Találatok a következő kifejezésre: Az első 4 óra (15 db)

Három munkás mennyi idő alatt végezne el egy munkát együtt, ha az első munkás egymaga 4, a második 5 és a harmadik munkás 20 óra alatt végezné el?

Legjobb válasz: Az elsõ munkás 1 óra alatt elvégzi a munka 1/4-ét, a második az 1/5-ét a harmadik az 1/20-át. Együtt 1 óra alatt elvégzik a munkának a: 1/4 + 1/5 + 1/20 részét, vagyis: 1/4 + 1/5 + 1/20 = (5 + 4 + 1)/20 = 10/20 = 0,5 részét, vagyis a felét. 1/0,5 = 2 óra alatt végeznek a munkával, ha mind a hárman egyszerre dolgoznak

Az elsõ munkás 1 óra alatt elvégzi a munka 1/4-ét, a második az 1/5-ét a harmadik az 1/20-át. Együtt 1 óra alatt elvégzik a munkának a: 1/4 + 1/5 + 1/20 részét, vagyis: 1/4 + 1/5 + 1/20 = (5 + 4 + 1)/20 = 10/20 = 0, 5 részét, vagyis a felét. 1/0, 5 = 2 óra alatt végeznek a munkával, ha mind a hárman egyszerre dolgoznak
Magyar munkások? Mert akkor úgy kell számolni, hogy 2 munkás csak nézi, egy meg dolgozik. Úgy más lenne az eredmény...

Az első szülésem 4 óra alatt lezajlott. Másodszorra is gyors szülésre számíthatok?

Legjobb válasz: szia!elsõ szülésem 6 óra volt a második 4 óra.sokkal gyorsabb volt bár erõsebbnek éreztem a fájásokat.1és fél év telt el a két szülés között

szia!elsõ szülésem 6 óra volt a második 4 óra.sokkal gyorsabb volt bár erõsebbnek éreztem a fájásokat.1és fél év telt el a két szülés között
Az esetek többségében ez a helyzet, pl nálam is ez volt. Másodszorra könnyebben tágul.

Az első gyermekem 20 óra alatt született, a második 4 óra alatt. Harmadikkal mire számíthatok? Tényleg egyre rövidebb idő alatt születnek meg a gyerekek? (első fályástól a kitolás végéig)

Legjobb válasz: Szia az hogy mindig egyre rövidebb idõ alatt születik meg a többedik gyerekek az nem mindig igaz. Lehet hogy pont annyi lesz mint a másodikkal vagy lehet rövidebb.20 órát már kétlem. Szerintem ott körül lesz mint a másodikkal ez változó. A baba méretétõl fekvésétõl stbtõl is függ.

Szia az hogy mindig egyre rövidebb idõ alatt születik meg a többedik gyerekek az nem mindig igaz. Lehet hogy pont annyi lesz mint a másodikkal vagy lehet rövidebb.20 órát már kétlem. Szerintem ott körül lesz mint a másodikkal ez változó. A baba méretétõl fekvésétõl stbtõl is függ.
Anyum elsõ szülésnél 18 órát vajúdott, másodiknál ötöt, a harmadiknál pedig kettõt. Mire betették a mentõbe, már jött a húgom buksija. Tehát nálunk egyre rövidebb lett. De szerintem ez egyénenként változó.

Az este 9-kor indított K&H bankból indított utalás másnap délután 3-kor még mindig nincs az UniCredit számlámon. Azthiszem ez bőven több mint 4 óra. Miért kell még mindig napokat várni, mert nem az első alkalom. Fordulhatok a fogyasztóvédelemhez?

Legjobb válasz: A 4 órás limit csak a Giro üzemidejére vonatkozik, tehát az este 9-kor indított utalás másnap reggel élesedik, és az elsõ (vagy második) futással fog elmenni, így esélyesen kora délutánra fog megérkezni. Ne a fogyasztóvédelemhez fordulj, hanem nézz utána, hogy mûködnek igazából a dolgok.

