Találatok a következő kifejezésre: Az előbb kislányom a (9 db)

Az előbb olvastam a házi kontra üveges kaják hozzászólásait. Nekem 7, 5hós a kislányom és eszik házit is meg üvegeset is. Aki minden nap főz a babájának az mit főz, hogy változatos is legyen az étel?

Egyébként anyatejes.

Legjobb válasz: én ezt nem is értem... a fiam 1 éves koráig kizárólag üveges kaját kapott. én abban bíztam. a tesóm pl. csak fõz, kruplit eszik 1000-rel, mert hát 1 idõ után véges a paletta, fõleg télen. engem sosem érdekelt, h ki mit szól hozzá... akinek nem tetszett, annak nem tetszett. én így láttam jónak. 14 hónapos a kisfiam, mindent megeszik.

én ezt nem is értem... a fiam 1 éves koráig kizárólag üveges kaját kapott. én abban bíztam. a tesóm pl. csak fõz, kruplit eszik 1000-rel, mert hát 1 idõ után véges a paletta, fõleg télen. engem sosem érdekelt, h ki mit szól hozzá... akinek nem tetszett, annak nem tetszett. én így láttam jónak. 14 hónapos a kisfiam, mindent megeszik.

Az igaz hogy a kislány babák előbb tanulnak meg sok mindent mint a fiúk?

már ugyértem hogy el?bb tanulnak meg beszélni járni meg ilyesmi!!!

Legjobb válasz: Nem saját tapasztalat, de most készítettem egy családnál anamnézist, ahol egy kislány és egy kisfiú van. Abból az derült ki, hogy a lány mindent elõbb tanult meg. De ez az egy példa még nem jelent semmit...

Nem saját tapasztalat, de most készítettem egy családnál anamnézist, ahol egy kislány és egy kisfiú van. Abból az derült ki, hogy a lány mindent elõbb tanult meg. De ez az egy példa még nem jelent semmit...
Valószínûleg ebben oka az agyunkban lehet.A nõk agya kisebb, mint a férfiaké, de míg a férfiak csak az egyik agyféltekét használják, addig a nõk mind a kettõt.
Nem tudom mi igazság van benne. Nekem két fiam van. Mind a ketten 9 hónapos korukban indultak el.A nagyobbik 1 évesen elég sok szót mondott, a kicsi most egy éves õ még nem beszél. Viszont a szomszéd kislány 15 hónapos volt, hogy elindult és beszélni is ott körül kezdett el. SZerintem ez teljesen változó.
Állítólag igaz. Nekem anyukám mesélte, hogy én már 9 hónaposan elkezdtem beszélni, öcsém csak egy éves kora után. Meg öcsém sokáig nem is állt fel, meg általában a bilit is késõbb kezdik el a fiúk használni. Nekem fiam van, de rajta azt vettem észre, hogy hasra fordulni 4 hónapos kora óta tud, pedig azt mondták, hogy csak hat hónaposan fogja. Hát azért ez nagyon gyerek-függõ.
Nálunk is igaz! Átlagban ;) Nagyobbik lányom 1 évesen már szavakat mondott, járni viszont 15 hónaposan tanult meg. Fiam 2 évesen még nem beszélt, picit hamarabb indult el, 13 hónaposan. Legkisebbik lányom egyszerre tanult emg felállni és mászni, még nincs 11 hónapos, de kapaszkodva egyedül oldalazva jár, és már mondja hogy pápá, baba, hinta. Szerintem ez is, mint minden hasonló megfigyelés, nagy átlagban bizonyulhat igaznak.
Szia! Nálunk pont fordítva volt, a fiam sokkal elõbb csinált mindent mint a lányom.Egyet kivéve, a beszéd, az ment a lányomnak is nagyon korán:) )) De nem kell ezzel túl sokat foglalkozni, minden gyerek a maga ütemében fejlõdik.Elõbb utóbb mind tudja ugyanazt, ha egészséges.Ne hasonlítgasd a gyereked össze másokéval, semmi érteleme.
Szia! A családunkba van egy ikerpár, egyik kisfiú, a másik kislány. Már félévesek, a kislány viszont többet tud már mint a kissrác, a kislány hamarabb is kezdett mosolyogni mint a fiú. A kislány stabilan ül már a fiú még nem, de már megfordult többször. A kislánynak már kibújt két foga, a kisfiú még fogatlan, ebbõl is látszik hogy a lányok másabbak mint a fiúk. Sztem ez a kérdés igaz!
Szerintem ez egyedileg azért változik. Azt mondták sokan nekem, hogy a lányok hamar beszélnek a fiúk hamar mozognak. Na ez nálunk megfordult. A lányom minden mozgásformát korán csinált, már egyedül járt 10-11 hónaposan. Viszont már lassan 3éves lesz és nem beszél(megyünk is lassan vele szakemberhez) A fiam mondjuk még csak 6hónapos, de eddig csak egyszer fordult meg és nem is izgatja hogy mozogni kéne, kicsit lusti. A kérdésedet sokan igaznak tartják, de vannak kivételek bõven.

