Találatok a következő kifejezésre: Az előtejnek kell (10 db)

24 hetes terhes vagyok, és még nincs előtejem. Gond ez? Mikor kell jelentkeznie az előtejnek?

Legjobb válasz: Nem kell terhesen elõtejnek képzõdnie, csak elõfordul és nem kóros. De alapvetõen az a normális, ha szülés után indul be a tejtermelõdés.

Nem kell terhesen elõtejnek képzõdnie, csak elõfordul és nem kóros. De alapvetõen az a normális, ha szülés után indul be a tejtermelõdés.
Nem gond! Nekem csak szülés közben jelentkezett elõször, elõtte egyáltalán nem volt elõtejem. Most pedig rengeteg tejem van (5 hónapos a kisbabám), ez nem függ attól, hogy kinek mikor lesz elõteje. További boldog babavárást!
Nem gond, van akinek egyáltalán nem is volt, és 1 évig szoptatott. míg másnak korán volt, de szoptatni már nem tudott.
Nem gond ez.Nem mindenkinél van.Nálam a 18hétben volt egy pici azóta semmi.Nem kell aggódnod. 25hetes pocis
Szia!még nekem sem volt elõejem, pedig már a 28 hétben járok:) Ezért nem kell aggódni! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!!! Így most már nyugodtabb vagyok!
Én 33 hetes vagyok és nincs elõtejem! Semmit sem jelent, ettõl még biztosan tudunk majd szoptatni, nyugi!
36 hét és még nekem sincs. :)

Egy 2-3 napos babanak kell adni valamit az elotejen kivul?

mert allandoan szopizna,de meg nincs annyi elotejem,es emiatt sir sokat,esetleg valami teat vagy fott vizet?

Legjobb válasz: Nem nem kell adj mást. Csak add neki mindig a cicit. Ezzel segíted a tejtermelõdést.

Nem nem kell adj mást. Csak add neki mindig a cicit. Ezzel segíted a tejtermelõdést.
Nem kell más. Tedd mellre, ha kéri, azzal serkented a tejtermelést is, lassan be kell, hogy induljon. Lehet, hogy nem is mindig éhes, csak vágyik a kozelségedre.
Sokan ott rontják el, hogy mást adnak neki "nincs elég tejem" felkiáltással, pedig a tej úgy indul be, hogy minél többet van cicin a baba.Nekem volt olyan, hogy egész nap mást sem csináltam csak szoptattam.Amikor megindul a tej annyira, hogy jól tud vele lakni magától beáll bizonyos idõközönkéntre a szopás gyakorisága.
nem
Hát akkor itt engem most meg fognak kövezni. Én is így jártam ahogy te. A babám állandóan sírt az elsõ napokban mert éhes volt, és hiába lógott egész nap a cicimen mégsem volt elég. Én a második átordított nap után úgy döntöttem, hogy nem szemvedtettem szegényt tovább és kapott egy kis tápszert. Utána érezhetõen sokkal jobban érezte magát, aludt, nyugodt volt. Miután rendesen beindult a tejem elhagyhattuk a tápszert és azóta is szépen szopik és fejlõdik. Egy 3 és fél hónapos baba anyukája.
Ne aggódj, õk több napos tartalékkal jönnek a világra, tudom, hogy rémisztõ, de nem lesz baja. Én a kórházban egy csomószor sírógörcsöt kaptam, mert féltem, hogy éhen hal...:-), minden baba veszít a súlyából, ez természetes. Nekem a 4. napon lövelt be a tejem, nem is éreztem, csak a csecsemõs mondta, hogy 40-et evett a lányom, na akkor esett le a nagy kõ. És már 8 hónapja szopizik. Nem baj, ha folyamatosan mellre teszed, akár egész nap is lóghat rajta, be fog indulni, hidd el. Gratulálok a babádhoz!:-)
A kérdező hozzászólása: de keves neki ami meg nekem van , en ugy tapasztalom-es az nagyon rossz nekem hogy tudom hogy ehes es nincs eleg elotejem szamara
csak cicit adjal!!
A kérdező hozzászólása: annyira ossze vissza akar szopizni, hogy valamikor 2-3 ora valamikor 10-20 perc mulva mar nagyon sir miatta.es nem erkezik mas termelodni helyette, ezert nem tudom olyankor mit tegyek?
Nem, nehogy adjál. Ha van elõtejed, akkor minden ok. Fejjél sokat, hogy minél hamarabb rendesen beinduljon a tejtermelés, és szoptasd gyakran és sokáig. Ha most elkezdenél neki adni teát vagy vizet, akkor nem is indulna be a tejed, és elõbb-utóbb tápszer lenne a vége.
A kérdező hozzászólása: mindnkinek koszonom a valaszt