A 4 órás limit csak a Giro üzemidejére vonatkozik, tehát az este 9-kor indított utalás másnap reggel élesedik, és az elsõ (vagy második) futással fog elmenni, így esélyesen kora délutánra fog megérkezni. Ne a fogyasztóvédelemhez fordulj, hanem nézz utána, hogy mûködnek igazából a dolgok.
Engem mindig lepontoznak, amikor azt harsogom, hogy nem létezik négy órás utalás. Nekem még soha nem ért oda semmi 4 óra alatt!
Közben nekem is ideért, péntekre. Szóval 10 nap volt.
Ezt nem hiszem el.
A kérdező hozzászólása: A barátnõm utalt a másik szobából elektronikusan. Este kilenckor papír alapon érdekes lett volna. Továbbra is mondom nem vagyok analfabéta, értem a dolgokat és a jogszabályt is elolvastam...
Akkor valószínûleg nem online utalt, hanem papír alapú megbízással, amit késõbb dolgoztak fel.
A kérdező hozzászólása: A pénzem megérkezett...másnap utáni napra, úgy gondolom ez több mint felháborító, hívtam a bankot is aztmondták hááát ott kellet volna lennie másnap reggel. No comment. Tisztában vagyok mire vonatkozik a 4 óra, és azzal is hogy mikorra kéne megérkeznie....
Legkésõbb másnap délutánra ott kell lennie az összegnek, a 4 órás utalás bevezetése elõtt is max 2 nap volt, ha bankok között kellett utalni, és nyitvatartási idõn kívül indították az utalást. Mivel még nem érkezett meg az összeg, az azt jelenti, hogy valami hiba történt, vagy nem volt utalás egyáltalán.
Dehogynem, biztos hogy utalt... és a számlaszám is jó elvileg...
Akkor bizony nem utalt neked senki, ha 19 óta nem ért oda. Vagy elrontotta a számlaszámot.
De jó nektek hogy 4 órán problémáztok, nekem a február 19én elindított pénzem még mindig nem érkezett meg....
Elsõ válaszoló ne csodálkozz ha lepontoznak, mert a 4 órás átutalás kiválóan mûködik. Az este 9-kor indított utalásnak ott kell lennie a kedvezményezettnél a következõ munkanapon leginkább délelõtt, de legkésõbb délután, ahogy a második válaszoló is írta. Ha ez nem így történt, akkor valószínûleg nem utaltak vagy nem volt fedezet a számlán.
A kérdező hozzászólása: Mellesleg ugyanez szokott történni a fizetésemmel, azt papír alapon indítják 2-3-4 órakor vagyis délután, bankban még nyitva tartáskor ugye, másnap még egyszer se kaptam pénzt. A pénz reggel 9-11 között lekerül a cég bankszámlájáról ergo feldolgozták, majd a következõ nap 9-10 között érkezik meg az én számlámra. vagyis a 3. banki munkanapon az utalás óta.

Jelenleg 4 órában vagyok bejelentve minimálbérre. Szeptemberre várom az első babámat. Ha márciustól bejelentenének 8 órában akkor jövőre is megigényelhetném a gyedet, hogy a 2008-as évet vegyék alapul?

(az év utolsó 3 hónapját mivel tölthetném ki? Tgyás? Táppénz? )Már a múlt évben is minimálon voltam és nem akarok csak gyest kapni.

Legjobb válasz: Tökmindegy mikor igényled a gyedet, a gyerek születését veszik alapul, tehát szeptembertõl (v. amikor születik) visszamenõleg kell meglennie a biztosítási idõszaknak. Nálad ez megvan mert azt írod, hogy tavaly is és most is dolgozol. Igaz már semmire sem mész a válaszommal, mivel februárban írtál, de a 8 órára való bejelentés sokkal jobb. Egyébként gyest csak akkor kapsz ha nincs munkád és úgy szülsz. A minimálbér után számított gyed is több mint a gyes összege... (2008-ban nettó 25.792)

Tökmindegy mikor igényled a gyedet, a gyerek születését veszik alapul, tehát szeptembertõl (v. amikor születik) visszamenõleg kell meglennie a biztosítási idõszaknak. Nálad ez megvan mert azt írod, hogy tavaly is és most is dolgozol. Igaz már semmire sem mész a válaszommal, mivel februárban írtál, de a 8 órára való bejelentés sokkal jobb. Egyébként gyest csak akkor kapsz ha nincs munkád és úgy szülsz. A minimálbér után számított gyed is több mint a gyes összege... (2008-ban nettó 25.792)

Egy épitkezésnél a talajvíz kiszivására 3 szivattyút állitottak be. Egyedül az első szivattyúval 3 óra alatt, msáodikkal 4 óra alatt, a harmadikkal 6 óra alatt lehet a vizez kiszivni a kérdés folytatódik?

