Találatok a következő kifejezésre: Az elsö mien szoval (65 db)

Az első kimondott szó után mikor jön a többi?

Kisfiam pár napja kimondta az els? értelmes szavát, amit tudatosan használ (apa). Mikor fog más szavakat is elkezdeni mondani? 19 hónapos.

Legjobb válasz: Gyereke válogatja. Még korai neki beszélni. Az apa-mama a legkönnyebb szó, amit elsõre mondanak. Lehet, hogy csak 2-3 évesen fog több szót mondani, de a fordítottja is lehet.

Gyereke válogatja. Még korai neki beszélni. Az apa-mama a legkönnyebb szó, amit elsõre mondanak. Lehet, hogy csak 2-3 évesen fog több szót mondani, de a fordítottja is lehet.

A Zoosk-ról mi a véleményetek? Én egyik nap regisztráltam és elkezdtem kacsintgatni a lányokra. Nincs előfizetésem, tehát ha kapok egy üzenetet akkor csak az első néhány szó az amit kiír nekem a Zoosk.

Cirka 10 lányra kacsintottam rá, úgy hogy üzenetet is küldött vissza. De van egy kis gond, mégpedig hogy azokból az üzenetekb?l amiket nem tudok megnyitni azokból nem is egy egyezik meg a másikakkal. Szóval akkor nem is a lány írt vissza, hanem a Zoosk küldött egy sablont. Szerintem elég nagy átverés az egész, és gondoltam hogy ide kiírom hátha kijött valakinek is ugyanez.

Legjobb válasz: Már megint a faszabuck, hogy a krokodil álljon neki kukorékolni.

Már megint a faszabuck, hogy a krokodil álljon neki kukorékolni.

Az elsö csók mien? szoval hogy nyelves egybol? vagy csak az ajkak érintkeznek?

egy 15 éves srác vok akinek nagyon bejön egy lány, szeretném

Legjobb válasz: Az elso csok nekem nem volt jo mert a baratom tudott csokolozni en viszont nem es szegyeltem magam de ugy belejottem hogy mostmar minden ok.Amugy a fiu szerintem jobban kel tudjon csokolozni mint egy lany.Nekemaz elso csok nyelves volt volt elotte szajra puszi de csak anyyi.En nem tudom mert lany vagyok szoval en nem tudok tippeket adni engem ahogy megtanitott a baratom en ugy csokolozok.Szoval bocs ha most azt mondod hogy a valasz nem volt hasznos mert nem irtam tippeket de leirtam hogy nekem mien volt az elso csok amugy a fiuk valasz szerintem ertekesebb lesz mert ok tudjak mit kel ilyenkor csinalni :-)Pusz

Az elso csok nekem nem volt jo mert a baratom tudott csokolozni en viszont nem es szegyeltem magam de ugy belejottem hogy mostmar minden ok.Amugy a fiu szerintem jobban kel tudjon csokolozni mint egy lany.Nekemaz elso csok nyelves volt volt elotte szajra puszi de csak anyyi.En nem tudom mert lany vagyok szoval en nem tudok tippeket adni engem ahogy megtanitott a baratom en ugy csokolozok.Szoval bocs ha most azt mondod hogy a valasz nem volt hasznos mert nem irtam tippeket de leirtam hogy nekem mien volt az elso csok amugy a fiuk valasz szerintem ertekesebb lesz mert ok tudjak mit kel ilyenkor csinalni :-)Pusz
Szia! Én 13 éves vagyok, és 9 évesen csókóloztam elõször. Egyáltalán nem ciki hogy te még nem. Én sem tudtam hogy kell de még is mgdícsért a csaj. ;) Nyugodtan és gyengéden érintsétek össze az ajkatokat, vagyis amikor oda hajolsz, ha lehet ne fejeld meg, szal óvatosan és õ is elkezdi kinyitni a száját ugyebár és a nyelvedet forgasd a szájába õ is ezt fogja tenni. Tulajdonképp jácc a nyelvével a saját nyelveddel. Csak ne harapd meg. ;) ( lényeg hogy dugd be a nyelvedet a szájába és forgasd :) :) )
Szia! A technikáról már leírták az elõttem szólók, hogyan kell. A lényeg, hogy finoman kezd, utána pedig már érezni fogod, hogy hogyan is megy ez az egész. Az én elsõ csókom elõtt a párom megkérdezte, hogy megcsókolhat-e? Szerintem ez tök édi volt, mert nem esett nekem, amitõl esetleg megijedhettem volna. És ne aggódj, hogy esetleg rosszul csinálod. Én kicsit aggódtam, de aztán kiderült, hogy az Õ elmondása szerint én jobban tudok, csókolni, mint Õ, pedig akkor csináltam elõször ;-)

Mi számít az első szónak?