Nagyon folyik az előtejem éjjel alvás közben és még messze a szülés! Nem lesz ez így gond a babának? Benne lesz még így a tejben az ami neki kell az elején? Nagyon el vagyok keseredve hogy nem lesz meg minden neki ami kellene. Félidős vagyok

Legjobb válasz: szia! Gondolj azokra a babákra akiknek az anyukája még szoptatja a tesót,mikor õk megszületnek,õk sem kapnak elõtejet,rögtön belecsöppennek a jóba!Kellemetlen ez igaz,de ha így marad és a baba is ügyesen szopizik,azonnal gyarapodik majd,kimarad az életetekbõl sok fáradtságos tejcsiholás és görcsölés h vajon lesz-e tejem,besárgul-e,elég-e a tejem stb.A melled készen áll a táplálásra,ez nagyon jó dolog! Éjjel tegyél be ilyen szoptatós betétet egy lazább melltartódba,ha zavar.El ne keseredj ilyenen!:)

szia! Gondolj azokra a babákra akiknek az anyukája még szoptatja a tesót, mikor õk megszületnek, õk sem kapnak elõtejet, rögtön belecsöppennek a jóba!Kellemetlen ez igaz, de ha így marad és a baba is ügyesen szopizik, azonnal gyarapodik majd, kimarad az életetekbõl sok fáradtságos tejcsiholás és görcsölés h vajon lesz-e tejem, besárgul-e, elég-e a tejem stb.A melled készen áll a táplálásra, ez nagyon jó dolog! Éjjel tegyél be ilyen szoptatós betétet egy lazább melltartódba, ha zavar.El ne keseredj ilyenen!:)
Nehogy! Nekem is úgy folyik, mint csapból a víz.. fõleg este/éjjel, de napközbenben is szivárog rendesen, kb. a 18.héttõl. Már egyre csak több, bár néha tényleg nagyon zavaró tud lenni, de örülök neki, mert ez számomra azt jelenti, hogy (remélhetõleg) lesz bõségesen. Azt olvastam valahol, hogy akiknek így csordogál az elõtej, azoknak gyengébbek a mellbimbó záróizmai. Boldog babavárást Neked!:) 31 hkm
Én most vagyok kb 7 hetes terhes, elsõ gyermekem 1, 5 éves. 1 éves kora óta nem kéri a cicim, és még mindig van pár cseppnyi tejem. Amikor vele voltam terhes, nekem félidõtõl folydogált valami víz szerû ragadós lötty a mellembõl. Fél éves koráig csak szoptattam. Ne izgulj, a tested tudja, hogy mikor szûnik meg a terhességed, és akkor jön az igazi elõtej. De egyébként ez jó jel, elõrevetíti, hogy nagy valószínûséggel lesz tejed.:)
A kérdező hozzászólása: köszi a megnyugtatásokat, rendesek vagytok! :)


A szülés után, szopiztatás után, érdemes/kell az előtejet is fejegetni?

sziasztok!

Legjobb válasz: vigyek akkor 1 kis cumisüveget is? vagy ott adnak ha kérek?

