Találatok a következő kifejezésre: Az előző más volt mit (8 db)

Az előző mensim más volt mit a többi! Miért lehet?

Máskor 4-5 napig szokott tartani. Most csak 3 napig volt meg. Az els? nap barnázással és hasfájással kezd?dött, második nap nagyon megvolt, aztán harmadik nap meg alig, aztán elmúlt némi barnázással! Babát szeretnénk már régóta, de még ilyen mensim az évek alatt nem volt! Szerintetek mi lehetett ez? Tudom, hogy nem baba, mert tesztet csináltam el?tte, ugyanis 6 nap késéssel jött meg! :) Várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Az én vérzéseim se egyformák. Az utolsó kettõhöz hasonló pl még soha nem volt. Úgyhogy ez jó kérdés!

Az én vérzéseim se egyformák. Az utolsó kettõhöz hasonló pl még soha nem volt. Úgyhogy ez jó kérdés!
hát nekem hasonló volt az elõzõ ciklusom. 6 napot késett, aztán megjött, de valami iszonyú görcsök közepette, holott nekem eddig soha sem késett, soha sem görcsölök, nem is érzem mikor mensizek. Ja és nekem is volt barnázásom, ami megint csak nem szokott lenni, csak a vége felé, és most azzal indítottam. Ezek a hormonok. lehet kicsit idegesebb voltam, vagy feszültebb abban a hónapban a baba miatt, vagy bármi, de erre szerintem még az orvos sem tudna válaszolni.
Szia. Velem is ez volt a múlt hónapban. Nem tudom, mi lehetett, de szörnyû volt, mert nekem nagyon erõs fájdalmaim is voltak...Én is csináltam tesztet, mert nekem is késett pár napot. Nem tudom, én arra gondoltam, hogy valamilyen felfázás, gyulladás miatt lehetett...

Első és második, ill. többedik terhességetek miben volt más, mint az előző (ek)? (kívánósság, pattanások, hányinger, . )

És volt-e valami köze a gyerekek nemének a változáshoz?

Legjobb válasz: Mind a három terhességemmel ugyanolyan kívánós voltam. Az elsõ és harmadik terhességem egyforma volt, az elején kicsit émelyegtem, ennyi volt. ÕK lányok lettek. A 2. terhességemnél volt, hogy 2-3 napig fel se bírtam kelni az ágyból, szegény gyerekemet meg se tudtam reggeliztetni, olyan rosszul voltam, az arcom elég pattanásos volt. Õ fiú lett :)

