Találatok a következő kifejezésre: Az előtej a (98 db)

Baj ha zuhanyzaskor kimaszirozom az elotejt a melleimbol? 21 h km

Legjobb válasz: Igen, mert a tejelválasztás oxitocint termel, ami meg méhösszehúzódást okoz. Ez pedig koraszülést. Mért masszírozod ki?

Igen, mert a tejelválasztás oxitocint termel, ami meg méhösszehúzódást okoz. Ez pedig koraszülést. Mért masszírozod ki?
Igen, akár komoly bajt is csinálhatsz ezzel!
Nem szabad kimasszírozni, butaságot csinálsz. De miért masszírozod ki?!
Melltartóbetétet rakj be, azt cserélgesd. De ne masszírozd.
Amíg meg nem szülsz, addig használj melltartó betétet, amit akár Tescóban, Dm-ben is vehetsz. Szülés után meg lehet fejni. Lehet azért is folyik, mert azzal, hogy kimasszíroztad a jó meleg víz alatt, még fokoztad a tejtermelést is. De nyugodj meg, most már, hogy tudod, nem lesz semmi baj! Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Mert nem tudtam h nem szabad!!!!!! Azert kerdeztem ra!!!!!! Amugy akinek folyik azzal mi van?
A többiek már leírták, hogy ezt nem szabad csinálni, csatlakozom ehez. Plusz ezen kívül, az elsõ napokban amikor majd megszületik a babád és "rendes" tejed még nem lesz, akkor ez lesz neki a legmegfelelõbb táplálék, mert éppen azokat a bélvédõ anyagokat tartalmazza, amik elõkészítik a gyomrá és bélrendszerét az anyatejes táplálásra.

Ha szivárog az előtej a mellemből, akkor már biztosra vehetem, hogy lesz tejem?

Most vagyok a 28. hétben, néhány nappal ezel?tt vettem észre, hogy szivárog az el?tejem, nem nagyon, de egyszer a melltartón pólón keresztül picit átütött, tegnap este, pedig az ágy is picit olyan lett.Egyébként nem zavar, szerintem olyan n?ies dolog ez.

Legjobb válasz: Nem biztos. Sok várandós anyucinál van ilyen, és a szülés után meg jön a szenvedés.

Nem biztos. Sok várandós anyucinál van ilyen, és a szülés után meg jön a szenvedés.
szia nekem is szivárgott az elõtejem mégi csak 2 hétig birtam szopiztatni a kisfiamat! Remélem te sikeresebb leszel!!!
Szia. Nincs összefüggés az elõtej és a között, hogy majd lesz-e tejed.

Ha lefejem az előtejet, a hátsó zsírdúsabbtól jobban gyarapodik a babám?

Legjobb válasz: A babának szüksége van arra is, mert az oltja a szomját. Emellett nem tudom, hogyan tudod megállapítani, hogy meddig tart az elsõ tej, honnan van a sûrûbb...

A babának szüksége van arra is, mert az oltja a szomját. Emellett nem tudom, hogyan tudod megállapítani, hogy meddig tart az elsõ tej, honnan van a sûrûbb...
Ne fejd le, mert ha csak a zsírdúsabb hátsótejet szopizza ki, akkor hasfájása lehet. Inkább sûrûbben szoptasd. Akár egy-két óránként. Az én babám is lassan gyarapodott és akkor elkezdtem, hogy alvás elõtt és alvás után is megszoptattam és gyönyörûen hízott. Akkor volt egy fejlõdési ugrásban. 3 hónaposan. Most 8 hónapos és 11 kg. 80 cm. És nem kövér gyerkõc.


Egyik cicimből folyik az előtej, a másikból szinte semmi. MIÉRT? Kb.25 hetes korom óta. Most vagyok 38 hetes, ma nagyon megindúlt. Van hasonló tapasztalat?

Legjobb válasz: Nekem 22 hetes koromban kezdõdött a mellfolyás. Egész nyáron végig kísért, fõleg a nagy melegekben folyt. Ne aggódj, ez teljesen normális dolog, sõt az is normális, hogy csak az egyikbõl. Emlékeim szerint nekem a jobból folyt mindig.

Nekem 22 hetes koromban kezdõdött a mellfolyás. Egész nyáron végig kísért, fõleg a nagy melegekben folyt. Ne aggódj, ez teljesen normális dolog, sõt az is normális, hogy csak az egyikbõl. Emlékeim szerint nekem a jobból folyt mindig.
Nekem mar 18 hetesem folyt es abalbol, csak.Es nekem is egesz nyaron egesz decemberig a szulesig.Semmi gond nekem azt mondtak, csak annyi h talan az a mell az erosebb.De most is tobb van abban a cicimben tejcsi.