Az előbb a kislányom a járókában elég érdekes technikával, de oda kúszott egy tőle kb. 30 cm-re lerakott játékhoz. Ez azt jelenti, hogy elkezdett mászni?

Ez már mászást jelenet? Mert eddig csak forgott, de el?re még soha nem haladt...

Legjobb válasz: Egyre többször fogod ezt tapasztalni :-) Ha elõre is halad, az már mászás, mindegy milyen a technika. Majd finomít rajta. Sok örömöt kívánok a kislányodban!

Egyre többször fogod ezt tapasztalni :-) Ha elõre is halad, az már mászás, mindegy milyen a technika. Majd finomít rajta. Sok örömöt kívánok a kislányodban!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:-)))Ja azt nem írtam, hogy 5, 5 hónapos.
Szia! Az én lánykám ennyi idõsen oldal irányba addig végzett hernyó mozgást, amíg el nem érte amit akart. 6 hónaposan kúszott. Igen ez már a kúszás mászás kezdete. Ha már idáig eljutott figyeld meg milyen gyorsan fog haladni. Sok örömet.


Lehet abban vmi, hogy aki kislányt vár, az általában nem "szokta" túlhordani, sőt lehet, hogy előbb jön a kis hercegnő?

Valóban a kisfiús anyukák hordják inkább túl a terhességet a kiírt id?n?

Legjobb válasz: Ezt én is hallottam. Az én lányom 10 nappal a kiírt idõ elõtt született.

Ezt én is hallottam. Az én lányom 10 nappal a kiírt idõ elõtt született.
Szia! Én a fiamat 40 hét, plusz 1napra szültem. A nagylányommal a 42hét végén indították a szülést. A kislányom 41 hétre született. Boldog babavárást.
8 hónapos Kislányom van aki 36 hétre született. Egyébként meg nekem is fiús hasam volt de ez babona mint a többi más.
Ez is olyan népi jóslat, mint a hasforma ér társai, aztán vagy bejön vagy nem. Anno én is egy héttel a kiírt idõpont után születtem.
Ez csak egy babona, ebben egyaltalan ne higgyel, hiszen hogyan lehetne ez, gondold csak vegig.
Szia!Szerintem ez nem így mûködik, bár lehet hogy a statisztika ezt mutatja!Nõvérem 6 nappal késõbb szült a kiírt idõpontnál én 9 nappal korábban!Mindkettõnknek kislánya van!A barátnõm szintén elõbb szült és neki kisfia lett!
Szia! Én csak az ismerõseim és a saját tapasztalatomat tudom megosztani. Én is hallottam errõl a mondáról. Én lányos szériában szültem (lánykát) és 40+3 volt a vége. Több ismerõsöm is így végezte, nem jöttek hamarabb a babók. A kórházban szülésem alkalmával beszélgettem kismamákkal és néhánynak (lányosak szintén) meg kellett indítani. De nem szeretném mindenáron megcáfolni a közhiedelmet. Ezek az én tapasztalataim. Üdv
A kérdező hozzászólása: Én is kislányt várok. Emiatt érdekelne, "mire számíthatok". :) :) Bár a kínai horoszkóp fiút írt, az összes nagymamás hiedelem, hasforma, kívánósság szerint is fiamnak "kellene" születnie most, de én mindettõl függetlenül egy drága kis lányt várok. :)
Az én kisfiam 4nappal a kiírt idõ elõtt született, szerintem ez csak babona, ha megérik a körme kibújik(ezt is szokták mondani):) . 6hós baba anyuja
A lányom 41 hét 2 napra született és mindenki azt mondta hogy fiam lesz.Hát nem jött be.Mellesleg a fiamat várva azt mondták kislány lesz és õ 41 hét 5 napra született.Ennyit a babonákról.
Az én lányom 2 napot húzott rá.
Az én lányom a 42. héten született meg, nálunk nem jött be a "jóslat" :-)
Szerinte nem igaz!!!! Lányom 10 napot huzott rá, a fiam 3 héttel hamarabb született. A húgom a kislányával április 22.-re volt kiirva, május 20.-án született meg. Mivel ha nincs semmi gond akkor külföldön nem inditják meg a szülést, és elszámolva sem volt!
Ha ez igaz lenne, akkor én kukis lennék! 6 nappal hordott túl anyukám! :)

Olyan két gyermekes anyukák tapasztalatára lennék kiváncsi, akiknek az első gyermeke kislány a második pedig fiú. Mennyivel előbb v. később születtek meg a gyerkőcök?

