Találatok a következő kifejezésre: Az elektromos a kézi mellszívó a (22 db)

Császárral fogok szülni, és ha tej nem indul be könnyen használ valamit a kézi mellszívó? Vagy csak az elektromos?

sajnos elektromosra nincs pénzem és kézit is használtan fogok venni, de avval ugyan olyan jól beindulhat a tejem mint az elektromossal? melyiket ajánlanátok?

Legjobb válasz: Én ugyan simán szültem de elmondom szoptatós teát ittam a kórházban meg kézi mellszívót használtam.

Én ugyan simán szültem de elmondom szoptatós teát ittam a kórházban meg kézi mellszívót használtam.
Én kézi mellszívót használtam és nagyon jó volt. Amúgy van homeopátiás tejszaporító bogyó is, keress rá!
Én kétszer is szültem császárral, és a tej minden probléma nélkül beindult, a lányomnál úgyszintén - nem valószinü, hogy emiatt nem lenne tejed. Az meg mindegy, hogy milyen mellszívó - ha csak kézzel fejsz, az is elég.
Ne idegeskedj, a császáros szülés után is ugyanakkora esélyed van arra, hogy beindul a tej, mintha simán szülnél, ui. a lepény leválása (leválasztása) után szabadulnak fel a tejtermelést beindító hormonok...barátnõm 2x szült császárral, mindkétszer a 3. napon úgy beindult a teje, hogy alig gyõzte fejni..a lányát 2 évig szoptatta, a kisfiát 1 évig, mert a pici leválasztotta magát..szóval nem a szülés módján múlik. A kézi mellszívó is jó, ha jól használod...
A kérdező hozzászólása: az elsõ szülésem is császár volt kb 2 hét után tudtam lefejni elektromos mellszívóval 5ml még annyit sem és ez eltartott legalább 1 órát.... remélem tényleg jobb lesz, mert szeretném majd szoptatni a picit majd iszom tej serkentõ teát is köszi
Nekem is 2 császárom volt, zavartalanul megindult a tejtermelõdés. A mellszívóról csak annyit hogy szerintem a kézi jobb mint az elektromos bár ez lehet hogy egyénfüggõ:) Nekem medelam van. Jó babavárást:) )
Szia! Én természetes módon szültem, de 2hétig nem tehettem cicire a babámat.Betegen született és sokáig intenzív osztályon feküdt.Teljesen bepánikoltam, hogy mi lesz a tejjel.Sima kézi mellszívóm van (legolcsóbb) és azt használtam.Ittam tejserkentõ teát és szedtem homeós bogyót.5, 5hónapos a babám és csak szopik.Veled sem lesz semmi baj.Minden jót kívánok és sok-sok tejet :-)
Én 6 napja szültem császárral, nagyon sok energiámba került, hogy azonnal, mûtét után elkezdjem szoptatni (nem is tudtam jól mellre tenni, mert nekem is fájt mindenem+nem tudtam mozogni rendesen). Azután mindig amikor kihozták, erõltettem a szopit, ha aludt, felébresztettem. A gyerekágyas osztályon magamnál tartottam éjjel-nappal, hogy mindig tudjam szoptatni és ne tápszerezzék...Kisebesedett, hólyagosodott a cicim...DE a végeredmény: 40 ml-t evett amikor kijöttünk, azóta óránként szinte 50-60 millit ad a cicim és tovább nõ a mennyiség. Megéri vele szenvedni!!!:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat tényleg mindent megteszek hogy most sikerüljön! Köszönöm mégegyszer

Az elektromos mellszívó hatékonyabb, mint a kézi (nekem Avent pumpás van)?

Csak szopizás után fejek, azért, h. serkentsem a tejtermelést. Most 3 hetes a babám, gyakran bealszik szopi közben és nem eszik eleget. Ezért kell fejnem. 2-3 óránként szoptatom, ahogy igényli.

Legjobb válasz: Nekem jobb volt az elektromos.

