Találatok a következő kifejezésre: Az elidegenítési alatt álló mozgáskorlátozott (1 db)

Az elidegenítési tilalom alatt álló mozgáskorlátozott személy által vásárolt gépjárművet el lehet cserélni?

Eladni nyilván nem, de ha a tulajdonos ugy dönt hogy egy ujat, vagyis ujabbat akar akkor a tilalmi id?szakban elcserélheti, vagy beszámíttathatja a gépjárm?ben?

Legjobb válasz: Nem, egyiket sem lehet. Pont ez az elidegenítési tilalom lényege.

Nem, egyiket sem lehet. Pont ez az elidegenítési tilalom lényege.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mely módszerek nehezítik meg legjobban az autó tolvajok munkáját? Létezik-e olyan, hogy nagyon nehéz elvinni, mert olyan biztonsági felszereltségű? Milyen?

3

Külföldi autónak ha friss a műszakija? Lent

Nézem kint egy autót,érdemes olyant venni aminek friss a műszakija?vagy úgyis itt mindenképpen le kell műszakiztatnom majd?800 km -re néztem autót,kicsit félnék elmenni oda,hogy képeken jól néz ki élőben meg egy szar.Voltam már ilyen helyzetben de az csak 100km volt.de kellemetlen.800km meg azért nem kevés.

1

ASTRA lakásbiztosítás, az szerintetek mennyire megbízható?

Márc 14 történ károm és nagy nehezen kijött egy kárszakértő amint kiderült nem is biztosító cégen belül hanem ez egy külön kárszakértői irodától!Felvette a kárt,majd azt elküldte a biztosító céghez 29 nap alatt! majd már mint több 1 hónapja ül a biztosító cég az én ügyemen.És semmi válasz.

3

Gazdasági totálkár esetén mi a teendő ha kevés a kifizetett összeg?

Pénteken felmérték az autót, azt mondták szerdán felkerül a roncs licitre és pénteken (2013.06.07) zárul le. Ehhez képest nekem a biztosító 05-én kiutalványozta (nem kiutalta) a különbözetet, amit ugye nem tudhatott még mert nem járt le a licit. Arról nem beszélve hogy mindkét összeg nevetségesen alacsony, 40%-al kevesebb mint az autó tényleges piaci értéke. A pénz a mai napig nem érkezett meg mert utalványozták (nem is hallottam mondjuk ilyenről), de mondtam az ügyintézőnek hogy nem fogadom el egyiket sem. Persze a pénzt kiutalják gondolom amit megállapítottak különbözetnek, a roncsot meg eladom 2x annyiért bárhol, de azt mondták bejelentik a kárügyi központnak vagy minek. Ilyenkor mi vár még rám? Megkaphatom a tényleges piaci érték és a roncsérték különbözetét? Gyanítom hogy megbundázták az árverést lévén hogy a biztosító már 2 nappal a licit lezárta előtt tudta a különbözetet, arról nem beszélve hogy 15 éves autó révén nincs benne az Eurotax katalógusban, de a hirdetések közt se találni ennyiért ilyet. Összesen nem egész 300e. Ft-ot ítéltek meg roncsárral és különbözettel együtt, holott 450e. Ft. a gpk. piaci értéke

1

Év közben lejáró kötelező esetén, hogyan megy a biztosító váltás?

Sziasztok! Pár napon belül lenne a kötelező biztosításom évfordulója, de szeretnék biztosítót váltani. Felmentem a Netrisk-re, és elkezdtem kitölteni a megfelelő adatokat, és belefutottam egy olyan kérdésbe, miszerint bizonyítható módon felmondtam a szerződésemet a jelenlegi biztosítómmal. Ezek szerint az oldalon újrakötött, más biztosítóhoz szóló szerződéssel nem bontom automatikusan a jelenlegi biztosításom? Ha nem, akkor mi a dolgom ezzel? Előbb bontanom kell, és utána megkötni az oldalon a szerződést, vagy megköthetem akár most, és hétfőn jelzem a jelenlegi felé a bontást? Sajnos nem igazán vagyok ebben otthon... Köszönöm!

3

Mi a teendo anyagi karos, de rendorseget nem igenylo baleset eseten?

Meg szerencsere soha nem volt meg csak koccanasban sem reszem, viszont minap kishijjan lezuzott egy holgy a parkoloba. Az eset utan elgondolkodtam, hogy, igazabol ha megtortent volna, es a holgy segitokesz, akkor sem tudtam volna igazabol mifele biztositasi papirt kellett volna adjon, es abbol en hogyan fogom latni a javitasi koltsegeim viszont, illetve hogyan allapitjuk meg mi szamit bele a baleset koltsegere felrohato cserenek? Mindez megoldhato-e rendori jelenlet nelkul, csupan kettonk kozott, de a biztositast kihasznalva, nem pedig "ad egy kis penzt es hello" modszerrel

1

Kettős állampolgárként, (magyar, szerb) vezethetek e magyar jogsival szerb rendszámú kocsit ami a nevemen van?

Van szerb lakcímem is a magyar mellett.

0

Hogyan oldjuk meg papíron azt, ha ismerősöm nyárra nekem adná a robogóját amíg ő Amerikába megy?

Sziasztok! Ismerősöm nemsokára kiutazik a nyárra dolgozni Amerikába és a robogóját nekem szeretné adni amíg ott lesz. Milyen papírt kell megírni hogy használni tudjam? Biztosítást nemrég fizette be. Gondoltunk arra is hogy írunk egy adás-vételit és befizetem én újra a biztosítást, de akkor ő alig egy hete kidobta az ablakon a pénzét. Mit csináljak?

3

Céges autóval okoztam balesetet (koccanásost) előttem két autó károsodott. Nem vagyok bejelentve, papírom sem volt, hogy vezethetem az autót. De a biztosítási papírt alá kéne írnom amit küldtek. Én fizetek?

Mi a teendő? Engem meghurcolhatnak miatta? Nekem fizetnem kell majd?

2

Szeretnék autót vásárolni, a biztosításnak kötelező az én nevemen lennie?

Az autó az én nevemen lenne de a biztosítás az egyik szülöm nevén lenne, mert nem szeretnék horrorisztikus árat fizetni. ez igy megoldható? vagy a kocsinak is annak a nevén kell lennie aki a biztosítást fizeti ?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!