A 3 szivattyú 0.5 órás eggyüttes munkája után a maradék vizet az els? és a harmadik szivattyúval szivják ki. Összesen mennyi id?be telik a viz kiszivása?

Nincs valami jó módszer a mentális felfrissülésre? Napi 3-4 órát szeretnék tanulni, de az első óra után már egyszerűen nem megy. (bővebben lenn)

20 éves vagyok, van átlagosan napi 8 óra szabadid?m tanulni angolt, amib?l jó lenne ha 2-3-4 órát tudnék minden nap tanulni, 0 szintról a középfokig akarok eljutni májusra. Az a baj velem hogy az els? fél, vagy maximum 1 órát tök jól tudok tanulni és gyorsan is tanulok szerintem, viszont ha utána tanulok már csak kínlódás, 5ször annyi id? kell hogy megtanuljak valamit. Nincs valami jó módszer a mentális felfrissülésre? lehet furcsán hangzik, de ha este bármilyen álmos is vagyok, már majdnem lehunyom a szemem, és elmegyek zuhanyozni utána felfrissültnek érzem mindig az agyam és utána 1 órát simán tudok tanulni rendesen.

Legjobb válasz: Ha érzed hogy nem megy akkor menj el sétálni/kocogni/bármi mást sportolni. A testmozgás és a friss levegõ jót tesz ilyenkor.

Ha érzed hogy nem megy akkor menj el sétálni/kocogni/bármi mást sportolni. A testmozgás és a friss levegõ jót tesz ilyenkor.
egyertelmu. Mindig egy orakat tanulj. A periodusok között tarts fel oras szuneteket, mozogj, egyel egy gyümölcsöt stb. :)

Jó napot! Azt szeretném meg kérdezni hogy egy kezdő kutyásnak lehet e az első kutyája egy Moszkvai őrkutya? Oviba, iskolába hordanám és napi 4-5 órát tudnék vele foglalkozni. Kertben tartanám.

Legjobb válasz: Ez a kezdõ kutyás jellemtõl függ. Fontos egy fajta kiválasztásánál az önismeret. Mennyire vagy következetes magaddal és másokkal szemben? Mennyire tudsz nyugodt maradni extrém helyzetekben? Van-e egy természetes határozott kisugárzásod? Az jó, hogy vinnéd oviba és suliba, de sajnos vannak olyan gazdik, akik olyan nehezen képezhetõek, hogy ez is kevés nekik. Én a helyedben nem merném bevállalni, még 3. vagy 4. kutyának sem, de ha neked megvan hozzá a jellemed, akkor rajta. Esetleg beszélgess tenyésztõkkel, õk többet tudnak mondani a fajta igényeirõl és nevelésérõl.