A kérdező hozzászólása: vigyek akkor 1 kis cumisüveget is? vagy ott adnak ha kérek?
ha 24 órás rooming-in rendszer van, és folyamatosan veled lehet a baba, akkor én semmiképp nem fejnék, hanem sokszor cicire tenném a babát - miért is fejnéd, és adnád mesterségesen pohárból ha közvetlenül kiszívhatja a cicibõl? a szopi ráadásul sokkal hatékonyabb és jobban serkenti a tejtermelést, és az elsõ pár nap-hét a legfontosabb, hogy megtanulja a baba, hogyan kell szopizni, és hogy a tejért meg kell dolgoznia
6 hetes korág fejtem kézzel(de nem minden nap és éjjel sosem), de a kórházban még nem. Inkább mindig cicire raktam a babát. Most 4 hónapos, csak szopik, tele a fagyasztó tejjel, szerintem nem is kellet volna fejnem, a baba a legjobb tejserkentõ. Lehet mire kelleni fog a lefagyasztott tej, már kidobhatom.
Pontosan a késõbbi szoptatást is segíti. Cumisüveget ne vigyél, mert azt nem szabad! Adnak poharat, nálunk sterilizálták a mellszívót is, ha kértük, mert pl új volt.
Inkább vigyél mindent. Persze, lefejheted, ha lesz mit és azért érdemes, mert a babának nagyon nagy szüksége van rá, az elõtejben egy csomó értékes cucc van, ami megvédi õt itt a külvilágban! Szóval ki ne öntsd, minden cseppje kincs! A késõbbi termelés szempontjából talán nincs akkora jelentõsége, inkább a babának adás miatt van jelentõsége szerintem.
Szia! Szerintem mindenféleképp érdemes. Nálunk odaadták a babának azt is.
A kérdező hozzászólása: akkor tejgyüjtõ tasit is viszek, az szuper, nem tudtam..meg nem is mondták.. köszi nektek!
A kérdező hozzászólása: szia! akkor a kis aventes tejespohárba amit bekészítettem és belefejem, adjam is oda ha kevés és épp abbahagyta a szopizást akkor is? egyébként kórházban lehet kérni sterilizálást? pl a pohár
Szia nekem hasznos volt. Vettem is mellszívót a kórházban. Három hete szültem. Arra is jó, hogy amíg nagyon pici és belealszik a szopiba, akkor oda tudod neki adni azt a keveset, és legalább megnyugszol, ha látod az elfogyasztott mennyiséget :)
Hasznos, mert serkenti a tejet, azonkívül, nálunk a kórházban amit az anya lefej és hûtõbe teszi (erre a célra van külön hûtõ) és a nevet ráírja, akkor éjszaka odaadják a babának!!!! Dél-pestiben De , amikor bedurran a cicid és kõ kemény akkor muszáj fejned, hogy ne gyulladjon be!!!!
Én rengeteget fejtem, de nem tettem fagyasztóba, mert sztem az már úgy nem igazi. Nem akartam kockáztatni, hogy megromlik vagy valami. A kutyusunk jól járt... A babának meg mindig elég volt a tejem.

Mikor kell az előtejnek megjelenni, vagy nem baj ha nincs? Most vagyok 25 hetes.

Legjobb válasz: Nekem egész terhességem alatt nem volt. Bár nem tudtam szoptatni,de nem hiszem hogy azon múlik!! Pl.barátnõmnek már a 26.héttõl melltartóbetétet kellett hordani annyi volt :D De csak 4hóig tudott szoptatni.

Nekem egész terhességem alatt nem volt. Bár nem tudtam szoptatni, de nem hiszem hogy azon múlik!! Pl.barátnõmnek már a 26.héttõl melltartóbetétet kellett hordani annyi volt :D De csak 4hóig tudott szoptatni.
Nem baj, ha van nincs elõtej. Hogy mennyi tejed lesz, nem ettõl függ.
Nekem 16. héttõl volt, mind a kettõvel.Szoptattam is õket, de nyugodj meg mert nem ettõl függ, hogy lesz-e tejed!
Értelmes vagyok :) (2.vagyok) Szóval nem baj, ha nincs elõtej, de az se, ha van. Elnézést :)
szia! nekem két kisfiam van. Egyik terhességem alatt sem volt elõtejem. A nagyobbik fiamat fél éves koráig, a kisebbik most 3 hónapos és még tudom szoptatni.
az elsõ babámnál sem volt elõtejem és 23 hóig szoptattam.most sincs elõtejem , 35 hetes vagyok és remélem ugyancsak ilyen sokáig tudom majd tápláni a csemetém!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok.

Az előtejnek milyennek kell lennie?

Már úgy értem színre, állagra. Már több hete van, hogy szivárog a mellemb?l. Eddig ilyen átlátszó volt, de most kb két napja enyhén sárgás. Ez normális?

