Találatok a következő kifejezésre: Az elektromos a (563 db)

Az Avent mellszívó tényleg nagyon jó? A kézi változat vagy az elektromos a hatékonyabb?

Legjobb válasz: Az Avent termékek mind nagyon jók, a cumisüvegek és az ételmelegentartók is. De mellszívót szerintem nem nagyon éri meg megvenni, mármint ezt a fajtát, mert elég drága. Jobban jársz, ha a patikában veszel egy egyszerû, pumpás változatot, hiszen úgyis csak kb. egy hónapig kell renszeresen használni (amikor a maradék tejet szopizás után lefejed, hogy ne okozzon gyulladást), utána már csak néha néha lehet rá szükség. Nekem két hónapos a fiam, és mióta rendesen beállt a tejelválasztás, kb. egyszer vettem elõ a mellszívót, amit nagyjából 3-4 hétig használtam.

Az Avent termékek mind nagyon jók, a cumisüvegek és az ételmelegentartók is. De mellszívót szerintem nem nagyon éri meg megvenni, mármint ezt a fajtát, mert elég drága. Jobban jársz, ha a patikában veszel egy egyszerû, pumpás változatot, hiszen úgyis csak kb. egy hónapig kell renszeresen használni (amikor a maradék tejet szopizás után lefejed, hogy ne okozzon gyulladást), utána már csak néha néha lehet rá szükség. Nekem két hónapos a fiam, és mióta rendesen beállt a tejelválasztás, kb. egyszer vettem elõ a mellszívót, amit nagyjából 3-4 hétig használtam.
Nagyon sok ismerõsöm dicséri. Az elekrtomosat nem ajánlom, mert az állítólag nagyon szív. Tény és való, hogy a kéiz lassabb és idõigényesebb is, de nem okoz olyat nagy fájdalmat.
Szerintem is túl drága, mi egy 4900 forintost vettünk ami teljesen jól szuperált.Meg az elején érzékenyebb a mellbimbó és lehet, hogy még egy kis kézi fejést is bevetsz majd, mert úgy érzed, hogy az nem annyira fájdalmas.(Nálunk ez bevált és azóta is szoptatom az öt hónapos kisfiamat szerencsére).
Az én babám nem hajlandó szopni mellbõl, ezért kénytelen vagyok az egészet lefejni. Kézi mellszívóval kezdtem, de 3 nap után vettem inkább egy gépit, mert kézivel nagyon fárasztó volt. Az elektromos Avent, és tényleg jó (na meg jó drága is). A kézi is jó volt (Canpol Babies), de csak maradék tej lefejésére. Szerintem.

Az elektromos mellszívó sokkal hatékonyabb, mint a kézi?

Avent kézi melllszívóm van, meg vagyok vele elégedve, szépen tudok vele fejni. Viszont eddig csak ritkán használtam, ahhoz, hogy el tudjak tenni plusz tejet, most pedig a fiam már nem nagyon hajlandó szopizni, így naponta többször kell használnom. Így viszont elég sok időt vesz el, mire lefejem vele a tejet, naponta 2-nél többször nem nagyon van időm rá, ez pedig kevés. Az elekrtomosra megérné beruházni? Ha igen, melyik fajtára?

Legjobb válasz: Eddigi mellszívós kérdések és válaszok alapján azt kell mondjam ez teljesen egyéni. Nekem pl. kézivel egyáltalán semmi nem jött (Aventem van), Medelea elektromossal gond nélkül tudtam fejni. Lehet elektromossal gyorsabban menne neked is, és akkor 2-nél többször tudnál fejni. De ezt nem tudhatod elõre. Nem tudsz esetleg kölcsönkérni valakitõl egy elektromosat hogy kipróbáld?