27. hét végén vagyok és megindult az előtej, a bal mellemből jön, a jobból nem. Ez esetben a jobba nem is fog termelődni a szülés után?

Legjobb válasz: Szia! Elsõ terhességem alatt,nekem is csak az egyik mellembõl jött elõtej,viszont szülés után 6 hónapos koromig szoptattam a kislányomat mindkét mellembõl! Az,hogy az egyik mellbõl jön csak elõtej,nem jelenti azt,hogy csak abban fog tejcsi termelõdni!Van olyan ismerõsöm,akinek nem volt terhesség alatt semmi,és õ szülés után neki is rendesen volt teje! Üdvözlettel:15 hetes kismama

Szia! Elsõ terhességem alatt, nekem is csak az egyik mellembõl jött elõtej, viszont szülés után 6 hónapos koromig szoptattam a kislányomat mindkét mellembõl! Az, hogy az egyik mellbõl jön csak elõtej, nem jelenti azt, hogy csak abban fog tejcsi termelõdni!Van olyan ismerõsöm, akinek nem volt terhesség alatt semmi, és õ szülés után neki is rendesen volt teje! Üdvözlettel:15 hetes kismama
Bocsi az elõbb kicsit értetlenül fogalmaztam!Szóval a lányomat szoptattam 6 ek hónapos koráig, és az ismerõsömnek szülés után indult be a teje, elõtte pedig semmi nem volt!
Semmit se jelent ne izgulj, lesz tej mind a két ciciben! Egyébként az egyik mindig kevesebbet termel, ugyanúgy ahogy egy kicsit nagyobb is lehet a bal v. a jobb. Persze nem mindenkinél de elég jellemzõ hogy nem vagyunk teljesen szimetrikusak.

31 hetes terhes vagyok. Normális ha a bal mellemből naponta többször szivárog az előtej, a jobbikból pedig egyáltalán nem?

Legjobb válasz: ez a kérdés nûlam is felmerült,azt mondták,hogy normális,ha meg született akkor mind a kettõbõl jönni fog.sok sikert a Picihez.

ez a kérdés nûlam is felmerült, azt mondták, hogy normális, ha meg született akkor mind a kettõbõl jönni fog.sok sikert a Picihez.
majd fog onnan is, normalis
A bal mell általában nagyobb is mint a jobb, de ez nem jelenti azt hogy csak abból jön majd tejci. Ez teljesen normális, ne izgulj mindkettõbõl tudsz majd szoptatni!Sok sikert!
Persze, hogy normális, elvégre a Jobbik egy parlamenti párt, amelyeknek nem jellemzõje a tejelválasztás.

Ha a korhazban csak 2-3. napon jon meg a tejem, akkor mit eszik addig a baba? Tapszert vegyem meg a nagy dobozosat, vagy csak a mar elkeszitett 2dl-bol parat? Azt hallottam, addig is jollakik az elotejjel a baba ez igaz?

Legjobb válasz: Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!

Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!
Ne így állj hozzá, mert így nem fogsz szoptatni, ha már a tápszerrel készülsz. Felejtsd el a tápszert, inkább arról kérdezõsködj, hogyan kell, lehet szoptatni. Hidd el, az a legfontosabb, hogy agyban hogyan készülsz fel a szoptatásra.
Ha lesz tejed, mármint csak elõtej, az is elég neki, 3 nap után megindul annyira, hogy rendes tejed legyen:) Amúgy sok kórházban annyira szoptatásfüggõek, hogy csak nagyon nehezen adnak a kicsinek tápot. A szoptatás mindenekfelett. Ez nem mindenkinek jó, fõleg akinek nincs teje, de ha konkrét kórházra kérdeznél lehet jobban tudnának segíteni:)
Elõtej, víz, cukros víz, de éhezni nem hagyják a babádat. A legtöbb helyen van tápszer, nálunk si volt, aki akrt adott, ugyanúgy, mint a cukros vizet. Feelleges bevinni tápszert
Szia Én a Margitban szültem, és ott volt tápszer.De amikor már órák óta üvöltött a gyerek, és a tea sem kellett neki, és nem indult be a tejem, a lányom cicizni sem nagyon akart, na akkor adtak egy nagyon picit!! Egyébként nekem azt mondták, hogy a baba tartalékokkal születik, és az elsõ 3napban, elég neki az elõtej, vagy tea. A kórházból tápszer recepttel engedtek ki!
Két különbözõ kórházhoz volt már szerencsém. Mind a két helyen a 2.életnapon adnak tápot a csecsemõsök, ha az anyukának nincs teje még-már. Te csak úgy magad nem viheted be a tápit, a gyerekorvos dönt, hogy kell e pótolni.
Így igaz ahogy az elõttem szóók írták. Még annyi, hogy én pl úgy jártam, hogy a lányomnak éjszaka cukros-vizet adtak, és eleve nem is szopizott rendesen, 3. napon jött meg a tejem, de a cumiból könnyebben jött a víz így alig tudott cicizni. Sosem ment igazán jól az elején ki szívta de amint erõsebben kellett volna nem volt hajlandó hanem üvöltött. Nem is lett így elég a tejem, pedig fejtem mint egy õrült, hogy ne kelljen tápszerrel pótolni, de a fejés nem ugyan az mint a szopizás. Szóval nekem már itt elrontották. Mást vároma másodikat és csak ezen agyalok, hoyg hogyan kerüljem el hoyg adjanak neki cumiból bármit is!!
Vedd meg nyugodtan a tápszert (de csak azt, amit gyerekorvossal íratsz ki), otthonra jó lesz biztosítéknak. A kórházba ne vidd be, mert ott fel vannak készülve mindenre. Én 3 éve a SOTE I. számún szültem, semmi tejem nem volt, így a második naptól teát kapott a fiam. De úgy gondolom, hogy kórháza válogatja, és szerintem van olyan kórház, ahol tápszert is adnak, ha nem akar cicizni a kicsi. De ha nincs tápszer, akkor ott a tea, a víz, cukros víz, ne aggódj, nem lesz gond.

