Találatok a következő kifejezésre: Az előtej hetes (58 db)

Ha az előtej megjelenik 16 hetesen, az a terhesség végéig tart vagy csak egyszeri eset?

Ma reggel az egyik mellemnél átázott a pizsama, ebb?l gondolom hogy el?tej lehetett.. ez egyszeri eset vagy minden reggel kicsit folyni fog?

Legjobb válasz: Nekem az elején volt,aztàn abbahagyta,és pont ma(30. hét)ujra lett elötejem. Gondolom mindenkinél vàltozo,idöre mennyiségre,gyakorisàgra nözve is. Nincs miért agodnod,ez normàlis terhessög alatt. max. ha zavar,vagy elövigyàzatos akarsz lenni,akkor van betét a melltartoba. Vegyél olyat,és nem ér meglepetés! Boldog babavàràst!

Nekem az elején volt, aztàn abbahagyta, és pont ma(30. hét)ujra lett elötejem. Gondolom mindenkinél vàltozo, idöre mennyiségre, gyakorisàgra nözve is. Nincs miért agodnod, ez normàlis terhessög alatt. max. ha zavar, vagy elövigyàzatos akarsz lenni, akkor van betét a melltartoba. Vegyél olyat, és nem ér meglepetés! Boldog babavàràst!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Meglepõdtem hogy 16 hetesen már elõfordul ilyesmi, de ezek szerint igen! Boldog Babavárást neked is!
Nálam is ugy volt, hogy pár napig megjelent, aztán egy ideig semmi, majd megint...
Nekem is pont 16 hetesen volt elõtejem, meg is lepõdtem, hogy máris :-) Ez kb. 1 hétig tartott, azóta semmi. Most vagyok 31 hetes.

24 hetes terhes vagyok, és még nincs előtejem. Gond ez? Mikor kell jelentkeznie az előtejnek?

Legjobb válasz: Nem kell terhesen elõtejnek képzõdnie, csak elõfordul és nem kóros. De alapvetõen az a normális, ha szülés után indul be a tejtermelõdés.

Nem kell terhesen elõtejnek képzõdnie, csak elõfordul és nem kóros. De alapvetõen az a normális, ha szülés után indul be a tejtermelõdés.
Nem gond! Nekem csak szülés közben jelentkezett elõször, elõtte egyáltalán nem volt elõtejem. Most pedig rengeteg tejem van (5 hónapos a kisbabám), ez nem függ attól, hogy kinek mikor lesz elõteje. További boldog babavárást!
Nem gond, van akinek egyáltalán nem is volt, és 1 évig szoptatott. míg másnak korán volt, de szoptatni már nem tudott.
Nem gond ez.Nem mindenkinél van.Nálam a 18hétben volt egy pici azóta semmi.Nem kell aggódnod. 25hetes pocis
Szia!még nekem sem volt elõejem, pedig már a 28 hétben járok:) Ezért nem kell aggódni! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!!! Így most már nyugodtabb vagyok!
Én 33 hetes vagyok és nincs elõtejem! Semmit sem jelent, ettõl még biztosan tudunk majd szoptatni, nyugi!
36 hét és még nekem sincs. :)

24 hetes terhes vagyok. Mikkortól kezd el jönni az előtej?

Legjobb válasz: Nem altalanos, h jon elotej, de attol meg lehet ugyanugy rengeteg tejci kesobb. Van, akinek a belovelleskor jon az elso csepp.

