Találatok a következő kifejezésre: Az eljegyzési lesz később az (1 db)

Az eljegyzési gyűrűből lesz később az esküvői gyűrű?

Legjobb válasz: Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.

Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.
Igen!!!!!Nálunk legalábbis így lesz!Ez így jó!De valamikor szokott a lánynak még lenni egy kísérõgyûrû de az már nem kötelezõ!
nekem van kísérõm is, tehát én azt át fogom rakni a jobb gyûrûs ujjamra, hogy a karika a balra mehessen.
Igen, azt hiszem, ez a szokás. Az esküvõig az eljegyzettek a bal kezükön hordják a gyûrût, majd az esküvõ után átkerül a jobb kezükre.
Nekem a jobb kezemen volt eljegyzés után is, mert általában egyik keze "erõsebb" az embernek. Ha a balra húztuk volna, én biztosan elhagyom! =o) Szóval megelõzésképpen a jobbra húztuk mindketten, és esküvõ után is azon maradt!
Igen! Épp ez a dolog lényege, amivel a kapcsolatban bekövetkezett változást jelzik. A gyûrû mivel a gazdája kibírta a szükséges várakozási idõt, átkerülhet a többet használt (jobb) kezére, hogy mindenkinekhamarabb feltûnjön. A Felföldön azt mondják, hogy a bal oldalon a szív (az érzelem) tartja meg a gyûrût, a jobb oldalon (a házasság során) már az erõ és az akarat. Fentiek csak a z eljegyzési karikagyûrûre vonatkoznak. Régebben szokás volt egy köves, kísérõ gyûrût is venni a pár nõ tagjának ujjára. Ez természetesen az eredeti helyén maradhat (feltéve, ha nem a jobb kéz gyûrûsujjára húzták). Manapság sok pár már csak egy darab "kísérõ"gyûrûvel intézi el az eljegyzést. Ekkor természetesen nem válhat esküvõi gyûrû belõle. üdv.: hegedor


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kinek illik elmondani először az eljegyzést? A menyasszony vagy a férj szüleinek, vagy az a legtisztább ha összehívjuk a családot?

6

Mennyibe került a jeggyűrűd?

40

Olyan rossz érzés ez. Hogy ne vegyem észre a kommentárokat és ne legyen rossz érzés?

5 éve vagyunk együtt a párommal. Nagyon szép kapcsolatunk van, tisztában vagyok, előnyökkel kisebb-nagyobb hátrányainkkal, de jól vagyunk. Még egyetemisták vagyunk, én idén végzek, a párom majd 3 év múlva.
Barátok, rokonok az elmúlt 1-2 évben mind eljegyezték egymást, a nyáron három esküvőre megyek. Õk alig vannak együtt 2-3 éve. Mi meg 5 éve együtt vagyunk, s nem történt semmi. Emiatt folyamatosan lövögetnek az emberek, hogy meddig akarunk még "járni"? Miért nem szánjuk el magunkat? Mire várunk? Igazából én is vágyom már nagyon a dologra, de eddig nem volt értelme, egyetemmel a nyakamban, saját kereset nélkül úgy láttuk nincs értlme bohóckodni.
Karikagyűrűt már kinéztük, de még nincs elég pénzünk rá, tanulmányi ösztöndíjból élünk, meg a szülők támogatásával...Olyan rosszul esik, hogy folyton felhánytorgatják, hogy még miért nem...s még vágjak jópofát mindenkinek. Aztán van aza része az embereknek aki felsőbbrendűnek érzi a kapcsolatát 1 év után csak mert "őt már eljegyezték"-és nem bír leszakadni a témáról.
Komolyan nem étem az embereket...

21

Mi "előzi" meg az eljegyzést? (részletezem a kérdésem, mert ez így értelmetlennek tűnik)

Szóval. Hogy szokott lenni? Tegyük fel, megkérem a lány kezét és Õ igent mond, ezután következik az eljegyzés? Mennyi ideig szoktak jegyességben járni, mennyi idő telik el az eljegyzés és az esküvő közt?

Ha túl naivnak tűnök, akkor elnézést, de nem tudom, hogy vannak a szokások. 18 vagyok és még nem volt barátnőm (mert az igazira várok) és felakarok készülni erre, mert nem lehet tudni, mikor ér el a szerelem.

5

Hány évesen jegyeztek el titeket? Mennyi ideig jártatok előtte?

39

Ti mit gondoltok arról, ha valaki "eljegyezteti" magát?

Több ismerősömnél is úgy történt az eljegyzés, hogy a (18-21 éves, iskolába/egyetemre járó) lány 2-3 éves járás után megkérdezte a fiútól, hogy mégis mikor szándékozik már megkérni a kezét. Aztán csodák csodájára 2-3 hónapon belül el is jegyezték. Ennek mi értelme van? Én soha nem mondanám a páromnak, hogy kérje meg a kezem. Valahogy nem tudnék úgy örülni ennek az egésznek, ha felszólításra történne.

11

Létezik ilyen eljegyzési gyűrű?

nagyon magas és dundi lány vagyok, mindenem nagyobb az "átlagosnál" így az ujjaim is. Lemértem a kerületét és 80 mm jött ki!
Nem is tudom, létezik-e ilyen méretben női gyűrű, pedig lassan esedékes a leánykérés.
Irtó ciki lesz, ha a barátom nem kap rám sehol gyűrűt!
27/L

17

Szerintetek nagyon rossz ötlet úgy menyasszonyi ruhát venni, hogy még nem jegyzett el a párom?

Négy éve élünk együtt, és már nagyon benne van az eljegyzés a levegőben. Eltűnt 1-2 gyűrűm, párom épp most "segít egy barátjának" gyűrűt nézni, és állandóan kérdez, hogy szerintem milyen lenne jó (a barátját nem avatta be, én gratuláltam neki, kérdeztem, mikorra tervezi az eljegyzést, és közölte, hogy még nem tervezi), stb. És nézegettem neten ruhákat, hogy mégis milyen árban vannak, és annyira megtetszett egy, hogy jaj... :( De félek, hogy párom megtalálná itthon, máshoz meg nem rejthetem, mert a családban senki se tud titkot tartani. A barátnőim is állandóan elszólják magukat. De olyan szép ruha...! (És az ára is nagyon jó.)

Ti mit gondoltok?

26

A vőlegényem miért mondta, hogy az eljegyzés csak a kapcsolat nyomatékosítását jelenti?

kb most van 1éve, hogy eljegyzett.
és most hallottam a fenti mondatot tőle.

hiába próbálom felidézni miért mondta, vagy mire, nem tudok emlékezni.
ez a mondata mindent kitörölt belőlem mi volt akkor.
olyasmi rémlik, hogy pont a véleményemet fejtettem ki valamiről, határozottan.
lehet épp kikértem magamnak, hogy azt hiszi a pénze kell (mióta jól keres ez a fóbiája)de ebben nem vagyok biztos, hogy akkor erről beszéltem volna.

de a reakcióm volt, hogy jeleztem neki, hogy azért jegyzik el az embert, hogy utána megházasodjanak és asszem úgy néztem rá mint egy idiótára.
viszont ő higgadtan tartotta a véleményét.

?

17

Milyen egy eljegyzési gyűrű?

Úgy értem hogy arany,ezüst,fehér arany?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!