Találatok a következő kifejezésre: Az előbb a védőnő, (4 db)

Az előbb felhívott a védőnő, hogy holnap meglátogat.20 hetes vagyok. Nem korai még? Mit akarhat? Mit fog nézni?

Legjobb válasz: Szia!Miért lenne korai?Környezettanulmányt végez,ne izgulj.Megnézi,hogy mennyire laktok igényesen,és milyen környezetbe várod a babát.Nálunk is volt.Ez rutinellenõrzés náluk. 22 hetes kismama

Szia!Miért lenne korai?Környezettanulmányt végez, ne izgulj.Megnézi, hogy mennyire laktok igényesen, és milyen környezetbe várod a babát.Nálunk is volt.Ez rutinellenõrzés náluk. 22 hetes kismama
Szia. Egy környezettanulmányt kell neki nézni. Nálam már háromszor volt, és nagyon jó amikor itt van, mert a tanácsadáson sokan vagyunk és ott nincs mindenre annyi idõ. Írd össze esetleg azokat a kérdéseket amik foglalkoztatnak a terhességgel kapcsolatban és most felteheted neki. Nálam amikor elõször volt, megkérdezte, hogy mit vettünk már a babának, elmondta, a javaslatait, hogy ne kezdjünk felesleges vásárlásba. De azt hozzáteszem, hogy nekem egy tünemény a védõnõm. Szakmailag és emberileg is nagyon meg vagyok vele elégedve. Üdv, 38 hetes kismama

A védőnőt vagy a terhesgondozást kell előbb felkeresni, ha az orvos megállapította a terhességet?

Legjobb válasz: A védõnõt. Õ kiállítja a kiskönyvedet, amit majd mindegyik terhesgondozásra magaddal kell vinned.

A védõnõt. Õ kiállítja a kiskönyvedet, amit majd mindegyik terhesgondozásra magaddal kell vinned.
Nálunk úgy van hogy ha az orvos megállapította akkor õ küldött el védõnõhöz hogy kiállítsa a kiskönyvet. Szerintem hívd fel az orvosodat, az a legegyszerûbb.
Hát ez mindenhol máshogy van. Én pl. Zuglóban voltam bejelentve, és ott elõször a terhesgondozóba kell menni, õk megadják az illetékes védõnõt.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. :)
Mindenhol más a gyakorlat. Nekem a védõnõ a 12. heti elsõ nagy uh vizsgálatig ki sem állította a kiskönyvet, ami azt jelenti, hogy addig már kétszer vagy háromszor voltam terhesgondozáson. (Bp, 17. ker)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)

Hogy van ez? Itt mindig azt olvasom hogy a rizst 4-6ho körül a hozzátáplálás elejétöl kaphatnak a babák, de nekem a védőnő 8 honapos kortol javasolta! A banánal is ez a helyzet 7-8 honapos kortol mondták de itt mindenki elöbb adja!

Legjobb válasz: A banánt már kapja 4 hós babám, a rizzsel (amit fõzni kell) még várnék én is. Más a rizspép amit csak vizzel kell kikeverni...azt már kapja a babám.

A banánt már kapja 4 hós babám, a rizzsel (amit fõzni kell) még várnék én is. Más a rizspép amit csak vizzel kell kikeverni...azt már kapja a babám.
nekem ma mondta a doktornõnk (aki minden konferenciára, továbbképzésre eljár), hogy a 4.5 hós kisfiamnak adhatok rizst. ki is próbálom. ha rizspépet lehet, akkor ezt is. a banánnal nem tudom, mi a helyzet. van olyan bébiétel, ami 4 hótól ehetõ, és banános. én várok vele még egy hónapot inkább...
Rizst nyugodtan adhatsz. Más országokban nem is gyümölccsel, hanem bébirizzsel kezdik a hozzátápit. A banán -bár laktató és fincsi- sajnos nem a legjobb táplálék a babának. Nagyon sokáig emésztõdik, addig bent teng-leng a pocakban, és ez nem jó. sajnos sokan nem veszik ezt figyelembe. Én 7 hónapos kortól ajánlanám.


6 napos babám elég sokat szopizik, ez baj? A védőnő azt mondta próbáljam meg 3 óránként etetni, na de ha előbb éhes akkor mit csináljak vele?

Azt mondta adjam neki oda 1-2 percre a cicit hogy csöndbe maradjon és utána nyugtatgassam. Nem lenne korai ez még?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem baj. Nekem most másfél hetes a babám, és mostanában esténként szinte óránként eszik. Én szerintem valahogy most kezdett el hozzászokni a kinti világhoz, és elkezd nõni, hízni, kell neki a tápanyag. Ha csak 1-2 percre adod oda neki a cicit, attól még éhes marad. Szerintem is elég majd késõbb rendszert kialakítani, bár ahogy én észre veszem nálunk, kialakul magától is lassan a rendszer. Ja még valami. Ne vekkerrel szoptasd. Én is úgy kezdtem, hogy azt mondták, hogy 15-20 percnél tovább ne legyen cicin, mert feláztatja. Én mostmár addig hagyom a cicin, amíg ki nem köpi, hogy jóllakott, és nem sebesedett ki a mellem. Így egyrészt nullára szívja a mellem, amitõl több tej termelõdik, másrészt ha jóllakik, akkor nem fog óránként sírni, hogy éhes. Jó babázást!

Szia! Szerintem nem baj. Nekem most másfél hetes a babám, és mostanában esténként szinte óránként eszik. Én szerintem valahogy most kezdett el hozzászokni a kinti világhoz, és elkezd nõni, hízni, kell neki a tápanyag. Ha csak 1-2 percre adod oda neki a cicit, attól még éhes marad. Szerintem is elég majd késõbb rendszert kialakítani, bár ahogy én észre veszem nálunk, kialakul magától is lassan a rendszer. Ja még valami. Ne vekkerrel szoptasd. Én is úgy kezdtem, hogy azt mondták, hogy 15-20 percnél tovább ne legyen cicin, mert feláztatja. Én mostmár addig hagyom a cicin, amíg ki nem köpi, hogy jóllakott, és nem sebesedett ki a mellem. Így egyrészt nullára szívja a mellem, amitõl több tej termelõdik, másrészt ha jóllakik, akkor nem fog óránként sírni, hogy éhes. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ! Akkor nem foglalkozom a rendszerrel egyelõre. Meg hát egy 6 napos babánál érdekes lenne ha már egy komoly rendszer lenne.:) )
Szia, szerintem az elõzõ ozzászólónak igaza van, annyit még hozzátennék, hogy nem az a lényeg, hogy mennyi ideig szopizik, hanem hogy az idõ alatt mennyit eszik.Az én babám most 2 hónapos, az elején nagyon megszenvedtem az etetéssel, szinte 2 óránként evett, ma meg max 10-15 perc alatt megeszi, ami neki kell.:) Meg kell tanulniuk magát a technikát, hogy jól lakjanak, na akkor majd ritkábban fog felkéreckedni mellre.Az alvásideje is majd késõbb alakul ki, mi most kezdünk az éjszakai elalvásról 8-9 óraira átállni úgy, hogy napközben már jóval kevesebbet alszik, és én nem változtattam közben semmin, a pici alakítja magának. Jó babázást:)
Szia!!!Az én babám 13napos és sokat szopizik egy nap, említettem a dr-nõnek azt mondta , hogy nem baj nem kell 3oránként be tartani anyiszor adjam neki a cicit amenyiszer kéri és majd õ be fog állni egy rendszerbe .Jo babázást!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!