Találatok a következő kifejezésre: Az eljegyzési lesz később az esküvői gyűrű (1 db)

Az eljegyzési gyűrűből lesz később az esküvői gyűrű?

Legjobb válasz: Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.

Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.
Igen!!!!!Nálunk legalábbis így lesz!Ez így jó!De valamikor szokott a lánynak még lenni egy kísérõgyûrû de az már nem kötelezõ!
nekem van kísérõm is, tehát én azt át fogom rakni a jobb gyûrûs ujjamra, hogy a karika a balra mehessen.
Igen, azt hiszem, ez a szokás. Az esküvõig az eljegyzettek a bal kezükön hordják a gyûrût, majd az esküvõ után átkerül a jobb kezükre.
Nekem a jobb kezemen volt eljegyzés után is, mert általában egyik keze "erõsebb" az embernek. Ha a balra húztuk volna, én biztosan elhagyom! =o) Szóval megelõzésképpen a jobbra húztuk mindketten, és esküvõ után is azon maradt!
Igen! Épp ez a dolog lényege, amivel a kapcsolatban bekövetkezett változást jelzik. A gyûrû mivel a gazdája kibírta a szükséges várakozási idõt, átkerülhet a többet használt (jobb) kezére, hogy mindenkinekhamarabb feltûnjön. A Felföldön azt mondják, hogy a bal oldalon a szív (az érzelem) tartja meg a gyûrût, a jobb oldalon (a házasság során) már az erõ és az akarat. Fentiek csak a z eljegyzési karikagyûrûre vonatkoznak. Régebben szokás volt egy köves, kísérõ gyûrût is venni a pár nõ tagjának ujjára. Ez természetesen az eredeti helyén maradhat (feltéve, ha nem a jobb kéz gyûrûsujjára húzták). Manapság sok pár már csak egy darab "kísérõ"gyûrûvel intézi el az eljegyzést. Ekkor természetesen nem válhat esküvõi gyûrû belõle. üdv.: hegedor


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2 éve járunk már, ő idén lesz 27. Mikor kéri már meg a kezem? Mit tehetnék, hogy ne zavarjon annyira, hogy szinte minden barátnőmet megkérték már, vagy legalábbis nagyon sokakat?

Két kategória van: a ribi és a kapcsolatban élő személy. De akkor vagy ez legyek, vagy az, de ez a köztesség irtóra idegesít. Õ még nem is gondolkodik ilyeneken, még nem fejezte be a sulit, de szerintem már ideje lenne, hogy valamit lépjen, de ő nem látja értelmét, mert egyikünk se dolgozik még, meg stb... dehát mások se dolgoznak, és eljegyzés mégis van.

39

Mi van akkor ha az egyik fél már akarja az eljegyzést, a másik pedig még (anyagi okok miatt) kevésbé?

Mindketten szeretnék, az egyikük úgy gondolja a pénz ne legyen akadály, az egyetem se hisz ennyi együtt töltött év alatt mindkettejük számára biztos a közös jövő.
A másik fél ugyanígy gondolja a közös jövőt de szeretne 1. rendes gyűrűre pénzt (ami egyetem alatt nehezen megoldható) 2. munkát stb...
De mivel az iskolából még sok vissza van ez a másik félnek annyira nem jó.

Tehát az egyik fél meggondolatlanabb a másik pedig valamelyest referenciát akar mielőtt megkéri a lányt.

Természetesen a férfi az aki megfelelő anyagi hátteret akar.

Mi a véleményetek erről a helyzetről?

10

Mindenki egyetért abban, hogy jó feleség lennék, miért nem akar mégse senki elvenni?

Három komolyabb kapcsolatom volt. Az első 18 évesen, ott hallottam először ezt a kijelentést, ám utána a srác szakított velem, mondván ő nem érzi azt a lángolást, amit kéne. Vele egy évet voltunk együtt.
A következő sráccal majdnem 5 évig jártunk, össze is költöztünk az első év után. Akkor még emlegette hogy megkérne, aztán ez elmaradt. Végül meguntam a várakozást és elhagytam.
A párommal bő fél éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Mindenki azt mondja, hogy hihetetlen, mennyire összeillünk. Ezt mi is érezzük. Az utóbbi hetekben viszont eltávolodott tőlem. Sokszor nem is beszélgetünk napokig, csak pár szót. Õ is észrevette ezt, mondta hogy változtat, de semmi nem változik. Egyre inkább úgy érzem, hogy ebből is szakítás lesz. Pedig ugyanazt szeretné, mint én: minél előbb házasságot és két-három gyereket. Néha beszéltünk is már erről.