Eddigi mellszívós kérdések és válaszok alapján azt kell mondjam ez teljesen egyéni. Nekem pl. kézivel egyáltalán semmi nem jött (Aventem van), Medelea elektromossal gond nélkül tudtam fejni. Lehet elektromossal gyorsabban menne neked is, és akkor 2-nél többször tudnál fejni. De ezt nem tudhatod elõre. Nem tudsz esetleg kölcsönkérni valakitõl egy elektromosat hogy kipróbáld?
Szia! Nekem Aventes van, olyan amit hálózatról és elemmel is mûködtethetõ. Ha akarom kéziként is mûködik. Még a fiammal a kórházban voltam, amikor kellett, és mivel nem tudtam elektromosan használni (valamit nem jól raktam össze), kézi üzemmódban fejtem. Otthon már gépi módon. sokkal gyorsabb volt, és a csuklóm se ment tropára (a fiamnál nagyon sokat fejtem, mert kezdetben nem is szopizott). Elég gyors is, mondjuk én mindig rászámolok idõt, mert jól kifejtem/kifejem mindig. Amúgy ha a fiad kezdi leválasztani magát, akkor ne fejd le az összes tejet, mert a szervezeted nem tud reagálni a csökkent tejigényre. Csak annyit fejjél le, hogy ne gyulladjon be a cicid. Néhány nap alatt beáll, és nem termelõdik már annyi tej.
A kérdező hozzászólása: Kisfiam 3 hónapos, és egy hete nem akar szopizni, viszont szeretném még tejjel táplálni, amíg van. Ezért keresnék egy hatékonyabb megoldást, mert elég fárasztó naponta többször a kézivel fejni. Köszi az eddigi válaszokat! Sajnos nem tudok kölcsönkérni senkitõl :(
nekem a kézi sokkal jobban bejött! Többet tudtam vele fejni, mint az elektromossal, és hamarabb is!
A szopisztrájk egy ideig szokott tartani. Keress fel egy szoptatási tanácsadót. Az elektromost könnyebb használni (nem kell neked pumpálni, adép elvégzi helyetted), fõleg ha egyszerre kettõ cicit lehet vele fejni. Nekem kézi van, de csak a tejleadóreflex beindításához kell, utána kézzel lefejem magamnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, akkor maradok a kézinél! Ki tudja, meddig fogadja el, ezzel pedig szépen ki tudom üríteni, úgy érzem. A sztrájk 5 napig tartott úgy igazán, de azóta sem akar nagyon szopizni, már egy hete kínlódunk. Ha nagy nehezen szopizik, akkor is max 60-80 ml-t, de utána éhes marad, viszont szopizni nem akar.. Már túl vagyok a szoptatási tanácsadón, sok mindent kipróbáltam, még egy darabig próbálkozok, aztán ha nem megy, kapja cumisüvegbõl. Sajnos ezeknek a próbálkozásoknak mindig sírás a vége, így nem látom sok értelmét.
http://valaszkereso.nlcafe.hu/szakertonk/326621 Õt nagyon tudom ajánlani szopi ügyben. Kitartás. Elektromos mellszívók közül a medelát ismerem: http://yoops.hu/content/medela-elektromos-mellsz%C3%ADv%C3%B.. Az a tapasztalatom, hogy az árammal mûködõk jobban szívnak, mint az akkumulátorosak, viszont az áruk is drágább. Nekem a kézi is hatékonynak bizonyult, tejcsatorna elzáródás miatt az egyik mellemet hosszabb ideig csak kézivel fejtem, és még sikerült feljebb tornáznom a mennyiségen is.

Az elektromos melegítő eszközökről mit lehet írni? A segítséget nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: Az elektromos áram hõhatását használják különbözõ elektromos melegítõ eszközök.Pl: vasaló, elektr. fõzõlap, melegítõk... Az elektromos melegítõ eszközökbe fûtõszálként nagy ellenállású huzalt építenek be.

Az elektromos áram hõhatását használják különbözõ elektromos melegítõ eszközök.Pl: vasaló, elektr. fõzõlap, melegítõk... Az elektromos melegítõ eszközökbe fûtõszálként nagy ellenállású huzalt építenek be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Már ezzel is nagyon sokat segítettél.:D

Az elektromos és porszívós orrszívó közül melyik jobb? Pontosabban van-e olyan jó az elektromos, mint a porszívós?