Ez a kezdõ kutyás jellemtõl függ. Fontos egy fajta kiválasztásánál az önismeret. Mennyire vagy következetes magaddal és másokkal szemben? Mennyire tudsz nyugodt maradni extrém helyzetekben? Van-e egy természetes határozott kisugárzásod? Az jó, hogy vinnéd oviba és suliba, de sajnos vannak olyan gazdik, akik olyan nehezen képezhetõek, hogy ez is kevés nekik. Én a helyedben nem merném bevállalni, még 3. vagy 4. kutyának sem, de ha neked megvan hozzá a jellemed, akkor rajta. Esetleg beszélgess tenyésztõkkel, õk többet tudnak mondani a fajta igényeirõl és nevelésérõl.
Tök kezdõnek nem ajánlanám én se...akkor már egy hasonló méretû, de könnyebb természetû kutyával próbálkozz, például landseer, leonbergi, berni pásztor, stb
Kb annyira, mint elsõ vezetéshez egy maseratit.
Hát én mindenképpen felkeresnék 1-2 tenyésztõt. Velük elbeszélgetnék õk meg mondják hogy alkalmas e rá. Õk ismerik legjobban a kutyafajtát és látják a kérdezõ "kisugárzását", habitusát amibõl talán meg tudják mondani hogy alkalmas e egy ilyen kutya tartására. De egyébként én személyesen nem javasolnám látatlanba . Látok embereket küzdeni moszkvaival :D Most hétvégén a moszkvai kölyök 4hónaposan be akarta védeni az ovi területét :D nem egy egyszerûen nehéz kutyáról beszélünk a moszkvai azért elég extrém
Szerintem semmi akadálya, ha ilyen sokat foglalkoznál vele és kutyasuliba is vinnéd. Próbálj az alomból egy kevésbé domináns szukát választani és nem lesz gond.
Gratulálok a #4-es eredményeihez, de azért lássuk be hogy ez elég ritka. Én látatlanba sem tanácsolnám a moszkvait, ne haragudj.
szia. hát, a moszkvait annyira nem ismerem, de én nekem elsõ kutyának huskym volt, és mindenki leakart róla beszélni, hogy nem fogok vele bírni, meg úgy is megunom majd, és ezekre fittyet hányva megvettem a huskymat, jártunk oviba, suliba, más kutyásokhoz, mindennap séta, tanulás, meg egyebek, és ott tartunk, hogy van egy teljesen kezelhetõ huskym, aki nem is akármilyen okos, ellehet engedni pórázról mert elsõ szóra ugrik, soha nem akart szökni, és már városi bemutatókon is midig jelen vagyunk. Oké, az lehet, hogy a husky nem olyan, mint a moszkvai õrkutya, de én azt mondom, hogy ha tudod magadról, hogy végig kitartasz, és nagyon figyelmes, magabiztos és következetes vagy akkor bármilyen kutyát tarthatsz, mert képes leszel rá, hogy jó kutyát faragj belõle. Én nagyon büszke vagyok arra, amit én a kutyámmal elértem.
4-es vagyok. nem értem miért pontoztatok le, amikor én elmondtam az én tapasztalatomat. ki is emeltem, hogy valszeg a moszkvai más, mint a husky, de nem, ti erre fel is lepontoztatok...(ide most képzeljetek egy felszólító szavat)
Szerintem a boxer és német juhász is jó választás elsõ kutyának kutyasuli plusz ovi mellett. Nyilván nj-bõl sem a legdominánsabbat kell kiválasztani az alomból. De azt ugye tudod, hogy a kiskutya fél éves koráig a lakásban célszerû lennie a megfelelõ szocializálódás és kötõdés végett? Esetleg menhelyi nagytestûre nem gondoltál? Szuper kutyusok vannak ott is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Milyen kutyával lenne érdemes kezdenem ami alkalmas ház õrzésre is? Gondolkozok Boxeren is de arról azt olvastam hogy inkább benti kutya. Vagy esetleg egy Bullmasztiffal vagy egy Németjuhász. Vagy más fajtát nézzek inkább?
Alaplap?
A kérdező hozzászólása: Arra nem találtam tesztet. Te ha tudsz ajánlhatsz.
Hát, azt inkább fizikailag lehet tesztelni, keress rá hogy alaplap teszter.
Táp?
én is tápra, ill alaplara tippelek. tipikus jelensége a kiszáradt, felpúposodott, kifolyt elkóknak. ha, Csökkentett módban símán indul, Táp, esetleg videókártya kondi hibák...
Az alaplapi elem nincs véletlenül lemerülve?
A kérdező hozzászólása: Az alaplapi elem nincs lemerülve. De megvan a hiba az alaplap egyik memória foglalata!
Ez érdekes. Tudtommal az ovutesztet este kell használni, de semmiképp ébredés után.
Ovuteszthez délután kell pisilni, mert az LH csúcs délután szokott lenni. De elõtte 2-3 órát tényleg ne igyál, hogy sûrû legyen. HCG teszthez jó a reggeli
Este 6 órakor kell használni, mert addigra a legmagasabb az Lh. Elõtte két órán keresztül ne igyál, és ne menj pisilni sem, úgy lesz jó az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Köszi, Mindenkinek! Én is így tudtam! Köszönöm, hogy megerõsítettétek!
En lassan 1 eve hasznalok minden honapban Clearblue digitalis ovutesztet. Szinte minden egyes alkalommal reggeli elso vizeletbol csinaltam es mindig szepen idoben lett pozitiv. Persze akkor is az volt, mikor epp ugy alakult, hogy delutan tudtam csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megírtad! Elég nehezen bírom, hogy du. 4 órán keresztül nem pisilhetek. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!