Találatok a következő kifejezésre: Az elevitet a (135 db)

Milyen hatása van az Elevitnek a baba fogzására? Meddig nő a szemfog?

11 hós a fiam és már a 7. foga jön, a szemfogai is már hónapok óta dudorodnak. Anyósom szerint hagyjam abba a gyógyszer szedését. Nagyon megszenved a fogaival.

Legjobb válasz: szerintem sincs semmi összefüggés. Az én fiam is 11 hónapos, az ötödik fogunk jön, nem mondhatnám, hogy nagyon szenved (néha kicsit étvágytalan, ennyi). Elsõ válaszolónak: én speciel azért szedem még az elevitet, mert szoptatás alatt is javasolják (sõt, nemrég hallgattam a Czeizel professzort, õ férfiaknak és nõknek is javasolta életünk végéig).

szerintem sincs semmi összefüggés. Az én fiam is 11 hónapos, az ötödik fogunk jön, nem mondhatnám, hogy nagyon szenved (néha kicsit étvágytalan, ennyi). Elsõ válaszolónak: én speciel azért szedem még az elevitet, mert szoptatás alatt is javasolják (sõt, nemrég hallgattam a Czeizel professzort, õ férfiaknak és nõknek is javasolta életünk végéig).
Terhes vagy? Vagy miért szedsz még elevitet? Amúgy szerintem nincs összefüggés az elevit és a fogzás között, az én lányom is megszenved vele. 8 hónapos korában 3 hét alatt jött ki 8 foga és 15 hós korában a második nyolcas adag. Ez van...
A Czeizel fejlesztette ki, naná, hogy mindenkinek ezt ajánlja. Na, jó, azért én is szedem még szoptatás alatt. Szerintem sincs semmi összefüggés. Nekünk nem jött még ki a szemfogunk, csak az egyik kis õrlõ. Hát, 1 hónapig biztos akkora volt az ínye, mint a nagyujjam. Szerencsére aludt, de enni alig akart vagy 1 hétig mire konkrétan kibújt. Kitartás. Gondolom Dentinoxot próbáltad?
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. azért szedem mert szoptatás alatt is ajánlott!

Az Elevitet a menstruáció alatt is szedhetem? Akkor ne kell abba hagyni?

Legjobb válasz: Persze, hogy szedheted, miért kellene abbahagyni? Ha más vitamint szedsz, azt sem hagyod abba menstruáció alatt.

Persze, hogy szedheted, miért kellene abbahagyni? Ha más vitamint szedsz, azt sem hagyod abba menstruáció alatt.

Az elevitet a terhesség elött a menzeszkor is szedni kell?

Legjobb válasz: Nem fogamzásgátló az, hogy szünetet kelljen tartani a szedésében, hanem vitamin:)

Nem fogamzásgátló az, hogy szünetet kelljen tartani a szedésében, hanem vitamin:)
A kérdező hozzászólása: ok...igaz

Párommal elindítottuk a baba projektet. Elkezdtem szedni az Elevitet. A következő mitől lehet?

Több helyen olvastam már, hogy hogy a Elevitnél és ha valaki állapotos lesz, akkor székrekedés el?fordulhat. Nálam viszont az ellenkez?je áll fent. Nekem sajna elég lassú az emésztésem és amióta az eszem tudom sokszor örültem ha hetente egyszer, vagy kétszer eltudtam menni nagy WC-re. Nem sokkal miután elkezdtem szedni az Elevitet azóta viszont minden nap tudok menni (szerencsére). Tesztet még nem csináltam, mert még korainak tartom. Csak jöv? hétvégére nem várom. l?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Üdv Mindenkinek! Tegnap este tesztetem egy + :)

