Találatok a következő kifejezésre: Az elevit a teherbeesésen (6 db)

Az Elevit segíti a teherbeesést? És az ovu teszt menyire pontos és biztonságos?

Legjobb válasz: Az Elevit nem segíti a teherbeesést, csak felkészíti a szervezeted a terhességre. Az ovulációs tesztek pedig szerintem többnyire pontosak és megbízhatóak.

Az Elevit nem segíti a teherbeesést, csak felkészíti a szervezeted a terhességre. Az ovulációs tesztek pedig szerintem többnyire pontosak és megbízhatóak.
Szia! Szerintem nem igazán. Ha vitamin hiányod van, az gátolhatja a teherbeesést. Ez jó elõtte orvosolni. De erre "olcsóbb" készítmények is beválnak. Bár olvastam olyat is, hogy a folsav segít, ez is az Elevitben. Úgyhogy?????? Ha bizol benne, hogy segít, az már félsiker lehet. Ovu teszt, nekem mûködött, de ez még nem bizonyítja, hogy ki is lökõdik a petesejt. :-(

Az elevit segít a teherbeesésen?

olvastam egy felmérést miszerint azok a n?k akik elevitet szedtek hamarabb teherbe estek.100 n?b?l 41.ez elég jó arány.én a ti személyes tapasztalataitokra lennék kiváncsi.mert ezt az a cég írta amelyik az elevitet forgalmazza.és hát ugye valahogy el kell adni...

Legjobb válasz: azt nem tudom hogy segit e a teherbeesésben de mindenképpen jo ha elötte,amikor mär babär terveztek elkezdesz napi 1et enni,mert mär elökészited a szervezeted különbözö vitaminokkal.az elevit tényleg nagyon jo!!!terhesséG aatt is szedtem napi egyet.sväjcban szültem,itt järtam orvoshoz is,csak nem mond butasägot...:).az ära meg gondolom pesten mäs mint itt.itt volt asszem 4500 ft.kb..

azt nem tudom hogy segit e a teherbeesésben de mindenképpen jo ha elötte, amikor mär babär terveztek elkezdesz napi 1et enni, mert mär elökészited a szervezeted különbözö vitaminokkal.az elevit tényleg nagyon jo!!!terhesséG aatt is szedtem napi egyet.sväjcban szültem, itt järtam orvoshoz is, csak nem mond butasägot...:) .az ära meg gondolom pesten mäs mint itt.itt volt asszem 4500 ft.kb..
A kérdező hozzászólása: köszi!gyors voltál...
Az Elevit, fontos vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, mint például Folsav.Azt nem tudom, hogy a teherbe esést befolyásolja e, az Én orvosom azt mondta, a probálkozás ideje allatt el lehet kezdeni szedni.Egy havi adag volt 2000ft.
Az elözö hozzászoló vagyok.Ajánlott mennyiség napi 1.
Szia! Én most kezdtem el szedni, de elõtte kikértem a dokim véleményét. Azt nem tudom, hogy segít-e a teherbeeséshez, de azt tudom, hogy a dokim kifejezetten javasolta, mert nagyon sok vitamin van benne, és ha gyereket akarunk, akkor ez a vitamin nagyon jó! Én ajánlom neked! A 30 db-osat 1995, -Ft-ért vettem. Van 100 db-os, az azt hiszem 5.500, -Ft körül van! Remélem segítettem! Szorítok neked, hogy sikerljön a baba!
Hello, Én már hónapok óta napi egyet szedek, és szintén úgy tudom, hogy a teherbeeséshez sok segítséget nem nyújt, viszont egy megfogant terhesség esetében sokat segíthet, hogy meg is maradjon, és a baba egészségesen fejlõdjön, leginkább a vitamin és folsav tartalom miatt. A 100 db-os kb. 6000 Ft.
A kérdező hozzászólása: köszi csajok!akkor elkezdem szedni!!!

A folsav /ezt vény nélkül is kiadják? / szedése segiti e a teherbeesést, vagy az majd akkor kell ha biztos a baba? Az elevit tényleg hizlal?