Nekem jobb volt az elektromos.
Nekem nem vált be. Gyengén, lassan szívott, és nagyon hangos. Ráadásul egy idõ után hiába mostam bebüdösödött.
JObb, csak nem az aventes hanem a medela, nekem az aventes semmit nem szívott ki.
2. vagyok nekem Medela volt. Úgy látszik mindenkinek más a jó.
biztos, hogy jobb..csak azért eléggé drága! nekem avent kézi van..de meg vagyok vele elégedve .
http://mellszivo.hupont.hu/14/philips-avent-isis-elektromos-.. Nekem ilyen van!Nagyon bevált, meg vagyok elégedve vele. Ez ugye elektromos, és nagyon könnyen dolgozik egyedül. Mi szeretjük!!Csak ajánlani tudom!

Az elektromos mellszívóknak lehet állítani a szívóerejét? Nem fáj jobban mint a kézvel?

Vettem egy kézit ami nagyon olcsó volt, 1200 Ft, jó de olyan vákumja van, hogy meger?ltet?dtek a tejcsatornák és alig tudtam utána üvöltés nélkül cicre tenni.

Legjobb válasz: Igen lehet állítani az erösséget.Nagyon jó,én ajánlani tudom az elektromosat.ha van elegendö tejed,akkor ne fejjél.Legalábbis e´n csak addíg fejtem,amíg megnem indult rendesen a tejem.

Igen lehet állítani az erösséget.Nagyon jó, én ajánlani tudom az elektromosat.ha van elegendö tejed, akkor ne fejjél.Legalábbis e´n csak addíg fejtem, amíg megnem indult rendesen a tejem.
Ajanlom az Avent elektromos mellszivot, nekem az van, a szivoerejet nem lehet allitani, csak a sebesseget, de egyaltalan nem faj, es automata modban a beallitott sebesseggel sziv. 10 perc alatt 100 ml siman lejon.
bocsi, az elozo valaszolo vagyok, a szivoerejet te allitod be a pumpaval, es az automata megjegyzi. Szoval a szivoero is allithato.
nekem medela van, azon állíthatod a szívóerõsséget és olcsóbb, mint az avent. Azt nem tudom, jobb-e, de nekem bevált, én szeretem.
Nekem Medela Mini Electric-em van, ez egy elektromos mellszívó. Lehet állítani a szívás erõsségét és egyáltalán nem fáj a fejés, és hamar le is szívja. Volt kézi elõtte, azzal nem jött egy csepp tej sem és ember kínzás volt. 16 hónapos szopizó kislány anyukája vagyok.


Az elektromos mellszívó jobban kiszívja a tejet a ciciből mint a kézi?

Avent kézim van, de elég fárasztó ezzel, és nem vagyok biztos benne hogy jól kiszívja. Érdemes venni elektromosat? Ha igen melyiket?

Legjobb válasz: nem. És nekem semmilyen gép nem vált be, így megtanultam kézzel fejni.

nem. És nekem semmilyen gép nem vált be, így megtanultam kézzel fejni.
Nem érdemes.Tapasztalatból mondom.
Nekem minkettõ van.Pesztonka az elektromos, fenét nem ér.A kézit jobb szeretem.
A kérdező hozzászólása: Kaptam egy Avent elektromosat. Eddig egyszer próbáltam, nagyon kényelmes volt és nem volt fárasztó. Remélem be fog válni! Köszi a válaszokat!
Az elektromos Aventest át tudod váltani kézire is ha esetleg még se jön be. Sokkal gyorsabb a kézi részével fejni hamaarabb le tudod szívni a tejet. az elektromos nagyon lassú és nem szív olyan erõteljesen.Nekem ha kézivel csináltam lejött 200 ml tej is ha meg a gépi részét használtam akkor csak 40 ml jött le. nem mindegy. Hozzá tenném nekem nagyon sok tejem volt. És sok mindent ki próbáltam az Avent kézire esküszök.

Melyik jobb mellszívó, az elektromos vagy a kézi-pumpás?

Mellszívót szeretnék vásárolni és nem tudom milyet vegyek.

