták meg az els? programot. Tudom, hogy voltak olyan gépek, amik valami légfúvásos technológiával m?ködtek, de az mechanikus dolog. Én arra vagyok kíváncsi, hogy hogy álltunk át mechanikusról elektronikusra, hogy a gépek értelmezni tudják a 0 és 1-eseket.

Legjobb válasz: Az elsõ programokat gépi kódban írták. Utána valaki megírta az elsõ egyszerû assembler gépi kódot, innentõl pedig már mehetett assemblyben a programok írása. Még korábban pedig gyakorlatilag kapcsolókkal lehetett "megírni a "programot".

Az elsõ programokat gépi kódban írták. Utána valaki megírta az elsõ egyszerû assembler gépi kódot, innentõl pedig már mehetett assemblyben a programok írása. Még korábban pedig gyakorlatilag kapcsolókkal lehetett "megírni a "programot".
Az õsi programok nem ilyen fotósopp meg powerpointok voltak, hanem nyers matematikai megoldások. Képletek, függvények.

Most kezdem el szedni az első fogamzásgátló tablettáimat. Az elsőt ugyebár a ciklus első napján kell beszedni. Mi számít első napnak? A barna folyás, a rózsaszínes vagy akkor, amikor rendesen megindul a vérzés?

Legjobb válasz: A ciklus elsõ napja a menstruációd elsõ napja. Tehát az a nap, mikor elindul a vérzésed. A fogamzásgátló tablettát viszont nem mindig ekkor kell beszedni. Nem minden tabletta egyforma. A helyedben elmennék egy nõgyógyászhoz, amúgy sem árt évente elmenni ha tablettát szedsz, és kérdezd meg, pontosan mikor kezd el szedni. Ha nem érted meg akkor kérdezz rá még egyszer. Azért van ott az orvos hogy segítsen, és sosem szégyen kérdezni!

A ciklus elsõ napja a menstruációd elsõ napja. Tehát az a nap, mikor elindul a vérzésed. A fogamzásgátló tablettát viszont nem mindig ekkor kell beszedni. Nem minden tabletta egyforma. A helyedben elmennék egy nõgyógyászhoz, amúgy sem árt évente elmenni ha tablettát szedsz, és kérdezd meg, pontosan mikor kezd el szedni. Ha nem érted meg akkor kérdezz rá még egyszer. Azért van ott az orvos hogy segítsen, és sosem szégyen kérdezni!
Igen, az már az elsõ menstruációd volt.
A 4 napig tartó barna folyás már egy gyenge menstruáció volt, de azt nem lehet tudni, hogy mikor lesz rendes vér.
valószínûleg ez volt az elsõ nagyon gyenge mensid.
1.így van!
De legalább ne jelentsd már ki, hogy ez így van általánosságban, csak mert a te kis világodban épp így történt! Nem, ez nem mindig van így. És szerintem te még kis tini vagy, tehát ne beszélj nekem nem-elmúlásról, meg legerõsebb szerelemrõl!
A második válaszolónak adok igazat.
am csaj vagy?
akibe egyszer szerelmes lesz az ember, az iránt vmit mindig érezni fog :) nekem 2 nagy szerelmem volt, még a mai napig is gyakran gondolok rájuk, pedig nem szépen váltunk el :)
Ööööö... hány éves vagy? :) Egyébként nekem nem az elsõ szerelmem lett a legnagyobb szerelmem, pedig piszkosul odáig volta érte, meg vissza, mindent feladtam érte. Egyszóval nagy szerelem volt az is, mégis jött utána egy nagyobb. Persze, akit szerettünk valamikor és igazán, nagyon szerettük, mindig emlékezni fogunk rá, nyomot hagy az életünkben, de ettõl még nem feltétlenül õ lesz életünk legnagyobb szerelme. Maximum ezt momentán te így érzed.
lehet, hogy el nem múlik.. de elhalványul... pláne ha van, ami felülírja :)
A kérdező hozzászólása: 6. válaszoló igazad van! :)

Most pénteken szeretnék elősször együtt lenni a barátommal nekem ez lesz az első. Szedem a tablettát, de csütörtökön fogy el. Ez az első h gyógyszert szedek és nem akkor keztem el szedni amikor elmúlt a menstruációm! Van esély hogy megjöjjön?

Legjobb válasz: A tabit akkor kellett volna elkezdened, amikor megjött a mensid! Tulajdonképpen mikor kezdted el szedni? Nem biztos, hogy védett vagy már, mert a védettség csak akkor alakul ki, ha a mensid elsõ napjától szeded! Majd ha elfogy, kb. a 3-6. napon fog megjönni. Én a helyedben megvárnám még, hogy megjöjjön, mert így nem 100 %-os a védettséged! Azt az 1 hetet meg már igazán kibírjátok, vagy ha nem akkor legalább védekezzetek gumival! Jobb 2x mint egyszer sem!!! Gondold meg!