Legjobb válasz: A folsavat már a baba tervezésekor érdemes elkezdeni, mert mire kiderül a terhesség, már komoly fejlõdésen megy keresztül az embrió. Konkrétan nem segíti a teherbeesést, de a fejlõdést igen, ami ugye fontos, hogy megmaradjon a terhesség. Az elevit-et nem ismerem, de szerintem alkat függõ. Van aki hízik a kismama vitaminoktól van aki nem.

A folsavat már a baba tervezésekor érdemes elkezdeni, mert mire kiderül a terhesség, már komoly fejlõdésen megy keresztül az embrió. Konkrétan nem segíti a teherbeesést, de a fejlõdést igen, ami ugye fontos, hogy megmaradjon a terhesség. Az elevit-et nem ismerem, de szerintem alkat függõ. Van aki hízik a kismama vitaminoktól van aki nem.
Elevitet a terhesség elejétõl érdemes szedni, és nem hízlal. Folsavat recept nélkül adnak és már a próbálkozás ideje alatt szedni érdemes, és a terhesség elsõ harmadában. Ez segít különbözõ magzati rendellenességeket kizárni.
Én már több mint egy hónapja szedem az elevitet és nagyon nagy étvágyat csinál. Híztam tõle. Még nam vagyok babás, de már nagyon nem várom hétfõ óta. De a leendõ baba egészségéért kibírom ezt a pár kiló pluszt, rám fért.
szia. én folosavat kezdtem szedni még a terhesség elõtt és szedtem is a 18.hétig a doki tanácsára. viszont sem Elevitet sem más kismamavitamint nem szedtem, igyekeztem sok gyümit (bár abból csak almát) és zöldséget enni. kérdeztem a dokimat szedjek e, ha azt mondja szedek, de õ azt mondta itt a tavasz, egyem inkább meg természetesen a vitaminokat. A vérképem tökéletes lett, nincs semmi hiány, mostanában gránátalma levet iszogatok. szedem a Magnerotot és mostmár calcium Sandozt. visszatérve a kérdésre a Folsav nem segíti a teherbeesést. én a normál csak Folsavat tartalmazó tablettát szedtem, napi 2 majd napi 1 szemet. üdv, 21+6 hkm


Az elevit elősegíti a teherbeesést?

Legjobb válasz: Nem, magát a teherbeesést nem segíti elõ, csak felkészíti a szervezeted ásványi anyagokkal, vitaminokkal, hogy HA már teherbeestél, minden meglegyen a szervezetedben amire a babának, mamának szüksége van.

Nem, magát a teherbeesést nem segíti elõ, csak felkészíti a szervezeted ásványi anyagokkal, vitaminokkal, hogy HA már teherbeestél, minden meglegyen a szervezetedben amire a babának, mamának szüksége van.
Az elsõ hozzászólónak teljesen igaza van, ezért fontos szedni a magzatvédõt, hogy felkészülten várd azt a picit. Viszont, ha abból indulunk ki, hogy testileg és lelkileg is fel vagy készülve, biztosan hamarabb jön a baba is. Egy olyan szervezet, amely nem küzd viteminhiánnyal, amely kellõ mennyiségben hordoz akár 2 személyre is elegendõ vitamint, ásványi anyagokat, biztosan hamarabb tud befogadni egy új jövevényt. Angol kutatások (magzatvédõ vitaminok kapcsán) is kimutották, hogy egy felkészült szervezetben hamarabb fogan meg egy pici.
A terhességet nem segíti elõ. Abban segít, hogyha megtörtént a fogamzás, a kicsi az elsõ pervtõl kezdve megkapja azokat a vitaminokat, nyomelemeket, amire szüksége van a normális fejlõdéshez.
Nem, de megakadályoz bizonyos korai fejlõdési rendellenességeket és fedezi a vitaminszükségletet.

Légyszi, aki tudja 2, 4 TSH nemjó érték? Ez az érték eleve megakadályozza a teherbeesést, vagy vetélést okozhat?

Babát szeretnénk, kicsit magasnak találom ezt az értéket, vagy tévedek?

