Találatok a következő kifejezésre: Az elfogyasztott mennyisége (4 db)

Tápszeres babáknál hogy számoljuk az elfogyasztott mennyiséget? Az alap víz vagy a víz+tápszer összesen?

Legjobb válasz: Köszi! Én is így gondoltam, csak megzavart a dobozon a tájékoztató! 2 hós babának 150 vízbõl írja a mennyiséget napi 5X, a babám pont tápszerestõl eszik ennyit.

A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is így gondoltam, csak megzavart a dobozon a tájékoztató! 2 hós babának 150 vízbõl írja a mennyiséget napi 5X, a babám pont tápszerestõl eszik ennyit.
víz és a tépszer együtt. mert a tápszerrel együtt a víz mennyisége megnõ, az a teljes elfogyasztott mennyiség
Ne nagyon adj a dobozos ajánlott adagra.Nem minden baba gyomra egyforma méretû.Az enyém mindig is kevesebbet evett.Most pl 12, 5 hónaposan 150 -180 ml között eszik, ezzel ált 3-4 órát is kibír!

3 hós babám sokkal kevesebbet eszik, mint amit elvileg kellene neki és 10 perc alatt végez: de gyönyörűen hízik. Akkor nem kell aggódni az elfogyasztott mennyiség miatt?

3600g született, és 6320g 3 hónaposan. Nincs gond a súlyával. Nagyjából ÁTLAGOSAN 100g körül eszik 3 óránként, éjszaka 4-5 óránkánt kel.

Legjobb válasz: Szerintem te is tudod erre a választ. Jól gyarapodik, szépen fejlõdik, akkor mégis miért kéne aggódni? Ennyit igényel, többet úgysem tudnál belé gyömöszölni. :)

Nálunk is pontosan ez a helyzet. Napi 5-600 grammot eszik, de inkább 500 körülit. Most 14 hetes, és már hízott 2, 8 kg-t(6, 4kg). Hetente 150-250 gramm között hízik. Próbáltam lefejt tejbõl pótolni neki, nem kell. Van hogy csak 60at eszik és akkor sem kell pótlás...és még simán kifejek 100at utána. A doktornéni szerint neki ennyi is elég...már kezdek én is belenyugodni, de nem értem mitõl hízik ilyen szépen?! Lehet, hogy fotoszintetizál :)
Szerintem te is tudod erre a választ. Jól gyarapodik, szépen fejlõdik, akkor mégis miért kéne aggódni? Ennyit igényel, többet úgysem tudnál belé gyömöszölni. :)
Nekem is ennyit eszik kb a 3 hónapos babám, de szépen hízik. És nekem is végez 10 perc alatt. Amíg hízik rendesen addig minden oké.
(5. vagyok ) Nálunk kakis pelus van minden nap. A mi védõnénik szerint "nagyon jó a tejem, elég zsíros" :)
A kérdező hozzászólása: Azt mondja a védõnõ hogy az anyatej nagyrészét hasznosítja, ezért eszik keveset és ezért kakil ritkán.
ha eleget hízik ne aggódj!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, normális esetben én is kapásból vágnám a választ erre a kérdésre, ha nem az én gyerekemrõl lenne szó és ha nem piszkálna mindenki azzal, hogy pótoljak egy kis tápszerrel, hátha elfogadja, hoyg meglegyen az elvárt mennyiség... Hát nem igazán akarok pótolni. Ezért a kérdés.
Nem olyan kevés az... szóval minden OK. :)
Ha jókedvû, fejlõdik szépen, akkor nincs gond.
Bosszant mikor a tapasztalt anyukák nagymamák jönnek ezzel "az adj tápszert a gereknek mert nem elég a tejed" címû fejezettel.Mennyit hízzon az a gyerek?3 hónaposan majdnem megduplázta a súlyát miért kellene pótolni?????? Ne aggódj és ne engedj a nyomásnak hogy pótold a tejet.

Az elfogyasztott pép (gyümi-Sinlac) keverék mennyiségét is ml-ben kell mérni és hozzáadni a szopihoz?

Igy adja ki az aktuális kaja mennyiséget étkezésenként, v grammban kell számolni?

Legjobb válasz: Szia! Gyermeketetésnél 1 gramm=1 ml-vel.Nem írod mennyi idõs a babád, de ha szopizik nem szükséges az étkezésenkénti mennyiséget, mert bele fogsz "züzülni" Nem biztos, hogy minden alkalommal és mindennap ugyanannyit fog szopizni ill. enni a baba. 3 hóig hetente, onnantól 2-4 hetente mérném a picurkát.

Szia! Gyermeketetésnél 1 gramm=1 ml-vel.Nem írod mennyi idõs a babád, de ha szopizik nem szükséges az étkezésenkénti mennyiséget, mert bele fogsz "züzülni" Nem biztos, hogy minden alkalommal és mindennap ugyanannyit fog szopizni ill. enni a baba. 3 hóig hetente, onnantól 2-4 hetente mérném a picurkát.
az elsõ válaszolónak igaza van!!!ûmihez képest gondolod hogy aktuális kaja. A te gyerekednek nem biztos, hogy az aktuális ami a másiknak. Ha a súlya megfelelõ nem kell méregetni.


Az elfogyasztott étel mennyisége 20 dkg legyen?

Korábban végigcsináltam ezen diétát napi étkezésekkor csak 20dkg étel elfogyasztásával/különbözö internetes oldalak ajánlása után/Azonban úgy hallottam nagyobb mennyiségben is fogyasztható táplálék?

Legjobb válasz: Ha jóllaksz a 20 dkg-tól, egyél annyit! Én ezt a mennyiséget csak a húsnál láttam! De ott még eszel levest is!

Ha jóllaksz a 20 dkg-tól, egyél annyit! Én ezt a mennyiséget csak a húsnál láttam! De ott még eszel levest is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!