Ha ez a kapcsolatom se jön össze, akkor komolyan nem tudom, mit csináljak. Akkor már okkal feltételezem, hogy nyilván bennem van a hiba. De mi? Szép vagyok, okos, házias, oké mondjuk a karrierem most épp eléggé romokban hever, de azon dolgozom. De ennek nem kellene ezt befolyásolnia, vagy rosszul gondolom?

Arra is gondoltam, hogy talán nem jó emberekkel vagyok együtt: a párommal tényleg 99%, hogy össze kellene házasodnunk, de ő nagyon maximalista és azt hiszem, úgy gondolkozik, hogy azért van néhány problémánk, és hátha talál olyat, akivel ezek nincsenek (ezek apróságok, amiket tudunk kezelni, és nem tartom valószínűnek, hogy talál olyat, akivel ennél kevesebb problémája lenne, mert ő elég nehéz eset, rengeteg tolerancia kell hozzá, ami esetünkben nem baj, mert én az átlagnál jóval toleránsabb vagyok, az előző barátnői mind hamar otthagyták, mert nem bírták elviselni).
Mindent összevetve ha ennek a kapcsolatomnak is vége lesz, akkor már őszintén nem tudom, mit teehtnék. Keressek mást vagy próbáljak meg változtatni magamon? Ez utóbbi felé hajlok, de MIT?

13

Szerintetek melyik eset a jobb?

Együtt lenni huszonpár évesen sok-sok évig úgy, hogy "mi sem történik" majd sok idő után megtartani az eljegyzést (a sok év alatt persze végig nézni ahogy körülötted mindenki eljegyez mindnekit, a rokonok minden 2. héten kérdezik, hogy naaa???)
Tehát eljegyzés után szinte rögtön azaz 1 éven belül esküvő

VAGY

Megtartani az eljegyzést 3-4 év után megvárni míg végeztek az egyetemmel és utána házasodni?
(Bár gondolom a rokonság ekkor az esküvővel zaklatna, de talán az még mindig jobb, mint az, ha azt hiszik abszolut nem komoly a kapcsolat)

Mert persze a rokonságban közben sokan hamar eljegyezték egymást de vártak éveket a házassággal így sokak szerint a miénk nem komoly kapcsolat ami engem rettentően zavar.

Most komolyan... Ilyen esetben mit lehet tenni?
Vélemények?

14

Szerintetek jó ötlet lenne így megkérni a kezét?

Arra gondoltam hogy holnap mikor elmegy itthonról akkor csinálok egy meglepetést,pl valami levélke a bejárati ajtóra majd bent az eloszobában pár gyertya meg egy újabb kis üzenet és én meg bent a szobában várnám már a gyuruvel a kezemben térden.A szabadban valami szép helyen szerettem volna de hideg van sosem akár eljönni sétálni tavaszig meg nemtudok már várni!:-)

34

Kell-e valamilyen lanykerest vegeznem a szuloktol, tehat mielott megkerem a lany kezet ezt illik vagy kell bejelentenem a szuleinek? Vagy eleg csak utana?

6

Téged nem ért váratlanul, amikor a párod megkérte a kezed?

Váratlan volt,mert még nem számítottál rá, korai volt vagy stb.? Vagy már beszéltetek erről,vagy utalt rá?

12

Ilyen gyűrű jó eljegyzéshez?

Sziasztok!
Egyéves évfordulónkon szeretném eljegyezni a páromat, de gondom akadt a gyűrűvel. Találtam egy nagyon szép, visszafogott gyűrűt,de piros kő van benne. Szerintetek nagy baj? Nagyon szeretném meglepni.
Köszi

22

Eljegyzési gyűrű, jegygyűrű, karikagyűrű, köves gyűrű, kísérő gyűrű - mi melyikkel egyezik meg és mikor/hogyan használják? Főleg a magyar (hagyományos) szokások szerint érdekelne

Légy szíves, segítsetek. Elolvastam néhány kérdést, és összezavarodtam.

6

Meglepetés eljegyzésre készülök és nem tudok dönteni, hogy melyik nemesacél gyűrűt válasszam. Szerintetek köves gyűrű vagy karikagyűrű illik eljegyzésre?

Ez a köves: Ez a karika: Lányok, szerintetek?


Egy (remélem) leendő vőlegény :)

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!