Találatok a következő kifejezésre: Az előváladék tartalmaz (16 db)

Sokan, miért hiszik azt, hogy az előváladék tartalmaz spermát?

Olvastam már err?l pár,könyvet és mindegyikben azt irja,hogy nem tartalmaz,most akkor mi van?

Legjobb válasz: Szerintem mindkét félnek van igaza. Maga az elõváladék nem tartalmaz spermát, de "útközben" kerülhet bele, így effektíve tartalmazHAT. Ez olyan, mint amikor a müzlire ráírják, hogy nyomokban fûrészport és mogyorót tartalmazhat: nem eleme a terméknek, de a gyártási folyamat során belekerülhet.

Szerintem mindkét félnek van igaza. Maga az elõváladék nem tartalmaz spermát, de "útközben" kerülhet bele, így effektíve tartalmazHAT. Ez olyan, mint amikor a müzlire ráírják, hogy nyomokban fûrészport és mogyorót tartalmazhat: nem eleme a terméknek, de a gyártási folyamat során belekerülhet.
Pedig tartalmaz. Milyen könyvet olvastál te?
Annyit felejtettem ki: a mindennapi élet tekintetében igenis lehet benne, nekünk meg ez számít ugyebár.
Tartalmazhat, nekem ezt a nõgyógyászom mondta, elég jó szakembernek tartják és nekem se volt még soha panaszom rá. Ahány internetes cikket olvastam az mind azt írta hogy tarlamaz ezek a cikkek azért ált. megbítható helyrõl voltak nem pedig random emberek agyszüleményei
Esetleg mert megnézte mikroszkopon.
Pedig tartalmaz spermát az elõváladék...
A kérdező hozzászólása: "Amit anyád, soha nem mondott el a szexrõl".
Tartalmaz te ökör egy könyvet én is tudok írni...
Valamennyi mértékben tartalmaz mert a sperma és az elõváladék ugyanonnan jön. Mondjuk nem vagyok biológus.. lehet hogy tévedek..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az ÉRTELMES válaszokat :) )

Az előváladék tartalmaz életképes spermiumokat, amitől teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: lehet h igen, lehet h nem.. errõl még vitatkoznak az orvosok is.. de rengeteg tényezõ kell ahhoz h teherbeess ettõl..

lehet h igen, lehet h nem.. errõl még vitatkoznak az orvosok is.. de rengeteg tényezõ kell ahhoz h teherbeess ettõl..
Mennyisége egyénenként változó és igen eltérõ lehet, a néhány csepptõl a több milliliterig is távozhat, elõfordul, hogy csak az orgazmus bekövetkezte elõtt röviddel jelenik meg. Az elõváladék tartalmazhat az elõzõ ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség.
IGEN
Tartalmazhat.
Nagy a valószínûsége, hogy tartalmaz, tehát HASZNÁLJATOK ÓVSZERT.
piától is lehetett valóban^^^, de nem kéne paráznod ez miatt szerintem, bár te is egy "érdekes" lány lehetsz.
A kérdező hozzászólása: Ez egyáltalán nem jellemzõ rám, azota ezerszer megbántam, hogy megtettem, nyugi köszönöm a válaszokat remélem, nem lesz gond...
h tette be ha nem állt fel neki.. ez nekem magas :DD
Én most olvastam az interneten, hogy az elõváladék nem tartalmaz elégséges mennyiségû spermiumot a megtermékenyítéshez, és ha a váladék valóban csak elõváladék volt, nem pedig magömlés akkor az esély a terhességre az = a nullával... Nem tudom, ne pontozzon le senki, ezt egy orvos mondta... googleba rá kell keresni: elõváladék terhesség esélye, rögtön legelsõ találat aki nem hiszi!
Így van kedves utolsó! Ám AIDS-et is lehet kapni.
utolsó, jóhiszemûek voltunk, és feltételeztük h a kérdezõ a barátjával feküdt le, akit már ismert annyira, h ilyesmi miatt ne aggódjon.. bár sose tudni..
A kérdező hozzászólása: Igen a barátom volt, és egész biztos, hogy nem nemi beteg. Ez a dolog nem volt betervezve, de már hosszú ideje a levegõben volt, hogy elõbb útobb eljön ez a pillanat. Csak épp rosszkor jött el, mert nem volt nálunk ovszer...
Ebbõl következik^^ kérdezd meg, hogy elõtted kiverte-e vagy nézett-e pornót, bár ha nem verte ki meg semmi, akkor elvileg a elõváladéktól nem lehetsz terhes-.-
A kérdező hozzászólása: egy kicsit be bolt rúgva...attol is lehetséges, nem?
vagy azért nem állt fel neki, mert impotens, vagy mert már elélvezett elõtted 1x-2x-er, de még az is lehet, hogy a stressztõl nem állt fel neki
Dehogynem, lehetett.
A kérdező hozzászólása: úgy értem, hogy belém hatolt a srác, de nem állt fel neki Így elõváladék sem nagyon lehetett, ugye?
h érted, ha nem állt fel? ha nem állt fel, akkor nem volt szex, akkor terhes se lehetsz :DDD
A kérdező hozzászólása: És ha nem állt fel? + pontosan sex elõtt pisilt a srác?
wiki^^ ebbõl az következik, hogy ha már elõtte elélvezett akkor a "maradék" ottmarad, érted?
tartalmazhat.
Így van kedves "A válasz megírásának idõpontja: ma 16:42" de a kérdése nem a AIDS-re irányult... okostojás...

