Találatok a következő kifejezésre: Az első vérvétel (59 db)

10 hetes terhes vagyok, és ma reggel kell mennem az első vérvételre. Reggelizhetek? Mert nem bírom ki, hogy ne ehessek addig, mivel farkas étvággyal küszködöm a terhesség eleje óta.

Legjobb válasz: Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.

Szia! Én is kb 10 hetesen voltam az elsõ vérvételen, most 12 hetes vagyok. Én sem tudtam lehet-e enni, de rákérdeztem. Azt mondta a hölgy a vérvételen, hogy ne egyek, mert cukrot is néznek. Én mondjuk 1 db kekszet megettem, mert nagyon éhes voltam, de szerencsére hamar végeztem, így nem kellett sokáig éhezni.
Nem lehet enni elõtte, nézik a cukrod és annak alapján mész majd a cukorterhelésre a 24.hétben
Szia! Reggeli vérvétel elõtt szerintem ne egyél, mert befolyásolja az eredményt (pl. cukor). Én ilyenkor vittem magammal szendvicset és ahogy kijöttem a vérvételrõl már be is faltam, egyébként vizet ittam, az egy kicsit segített. Üdv 32 heteske
Nálunk az elsõ vérvétel elõtt lehetett enni rendesen.
Érdekes...ezek a vérvételek városfüggõk... Itt kecskeméten mindig elmondják, h együnk ugyanúgy ahogy szoktunk....furi....
Itt Kecskeméten is elmondják, hogy ha cukrot néznek, akkor ne együnk elõtte! Ez attól függ, mit néznek!!! teljesen mindegy hol veszik le a vért. Amúgy sok vizsgálat eltér várostól, megyétõl függõen. De ha cukrot néznek, azt mindenhol éhgyomorra nézik (elvileg!) szerintem a dokitól kellett volna megkérdezned. Bár nekem volt olyan, hogy bennfekvõ voltam a kórházban és onnan mentem vérvételre. Az ápolónõket kérdeztem, és nem tudták a választ, leküldtek, hogy kérdezzem meg a vérvételes csajtól....

A negatív vagyok. Nem késő ha az első vérvétel csak a 16. héten lesz?

Legjobb válasz: Hát az sok mindentõl függ. Elsõ terhesség? Ha nem, kaptál AntiD-t? Szóval nem késõ a vérvétel, mert ha van ellenanyag, azzal sem nagyon tudnak mit csinálni, legfeljebb figyelik. HA elsõ terhesség, akkor nincs is miért aggódnod (persze esély van olyan korai vetélésre, amit észre sem vettél, de azért az ritka). Ha többedik és kaptál AntiD-t, akkor sincs miért izgulnod. És megint csak: ha van is ellenanyag, nem tudnak mit csinálni. B negatív anyuka egy 18 hós rh pozi fiúval és egy 32 hetes pocaklakóval

Hát az sok mindentõl függ. Elsõ terhesség? Ha nem, kaptál AntiD-t? Szóval nem késõ a vérvétel, mert ha van ellenanyag, azzal sem nagyon tudnak mit csinálni, legfeljebb figyelik. HA elsõ terhesség, akkor nincs is miért aggódnod (persze esély van olyan korai vetélésre, amit észre sem vettél, de azért az ritka). Ha többedik és kaptál AntiD-t, akkor sincs miért izgulnod. És megint csak: ha van is ellenanyag, nem tudnak mit csinálni. B negatív anyuka egy 18 hós rh pozi fiúval és egy 32 hetes pocaklakóval
A párod pozitív?
A kérdező hozzászólása: A párom A pozitív és elsõ terhesség.
Elsõ vagyok, akkor ne aggódj. Nem késõi, minden rendben lesz. Szép babavárást!
Elsõ terhességnél nem gond. Szülés után fogsz kapni anti-D ellenanyagot, meg még 2* megnézik a terhesség alatt a szintet. 22 hetes km, A negatív

Az első vérvételre mikor kell menni? Többi lent

Az első 12. heti vérvételre pontosan a 12. héten kell menni, vagy lehet előtte héten vagy utána héten is esetleg? A vérvétel előtt vagy utána kell a terhesgondozóba mennem?

Legjobb válasz: Az elsõ vérvételre a beutalót az orvos elvileg a 6.-7. hét környékén adja ki. Tehát ezt elvileg le kell tudni a 12. hétig. Ugye a 6. hét környékén megkapod a nõgyógyászodtól a beutalódat a laborba, EKG-ra, és a védõnõhöz. Ezen kívül jó, ha elmész a háziorvosodhoz, ott egy kis alapvizsgálat van (pl. vérnyomás mérés...). Az egész 5 perc. Ha javasolhatom, a nõgyógyászod után rögtön a védõnõhöz menj, õ fogja kiadni a kiskönyved. Utána mindent abba vezetned bele. Ezen kívül nem kötelezõ, de nagyon okosan teszed, ha rögtön az elején letudod a fogorvosod meglátogatását. (Nálunk momentán annak ellenére, hogy nem kötelezõ, a védõnõk rágják a füleket érte...)