Mind a három terhességemmel ugyanolyan kívánós voltam. Az elsõ és harmadik terhességem egyforma volt, az elején kicsit émelyegtem, ennyi volt. ÕK lányok lettek. A 2. terhességemnél volt, hogy 2-3 napig fel se bírtam kelni az ágyból, szegény gyerekemet meg se tudtam reggeliztetni, olyan rosszul voltam, az arcom elég pattanásos volt. Õ fiú lett :)
Kedves 18:50-es: Meddig tartott nálad az az "agressziv" hányinger, megirnád? Én most leszek 8 hetes, és majd meghalok, olyan hányinger kinoz a nap 24 órájában :-(( Igen, könyörgöm, hogy hányjak már, de csak néha sikerül ... Felkelni sem birok az ágyból. Kedves Kérdezõ, ne haragudj, hogy közbe kérdeztem! Én is drukkolok Neked, hogy teljesüljön a vágyad!
Második lányomat várom, egyiknél sincs extra tünet. Az elején kb 2 hétig égett a gyomrom mindkettõvel. Talán az elsõvel többet aludtam az elején. De a kívánósság ugyanaz (szalámis kenyér), a bõröm szép, a hajam is szebb. Szerintem nincs köze a terhestüneteknek a baba neméhez, de azért drukkolok neked, hogy teljesüljön a vágyad, és kisfiad legyen!
elsõnél: hányinger megszakítás nélkül, de az az agresszív fajta, mikor azért imádkozol, hogy tudj már hányni, de nem sikerül. lány lett másodiknál: hányinger csak délutántól reggelig minden nap. lány lett harmadiknál: hányinger másnaponta, vicces voltam, hisz egyik nap feküdtem, aludtam, alig éltem, (plusz ott ugrált rajtam a 2 lányom - kisvakond mesét életemben nem néztem, hallgattam annyit, mint abban a 2 hónapban) következõ nap pörögtem, majd kezdõdött minden elõlrõl. fiú lett. ja, és a kívánósság: a fiúnál csípõset ettem erõssel, simán benyaltam a csilipaprikát, megõrültem, ha nem ehettem erõset.
Ötödik terhességnél tartok, a lányokkal kicsit rosszabbul voltam, mint a fiúkkal. Hajam, bõröm minden alkalommal javult. :) A kívánósság viszont vicces volt, nem hiszem hogy van tudományos alapja, de érdekes: az elsõ lányommal rengeteg édességet ettem a terhesség alatt, õ hihetetlen édesszájú. A másodikkal (fiú) nagyon húsevõ lettem, õ is határozottan húsos. A harmadik (lány) terhesség alatt a sós-sajtos kajákért voltam oda, õ is ezeket szereti. A legkisebb a kakuktojás, vele normálisan ettem, de még egy ilyen édesszájú kölköt! :) ) Most a 19. héten járok, gyümölcsöket, tejterméket eszem sokat, kb másfél év múlva derül ki, ezúttal mi a helyzet. :) )
szia az elsõ gyermekemnél az arcom nagyon megszépült.A bõröm olyan sima már rég volt.Étvágyam az volt, pattanás az egy darab sem, hányinger kb.3 hétig abból 1x lett hányás, és fiam lett. Most olyan csúnya a bõröm, smink meg alapozó nélkül nem esik jól ha látnak mások:( A hányinger az hasonló volt és már elmúlt rég, pattanásaim azok vannak, visszatérõek sajnos.Az elsõ 12.hétben a hányinger ellenére tudtam enni, nagyon kívánós voltam.Most meg alig eszem, nem nagyon vagyok éhes, azért napi 4xeszem.Viszont ami nagyon megkeseríti a napjaimat az a fejfájás, heti 3x biztos van, meg a gyomorsav ami az elsõ babánál csak a vége felé jelentkezett. Az elsõ baba a 20.hét végén mozdult meg, õt már a 16.héttõl érzem. És Õ is kisfiú:) 19hetes
1-2.terhességnél nem voltak rosszullétek, édességet kívántam - lányok lettek 3.terhesség: émelygés, hányinger, hányás, szédülés a 16.hétig - nem vagyok viszont kívános(jöhet savanyú, édes, sós), nem tudjuk még a baba nemét. 1nél 35kg, a 2.nál 17kg plusz jött rám, most 24hetes vagyok és 3kgot kaptam magamra. Szép babavárást kívánok neked!
