Találatok a következő kifejezésre: Az eljegyzési lesz később az esküvői gyűrű (1 db)

Az eljegyzési gyűrűből lesz később az esküvői gyűrű?

Legjobb válasz: Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.

Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.
Igen!!!!!Nálunk legalábbis így lesz!Ez így jó!De valamikor szokott a lánynak még lenni egy kísérõgyûrû de az már nem kötelezõ!
nekem van kísérõm is, tehát én azt át fogom rakni a jobb gyûrûs ujjamra, hogy a karika a balra mehessen.
Igen, azt hiszem, ez a szokás. Az esküvõig az eljegyzettek a bal kezükön hordják a gyûrût, majd az esküvõ után átkerül a jobb kezükre.
Nekem a jobb kezemen volt eljegyzés után is, mert általában egyik keze "erõsebb" az embernek. Ha a balra húztuk volna, én biztosan elhagyom! =o) Szóval megelõzésképpen a jobbra húztuk mindketten, és esküvõ után is azon maradt!
Igen! Épp ez a dolog lényege, amivel a kapcsolatban bekövetkezett változást jelzik. A gyûrû mivel a gazdája kibírta a szükséges várakozási idõt, átkerülhet a többet használt (jobb) kezére, hogy mindenkinekhamarabb feltûnjön. A Felföldön azt mondják, hogy a bal oldalon a szív (az érzelem) tartja meg a gyûrût, a jobb oldalon (a házasság során) már az erõ és az akarat. Fentiek csak a z eljegyzési karikagyûrûre vonatkoznak. Régebben szokás volt egy köves, kísérõ gyûrût is venni a pár nõ tagjának ujjára. Ez természetesen az eredeti helyén maradhat (feltéve, ha nem a jobb kéz gyûrûsujjára húzták). Manapság sok pár már csak egy darab "kísérõ"gyûrûvel intézi el az eljegyzést. Ekkor természetesen nem válhat esküvõi gyûrû belõle. üdv.: hegedor

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen kotelességeim vannak egy eljegyzési ebéden mint vőlegény?

Mik azok a dolgok amiket ilyenkor elvárnak egy volegénytol?
Pl kell e vinni virágot minden nőnek,ott kell kikérni a menyasszonyt az apátol,ez hogyan működik,konkrétan ott még egyszer megkell kérnem a kezét?
Köszi!

12

Ilyen ruhában eljegyzésre vendégként elmehetek? Vélemény?

http://kepfeltoltes.hu/view/130521/ruha_www.kepfeltoltes.hu_..

9

Otthon kerti party szerű eljegyzési ebédhez milyen ruhát vegyek föl?

A menyasszony húga vagyok.

8

Eljegyzésre meg kell hívnom leendő sógornőm aktuális párját?

Hamarosan eljegyzést szeretnénk.Nálunk lenne én főznék.
Szüleink még nem találkoztak a távolság miatt,s szeretnénk ha nem az esküvőn ismernék meg egymást.Viszont van a párom húga,akinek nincs komoly kapcsolata,most ismerkedik még egy pecákkal.Kb 2 hónap múlva lenne ez az ebédke.Ha addig összejönnek,és én még nem ismerem azt a pasast,kötelességem meghívni?Azért ehhez persze az is hozzátartozik,hogy nem igazán kedvelem a "sogórnőmet",előző kandúrjának is fűt-fát elhordott rólam,szakításuk után tálalt ki nekem az exe.Nem szívesen vigyorognék megint egy olyan hapsinak a saját eljegyzésemen,akiről tudom,hogy már most ismeretlenül is ki vagyok tárgyalva.(pl:sogornőm falusi,én meg városi,és én ,már azért ribanc vagyok,mert néha magassarkút húzok,meg mindenki k.rva aki csinosan öltözködik,így én is az vagyok a szemében).Szóval ennek tudatában a párját,akivel addig kb 2 hónapja lesznek együtt,kérhetjük,hogy ne hozza el?Számunkra ez egy idegen ember,nem is biztos,hogy tartós kapcsolat lesz,és egyáltalán nem szeretném,hogy az eljegyzésen készült képeken egy olyan ember legyen,akinek 10 év múlva nem is fogjuk tudni a nevét...A lányzó amúgy,otthon él még anyucival.

34

Eljegyzés előtt állunk, ezt megcsalásnak vennéd?

Barátnőm egy buliban előbb csak letapizott egy másik csajt, majd k.urvásan táncoltak egymással, a végén csókolóztak is.
Nem ő mondta el.

32

Eljegyzés előtt mit tennél egy ilyen mondat után?

Barátnőmmel ültünk egy padon, és elment előttünk egy nő. Barátnőm mondta, hogy én is láttam, milyen jó se,gge volt a csajnak? Majdhogy nem kérdőre vont, hogy miért nem néztem meg magamnak.
Nekem ez a normális, hogy ha ő ott van, nem bámulok meg másokat. Nem akarok álszent lenni, nyilván nekem is van szemem, de nagyon nem szoktam másokat megnézni akkor sem, ha nincs velem épp.
Ebből kiindulva nem tudom, mit várhatok el tőle fordított esetben. Mondjuk sokszor látom, hogy még mellettem is megbámul más férfiakat.

31

A barátommal már kitűztük az esküvő időpontját, csak a gyűrű kérdést nem sikerült megoldanunk, mert undorodok mindenféle ékszertől, de leginkább a nemesfémektől. Merre induljak?

A szó szoros értelmében rosszul vagyok tőle, és még a gondolattól is, hogy megfogom egyáltalán (az aranytól főleg). Próbáltam már körbeírni, hogy valami különlegessel, mondjuk egy iparművész által készítettel darabbal(amibe valami személyeset is belecsempészhetnénk) helyettesíthetjük a jegygyűrűt, de a google nem akar nekem ebben segíteni. Valakinek valami konkrét irányvonala?

13

Mit csináljak szakítás után az eljegyzési gyűrűmmel? (lentebb leírom, hogy miért kérdezem) Te mit csináltál vele?

Sziasztok!

Másfél éve szakítottam a vőlegényemmel. Azóta van új barátom és hamarosan összeköltözünk. E kapcsán gondoltam végig, hogy milyen tárgyaim vannak az exektől, mit akarok megtartani és mit nem. Az eljegyzési gyűrűnél elakadtam...mihez kezdjek vele? Nem utálom a volt vőlegényemet, tehát nem akarok mániákusan megszabadulni a tőle kapott tárgyaktól, nem úgy, mint egy másik exem esetében. De most vigyem a gyűrűt meg az egyéb emlékeket az új barátom lakásába? Ez azért elég morbid lenne.
Vagy adjam el? Dobjam ki? Ezek is durva megoldások...ti mit csinálnátok a helyemben?

Előre is köszönöm a tanácsokat!

26/n

28

Baj, ha visszaadom a gyűrűt?

Párom megkérte a kezem, igent mondtam. Ez már lassan fél éve volt. Tervezgetném az esküvőt, de kiderült, ő még nem akar házasodni. Talán majd néhány év múlva...
Baj, ha visszaadom neki a gyűrűt azzal a szöveggel, hogy majd adja oda újra, ha választott dátumot? Mert így, amikor ránézek a gyűrűmre, csak fájdalmat érzek, hogy átvert. Feltette a kérdést, aztán közben meg nem is akar feleségül venni.
28/N és 29/F

19

Mit tegyek, hogy megkérje a kezemet a párom?

62

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!