Az elsõ vérvételre a beutalót az orvos elvileg a 6.-7. hét környékén adja ki. Tehát ezt elvileg le kell tudni a 12. hétig. Ugye a 6. hét környékén megkapod a nõgyógyászodtól a beutalódat a laborba, EKG-ra, és a védõnõhöz. Ezen kívül jó, ha elmész a háziorvosodhoz, ott egy kis alapvizsgálat van (pl. vérnyomás mérés...). Az egész 5 perc. Ha javasolhatom, a nõgyógyászod után rögtön a védõnõhöz menj, õ fogja kiadni a kiskönyved. Utána mindent abba vezetned bele. Ezen kívül nem kötelezõ, de nagyon okosan teszed, ha rögtön az elején letudod a fogorvosod meglátogatását. (Nálunk momentán annak ellenére, hogy nem kötelezõ, a védõnõk rágják a füleket érte...)
Nem kötekedni akarok, csak elmondom az én tapasztalatomat. Én 6+4 hetesen voltam dikonál. Felhívtam a védõnõt 2-3 nap múlva, és le ugatta a fejemet, hogy majd 8 hetesen telefonáljak. Felhívtam 8 hetesen 11+5 hetesen adott idõpontot. Kiskönyv nélkül elmenem vérvételre, EKG-ra, háziorvoshoz és már a leletekkel mentem a védõnõhöz. Ezt csak azért mondom, hogy kiskönyv nélkül is ellehet kezdeni a vizsgálatokat, ha úgy jársz mint én. (a fogászatot nem tudod elintézni arra ott kapod a pecsétet a fogászaton, de a többit utólag is beírják)
Nekem az elsõ vv-re 16 hetesen kell mennem, azt mondta a védõnõm, hogy felesleges addig, max, ha nagyon akarok, vagy kíváncsi vagyok, de inkább ne menjek annyiszor, mert nem maradok le semmirõl. Nekem kicsit fura, mert itt mindenki arról beszél, hogy 12 hetesen megy elõször. Remélem semmi bajunk nem lesz ebbõl.
A kérdező hozzászólása: A háziorvosom azt mondta, hogy csak 20hetesen csinálnak õk egy EKG-t :/ ezt eléggé furcsállom, mert úgy tudom, hogy még mielõtt elkezdett mozogni a magzat, akkor kell egy EKG
én 5hetesen voltam nõgyógyásznál, egybõl adott beutalót a vérvételre másnap mentem is.most jön a kombinált teszt a 12.héten ott is van vérvétel.


Mikor kell az első vérvételre mennem?

7 hetes kismama vagyok, és a múltheti orvosi látogatásomnál kaptam beutalót vérvételre, ám hiába kérdeztem, nem mondták, hogy mégis mikor menjek... Legközelebb a 10. héten megyek vissza az orvoshoz, addigra csináltassam meg a vérvételt, vagy ráér a 12. hét környékén?

Legjobb válasz: Szerintem kérdezz rá telefonon, vagy a védõnõdnél. Nekem 16 hetesen az AFP volt az elsõ vérvétel, de úgy gondolom, hogy ahhoz még korai lenne a beutaló.

Szerintem kérdezz rá telefonon, vagy a védõnõdnél. Nekem 16 hetesen az AFP volt az elsõ vérvétel, de úgy gondolom, hogy ahhoz még korai lenne a beutaló.
Szia! Én egy héttel vagyok fiatalabb terhes mint te. Az én orvosom azt mondta, ha van idõm és energiám az ünnepek elõtt és közben megcsináltatni akkor nyugodtan de ráérek már januárban.

Mikor történik az első vérvétel terhesség alatt?

A véd?n? azt mondta, hogy az els? a kombinált teszt lesz a 12.héten. Van már egy két éves lányom, úgy emlékszek annak idején vele volt hamarabb is vérvétel. Vagy rosszul emlékszek?

Legjobb válasz: Baján a 16. héten van az elsõ ami az afp!! Elõtte nincs, csak a fizetõs genetikai, down szindróma szûrésre való vérvétel, ami 30 ezer itt!!

