Találatok a következő kifejezésre: Az előváladékkal spermának vagy az (13 db)

Hogyan kerül az előváladékba sperma, vagy alapból tartalmaz spermát?

Mindenki írja, hogy az el?váladéktól is teherbe lehet esni. Valójában mégis, hogy kerül bele életképes sperma? Mivel nem tudom, ezért szeretnék itt érdekl?dni, mert kiváncsi vagyok rá. El?re is köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: Mert alapból tartalmaz az elõváladék spermiumokat.

Mert alapból tartalmaz az elõváladék spermiumokat.
Szia! "Az elõváladék tartalmazhat az elõzõ ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség." Én sem tudtam, itt olvastam: http://hu.wikipedia.org/wiki/El%C5%91v%C3%A1lad%C3%A9k Szerintem mindenképp hasznos ezt tudni annak, aki még nem szeretne babát!
A kérdező hozzászólása: Szóval ha a link alapján jól értelmezem, akkor lehet spermium az elõváladékban, csak akkor, ha valamivel elõtte már volt élõ spermium a férfi péniszében? Vagyis ha elõtte egy jó ideig nem ment el, és már valószínû, hogy nincs benne visszamardt spermium, akkor elvileg nem lehet teherbe esni?
Hát..de most nem mindegy hogy elvileg mi történik, ha a gyakorlatban megeshet bármi :S.Védekezzetek, ne esélyeket latolgassatok!
A kérdező hozzászólása: Én még szûz vagyok, a barátommal már tervezzük, és azért érdeklõdök meg minden, mert mielõtt "belevágnék" szeretném a lehetõ legtöbb információt megszerezni mindenrõl. Ezt is azért kérdem, meg mert érdekel. Meg errõl az elõváladékos dologról is annyi mindent irogattak már, hogy nem tudom errõl is kinek lehet hinni. Valahol olyat is olvastam, hogy elvileg a pasik a vizelettel az esetleges megmaradt spermiumokat is " kiüritik", és ezt se tudom, hogy igaz e. (amugy meg midnenképp védekeznénk, de kiváncsi vagyok rá)
Nagyon nagy gratula neked, hogy ennyire elõrelátó vagy:-) Így kellene mindenkinek. A vizelettel nem ürül ki a sperma, elõváladékban bizony lehetséges elõ kiskatona. Írass fel gyógyszert, de azt is tudnod kell, hogy a gyógyszernek is kell idõ, amíg kifejti a védekezõ mechanizmusát. Addig jobb a gumi.
A kérdező hozzászólása: Tablettát már régen szedtem, azért mert a menstruációmmal voltak gondok, és arra felírták, de meghíztam tõle. Azzal háromszor is próbálkoztam, és mindig az lett a vége, de legalább már utólag az a gondom helyreállt. Szóval nálunk majd marad a gumi.

Minden pasi érzi, mielőtt jön a sperma vagy az előváladék? Ha igen, akkor az milyen érzés?

Legjobb válasz: Nem 'mielõtt', hanem 'mikor'. Isteni érzés, amúgy - ha jó társaság is van hozzá.

Nem 'mielõtt', hanem 'mikor'. Isteni érzés, amúgy - ha jó társaság is van hozzá.
Elõváladékot nem szoktam érezni, és ahogy tudom nem lehet érezni. De a rendes magömlést azt mindig érzi az ember. Mint ahogy a nõ és érzi, mikor fog elmenni.
Úgy hívják, orgazmus + lüktet a farkam.
Az elõváladékot csak nagyon ritkán lehet érezni. A magömlés meg együtt jár az orgazmussal. Jó érzés, de csak másodpercekig tart, utána pedig hosszan tartó fáradtság jön. És nem az a jó érzés, hogy a sperma kilövell, hanem az izom-összehúzódások. A magömlés csak gyermeknemzésre jó, semmi másra.
Jó érzés mikor jön a sperma, természetesen, mivel az már az orgazmus. Az elõválladékot nem mindig érezni.
Ehhez pasinak kellett volna születned hogy felfogd. kb ez olyan mintha én lennék kíváncsi h milyen a szülési fájdalom! Az elõváladék elõtt amúgy néha szokott jópárszor lüktetni a farkunk és utána kezd el folyni.