Már mondja, hogy baba, mama, nem, de nem tudatosan, mert még csak 9 hónapos. Majd amikor tudatosan használja ezeket vagy már most?

Legjobb válasz: Én onnan számítottam, mikor tudatosan mondta. A mama akkor ment, ha valamit nagyon akart, tehát nem mamát, anyát jelentett, a baba mikor dumálós kedvében volt, mindenre ezt mondta. 10 hónaposan mondta elõször tudatosan, a cicánkra mutatva, hogy cica. Én ezt vettem elsõ szónak.

Én onnan számítottam, mikor tudatosan mondta. A mama akkor ment, ha valamit nagyon akart, tehát nem mamát, anyát jelentett, a baba mikor dumálós kedvében volt, mindenre ezt mondta. 10 hónaposan mondta elõször tudatosan, a cicánkra mutatva, hogy cica. Én ezt vettem elsõ szónak.
Én is azt vettem elsõnek, amikor tudatossá vált. Akkor felnézett a mennyezetre, és közölte, hogy "ámpa". Onnantól akárhová mentünk, fixírozta a plafont, és ha lámpát látott, akkor nagyon lelkesen mondta is. :)
én is az elsõ tudatos szót mondom elsõ szónak. amit meg gügyögött, véletlenül volt jelentése nekünk :) jót mosolyogtam az elõzõ válaszolón :) )) babám 10 hónaposan felnézett, rámutatott a lámpára és közölt: lámpa :)

Kaptam egy olyan megfejtést ami így szól: "5 betűs szó az első betű 'P' az utolsó betű pedig 'Y'" és azt sem tudom, hogy milyen témával kapcsolatos a szó! Vajon mi lehet a szó értelme?

Ha valakinek van ötlete, hogy a középs? három bet? mi lehet, hogy egy értelmes szavat kapjunk azt kérem írja le! El?re is köszönöm mindenkinek.

Legjobb válasz: ponty, pinty

ponty, pinty
pötty
A páfrányban van á, de nem középen, viszont nem találok olyat, amire jobban illik a leírás.
party Bár ha magyar szót keresel, akkor ez nem jó...
A kérdező hozzászólása: elnézéseteket kérem! helytelen volt rosszul értesültem! igazából 7 szóból áll: elsõ betû 'P', középsõ betû 'Á' és az utolsó betû 'Y' de halvány lila fogalmam sincs, hogy mi lehet! Ezért fordultam hozzátok és nagyon köszönöm a segítségeket.
A kérdező hozzászólása: és valójában magyar szó! jelenthet cselekvést de akár tárgyat is! köze van egy meglepetéshez de nem tudom kitalálni mi lehet ez a szó.
A patkány, is ilyen.

Ha pár szóban meg kellene fogalmaznod, mit mondanál, kicsoda Isten? (mi az első dolog ami eszedbe jut, mikor ezt a szót hallod? )

A válaszokat szeretném felhasználni egy előadáshoz. Nincs rossz válasz! Bármilyen választ írhatsz, de kérlek, csak akkor, ha tényleg komolyan is gondolod!

Legjobb válasz: Szerintem egy szóban leírható a választ, Isten maga a szeretet.

