Találatok a következő kifejezésre: Az előtej terhességre (12 db)

Van bármi jelentősége az "előtejnek"? (terhesség alatt)

Úgy tudom, semmi, de eddig nem néztem utána, nem volt aktuális, most meg elkezdett jönni :) Semmi köze koraszüléshez, vagy ahhoz, tud-e az anyuka szoptatni, ugye? 29 hkm

Legjobb válasz: Nincs jelentõsége:)

Nincs jelentõsége:)
csak annyi, hogy készül a szervezeted, de nem lesz ettõl koraszülés és a késõbbi tejmennyiség sem függ tõle

Ha az előtej megjelenik 16 hetesen, az a terhesség végéig tart vagy csak egyszeri eset?

Ma reggel az egyik mellemnél átázott a pizsama, ebb?l gondolom hogy el?tej lehetett.. ez egyszeri eset vagy minden reggel kicsit folyni fog?

Legjobb válasz: Nekem az elején volt,aztàn abbahagyta,és pont ma(30. hét)ujra lett elötejem. Gondolom mindenkinél vàltozo,idöre mennyiségre,gyakorisàgra nözve is. Nincs miért agodnod,ez normàlis terhessög alatt. max. ha zavar,vagy elövigyàzatos akarsz lenni,akkor van betét a melltartoba. Vegyél olyat,és nem ér meglepetés! Boldog babavàràst!

Nekem az elején volt, aztàn abbahagyta, és pont ma(30. hét)ujra lett elötejem. Gondolom mindenkinél vàltozo, idöre mennyiségre, gyakorisàgra nözve is. Nincs miért agodnod, ez normàlis terhessög alatt. max. ha zavar, vagy elövigyàzatos akarsz lenni, akkor van betét a melltartoba. Vegyél olyat, és nem ér meglepetés! Boldog babavàràst!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Meglepõdtem hogy 16 hetesen már elõfordul ilyesmi, de ezek szerint igen! Boldog Babavárást neked is!
Nálam is ugy volt, hogy pár napig megjelent, aztán egy ideig semmi, majd megint...
Nekem is pont 16 hetesen volt elõtejem, meg is lepõdtem, hogy máris :-) Ez kb. 1 hétig tartott, azóta semmi. Most vagyok 31 hetes.
már késik is? Elsõ gyermeked?
Az a baj, hogy semmi konkrétat nem írtál.Mióta késik és mikor csináltál tesztet? Az elötej természetesen lehet terhesség jele, és a negatív tesztek gyakran lehetnek tévesek, de úgy tudom az elötej szivárgáshoz azért kell egy kis idö.Viszont szivárgás lehet mástól is, de az nem oké, mindenképp hagyatkozz az orvosodra!!(csinálhatsz addig még egy tesztet, a CLEARBLUE a legpontosabb)
ha valakinek az elõteje szivárog akkor annak legalább 3 honaposnak lennie kell. vagy valami más bajod lehet, vagy annyira beképzeled hogy az agy már igy reagál.Miota késik? és hõt kellene mérni meg


S. O. S! Lehet a terhesség legelső jele az előtej? Van már 3 kislányom és szeretnénk mégegy babót.

3 napja feszít a mellem és nagyon kevés el?tejem van.Teszt negatív. A méhem görcsölget, f?leg este. Volt valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: inkább az hormon probléma!

inkább az hormon probléma!
Csatlakozom, hormonprobléma.
Ez prolactin probléma esetén szokott elõfordulni. Nekem ez volt és gyógyszert szedek rá, amitõl helyre állt a hormonszint és elmúlt az elõtej.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Akkor irány a doki. Amúgy pont félidõben vagyok..illetve egy nappal utána. De az elõzõ mensim sokkal gyengébb volt és rövidebb. Ezért gondoltam hátha egy késõi peteérés volt. Azt olvastam többször szült nõknél lehet ez az elsõ jel.
Én is csatlakozom. Magas prolaktin szint okozhatja, ami mellett nem lehet teherbe esni.

Tegnap este ismét megjelent az előtej, most 39. hétben. Terhességem elején pedig a 3. hónapban. Lehet ez a szülés előlele?

Legjobb válasz: Szia. Nagyon közel van már az biztos de semmi köze hozzá.Legalábbis nekem a 4. hónaptól mindkét gyerekkel állandóan folyt.

Szia. Nagyon közel van már az biztos de semmi köze hozzá.Legalábbis nekem a 4. hónaptól mindkét gyerekkel állandóan folyt.

Melyik melltartóbetét a jobb előtejhez terhesség idejére, az eldobható vagy a mosható. A mosható is olyan vastag mint az eldobható?

Legjobb válasz: Én vennék egy csomag eldobhatót és vagy 8pár moshatót.Mosható általában,de a tatyóban mindig egy pár eldobható. Szerencsére engem eddig elkerült az elõtejes probléma.Csak egyszer törölközésnél vettem észre mikor egy kicsit jobban megnyomtam a mellem.

Én vennék egy csomag eldobhatót és vagy 8pár moshatót.Mosható általában, de a tatyóban mindig egy pár eldobható. Szerencsére engem eddig elkerült az elõtejes probléma.Csak egyszer törölközésnél vettem észre mikor egy kicsit jobban megnyomtam a mellem.
Szerintem a mosható gazdaságosabb és mások véleményével ellentétben-mert sokan az eldbhatót részesítik elõnyben, igen van egy kis macera , hogy kimosd és fertõtlenítds, de hosszú távon olcsóbb sztem.

20 hetes vagyok! Most jelent meg az előtejem! Mostmár a terhesség alatt végig lesz?