Legjobb válasz: Szia. Szerintem a porszívós hatékonyabb, az elektromos csendesebb. Nálunk az elektromos akkor volt jó, amikor csak folyt a trutyi, de a sûrûjével az már nem tudott mit kezdeni. Ekkor váltottunk porszívósra, és nagyon bevált. Azóta ha meg csak folyik, törölgetjük, max. kétszer porszívózzuk naponta. -Macska-

Szia. Szerintem a porszívós hatékonyabb, az elektromos csendesebb. Nálunk az elektromos akkor volt jó, amikor csak folyt a trutyi, de a sûrûjével az már nem tudott mit kezdeni. Ekkor váltottunk porszívósra, és nagyon bevált. Azóta ha meg csak folyik, törölgetjük, max. kétszer porszívózzuk naponta. -Macska-
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi. Akkor ezek szerint érdemes elektromosat is beszerezni.
Szia! Bár nekem csak elektromos van, de az is tökéletesen kitakarítja az orrot. Én a porszívóstól idegenkedtem, mert akkor kint kell lenni a porszívónak a lakás "közepén". (Másnál láttam.) Ahhoz meg gyakran használjuk, hogy állandóan elõszedegessem. Ha mentünk vhová az elektromosat könnyebb belökni a táskába. :-)
Szió! Az elõttem szólónak teljesen igaza van!!!! :) Tökéletes az elektromos nekünk is az van "Pesztonka". Nem ijed meg a baba a porszívó hangjától mert ez csendesebb és elemmel is mûködtethetõ.Ha mentek kirándulni akkor is tudod használni és kis helyen elfér.Szállodába, kempingbe nem adnak porszívót!!! Boldog babázást!!! 4 hónapos kislány anyukája
Szia! Mi is Pesztonkát használtunk, arra írtam, hogy a sûrûjével már nem tudott mit kezdeni. De addig tényleg jó volt. A gyerekek meg szeretik a porszívót, jókat játszanak vele. Ha nincs elöl, akkor is kihúzkodják a helyérõl, és orrszívósdit is játszanak vele. (Élesben már nem élvezik annyira, de nincs különösebb gond a leszívással.) -Macska-

Szeretnék elkezdeni gitározni, de nem tudok dönteni az elektromos és a basszusgitár között. Valaki tud nekem belinkelni olyat ahol egy számot pl. tankcsapda, vagy bármi más meglehet hallgatni, hogy mi a különbség a két gitár között, hogyan hangzik?

Legjobb válasz: Kezdésnek elég lenne egy akkusztikus gitár is. A különbség a basszus és az elektromos gitár között annyi hogy az elektromos gitár játsza a magas-középtartományú hangokat, a basszus meg a mély tartományban játszik. A basszus gitár adja az egész zenének azt a mély érzetet, ahogy a dob az egésznek a váza, és az elektromos gitár meg a ritmus szekció.

Kezdésnek elég lenne egy akkusztikus gitár is. A különbség a basszus és az elektromos gitár között annyi hogy az elektromos gitár játsza a magas-középtartományú hangokat, a basszus meg a mély tartományban játszik. A basszus gitár adja az egész zenének azt a mély érzetet, ahogy a dob az egésznek a váza, és az elektromos gitár meg a ritmus szekció.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, mostmár azthiszem tudom melyik-melyik :) De nagyon nehéz döntés, mert mindkettõ gyönyörûen szól.
1. A basszusgitár is elektromos gitár. 2. Annyi hozzáértõ van itt. Mindegyik akusztikusról makog. Döntsd el, hogy basserozni akarsz, vagy sológitározni. Ha bass, akkor felesleges elõtte az akusztikus, emrt a basszusgitár teljesen más hangszer.
Egyébként a dob és basszus a ritmusszekció...
Sõt egyes mûfajokban a szólógitár ha kicsit 'szellõsebben' szerepel, nem atomóraszerûen követi a ritmusszekciót, az csak dob a feelingen. 'Play behind the beat'

Az elektromos cigi vagy a sima cigi károsabb? Miért?

Legjobb válasz: Az elektromos cigi károsabb mert telemegy árammal a tüdõd mivel elektromos én is azért nem szívom mert már rázott a tüdõm

Az elektromos cigi károsabb mert telemegy árammal a tüdõd mivel elektromos én is azért nem szívom mert már rázott a tüdõm
A kérdező hozzászólása: Humorherold [:
:)
A sima elektromos.
a cigibõl áramló kátrányban van min 250féle toxikus nagyrészt rákkeltõ függõséget kiváltó anyag, míg az elektromosban fõleg glicerin(egy élelmiszer iparban használatos enyhén mérgezõ, dehidratáló anyag), általában valamilyen aroma, opcionálisan nikotin(õt remélem ismerjük) Az elektromos cigi nincs annyi ideje használatban, hogy értékelhetõ statisztikák létezhetnének a káros hatásairól, de hofy melyik a károsabb, azt sztem elég könnyû eldönteni...