Legjobb válasz: Én kézi mellszívót használtam, nagyon drágának találtam az elektormosat, de ha lesz következõ baba, akkor remélem már jobb anyagi helyzetünk lesz, és akkor feltétlenül elektromosat veszek. A kézit nem szerettem nagyon, ezért a két kis mancsommal fejtem, azzal elég könnyû volt, bár kissé fárasztó, de jól kiürítettem magamnak a mellem, pedig amíg nem próbáltam, azt hittem, hogy ez lehetetlen és én nem vagyok erre képes, de nem nehéz. A kézi mellszívómat gyógyszertárban vettem. Ha legközelebb vennék elektromosat, akkor Aventosat vennék, nagyon szeretem ezt a márkát, és ehhez rögtön hozzá lehet csavarni az Aventos cumisüveget is, tehát a tej rögtön belemegy.

Én kézi mellszívót használtam, nagyon drágának találtam az elektormosat, de ha lesz következõ baba, akkor remélem már jobb anyagi helyzetünk lesz, és akkor feltétlenül elektromosat veszek. A kézit nem szerettem nagyon, ezért a két kis mancsommal fejtem, azzal elég könnyû volt, bár kissé fárasztó, de jól kiürítettem magamnak a mellem, pedig amíg nem próbáltam, azt hittem, hogy ez lehetetlen és én nem vagyok erre képes, de nem nehéz. A kézi mellszívómat gyógyszertárban vettem. Ha legközelebb vennék elektromosat, akkor Aventosat vennék, nagyon szeretem ezt a márkát, és ehhez rögtön hozzá lehet csavarni az Aventos cumisüveget is, tehát a tej rögtön belemegy.
Nekem elektromos van, 10 ezerért vettem. Nagyon jó, de én csak 1 napig használtam. Eladom Neked 6 ezerért. Ha érdekel írj privit.
Szia! Egyetértek az elõzõvel. Én is aventeset vennék, mert most medela-t vettem és nem jó, de már drága mulatság lenne beruháznom egy másikra.Fáj is, nem is szív mindig... De mindenképpen elektromosat, lerövidül a fejési idõ és szépen kiszívja. Ja, és nem mindegy az se, hogy fejed valamibe majd átöntöd üvegbe, hogy odaadd a babának, ha nem kell mind átöntöd megint ... és sok pocsékba megy, amiért megküzdöttél!:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ és mennyi egy ilyen Aventos mellszívó?
A kérdező hozzászólása: Érdekel, csak nem tudom, hogyan irjak privit...:(
A kérdező hozzászólása: A 2.válaszolónak üzenem, hogy csörögjön rám ezen a számon:06-70-294-8568 és visszahívom, köszi:)
Szerintem, ha az egész tejet kell lefejnie valakinek (pl. nekem, mert a baba nem hajlandó szopni), akkor mindenképpen elektromosat kéne venni, a kézivel én csak 3 napig bírtam. Ha a maradék tejet kell csak leszívni, akkor jó a kézi is. Szerintem. Nekem is Aventes van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Persze, jó drága...
Én pesztonkát vettem 9500ért és ráadásul orjárat tisztító is van benne.ill.rá lehet csatlakoztatni.Én sok felõl csak dícséretet hallottam róla.Amúgy magyar gyártmány.Sztem így nem sok, hogy kettõ az egyben van:) és cumisüvegbe feji a tejet.

Melyik a jobb és miért? A kézi vagy az elektromos mellszívó? Az Avent kézi mellszívóval elegendő tejet le lehet fejni?

Legjobb válasz: Az az igazság, õszinte leszek, hogyha vkinek van teje ,annak mindegy h kézi vagy elektromos, akár saját kezûleg is tud fejni. (Sokan egyébként ezt mondják a legjobb módszernek, mert közben át lehet masszírozni vele a mellet). Amíg volt rendesen tejem, kézivel fejtem és meg voltam elégedve vele.