A kérdező hozzászólása: Üdv Mindenkinek! Tegnap este tesztetem egy + :)
Örülj neki hogy rád így hat! :D Egyébként a terhesség alatt nem csak az elevittõl lassúl le az emésztés, hanem azért is fõként, mert mindent igyekszik megemészteni a szervezet, s felhasználni, mert több mindenre szüksége van, s azt kivonja magának, és raktároz. Lehet ha teherbe esel, nálad is fordul majd a dolog. Sok sikert!
Nekem az egész terhességem alatt inkább könnyebben jöttek ezek a dolgok, és többször is. Ez szerintem egyénfüggõ. Én is szedtem Elevitet, de már abbahagytam, s ugyanúgy inkább hasmenés jellegû, mint székrekedés.
Valõszínû, hogy rád így hat az Elevit. Nekem terhességem elõtt székrekedést okozott és hipp-hopp híztam tõle 3 kilót. Abba is hagytam egy hónap után. De! Remélem, hogy hamarosan terhes leszel és talán már érzel magadon ennél konkrétabb, jellemzõbb tünetet! Tesztet ne csinálj még, mert elvileg még tart a beágyazódás, ha elkaptátok a pillanatot.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat. majd megírom mi lett a végeredmény.
A kérdező hozzászólása: 3. válaszolónak: eddig annyit érzek, hogy majd leszakad a derekam, nyûgösebb vagyok meg hol jobban, hol kevésbé fájnak a melleim. Ma reggel úgy fáj a hasam, mintha meg akarna jönni, de ha 28 nappal számolok akkor csak 30.-án kellene nem megjönnie. A pirulát dec. közepén hagytam abba.utána mondjuk 24 napra jött meg.
A kérdező hozzászólása: Sajna ma megjött :(

Mióta nem rendszeresen szedem az elevitet a nagywc-zés előtt mindíg fáj a hasam. Amikor elkezd fájni már tudom hogy lassan mennem kell. Nektek is van hasonló tapasztalat? 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia.Mostanában nekem is vannak ilyen nagy wc-vel kapcsolatos gonjaim.Mióta szedem a vasat, nem tudom mi összefüggés van közte. Ma hajnalban is felébredtem arra hogy olyan feszítõ érzés van a hasamnál.Reggel ment egy kicsit a hasam. Nem tudom mitõl lehet.

Szia.Mostanában nekem is vannak ilyen nagy wc-vel kapcsolatos gonjaim.Mióta szedem a vasat, nem tudom mi összefüggés van közte. Ma hajnalban is felébredtem arra hogy olyan feszítõ érzés van a hasamnál.Reggel ment egy kicsit a hasam. Nem tudom mitõl lehet.
Én is Elevitet szedek + vasat mert kicsit vashiányos vagyok! És én van hogy napi 2x nagywc-zek, egyszer nehezebben, egyyszer meg hasmenésszerûen.

Babát szeretnénk, és elkezdtem most szedni az Elevitet. A Kisfiamnál nagyon bejött. Így könnyebben, és hamarabb eshetek teherbe, mint egyébként?

Legjobb válasz: Az Elevit felkészíti a szervezeted a terhességre, feltölt vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amire szükséged lesz, de magát a teherbeesést nem segíti elõ. Ettõl még lehetsz szerencsés és sikerülhet hamar is (nálam sajnos egyelõre nem), de azért ne bízz mindent a gyógyszerre! (ez egy vitamin/ásványi koncentrátum)

Az Elevit felkészíti a szervezeted a terhességre, feltölt vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amire szükséged lesz, de magát a teherbeesést nem segíti elõ. Ettõl még lehetsz szerencsés és sikerülhet hamar is (nálam sajnos egyelõre nem), de azért ne bízz mindent a gyógyszerre! (ez egy vitamin/ásványi koncentrátum)
Saját tapasztalatból mondom, hogy magát a teherbeesést nem segíti elõ. Én a második gyermekem tervezésekor másfél évig szedtem a terhesvitamint, mire sikerült teherbe esnem. Addigra már annyira türelmetlen voltam, hogy peteérés elõsegítõt adott a doki, meg már vagy 3-4 hónapja vezettem a hõmérsékleti görbémet. Szívbõl kívánom, hogy ti szerencsésebbek legyetek. Amúgy a végén egy 4 kilós csodaszép lányom született, aki már 4 éves. Igazi kis locsi-fecsi :D

16 hetes kismami vok, ma jött meg a vérképeredményem a hemoglobin érték 106 a hematokrit 0, 332 a koleszterinem pedig egy kicsit magasabb 6, 4 mellette szedem a ferrófol-gammát és az elevitet! A babámnak nem lesz tőle semmi baja?

kérlek irjatok és mindenkinek boldog babavárást kivánok!ja és még annyi h nem szokott fájni sem a fejem és nem is szédülök és a terhesség elött is voltam sokszor vérszegény!