Legjobb válasz: neeem, nem hinném. Ne nyomkodd, ne csinálj vele semmit, és ne fürödj forró vízben. A túlzott meleg is okozhatja az elõtej-termelõdést. Boldogságos babavárást :) 32 hetes kismama

neeem, nem hinném. Ne nyomkodd, ne csinálj vele semmit, és ne fürödj forró vízben. A túlzott meleg is okozhatja az elõtej-termelõdést. Boldogságos babavárást :) 32 hetes kismama
Szia! Nekem is kb 20 hetesen jelentkezett elõször, azóta is van... Persze nem állandóan folyik a mellembõl, csak néha, pár naponta, de van hogy 1 hétig sem jelentkezik. De észre vettem, h egy idõ alatt megtelnek és akkor ha egy picit is megnyomódnak (alvás közben), akkor kiürül... Azt nem tudom, h végig lesz-e, de sztem valószínû....
Szia! Nekem korán jelentkezett a 16 héttõl most 24 hetes vagyok és azóta is van.Éjszaka szivárog nekem is amikor megnyomódik.Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a terhesség végéig tart.Ez legyen a legnagyobb baj, fõ a baba egészsége.Boldog babavárást!

Kinek volt terhesség alatt már teje, hányadik héten vette észre hogy van elöteje, és akinek volt elötej az azt jelenti hogy szoptatni is fog tudni?

Legjobb válasz: Nekem nem volt elotejem. 40+4 hetesen szultem délelott. Este már szoptattam a lányomat.

Nekem nem volt elotejem. 40+4 hetesen szultem délelott. Este már szoptattam a lányomat.
Nekem volt, nem is kevés.10 hónapos a babám, még szoptatom.
A kérdező hozzászólása: köszi, és hányadik hétben vettétek észre az elötejet?
Nem volt elõtejem- a 2 nincs összefüggésben- 18 hónapos lányom még mindig szoptatom, 8 hónapig adtam le tejet....
25hetesen vettem észre reggel a pizsamán hogy folyt egy kevés, de amugy a két dolog nincs összefüggésben
Elsõ terhességemnél 16. héten jelent meg, most a hatodiknál már a legelején. Minden gyereket sokáig szoptattam + fejtem is rengeteget. De szerintem nincs köze a kettõnek egymáshoz. Ha valakinek nincs elõteje, az is szoptathat simán!
Mindkét terhességemnél kb.a 20.hét körül jelentkezett az elõtej, nem is kevés mennyiségnben, az elsõ lányomat abszolút nem tudtam szpotatni, nagyon hamar, a 6.hétre el is apadta tejem, hiába fejtem.Most a második lánykámnál születése után rögtön mellre tették, szóta is szépen szopik, jövõ héten lesz 1 éves.Tényleg nincsen semmi összefüggés ilyen téren:-)
elos babamnal a 30het korul volt elotejem , ennek ellenere szules utan csak a negyedik napon indult be a tejem , -8honapig tudtam szoptatni. most varom a masodikat es a 18.hettol van elotejem.

Most csináltam tesztet nagyon halvány csik jelent meg. Ez is pozitiv? Az lehetséges, hogy azt érzem, mintha pár csepp előtej van? Van egyáltalán a terhesség korai szakaszában előtej?

Legjobb válasz: Elõször is gratulálok! Én úgy tudom, elég ritka, hogy ennyire korai szakaszban elõtej jelenjen meg. viszont nem kizárt, ha magasabb a prolaktin szinted. ezt az elõtejet említsd majd meg a dokidnak, hogy nézzen hormonszintet, de szerintem nem lesz gond! A halvány csík is csík, majd megerõsödik! Pl ha olyan 2-3 nap múlva csinálsz újra tesztet! de az már szerintem nem fontos!

Elõször is gratulálok! Én úgy tudom, elég ritka, hogy ennyire korai szakaszban elõtej jelenjen meg. viszont nem kizárt, ha magasabb a prolaktin szinted. ezt az elõtejet említsd majd meg a dokidnak, hogy nézzen hormonszintet, de szerintem nem lesz gond! A halvány csík is csík, majd megerõsödik! Pl ha olyan 2-3 nap múlva csinálsz újra tesztet! de az már szerintem nem fontos!
Halvány csík is pozitív, gratulálok. :) Ami meg most van neked, az még nem elõtej, hanem a progeszteronszinted miatt van. A tiéd magasabb, mint másoknak, ezért vízszerû anyag távozhat a melledbõl. Az elõtej késõbb fog jönni, és az sárgás lesz. Nekem a 16. héten jelent meg néha 1-1 csepp, most már napi rendszerességgel átnedvesedik a melltartóbetétem. 19 hetes kismama
Én is gratulálok a + teszthez! Elõfordul az elõtej, nekem is volt.
Nagyon GRATULÁLOK!!!!!! Nekem 7 hetesen volt 1-2 csepp elõtej! Sok boldogságot kívánok! :D

Van akinek nem is jön előtej a melléből a terhesség alatt? Ez összefügg azzal, hogy aztán szülés után lesz-e?

24 hetes vagyok, de semmit nem észleltem eddig.

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem volt elõtejem a terhesség alatt, és mikor megszültem, nehezen indult be a tejcim, szülés után 3-4 nappal, és ehhez képest 2 és fél éves koráig szopizott a kislányom :-)

Szia! Nekem nem volt elõtejem a terhesség alatt, és mikor megszültem, nehezen indult be a tejcim, szülés után 3-4 nappal, és ehhez képest 2 és fél éves koráig szopizott a kislányom :-)
Nincs összefüggés a terhesség alatt elõforduló elõtej megjelenése és a szülés utáni tejmegindulás között. Az a ritkább, ha valakinek csordogál az elõteje már a babavárás során is. Ne aggódj!
Szia! Nekem eggyik gyermekemnél sem volt a terhesség alatt elötejem , és szülés után rendesen szoptatni tudtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!