Az előváladékkal menő spermának vagy az ondóval menő spermának van nagyobb esélye a megtermékenyítésre?

Gondolom az el?váladékban nincs annyi spermium, mint az ondóban, így kevesebb is ér el a petesejtig. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor kizárt a megtermékenyítés. Van különbség a kett? között?

Legjobb válasz: Az elõváladékban is találhatók spermák ami kb 50°az esélye a teherbeesésnek az ondóban viszonylag több sperma van.Ha csak védekezel nem leszel terhes.

Az elõváladékban is találhatók spermák ami kb 50°az esélye a teherbeesésnek az ondóban viszonylag több sperma van.Ha csak védekezel nem leszel terhes.

Mikor jön az előváladék? Lehet azt érezni? Van aki érzi? És az előváladék csak a korábbi sex után a húgycsőben maradt spermákat mossa ki? vagy tartalmaz akkor is ha előtte nem volt sex?

Legjobb válasz: Szia! Sorban válaszolva a kérdésekre, az elõváladék izgalmi állapotban "jön", ha kellõképpen felizgulsz, legyen az egy helyes csajszi, vagy egy pornó film, akkor termeli a szervezeted. Ezeket átlátszó cseppecskék, kinek több jön, kinek kevesebb. És igen lehet érezni, de nem mindig, igazából nem tudom mitõl függ, van amikor érzem, hogy épp most ért ki a húgycsõ végére, van amikor meg csak észreveszem hogy csupa nedv vagyok. :) Az elõváladék feladata nem az, hogy az ondót mossa ki a húgycsõbõl, hanem az, hogy kellõképpen benedvesítse a péniszed, fõként a makkot, ezzel is segítve a könnyebb behatolást. Ezért szokták mondani, hogy szárazon nem az igazi, nehezebb behatolni, tapad, és ettõl fogva fáj is. Éppen így van a nõknél is, nem véletlenül termelik õk is. És igen, akkor is tartalmazhat spermiumokat, ha aznap még nem is szexeltél, éppen ezért veszélyes gumi nélkül, csak megszakítással védekezni. Mindig használj gumit, vagy a csajszi szedjen hancurbogyót! Üdv.

Szia! Sorban válaszolva a kérdésekre, az elõváladék izgalmi állapotban "jön", ha kellõképpen felizgulsz, legyen az egy helyes csajszi, vagy egy pornó film, akkor termeli a szervezeted. Ezeket átlátszó cseppecskék, kinek több jön, kinek kevesebb. És igen lehet érezni, de nem mindig, igazából nem tudom mitõl függ, van amikor érzem, hogy épp most ért ki a húgycsõ végére, van amikor meg csak észreveszem hogy csupa nedv vagyok. :) Az elõváladék feladata nem az, hogy az ondót mossa ki a húgycsõbõl, hanem az, hogy kellõképpen benedvesítse a péniszed, fõként a makkot, ezzel is segítve a könnyebb behatolást. Ezért szokták mondani, hogy szárazon nem az igazi, nehezebb behatolni, tapad, és ettõl fogva fáj is. Éppen így van a nõknél is, nem véletlenül termelik õk is. És igen, akkor is tartalmazhat spermiumokat, ha aznap még nem is szexeltél, éppen ezért veszélyes gumi nélkül, csak megszakítással védekezni. Mindig használj gumit, vagy a csajszi szedjen hancurbogyót! Üdv.
utolsónak: mi az h kevés spermium??? egyetlen egy spermium elég a megtermékenyitéshez!!!!!!
Az elõváladék célja, hogy megtisztítsa a húgycsövet és elõkészítse a terepet. De magában az elõváladékban olyan kevés spermium van, hogy az nem elég a megtermékenyítésre. Csak sok srác túl késõn veszi ki.
Lany vok, sztem nem lehet érezni, igy maradnak sokan terhesek a megszakitasos "védekezés" mellett.
utolsó válaszoló: hancurbogyó:D:D ez nagyon teccett!
2vel elõttem válaszoló nem teljesen tudod jól, a fõ feladata, hogy megtisztítsa a húgycsövet az ott maradt vizelettõl, ami ugye savas, de a sperma meg lúgos és ezért. A síkosítás csak másodrendû feladata.
Én csak annyit írtam, hogy nem az a feladata, hogy ondót takarítson a húgycsõbõl :) azt nem mondtam hogy vizeletet nem moshat ki. De valóban a te válaszoddal -kiegészítve az enyémet- tûnik egésznek a dolog.
Na igen... Jól összehoztuk:) :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat sokat segítettetek :)