Szia! Nekem az elsõ mondhatni tökéletes terhesség volt.Semmi bajom nem volt, nem volt hányingerem, soha egy fájdalomcsillapítót nem vettem be, mert nem volt rá szükségem.Az ekcémám elmúlt. Bezzeg most...Hetente fáj a fejem, ha nem eszem idõben borzalmas a gyomrom, állandóan álmos vagyok, nincs erõm fõzni, minden órákig tart mire megcsinálom. Szóval teljesen más.Itt van a 2, 5éves fiam mellé, valószínüleg az is közrejátszik, hogy az elsõnél csak magammal tudtam foglalkozni, most meg egyáltalán nincs rá idõm.
Mind a 4 terhessegemmel sokkal szebb lett a borom es a hajam. Hanyinger az elso 2-vel kevesbe volt. A ket utolso nagyon hanyingerem volt es nagyon sokat kemenyedett a hasam. Mind a 4 fiu.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Várok még tapasztalatokat! Én most várom a másodikat, nem mondanám, hogy kívánós vagyok, viszont sokkal rosszabbul voltam az elsõ 3 hónapban, mint az elsõvel. És pattanásos lett a hátam, meg egy kicsit az arcom is! Ami eléggé bosszant, mert az elsõvel szép volt a bõröm. Az elsõ babánk kislány lett, a másodiknak még nem tudjuk a nemét. Annyira más ez a terhesség, mint az elsõ, hogy remélem, most kisfiú lesz! ;-)
A kérdező hozzászólása: Igen, gondolom, hogy semmi tudományos alapja nincs, de a remény hal meg utoljára! ;-) Nagyon szeretnék egy kisfiút a tündéri kislányom mellé! Persze nem baj, ha lány lesz, mert a lényeg az egészség, de titkon azért fiúra vágyom! Apa is fiút szeretne, de nagy esélyünk van a kislányra. Az õ családjában is kevés a fiú, nálunk meg pláne! Már 4 generáció csak kislányt "alkotott" anyai ágon. A pattanások viszont tényleg idegesítenek. Soha nem szoktam ragyás lenni, most meg hetek óta csak újabbak és újabbak keletkeznek rajtam. Mindenkinek köszönöm, és minden jót kívánok!
szia! Az elsõ terhességem álomterhesség volt, alig émelyegtem, és utána abszolút semmi bajom nem volt (se vizesedés, se gyomorpanaszok, se aranyér, stb). Most várom a másodikat, a 29. hétben járok. Ez a terhesség émelygéssel kezdõdött (elsõ kb. 12 hét), majd kb. 2.5 hónap vitalitás után már most olyan fáradt és nehezen mozgó vagyok, mint a kisfiammal az utolsó hetekben. És már aludni sem tudok, sehogy sem kényelmes. Pedig még több, mint 2 hónap hátravan!
utolsó vagyok, most is fiút várok, tehát szerintem ez nem a baba nemén múlik!
Kedves 12:23-as, köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat! Nálam a 6. héten kezdõdött ez a massziv, kinzó hányinger, holnap leszek 8 hetes, tehát "alig" 2 hete tart. De már most úgy érzem, nem birom tovább:-( Az, hogy enni semmit nem kivánok, az egy dolog. De ez a hányinger folyamatosan, ez kikészit. Én is szinte egész nap, egész éjjel alszom, semmit nem tudok csinálni, ez is idegesit, hogy pl. takaritani kéne. Nálam azért a napi egy hányás többnyire "összejön", bár ez is inkább csak hatalmas öklendezésekbõl, és némi epe-nyák távozásából áll:-( (Bocsánat...)Megkönnyebbülést pedig nem hoz ... Kegyetlen. Uh-n csak egyszer voltam, pontosan emiatt, hogy felkelni sem birok. Nagyon bizom benne, hogy hamarosan elmúlik, mert most azt mondom, hogy én mégegy terhességet tutira nem vállalok be, pedig 3-at szerettem volna. Meggondoltam magam :-( Mindenkinek jó egészséget, és kellemes babavárást kivánok!
kedves utolsó! ha nagyon nem bírod, írhatsz privit. egyébként hol laksz? miután megszûnik a rosszullét, elfelejted, milyen is volt, és képes leszel újból kismama lenni egy másodikkal, harmadikkal, hidd el :)
járjá azzal akibe szerelmes vagy és a másikat ne csald meg hanem dobd ki!!!!!!
A kérdező hozzászólása: De az nem szenyaság?
Szia! Jobb az úszinteség mint, hogy megcsald a mostanit. Mondd el neki, hogy nem szereted így tisztább!
Igen szerintem se csald meg hanem mond meg neki h mi a szitu...h te mást szeretsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.

