Találatok a következő kifejezésre: Az elektromos lehet (163 db)

Az elektromos mezõ erõsségét hogyan lehet mérni?

Legjobb válasz: Faraday óta a Maxvell egyenletek alapján az elektromos és a mágneses mezõt együtt tárgyaljuk, elektromágneses mezõ néven. Az elektromos mezõre kihat a fluxussûrûség összefüggésük: [link] Az elektromos mezõrõl tudni érdemes: [link] Amint látod többféle mérés is lehetséges vele kapcsolatban Spektroszkóppal, vagy potenciálméréssel Egy csillagászati alkalmazás, mûszer képével: [link]

Faraday óta a Maxvell egyenletek alapján az elektromos és a mágneses mezõt együtt tárgyaljuk, elektromágneses mezõ néven. Az elektromos mezõre kihat a fluxussûrûség összefüggésük: [link] Az elektromos mezõrõl tudni érdemes: [link] Amint látod többféle mérés is lehetséges vele kapcsolatban Spektroszkóppal, vagy potenciálméréssel Egy csillagászati alkalmazás, mûszer képével: [link]
A kérdező hozzászólása: Valami konkrét hétköznapi mûszere gondoltam.

Az elektromos melegítő eszközökről mit lehet írni? A segítséget nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: Az elektromos áram hõhatását használják különbözõ elektromos melegítõ eszközök.Pl: vasaló, elektr. fõzõlap, melegítõk... Az elektromos melegítõ eszközökbe fûtõszálként nagy ellenállású huzalt építenek be.

Az elektromos áram hõhatását használják különbözõ elektromos melegítõ eszközök.Pl: vasaló, elektr. fõzõlap, melegítõk... Az elektromos melegítõ eszközökbe fûtõszálként nagy ellenállású huzalt építenek be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Már ezzel is nagyon sokat segítettél.:D

Avent kézi mellszívóból lehet elektromosat csinálni? Rárakható az elektromos fej?

Barátn?mt?l kapnék egy Avent elektromos mellszívó fejet. Azért csak a fejet, mert a többi rész már nagyon el van használva. Ha veszek egy kézi Aventet, rá tudom rakni azt az elektromos fejet? Mert így gyakorlatilag lenne egy elektromos mellszívóm egy kézi áráért. Volt már aki így oldotta meg? Lehetséges így?

Legjobb válasz: persze, nekem is ilyen van. Az Avent elektromos mellszívója, de kézivé is átalakítható. Mielõtt megkaptam kézivel fejtem, de pont ugyanolyan volt mint ami az elektromos komplatt szettben.

persze, nekem is ilyen van. Az Avent elektromos mellszívója, de kézivé is átalakítható. Mielõtt megkaptam kézivel fejtem, de pont ugyanolyan volt mint ami az elektromos komplatt szettben.


Sokszor érzem úgy, hogy van még bőven tej a mellemben, de a kézi mellszívó nem szív ki többet. Az elektromos jobb lehet ebből a szempontból?

Minden szoptatás után fejek még kézi mellszívóval is, de többször is éreztem úgy, hogy lenne még mit szívni, de hiába masszírozgatom a mellem, nem jön több tej. A kézi fejés nekem egy rémálom, minden úszik és ragad a tejben, ezért gondoltam arra, hogy érdemes lenne kipróbálni egy elektromos mellszívót is. Milyen tapasztalataitok vannak: jobban kiüríti az elektromos a melleket?