Előváladék mennyiben más mint a sperma? Az előváladék a csiklóról vagy a nagyajakról képes bejutni a vaginába, akár víz által és akkor még képes termékenyítésre?

Elnézést a több kérdésért. De érdekelne a válasz mindre, ha lehet hülyeségek nélkül.

Legjobb válasz: Az elõváladék annyiban más, hogy inkább olyan mint a víz (de ettõl még van benne spermium). Ez sem tud bevándorolni a hüvelybe, csak akkor tud megtermékenyíteni, ha a hüvelyedbe jut a péniszbõl, vagy ujjal.

Az elõváladék annyiban más, hogy inkább olyan mint a víz (de ettõl még van benne spermium). Ez sem tud bevándorolni a hüvelybe, csak akkor tud megtermékenyíteni, ha a hüvelyedbe jut a péniszbõl, vagy ujjal.
ujjal nagyon kicsi az esélye gyakorlatilag nulla. Savanyú környezet és meleg kell a kisfickóknak különben gyorsn elpusztulnak.
Az elõváladékban nincs annyi spermium ami képes lenne megtermékenyítésre. Az "elég 1 spermium is" mítosz egyáltalán nem igaz. Nem hiába lövi ki a pénisz a spermát, a bejutáshoz nem elég 1 ujj
Az elõváladék nem tartalmaz spermát, mert azt a prosztata termeli. Biológia óra, általános iskola...

Elélvezés előtt is jöhet sperma a pasi péniszéből? Vagy az csak előváladék?

Legjobb válasz: Az elõváladékban is lehet sperma. Többnyire van is.

Az elõváladékban is lehet sperma. Többnyire van is.
Az csak elõváladék, tele spermával:-))
nem, ez egy szélesen elterjedt tévedés, miszerint az elõváladékban sperma van. az elõváladék funkciója, hogy semlegesítse a húgycsõ vizelettõl savas kémhatását, ami árt a spermának. tehát ez nem egyfajta "elõsereg", amiben már van néhány spermium. csak akkor lehet sperma az elõváladékban, ha az utolsó vizelés és a behatolás között már volt ejakuláció, ugyanis így az elõzõ elélvezés során a húgycsõben rekedt spermákat az elõváladék kimoshatja. ettõl függetlenül mindig húzz gumit a pasid farkára.
http://hu.wikipedia.org/wiki/El%C5%91v%C3%A1lad%C3%A9k Idézet:Az elõváladék tartalmazhat az elõzõ ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség.

Az előnedv (vagy előváladék) spontán termelődik ha merevek vagyunk vagy az is termelődik folyamatosan és raktározódik mint a sperma?