Legjobb válasz: Igen ez normális.szülés után is kb 2 napig nagyon sárga a tej,aztán fehéredik.Ez olyan anyagokat tartalmaz ami a baba elsõ tápláléka.Ez a legértékesebb.(mármint szülés után)Az immunrendszerének majd nagyon jó lesz.

Igen ez normális.szülés után is kb 2 napig nagyon sárga a tej, aztán fehéredik.Ez olyan anyagokat tartalmaz ami a baba elsõ tápláléka.Ez a legértékesebb.(mármint szülés után)Az immunrendszerének majd nagyon jó lesz.
minnél sárgáb annál erõsebb, táplálob az anya !!!!!!
a tej le maradt.1000 bocs.

Joslofájásim már vannak és most folyik az elötejem eléggé. Akkor most már nem soká szülök? 26-ára kell jönni a babának.

Legjobb válasz: szia! Mi is 26.-ára várjuk a babánkat és nekem tegnap este azaz 24.-én este hirtelen elcsendesült és nekem is vannak már jóslóim! én is már nagyon várom szerintem szülünk a napokba! Kitartást és szép szülést! egy majdnem 40 hetes kismama

szia! Mi is 26.-ára várjuk a babánkat és nekem tegnap este azaz 24.-én este hirtelen elcsendesült és nekem is vannak már jóslóim! én is már nagyon várom szerintem szülünk a napokba! Kitartást és szép szülést! egy majdnem 40 hetes kismama

Ha folyik az előtej, mit kell vele tenni? 22hetes vagyok, nem korai ez? Inkább olyan víz szerű valami folyik. A pólóm mindig átázik. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Használj eldobható melltartóbetétet, és ne aggódj, ez teljesen természetes!

Használj eldobható melltartóbetétet, és ne aggódj, ez teljesen természetes!
Igaza van az elöttem szólónak.Nekem is korán indult az elötej.Használj melltartó betétet.
Ez igaz, azzal kiegészítve, hogy ne csinálj vele semmit.Ne nyomkodd, mert attól mégtöbb fog termelõdni, mégtöbb fog folyni. 38hetes kismama

Milyen színe kell, hogy legyen az előtej?

32 hetes terhes vagyok, els? babám. Már jó ideje el?fordul hogy van el?tejem, de rózsaszin? nem fehér. Ez normális, vagy vér kerülhet bele?

Legjobb válasz: Ne aggódj, teljesen normális. Nekem sárgás volt és kristályos.:-) Egyébként az "igazi" tej eleje is sûrû és sárga, hiszen az anyatej több "menetben" jön a mellbõl. Egy-egy szoptatáson belül is változik az anyatej összetétele, mert szoptatáskor elõször egy híg vízszerû tej ürül, amelyet ú.n. szomjoltó tejnek is neveznek, majd a szoptatás második felében ez sûrûbbé válik, amely zsírdúsabb kalóriadúsabb tej.

Ne aggódj, teljesen normális. Nekem sárgás volt és kristályos.:-) Egyébként az "igazi" tej eleje is sûrû és sárga, hiszen az anyatej több "menetben" jön a mellbõl. Egy-egy szoptatáson belül is változik az anyatej összetétele, mert szoptatáskor elõször egy híg vízszerû tej ürül, amelyet ú.n. szomjoltó tejnek is neveznek, majd a szoptatás második felében ez sûrûbbé válik, amely zsírdúsabb kalóriadúsabb tej.
Már az elõtej is inkább sárgás színû. Szerintem beszélj a dokiddal vagy a védõnõvel, ha mást nem, megnyugtatnak.
Én is úgy tudom sárgásnak kell lennie, mindenképp kérj tanácsot, nehogy gyulladás okozza ezt a színelváltozást.Az a biztos amit a doki mondd!

Mit kell tenni az előtejjel?

Hagyni, vagy kinyomni?:)

Legjobb válasz: Nem szabad nyomkodni ami magától kijön azt töröld le,de semmiképpen ne nyomkodd!

Nem szabad nyomkodni ami magától kijön azt töröld le, de semmiképpen ne nyomkodd!
Ne nyomkodd, mert a nyomkodás görcsöket okozhat és idõ elõtt beindíthatja a szülést! A babádnak nagy szüksége lesz rá a születése után, engedd szopni, amennyit tudod, a méhösszehúzó hatás akkor már hasznos!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!