Szerintetek a férfiak vagy a nők választják a maszturbálásban az elektromos stimulációt vagy nem is ismerik?

Válaszokat mind a két nem részéről szívesen vennék vagy nem is ismerik?

Legjobb válasz: Elektromos stimuláció alatt elektromos segédeszközt kell érteni (pl. vibrátor), vagy valami olyat, mint az izomstimuláló elektródák? Amúgy nem próbáltam egyiket sem. :) (F)

Elektromos stimuláció alatt elektromos segédeszközt kell érteni (pl. vibrátor), vagy valami olyat, mint az izomstimuláló elektródák? Amúgy nem próbáltam egyiket sem. :) (F)
Szerintem a legjobb a kéz.Mint férfinak, mint nõnek. Ingyen van, és kielégítésre is jó.HA valaki nagyokat akar élvezni, legyen pasija, vagy csaja...
mind a kettonknek vannak elektromos segedeszkozeink...

Sürgős! Mi a különbség a mechanikus és az elektromos futópad között?

Éppen venni szeretnénk és nem tudom hogy melyik lenne jobb, melyiknek mik az el?nyei... köszi a segítséget

Legjobb válasz: A mechanikus olcsóbb,de szerintem nem olyan jó mint az elektromos.Könnyebben állítható,vezérelhetõ.Egyiet sem nehéz összeszerelni,ált. jól tologathatóak ide-oda.Szerintem elektromos.

A mechanikus olcsóbb, de szerintem nem olyan jó mint az elektromos.Könnyebben állítható, vezérelhetõ.Egyiet sem nehéz összeszerelni, ált. jól tologathatóak ide-oda.Szerintem elektromos.

Mennyibe kerülnek az elektromos, illetve a vízzel működő autók?

Legjobb válasz: Az elektromos autó meglehetõsen drága. (Pl. hirtelen a Nissan jutott eszembe, Micra (benzines) 12 000 euró alatt van, Leaf (elektromos) 38 000 fölött. (Külföldön, támogatás nélkül.)) Vízzel mûködõ autót nem lehet megvásárolni, és nem azért nem, mert a gonosz csúnya olajbárók nem akarják, hanem azért, mert az üzemeltetésük energiapazarlás lenne. (Hihetetlenül hangzik, tudom, akit érdekel a dolog, nézzen utána a termodinamika második fõtételének.)