Volt már veletek olyan hogy visszautasítást kaptatok és hónapokig nem birtátok elfelejteni és mikor ezek után ugy néz ki össejöhetnétek mással jol el is vagytok azzal a valakivel, szeretitek is de mégis ott motoszkál a fejetekben az előző?

Legjobb válasz: Igen, én belementem abba amelyikre lehetõségem volt, bele is szerettem a srácba hamar, ennek már 4 éve, már csak azért jut eszembe, hogy nem bántam meg, ha nem lépek, lehet még mindig az elérhetetlent várnám...

Igen, én belementem abba amelyikre lehetõségem volt, bele is szerettem a srácba hamar, ennek már 4 éve, már csak azért jut eszembe, hogy nem bántam meg, ha nem lépek, lehet még mindig az elérhetetlent várnám...

Aki csinál magának méhszájvizsgálatot (természetes alapos kéz-és körömfertőtlenítés után), az mit érzett mensi előtt? Olyat kérdezek, aki babás lett? Más volt a méhszája, mint az előző ciklusban, amikor megjött?

Nekem pl múlt hónapban már mensi előtt 4 nappal puhább lett, és lejjebb szállt, most is 4 nappal vagyok mensi előtt, és még mindig kemény. (le is kopogom) Aki babás volt, az mit tapasztalt pár nappal a mensi előtt? (kérlek ne hurrogjatok le, alapos kéz-és körömfertőtlenítés után tapintom ki)

Legjobb válasz: igen, mensi elõtt pár nappal felpuhul, aztán kissé ki is nyílik. terhességben is felpuhul valamennyire, viszont nem nyílik ki.

igen, mensi elõtt pár nappal felpuhul, aztán kissé ki is nyílik. terhességben is felpuhul valamennyire, viszont nem nyílik ki.
Tudom, hogy leírtad, de ezzel több kárt okozol.... Nem egyszerûbb a teszt? Tényleg nem hiszem el. Még a nõgyógyász is akkor csinál ilyen vizsgálatot a terhesség alatt, ha indokolt, normális esetben a 22-23 hét elõtt nem is. Akkor is leírom: felelõtlenség piszkálni a méhszájat.
Mindjárt kapsz jó néhány privát levelet, abból bõségesen válogathatsz majd.
Keress egy szexpartnert, ahhoz nem kellenek érzelmek. F
Mekkora helyen vannak és milyen a szûrés? Mennyi ideje megy az akvárium?
Mekkora helyen vannak és milyen a szûrés? Mennyi ideje megy az akvárium? Te mirõl beszélsz?:DDDDDD Mennyi idõsek voltak a madarak, sérelmi nyomot látsz rajtuk?
elõzõ válaszoló: madár és nem hal!
Az elsõ válaszolóra gondoltam :D xD
Hopp, zebradániót olvastam.
Mennyi idõsek voltak? Lehet túl fiatalon költöttek, és ez megterhelte õket. Vagy nagyon öregek voltak, agyontenyésztve, és az viselte meg õket.
A kérdező hozzászólása: Hát igazából most lettek 2 évesek. Ezalatt az idõ alatt kb. 30 fiókát neveltek fel. És semmi seb nem volt rajtuk. A helyük nem volt túl nagy de hetente egyszer kiengedtem õket.
Egyrészt nem volt elég nagy a helyük, másrészt, a madarat csak 1 éves kora után szabad pároztatni. Az pedig nem lehet, hogy 1 év alatt több mint 30 fiókájuk legyen.

A kutyám felhúzta az egyik hátsó lábát, és úgy jött, ugrálva. Utána letette, és jött egy kicsit normálisan is, majd húzta. Előző tulaj emiatt vitte vissza, de mi eddig semmi ilyet nem tapasztaltunk, 2 hete van nálunk. Mással is volt ilyen?