Legjobb válasz: szia, én most álltam át kézirõl elektromosra, de azért, mert ínyhüvelygyulladásom lett a sok fejéstõl. Nekem az a tapasztalatom, hogy az elektromos sem szívja ki jobban.

szia, én most álltam át kézirõl elektromosra, de azért, mert ínyhüvelygyulladásom lett a sok fejéstõl. Nekem az a tapasztalatom, hogy az elektromos sem szívja ki jobban.
szerintem az elektromos jobb, más a tölcsér. szóval végül is egy másik kézi is lehet jó, de akor minek erõlködni? a gépi Medela egy álom. én 7 félét próbáltam és ez vált be, de a kézije is jobb, mint a többi, szóval Medela.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is Medela Swing típusún gondolkodom. Kicsit drága, de úgyis több babát tervezünk. Örülök, hogy bevált, remélem, nekem is jó lesz. Köszönöm!
Az elektromos szerintem csak kényelmesebb, de nem fog kiszívni sokkal többet. Én csak elektromossal fejtem és nekem is az volt az érzésem, hogy van még tejem, de már nem szív többet.
Betti válasza: Én anyatejleadó vagyok, naponta 1200 ml-t fejek le plusszban.Kipróbáltam többféle mellszívót, elõször kézit, majd két elektromosat is, egyik sem szívta ki rendesen.Azóta kézzel fejek, 200 ml 10 perc alatt lejön, sõt mióta így fejek 600 ml-vel szaporodott a tejem.Csak bele kell jönni és nem lesz minden tejes.De ha nincs hozzá kedved, akkor próbáld ki az elektromosat, bár az sem hiszem, hogy többet le fog szívni. Üdv
Nekem az Avent elektromos nagyon bejött. Többfélét kipróbáltam, Medelát is, majdnem leszakadt a mellem, de egy csepp se jött ki. :O Aventtel meg vajpuhára lefejtem, nyolc hónapig úgy tápláltam a kicsimet, mert nem tudtam szoptatni.
Kérdezõ, nem a mellszívóval van a gond szerintem, hanem azzal, hogy a második (többedik) tejleadó-reflexet már nehezebb beindítani! Figyeld csak meg, a szopizó babádnak is tovább tart kiszívnia (megindítania) ezt a hátsó részt, mint az elejét. De ez teljesen normális dolog. Szerintem, mielõtt súlyos ezreket költenél egy újabb (talán felesleges) gépre, olvass utána a hatékony kézi fejésnek, de legalábbis azt tudd, hogyan lehet kézzel kiváltani/segíteni a reflexet! Lehet, hogy annyi is elég lenne, hogy amikor látod, hogy nem jön már a tej fejés közben, csak rámasszírozol egy kicsit, és pár perc múlva tovább tudnál fejni...

Ha a szemfogam jobban elvan szinezodve mint a tobbi, akkor azt lehet, hogy naponta 5 percet csak azt az egy fogat tisztitom az elektromos fogkefevel (fogzomancot így tonkre teszem)?

Oralb vitality elek.fogkefet hasznalok es most blend a med 3d white luxe fogpasztat hasznalok. Mar egy het utan feheredet.(fogpasztanak koszonhetoen,mivel a fogkefet mar regota hasznalom)

Legjobb válasz: A szemfog mindig sötétebb a többi fognál, mert ezen a legvastagabb a zománcréteg, szóval nem hinném, hogy ér is valamit a dolog. De egyébként elektromos fogkefével kárt nem tudsz benne tenni, feltéve, ha nem mozgatod a fogkefét a fogadon, hanem csak ráhelyezed, ahogyan azt az elektromos fogkeféknél kell.

A szemfog mindig sötétebb a többi fognál, mert ezen a legvastagabb a zománcréteg, szóval nem hinném, hogy ér is valamit a dolog. De egyébként elektromos fogkefével kárt nem tudsz benne tenni, feltéve, ha nem mozgatod a fogkefét a fogadon, hanem csak ráhelyezed, ahogyan azt az elektromos fogkeféknél kell.
Hát a fogzománc az igen kemény anyag és azt csak egy másik igen erõs anyag tudná sérteni. Mint pl egy másik fogzománc vagy keményebb anyag. És mivel a fogkefe nem keményebb, így sztem semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: KOSZI SZEPEN (Y)(Y)

Melyik a jobb és miért? A kézi vagy az elektromos mellszívó? Az Avent kézi mellszívóval elegendő tejet le lehet fejni?