Mikor jön az előváladék? Lehet azt érezni? Van aki érzi? És az előváladék csak a korábbi sex után a húgycsőben maradt spermákat mossa ki? vagy tartalmaz akkor is ha előtte nem volt sex?

Legjobb válasz: Szia! Sorban válaszolva a kérdésekre, az elõváladék izgalmi állapotban "jön", ha kellõképpen felizgulsz, legyen az egy helyes csajszi, vagy egy pornó film, akkor termeli a szervezeted. Ezeket átlátszó cseppecskék, kinek több jön, kinek kevesebb. És igen lehet érezni, de nem mindig, igazából nem tudom mitõl függ, van amikor érzem, hogy épp most ért ki a húgycsõ végére, van amikor meg csak észreveszem hogy csupa nedv vagyok. :) Az elõváladék feladata nem az, hogy az ondót mossa ki a húgycsõbõl, hanem az, hogy kellõképpen benedvesítse a péniszed, fõként a makkot, ezzel is segítve a könnyebb behatolást. Ezért szokták mondani, hogy szárazon nem az igazi, nehezebb behatolni, tapad, és ettõl fogva fáj is. Éppen így van a nõknél is, nem véletlenül termelik õk is. És igen, akkor is tartalmazhat spermiumokat, ha aznap még nem is szexeltél, éppen ezért veszélyes gumi nélkül, csak megszakítással védekezni. Mindig használj gumit, vagy a csajszi szedjen hancurbogyót! Üdv.

Szia! Sorban válaszolva a kérdésekre, az elõváladék izgalmi állapotban "jön", ha kellõképpen felizgulsz, legyen az egy helyes csajszi, vagy egy pornó film, akkor termeli a szervezeted. Ezeket átlátszó cseppecskék, kinek több jön, kinek kevesebb. És igen lehet érezni, de nem mindig, igazából nem tudom mitõl függ, van amikor érzem, hogy épp most ért ki a húgycsõ végére, van amikor meg csak észreveszem hogy csupa nedv vagyok. :) Az elõváladék feladata nem az, hogy az ondót mossa ki a húgycsõbõl, hanem az, hogy kellõképpen benedvesítse a péniszed, fõként a makkot, ezzel is segítve a könnyebb behatolást. Ezért szokták mondani, hogy szárazon nem az igazi, nehezebb behatolni, tapad, és ettõl fogva fáj is. Éppen így van a nõknél is, nem véletlenül termelik õk is. És igen, akkor is tartalmazhat spermiumokat, ha aznap még nem is szexeltél, éppen ezért veszélyes gumi nélkül, csak megszakítással védekezni. Mindig használj gumit, vagy a csajszi szedjen hancurbogyót! Üdv.
utolsónak: mi az h kevés spermium??? egyetlen egy spermium elég a megtermékenyitéshez!!!!!!
Az elõváladék célja, hogy megtisztítsa a húgycsövet és elõkészítse a terepet. De magában az elõváladékban olyan kevés spermium van, hogy az nem elég a megtermékenyítésre. Csak sok srác túl késõn veszi ki.
Lany vok, sztem nem lehet érezni, igy maradnak sokan terhesek a megszakitasos "védekezés" mellett.
utolsó válaszoló: hancurbogyó:D:D ez nagyon teccett!
2vel elõttem válaszoló nem teljesen tudod jól, a fõ feladata, hogy megtisztítsa a húgycsövet az ott maradt vizelettõl, ami ugye savas, de a sperma meg lúgos és ezért. A síkosítás csak másodrendû feladata.
Én csak annyit írtam, hogy nem az a feladata, hogy ondót takarítson a húgycsõbõl :) azt nem mondtam hogy vizeletet nem moshat ki. De valóban a te válaszoddal -kiegészítve az enyémet- tûnik egésznek a dolog.
Na igen... Jól összehoztuk:) :D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat sokat segítettetek :)