Az az igazság, õszinte leszek, hogyha vkinek van teje , annak mindegy h kézi vagy elektromos, akár saját kezûleg is tud fejni. (Sokan egyébként ezt mondják a legjobb módszernek, mert közben át lehet masszírozni vele a mellet). Amíg volt rendesen tejem, kézivel fejtem és meg voltam elégedve vele.
Nekem elektromos van, császárral szültem egy hete, és csak fejek. Ehhez képest ott tartok, hogy 3 óránként már 1 dl jön :-) szóval IGEN! Arra figyelj, hogy a hátsó részekhez nem elég a szívás erõ, ezért a végén kicsit kézzel segíts be!
Elõzõ vagyok, bocs, félreértettem a kérdésed. A kézivel is eleget lehet szívni, ismerõs anyuka ugyanilyen helyzetben csak kézi Aventtel fej, hasonló eredménnyel. Kitartás!
Nekem kézi Avent volt elõször, le lehet vele szívni rendesen a tejet, nagyon jó, de csak akkor jó az, ha csak a szoptatás utáni maradék tejet akarod vele leszívni, mert baromi fárasztó. nekem muszáj volt vennem egy gépit, mert a babám nem szopott, és így napi 7-8x fejtem 10-20 perceket, nem bírta a kezem. A gépi nekem nagyon bejött, be tudod állítani, hogy milyen ritmusban szívja, mint a kisbabád. Arra kell figyelni, hogy van benne 2 db szilikon alkatrész, hogy azok ne sérüljenek, mert akkor nem szív rendesen, amúgy nagyon megbízható, nekem sikerült a vaterán olyat megcsípnem, ami még garanciális is volt, 15ezerért! Nézz körül ott is, utána ugyanannyiért el is tudtam adni még! :-)

Elektromos mellszívók közül melyiket ajánlanátok? Most avent kézim van, de sokat fejek és sztem egyszerűbb lenne egy elektromossal. Az leglaább olyan hatásos ugye mint a kézi?

Legjobb válasz: 2 terhességet szolgált ki a TIGEX mellszívóm.Nekem nagyon bevált,remélem ha lesz 3.baba sokat tudom majd használni újra.Brendonban fellelhetõ!

2 terhességet szolgált ki a TIGEX mellszívóm.Nekem nagyon bevált, remélem ha lesz 3.baba sokat tudom majd használni újra.Brendonban fellelhetõ!
Szia! Nekem nem valt be az elektromos. En is kezivel kezdtem, aztan vettem elektromosat, de eggyaltalan nem voltam megelegedve vele. Maradtam a kezinel..mar 8 honapja. Az elejen en is ugy gondoltam, ahogyan te, hogy surun kell fejnem, es lehet hatekonyabb is lenne, de kb a 3.honaptol mar napi 3x fejek csak es kb fel orat tart (kettot egyszerre fejem)
Én elektromos NUK-ot használtam 9 hónapig! Teljesen elégedett voltam vele, pedig nem keveset használtam.
Szia! Nekem Avent elektromos és kézim is van mert egyszerre fejem a két cicit de én meg vagyok vele elégedve. A kézivel gyorsabban jön a tej de jobban is fáj mint az elektromossal.
Én 13 hónapja használok elektromosat. Nekem bevált. Amikor kézi pumpással fejtem, majdnem ínhüvelygyulladást kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elég megoszlóak a véleméynek.:) Vajona típustól függ vagy mitõl, hogy beválik-e?
nekem pesztonka elektromos mellszívom van, 6hónapoig használtam, nagyon sokat segített.utána áttértem a kézi fejésre, mert már untam a sok fertõtlenítést.nagyon jó ha az ember lány megtanul a korházban kézzel fejni...:-D
Nem hiszem, hogy tipustol fuggo, nekem Nuk-os elektromos volt, es nem valt be. Fenti valaszolonak meg bevalt. Szerintem ha megszokod a kezit, aztan mar nem tunik az elektromos olyan jonak.

Az elektromos mellszívó sokkal hatékonyabb, mint a kézi?