Az elektromos autó meglehetõsen drága. (Pl. hirtelen a Nissan jutott eszembe, Micra (benzines) 12 000 euró alatt van, Leaf (elektromos) 38 000 fölött. (Külföldön, támogatás nélkül.)) Vízzel mûködõ autót nem lehet megvásárolni, és nem azért nem, mert a gonosz csúnya olajbárók nem akarják, hanem azért, mert az üzemeltetésük energiapazarlás lenne. (Hihetetlenül hangzik, tudom, akit érdekel a dolog, nézzen utána a termodinamika második fõtételének.)
Egy Nissan Leaf 35200 dollar (ehhez kepest egy Versat mar megkapsz 14500-ert). Egy Tesla Roadster 100ezer folott, a Fisker szinten 100ezer dollar korul. Ezek sajnos olyan hulye dragak, hogy nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Vizzel mukodo, hasznalhato auto (ami nem valami crazy professzor sufnyi takolmanya) meg nincs.
Elektromos autóról már hallottam, de vízzel mûködõrõl még nem.
Az elektromos autók(nevezzük inkább hibridnek, mert igen ritka a tisztán elektromos) elég drágák, nem igazán éri meg az árát, ha minden kiadást figyelembe veszünk. Azt a vízzel mûködõt elõbb mutasd be, mert szerintem senki sem látta még! Kivétel persze a munkatársam feleségének az apósa, akinek egyszer mesélték, hogy hallottak egy olyan emberrõl, aki már beszélt valakivel, akinek a keresztfiának a testvére majdnem látott egyet!
az enyém vízzel megy, a hûtõrendszerbe kell tölteni és jóideg elég bele, csak kell kiegészítésnek egy kis benzin hozzá a tankba...
Az enyém még vízzel sem mûködik, de esõben az ablaktörlõ jó! és olcsó!
hát igen, csakhogy minden bizonnyal ezis egy kamu...
Gróf Spanyol Zoltánról az a véleményem, hogy ha ilyen szabadalom van a kezében, akkor tegye fel minden eredményt a netre. Szabadon letölthetõ formában. És a világon sok ezer ember ráállhatna a továbbfejlesztésére, tesztelésére. Így az olajkartell semmit nem tudna tenni az ellen, hogy végre tiszta üzemanyag kerülhessen forgalomba. Fogadom, hogy több magyar zseni is ráállna a témára. Sok találmány született már garázsban.
vízzel mûködõ autó nem létezik, bár elvileg már feltalálta egy németországban élõ magyar mérnök, úgy hívják hogy Gróf Spanyol zoltán. Állítása szerint külföldön több helyeb is érdeklõdnek a találmánya iránt, õ azonban Magyarországon szeretné kifejleszteni, magyaroknak. Itthon azonban nem kap hozzá támogatást, állítása szerint 500 millió ft, és néhány év kellene hozzá. Kb. 10 éve még azt mondták mûködõ szabadalom, manapság viszont olvastam több helyen hogy nem mûködik a gyakorlatban. Mindenki döntse el maga hogy igaz, vagy nem, nézz utána ha érdekel...
tesla roadster 20 millió ft körül van, ami ugye kb 2-szerese a lotus elisnek (amire épül a tesla roadster), és ahogy láttam a többi példát, az alapján is úgy tûnik hogy az elektromos modellek kb. 2x annyiba kerülnek, mint hasonló kategóriájú benzines v dízel társaik
A vízzel mûködõ autóról én is hallottam. Támogatást is kért valaki érte, hogy õ megcsinálja, meg miegymás. Mi lett belõle: semmi! Érdeklõdtek nála, de õ elhajtotta a kíváncsiskodókat. Ezért is, amíg nincs hiteles információ errõl, addig még várni kell vele (és nem a TV csatornákkal kapcsán beszélek, hanem olyanról, ahol hozzáértõk írnak róla). Elektromos autó: ez még drága. A töltése meg idõigényesebb (több órát kivárnál vele, amíg befejezõdik a töltése?). Hibrid autó: inkább ezzel kéne menni, mert az áruk is elérhetõbb és kevesebb benzint is fogyaszt.
elektromos autónak ott van a toyota prius és utódai, szerintem a toyota kereskedések honlapján megtalálhatod az aktuális árukat. vízzel mûködõ autón meg nem tudom mit értesz. a sorozatgyártáshoz és mindennapi használathoz legközelebb a hidrogénes autók vannak (annak a kipufogógáza víz). más vizes megoldások meg csak vagy tervek vagy prototípusok vagy szimplán kamu.

Melyik cumisüveg sterilizáló jobb az elektromos vagy a mikrós?

Legjobb válasz: Kérdés mennyit kell használnod? èn úgy voltam hogy ha szoptatok akkor nem kell semmi, mert néha forró vízben is eltudom fertötleníteni a tüzhelyen. na de nem tudtam szoptatni, így elektromos jobb volt, mert nem kellett a mikroból ki be pakolni, már mint elfertötlenített az elektromos és abba maradt míg ki nem ürült, hogy addig is steril helyen legyenek a cuccok.

Kérdés mennyit kell használnod? èn úgy voltam hogy ha szoptatok akkor nem kell semmi, mert néha forró vízben is eltudom fertötleníteni a tüzhelyen. na de nem tudtam szoptatni, így elektromos jobb volt, mert nem kellett a mikroból ki be pakolni, már mint elfertötlenített az elektromos és abba maradt míg ki nem ürült, hogy addig is steril helyen legyenek a cuccok.
Nekünk MAM cumisüvegünk van, az önsterilizálós. (mikróban)
Nekünk MEBBY mikrós sterilizáló van, ez szerintem a legolcsóbb, de a célnak megfelel, szeretem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is az elektromost tartom biztonságosabbnak, már csak azért is mert én egyébként sem melegítek még mûanyag tányérban sem semmit a mikróban mivel azt mondták hogy a mûanyagból rákkeltõ anyag távozik mikrózás közben... habár a mai világban miben nincs rákkeltõ anyag...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!