Szerintem egy szóban leírható a választ, Isten maga a szeretet.
Isten a mindenek felett álló tökéletesség!Bûntelen és örök!Ahol ott van, ott boldogság szeretett honol, ahol nincs ott a káoszés és félelem az úr!Az õ szeretete elér hozzánk csak tudnunk kell befogadni.Annyira szeret minket, hogy egy szülött bûntelen fiát képes volt éretünk feláldozni, hogy az örök boldogságba kerüljünk.Határtalanul irgalmatlan de ha nem könyörgünk éretünk fijához Jézushoz elfordulunk szeretetétõl.Isten tudja minden gondolatod, látja minden cselekedeted és megfeleõ érzésekkel jutalmazza tetteidet.A örömöt és a lelkifurdalást Isten adta nekünk, hogy védelmi mehanizmusként szolgáljon nekünk a gonosz ellen.Elsõre kb ennyi jut eszembe.
Minden ami VAN.
Megértettem valami nagyon fontosat a hitrõl, Istenrõl: mindent és mindenkit elveszíthet itt a földön az ember, rajta kívül... egyedül Õt, Istent nem lehet! Szenczy Sándor
Isten a világot mozgató törvényszerûség. De roppant bonyolult, hogy átlássuk.
Isten egy olyan Elme, amiben minden létezik egyszerre hiánytalanul, ami teljes tudatában van Önmagának, tehát mindent tud egyszerre, ami Önmagában létezik, nem pedig bármiféle fizikai test játékaként, ami minden matéria megjelenítõje, aminek végsõ soron a koncentrált Gondolata a fizikai világ, és világban zajló élet pedig ez az Elme maga. Vagyis ami van, az rajta belül, s nem kívüle, így tekinti képeit és képmásait, és ad ezeknek életet még addig a fokig is, hogy az önállóság látszatával ruházza fel õket. üdv 27/F LastOne.Left
Emberi absztrakció, mely abban segít, hogy az emberek könnyebben jussanak túl az õket ért mindennapi problémákon illetve könnyebben foghassák fel az élet elmúlásának és végének gondolatát.
Egy kitalált lény.
Olyan mint a felnõttek télapója.
"– A tied viszont az egy igaz isten? – kérdezte Drizzt szarkasztikusan. – Attól tartok, hogy mindegyik igaz, és mindegyik egy – felelte az öreg. Drizzt kénytelen volt igazat adni barátja korábbi megjegyzésének: valóban nem érti. – Te úgy tekintesz az istenekre, mint mindennapi lényekre – próbálta Montolio megmagyarázni. – Hús-vér alakoknak látod õket, akik igyekeznek a saját céljaik szerint irányítani a cselekedeteinket, ezért te a magad makacs függetlenségében elutasítod õket. Az istenek bennünk vannak, mondhatni, akár van nevük, akár nincs. Te egész életedben Mielikkit követted, Drizzt. Csak éppen nem volt név, amit a szívedre akaszthattál volna."
Isten az életem amely belõle való , nélküle senki vagyok.
Mindenható, aki jobban szeret engem önmagánál. Az életem Ura, vezetõje, Atya, legjobb barát, leghûségesebb társ, az öröm, békesség és erõ forrása.
Apa
Vidiripi Mindenható , Örökkévaló
Valaki, akit szeretnék elérni, aki felé törekedni tudok, aki segít dönteni mi a helyes.
nekem az életem jut eszembe és minden emberé, aki hiszi, vagy akár nem hiszi el, hogy van:)
Isten az önmagukban hinni képtelen, a problémáikat egyedül megoldani képtelen emberek képzeletében létezõ egyetemes illúzió.
Isten egy valaki, nem egy személy, annál minden tekintetben végtelenszer több; Isten minden hatalom, bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt; Isten az egyetlen mindenható Törvény, a vezérlõ Alapelv mindenben; Isten az eredeti önfejlesztõ Ihlet, melynek fejleménye (nem teremtménye) minden létezõ dolog, melynek leg-elõbbre haladt fejleménye itt a Földön mi, emberek vagyunk.

Mikor és mi volt az első szó amit kimondott a babátok?

Legjobb válasz: Én már nem vagyok kisbaba, de leírnám, hogy mi volt az elsõ szavam: kedvencem. Ugyanis elelvás elõtt Anyukám mindig énekelte nekem a "Fülesmackó mond most néktek szép meséket gyerekek..." kezdetû dalt, és egyszer énekli, hogy "...lekonyuló nagy fülemrõl kaptam én a nevemet...", majd én megszólalok: "...kedvencem..." - aztán csend, és engedtem Anyumnak hogy folytassa tovább! :D