Avent kézi melllszívóm van, meg vagyok vele elégedve, szépen tudok vele fejni. Viszont eddig csak ritkán használtam, ahhoz, hogy el tudjak tenni plusz tejet, most pedig a fiam már nem nagyon hajlandó szopizni, így naponta többször kell használnom. Így viszont elég sok időt vesz el, mire lefejem vele a tejet, naponta 2-nél többször nem nagyon van időm rá, ez pedig kevés. Az elekrtomosra megérné beruházni? Ha igen, melyik fajtára?

Legjobb válasz: Eddigi mellszívós kérdések és válaszok alapján azt kell mondjam ez teljesen egyéni. Nekem pl. kézivel egyáltalán semmi nem jött (Aventem van), Medelea elektromossal gond nélkül tudtam fejni. Lehet elektromossal gyorsabban menne neked is, és akkor 2-nél többször tudnál fejni. De ezt nem tudhatod elõre. Nem tudsz esetleg kölcsönkérni valakitõl egy elektromosat hogy kipróbáld?

Eddigi mellszívós kérdések és válaszok alapján azt kell mondjam ez teljesen egyéni. Nekem pl. kézivel egyáltalán semmi nem jött (Aventem van), Medelea elektromossal gond nélkül tudtam fejni. Lehet elektromossal gyorsabban menne neked is, és akkor 2-nél többször tudnál fejni. De ezt nem tudhatod elõre. Nem tudsz esetleg kölcsönkérni valakitõl egy elektromosat hogy kipróbáld?
Szia! Nekem Aventes van, olyan amit hálózatról és elemmel is mûködtethetõ. Ha akarom kéziként is mûködik. Még a fiammal a kórházban voltam, amikor kellett, és mivel nem tudtam elektromosan használni (valamit nem jól raktam össze), kézi üzemmódban fejtem. Otthon már gépi módon. sokkal gyorsabb volt, és a csuklóm se ment tropára (a fiamnál nagyon sokat fejtem, mert kezdetben nem is szopizott). Elég gyors is, mondjuk én mindig rászámolok idõt, mert jól kifejtem/kifejem mindig. Amúgy ha a fiad kezdi leválasztani magát, akkor ne fejd le az összes tejet, mert a szervezeted nem tud reagálni a csökkent tejigényre. Csak annyit fejjél le, hogy ne gyulladjon be a cicid. Néhány nap alatt beáll, és nem termelõdik már annyi tej.
A kérdező hozzászólása: Kisfiam 3 hónapos, és egy hete nem akar szopizni, viszont szeretném még tejjel táplálni, amíg van. Ezért keresnék egy hatékonyabb megoldást, mert elég fárasztó naponta többször a kézivel fejni. Köszi az eddigi válaszokat! Sajnos nem tudok kölcsönkérni senkitõl :(
nekem a kézi sokkal jobban bejött! Többet tudtam vele fejni, mint az elektromossal, és hamarabb is!
A szopisztrájk egy ideig szokott tartani. Keress fel egy szoptatási tanácsadót. Az elektromost könnyebb használni (nem kell neked pumpálni, adép elvégzi helyetted), fõleg ha egyszerre kettõ cicit lehet vele fejni. Nekem kézi van, de csak a tejleadóreflex beindításához kell, utána kézzel lefejem magamnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, akkor maradok a kézinél! Ki tudja, meddig fogadja el, ezzel pedig szépen ki tudom üríteni, úgy érzem. A sztrájk 5 napig tartott úgy igazán, de azóta sem akar nagyon szopizni, már egy hete kínlódunk. Ha nagy nehezen szopizik, akkor is max 60-80 ml-t, de utána éhes marad, viszont szopizni nem akar.. Már túl vagyok a szoptatási tanácsadón, sok mindent kipróbáltam, még egy darabig próbálkozok, aztán ha nem megy, kapja cumisüvegbõl. Sajnos ezeknek a próbálkozásoknak mindig sírás a vége, így nem látom sok értelmét.
http://valaszkereso.nlcafe.hu/szakertonk/326621 Õt nagyon tudom ajánlani szopi ügyben. Kitartás. Elektromos mellszívók közül a medelát ismerem: http://yoops.hu/content/medela-elektromos-mellsz%C3%ADv%C3%B.. Az a tapasztalatom, hogy az árammal mûködõk jobban szívnak, mint az akkumulátorosak, viszont az áruk is drágább. Nekem a kézi is hatékonynak bizonyult, tejcsatorna elzáródás miatt az egyik mellemet hosszabb ideig csak kézivel fejtem, és még sikerült feljebb tornáznom a mennyiségen is.