Mennyi annak a valószinűsége, hogy az előváladékom miatt terhes lesz a barátnőm? Egyáltalán mennyi spermát tartalmaz az előváladék? Mennyire veszéljes?

Egyik nap kicsit jáccadoztunk egymással.. szerencsétlenségünkre nem volt nálunk gumi.. de én nagyon kivántam ?t... aztán meg bevadultunk.. Betettem és kivettem. kb.1percet sem lehett bent, aztán mégegyszer de kivettem hamar, mert éreztem h vmi nemjo, aztán meg a kezébe élveztem. Hirtelen megijedtünk. Nemakarunk gyereket, a barátn?m nagyon megbánta h engedett nekem.

Legjobb válasz: Helyesbítek, az összes közül az a legmegbízhatóbb, ha valóban nem a nõben élvez el. Van egy olyan kifejezés, hogy minimális spermaszám, ami 6 milla, ez egy átlagos adag hatoda, ez alatt impotenciáról beszélünk.

Helyesbítek, az összes közül az a legmegbízhatóbb, ha valóban nem a nõben élvez el. Van egy olyan kifejezés, hogy minimális spermaszám, ami 6 milla, ez egy átlagos adag hatoda, ez alatt impotenciáról beszélünk.
Én a nõgyágyoszommal beszéltem errõl, aki orvos lévén csak tudja már, hogy teherbe lehet-e esni az elõváladéktól, vagy sem , és õ azt mondta, hogy IGEN, LEHETSÉGES!Ráadásul kiszámíthatatlan, hogy mikor jön, úgyhogy a megszakítás tényleg nem egy biztonságos módszer.
A kérdező hozzászólása: de nem ereztem h jött volna ki belõlem elõváladék...
Mennyi volt annak a valószínûsége, h te érsz célba anno?
Jelentem, én megszakított közösülés+ esemény utáni tabletta eredménye vagyok!!! Szóval ha egyáltalán nem akartok gyereket, nem szabad engedni az ilyen "bevadulásoknak". Legyen eszetek!
ilyen jellegû kérdés szinte minden nap felkerül, és mindig az a válasz (helyesen), hogy bizony elõfordulhat a terhesség. az elõváladék is tartalmaz spermiumot, és -ha nem túl nagy valõszínûséggel is- bizony megeshet a "baj". nem véletlen, hogy az összes védekezési mód közül a megszakított közösülés (coitus interruptus) a legkevésbé megbízható. ha biztosra akartok menni, akkor az esemény utáni tabletta segít, ha már túl vagytok a 72 órán (ha jól tudom, ennyi ideig lehet a tablettát hatásosan használni...), akkor kellene egy tesztet végezni, ha annak azeredménye pozitív, akkor irány a nõgyógyász. ****** off most mindjárt megjelenik a kedvenc spermiumszámláló barátom, akinek aza fixa ideája, hogy az elõváladéktól nem lehet teherbe esni, mert abban kevés a spermium, de nem kell õt komolyan venni, mert egyrészt még életében nem beszélt eme témáról nõgyógyásszal, másrészt halvány gõze sincs a valószínûségszámításról :)
az elsõ válaszoló vagyok... mit mondtam?! így legyen ötösöm a lottón :) ****** kedves számláló (és téveseszmés) barátom! idézet egy szakoldalról: "Megszakított közösülés Nagyon elterjedt módszer, de nem biztonságos. Évente négy nõ közül egy teherbe esik, ha ezt a megszakított közösüléssel védekeznek. Ezt a módszert általában azok a párok használják, akik nem gondolkodnak elõre, és az utolsó pillanatban már nincs más védekezésre lehetõségük." no comment...
kereken 50% vagy igen - vagy nem :) mondtam már: valószínûségszámítás!! visszakérdezek: ha egymás után 200 -szor "fejet" dobsz egy pénzdarabbal, a következõ dobásnál mennyi a valószínûsége, hogy a következõ dobásod is fej lesz?
Pearl-index A fogamzásgátló módszerek hatásosságát az ún. Pearl indexxel adjuk meg. Ennek a lényege, hogy egy évig vizsgálnak 100 nõt, aki az adott módszerrel védekezik, és megadják, hogy közülük hány esett mégis teherbe. Ez a Pearl index. (Értelemszerûen fogamzóképes életkorban lévõ nõket vesznek csak be a vizsgálatba.) Fogamzásgátló módszer Pearl-index Megszakított közösülés 8-38 Naptár-módszer 14-35 Gumióvszer 3-28 (helytelen használat!) Hormonális fogamzásgátlás 0.1-2.5 Pesszárium 3-7 Spirál 0.5-5 Meddõvé tévõ mûtétek 0.3-6
Egyébként hogy lehet olyan felmérésben bízni, ami a szélsõértékek közt 20X-os eltérést enged meg?
Mi ot eve igy csinaljik es nem volt semmi gond.(eddig).
"Egyébként hogy lehet olyan felmérésben bízni, ami a szélsõértékek közt 20X-os eltérést enged meg?" rendben van - ne bízz benne... csak aztán ne gyere ide, hogy:"terhes maradtam/maradt a barátnõm, pedig idõben kihúztam/kihúzta, most mit csináljunk?" egyébként a felmérés szórásáról, meg annyit, hogy: hallottál már a gauss görbérõl?
még mindig én... az impotencia amúgy elsõsorban nem a spermaszám mennyiségétõl, hanem a spermiumok életképességétõl függ. akár hiszed, akár nem, akár egyetlen spermiumtól is teherbe lehet esni, úgy értem, teherbe lehet esni attól is, ha csak egyetlen spermium kerül a hüvelybe...
azt nem is érzed, nem olyan, mint a magömlés...

