Találatok a következő kifejezésre: Az eljegyzési lesz később az esküvői (1 db)

Az eljegyzési gyűrűből lesz később az esküvői gyűrű?

Legjobb válasz: Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.

Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.
Igen!!!!!Nálunk legalábbis így lesz!Ez így jó!De valamikor szokott a lánynak még lenni egy kísérõgyûrû de az már nem kötelezõ!
nekem van kísérõm is, tehát én azt át fogom rakni a jobb gyûrûs ujjamra, hogy a karika a balra mehessen.
Igen, azt hiszem, ez a szokás. Az esküvõig az eljegyzettek a bal kezükön hordják a gyûrût, majd az esküvõ után átkerül a jobb kezükre.
Nekem a jobb kezemen volt eljegyzés után is, mert általában egyik keze "erõsebb" az embernek. Ha a balra húztuk volna, én biztosan elhagyom! =o) Szóval megelõzésképpen a jobbra húztuk mindketten, és esküvõ után is azon maradt!
Igen! Épp ez a dolog lényege, amivel a kapcsolatban bekövetkezett változást jelzik. A gyûrû mivel a gazdája kibírta a szükséges várakozási idõt, átkerülhet a többet használt (jobb) kezére, hogy mindenkinekhamarabb feltûnjön. A Felföldön azt mondják, hogy a bal oldalon a szív (az érzelem) tartja meg a gyûrût, a jobb oldalon (a házasság során) már az erõ és az akarat. Fentiek csak a z eljegyzési karikagyûrûre vonatkoznak. Régebben szokás volt egy köves, kísérõ gyûrût is venni a pár nõ tagjának ujjára. Ez természetesen az eredeti helyén maradhat (feltéve, ha nem a jobb kéz gyûrûsujjára húzták). Manapság sok pár már csak egy darab "kísérõ"gyûrûvel intézi el az eljegyzést. Ekkor természetesen nem válhat esküvõi gyûrû belõle. üdv.: hegedor


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyibe kerülhet manapság a legolcsóbb aranygyűrű?

Barátnőmnek és magamnak szeretnék venni karika gyűrűt de nem tudom pontosan az árakat azért szeretném olcsóbban mert még csak 16 vagyok ezért ez csak amolyan kis hülyéskedés de én komolyan veszem.

15

20 fős családi körben tartott eljegyzés. Mit, mikor, hogyan?

A párommal tervezgetjük és a tapasztaltabbak tanácsaira lennék kíváncsi, hogy hol tartották?mennyiből hozták ki? hogyan zajlott le? miket kell beszereznünk? hogy éri meg jobban?étel, ital sütemény? hol érdemes? stb. Vagy ha leírjátok a tieteket, és az előtte való készülődést, az is sokat segítene.
(Kíméljetek attól, hogy ennek mi értelme, meg mi az az eljegyzés, nem a lánykérésről van szó)

6

Milyen lenne álmaid eljegyzési- és/vagy karikagyűrűje? Tegyük fel, a pénz nem számít, csak álmodozz!

Ha tudsz linkelj képet is.:)

16

Hogyan működik a gyűrű tágítása?

Valaki le tudná írni a folyamatot?

2

Szerintetek melyik kor még fiatal az eljegyzéshez?

Pl. a lány 16, a fiú 20... Csak példa. Vagy a lány 18, a fiú 26... Meg van a kor, hogy mikor, vagy mindegy?

9

Melyik kezre is kell akkor?

Melyik kezre kell az eljegyzesi gyurut felhuzni?
Kell a fiunak is eljegyzesi gyuru? Vagy azt csak a laynak?

12

Gyűrű gond. Kicserélik vajon?

A párommal nem rég vettünk közös gyűrűt. Eddig tökéletes volt az ujjamra de a csont, vastagodott azóta vagy nem tudom,de nagyon nehezen jön le most már a gyűrű. Jobb ha másik ujjamon hordom inkább? Mert ha rajta van szorítani nem szorít,de most már egyre nehezebben tudom levenni (munkámból kifolyólag merem gondolni, hogy erősödtek az ujjaim azóta), vagy jobban jövünk ki, ha nagyobb gyűrűt veszünk? Vagy kicserélik egy nagyobbra?

11

Fehérarany eljegyzési gyűrű és ezüst karikagyűrű nagyon rosszul néz ki egymás mellett?

11

Csóró vagyok, de házasodni akarok, hol vegyek gyűrűt?

A lényeg a lényeg hogy 47000 Ft-ból ebben az órszágba meg lehet élni....! De én össze szeretnék házasodni a barátnőmmel. Első lépésként eljegyzési gyűrűt szeretnék, azért nem egy kinder toljásból szeretnék gyűrűt mert hát csak egy eljegyzés..... Merre találok olcsón gyűrűt? Bármilyen költséghatékony tanácsot szívesen fogadok. Üdv.

14

Normális, hogy még csak 20 vagyok, de már vágyom az eljegyzésre, esküvőre?

Olyan sokszor elképzelem.Pár éve pedig még házasságellenes voltam.Elváltak a szüleim,lehet ezért nem láttam értelmét.Mostanában viszont sokszor ez köti le a gondolataim.A barátommal még csak két éve vagyunk együtt,szóba sem jött ez,csak annyira,hogy azt mondta,ő csak olyan 28,30évesen szeretne gyereket és nem tartja olyan fontosnak a házasságot.
Ti mikor kezdtetek el ezen gondolkozni,álmodozni?:)

24

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!