Legjobb válasz: Az az igazság, õszinte leszek, hogyha vkinek van teje ,annak mindegy h kézi vagy elektromos, akár saját kezûleg is tud fejni. (Sokan egyébként ezt mondják a legjobb módszernek, mert közben át lehet masszírozni vele a mellet). Amíg volt rendesen tejem, kézivel fejtem és meg voltam elégedve vele.

Az az igazság, õszinte leszek, hogyha vkinek van teje , annak mindegy h kézi vagy elektromos, akár saját kezûleg is tud fejni. (Sokan egyébként ezt mondják a legjobb módszernek, mert közben át lehet masszírozni vele a mellet). Amíg volt rendesen tejem, kézivel fejtem és meg voltam elégedve vele.
Nekem elektromos van, császárral szültem egy hete, és csak fejek. Ehhez képest ott tartok, hogy 3 óránként már 1 dl jön :-) szóval IGEN! Arra figyelj, hogy a hátsó részekhez nem elég a szívás erõ, ezért a végén kicsit kézzel segíts be!
Elõzõ vagyok, bocs, félreértettem a kérdésed. A kézivel is eleget lehet szívni, ismerõs anyuka ugyanilyen helyzetben csak kézi Aventtel fej, hasonló eredménnyel. Kitartás!
Nekem kézi Avent volt elõször, le lehet vele szívni rendesen a tejet, nagyon jó, de csak akkor jó az, ha csak a szoptatás utáni maradék tejet akarod vele leszívni, mert baromi fárasztó. nekem muszáj volt vennem egy gépit, mert a babám nem szopott, és így napi 7-8x fejtem 10-20 perceket, nem bírta a kezem. A gépi nekem nagyon bejött, be tudod állítani, hogy milyen ritmusban szívja, mint a kisbabád. Arra kell figyelni, hogy van benne 2 db szilikon alkatrész, hogy azok ne sérüljenek, mert akkor nem szív rendesen, amúgy nagyon megbízható, nekem sikerült a vaterán olyat megcsípnem, ami még garanciális is volt, 15ezerért! Nézz körül ott is, utána ugyanannyiért el is tudtam adni még! :-)

Az elektromos csatlakozóban van egy fázis, és egy null vezeték (+földelés). Hogy lehet, hogy mindegy hogy hogy csatlakoztatunk egy elektromos készüléket? Elvileg ott is fázis és nulla van nem?

Legjobb válasz: Azért lehet mert a hálózatban váltakozó áram van aminek iránya és intenzitása periódusonként változik. Ja és a földelést nem tudod máshova csatlakoztatni mert abból már tényleg baj lenne.

Azért lehet mert a hálózatban váltakozó áram van aminek iránya és intenzitása periódusonként változik. Ja és a földelést nem tudod máshova csatlakoztatni mert abból már tényleg baj lenne.
Mert váltóáram. Nagy vonalakban úgy mondhatnám, hogy le akarod rázni a morzsát a terítõrõl, 2 kezed van, de csak az egyikkel rázod (mert lusta vagy). Tök mindegy, hogy melyikkel, teszed, mindkét verzióban le lesz rázva. Kb. emiatt mindegy hogy dugod be.
Amelyik készüléknél számít a fázis-null sorrend ott olyan dugaszt is használnak (földelésesset). Különben mindegy hogy hova és hogyan dugod be, mert mindenhol 230V/50Hz a feszültség.
3/3-as tévedsz, mert a földeléses, azaz a DVF (dugaszoló villa földelt) azt mindkét pozicíóban bedughatod. A külföldi szabványban vannak olyan dugvillák, amiket nem lehet, csak egy pozicíóban csatlakoztatni. Egyébként vannak fázisfüggõ készülékek, Pl.: cirkó. Az el sem indul, ha nem a megfelelõ kábelen kapja a fázist, pedig váltóáramot igényel.