Az elektromos mellszívónak mik az előnyei a kézivel szemben? Melyik "márkát" érdemes megvenni?

Legjobb válasz: Szia! Igaz még nem próbáltam mellszívót, de nekem minden ismerõsöm a madelát ajánlja és kézibe! (A kórházba is ilyen van nállunk, igaz, hogy az elektromos.) Saját magadnak állíthatód az erõsségét! http://www.tiva-med.hu/kepek/medela1.jpg Nekem ilyenem van! Remélem tudtam segíteni, de minden embernek másik jó! 27h Km

Szia! Igaz még nem próbáltam mellszívót, de nekem minden ismerõsöm a madelát ajánlja és kézibe! (A kórházba is ilyen van nállunk, igaz, hogy az elektromos.) Saját magadnak állíthatód az erõsségét! http://www.tiva-med.hu/kepek/medela1.jpg Nekem ilyenem van! Remélem tudtam segíteni, de minden embernek másik jó! 27h Km
37h Km
2 nagy elõnye van: nem fáj tõle a kezed és lehet közben mást is csinálni, pl olvasni vagy játszani a babával, netezni :) Én aventet használtam, megváltás volt.
Akkor jó az ekeltromos, ha nagyobb mennyiséget kell lefejned, neadjisten az egészet (mint nekem). Akkor tányleg megváltás. Én úgy értékeltem. Addig napi 4-5 órán keresztül csak pumpáltam, csoda, hogy nem kaptam ínhüvelygyulladást. Avent kézirõl váltottam Avent elektromosra. Szerintem tökéletes.
Az avent elektromos szuper, minimum a duplája jött le nekem, mint az avent kézivel. Én rengeteget fejtem, mert a lányom 8 hós koráig csak anyatejes volt és szoptatni nem tudtam. Napi 6-8 órát fejtem, ezt kézivel nem bírtam volna.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm, nagyon hasznos volt minden válasz!

Az elektromos vagy a kézi mellszívó a hatásosabb és a kevésbé fájdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a kézi mellszívó hatásosabb,de az elektromos kevésbé fájdalmas.Ha még kismama vagy,masszírozással tudod edzeni,hogy majd kevésbé fájjon.A cél érdekében mindent meg lehet szokni.

Szia! Nekem a kézi mellszívó hatásosabb, de az elektromos kevésbé fájdalmas.Ha még kismama vagy, masszírozással tudod edzeni, hogy majd kevésbé fájjon.A cél érdekében mindent meg lehet szokni.
Én kézit használtam és hatásos volt. Az elektromos állítóag, ha nem jól van beállítva, nagyon ki tudja sebesíteni a mellbimbót, viszont jó erõsen kiszippantja a tejet. Magánvéleményem szerint nem érdemes sok pénzt költeni rá, mert elég kevés ideig kell nap mint nap használni.
Én nem tudtam szoptatni, így fejnem kellett a tejet. Mi béreltünk egy Medela elektromosat és nagyon jó volt, de volt mellette egy Avent kézi, ha mentünk valahova egyszerûbb volt és az is jó. Elsõ napokban mindkettõvel fájt, de a gép erõsségét lehet szabályozni és így egyre nagyobbra állítani. Második babánál vettem egy BIBI elektromost, de az nem jó, mert folyamatosan szívott nem úgy ritmikusan mint a másik kett( meg a baba)
nekem Avent kézi volt. majdnem olyan hatásosan "szívott" mint a kisfiam. Nekem csak akkor fájt amikor be volt gyulladva a mellem. A szívás maga kicsit talán fura az elején, de majdnem olyan mint amikor a kisbaba szopik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!