Találatok a következő kifejezésre: Az eljegyzési lesz később az esküvői gyűrű (1 db)

Az eljegyzési gyűrűből lesz később az esküvői gyűrű?

Legjobb válasz: Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.

Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.
Igen!!!!!Nálunk legalábbis így lesz!Ez így jó!De valamikor szokott a lánynak még lenni egy kísérõgyûrû de az már nem kötelezõ!
nekem van kísérõm is, tehát én azt át fogom rakni a jobb gyûrûs ujjamra, hogy a karika a balra mehessen.
Igen, azt hiszem, ez a szokás. Az esküvõig az eljegyzettek a bal kezükön hordják a gyûrût, majd az esküvõ után átkerül a jobb kezükre.
Nekem a jobb kezemen volt eljegyzés után is, mert általában egyik keze "erõsebb" az embernek. Ha a balra húztuk volna, én biztosan elhagyom! =o) Szóval megelõzésképpen a jobbra húztuk mindketten, és esküvõ után is azon maradt!
Igen! Épp ez a dolog lényege, amivel a kapcsolatban bekövetkezett változást jelzik. A gyûrû mivel a gazdája kibírta a szükséges várakozási idõt, átkerülhet a többet használt (jobb) kezére, hogy mindenkinekhamarabb feltûnjön. A Felföldön azt mondják, hogy a bal oldalon a szív (az érzelem) tartja meg a gyûrût, a jobb oldalon (a házasság során) már az erõ és az akarat. Fentiek csak a z eljegyzési karikagyûrûre vonatkoznak. Régebben szokás volt egy köves, kísérõ gyûrût is venni a pár nõ tagjának ujjára. Ez természetesen az eredeti helyén maradhat (feltéve, ha nem a jobb kéz gyûrûsujjára húzták). Manapság sok pár már csak egy darab "kísérõ"gyûrûvel intézi el az eljegyzést. Ekkor természetesen nem válhat esküvõi gyûrû belõle. üdv.: hegedor


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol vásároljunk karikagyűrűt Budapesten? !

Hova érdemes menni, ahol nagy a választék, JÓK AZ ÁRAK, és esetleg van lehetőség hitelre is vásárolni! Kérlek adjatok tanácsokat! Köszönöm! :)

8

Ugye ezzel nem csinálok egy értéktelen viccet az eljegyzésből? Vagy várjak még?

1 éve leszünk együtt, és gondoltam megkérem a kezét azon a helyen és azon a napon, ahol pontosan 1 évvel ezelőtt megismerkedtünk. Nem akarom elsietni, és ugyan akkor egy értéktelen viccet csinálni az eljegyzésből.
Ugyan akkor érzem, hogy ő kell nekem, senki más.
Esküvő még arrébb lenne, de szívesen várnék rá, mert tudom hogy ő az a nő, aki mellett a legboldogabb lehetnék. Egy baj van, még csak 16,5 éves, és így nem tudom, hogy ő, illetve mások ezt körülöttünk mennyire vennék komolyan.

24F

26

Hozzámennétek feleségül a barátotokhoz, ha tudnátok, hogy hamarosan meg fog halni?

22

Hogyan kérték meg a kezed?

Szívesen olvasnám a ti történeteteket, szép, romantikus avagy vicces sztorikat :)

4

Akik sejtettétek előre, hogy megfogják kérni a kezeteket, milyen érzés volt?

Nem kívántátok, hogy bár meglepetés lett volna?
Minden jel arra utal, hogy a közeljövőben meg fogja kérni a párom a kezem, és ezt a "gyanakvást" nem lehet kitörölni az agyból... Ti nem kívántátok azt, hogy bár ne sejtettetek volna semmit?
(légyszi, csak azok válaszoljanak, akiknél hasonló volt, akit meglepetésként ért, az más téma)

3

Volt olyan, akinek a párja nem jó méretű gyűrűt vett?

Túl kicsi vagy túl nagy volt a gyűrű? Ilyenkor mit lehet csinálni? Ékszerész tud segíteni a dolgon, vagy ki kell cserélni?

8

Mit tennétek a helyemben?

Tegnap egy esküvőn voltunk a párommal. A vőlegény megkérdezte, hogy mi mikor fogunk már összeházasodni? (4 éve vagyunk együtt, én 26, ő 33) Erre a párom: "Hülye vagy? Nem ment el az eszem?" Lehet viccből mondta...de őszintén nem úgy tűnt. Lehet hülye vagyok, de nagyon elkeseredtem, azóta is ez jár a fejemben, rákérdeztem, de csak elpoénkodta az egészet.:((((

12

Hogyan tudja titokban tartani a fiú az eljegyzést? Lányok ti észrevettetek belőle valamit? Sejtettétek?

7

Miért néznek az emberre rossz szemmel, ha megvolt a lánykérés, de az esküvő nem lesz meg 1 éven belül, csak 2-3, esetleg 4 év múlva?

Nálunk is hamarosan meg fog történni az eljegyzés, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön az esküvőt is megtartjuk, csak egyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat, és akkor tartjuk meg az esküvőt, amikor mi érezzük az idejét a ennek a következő lépésnek. Nekem bejön a hosszú (értsd 2-3 évig tartó) jegyben járás téma. De ahogy olvastam ilyen témában a válaszokat, mindenki csak fröcsög, hogy ez hülyeség, és semmi értelme.

22

Hogyan kérjem meg az apától a lánya kezét?

Ti hogyan csináltátok? Mit mondjak?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!