Az elektromos mellszívóknak lehet állítani a szívóerejét? Nem fáj jobban mint a kézvel?

Vettem egy kézit ami nagyon olcsó volt, 1200 Ft, jó de olyan vákumja van, hogy meger?ltet?dtek a tejcsatornák és alig tudtam utána üvöltés nélkül cicre tenni.

Legjobb válasz: Igen lehet állítani az erösséget.Nagyon jó,én ajánlani tudom az elektromosat.ha van elegendö tejed,akkor ne fejjél.Legalábbis e´n csak addíg fejtem,amíg megnem indult rendesen a tejem.

Igen lehet állítani az erösséget.Nagyon jó, én ajánlani tudom az elektromosat.ha van elegendö tejed, akkor ne fejjél.Legalábbis e´n csak addíg fejtem, amíg megnem indult rendesen a tejem.
Ajanlom az Avent elektromos mellszivot, nekem az van, a szivoerejet nem lehet allitani, csak a sebesseget, de egyaltalan nem faj, es automata modban a beallitott sebesseggel sziv. 10 perc alatt 100 ml siman lejon.
bocsi, az elozo valaszolo vagyok, a szivoerejet te allitod be a pumpaval, es az automata megjegyzi. Szoval a szivoero is allithato.
nekem medela van, azon állíthatod a szívóerõsséget és olcsóbb, mint az avent. Azt nem tudom, jobb-e, de nekem bevált, én szeretem.
Nekem Medela Mini Electric-em van, ez egy elektromos mellszívó. Lehet állítani a szívás erõsségét és egyáltalán nem fáj a fejés, és hamar le is szívja. Volt kézi elõtte, azzal nem jött egy csepp tej sem és ember kínzás volt. 16 hónapos szopizó kislány anyukája vagyok.

Castle clash nevû játékban hogyan lehet ágyú tornyor vagy azt az elektromos tornyot venni?

Legjobb válasz: Fel kell fejleszteni a védõtornyot 10-esre aztán ha tovább akarod fejleszteni, választhatsz, hogy elektromos toronnyá, ágyú toronnyá, vagy olyan nyíl toronnyá akarod fejleszteni.

Fel kell fejleszteni a védõtornyot 10-esre aztán ha tovább akarod fejleszteni, választhatsz, hogy elektromos toronnyá, ágyú toronnyá, vagy olyan nyíl toronnyá akarod fejleszteni.

Hogyan lehet változtatni az elektromos mezõt? (mágneses mezõ létrehozásához) Tesla tekercsnél ha csak a levegõbe jön létre áram akkor ott pontosan mi is történik?

Legjobb válasz: Mágneses mezõ által létrehozott elektromos mezõ milyen gyorsan tûnik el ha meg szüntetjük a mezõ változtatását?

A kérdező hozzászólása: Mágneses mezõ által létrehozott elektromos mezõ milyen gyorsan tûnik el ha meg szüntetjük a mezõ változtatását?
A kérdező hozzászólása: A mágneses vagy elektromos mezõnek van valamilyen hatása az azt létrehozó dolgot? Tehát hogy a központban is van-e hatása?
A kérdező hozzászólása: több mint 1 hónap és semmi
persze hogy semmi mert tök zavar az egész :D mágneses mezõ nem hoz létre elektromos mezõt.. az elektromos mezõt többféle képp lehet változtatni, például a tekercs feszültségével vagy menetszámával.. a frekvenciával pedig a mezõ sebességét.. a tesla tekercs gyakorlatilag egy transzformátor ami nagy feszültségû, kis áramerõsségi villámokat állít elõ és ez az általad "levegõbe létrejövõ áram"..
A kérdező hozzászólása: A mágneses az "mágneses mezõ változása elektromos mezõt hoz létre". A tesla spirálnál az elektromos kisülések a statikus elektromosság miatt vannak?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!