Az előváladék minden esetben tartalmaz spermiumokat? Vagy mi befolyásolja?

Ezt érdekesség képen kérdezem, miel?tt jönnétek azzal, hogy védekezni kell.. tudom.. :)

Legjobb válasz: Igen minden esetben tartalmaz..az én tudomásom szerint :)

Igen minden esetben tartalmaz..az én tudomásom szerint :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a rendes válaszokat. Kedves elsõ hozzászóló.. nem értelek minek írod azt, hogy terhes vagy mikor írtam, hogy érdeklõdésképpen kérdezem, nem azért mert esélyes, hogy terhes vagyok..:S na mind1.. Várom még a hasznos válaszokat:)
Na majd én megmondom, mert ahogy látom mindenki terhes. Az elõváladék nem minden esetben tartalmaz, csak tartalmazHAT spermiumokat. Na most az elõváladékot a cowper mirigyek termelik, nincs köze a spermiumokhoz, így csak az ottragadt spermiumokat tudja "kimosni". Ezek általában nem életképesek, hanem fáradtak, már egyszer bent ragadtak, nem lehet csodát várni tõlük, de elõfordulhat, hogy életképesek, ezért aki megszakításos közösülést választ védekezésképp az kombinálja naptármódszerrel minimum és ügyeljen rá, hogy lehetõleg kétszer egymás után vagy rövid eltéréssel ne szexeljen, mert az orgazmussal nem tud minden spermium kiürülni, valamennyi ígyis úgyis marad és ezt a következõ aktusnál keletkezõ elõváladék bejuttathatja. Szóval nem ajánlott módszer.
Igen, az elõváladék minden esetben tartalmaz spermiumokat, sok csaj így esik teherbe, megszakításos védekezésnél, mert a fiú általában nem érzi, hogy mikor jön az elõváladék, és mikor kihúzza, akkor a spermiumok már éppen ott vannak, ahol nem kéne lenniük.
Utolsó vagyok: most olvastam csak végig a válaszokat, és meglepõdve olvastam az elõttem író válaszát, hogy nem minden esetben tartalmaz, merthogy én csecsemõgondozó vagyok, és azt tanultam, hogy márpedig az minden esetben tartalmaz spermiumot.Persze az a tudomány akkori állása szerint volt...
Te is eüs vagy? :) :) Én is :) Neem, tényleg nem mindig, tehát nem törvényszerû, de ha belegondolsz, azért abból a rengetegbõl baromi ritka, hogy 1-2 nem marad ott, de azok már gyakorlatilag mérhetetlen mennyiségek, ezért mondom úgy, hogy nincs, mert az valóban a semmivel egyenlõ. Én szülészettel foglalkozom/fogok foglalkozni viszonylag közel áll a szakmánk :)
A kérdező hozzászólása: Húúú köszönöm szépen, nagyon hasznos információval láttatok el:) Természetesen óvszerrel védekeztünk, ezt csak azért kérdeztem, mert volt, hogy kiszakadt de persze nem ment el.. szerencsére nem lettem terhes, de megszakítással semmiképpen se fogunk védekezni.