Miel?tt azt a tanácsot kapánk, el fogjuk vinni orvoshoz, senkit?l nem várok pontos diagnózist. Mi els? kutyások vagyunk, ezért érdekelne tapasztaltabbak véleménye: volt ilyen, hogy a kutya húzta a lábát, aztán hetekig semmi, majd ismét? Kés?bb komoly probléma lett bel?le, vagy valami kis sérülés lehet? Lehet ez ínszalagszakadás? 2 hete van nálunk, ma is, tegnap is boldogan futkározott a kutyaiskolában, meg itthon is a séták alkalmával. Az el?z? tulaj okt. közepén vitte el az Illatos útról, 1 hetet volt nála. Mi 2 hete hoztuk el, ott semmi ilyesmir?l nem számoltak be, meg akkor is teljesen normálisan jött.

Legjobb válasz: Érdekes szitu...nincs ötletem mitõl lehet. Én mindenesetre állatklinikára vinném, mert tapintásos vizsgálat lehet nem elég, így nem kell plusz köröket futni és spóroltok is egy keveset.

Érdekes szitu...nincs ötletem mitõl lehet. Én mindenesetre állatklinikára vinném, mert tapintásos vizsgálat lehet nem elég, így nem kell plusz köröket futni és spóroltok is egy keveset.
Pontos választ majd orvostól kaphatsz. Ha kistestû, lehet patella. Ha nagytestû, lehet szalagszakadás. De egy illatosról kihozott kutyának még nagyon sok ok lehet a háttérben.
Ha el akarod kerülni a találgatást, akkor keress egy orthopédiában jártas orvost élbõl.
hány éves kb a kutyus? egy itteni kutyának csipõ ficama van, ha sokat futkorászik elõfordul nála hogy elkezd "sántítani"
Tényleg simán lehet hogy csak a só marta neki. Otthon kezdte el vagy az utcán ?
Ha kistestû, esetleg rövid lábú, és kövérke akkor kophat az ízület, vagy a hideg miatt. Doki elõször felfog írni egy Béres porcerõhöz hasonló tablettát kutyáknak, ami nem lesz olcsó, de mûködhet ha csak ennyi a probléma.
Ha sétáltatás közben történt, akkor lehet hogy csak a só.
Én is a sózásra gondolnék vagy összeragadt a talppárnái között egy darab hó és megfagyott, akkor is szoktak ilyen tüneteket produkálni. Barátnõm vizslája ilyenkor rohan vissza a gazdihoz és jajgatva emeli a lábát, hogy segítsen rajta :D
a szervezet magnéziumhiánya is okozhat görcsös izomösszehúzódásokat, és ez lehet akár csak az egyik lábban is.
só volt e az vagy sem: mint irtad már nem egyszer fordult elõ: emlékezz hát vissza hogy mind két alkalommal havas, sózottak voltak az utak vagy nem. amennyiben igen akkor lehet a só.
A kérdező hozzászólása: Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy ilyen esetben egy "akármilyen" állatorvoshoz is elvihetjük, vagy - ha esetleg pl. röntgenezni kell- érdemesebb egy speckó orvost keresni, esetleg állatklinikát?
A kérdező hozzászólása: 21: nálunk most elõször fordult elõ. Az elõzõ gazdinál húzta a lábát állítólag, de azt nem láttam, viszont októberben hó tuti nem volt. Köszi a magnéziumhiányos tippet, utánanézek. Meg a dokis linket is persze, annak is. Nincs is nagyon most más lehetõségem, mert a lábamon alszik :)
A kérdező hozzászólása: Ja, látom a kiírásom nem volt teljesen egyértelmû: szóval az elõzõ tulajnál 1 hetet volt októberben. Mikor felhívtuk, hogy miért vitte vissza, azt mondta azért, mert húzta az egyik hátsó lábát, aztán meg talán a másikat is. Mi semmi ilyet nem tapasztaltunk nála, a kezdetektõl örömmel futkározott.
Nyilván a sok éhezéstõl a szervezet tartalékai kiürültek, és most már gondolom jó kaját kap, igy a probléma rendezõdött. Azért majd nem ártana egy dokival megnézetni, nehogy más gond legyen. (pl. egy részleges inszalag szakadás) De ha igy megszünt hamar, akkor ez tûnik ésszerûnek.
