Találatok a következő kifejezésre: Az eljegyzési lesz később az (1 db)

Az eljegyzési gyűrűből lesz később az esküvői gyűrű?

Legjobb válasz: Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.

Két lehetõséged van. Karikagyûrût veszel, amit az esküvõig a bal kezedn hordasz, esküvõ után meg a jobb kezeden. (Angolszász országokban pont fordítva.) Vagy pedig a fiú vesz a lánynak egy köves eljegyzési gyûrût a bal kezére (esetleg a lány viszonzásul a fiúnak egy pecsétgyûrût), és késõbb a fiú vesz kettõjüknek egy-egy karikagyûrût, amit viszont csak az esküvõ után használnak, a jobb kezükön.
Igen!!!!!Nálunk legalábbis így lesz!Ez így jó!De valamikor szokott a lánynak még lenni egy kísérõgyûrû de az már nem kötelezõ!
nekem van kísérõm is, tehát én azt át fogom rakni a jobb gyûrûs ujjamra, hogy a karika a balra mehessen.
Igen, azt hiszem, ez a szokás. Az esküvõig az eljegyzettek a bal kezükön hordják a gyûrût, majd az esküvõ után átkerül a jobb kezükre.
Nekem a jobb kezemen volt eljegyzés után is, mert általában egyik keze "erõsebb" az embernek. Ha a balra húztuk volna, én biztosan elhagyom! =o) Szóval megelõzésképpen a jobbra húztuk mindketten, és esküvõ után is azon maradt!
Igen! Épp ez a dolog lényege, amivel a kapcsolatban bekövetkezett változást jelzik. A gyûrû mivel a gazdája kibírta a szükséges várakozási idõt, átkerülhet a többet használt (jobb) kezére, hogy mindenkinekhamarabb feltûnjön. A Felföldön azt mondják, hogy a bal oldalon a szív (az érzelem) tartja meg a gyûrût, a jobb oldalon (a házasság során) már az erõ és az akarat. Fentiek csak a z eljegyzési karikagyûrûre vonatkoznak. Régebben szokás volt egy köves, kísérõ gyûrût is venni a pár nõ tagjának ujjára. Ez természetesen az eredeti helyén maradhat (feltéve, ha nem a jobb kéz gyûrûsujjára húzták). Manapság sok pár már csak egy darab "kísérõ"gyûrûvel intézi el az eljegyzést. Ekkor természetesen nem válhat esküvõi gyûrû belõle. üdv.: hegedor


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

5 hónap után korai az eljegyzés?

Sok barátnőm volt régebben, volt 2 éves kapcsolatom is, de ott sem éreztem azt, hogy bármi komolyabbat vagy életre szólót terveznék vele. A mostani barátnőmmel más a helyzet, a legelső randi óta úgy érezzük, mintha évek óta ismernénk egymást, teljesen tökéletes a kapcsolatunk, mindennél jobban szeretem őt és ő is engem. Most már ennyi idő után s tudom, hogy vele akarom leélni az életem. Most lesz a születésnapja és gondoltam megkérem a kezét. Tudom, hogy nagyon örülne neki meg ez az egyik legnagyobb vágya, de amikor mondtam a legjobb barátomnak, hogy mire készülök ő azt mondta, hogy szerinte korai, ne kapkodjak ezzel. Szerintetek várjak még vagy nem oszt nem szoroz, hogy mikor teszem meg?
29/F

10

Tőlem kérdi, hogy szomorú vagyok-e, de szerintem azért mert Õ érzi rosszul magát. Mit mondhatnék?