Legjobb válasz: Szia. Én 4,89-es tshval letem terhes.aztán a 4.héten màr irtak fel gyògyszert azòta is szedem.voltam genetikusnál is azr mondta ha szedem a gyògyszert nem lehet baj.terhessèg alatt 6hetente nézik az értékemet,utàna màr csak 3havonta fogjak.most utoljàra 1.95volt és azt mondtàk ez teljesen jò. Sztem a 2,4 is jò max kicsit nehezebben esel teherbe,de azért kérdezz meg egy endokrinologust és akkor tutira megnyukszol:-) 30hkm

Szia. Én 4, 89-es tshval letem terhes.aztán a 4.héten màr irtak fel gyògyszert azòta is szedem.voltam genetikusnál is azr mondta ha szedem a gyògyszert nem lehet baj.terhessèg alatt 6hetente nézik az értékemet, utàna màr csak 3havonta fogjak.most utoljàra 1.95volt és azt mondtàk ez teljesen jò. Sztem a 2, 4 is jò max kicsit nehezebben esel teherbe, de azért kérdezz meg egy endokrinologust és akkor tutira megnyukszol:-) 30hkm
az a baj, hogy ezt a referencia értéket 100 éves korig szabták. Nyilván más a jó egy 60 éves, már klimaxos nõnek, meg más a jó egy gyereket akaró fiatal nõnél. Ehhez kell az endodoki.
Persze, visszanézek, majd írd meg mi volt. Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, de ahogy fentebb is írták, tényleg vedd komolyan, kell egy jó endodoki, annyi utazást megér a dolog:) 11-es voltam
A kérdező hozzászólása: Komolyan? Na akkor mondok egy jót. Baján lakom. :) )) A legjobb, hogy a nõgyógyászaton a nõvérek akiknek mondtam, hogy ez magas, csak néztek mint a moziban, hogy milyen hülye vagyok, ez nem magas, mert határértéken belül van...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hát akkor csak reménykedem, hogy a többi érték jó lesz..két hét múlva kiderül! Majd nézz rám, megírom az eredményt, jó?
Kívánom, hogy minden legyen rendben. Engem is rendszeresen néztek uh-val, egyszer volt 10 éve egy cisztám, ami magától kipukkant. És mégis kiderült a 3. napi hormonvételbõl, hogy PCO-s vagyok, csak ilyen tünetem nincs. A terheléses inzulinnál meg az IR-re is fény derült :(
A kérdező hozzászólása: 30-35 napra jön meg. Peteérésem szerintem van. Lehet, hogy átmegyünk egy közeli városba az eredményekkel, és ott megcsinálják ezt a terheléses vizsgálatot. PCO-s biztosan nem vagyok. Rendszeresen néztek ultrahangal.
Ja, akkor a hormonpanelbõl nagyon sok minden ki fog derülni. A terheléses vércukor/inzulin meg alapvizsgálat, ha nem jön a gyerek. Nem tudtok egy konzultációra átmenni egy másik városba, ahol van endo doki meg lehetõség terheléses vérvételre? Egy nap, az eredményeket meg meg lehet beszélni már telefonon is, ha nyitott a doki. Reméljük a 3. és 21. napi hormoneredményeid jók lesznek. Ciklusod rendszeres, van peteérésed?
A kérdező hozzászólása: A párom oké, õt már vizsgálták! A vérvétel eredményei két hét múlva lesznek kész, ez a Tsh van meg egyelõre. Terheléses cukort nem csináltak és itt nincs endokrinológus.
És a 3. és 21. napi hormonértéked rendben volt? Két év, az hosszú idõ, párod spermái rendben vannak? Átjárhatóságit csináltak? Egyébként az én endo dokim adna rá egy minimális gyógyszert, hogy 1 és 2 közé vigye az értéket, mert babához az a tökéletes. Fõleg, ha amúgy minden rendben van, akkor már csak ez lehet talán bibi. Terheléses cukor/inzulin vizsgálat volt?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat egyébként!!!
A kérdező hozzászólása: Ez a 3-ik napi hormonvérvételbõl derült ki. A többi érték két hét múúlva lesz kész. Csak megijedtem mert eddig mindig 1, 7 körül volt...
Ezt mi itt nem fogjuk tudni megmondani mi miatt nem esel teherbe 2 éve, teljes kivizsgálásra, hormon profilra lenne szükség, uh stb. Egy jó nõgyógyász. 2.4 es tsh egyébként nem magas! Nekem 6 éve alulmûködik a pajzsmirigyem, 3szor lettem terhes teljesen spontán elsõ alkalomra. Az igaz hogy az endokrinológusok szeretik ha terhesen ez az érték olyan 1.5 de semmi se történik ha 2.4.Nekem egyszer 3.95 volt mikor terhes lettem, a harmadik babám elõtt pedig szedtem már a gyógyszeremet de vhogy rosszul volt beállítva és akkor is feljebb ment a th-m 4 körülire, de utána ugyanúgy terhes lettem simán. Egyébként diagnosztizáltan alulmûködik a pajzsmirigyed? Vagy most nézték elõször?
A kérdező hozzászólása: De én már nem esek teherbe több mint két éve. Akkor emiatt??EGyetlen egy pozi tesztem sem volt még!!
Evvel az értékkel simán teherbe lehet esni és nem biztos, h vetélést okoz, ezek mellett fontos még az antiTPO és az fT4, fT3, T4, T3....ennyibõl még a doki se tudja megmondani, h ez e a baj. Nekem 5, 43 volt, levittük 1, 22re. Azt mondta, h ez tökéletes érték babához, de ha még 1 kicsit lemenne az se lenne baj, szal végülis ehhez képest a tiéd magas, de ez nem jelenti azt, h nem eshetsz teherbe v elvetélhetsz. Én elvetéltem, de mivel az összes többi értékem jó, ezért a doki szerint nem ez volt a baj, legalábbis nem csak ez.
Igen pont ez a referenciaérték a baj, hiszen mindenki bele számít. :( Mondok egyet, nekem a barátnõm Kalocsáról jár Kecskemétre (oda ahova én) endokrinológushoz. Ha egyszer elmész (eredményekkel kell menni) kapsz gyógyszert és kb 3havi vagy 6havi gyógyszeradagot...