Én már nem vagyok kisbaba, de leírnám, hogy mi volt az elsõ szavam: kedvencem. Ugyanis elelvás elõtt Anyukám mindig énekelte nekem a "Fülesmackó mond most néktek szép meséket gyerekek..." kezdetû dalt, és egyszer énekli, hogy "...lekonyuló nagy fülemrõl kaptam én a nevemet...", majd én megszólalok: "...kedvencem..." - aztán csend, és engedtem Anyumnak hogy folytassa tovább! :D
Nekem nincs csoda gyerekem... Nagyon semmit nem mond inkább mutogat! Elsõ szava most volt: apa. Azóta ezt hajtja. Utánozza a kutyát, kacsát, bocit, szelet, hívja a cicát. Igent mond mindenre. 5 nap múlva 1 éves lesz.
Másfél éves éves volt, és azt mondta, h jó :)
8 hónaposan mondta elõször, hogy labda(persze máshogy ejtve: "abda".)A labda még mindig a kedvenc játéka egyébként. Ezzel egyidõben mondta, hogy "apa", de csak ha munkából hazaért és meglátta apát.
Kb 9 hónapos volt és mondta hogy dejde (gyere ide) és a kiskezével is hívta a kutyát!
8 hónaposan mondta hogy apa.
15 hónaposan, apa volt az elsõ igazi, érthetõ szava.
Két éves kora után. És a nem volt az elsõ szava.
Mi egy hete voltunk 1 évesek, a szelet õ is utánozza és a téhénre tudja mondani, hogy Búúú, az oroszlán kiálltás is nagyon megy, a nem-et már régóta tudja. Bababa, mamama de még nem tudatos.
9, 5 hónaposan mondta kisfiam azt, hogy NEM, és DE. Onnan gondolom, hogy tudatos volt, hogy mindig jó helyen, jókor mondta, ha én adtam neki valamilyen utasítást, akkor arra rávágta, hogy nem, ha azt mondtam neki valamire, hogy nem, arra rávágta, hogy de. :) Aztán 10 hónaposan jött a VA-VA (kutya), BABA, TE-TE (tente), és BÁ (Apa). Most 21 hónapos, már felesel, mondatokban beszél, és állítom, hogy a fenekén veszi a levegõt, mert két percre nem hallgat el... :) )
9 hónaposan a "papa" és az "apa". Korábban is gügyögte már ezeket, de még csak valódi gügyögésként, hozzárendelt jelentés nélkül. Ekkortól viszont pontosan csak apának és a nagypapinak "címezte". Persze engem jóval késõbb szólított meg a kis büdös :=)
6 hónapos volt, amikor elõször mondta, hogy baba, ez mindig tetszett neki így sokat hatogattuk és õ is mondta, de ez sztem nem tudatos volt csak utánzás az elsõ tudatos olyan 10 hónaposan mondta hogy nem-nem és 1 évesen a kutyánk nevét
Persze elõtte is voltak szókezdemények, ana, (anya) bjümbjüm, (brümbrüm) ótó (autó), és társai.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-)

Mi volt az elsõ szó?

nem tudom hogy jó kategóriába írom e ha nem akkor bocsi :)

Legjobb válasz: Minden gyereknek van, ez általában egy egyszerû szó, mint apa, papa, mama stb. A kisfiamnak Imi volt, az apját így hívják :D