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Egész fiatalon jöttünk össze, 17 évesen. Már elég régóta foglalkoztat az eljegyzés, esküvő téma minket, de sosem volt "alkalmas" az idő. Vagy távkapcsolatban éltünk (egyetem miatt) vagy nincsen hozzá keretünk...
A nővérem 2 éve ismert meg egy srácot, aki rá egy évre eljegyezte, még egy évre elvette, most kiderült, hogy babát várnak...
A párom ma egész nap arról faggatott, hogy hiányzik-e ez nekem, és hogy vagyok ezzel a dologgal, biztosan csalódott vagyok, hogy ő ezt 6 év után nem tudja nekem megadni. Mondtam neki, hogy semmi gond, más-más élethelyzetünk van (mi még mindig tanulunk, párom ötödéves, nem tud egyetem mellett dolgozni is) megoldjuk, majd nekünk is eljön az időnk, nem kell rohanni. Persze vágyom rá, szeretném én is a közös családot, de még nem lehet, és megtudom érteni. Vajon Õ is rosszul érzi magát emiatt azért kérdezősködik ennyit? Voltatok hasonlóan? Azt hiszem a párom úgy érzi a nővéremék minden "babért learatnak" előttünk...

7

Most akkor kit szeret a pasi?

megkérte a párja kezét, de emellett több nővel van kalandja, normális ez?

11

Az a férfi, aki 8 év kapcsolat után is teljesen elzárkózik az eljegyzés/házasság témától, az miért teszi?

Adott egy valóban boldog, élményekkel teli, változatos kapcsolat, ami több, mint 8 éve tart. A férfi még csak beszélgetés szintjén sem hozakodik elő a témával, illetve ha felmerül bármi kapcsán (film, barátok eljegyzése pl.), hihetetlen gyorsasággal vált témát, és a "hallottad, hogy Juci és Zoli összeházasodnak?" kérdésre is kb. "milyen sokat esett ma az eső" válasz érkezik. (Nem nagy túlzással!)
Ez miért van? Nem eljegyzésre és házasságra szólítja fel a nő, hanem néha-néha felmerül az élet dolgai miatt, de még egy általános beszélgetést is leterel. Még ha távoli ismerős kérdez is rá, hogy mi újság a témával, akkor úgy tesz, mint ha nem is hallotta volna a kérdést és nem válaszol. Nem értem, miért nem lehet beszélgetni. Beszélni bármiről lehet, nem? Ha a Marsra szállásról kezdünk el beszélgetni, az még nem azt jelenti, hogy az ember holnap már rajta akar állni.

Ti mit gondoltok erről?

31

Lányok, milyen eljegyzési gyűrűtök van?

Hasonlít arra, amilyet elképzeltetek magatoknak? Jöhet kép is, saját de akár netes is. :)

11

Melyik kézre kell húzni az eljegyzési gyűrűt?

12

Mit gondoltok erről?

2015-ben fogok érettségizni, most vagyok 11-es, de még két évem van, mert nyelvi előkészítő osztályba jártam. Érettségim utánra tervezzük az eljegyzést a párommal. Szerintetek akkor költözzek is oda hozzá? Remélem találok diákmunkát, ha nem akkor ő tartana el, ezt megbeszéltük. Szerintetek a szüleim mit szólnának ehhez?

16

Ezüstből lehet karika gyűrűt venni? Nem "pofátlanság"?

Szeretném eljegyezni a párom , de ő utálja az aranyat. Bevallom én sem szeretem. Ezüst gyűrűvel illik elvenni valakit ? vagy a szokás az szokás ?

18

Ez az eljegyzési gyűrű miért ilyen olcsó? Baj ha csak erre telik?

Szeretném megkérni a barátnőm kezét de sajnos nagyon kevés pénzem van.
Már 4 éve együtt vagyunk, tudom, hogy nagyon várja.
Szerintetek örülne egy ilyen gyűrűnek?
Megéri?


15

Eljegyzés után mennyi idővel volt az esküvőtök?

Beszélgettünk már esküvőről meg eljegyzésről is a párommal, de még csak mostanában kezd rendeződni az életünk.
Mondtam neki, hogy az eljegyzés nem azt jelenti, hogy akkor utána rögtön az esküvőnek is meg kell lennie...
Mennyi az a max idő, ami még nem "gáz", hogy még mindig csak jegyesek vagyunk, de esküvő még nem volt?

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!