Legjobb válasz: sziaa, megnéztem az én vérképem, aszerint neked csak egy kicsit van a referenciaértékek alatt, ne aggódj emiatt, nem lesz egyikõtöknek sem semmi baja :) boldog babavárást neked is :)

sziaa, megnéztem az én vérképem, aszerint neked csak egy kicsit van a referenciaértékek alatt, ne aggódj emiatt, nem lesz egyikõtöknek sem semmi baja :) boldog babavárást neked is :)
Az alacsony hemoglobin szint szülés után okozhat gondot, ha 'neadjisten' bõvebb vérzésed lenne, nem húzódna össze olyan ütemben a méhed, ahogy kellene, esetleg transfúzióra lenne szükséged. Azért ne aggódj, ez elég ritka esetben fordul elõ. Én évekig dolgoztam gyerekágyas részlegen, onnan tudom. A koleszterinre lehet, diétáznod kell majd, de ha eddig nem volt vele problémád, akkor nagyon valószínû, hogy szülés után rendezõdni is fog. Üdv: 32 hetes kismama
Vízhajtó hatású teákkal vigyázz, mert nem lehet minden gyógyteát meginni, én rákerestem a neten, egy csomó tiltott tea-féle van.
Nekem a Hgb 112, a Hct 0.318.Nekem napi egy Tardyfferon folt kell szednem, de azt mondta a dokim nem vészes a dolog, nekem si székrekedésem volt(elevitet is szedek napi egyet), és minden reggel meleg itallal kezdem a napot, és sok megnöveltem a napi foly. mennyiséget, mert elõtte nem ittam eleget.Ha tehetem aktiviát veszek, sajnos a sok gyümölcsöt nem engedhetem meg magamnak, de ezek nekem beállították a székletet.Remélem megnyugszol, nem lesz baj, ne félj.Székletre próbálj ki valamit, hátha segít, és akkor ez sem lesz gond.A sok párolt zöldség, vagy a müzli is segíthet.
Szia! Az alacsony hemoglobin ugyebár a vasra utal a vérben. A kismamáknál azért nagyon fontos, hogy ne essen túlságosan le, mert akkor nem tudja megfelelõen ellátni a funkcióját. Ami legelsõsorban az, hogy az oxigént és egyéb életbevágóan fontos dolgokat eljutassa az anya szervezetében mindenhova, beleértve a picurinak is. A megnövekedett vérmennyiség miatt szinte mindenkinek esni kezd a hemoglobin szintje, de általában félidõ után, sõt, az utolsó trimeszterben válik drasztikussá a folyamat. Ezért a székrekedésed ellenére is én a helyedben mindenképpen szednék sok vasat, mivel ez a szint csak még kevesebb lesz. Megnéztem, és nekem az elsõ vérképnél 116 volt, a másodiknál 102 (na akkor már az orvos édesanyám szörnyûlködött), az utolsónál meg 103 úgy, hogy kifejezetten sok vasat szedtem. A székrekedés ellen meg különbözõ gyógyteákat érdemes inni, mást én nem tennék a helyedben (a kutyabengekéreg nem túl erõs, kismamaként is iható). A petrezselyem is vízhajtó/hashajtó hatású, rágcsálj belõle picit. A koleszterin miatt ne aggódj, bár kicsit sok, ez is elõfordul ilyenkor. Szoptatás alatt amikor a szervezet nem csak elraktározza és "keringeti" a zsírt, hanem azt lebontja és a tejbe "rakja", ez az érték is kevesebb lesz. MIndenesetre kevesebb zsíros, vajas, tejszínes ételt italt fogyasszál, és nem lesz semmi gond. További gyönyörû heteket kívánok Neked!:) 39.kismama
A kérdező hozzászólása: napi egy kapszula volt eddig, de sajnos állandó székrekedéssel küzdök , bármit is eszem iszom, igy csökkentette az adagot másnaponta egyet kellett szedni , de ma azt mondta hogy álljunk át napi 1-re!! ha csökkene az érték akkor kell injekció formájába kapni!De én azért nagyon aggódom!A ti értékeitek milyenek?
Biztosan semmi baj nem lesz! A dokid tuti, hogy tudja, mit kell csinálni, mibõl mennyit kell szedni. Vasat én is szedek, de a kismamák nagy többségének szüksége van az utánpótlásra.
Ha rendesen a kiírt adag vasat szeded, nem lesz semmi baj, rendbe fog jönni a vérképed annyira hogfy a babának semmi baja nem lesz.Az orvosod biztos a megfelelõ mennyiséget írja fel.
hány db-ot szedsz naponta a ferroból? én kettõt. nekem is picit alacsonyabb a hemoglobin és a hematokrit szintem. én elõtte soha nem voltam vérszegény. én is kicsit aggódom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!nagyon figyelek a vasbevitelre, ezentúl meg mégjobban fogok!nagyon nagyon féltem a picike pocaklakómat!Mindenkinek boldog babavárást kivánok, és nagyon jó érzés h ilyen sokan válaszoltatok nekem és talán egy kicsit megnyugtattatok!:)