Minden gyereknek van, ez általában egy egyszerû szó, mint apa, papa, mama stb. A kisfiamnak Imi volt, az apját így hívják :D
Hoppá, ezt már nagyon régóta mondja, ha leesik valami, ha eldob valamit, vagy éppen ha õ huppan a popójára, mindenre mondja, hogy hoppá.
Kisfiamnak az elsõ, igazi szava a "kakakó" volt :-) nekem a " jambéja", azaz lambéria :D elég furcsa, de mesélte anyu, hogy akkor lambériázták a házat és sokszor hallottam, elkezdtem mondogatni.
Az én kisfiamnak a BUSZ volt az elsõ szava- és mivel kétnyelvû (apja angol anyanyelvû)- ezért angolosan ejtve, hogy "bááász". Hetekig, napokig ez az egy szó volt mindenre, mindenkire, aki mozog- a kutyára, a buszra, az autóra, a kismotorra, mindenre. Utcán, játszótéren hangosan, jól ordítva mondta, hogy BÁÁÁÁSZ :) (idõs nénik néztek csúnyán, gondolom azt hitték, hogy valami káromkodást hallhatott a pici)
Igaza lehet anyukádnak, az én kisfiam úgy kezdett beszélni, hogy sok dolognak csak az elsõ szótagját mondta, pl. bo-bogár, gye-gyere....stb viszont az anya, cici, nem mentek neki. De egyre nagyon emlékszem, autóval mentünk, egy éves volt, és a szántáson ment egy kombájn, kérdezte az mi, mondtuk neki, és színtisztán visszamondta :-)
Nálunk a hinta volt az elsõ, teljesen szerelmes volt a hintákba és a hintázásba :)
Én azt, hogy tata, de ez nem volt igazi szó, mert elõtte a "ratatata" volt :D Párom viszont azt mondta repeta. Már akkor is tudta mi kell neki :D
A lanyom a tente szot mondta ki eloszor tudatosan es a babat. Onnan tudom h tudatos volt mert mikor a tente szot mondta le is fekudt hozza a parnajara. A babanal meg kisgyereket latott es arra mondta. Ez kicsit tenyleg igaz h sokat mondanak eloszor amit utana lehet nem is hasznalnak egy darabig megint. Nalunk igy van.
Az èn babómnak aki most 13 hós, sem volt konkrètan elsö szava.Elkezdett gagyaràszni, amit elöször hosszasabb ideig mondott egymàs utàn egyfolytàban az a màm szó volt, ami kèsöbb àtment màmmà-ba.Mondjuk imàdja is a mai napig a pocijàt!Most màr sok mindent mond, de a màmmàt mèg mindig gyakran ismètelgeti, ha èhes.
Megértem anyukádat, én sem tudnám megmondani pontosan, hogy mi volt a fiam elsõ szava, pedig nem volt olyan régen. Még csak 3 éves. De az biztos, hogy az apa és a nem közül valamelyik. Vagyis ez a kettõ ment az elején nagyon. Apával nagy a szerelem és ha valamit nem akart nagyon tudta mondani, hogy nem. :)
A fiamnak *apa volt, a kislányomnak *nem . :)
"el" a fiamnak, a lányomnak "gyeje", vagyis "gyere". Mindketten mutatták is, szóval biztos vagyok benne.
Nekem az elsõ szavam cici volt. Nagyon sokáig tejjel táplált édesanyám...:D
az elsõ a cipõ a második a katica érdekes hogy a cipõ szót egy éves teljes tisztán mondta aztán elmúlt, és még most két évesen se ejti olyan jól mint akkor
Szerintem is igaza van anyukádnak, mert egész más, hogy a gyerek mondogat már mindenféle pipi, papa stb dolgokat, de nem céltudatosan, tehát, mire valamit õ megnevez következetesen, addigra már mindenfélét mondott, véletlenül, próbálkozásképpen, de nem célirányosan.
A kérdező hozzászólása: második gondolom apukás büszke volt :DD
sörnyitó
Kisfiam elsõ szava az apa volt, így mondja "bap". Azóta már mondja anya=nyanya, mama=mámá és papa. Újabban a kuka szót idmételgetni, mindenhol nyitogatja.. Reggel megismételte a kakaó szót is, szerintem most fog megugrani a beszédfejlõdése.

Mit tegyek? Az első szerelmemről van szó.

Tehát..másfél éve együtt vagyunk, nekem Õ az első, és nagyon ragaszkodom hozzá. Csak az a baj, hogy mostanában eléggé elhanyagol, nem keres, nem jön, msn-en is alig beszélünk. Azért jól esne tőle egy kis törődés, sosem érzem hogy fontos lennék a számára. Sokszor megbánt. Nem tudom mit tegyek, szeretem, igaz hogy már nem annyira, de senkivel nem lennék úgy, mint vele, vagy egyáltalán tudnék-e valaha valakit úgy szeretni, mint őt. Egyszerűen nem bírnék vele szakítani, félek hogy megbánnám. Szerintetek? 22/L

Legjobb válasz: Miért a szakítás-t írtad az elsõ kulcsszónak? Szerintem van itt más még az elhanyagoláson kívül. Elkezdhetnél esetleg keresni valakit, aki jobb és jobbá teheti az életed, ha meg lesz, nyugodtan szakíthatsz.