Baján a 16. héten van az elsõ ami az afp!! Elõtte nincs, csak a fizetõs genetikai, down szindróma szûrésre való vérvétel, ami 30 ezer itt!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most nálunk ingyenes lett a kombinált teszt, a lányommal még nem volt ilyen.
Szia , én kb 2 hete voltam 10-hetesen vérvételen , ami teljes vizelet és vérkép vizsgálat volt, vércsoport vizsgálat, meg fertõzõ májgyulladás volt azt hiszem. 12+3 km
nyíregyen a 12. héten van az elsõ, kivétel ha elõtte a doki valami maitt el nem küld. engem pl. toxora néztek elõtte, valamint 0 hetesen kórházba kerültem és ott is vettek. de a nagy tesztre 12 hetesen kerül sor.
10 hetes vagyok es ma voltam eloszor vervetelen.
13.05-ös vagyok. akartam írni hogy 10 hetesen kerûltem kórházba. bocsi :-)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok! Akkor ez változó úgy látom!

A 12. heti kötelező uh után megyek az első vérvételre, honnan vesznek vért és mit néznek belőle, mikor lesz eredmény?

Szabad enni el?tte, v éhgyomorral kell menni?

Legjobb válasz: Az elsõ vérvétel az egy komplett laborvizsgálat. Vért, vizeletett néznek. A karodból fognak vért venni és igen éhgyomorral kell menni. 26 hetes kismama

Az elsõ vérvétel az egy komplett laborvizsgálat. Vért, vizeletett néznek. A karodból fognak vért venni és igen éhgyomorral kell menni. 26 hetes kismama
Szia. Az elsõ vérvételen gyakorlatilag mindent néznek.Nézik a vércsoportod, Hepatitis a, b, c virus elleni totál ellenanyag kimutatást.Toxoplazma vizsgálatot néznek amit állatoktól(leghamarabb macskától de lehet kutyától is)lehet elkapni.Ha ez negativ, akkor még soha nem volt ilyen fajta virusod ekkor még azt hiszem 3-4x nézik ezt a virust nehogy a terhesség alatt kapd el ha pedig volt már ilyen virusod az azért jó mert az életben csak 1x lehet elkapni és akkor már a szervezeted aautomatikusan termeli az ellen anyagot.Vérvételre menj üres gyomorral.A karodból vesznek vért a vénából(nálam).Ha elfogadsz egy jó tanácsot este 11ig igyál meg 6-7dl vizet akkor este nem sûrûsödik be a véred és könyebben leveszik a vért.Sok sikert.24hetes kismama

A terheléses cukorvizsgálat hogy zajlik? Mikor kell meginni a "löttyöt"? Még az első vérvétel előtt vagy után? Vizeletet kell vinni?

Sajnos a véd?n?m nem áll a topon... nem mondott semmit.

Legjobb válasz: Éhgyomorra kell menni és az elsõ vérvétel még éhgyomorra történik. Utána kell meginni a "löttyöt" :). A többit elmondják ott, van, ahol 1 óra múlva is vesznek vért és 2 óra múlva is, és van, ahol csak 2 óra múlva.

Éhgyomorra kell menni és az elsõ vérvétel még éhgyomorra történik. Utána kell meginni a "löttyöt" :) . A többit elmondják ott, van, ahol 1 óra múlva is vesznek vért és 2 óra múlva is, és van, ahol csak 2 óra múlva.
Ja és elõzõ este vigyázz, mit eszel! Cukrosat és zsírosat ne egyél, mert befolyásolhatja az eredményt!
Szia! Én tegnap voltam, itt úgy volt hogy odamentem reggel éhgyomorra ásványvizet szabad inni mást nem. Vittem earl grey teát gyümölcstea nem jó. Levették a vért az ujjamból utána a vénámból és kiöntöttek kb 2 dl teát egy pohárba amibe belekeverték a glüközt. Citromot v citromlevet vigyél mert szerintem ennélkül ihatatlan a koktél, meg kellett inni a koktélt (több kortyban is engedik :) ) és 2 óra múlva vissza kellett menni amikor ismét vért vettek vénából. És persze az eltelt két óra alatt nem lehetett enni csak a reggeli tea maradékát lehetet meginni + ásványvíz. Túl lehet élni én is nagyon izgultam szerintem ez a legrosszabb vizsgálat. Próbálj meg nem idegeskedni mert állítólag akkor is magasabb az érték!!(nekem nem kellett vizeletet vinni az egyiknek a másikhoz semmi köze) 23 hetes kismama
Te jó isten.Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult lesz.:-)

Kinek lett még anti-Cw antitest a 32 hetes vérvételen? Az első vérvételen minden eredmény negatív lett.

Pontosan így szerepel: Egyéb vörösvérsejt antigének: C+ E- c+ e+ Cw- K- Vörösvérsejt ellenes antitest: anti-Cw Mit okozhat ez?