Nekem az orvosom azt ajánlotta hogy teherbeesés előtt egyik nap Elevitet, a másik nap folsavat szedjek. Így tegyek?

Legjobb válasz: Nekem csak elevitet kellett szedni,de azt minden nap. Az Elevitben meg van folsav, de gondolom neked nagyobb adagban kell és azért csak nem értem miért kell kihagyni az elevitet.De én nem vagyok orvos, remélem van aki tud segíteni.

Nekem csak elevitet kellett szedni, de azt minden nap. Az Elevitben meg van folsav, de gondolom neked nagyobb adagban kell és azért csak nem értem miért kell kihagyni az elevitet.De én nem vagyok orvos, remélem van aki tud segíteni.
Az én dokim is felirta nekem az Elevitet és a folsavat is.Nekem egyszerre kell szednem, de nem értem miért, mivel az Elevitben is van folsav.Ezért nem is szedem, csak az Elevitet, ha már babós leszek, akkor szedem a folsavat is.Szerintem ártani nem árt.
Gratulálok! Igen, vegyél! Én az orvosom utasítására napi 1 szem Elevitet, és 2 szem folsavat szedek. Sok boldogságot!
Szia!nem tudom honnan vetted, hogy a nap folsav szükséglet 0.08??De nem terheseknél az tuti.A folsav 3mg-os és nekem mindenhol a patikában is meg a doki is és a védõnõ is azt mondta nyugodtam szedjem a 2dbot belõle.Ártani nem árt, ez csak b 12 vitamin.Sõt sokan azt mondják elég 3 hónapig szedni, én mikor rákérdeztem a dokimtól azt mondta szedhetem tovább is, de a nyitott gerinc miatt már nem kell.Most 31hetesen két naponta is beveszek 1szemet, neg a vasam is meg a magzatvédõm is tartalmaz folsavat.Sõt most olvastam tegnap, hogy nyugodtan végig lehet szedni a folsavat.Úgyhogy sztem szedd két szemével, de ha ennyire nem vagy biztos benne kérdezz rá a dokidtól.
Szerintem szedjel.hogy mennyit azt a dokitol kene kerdezni.
Szia! Dr. Czeizel Endre szerint 0, 8mg a napi ajánlott bevitel terheseknek folsavból. Az Elevitben is ennyi van (mivel azt Czeizel Endre kutatásai alapján állították össze). A túl sok folsav teheseknél a cink felszívódásában okozhat gondot, ami probléma lehet. A magzatvédõ vitaminokat pont azért találták ki, mert nem volt terheseknek való folsavtabletta forgalomban (csak nagyobb folsavtartalmú), és mert a folsav önmagában 70%-kal csökkenti a velõcsõzáródási rendellenességeket, viszont ha más vitaminokkal kombinálják (amit a magzatvédõ tartalmaz), a hatás több mint 90%-os. Azonkívül a kutatások alapján az egyéb fejlõdési rendellenességek elõfordulása is felére csökken. Szerintem nézz utána neten, a keresõbe írd be, hogy folsav.
Szia! Én 5 hetes terhes vagyok, szedem az Elevitet és a doki még javasolta a folsavat is napi 3 db-ot, de ezekután amiket a többiek írtak nem merek belõle bevenni 2-nél többet! Holnap kezdem el a folsavat! Boldog kismama idõket!
Szia!Én a Héten csütörtökön tudtam meg, hogy terhes v.ok, 5-6 hetes, és nekem az orvos nem javasolta az Elevitet, de folsavat írt fel napi 3x1-et kell szednem! Jó baba várást!