Előre is köszi

Legjobb válasz: az elõnedv izgalmi áálapotban csöpög többet én sem tudok. szeretnél egy kannányit gyüjteni, vagy mi a kérdés?

az elõnedv izgalmi áálapotban csöpög többet én sem tudok. szeretnél egy kannányit gyüjteni, vagy mi a kérdés?
Õõõ lány vagyok de ha jól tudom az akkor lesz amikor "merev" leszel hogy tisztára suvickolja a himbilimbid és bizonyos mértékig síkosítson ;)
Folyamatosan termelõdik mint a sperma. Mivel nem csak úgy kijön belõled mint a vizelet hanem az is termelõdik az izgalmi állapot során.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom mikor jön ki :) Csak az érdekel hogy ha éppen nem vagyok olyan állapotban akkor is termelõdik e vagy csak ha izgalmi állapotban vagyok? Ez a kérdés
A váladékot a húgycsõ mellett, a prosztata alatt elhelyezkedõ Cowper-mirigyek termelik. Szexuális tevékenység – maszturbálás, elõjáték, vagy egyszerûen csak merevedés – során jelenik meg a húgycsõben, hogy az abban visszamaradt vizelet savas kémhatását semlegesítse az arra érzékeny spermiumok távozása elõtt. A pénisz végén, a húgycsõnyílásban megjelenõ elõváladék a szexuális tevékenység során síkosító anyagként is funkcionál, közösülésénél elõsegíti a makk behatolását a hüvelybe, illetve könnyíti abban a pénisz mozgását.

A textil vagy bármi ruhanemű átengedi az előváladékot, vagy a spermákat?

Vagy ha mondjuk ha a ruhanemű vizes ( beszélhetünk itt bikiniről is akár ), abban az esetben mi a helyzet?

Legjobb válasz: Akkor szûzterhes leszel. Az elég gáz, már vagy 2013 éve kiment a divatból.

Akkor szûzterhes leszel. Az elég gáz, már vagy 2013 éve kiment a divatból.
Ez most komoly? Simán átázhat....
esõkabát!
ettõl nem leszel terhes..
A kérdező hozzászólása: Már az is baj ha az embert érdekli valami? Ahelyett, hogy jöttök itt a hülyébbnél hülyébb válaszokkal, igazán mondhatnátok valami érdemlegeset is, ami a kérdésre felel.
nem:)
Elvileg lehetséges, mert a spermiumok mérete mikroszkopikus méretû. Legalább 300-x nagyítás kell, hogy látható legyen. Az ilyen fajta terhességnek nagyon kicsi az esélye, de nem nulla.

Az gáz, ha nincs spermám vagy előváladékom?

Az lenne a gond, hogy ha maszturbálok akkor vagy sperma vagy el?váladék nincs (nem tom eldönteni), ez mit jelent? Csak egy felvizezett tejnek kinéz? cucc jön el?... 13/F

Legjobb válasz: nem, még csak 13 vagy, nem baj az!

nem, még csak 13 vagy, nem baj az!
13 évesen húzzál vissza legózni
13 évesen még ne várd... Fiatal vagy még hozzá. Bár lehet, hogy terhes van. Keress fel egy nõgyógyászt.
Az a felvizezett tej a spermád te gréé! Elõváladékod meg akkor van csak ha felizgulsz! Viszont ahhoz idõ kell. Ha egy csaj pl 10 percig az arcodba nyomja a punciját, akkor átnedvesedsz. Akkor van elõváladék.
Azt jelenti, hogy még nem vagy ivarérett! Ha 18 évesen is ez lesz a helyzet, akkor írj megint... És tényleg gáz, hogy 13 évesen ez a legnagyobb gondod a matek házi helyett, vagy hogy neked való, értelmes dolgokkal foglalkoznál inkább!
13 évesen még várhatsz a spermára ! Majd jövõre lessz !
Kérj kõccsön vmi idõsebb haverodtól, oszt' majd lesz... csak vigyáz, nehogy rád folyjon, mert akkor terhes leszel és kis 13 éveseket fogsz sz*rni.. idióta.. -.-"
A kérdező hozzászólása: a matek házival semmi gondom... az jól megy :P
Már az izgalmi állapottól jöhet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!