Elkezdett folyni a mellemből valami vizes szerű valami, ez az előtej? Most már minden nap folyni fog?

Legjobb válasz: Nyugi, ez még csak savó szerü vmi és nem fog mindennap. Az elötej lehet h folyni fog,de amit irsz,az még nem az.

Nyugi, ez még csak savó szerü vmi és nem fog mindennap. Az elötej lehet h folyni fog, de amit irsz, az még nem az.
Nem mindennap, csak néha-néha elõjön! Foltot nemigazán hagy a ruhán, hiszen ez még inkább víz, mint zsíros tej, de ha zavar melltartóbetétet vigyél magaddal, és ha érzed, akkor tedd be gyorsan! :)
Hát nekem megállás nélkül folyt az elõtejem, mindent összekentem. Pólón átüt, szóval onnantól melltartó betéttel. :(
Ekem mndennap OMLOTT!!! De olyan szinten hogy volt hogy a hasamon csurgott, total elaztam es zuhanyozni kellett... Surun csereltem melltartobetetet! Gondoltam dejo sok tejem lesz!!.. Pfff semminemvolt...
már késik is? Elsõ gyermeked?
Az a baj, hogy semmi konkrétat nem írtál.Mióta késik és mikor csináltál tesztet? Az elötej természetesen lehet terhesség jele, és a negatív tesztek gyakran lehetnek tévesek, de úgy tudom az elötej szivárgáshoz azért kell egy kis idö.Viszont szivárgás lehet mástól is, de az nem oké, mindenképp hagyatkozz az orvosodra!!(csinálhatsz addig még egy tesztet, a CLEARBLUE a legpontosabb)
ha valakinek az elõteje szivárog akkor annak legalább 3 honaposnak lennie kell. vagy valami más bajod lehet, vagy annyira beképzeled hogy az agy már igy reagál.Miota késik? és hõt kellene mérni meg

Ha az előtej megjelenik 16 hetesen, az a terhesség végéig tart vagy csak egyszeri eset?

Ma reggel az egyik mellemnél átázott a pizsama, ebb?l gondolom hogy el?tej lehetett.. ez egyszeri eset vagy minden reggel kicsit folyni fog?

Legjobb válasz: Nekem az elején volt,aztàn abbahagyta,és pont ma(30. hét)ujra lett elötejem. Gondolom mindenkinél vàltozo,idöre mennyiségre,gyakorisàgra nözve is. Nincs miért agodnod,ez normàlis terhessög alatt. max. ha zavar,vagy elövigyàzatos akarsz lenni,akkor van betét a melltartoba. Vegyél olyat,és nem ér meglepetés! Boldog babavàràst!

Nekem az elején volt, aztàn abbahagyta, és pont ma(30. hét)ujra lett elötejem. Gondolom mindenkinél vàltozo, idöre mennyiségre, gyakorisàgra nözve is. Nincs miért agodnod, ez normàlis terhessög alatt. max. ha zavar, vagy elövigyàzatos akarsz lenni, akkor van betét a melltartoba. Vegyél olyat, és nem ér meglepetés! Boldog babavàràst!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Meglepõdtem hogy 16 hetesen már elõfordul ilyesmi, de ezek szerint igen! Boldog Babavárást neked is!
Nálam is ugy volt, hogy pár napig megjelent, aztán egy ideig semmi, majd megint...
Nekem is pont 16 hetesen volt elõtejem, meg is lepõdtem, hogy máris :-) Ez kb. 1 hétig tartott, azóta semmi. Most vagyok 31 hetes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!