Hogyan kerül az előváladékba sperma, vagy alapból tartalmaz spermát?

Mindenki írja, hogy az el?váladéktól is teherbe lehet esni. Valójában mégis, hogy kerül bele életképes sperma? Mivel nem tudom, ezért szeretnék itt érdekl?dni, mert kiváncsi vagyok rá. El?re is köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: Mert alapból tartalmaz az elõváladék spermiumokat.

Mert alapból tartalmaz az elõváladék spermiumokat.
Szia! "Az elõváladék tartalmazhat az elõzõ ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség." Én sem tudtam, itt olvastam: http://hu.wikipedia.org/wiki/El%C5%91v%C3%A1lad%C3%A9k Szerintem mindenképp hasznos ezt tudni annak, aki még nem szeretne babát!
A kérdező hozzászólása: Szóval ha a link alapján jól értelmezem, akkor lehet spermium az elõváladékban, csak akkor, ha valamivel elõtte már volt élõ spermium a férfi péniszében? Vagyis ha elõtte egy jó ideig nem ment el, és már valószínû, hogy nincs benne visszamardt spermium, akkor elvileg nem lehet teherbe esni?
Hát..de most nem mindegy hogy elvileg mi történik, ha a gyakorlatban megeshet bármi :S.Védekezzetek, ne esélyeket latolgassatok!
A kérdező hozzászólása: Én még szûz vagyok, a barátommal már tervezzük, és azért érdeklõdök meg minden, mert mielõtt "belevágnék" szeretném a lehetõ legtöbb információt megszerezni mindenrõl. Ezt is azért kérdem, meg mert érdekel. Meg errõl az elõváladékos dologról is annyi mindent irogattak már, hogy nem tudom errõl is kinek lehet hinni. Valahol olyat is olvastam, hogy elvileg a pasik a vizelettel az esetleges megmaradt spermiumokat is " kiüritik", és ezt se tudom, hogy igaz e. (amugy meg midnenképp védekeznénk, de kiváncsi vagyok rá)
Nagyon nagy gratula neked, hogy ennyire elõrelátó vagy:-) Így kellene mindenkinek. A vizelettel nem ürül ki a sperma, elõváladékban bizony lehetséges elõ kiskatona. Írass fel gyógyszert, de azt is tudnod kell, hogy a gyógyszernek is kell idõ, amíg kifejti a védekezõ mechanizmusát. Addig jobb a gumi.
A kérdező hozzászólása: Tablettát már régen szedtem, azért mert a menstruációmmal voltak gondok, és arra felírták, de meghíztam tõle. Azzal háromszor is próbálkoztam, és mindig az lett a vége, de legalább már utólag az a gondom helyreállt. Szóval nálunk majd marad a gumi.

Maszturbálásnál (fiúnál) amikor átlátszó sikisió anyag jön ki a nemiszerváből, az előváladék? és tartalmaz e spermiumot?

Legjobb válasz: igen az elõanyag. az h tartalmaz e az minden esetben más. természetesen tartalmazhat és teherbeesés is lehetséges. Persze ez minden esetben más, van amikor kevesebb van amikor több, sõt van amikor egyáltalán nincs, de attól még nem szabad megkockáztatni egy esetleges teherbeesést

igen az elõanyag. az h tartalmaz e az minden esetben más. természetesen tartalmazhat és teherbeesés is lehetséges. Persze ez minden esetben más, van amikor kevesebb van amikor több, sõt van amikor egyáltalán nincs, de attól még nem szabad megkockáztatni egy esetleges teherbeesést
Az az elõváladék és van benne spermium is.
Tömören: Igen, igen.