Nem altalanos, h jon elotej, de attol meg lehet ugyanugy rengeteg tejci kesobb. Van, akinek a belovelleskor jon az elso csepp.
Szia! Nem mindenkinek van. Én a 3-dik babámat várom, de az elsõ kettõvel sem volt egy csepp sem, de most sincs. Egyébként 1 éves korukig szopiztak a gyermekeim. Ugyhogy ha esetleg nem lesz neked sem, ne izgulj. Attól még fogsz tudni szoptatni. 33 hetes kismama
Nekem sincs, nem is volt, 38 hetes vagyok. Nem törvényszerû, hogy legyen. VAn akinek igen korán jön, tehát nem lehet általánosítani..
Szia! Én a másodikat várom, és az elsõ babámmal már a 22héttõl volt pár csepp elõtejem. pont annyi, hogy kényelmetlenné tegye az életem :) )). Most még csak a terhesség elején vagyok (8hét) de remélem most megúszom! Én is 1éves koráig tudtam szoptani, de ennek semmi köze az elõtejhez! Szóval szerencsés vagy ha csak szülés után kell a melltartódat kipárnáznod. Boldog babavárást!
Szia!Én is 24 hetes vagyok, de már többször észre vettem h a melltartom nedves lesz, de folyni nem láttam még csak igy vettem észre, érezni nem éreztem.


Egyik cicimből folyik az előtej, a másikból szinte semmi. MIÉRT? Kb.25 hetes korom óta. Most vagyok 38 hetes, ma nagyon megindúlt. Van hasonló tapasztalat?

Legjobb válasz: Nekem 22 hetes koromban kezdõdött a mellfolyás. Egész nyáron végig kísért, fõleg a nagy melegekben folyt. Ne aggódj, ez teljesen normális dolog, sõt az is normális, hogy csak az egyikbõl. Emlékeim szerint nekem a jobból folyt mindig.

Nekem 22 hetes koromban kezdõdött a mellfolyás. Egész nyáron végig kísért, fõleg a nagy melegekben folyt. Ne aggódj, ez teljesen normális dolog, sõt az is normális, hogy csak az egyikbõl. Emlékeim szerint nekem a jobból folyt mindig.
Nekem mar 18 hetesem folyt es abalbol, csak.Es nekem is egesz nyaron egesz decemberig a szulesig.Semmi gond nekem azt mondtak, csak annyi h talan az a mell az erosebb.De most is tobb van abban a cicimben tejcsi.

31 hetes kismama vagyok, és sárgás folyadék jön a mellbimbómból. Ez mennyire normális? Ez lenne az előtej? Ez garantálja hogy lesz tejem ha megszületik a pici?

Legjobb válasz: Semmit nem garantál, de igen, az. :) Nekem a 20. héttõl van, teljesen normális. :) 33 hetes km

Semmit nem garantál, de igen, az. :) Nekem a 20. héttõl van, teljesen normális. :) 33 hetes km
Szia! Nekem a 16. héttõl van és sajnos nem jelenti azt, hogy lesz majd tejem rendesen, most viszont nem gyõzöm felitatni :) Boldog babavárást! Üdv: 23+4 hkm
A kérdező hozzászólása: Húú hát akkor nem irigyellek, ha már tényleg fel kell itatni...nekem még csak úgy reggel vészes az alvós polóm...meg picit viszket is de nem kellemetlenül még.
Sajnos mind a két mellembõl folyik nagyon, úgyhogy 0-24 órán keresztül betétet kell használnom. Örülnék, ha a baba születése után is minden rendben menne. Üdv: 23+4 hkm
Ja igen és, ha bármilyen érzelmi hatás ér, akár öröm, kár bánat, akkor aztán igazán rákapcsol! :) Ezt lehet, hogy te is meg fogod tapasztalin. Üdv: 23+4 hkm
Igen, ez az elõtej, és teljesen normális. Sajnos semmit nem jelent a késõbbiek szempontjából, nekem is volt bõven elõtejem, szoptatni mégsem tudtam.

Milyen fajta melltartó betétet vegyek, hogyha esetleg elkezdene jönni az előtejem? 21 hetes vagyok, szeretnék rá felkészülni. Rossmannban vagy DMben lehet kapni ilyet?