Legjobb válasz: Semmi baj, alig tudtam megfogalmazni a kérdést.Elég két értelmû volt.Igen arra vagyok kiváncsi hogy hány hétre születtek.

Szia. Nem indították a szüléseket, mind a kettõ megindult, csak kiírthoz képest késsve. Felajánlották, hogy befeküdhetek, de én nem akartam (gyalog 10 percre lakunk a korháztól) A kiírás napjától naponta kellet fájásmérésre járni.Minden alkalommal bejött a doki ott volt velem a fásásmérés alatt elvégezte a vizsgálatokat majd megnézte ultrahangon.Igazság szerint az is lehet, hogy nem pontosan számították ki, hisz a fiam még így is alig volt 3 kg, a lányom meg 3, 10 kg. Egyébként mind a kettõnél 4d s ultrahangon (más városban, ezért nem ezt vették alapul)azokra a napokra írtak ki mikor születtek (ott a picik adataiból számolták ki milyen idõsek és mikor várhatóak.)Ja és mint írtam mind a kettõ spontán megindult, csupán burkot repesztettek.
A kérdező hozzászólása: Semmi baj, alig tudtam megfogalmazni a kérdést.Elég két értelmû volt.Igen arra vagyok kiváncsi hogy hány hétre születtek.
Szia/Sziasztok! Az értetlenkedöü vagyok! :) Nekem két fiam van!Mindkettö koraszülött!Nagy 37.hétre pici 29.hétre született! Mi hárman vagyunk testvérek!Én meg a növérem idöben jöttünk, Öcsém koraszülött 36.hétre! Érdekes!De szerintem nincs jelentösége a nem-nek!
Szia!A lányomat 41+5napra szültem a kisfiamat 39+2 napra! Nekem is 4, 5év van köztük, de tapasztalat az még nincs a kisfiam csak 2heteske! Sok szerencsét a szüléshez és kitartást a két gyerköchöz!
Szia! Nekem a lányom 38 hétre a fiam 42-re(indították)született!:)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak: nem akarták meginditani? Ahol én fogok szülni, ott a 41 hét végén meginditják.Sõt a kiirt napon be kell feküdni és két naponta méhszáj puhitót adnak "hátha megindul"
Szia. Szerintem sincs nemhez kötve a születés ideje.Fiam 41 hét 5 napra akart megszületni, a lányom 41 hét 2 napra született.Ja és azt mondták mind a kettõnél, hogy valószínûleg hamarabb jönnek. Hát ez nem jött be a dokinak.
Elsö vagyok! A lányom 40.hétre, a fiam 37. héten született
nekem a lányom38. hétre, fiam 41 hétre. Most 3 és 2 évesek, gyilkosság van na, mint nap :)
Igazából én nem értem a kérdésedet!:S Tényleg bocsi érte!Most akkor az a kérdés hogy a két gyerköc mennyire fogadta el egymást?!Víagy hogy melyik jött elöbb késöbb, vagyis hogy hány hétre születtek!?
A kérdező hozzászólása: nekünk 4 és fél év lesz köztük.Idõre születtek a gyerkõcök vagy túlhordtad õket?
Nálunk 2.5 év a korkülönbség. a Kislányom nagyon nehezen fogadta el, most 7 és 4.5 évesek már eljutottunk oda, hogy tudnak együtt játszani. Nagyon nehéz

Mi baj lehet? Kislányom 10 hós és az előbb véres volt a széklete.

10 hónapos kislányom elkezdett nagyon üvölteni,kibontottam a pelust,és akkor nyomta a kakit,ami ki is jött,de véres volt.. lehet ez az er?lködést?l? azóta jól van,vigyorgos,gagyog..

Legjobb válasz: Mindenképpen vidd el orvoshoz! Figyeld hogy nem-e lázasodik be. Ha igen és még tart a véres széklet akkor irány az ügyelet vagy orvos. Lányom ennyi idõsen volt szalmonellás és ugyan ezek voltak a tünetek csak másnap jelentkezett a láz ami felkúszott 40 fokig. Szinte állandóan nyûgös volt, bágyadt és egész nap sírt. 3 napig voltunk fertõzõosztályon. Mint uóbb kiderült isznyatosan fájhatott a hasa ezért volt olyan a kedélyállapota.