Az előváladék akkor is tartalmaz spermiumot ha előtte a fiú nem elégítette ki magát, ha meg kielégítette akkor volt előtte pisilni?

Milyen esetben tartalmazhat az el?váladék spermiumot? Mert tudtommal ezt egy mirigy termeli.

Legjobb válasz: Igen, tartalmaz.

Igen, tartalmaz.
Az elõváladék MINDEN esetben tartalmaz spermiumot!
Nem minden esetben tartalmat. Maga az elõváladék sosem tartalmaz spermiumot, csupán az elõzõ aktusból származó megmaradt 1-2 spermium sejtet tartalmazza.
nem csak ha ágyba bújsz és alszol, leszáll a tündér és kosárkájából kivesz egy marék spermium port, majd megszór vele... itta vége fuss el véle

Tisztelt Doktor úr! Barátommal december 14-én voltam együtt, és jóval (percekkel) az orgazmusa előtt megszakítottuk az aktust. Tisztában vagyok vele, hogy az előváladék is tartalmaz annyi ondót, ami elegendő a megtermékenyítéshez. 16-án, hétfőn elmentem o

Tisztelt Doktor úr! Barátommal december 14-én voltam együtt, és jóval (percekkel) az orgazmusa előtt megszakítottuk az aktust. Tisztában vagyok vele, hogy az előváladék is tartalmaz annyi ondót, ami elegendő a megtermékenyítéshez. 16-án, hétfőn elmentem orvoshoz, aki 72 órás esemény utáni tablettát írt fel. Így kb.36 órára vettem be a gyógyszert. Olvastam, hogy ezek a bogyók mindössze 85%-ban védenek. Peteérésem pedig december 4-8-ig volt, tehát pár nappal az eset előtt. 3 napja viszont kicsit fájdogál a hasam, ez lehet-e a gyógyszer mellékhatása, annak ellenére, hogy azt 16-án vettem be, és most 22-e van? Jól gondolom, hogy a terhesség ezen jelét ilyen korán még nem érezhetem? A menstruációm egyébként mindig pontosan érkezik, és csak 23-án kell megjönnie. Rengeteg fórumot elolvastam már mindezzel kapcsolatban, de nagyon rágörcsöltem. Van okom aggódni ilyen mértékben? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel:Dóra

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben vérzése elmaradna, akkor mindenképpen érdemes egy terhességi vizelettesztet végeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben vérzése elmaradna, akkor mindenképpen érdemes egy terhességi vizelettesztet végeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Barátommal december 14-én voltam együtt, és jóval (percekkel) az orgazmusa előtt megszakítottuk az aktust. Tisztában vagyok vele, hogy az előváladék is tartalmaz annyi ondót, ami elegendő a megtermékenyítéshez. 16-án, hétfőn elmentem o

Tisztelt Doktor úr! Barátommal december 14-én voltam együtt, és jóval (percekkel) az orgazmusa előtt megszakítottuk az aktust. Tisztában vagyok vele, hogy az előváladék is tartalmaz annyi ondót, ami elegendő a megtermékenyítéshez. 16-án, hétfőn elmentem orvoshoz, aki 72 órás esemény utáni tablettát írt fel. Így kb.36 órára vettem be a gyógyszert. Olvastam, hogy ezek a bogyók mindössze 85%-ban védenek. Peteérésem pedig december 4-8-ig volt, tehát pár nappal az eset előtt. 3 napja viszont kicsit fájdogál a hasam, ez lehet-e a gyógyszer mellékhatása, annak ellenére, hogy azt 16-án vettem be, és most 22-e van? Jól gondolom, hogy a terhesség ezen jelét ilyen korán még nem érezhetem? A menstruációm egyébként mindig pontosan érkezik, és csak 23-án kell megjönnie. Rengeteg fórumot elolvastam már mindezzel kapcsolatban, de nagyon rágörcsöltem. Van okom aggódni ilyen mértékben? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel:Dóra

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben vérzése elmaradna, akkor mindenképpen érdemes egy terhességi vizelettesztet végeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben vérzése elmaradna, akkor mindenképpen érdemes egy terhességi vizelettesztet végeznie. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!