Legjobb válasz: Szia! Én a rossmannban vettem kék dobozos babydream márka és az elsõ elõtejekhez elég is , majd késõbb kellhet vastagabb is , de egyemlõre nem kell drágább. Talán még rá is érnél vele,még én sem használtam, de nem lehet tudni. 25 hetes kismami

Szia! Én a rossmannban vettem kék dobozos babydream márka és az elsõ elõtejekhez elég is , majd késõbb kellhet vastagabb is , de egyemlõre nem kell drágább. Talán még rá is érnél vele, még én sem használtam, de nem lehet tudni. 25 hetes kismami
Szerintem még annyira nemfog folyni az elõtejed, hogy arra szükséged legyen.Szerintem ráérsz még vele.
Szia! Én a Brendonban vettem 6 db-os kiszerelésben, Avent mosható melltartóbetétet (2690 Ft-ért), de vannak eldobhatók is jóval olcsóbban (pl. 595 Ft-ért). Azt nem tudom, hogy Rossmannban vagy DM-ben van-e.
Én a Tescoban megvettem a legolcsóbbat az ilyen esetekre. Már a 35. hétben járok és még nem kellett használnom. Egyébként nekem az eldobható szimpatikusabb, mint a mosható.
Szia! Én sokat kipróbáltam, olcsóbbat is és drágábbat is, de ami bejött az a Canpol Babies (Brendonban, Cora-ban lehet kapni), amiben a betétek egyenként vannak csomagolva (25 db-os, azt hiszem, de fontos, hogy amelyik nem egyenként csomagolt, az már vastagabb, és nekem nem vált be). Ez viszonylag vékony, mégsem ereszt át semmit. A Nuby szöszöl, a Rossmann-os és a Fixies pedig olyan vastag, hogy szûk felsõben teljesen kirajzolódik a körvonala, és nagyon látszik. Engem zavar, de lehet, hogy másnak ez természetes.
Szia! Most vettem a Tesco-ban Bruin (hygienic) melltartó betétet, és az eddigiekhez képest ez viszi a pálmát, és árban is nagyon kedvezõ. (az egyenként csomagolt kerül 380 forintba)

A mellbimbóim kis "réseiben", gödreiben gyakran fedezek fel fehér színű megszáradt váladékszerű valamit. Ez lehet az előtej? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Igen az, nekem is van. Én nem csinálok vele semmit, csak fürdéskor kiáztatom, hogy el ne duguljon. 37 hetes kismama

Igen az, nekem is van. Én nem csinálok vele semmit, csak fürdéskor kiáztatom, hogy el ne duguljon. 37 hetes kismama
Igen! Nálam is elõfordul.21 hetes kismama

Baj, ha 31 hetesen nem tapasztaltam még, hogy folyik az előtejem?

Sokszor olvasom,hogy valakinek már egészen korán van el?teje.Én már a 3.-ik trimeszterben vagyok,de eddig még egyszer sem tapasztaltam,hogy folyna.Remélem ez nem jelent problémát,vagy talán amiatt lehet hogy kicsik a melleim?Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem, semmi baj, van akinem egyáltalán nincsen. Én 27 hetes vagyok, 1X tapasztaltam pár cseppet törölközés közben, de nekem sincs más.. Ne félj, ettõl még lehet tejed!!:-)

Nem, semmi baj, van akinem egyáltalán nincsen. Én 27 hetes vagyok, 1X tapasztaltam pár cseppet törölközés közben, de nekem sincs más.. Ne félj, ettõl még lehet tejed!!:-)
Dehogy baj! Én 39 hetes vagyok és eddig semmi elõtej nem jött nekem, pedig duzzadnaka melleim.
én 30 hetes vagyok és nekem sem volt még. Nincs jelentõsége.
Szia! Nyugi semmi gond nincs és egyáltalán nem befolyásolja azt, hogy a késõbbiekben szoptasd a babád. Nekem sincs még, de szerintem ráér a tejcsi akkor jönni, amikor szükség van rá. (33. hetes kismama)
Szia! Én 33 hetes vagyok, de nekem sem volt még. Ne izgulj, legkésõbb a babával jön az is! Üdv
Én 26 hetes kismama vagyok, egyáltalán nem volt még elõtejem, pedig viszonylag nagyok a cicijeim. Tehát nincs összefüggés a mellméret és az elõtej között... De remélem, úgy lesz, ahogy a korábbi válaszolók írták, és tényleg a babával fog jönni a tej, mert nagyon szeretnék szoptatni.