Ha porckopás akkor a lépcsõzést, ugrálást is hanyagolni kéne. De amúgy a 3 lábazás az simán lehet ettõl, ín probléma akkor van ha megmozgatod neki, megnyújtod és fájlalja.
A kérdező hozzászólása: Ha bejövünk (lakásban tartott), letöröljük mint a négy tappancsát - ami a láb mozgatása nélkül nem menne - és egyszer sem fájlalta, mindig szépen végig várja.
Én csak azért szoktam a gyakorit olvasni, hogy jókat röhögjek a buta laikus, de okosnak hitt válaszokon! Só, szalagszakadás, csípõficam! Ennyi baromságot! Kérdezõ! A XII. kerületben több jó rendelõ is van. Nem muszály azonnal specialistához fordulnod, rengeteg minden lehet, amihez nem biztos, hogy szakállatorvos kellene. Csak a kuruzslók képesek a távgyógyításra. A gazdi leírása, nem mindig jó, ezért kell az orvosnak összességében látni a kutyát. Ha a kutyának, és magadnak is jót akarsz, elviszed orvoshoz, õ majd megállapítja mi a baja. Az összes hozzászólóból, talán a pattellásra lehetne tippelni a Te elmondásod alapján, de ez esetben is végig kell tapogatni az ízületeket. Tehát, ORVOS, mert a gyakori nem orvos, ettõl a buta válaszoktól nem gyógyul meg!!!! /De ez a só! Hát mindent ver!/ Elmondásod szerin októberben is volt ilyen. Akkor mit sóztak?
Itt úgy tudom van ortopéd orvos. A kiscicám szilánkosra tört "csuklóját" 90%-osra össze tudták rakni. Ha nagyon aggódsz érte, vidd el, de szerintem is csak a só.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk érdekes lenne, ha mind a 4 lábát felemelné :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem kistestû, a közepesnél egy kicsit kisebb, és szegény nem hogy kövérkés, de elég vékony. Nem sikerült még a 2 hét alatt felhizlalnunk, mert a pocakjával is gond volt. Igen, kint történt, séta közben. Nekem csak az a fura, hogyha ez összefüggésben van avval, hogy októberben húzta a lábát, akkor hogy lehet, hogy eddig semmi ilyen baja nem volt? Esetleg tudtok állatorvos tippet adni? Mi Budapesten, a 12. ker-be vittük valami önkormányzati állatorvoshoz (ilyesmi volt a honlapon) a hasmenés miatt, de hozzá nem akarom visszavinni.
A kérdező hozzászólása: 1 év 2 hónapos. Lent kezdte el, kb. 10 perc séta után. Itthon a kanapéra felugrással sincs semmi probléma :)
Nem biztos de csak a só lesz ha amúgy nincs tünet. Próbáld úgy sétáltatni hogy minél kevesebbet menjen a betonon.
Egy lábon a só? És a többi mindig a levegõben volt? ugye ezt nem komolyan írjátok?
Nézz körül ezen a lapon, kerületek szerint fel vannak tüntetve a klinikák: http://www.allatorvos.lap.hu Egyébként mivel ez mozgásszervi gond, mindenképp a Felicavet Klinikát ajánlanám.Azt hiszem, Seregi dr.a neve annak az orvosnak, aki kitûnõ mozgásszervi specialista.Röntgentõl kezdve minden helyben van.
nekem is csak az egyiket szokta fájlalni..
XI.kerület Rétköz utcában vannak.Minden nap 9-20 óra között vannak nyitva.Nekem csak jó tapasztalataim vannak róluk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket és a válaszokat, utánanézek a javasolt orvosoknak.
Az én kutyusom is csak egy lábát emeli olyankor. Szerintem a só lesz az.
Lehet egy régebbi sérülés miatt is, az elsõ kutyusomnak egyszer eltörött az egyik hátsó lába-autóbaleset, évekkel késõbb is, hideg idõben azt a lábát felhúzta, és inkább 3 lábon ment.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!