A tabit akkor kellett volna elkezdened, amikor megjött a mensid! Tulajdonképpen mikor kezdted el szedni? Nem biztos, hogy védett vagy már, mert a védettség csak akkor alakul ki, ha a mensid elsõ napjától szeded! Majd ha elfogy, kb. a 3-6. napon fog megjönni. Én a helyedben megvárnám még, hogy megjöjjön, mert így nem 100 %-os a védettséged! Azt az 1 hetet meg már igazán kibírjátok, vagy ha nem akkor legalább védekezzetek gumival! Jobb 2x mint egyszer sem!!! Gondold meg!
szia, hogy hogy nem akkor kezdted el szedni, mikor is? amugy ha csutortokon fogy el, biztos nem fog penteken megjonni, mert a 7 napos szunetben a 3-5 napon szokott altalaban, nekem a 4. en, nyugodj meg, amugy en is akkor kezdtem el szedni, mielott eloszor voltam a bratommal. Sok sikert.

Megkaptam a Lázadó angyalok című könyvet, és olvastam, hogy ennek az első része a Rettentő gyönyörűség, ami nincs meg. Összefügg a kettő? Elkezdhetem olvasni, annélkül, hogy elolvastam volna az első részt?

Legjobb válasz: Semmiképp. Nem értenéd meg úgy, az 100%. Esetleg e-mailben el tudom küldeni, ha szükséges, de szerintem ne fogj hozzá a másodikhoz úgy, hogy az elsõt nem olvastad! L/17

Semmiképp. Nem értenéd meg úgy, az 100%. Esetleg e-mailben el tudom küldeni, ha szükséges, de szerintem ne fogj hozzá a másodikhoz úgy, hogy az elsõt nem olvastad! L/17
A kérdező hozzászólása: akkor megveszem :) köszönöm szépen.

Mi van akkor, ha olyan tantárgyat veszek fel, ami például nem az első, hanem a második félévben ajánlott?

Mert eddig úgy gondoltam, hogy felveszem azokat, amikre azt írják, hogy els? félévben ajánlott, viszont ma összeszámoltam és úgy nem elég a kredit. De több els? félévre ajánlott tantárgy nincsen. Akkor most mitév? legyek?

Legjobb válasz: Semmi, mert akkor úgy van elosztva, hogy a többi félév kompenzálni fogja. Nem is tudsz felvenni második féléveset, mert vagy nincs meghirdetve, vagy kell követelmény, ami értelemszerûen neked nincs meg. Nekem az elsõ félévben 23, a másodikban 21 kreditem volt, pedig még szabadon választható tantárgyat is vettem fel. Ez csak az ösztöndíjnál lesz kellemetlen, mert a 4,71-es átlagomból 3,3-as ösztöndíjindex lett.

Semmi, mert akkor úgy van elosztva, hogy a többi félév kompenzálni fogja. Nem is tudsz felvenni második féléveset, mert vagy nincs meghirdetve, vagy kell követelmény, ami értelemszerûen neked nincs meg. Nekem az elsõ félévben 23, a másodikban 21 kreditem volt, pedig még szabadon választható tantárgyat is vettem fel. Ez csak az ösztöndíjnál lesz kellemetlen, mert a 4, 71-es átlagomból 3, 3-as ösztöndíjindex lett.
évente kell 30 kreditet teljesíteni, nem félévente.
És akkor 3 év alatt hogyan lesz neked 180 kredited? Elsõ voltam.
sehogy. ennyi kell ahhoz, hogy ne tegyenek át államiról fizetõsre. de azért nem rúgnak ki, ha egy félévben csak 26-ot veszel fel, másikban meg mondjuk 34-et. meg a diplomaírás alapból 15 kredit vagy mennyi. vagyis nálunk még így volt.
nálunk ez annak volt probléma, aki mondjuk ismételt tárgyat 1-2szer, és nem tudott szakosodni, és ezért egy-egy félévben csak azokat a tárgyakat vette fel, amit nem sikerült megcsinálnia. ilyenkor gázos a minimum 30 kredit egy év alatt. ha vki nem csúszik, elvégzi 3 év alatt, annak ez nem gond.

Akinek kicsi korkülönbség van a babái között, a második születésénél hogyan viselte az első, hogy 3-4 napig nem látja az anyukáját, amíg a szülés után kórházban kell lenni?

Én ezen gondolkodom egy ideje mert 20 hónaps lesz a fiam, amikor jön a tesó, és akkor még nagyon elmagyarázni sem lehet a dolgot.

Legjobb válasz: Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.

Sziasztok! Nekem 4 gyermekem van, viszonylag kicsi korkülönbséggel. Az elsõ 1 éves szülinapján kellett befeküdnöm a másodikkal, így 1 év 4 nap van köztük, nem érdekelte a kisit, apukával jól el volt. Amikor a 3. született, akkor a két nagyobb 3 és fél, 4 és fél volt, nem érdekelte itt sem õket az, hogy nem voltam itt, mert az apukájukkal voltak. Amikor a 4.manóm született, akkor a két nagy az apukájával volt, nem vették zokon a dolgot, mert már ugye egyszer ezt végigcsinálták, ráadásul már nagyok, 6 és 7 évesek. A legkisebb viszont iszonyat nehezen viselte. 2 és fél éves, és egész nap sírt, az éjszakákat végig üvöltötte. Rá tesóm és apukám vigyázott, de egész nap kézben akart lenni, nem akart enni, hányt, ment a hasa az idegtõl. Most 1 hónapos a kicsim, de a 2és fél évesem még a mai napig felriad éjszaka és jön, hogy anya ugye nem hagysz itt megint. Azóta velem jön még a wc-re is.
Az enyém 2 éves volt, nem igazán rázta meg, pedig én is féltem tõle, nem voltunk elõtte külön soha több napra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!