Miért a szakítás-t írtad az elsõ kulcsszónak? Szerintem van itt más még az elhanyagoláson kívül. Elkezdhetnél esetleg keresni valakit, aki jobb és jobbá teheti az életed, ha meg lesz, nyugodtan szakíthatsz.
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom miért azt írtam, megfordult a fejemben a szakítás, nem is egyszer Mást nem tudnék találni..kis faluban lakom, nem nagyon járok sehová, a környékbeli fiúkat ismerem hogy nem hozzám valóak. Meg öreg vagyok már :P Nem tapadnak rám ugy mint 17évesen :D Úgy voltam vele, hogy ha megtalálom azt a fiút, aki nekem kell, soha nem engedem el....nem is engedném, de miért kell neki igy viselkednie?! Most mennyi annak az esélye, hogy találok egy fiút, akit tudok õszintén szeretni, és õ is viszonozza?! nekem csak ennyi kell, semmi más...
Az interneten is ismerkedhetsz :) csak legyel ovatos . Azonkivul meg nem kell rogtona szakitas beszeld meg vele hogy miert csinalj hogy neked ez nem esik jol , szervezetek valami kozos programost amit eddig meg sose csinaltataok, esetleg mennyetek el turazni az erdobe piknikezni es hidd el ha esetleg ott lekapod magadrol a ruhat elege megleped a fiut, a fiuk szeretik ha a lanyok tudnak ujat mutani lehet hogy kicist kezd beleunni abba ami most van es azerrt nem keres . Probalj ujjat mutani neki azzal szerintem ujbol beled szeret :) es a legfontosabb ne hisztizz ha valamit nem akar :)
Értem már. Én is faluban lakom amúgy, sejtem mi járhat a fejedben, de azt felejtsd el, hogy öreg vagy, :D ez nem így van, amíg nem sétabotra kell hagyatkoznod egy kis járkáláshoz, addi bizony fiatal vagy! :) és szerintem akadnak majd bõven jelentkezõk, biztos vagyok benne, hogy lesz jobb is, csak jól kell majd döntened. :)

Kislányom ma megette az első lépéseit a járássegítőbe kapaszkodva (átsétált a szobán). Vajon mikor fog egyedül menni? Nálatok hogy volt?

Vagy úgy, hogy már csak 1 kezét kell fogni?

Legjobb válasz: Bocs javítok. Tehát "megtette az elsõ lépéseit".

A kérdező hozzászólása: Bocs javítok. Tehát "megtette az elsõ lépéseit".
nagyon ügyes a babád, tényleg ne erõltesd! Az én babám már 8 hósan vígan ment kapaszkodva, 9 hósan õgy tolta a járássegítõt, hogy csak na, de most 11 hósan is ezeket csinálja, illetve már megáll egy helyben hosszabb ideig, sõt lépett is már párat, de volt olyan hogy két napig semmi. Szóval mi csak figyelünk és örülünk. Van olyan ismerõs, akinek már 9 hósan ment a babája, 10 hósan futott, igaz volt kompja, nemtudom ez mennyit számít, nekünk nincs
Nálunk 3-4 hónap volt mire elindult.Addig csak tologatott.Én sem sétáltattam, szerintem sem kell.
Az én lányom is 9 hónaposan indult el magától segitség nélkül.Elõtte kb 8 hónaposan már a járássegitõt tolta maga elõtt, tehát kapaszkodva tudott csak közlekedni.Szintén nem eröltettem, mindent maga csinált. De azt hozzátenném, hogy nekünk a dokinéni azt mondta hogy ez a gyerek késõn fog mindent csinálni mert nagy a súlya, ehhez képest...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az enyém meg pici, még 8 kiló sincs. Semmit nem sietett el, 9 hónaposan ült fel, 10 hónaposan állt fel. Ezért is örülök annyira mert azt hittem, hogy ezt õ késõbb fogja csinálni.
Szia, az én babám 8 hónaposan állt fel (a járássegítõn húzta fel magát), 9 hónaposan kezdett kapaszkodva lépegetni, 12 hónaposan tette meg az önálló lépéseit. Viszont soha nem kérte a kezünket a járáshoz (abban a 3 hónapban), inkább a fal mellett a bútorok mentén ment körbe a lakásban :) Gratulálok nektek a lépésekhez :) :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!