Legjobb válasz: Nekem Anti E van, elvileg ha a legelején lett volna az nagyobb gond, meg kell kérdezned véradóba, vagy szülésztõl átjut e a méhlepényen ez az antigén. Ha nem, akkor csak annyi, hogy választott vért kell kapnod, ha erre szükség lenne. Ha átjut, akkor az vérszegénységet okozhat a babánál. De nyugi nálam se okoz bajt, pedig nekem az elejétõl van. 33 h km

Nekem Anti E van, elvileg ha a legelején lett volna az nagyobb gond, meg kell kérdezned véradóba, vagy szülésztõl átjut e a méhlepényen ez az antigén. Ha nem, akkor csak annyi, hogy választott vért kell kapnod, ha erre szükség lenne. Ha átjut, akkor az vérszegénységet okozhat a babánál. De nyugi nálam se okoz bajt, pedig nekem az elejétõl van. 33 h km
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, remélem nem jut át, pénteken megyek dokihoz, remélem õ is megnyugtat...

Az első vérvétel kb. mikor van, és ki írja ki? A nőgyógyász vagy a háziorvos? Már nem emlékszem.

2. babánkat várjuk, most vagyok 8 hetes, egy hete voltam már a nőgyógyásznál is, UH is volt, de nem küldött el vérvételre. Nem kellett volna? Nem emlékszem már, hogy az 1. terhességnél hogy volt. Köszönöm.

Legjobb válasz: Attól függ hova valósi vagy. Kecskeméten rögtön a 12 hetes UH után közvetlen van az 1. vérvétel: Down kór, vérkép és vércsoport meghatározás és itt a beutalót a terhesgondozóban adják.

Attól függ hova valósi vagy. Kecskeméten rögtön a 12 hetes UH után közvetlen van az 1. vérvétel: Down kór, vérkép és vércsoport meghatározás és itt a beutalót a terhesgondozóban adják.
Szia! Nekem a nõgyógyász írta a beutalót mikor legelõszõr mentem hozzá és kb. 7-8 hetes voltam mikor elmentem a vérvételre. Üdv: 24 hkm
Szia! Nekem 10 hetesen volt az elsõ vérvétel és a háziorvos adta a beutalót. Nekem mindenféle vizsgálatra kivétel az afp a háziorvos adja.
A nõgyógyász küldött a családorvoshoz, õ pedig irt papírt a vérvételre (labor).
Nálunk nem kell beutaló, csak a kiskönyv. Kivéve a genetikai vérvételt, azt a beutalót a védõnõ adja, és a kórházban kell lepecsételtetni.
Nekem 12hetesen volt az elsõ. Általános vérkép, vércsoport ellenanyag, vérbaj illetve fertõzõ májgyulladás. Nálunk ezek a kötelezõek.
Nálunk a 12. héten van vérvétel, de ez a fizetõs (35 év alatt mindenhol) kombinált teszt (genetikai betegségek). Ezt nálunk a 12 hetes uh után csinálják, mert kell a nyaki redõ értéke. A kórház ambulanciáján adnak csekket-posta-viszza és helyben leveszik. 16. héten AFP, nagy labor, vércsoport meghatározás, fertõzõ betegségek és a 2. fizetõs, ha kéred: Qaurtett-teszt ez a kombinálttal együtt az integrált. Nálunk nem kell semmilyen dokihoz rohangálni, sem védõnõhöz beutaló miatt, a szülészet ambulanciáján, ha nincs panaszod, a terhességi kornak megfelelõ vizsgálatokra egy csokorban megkapsz mindent, és a vért is itt veszik le. Szerintem ez így tök jól mûködik. Ha van fogadott orvos, õ is megkapja az eredményt.

Az első vérvétel eredményeit a terhesgondozóba küldik és a védőnőmtől tudom meg?

Legjobb válasz: Nekem az összes vérvétel eredményét a nõgyógyászomnak küldték, és mindig tõle kaptam meg.

Nekem az összes vérvétel eredményét a nõgyógyászomnak küldték, és mindig tõle kaptam meg.
Nekem mindig vissza kellett mennem oda ahol levették, ott adták ki. Egyedül a HepatitisB eredmény ment a védõnõhöz. De ez mindenhol másképp van, kérdezd meg a védõnõt és az orvosodat, hogy náluk hogy szokás.26 hetes kismama
Nálunk a védõnõnek küldik ki és õ adja ide!
nálunk itt vidéken leveszik az SZTKba a lborba a vért, és már másnap átküldik a házi orvosomhoz, én bemegyek érte, õ kinyomtatja, elkérem, és már a kezembe is van, mehetek vele a nõdokimhoz.
Szia. nekem ugyanúgy zajlik, mint a 2. válaszoló esetében: nagylabor eredményért vissza kell menni oda, ahol leveszik a vért (ide nem a nõorvos, hanem a háziorvos utalt be), AFP a nõorvoshoz került, hepatititsz B a védõnõhöz!
Nálun úgy mûködik, hogy a véreredményt házhoz küldték, persze vinnem kellett megcímzett, felbélyegzett válaszborítékot. Ha nem vittem volna, akkor msnap kellett volna mennem érte. Ha leveszik a vért kérdezz rá, biztos megmondják.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!