Az elevit is segíti a megtermékenyülést? Mindenki a naptár módszert alkalmazza a teherbeesés esélyének növelésére?

Én most ismertem meg, és pont rossz napon voltunk együtt. De szerncsés vagyok, mert ez volt az els? hónap hogy próbálkozunk.

Legjobb válasz: a naptár modszer a legjobb, általában félidöben van peteérés akkor kell együtt lenni, de ez nem azt jelenti hogy máskor nem eshetsz teherbe! én a ciklusom 10. napján lettem terhes!ne aggodj, ne görcsölj, várd ki a menzeszed és lehet lesz babóca. sok sikert!:)

a naptár modszer a legjobb, általában félidöben van peteérés akkor kell együtt lenni, de ez nem azt jelenti hogy máskor nem eshetsz teherbe! én a ciklusom 10. napján lettem terhes!ne aggodj, ne görcsölj, várd ki a menzeszed és lehet lesz babóca. sok sikert!:)
Az elevit nem segíti a megtermékenyülést, de ajánlatos szedni a baba fejlõdés miatt. A barátnõm egyébként a 23.napon esett teherbe, szóval nem mindenkinél válik be a naptár módszer! Szurkolok!!
Az elevit csak abban segit hogy ha megfogant a baba egybol megvannak a szervezeben azok a vitaminok amiknek nagy szugsege van a babana a fejlodesben es kisebb lesz a kockazata a hibas fejlodesnek. En a homerozesben es az ovuteszt hasznalatban hiszek. Mert nekem egy teljesen atlag ciklusaim mellet sem volt a peteeres pont a 14. napon. 28-29 napos ciklusaim voltak , de a peteeresem a 10-16 napig valtozott honaprol honapra. Szoval egy ilyen naptari motszer csak a nagy atlagot mutatja meg. A homerozessel es az ovuteszt hasznalataval teljes pontosseggal meg lehet mondani a peteeres napjat. Pl nekem a 15. napon volt most amin megfogant a kistestver :D Sok sikert!! Mihamarabbi babasodast!
Bármelyik terhes vitamin szedése segít felkészíteni a szervezetedet. Én is használok ovu tesztet és hõmérõt is, mert ez a biztos. A naptár módszer nem mindig jön be, lásd elõttem szóló példái. Ami biztos:ha mindkettõtöknél minden rendben, a kétnaponkénti szex elég célravezetõ szokott lenni!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!