Találatok a következő kifejezésre: Az elidegenítési alatt álló mozgáskorlátozott (1 db)

Az elidegenítési tilalom alatt álló mozgáskorlátozott személy által vásárolt gépjárművet el lehet cserélni?

Eladni nyilván nem, de ha a tulajdonos ugy dönt hogy egy ujat, vagyis ujabbat akar akkor a tilalmi id?szakban elcserélheti, vagy beszámíttathatja a gépjárm?ben?

Legjobb válasz: Nem, egyiket sem lehet. Pont ez az elidegenítési tilalom lényege.

Nem, egyiket sem lehet. Pont ez az elidegenítési tilalom lényege.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A kötelező biztosítást autóra más is megkötheti a nevemben, ha én nem tudok jelen lenni, mert másik városban vagyok mondjuk?

2

Mi a teendő, ha a biztosító elrontotta a szerződésbontásomat?

Történt, hogy felhívtam a kötelező biztosítót, hogy mikorra vigyem be a szerződés bontáshoz szükséges papírt, hogy ne csússzak bele a 30 napba. Az illető mondta, hogy hétfőn. Az adott napon bevittem, elfogadta. Befizettem az új biztosítónál a díjat, 2 hétre rá érkezett levél a régitől, hogy nem fogadják el a szerzősébontásomat, mert késve érkezett be. Az ügyintéző elismerte, hogy elszámolta és közölte velem, hogy küldenek egy igazolást, amivel az új biztosítónál kikérhetem a pénzt (mivel így már oda nem szerződhetek). Tegnap érkezett is egy levél, melyben a régi biztosító közölte, hogy felbontja a biztosításomat, de a következő biztosításomat náluk kell kötnöm! Mit tehetek ebben az esetben?

7

Gazdasági totálkárosra törték a lízingelt autónkat, most hogyan tovább?

Múlt héten összetörték a kocsinkat. A másik fél elismerte, hogy ő a vétkes. Ma beszéltem a független kárszakértővel, ő azt mondta hogy az általa megállapított kár 460EFt (a kocsi maga olyan 900-1M Ftot ér, a hitelem is olyan 950még). Most hogyan tovább? Én így nem akarom már megcsináltatni, de akkor most mit kell tenni? Hogy fog mindez zajlani?

3

Hogyan lehet kiszámolni, hogy mennyi egy személygépkocsi évi fenntartási költsége?

Természetesen nem az üzemanyagra, vagy az elromlott alkatrészek pótlására gondolok, hanem olyanokra, hogy kötelező biztosítás, adók, stb.

2

Hova kell fizetni a gépjárműadót, ha időközben elköltöztem?

Két csekket kaptam az év elején attól a polgármesteri hivataltól, ahol korábban laktam, de közben elköltöztem és megváltoztattam a lakcímkártyámat is. Az első részt befizettem, a 2. részt szept. közepéig kellene. De hova? Küldhetem még a régi csekken a régi helyre vagy újat kell kérnem az új helyről és oda kell fizetni?

1

Megcsináltam mindent a jogosítványhoz, de nem találom az elsősegély papíromat, ilyenkor mi a teendő?

újra kell csinálni?!

1

Édesapám Németo. -ban dolgozik. Szeretne venni kint egy autót!?

Venni szeretne nekem egy Mk3 golfot,de német rendszámmal. Mivel neki van kint lakcíme,állandó munkahelye lehetne az ő nevén és én pl. bérlő vagy üzembetartó lennék ? Használhatom-e itthon ? Van rá valamilyen korlátozás?

1

Közúti balesetet okoztam, ezután hogyan tovább?

Sziasztok!

Közúti balesetet okoztam, egyértelműen az én hibám. Rendőrt hívtunk, de azt mondták, hogy rosszabbul járunk, ha ők intézkednek, így segítettek nekünk kitölteni a baleseti bejelentő lapot. Az autó, amiben kárt okoztam céges autó, az amivel én közlekedtem pedig édesapám nevén van, 10-es bónuszban. Casco egyik autón sincs.
Hogyan működik a kárfizetés, és kinek kell a biztosítóhoz mennie? Az én káromat én fizetem, vagy pedig a biztosító ebben is segít? Abszolút zöld fülű vagyok ehhez, kérlek írjátok meg a folyamatot, valamint a várható költségeket!

Köszönöm szépen!

5

Tévesen kiküldött gyorshajtási büntetést, milyen e-mail címen lehet intézni?

Küldtek egy 45 000-es büntetést apum nevén lévő motorra. Neten megnézte a fotót, de látszik, hogy nem is olyan típus mint a mi motorunk és a rendszámban is egy betűt félre néztek a rend tanult őrei... -.- Fater felhívta a telószámot ami meg van adva, természetesen ilyet telefonon nem lehet intézni meg adtak egy mail címet, amit fater írt fel, de valami félre ment mert ilyen mail cím nem létezik. Esetleg valaki megtudná ezt nekem mondani, hogy hová kell írjak? Előre is köszönöm.

6

Ha több éven keresztül külföldön éltem és közben lejárt az itthoni jogsim (eszembe sem jutott foglalkozni vele), akkor mi a teendő? Újra kell csinálnom mindent?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!