20 hetes vagyok! Most jelent meg az előtejem! Mostmár a terhesség alatt végig lesz?

Legjobb válasz: neeem, nem hinném. Ne nyomkodd, ne csinálj vele semmit, és ne fürödj forró vízben. A túlzott meleg is okozhatja az elõtej-termelõdést. Boldogságos babavárást :) 32 hetes kismama

neeem, nem hinném. Ne nyomkodd, ne csinálj vele semmit, és ne fürödj forró vízben. A túlzott meleg is okozhatja az elõtej-termelõdést. Boldogságos babavárást :) 32 hetes kismama
Szia! Nekem is kb 20 hetesen jelentkezett elõször, azóta is van... Persze nem állandóan folyik a mellembõl, csak néha, pár naponta, de van hogy 1 hétig sem jelentkezik. De észre vettem, h egy idõ alatt megtelnek és akkor ha egy picit is megnyomódnak (alvás közben), akkor kiürül... Azt nem tudom, h végig lesz-e, de sztem valószínû....
Szia! Nekem korán jelentkezett a 16 héttõl most 24 hetes vagyok és azóta is van.Éjszaka szivárog nekem is amikor megnyomódik.Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a terhesség végéig tart.Ez legyen a legnagyobb baj, fõ a baba egészsége.Boldog babavárást!

Hány hetes várandósan jelent meg nálad először az előtej?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem volt elõtejem, aztàn 18 hónapig szoptattam:)

Nekem egyáltalán nem volt elõtejem, aztàn 18 hónapig szoptattam:)
36 hetesen 1-2 csepp. Szoptatni persze nem tudtam, pedig úgy örültem h biztos lesz bõven tejem :)
36 hetesen volt 1 csepp.
nem emlékszem pontosan, de a terhesség végén, kb 35. héten. De amikor én próbáltam "elõcsalni", nem jött semmi :) csak reggelre voltak a bimbómon sárga pöttyök.
Most töltöm a 33. hetet és még sehol semmi. :)
32 hetesen, de szerintem a tüdõérlelõ injekció inditotta be.
Nem tudom hétre megmondani, de nagyon korán. Aztán ez hullámzott, volt hogy elég sok, volt, hogy semmi. Sok tejem van most is. De igaz, hogy nincs összefüggés a kettõ között, más hormon felelõs érte.
nem jelent meg
Nekem sem volt elõtejem, 14 hónapig szoptattam. Ma vagyok 37 hetes a másodikkal, most sincs még.
Ha jól emlékszek akkor olyan 13 hetes lehettem amikor észre vettem. Melegebb idõben jobban folyt, aztán volt, hogy hetekig semmi. Szülés elõtt újra több lett. 2. nap jött meg a tejem. Rengeteg volt, aztán 4 hét alatt elapadt. Bár ebben benne lehetett, hogy nem tudott szopizni a kicsim, így fejnem kellett.
Elsõ gyerekemnél csak a szülés után pár órával kezdett szivárogni, de végül alig volt tejem, 3 hónapig tudtam csak szoptatni. Most a 2. babánál 32 hetesen vettem észre elõször az elõtejet, remélem most sokkal tovább fogok tudni szoptatni. Bár a kettõ tudtommal nincs összefüggésben, mármint hogy mikor jelenik meg és mennyi tej lesz végül.
Nekem sem volt abszolút elõtejem a terhesség alatt, császáros voltam, viszont 3. napra már volt annyi tejem, hogy még szoptatás után is majdnem annyit lefejtem, mint amennyit szopizott a fiam.
kb 20 hetesen :)
35 hetes terhes vagyok, de még egy csepp sincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!