Mindenképpen vidd el orvoshoz! Figyeld hogy nem-e lázasodik be. Ha igen és még tart a véres széklet akkor irány az ügyelet vagy orvos. Lányom ennyi idõsen volt szalmonellás és ugyan ezek voltak a tünetek csak másnap jelentkezett a láz ami felkúszott 40 fokig. Szinte állandóan nyûgös volt, bágyadt és egész nap sírt. 3 napig voltunk fertõzõosztályon. Mint uóbb kiderült isznyatosan fájhatott a hasa ezért volt olyan a kedélyállapota.

A kislányomnak előbb eldugult az orra este nem nagyon kapott levegőt, folyt az orra de estére már kapott levegőt most be van dugulva az orra egy kicsi láza volt de csak egy pár óráig este kap levegőt rendesen valami tipp? Vagy javaslat? Infralámpa?

Legjobb válasz: A kislányomnak a Babyluff balzsam nagyon bevált. A hátát kell bekenni vele. Én Reggel és éjszakára szoktam. Lehet kapni a DM-ben, meg patikában is.

A kislányomnak a Babyluff balzsam nagyon bevált. A hátát kell bekenni vele. Én Reggel és éjszakára szoktam. Lehet kapni a DM-ben, meg patikában is.

Az igaz lehet, hogy a kislányok előbb beszélnek mint a kisfiúk?

Legjobb válasz: Állítólag a férfiak és nõk más agyfélteke az aktívabb, a nõkének az, ahol a beszédközpont van, ezért talán elõbb kezdik a csajok. De nem általános, fiam 1.5 évesen jól beszélt, most 2 és folyékonyan ragozva tárgyal. A környezetemben a kisfiúk pl felette vannak a kislányoknak beszédben.

Állítólag a férfiak és nõk más agyfélteke az aktívabb, a nõkének az, ahol a beszédközpont van, ezért talán elõbb kezdik a csajok. De nem általános, fiam 1.5 évesen jól beszélt, most 2 és folyékonyan ragozva tárgyal. A környezetemben a kisfiúk pl felette vannak a kislányoknak beszédben.
baba függõ, van olyan fiú aki hamar beszél, de tény és való hogy ha százalékot nézünk akkor a lányok vezetnek:)
Lányom 16 hosan már majdnem folyékonyan beszélt. Kisfiam most 16 hos és eggyáltalán nem is probálkozik, csak hablatyol meg mutogat. Szoval szerintem igen a lányok hamarabb elkezdenek beszélni mint a fiuk.
Szerintem vígasz duma fiús anyukáknak
Kislányom 18 hónapos, még alig mond dolgokat: vau-vau, brumm-brummm. Egyik kisfiú ismerõsünk egy nappal idõsebb a lányomnál kb 20 szót mond.
Nem igaz.

Igaz az hogy a kisfiúk elöbb megszületnek mint a kislányok?

Legjobb válasz: Nem. Tudtommal nincs összefüggés. Minden terhesség, minden baba, minden szülés más. :)

Nem. Tudtommal nincs összefüggés. Minden terhesség, minden baba, minden szülés más. :)
Én is hallottam ezt a hírt és megkérdeztük a dokit. Azt mondta, hogy nincs összefüggés a születés ideje és a baba neme között :)
Én ennek pont az ellenkezõjét hallottam. Legalábbis azt szokták mondani a fiúk "lustábbak". A keresztfiam 5 nappal a kiírt idõ után jött, a barátnõm kisfia 2 hetet ráhúzott. Már indítani akarták a szülést amikor elözõ este megindult magától... :)
Nekem 2 fiam van.Mindkettõ a kiírt idõ után született.Az egyiket 2 héttel hordtam túl.Szerintem ez egyénfüggõ.Van akinek korábban jönnek, van akinek mindig késõbb :)
A fiamnak ma kellene jönnie:) De szerintem me már nem találkozunk...
Nem igaz. Nõvérem lánya 10 nappal a terminus elõtt született, az én kisfiam 2 héttel a terminusom után. :)
Babona. A lányom betöltött 37. hétre született. :)
Szia! Nekem is azt mondták, hogy a fiuk lustábbal. Én Keddre voltam kiírva, de josló fájásokon kívül, meg hogy elment a nyákdugó semmi! Remélem neked több szerencséd lesz! :)
Én fordítva ismerem.Nekem a lányom 39.hétre született.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!