Ha már 3 hónapja szedem az elevitet, lehetnek a baba méretei a 12. héten 13 hetesnek megfelelőek?

Legjobb válasz: Persze, ez bõven belefér és semmi köze az elevithez :) Nálunk volt hogy 3 héttel is nagyobbnak mérték, pedig nem szedtem elevitet.

Persze, ez bõven belefér és semmi köze az elevithez :) Nálunk volt hogy 3 héttel is nagyobbnak mérték, pedig nem szedtem elevitet.
Semmi köze az elevithez. Lesz még kisebb is, nagyobb is a babád, mint a pontos mensis hét szerinti. Aztán majd akkor születik meg, amikor õ akar :) Jó babavárást!
az én babámat is egy hetesnél nagyobbnak mérte az orvos, pedig csak egy hónapja szedem az elevitet. Nem hiszem, hogy van összefüggés. 10 hetes pocis
Szia! Nekem is ugyan azt mondták mint neked, hogy a 12. heti UH a legpontosabb. Ahhoz képest már 3 idõpontom is volt a szülésre. :D Az elevit meg a baba méretei között nincs összefüggés, fõleg nem ilyen idõs korban. Azt szokták mondani, hogy a terhesvitamintól nagyobb babák születnek, de ez nem mindig igaz. Egyébként úgyis csak akkor lehet tudni pontosan, hogy mekkora a baba ha már megszületett, mert UH-n is jól el tudják õket mérni. Van olyan ismerõsöm akinek egy kg-t tévedtek az UH-sok. Nekem 38. héten becsülték 3211g-ra, nem tudom mekkora lesz, de biztos nem lesz kicsi. Ha minden igaz én csütörtökön szülök, majd megírom mekkora lett a babóm. Én is szedtem elevitet, meg most szedek amikor eszembe jut, de már nem rendszeresen. Kidobni biztos nem fogom, maradt még pár szem, a szoptatás idejére is ajánlják, majd beszedem még. Minden jót, ne hagyd, hogy bárki is ijesztgessen a terhességed alatt, mert az a legrosszabb! Nem kell mindent elhinni amit az UH-sok vagy a dokik mondanak. Amíg jól érzed magad és jól mozog a bébi addig nincs gond. :) Kellemes baba várást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, h válaszoltatok.Úgy tudtam, a 12.heti UH a legpontosabb, azután már lehetnek eltérések.Sajnos nekem annyira rendszertelen a ciklusom, h a baba méretei alapján állapították meg a terhességi kort, 2 doki is azt mondta, h a 12.heti UH majdnem napra pontos, de a kismamáknak jobban hiszek.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Könnyû szülést kívánok!Én is hallom a kismamáktól, hogy hetekkel is elmérik õket, de már sokat kérdeztem és olyat még nem hallottam, h a 12. hetinél mértek el vkit, csak a késõbbiekben.Ha kipihented magad, írj pár sort a szülésrõl.Ügyes legyetek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!